Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Bersalin Di Hospital Sungai Buloh
Mesra.net Forum > UMUM > Sembang-Sembang Kaum Ibu & Isteri
Pages: 1, 2
yasminz85
salam semua.....saya tinggal di klang dan nak bersalin di hosp. sg. buloh.rasenya die akan terima x??n boleh ke klu x keje gomen mintak bilik 1st class???ade ker?yelaa...hubby tinggal kat klang,klu boleh nak suro die stay dgn saye..kesian die nak ulang-alik...pls bantu saya....
WQJ LC
QUOTE(yasminz85 @ Apr 27 2010, 09:08 AM) *
salam semua.....saya tinggal di klang dan nak bersalin di hosp. sg. buloh.rasenya die akan terima x??n boleh ke klu x keje gomen mintak bilik 1st class???ade ker?yelaa...hubby tinggal kat klang,klu boleh nak suro die stay dgn saye..kesian die nak ulang-alik...pls bantu saya....


bleh je
tp hubby x dbenarkn msuk masa wife bersalin..
mana boleh..
gomentkn dh ada gred2 wad mngikut jwtn..
hspital tu ada sdiakn tmpt tuk mnginap tp dkenakn byrn la...
yasminz85
ooo....so x bole demand laa tentang bilik...hmm..igtkan boleh.....
hosp. tu ade tmpt menginap yer...x tau pun .kat mane yer??agaknyer berape??
saya da masuk ke 8 bln pregnant,so kene booking ke o juz pergi sane tunjukkan buku merah??
anyway,thanx 4 reply n help me!!
WQJ LC
QUOTE(yasminz85 @ Apr 28 2010, 09:16 AM) *
ooo....so x bole demand laa tentang bilik...hmm..igtkan boleh.....
hosp. tu ade tmpt menginap yer...x tau pun .kat mane yer??agaknyer berape??
saya da masuk ke 8 bln pregnant,so kene booking ke o juz pergi sane tunjukkan buku merah??
anyway,thanx 4 reply n help me!!


demand tu boleh,tp kena byr la..
ats kafetaria,sbelah surau..
awk tnya je kaunter nnti..
byrn tu x tau la
Along_Effi
Sy bersalin kt Hospital Sg Buloh bulan august lepas...nkt spital sg buloh xde bilik 1st class..x payah booking..dia cuma bg bilik second class kalo kite request..tue pown kalo ade kekosongan sbb gomen mengutamakan pekerja2 gomen...
WQJ LC
ttg pnginapn tu..
klu nk free,tido kat surau dpan tu je
bwk tikar n bntal sndiri
org laki senang...
iLa_damia
hubby takleh masuk eh???spital kerajaan yg lain boleh dah...
Along_Effi
A'ah k.ila spital sg buloh suami xleh masuk...
Da bersalin baru dorg bg masuk....
WQJ LC
QUOTE(iLa_damia @ Apr 29 2010, 04:28 PM) *
hubby takleh masuk eh???spital kerajaan yg lain boleh dah...


spital x tau la plak
tp sg.bluh mmg xleh msuk..
iLa_damia
bersalin kat HKL n Selayang huby leh masuk.dr awal smpai akhir..
sg buloh lak ade kwn yg hubbynye terlepas masuk..tak tau la ape dia kelentong ngan nurse smpai hubby dia leh masuk..
WQJ LC
QUOTE(iLa_damia @ Apr 30 2010, 04:00 PM) *
bersalin kat HKL n Selayang huby leh masuk.dr awal smpai akhir..
sg buloh lak ade kwn yg hubbynye terlepas masuk..tak tau la ape dia kelentong ngan nurse smpai hubby dia leh masuk..


sblum ni mmg bleh masuk
tp ada la satu kes yg mana suami si wanita yg bersalin tu persoalkn tindakn dktor smasa isteri dia nk bersalin..
so,lpas tu pihak spital sg.bluh x izinkn lg suami masuk kcuali dlm keadaan ttntu..
iLa_damia
ooo..gitu...
AnamanJa
ingat nanti nak bersalin kat spital putrajaya. tak tau lak bilik kene ikut gred ek....kalo gred nyer tinggi means bertambah bagus ker layanan nyer or same aje? anyway nurse kat spital skarang ok kan?
WQJ LC
nasib la...
kacangputih
kalau hospital lain sy x tau.. tp Hospital Serdang adalah THE BEST..
walau pun sy bukan kerja kerajaan..
walau sy bukan org kenamaan..
tp service dan segalanya mmg tersangat best...
sgt2 puas hati..

