Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Harga Semasa Pasaran (market Value) Kenderaan Di Malaysia (terpakai)
Mesra.net Forum > Vehicles & Transportation > Kereta, Motosikal, Basikal
faidz1809
salam semua. pertama sekali, maaf kepada en. Zan kerana sebelum ni sy tersilap post new thread di tempat yg slah. baru disini. sy dah buat balik thread yang sebelum ni di permohonan dan pendaftaran iklan perniagaan. harap moderator dapat meluluskan iklan tersebut secepat mungkin kerana sy rasa info tersebuat dapat memberi manfaat kepada warga mesra.net.

sekadar nak berkongsi informasi yang ada pada saya. merujuk pada senarai kereta yang ada pada carlist.my, berikut adalah harga semasa pasaran bagi kereta Proton Waja tahun 2004.

harga terendah: RM 27.8K (Lokasi di Klang)
harga tertinggi: RM40.8K (lokasi di P.Pinang)

dan daripada 36 kereta yang ada pada listing kami, purata nya adalah RM33.8K.

tp kebanyakan Model ni Harga nya dalam RM31ribu ke RM33ribu...
jadi, untuk sesiapa yang ingin menjual atau membeli kereta mungkin info ni dapat membantu sedikit sebanyak dalam memberi idea untuk meletak kan harga kenderaan anda.

pada sesiapa yang ingin tahu harga pasaran bagai kereta anda, boleh tanya kan kepada sy. cuma nyatakan pembuat, model dan tahun. sy akan cuba untuk jawab secepat mungkin.
adlertag
QUOTE(faidz1809 @ Jun 2 2010, 10:58 AM) *
salam semua. pertama sekali, maaf kepada en. Zan kerana sebelum ni sy tersilap post new thread di tempat yg slah. baru disini. sy dah buat balik thread yang sebelum ni di permohonan dan pendaftaran iklan perniagaan. harap moderator dapat meluluskan iklan tersebut secepat mungkin kerana sy rasa info tersebuat dapat memberi manfaat kepada warga mesra.net.

sekadar nak berkongsi informasi yang ada pada saya. merujuk pada senarai kereta yang ada pada carlist.my, berikut adalah harga semasa pasaran bagi kereta Proton Waja tahun 2004.

harga terendah: RM 27.8K (Lokasi di Klang)
harga tertinggi: RM40.8K (lokasi di P.Pinang)

dan daripada 36 kereta yang ada pada listing kami, purata nya adalah RM33.8K.

tp kebanyakan Model ni Harga nya dalam RM31ribu ke RM33ribu...
jadi, untuk sesiapa yang ingin menjual atau membeli kereta mungkin info ni dapat membantu sedikit sebanyak dalam memberi idea untuk meletak kan harga kenderaan anda.

pada sesiapa yang ingin tahu harga pasaran bagai kereta anda, boleh tanya kan kepada sy. cuma nyatakan pembuat, model dan tahun. sy akan cuba untuk jawab secepat mungkin.


Perodua Kancil 850 mata belalang (convert turbo mira 660 L2) 2003 berapa?
faidz1809
QUOTE(adlertag @ Jun 2 2010, 11:56 AM) *
QUOTE(faidz1809 @ Jun 2 2010, 10:58 AM) *
salam semua. pertama sekali, maaf kepada en. Zan kerana sebelum ni sy tersilap post new thread di tempat yg slah. baru disini. sy dah buat balik thread yang sebelum ni di permohonan dan pendaftaran iklan perniagaan. harap moderator dapat meluluskan iklan tersebut secepat mungkin kerana sy rasa info tersebuat dapat memberi manfaat kepada warga mesra.net.

sekadar nak berkongsi informasi yang ada pada saya. merujuk pada senarai kereta yang ada pada carlist.my, berikut adalah harga semasa pasaran bagi kereta Proton Waja tahun 2004.

harga terendah: RM 27.8K (Lokasi di Klang)
harga tertinggi: RM40.8K (lokasi di P.Pinang)

dan daripada 36 kereta yang ada pada listing kami, purata nya adalah RM33.8K.

tp kebanyakan Model ni Harga nya dalam RM31ribu ke RM33ribu...
jadi, untuk sesiapa yang ingin menjual atau membeli kereta mungkin info ni dapat membantu sedikit sebanyak dalam memberi idea untuk meletak kan harga kenderaan anda.

pada sesiapa yang ingin tahu harga pasaran bagai kereta anda, boleh tanya kan kepada sy. cuma nyatakan pembuat, model dan tahun. sy akan cuba untuk jawab secepat mungkin.


