Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Mencari Duit Lama Rm10..nak Beli Dengan Harga Rm3000
Mesra.net Forum > Sports, Recreation & Hobby > Lain-Lain Hobi
fcs
Salam Guys...



Hari ni saya ada berita baik punyer utk kengkawan... Ok, straight to the point >>> Saya nak bagi RM3,000 pada sesiapa yg sanggup nak tukar duit RM10 dengan saya...!



Hmmm...Bunyi macam tak logik kan, tapi ni ialah realiti..! Saya bukan main-main... Saya bukan nak ajak melabur, hype, MLM atau seumpamanya.



Baiklah, macam ni.... Saya ni adalah salah sorang penggemar mengumpul duit2 lama. Sekarang ni saya sedang mencari duit 10 ringgit yg rupa dia macam ni:-

http://4.bp.blogspot.com/_fAOY8Ul2jvY/SwGx...0/s1600/Sapuloh






Kalau boleh saya nak yg bertulis 'SE-PULUH RINGGIT' atau 'SE-PULOH RINGGIT'. Bukan 'SA-PULOH RINGGIT'. Yg penting tulisannya ada "SE-" di depan.



Dan juga imej bayangan dalamnya ada gambar raja bukan gambar harimau...



BNM telah menggunakan sistem ejaan “SE-PULUH” dalam percetakannya pada pada 16 Ogos 1972 tapi masih mengekalkan reka bentuk wang kertas yang sama spt di atas.



Jadi, sesiapa yg ada duit tu sila hubungi saya ASAP. Atau pun, saya harap kawan2 boleh tolong cari dapatkannya. Barang sesiapa pun yg dapat jumpa/ada duit tersebut, saya akan bayar dengan harga RM 3,000 CASH...!



Kalau ada banyak not yg macam ni lagi bagus sebab saya juga akan bayar lebih lagi...



Apa pun, sila hubungi saya melalui PM @ email: fcs_99@yahoo.com.my
fcs


duit lebih kurang mcm ni la
anita
duit syiling RM1 tahun 1980 & PATA '86 ada le....RM10 mcm tu pardon.gif
ilani
QUOTE(fcs @ Mar 3 2010, 01:14 PM) *


duit lebih kurang mcm ni la


bro..saya ada..tapi duit tuh dah buruk sket la..
tadasco
QUOTE(ilani @ Mar 5 2010, 08:56 AM) *
QUOTE(fcs @ Mar 3 2010, 01:14 PM) *


duit lebih kurang mcm ni la


bro..saya ada..tapi duit tuh dah buruk sket la..


wooo..duit 10 inggit ni penah aku nmpk dlm almari bapak aku masa aku kecik hri 2..nyesal aku xsimpan.. sad.gif





Berminat barangan mistik
http://mistik-items.blogspot.com

pakej lengkap perniagaan Internet KLIK DISINI
faeza chubby
AbanG,,,sy aD la Note RM10 caM ni... ElOk aG....
bUt x pasti la bYg daLam 2 gMba Raja or Harimau..
Naper duit yG gMbo harimau x aMeK???
emaiL la nnty kaT sY..... duiT sYiling lama pOn aD...
azmair
kalau yg tulis "SEPULUH RINGGIT" sahaja ok ka dia tak ada sengkang.
masakbujang
print yg kat ats tu
tiket
sebenarnya wujudke duit "SE-PULUH RINGGIT" nih... sebab aku tengok ade orang offer sampai RM10K tuk duit ni
papamija
aku ada mcm 2,tp yg singgit la..tp xbminat nk jual..
masakbujang
tuan tanah pon xberminat nk bli kottttt
fsyukri
QUOTE(tiket @ Apr 15 2010, 05:07 PM) *
sebenarnya wujudke duit "SE-PULUH RINGGIT" nih... sebab aku tengok ade orang offer sampai RM10K tuk duit ni

wujud, sbb aku baru je tgk member aku tunjukkan koleksi duit lame die...
bile aku bgtau ade org offer rm3k utk duit ni, die gelak aje...
die cakap, ade org pernah offer rm8k, pun masih murah lg...
WakDin
ala..sumanya sibuk wat iklan nk jual duit lama.. tp tak der pun yg bagi link@pin utk dijadikan rujukan. cba la usahakan utk sertakan gambar skali.baru la org yg berminat, leh betul betul nk discuss secara lebih serius. Pasal duit sa-puluh@se-puluh yg watermark gambar agung tu..kalau ada..rm10K pun aku berani letak
WakDin
ala..sumanya sibuk wat iklan nk jual duit lama.. tp tak der pun yg bagi link@pin utk dijadikan rujukan. cba la usahakan utk sertakan gambar skali.baru la org yg berminat, leh betul betul nk discuss secara lebih serius. Pasal duit sa-puluh@se-puluh yg watermark gambar agung tu..kalau ada..rm10K pun aku berani letak
black_mask
aku jugak gemar mengumpul duit2 lama2.