so sesape yg berdekatan antara putrajaya n serdang tu..
sy syorkan pegi la hosp serdang..
insyaallah x menyesal..

kalau nk memilih kelas, rasanya x tau la..
sbb sakit bersalin tu sama jer..
x kira la kelas 1, 2 or 3..

dan biasanya kalau kt buat monthly check up kat klinik kesihatan kerajaan...
bila dah dekat nk bersalin dorg akan tanya.. kt nk bersalin kat mana..
kalau kt pilih tuk bersalin dekat hosp yg plg dekat n mmg dorg punya kawasan..
rasanya x perlu booking..
terus pegi jer..

tp kalau nk hosp selain yg terdekat dan bukan di bwh kawasan dorg..
mmg ne inform dorg awal..
sekurang2nya bulan ke8 tu dah dpt surat dr dorg n terus booking..

tmpt lain sy x pasti lah prosedur tu sama ke x..
tp so far, saya dulu mcm tu...
melo melo
sapa2 ade pengalaman kat PPUM?
dengar cite cam ok gak kat sana....
kacangputih
QUOTE(melo melo @ May 5 2010, 05:07 PM) *
sapa2 ade pengalaman kat PPUM?
dengar cite cam ok gak kat sana....

erk tuan melo.. ko bertanya bg pihak siapa..??
melo melo
QUOTE(kacangputih @ May 5 2010, 05:13 PM) *
QUOTE(melo melo @ May 5 2010, 05:07 PM) *
sapa2 ade pengalaman kat PPUM?
dengar cite cam ok gak kat sana....

erk tuan melo.. ko bertanya bg pihak siapa..??

kot2 la ade rezeki org umah....
biggrin.gif
kacangputih
PPUM ok kot.. apa kata kt tanya pakar sakit puan.. dia tentu lebih arif..!! sleep.gif
TINGTING
PPUM, PUKM, Hosp selayang serdang Ampang smuanya ok.. HKL pun ok tp nak parking kereta tu yang masalah besar sekali bg aku... dah la parking berbayar nak cari parking macam berejam2 masam nak g shoping kat tesco pulak... tp dari segi service & layanan staf2 kat situ ok la. cuma prasarana & kemudahan mcm katil & alat2 ubat tu masih barang yang lama lg.. kalu nak selesa pegi hospital Ampang sebab hospital baru.

melo melo
wuyooo....
tingting jua yg lebih arifff.....
clapping.gif
kenchana
bersalin kat mana2 hospital sama je....
yg penting org yg keje kat spital tu.. ok ke tak...
hani2103
pregnant kali ni hani plan nak bersalin kat sg buluh, tak tau la mcmana, harap semuanya ok
n harap nurse2 yg muka comel2 tu.....secomel hati dan cara kerja diaorg. hehehehe
iLa_damia
pengalaman 12 hari kat ward kanak2 sg buloh,
nurse sume ok...
tak tau la kalo kat war bersalin
ibu_muda
Assalamualaikum,

pengalaman saya bersalin anak ke 2 kat hospital sungai buloh pada bulan 10 tahun 2009, alhamdulillah semua ok.. kakitangan semua baik...layanan pun baik...

acctually saya bersalin kat sana pun under "late booking" sebab bb x cukup bulan n pusat bersalin swasta yang saya pilih tak ada kelengkapan untuk baby lahir x cukup bulan..so saya direfer ke Sungai Buloh...

Alhamdulillah semua ok...dari mula2 checkup kat saya - dua minggu je pas tu saya dah bersalin... cuma bersalin kat hospital kerajaan ni, kita x leh banyak songeh dan tinggi permintaan lah..hehe..