Perodua Kancil 850 mata belalang (convert turbo mira 660 L2) 2003 berapa?


sebenarnye sy ada senarai harga untuk kancil 850 yang standard je...tp rasenye lebih kurang atau pun lebih tinggi dari ape yang sy nyatakan dibwh ni sebabkan dah tuka enjin kan?

paling rendah: RM11K (penjual individu, KL
paling tinggi: RM 19.5K (Penang, penjual individu)
so purata dari 49 kereta: RM14.5

tp ni harga cuma untuk kancil stndard

tq..harap dpt membantu info ni....
zan
wsalam encik faidz, dan selamat datang ke kementerian pengangkutan mesra.net di tingkat 8! biggrin.gif

anda tidak perlu minta maaf, semuanya ok. terima kasih kerana sudi mengaktifkan ruangan kereta motor kita.

ruangan kereta mesra.net mempunyai hits yang tinggi di kalangan carian enjin internet jadi kita perlu memberi maklumat yang munsabah (reliable).

ruangan ini mungkin saya akan pin di sebelah atas untuk memudahkan rujukan tetapi topik tips membeli dan menjual kenderaan masih dikekalkan.
faidz1809
QUOTE(zan @ Jun 3 2010, 09:17 PM) *
wsalam encik faidz, dan selamat datang ke kementerian pengangkutan mesra.net di tingkat 8! biggrin.gif

anda tidak perlu minta maaf, semuanya ok. terima kasih kerana sudi mengaktifkan ruangan kereta motor kita.

ruangan kereta mesra.net mempunyai hits yang tinggi di kalangan carian enjin internet jadi kita perlu memberi maklumat yang munsabah (reliable).

ruangan ini mungkin saya akan pin di sebelah atas untuk memudahkan rujukan tetapi topik tips membeli dan menjual kenderaan masih dikekalkan.


terima kasih encik zan. da byk belajar dari thread2 encik zan. good.gif
dari Carlist.my point of view, memandangkan kami mengiklankan kereta2 terpakai, jadi dengan segala informasi yang kami ada, kami boleh membantu dlm memberi cadangan mengenai harga pasaran sesebuah kenderaan.. jd sy akan memberikan informasi yang paling terbaru yang ada dlm website kami.. ini untuk memudahkan pihak yang samada ingin membeli mahupun menjual kenderaan..
ishqal
QUOTE(faidz1809 @ Jun 2 2010, 02:48 PM) *
QUOTE(adlertag @ Jun 2 2010, 11:56 AM) *
QUOTE(faidz1809 @ Jun 2 2010, 10:58 AM) *
salam semua. pertama sekali, maaf kepada en. Zan kerana sebelum ni sy tersilap post new thread di tempat yg slah. baru disini. sy dah buat balik thread yang sebelum ni di permohonan dan pendaftaran iklan perniagaan. harap moderator dapat meluluskan iklan tersebut secepat mungkin kerana sy rasa info tersebuat dapat memberi manfaat kepada warga mesra.net.

sekadar nak berkongsi informasi yang ada pada saya. merujuk pada senarai kereta yang ada pada carlist.my, berikut adalah harga semasa pasaran bagi kereta Proton Waja tahun 2004.

harga terendah: RM 27.8K (Lokasi di Klang)
harga tertinggi: RM40.8K (lokasi di P.Pinang)

dan daripada 36 kereta yang ada pada listing kami, purata nya adalah RM33.8K.