kenapa duit yg dicari ni sgt mahal,sbb biasanya org nk guna utk tarik duit.

pernah gak sembang2 ngan memember lain.katanya duit ni mmg xwujud
shawbrother
sebenarnya duit se-puluh ringgit tak wujud pun..bahkan dlm katalog pun duit jenis ni x da.Aku dulu pun penah tanya sendiri kat penjual2 duit2 lama ni.Dia sendiri cakap yang ramai call dia nk tanya kalau2 dia ada stok duit tu padahal duit tu pun x wujud..Aku pun tumpg gelak je la masa tu biggrin.gif ..
Jojie n Jojek
Saye ade jumpa orang yang nak jual duit tu..
kalu nak emailkanlah kepada saya
imannuddin
QUOTE(WakDin @ May 16 2010, 09:31 AM) *
ala..sumanya sibuk wat iklan nk jual duit lama.. tp tak der pun yg bagi link@pin utk dijadikan rujukan. cba la usahakan utk sertakan gambar skali.baru la org yg berminat, leh betul betul nk discuss secara lebih serius. Pasal duit sa-puluh@se-puluh yg watermark gambar agung tu..kalau ada..rm10K pun aku berani letak



salam kawan2,

dalam simpanan saya ada duit SE-PULUH watermark agong dgn kalimah Allah di lima tempat pada muka depan duit itu, yg berminat bole call saya di 012 - 671 0960 - iman shah alam . saya serius utk menjualnye .tq.
zoulhafeez
korg percaye lah.. post brader atas ni aku dah jumpe dua kli. post yg same tp cume tukar kt "rm300 tu jer". aku mule rase musykil.. poster adalh org berbeza, website berbeza tp ayt sejibik siot.. nmpk mcm ade konspirasi je kt cni... btter watch out..
zoulhafeez
NI POST NYE...

krolbiz
02-27-2010, 02:38 PM
Salam Guys...

Hari ni saya ada berita baik punyer utk kengkawan... Ok, straight to the point >>> Saya nak bagi RM10,000 pada sesiapa yg sanggup nak tukar duit RM10 dengan saya...!

Hmmm...Bunyi macam tak logik kan, tapi ni ialah realiti..! Saya bukan main-main... Saya bukan nak ajak melabur, hype, MLM atau seumpamanya.

Baiklah, macam ni.... Saya ni adalah salah sorang penggemar mengumpul duit2 lama. Sekarang ni saya sedang mencari duit 10 ringgit yg rupa dia macam ni:-

http://4.bp.blogspot.com/_fAOY8Ul2jvY/SwGx...+A58+233541.jpg

Kalau boleh saya nak yg bertulis 'SE-PULUH RINGGIT' atau 'SE-PULOH RINGGIT'. Bukan 'SA-PULOH RINGGIT'. Yg penting tulisannya ada "SE-" di depan.

Dan juga imej bayangan dalamnya ada gambar raja bukan gambar harimau...

BNM telah menggunakan sistem ejaan “SE-PULUH” dalam percetakannya pada pada 16 Ogos 1972 tapi masih mengekalkan reka bentuk wang kertas yang sama spt di atas.

Jadi, sesiapa yg ada duit tu sila hubungi saya ASAP. Atau pun, saya harap kawan2 boleh tolong cari dapatkannya. Barang sesiapa pun yg dapat jumpa/ada duit tersebut, saya akan bayar dengan harga RM 10,000 CASH...!

Kalau ada banyak not yg macam ni lagi bagus sebab saya juga akan bayar lebih lagi...

Apa pun, sila hubungi saya melalui PM @ email: yofba1@gmail.com







Dan ni linknyer--->http://www.wangcyber.com/forum/archive/t-27324.html



same tak??? pikir lah sendrii.. sume dah besar kan
moomhappy
have a look, you will like it www.fromonesite.com
zarinazolkefly
saya mempunyai koleksi matawang lama! sesiapa yg berminat boleh call number nie;0173493698 @ 0173208173.saya ada note yg anda kehendaki saya nak jual pd harga 10 k dn keats. note sepuluh ringgit dan satu ringgit logo bintang.

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.