Setahu saya suami dibenarkan masuk di hospital sungai buloh...Bidan siap tanya saya nak panggil suami masuk tak...rasanya boleh buat permintaan untuk ajak suami masuk...maybe terpulang pada bidan juga...

ward saya duduk ward 3rd class - x sempat nak booking ward 2nd class , tapi ward 3rd class ok juga cuma x ada lah aircond dan tv... tapi ok sebab boleh kongsi cerita dengan pesakit lain - 1 kawasan ada 6 katil (selalunya x penuh pun)...
melo melo
QUOTE(ibu_muda @ Jun 21 2010, 01:02 PM) *
Assalamualaikum,

pengalaman saya bersalin anak ke 2 kat hospital sungai buloh pada bulan 10 tahun 2009, alhamdulillah semua ok.. kakitangan semua baik...layanan pun baik...

acctually saya bersalin kat sana pun under "late booking" sebab bb x cukup bulan n pusat bersalin swasta yang saya pilih tak ada kelengkapan untuk baby lahir x cukup bulan..so saya direfer ke Sungai Buloh...

Alhamdulillah semua ok...dari mula2 checkup kat saya - dua minggu je pas tu saya dah bersalin... cuma bersalin kat hospital kerajaan ni, kita x leh banyak songeh dan tinggi permintaan lah..hehe..

Setahu saya suami dibenarkan masuk di hospital sungai buloh...Bidan siap tanya saya nak panggil suami masuk tak...rasanya boleh buat permintaan untuk ajak suami masuk...maybe terpulang pada bidan juga...

ward saya duduk ward 3rd class - x sempat nak booking ward 2nd class , tapi ward 3rd class ok juga cuma x ada lah aircond dan tv... tapi ok sebab boleh kongsi cerita dengan pesakit lain - 1 kawasan ada 6 katil (selalunya x penuh pun)...

kalo kat hospital ppum, husband takleh masuk skali...
tp nak bersalin kat sana kene booking dulu...
hospital govt takde booking dah, leh je pegi...
tapi kat putrajaya susah sket kot...
ibu_muda
QUOTE(melo melo @ Jun 21 2010, 02:50 PM) *
QUOTE(ibu_muda @ Jun 21 2010, 01:02 PM) *
Assalamualaikum,

pengalaman saya bersalin anak ke 2 kat hospital sungai buloh pada bulan 10 tahun 2009, alhamdulillah semua ok.. kakitangan semua baik...layanan pun baik...

acctually saya bersalin kat sana pun under "late booking" sebab bb x cukup bulan n pusat bersalin swasta yang saya pilih tak ada kelengkapan untuk baby lahir x cukup bulan..so saya direfer ke Sungai Buloh...

Alhamdulillah semua ok...dari mula2 checkup kat saya - dua minggu je pas tu saya dah bersalin... cuma bersalin kat hospital kerajaan ni, kita x leh banyak songeh dan tinggi permintaan lah..hehe..

Setahu saya suami dibenarkan masuk di hospital sungai buloh...Bidan siap tanya saya nak panggil suami masuk tak...rasanya boleh buat permintaan untuk ajak suami masuk...maybe terpulang pada bidan juga...

ward saya duduk ward 3rd class - x sempat nak booking ward 2nd class , tapi ward 3rd class ok juga cuma x ada lah aircond dan tv... tapi ok sebab boleh kongsi cerita dengan pesakit lain - 1 kawasan ada 6 katil (selalunya x penuh pun)...

kalo kat hospital ppum, husband takleh masuk skali...
tp nak bersalin kat sana kene booking dulu...
hospital govt takde booking dah, leh je pegi...
tapi kat putrajaya susah sket kot...


yup, ppum x boleh - my fren bersalin sana - memang husband x boleh masuk...
pengalaman saya kat hp sungai buloh - suami boleh masuk...yang lain2 x sure... n yang saya tau hp selayang pun suami boleh masuk...