tp kebanyakan Model ni Harga nya dalam RM31ribu ke RM33ribu...
jadi, untuk sesiapa yang ingin menjual atau membeli kereta mungkin info ni dapat membantu sedikit sebanyak dalam memberi idea untuk meletak kan harga kenderaan anda.

salam bro, boleh listkan harga kelisa utk tahun 2003/04 manual? kalo bleh versi gx, SE dan Limited.....sebelum ni dah keliling jalan kapar klang, range hrg kat sini dalam 18.5k hingga 24k..tq
pada sesiapa yang ingin tahu harga pasaran bagai kereta anda, boleh tanya kan kepada sy. cuma nyatakan pembuat, model dan tahun. sy akan cuba untuk jawab secepat mungkin.


Perodua Kancil 850 mata belalang (convert turbo mira 660 L2) 2003 berapa?


sebenarnye sy ada senarai harga untuk kancil 850 yang standard je...tp rasenye lebih kurang atau pun lebih tinggi dari ape yang sy nyatakan dibwh ni sebabkan dah tuka enjin kan?

paling rendah: RM11K (penjual individu, KL
paling tinggi: RM 19.5K (Penang, penjual individu)
so purata dari 49 kereta: RM14.5

tp ni harga cuma untuk kancil stndard

tq..harap dpt membantu info ni....

ishqal
QUOTE(ishqal @ Aug 2 2010, 01:21 AM) *
QUOTE(faidz1809 @ Jun 2 2010, 02:48 PM) *
QUOTE(adlertag @ Jun 2 2010, 11:56 AM) *
QUOTE(faidz1809 @ Jun 2 2010, 10:58 AM) *
salam semua. pertama sekali, maaf kepada en. Zan kerana sebelum ni sy tersilap post new thread di tempat yg slah. baru disini. sy dah buat balik thread yang sebelum ni di permohonan dan pendaftaran iklan perniagaan. harap moderator dapat meluluskan iklan tersebut secepat mungkin kerana sy rasa info tersebuat dapat memberi manfaat kepada warga mesra.net.

sekadar nak berkongsi informasi yang ada pada saya. merujuk pada senarai kereta yang ada pada carlist.my, berikut adalah harga semasa pasaran bagi kereta Proton Waja tahun 2004.

harga terendah: RM 27.8K (Lokasi di Klang)
harga tertinggi: RM40.8K (lokasi di P.Pinang)

dan daripada 36 kereta yang ada pada listing kami, purata nya adalah RM33.8K.

tp kebanyakan Model ni Harga nya dalam RM31ribu ke RM33ribu...
jadi, untuk sesiapa yang ingin menjual atau membeli kereta mungkin info ni dapat membantu sedikit sebanyak dalam memberi idea untuk meletak kan harga kenderaan anda.

salam bro, boleh listkan harga kelisa utk tahun 2003/04 manual? kalo bleh versi gx, SE dan Limited.....sebelum ni dah keliling jalan kapar klang, range hrg kat sini dalam 18.5k hingga 24k..tq
pada sesiapa yang ingin tahu harga pasaran bagai kereta anda, boleh tanya kan kepada sy. cuma nyatakan pembuat, model dan tahun. sy akan cuba untuk jawab secepat mungkin.


Perodua Kancil 850 mata belalang (convert turbo mira 660 L2) 2003 berapa?


sebenarnye sy ada senarai harga untuk kancil 850 yang standard je...tp rasenye lebih kurang atau pun lebih tinggi dari ape yang sy nyatakan dibwh ni sebabkan dah tuka enjin kan?

paling rendah: RM11K (penjual individu, KL
paling tinggi: RM 19.5K (Penang, penjual individu)
so purata dari 49 kereta: RM14.5

tp ni harga cuma untuk kancil stndard

tq..harap dpt membantu info ni....




salam bro, boleh listkan harga kelisa utk tahun 2003/04 manual? kalo bleh versi gx, SE dan Limited.....sebelum ni dah keliling jalan kapar klang, range hrg kat sini dalam 18.5k hingga 24k..tq
paez_san
BRO i10 AUTO 2ND BAPE? RANGE HERGE.. N MYV 2ND 1.3 AUTO
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.