Putrajaya dengar kata khas untuk org yang beralamat kat putrajaya je kan??
AnamanJa
semlm ade tanyer nurse kat klinik kesihatan putrajaya....kene booking ker nak masuk hosp. putrajaya...nurse tuh kater tak yah booking n tak semestinyer orang yang beralamat di putrajaya sahaja yg leh bersalin kat situ.

dgr citer bersalin kat situ besh...tak tau la betul ke tak....
melo melo
QUOTE(AnamanJa @ Jun 22 2010, 10:27 AM) *
semlm ade tanyer nurse kat klinik kesihatan putrajaya....kene booking ker nak masuk hosp. putrajaya...nurse tuh kater tak yah booking n tak semestinyer orang yang beralamat di putrajaya sahaja yg leh bersalin kat situ.

dgr citer bersalin kat situ besh...tak tau la betul ke tak....

mmg best le sebab tu hospital baru, cam hospital ampang..
tatau lah skang ni dah xyah booking cam dulu sebab ramai sgt yg nak ke putrajaya nih..
AnamanJa
ingat nak bersalin kat sane sebb dekat ngan area rumah n tempat kije walaupun bukan termasuk dlm kawasan putrajaya. dekat lagi hosp. serdang tapi mcam2 cite dgr pasal hosp serdang jadik idak ler berani amik risiko ..same goes to hosp. kajang..... maybe sbb terlalu ramai kot....
sesedaprase
QUOTE(melo melo @ May 5 2010, 05:07 PM) *
sapa2 ade pengalaman kat PPUM?
dengar cite cam ok gak kat sana....



PPUM okla cume parking mmg problem..
layanan nurse bagus..
lps bersalin kene duk kt spital 24jam

WQJ LC
cmne x bgus sbb services dorg kita yg byr...
bkn murah beb..
cuba klu free,layan pn sbelah mata...
WQJ LC
pngalamn saya di spital sg.bluh,huby xleh msuk..
ank prtama saya lahir ctu..
tu kira staf...
husin lempoyang
QUOTE(yasminz85 @ Apr 27 2010, 09:08 AM) *
salam semua.....saya tinggal di klang dan nak bersalin di hosp. sg. buloh.rasenya die akan terima x??n boleh ke klu x keje gomen mintak bilik 1st class???ade ker?yelaa...hubby tinggal kat klang,klu boleh nak suro die stay dgn saye..kesian die nak ulang-alik...pls bantu saya....



nk bersalin kt ospital klang?????eeerrrrrrrrrrr.............jangannn...tujuh keturunan sy akan larang bersalin kt sane..klu first class xtaulah..ospital buloh kire okla..selesa..xsesak sgt mcm ospital klang...sbb ade pengalaman menjaga ibu yg sakit di ospital sg buloh dn klang..mmg byk perbezaannyer..ospital klang?nauzubillah...ruang katil yg memuatkan 2 pesakit menjadi smpai 6 pesakit..klu wad kelas biasela..sgtlah sesak..mcm naik tren komuter..hehe
WQJ LC
QUOTE(husin lempoyang @ Jul 11 2010, 09:40 PM) *
QUOTE(yasminz85 @ Apr 27 2010, 09:08 AM) *
salam semua.....saya tinggal di klang dan nak bersalin di hosp. sg. buloh.rasenya die akan terima x??n boleh ke klu x keje gomen mintak bilik 1st class???ade ker?yelaa...hubby tinggal kat klang,klu boleh nak suro die stay dgn saye..kesian die nak ulang-alik...pls bantu saya....



nk bersalin kt ospital klang?????eeerrrrrrrrrrr.............jangannn...tujuh keturunan sy akan larang bersalin kt sane..klu first class xtaulah..ospital buloh kire okla..selesa..xsesak sgt mcm ospital klang...sbb ade pengalaman menjaga ibu yg sakit di ospital sg buloh dn klang..mmg byk perbezaannyer..ospital klang?nauzubillah...ruang katil yg memuatkan 2 pesakit menjadi smpai 6 pesakit..klu wad kelas biasela..sgtlah sesak..mcm naik tren komuter..hehe


biasa la bro...
klang ada satu spital,cmne x sesak..
mcm spital sg.bluh khas tuk hnya pnduduk skitar sg.bluh n t.puteri je..
org luar hnya tuk kes2 ttntu je atau rujukn dr mana2 spital lain...
kenchana
QUOTE(husin lempoyang @ Jul 11 2010, 09:40 PM) *
QUOTE(yasminz85 @ Apr 27 2010, 09:08 AM) *
salam semua.....saya tinggal di klang dan nak bersalin di hosp. sg. buloh.rasenya die akan terima x??n boleh ke klu x keje gomen mintak bilik 1st class???ade ker?yelaa...hubby tinggal kat klang,klu boleh nak suro die stay dgn saye..kesian die nak ulang-alik...pls bantu saya....



nk bersalin kt ospital klang?????eeerrrrrrrrrrr.............jangannn...tujuh keturunan sy akan larang bersalin kt sane..klu first class xtaulah..ospital buloh kire okla..selesa..xsesak sgt mcm ospital klang...sbb ade pengalaman menjaga ibu yg sakit di ospital sg buloh dn klang..mmg byk perbezaannyer..ospital klang?nauzubillah...ruang katil yg memuatkan 2 pesakit menjadi smpai 6 pesakit..klu wad kelas biasela..sgtlah sesak..mcm naik tren komuter..hehe


sg buloh, hospital baru. Guna sistem HIS (Hospital information System)... Bukan sewenang2 nya boleh nak tambah katil..
HTAR, hospital dah lama...

mesti lain pengurusannya...
kita pengguna luar x akan tahu masalah dalaman...
yg kita nampak buruk shj...

sdgkan ia telah beri sejuta kebaikan kpd penduduk setempat..
redha & syukur perlu ada...

kalau nak betul2 selesa, jgn pergi hospital kerajaan..
swasta setiasa melambai2... pergi jer kat sana...
muse_10
sori post kat cni...ada tak sapa yg pengalaman bersalin kat hospital ampang...second baby ingat nak delivery jat cni...(my wife la)...semalam g check up...nampak mcm ok je...tatau la bilik bersalin n wad dia macam mana??tq
kenchana
ampang sama mcm sg. buloh.
hospital information system.. hospital baru..
Nienie
Sy penah di masukkan ke Hospital Sg Buloh. Bukan sbb bersalin tp kes kandungan luar rahim yg perlu operation & buang 1 tiub. Sebelum sy di masukkan ke wad sy ada bertanya dgn nurse di situ, katanye tak boleh pilih wad. So sy pun tak kisahlah mana2 wad pun. Sebelum sy di masukkan ke OT utk operation salah sorang doktor gynae di situ tgk rekod sy & dia tanya sy knp sy tak pegi ke HTAR sbb alamat sy di Shah Alam. Sy jwp sy stay di Shah Alam yg berdekatan dgn Hospital Sg Buloh & HTAR jauh bagi sy. Muka doktor gynae tu macam tak puas hati aje.. & dia jwp it's ok..

Lepas operation sy masuk wad & sy peratikan wad gynae cume ada bilik yg 4 bedded & lain2 yg ramai2 tu. No wonder nurse tu kata sy tak boleh pilih. Pasal nurse2 pulak bagi sy nurse praktikal lebih helpfull.
kenchana
QUOTE(Nienie @ Aug 3 2010, 04:11 PM) *
Sy penah di masukkan ke Hospital Sg Buloh. Bukan sbb bersalin tp kes kandungan luar rahim yg perlu operation & buang 1 tiub. Sebelum sy di masukkan ke wad sy ada bertanya dgn nurse di situ, katanye tak boleh pilih wad. So sy pun tak kisahlah mana2 wad pun. Sebelum sy di masukkan ke OT utk operation salah sorang doktor gynae di situ tgk rekod sy & dia tanya sy knp sy tak pegi ke HTAR sbb alamat sy di Shah Alam. Sy jwp sy stay di Shah Alam yg berdekatan dgn Hospital Sg Buloh & HTAR jauh bagi sy. Muka doktor gynae tu macam tak puas hati aje.. & dia jwp it's ok..

Lepas operation sy masuk wad & sy peratikan wad gynae cume ada bilik yg 4 bedded & lain2 yg ramai2 tu. No wonder nurse tu kata sy tak boleh pilih. Pasal nurse2 pulak bagi sy nurse praktikal lebih helpfull.


siapa dr tu nienie??
idais
Salam,

sye tgh berbelah bagi nak bersalin kat hosp private atau gomen..tapi yang penting nak my hubby masuk skali...baby 1st ni...sgt2 neves....please advice me on this...sye duk duk seksyen u5 shah alam...tolong eh kwn2.....
thanks give_rose.gif
WQJ LC
QUOTE(idais @ Oct 28 2010, 02:24 PM) *
Salam,

sye tgh berbelah bagi nak bersalin kat hosp private atau gomen..tapi yang penting nak my hubby masuk skali...baby 1st ni...sgt2 neves....please advice me on this...sye duk duk seksyen u5 shah alam...tolong eh kwn2.....
thanks give_rose.gif


klu duit byk,pi la spital swasta tu....
pilihan di tngan awk...
klu spital berbayar layann mmg la fisrt clas sbb kita yg byr...
WQJ LC
skrg spital sg.buluh dh benarkn suami masuk temankn wife bersalin...
idais
QUOTE(WQJ LC @ Oct 28 2010, 02:46 PM) *
skrg spital sg.buluh dh benarkn suami masuk temankn wife bersalin...



emm anyway my hubby org tm so adela peruntukan tuk wife bersalin...tp rmai bgtau better g hosp gomen...
oo yeke? hosp sg buluh da leh eh hubby masuk..kalu camtu okla...huhu...
trimas2... rofl.gif
TINGTING
QUOTE(WQJ LC @ Oct 28 2010, 02:45 PM) *
QUOTE(idais @ Oct 28 2010, 02:24 PM) *
Salam,

sye tgh berbelah bagi nak bersalin kat hosp private atau gomen..tapi yang penting nak my hubby masuk skali...baby 1st ni...sgt2 neves....please advice me on this...sye duk duk seksyen u5 shah alam...tolong eh kwn2.....
thanks give_rose.gif


klu duit byk,pi la spital swasta tu....
pilihan di tngan awk...
klu spital berbayar layann mmg la fisrt clas sbb kita yg byr...


spital goment pun kena bayar gak bro....tp tak la sebanyak bayar kat swasta tu..... yer lo kalo anak pertama tu better g spital goment jer... rasa sikit kemeriahan kad wad ibu besalin tu... kalo kat spital swasta dok dalam bilik sesorang boring wooo!!...dah la tak ramai awek nurse!..hehehe.. kalo kat spital goment diorang besalin secara berjemaah... seronok tengok doc & nurse kelam kabut sambut baby.. kejab2 sana jerit.. kejab2 sini jerit.. aku sebagai suami yang dok temankan isteri pulak yang rasa meriah time tu....heheheh paling best bila dapat sambut baby kita sendiri...bg suami2 kalo dapt doctor yng sporting time tu ckap jer nak sambut sdiri baby korang tu.. tp jgan gangu kerja diorang dah ler.. hehehe
idais
QUOTE(TINGTING @ Oct 28 2010, 03:50 PM) *
spital goment pun kena bayar gak bro....tp tak la sebanyak bayar kat swasta tu..... yer lo kalo anak pertama tu better g spital goment jer... rasa sikit kemeriahan kad wad ibu besalin tu... kalo kat spital swasta dok dalam bilik sesorang boring wooo!!...dah la tak ramai awek nurse!..hehehe.. kalo kat spital goment diorang besalin secara berjemaah... seronok tengok doc & nurse kelam kabut sambut baby.. kejab2 sana jerit.. kejab2 sini jerit.. aku sebagai suami yang dok temankan isteri pulak yang rasa meriah time tu....heheheh paling best bila dapat sambut baby kita sendiri...bg suami2 kalo dapt doctor yng sporting time tu ckap jer nak sambut sdiri baby korang tu.. tp jgan gangu kerja diorang dah ler.. hehehe


ha..tu y mmbuatkan wanita2 y nk bersalin jd makin neves...yela da semua menjerit2...nurse jerit2, y nk bersalin plak sakit mtk tlg...adoi...makin mencuakkn diri ni...hehe.... biggrin.gif
WQJ LC
QUOTE(TINGTING @ Oct 28 2010, 03:50 PM) *
QUOTE(WQJ LC @ Oct 28 2010, 02:45 PM) *
QUOTE(idais @ Oct 28 2010, 02:24 PM) *
Salam,

sye tgh berbelah bagi nak bersalin kat hosp private atau gomen..tapi yang penting nak my hubby masuk skali...baby 1st ni...sgt2 neves....please advice me on this...sye duk duk seksyen u5 shah alam...tolong eh kwn2.....
thanks give_rose.gif


klu duit byk,pi la spital swasta tu....
pilihan di tngan awk...
klu spital berbayar layann mmg la fisrt clas sbb kita yg byr...


spital goment pun kena bayar gak bro....tp tak la sebanyak bayar kat swasta tu..... yer lo kalo anak pertama tu better g spital goment jer... rasa sikit kemeriahan kad wad ibu besalin tu... kalo kat spital swasta dok dalam bilik sesorang boring wooo!!...dah la tak ramai awek nurse!..hehehe.. kalo kat spital goment diorang besalin secara berjemaah... seronok tengok doc & nurse kelam kabut sambut baby.. kejab2 sana jerit.. kejab2 sini jerit.. aku sebagai suami yang dok temankan isteri pulak yang rasa meriah time tu....heheheh paling best bila dapat sambut baby kita sendiri...bg suami2 kalo dapt doctor yng sporting time tu ckap jer nak sambut sdiri baby korang tu.. tp jgan gangu kerja diorang dah ler.. hehehe


klu bayar pun
xde la smpai beratus2...
klu swasta klu x silap aku rm1000 jgak kena byr...
TINGTING
QUOTE(idais @ Oct 28 2010, 04:19 PM) *
QUOTE(TINGTING @ Oct 28 2010, 03:50 PM) *
spital goment pun kena bayar gak bro....tp tak la sebanyak bayar kat swasta tu..... yer lo kalo anak pertama tu better g spital goment jer... rasa sikit kemeriahan kad wad ibu besalin tu... kalo kat spital swasta dok dalam bilik sesorang boring wooo!!...dah la tak ramai awek nurse!..hehehe.. kalo kat spital goment diorang besalin secara berjemaah... seronok tengok doc & nurse kelam kabut sambut baby.. kejab2 sana jerit.. kejab2 sini jerit.. aku sebagai suami yang dok temankan isteri pulak yang rasa meriah time tu....heheheh paling best bila dapat sambut baby kita sendiri...bg suami2 kalo dapt doctor yng sporting time tu ckap jer nak sambut sdiri baby korang tu.. tp jgan gangu kerja diorang dah ler.. hehehe


ha..tu y mmbuatkan wanita2 y nk bersalin jd makin neves...yela da semua menjerit2...nurse jerit2, y nk bersalin plak sakit mtk tlg...adoi...makin mencuakkn diri ni...hehe.... biggrin.gif

ala bersalin kat swasta ke goment ker sakit tetap sakit... sleep.gif yang tak sakitnya suami yang kat seblah tu, seronok dok melayan nurse2 pelatih.. hehehhe pardon.gif
TINGTING
QUOTE(WQJ LC @ Oct 28 2010, 04:31 PM) *
klu bayar pun
xde la smpai beratus2...
klu swasta klu x silap aku rm1000 jgak kena byr...



Yap.. kalo kat swasta tgok package la... ada yang Rm1100, ada yang rm1500.. tu kalo bersalin normal.. silap2 besalin kena bukak tingkap, maunya cecah 3k-6k.. wacko.gif ...
idais
emm tula..tgh servey2 gak ni...ade 1 link ni servey tuk private hosp..
tp bile bace2 rsenye y bg komen sume y berduit jek...hehehehe...
TingTing mmg suami je y suke sbb tak rse sakit...sbb tu nak my hubby sambut baby kami..nak die tgk cmne sakit org bersalin...hehe friends.gif

http://kini2u.com/v1/2010/01/survey-harga-...dan-pengalaman/
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.