Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Jerawat Di Belakang Badan
Mesra.net Forum > UMUM > Info Petua & Kesihatan
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
danna
for those yg pkai eumora n berkesan mmg bernasib baik..x mcm i...i pkai n bersemangat lebih nk pkai, lain plak jadinye....b4 diz muka i xla teruk, biase2 n xder jerawat n cela pn...ngade jer nk pkai eumora.....1st 3 days i pkai ok...then masuk hari ke-4 muka i dh mcm mengelupas..jerawat batu yg sakit siap nanah lagi tumbuh...mmg sakit n malu sangat cz i nie mmg jenis yg susah nk ada jerawat..i pkai lagi n try to sabar...i pkai lama gak la nk dkt 3 bln stgh....xder perubahan..muka makin teruk.....sakit, bengkak2...dh la nk kawin...nasib i tringat dulu i ade mkn manyoo eel oil capsule from korean....after 2 bln..muka licin, parut xder....n muka mcm pkai botox jer....hehe
patut la org korea muka cun mcm doll.....leh share ngan korang tp x thn plak ngan harga la but then really worth it....now alhamdullilah..if not down jer rase..hehehe nk tnye lebih2 nnt email ok...
w_roziana@yahoo.com
zie-zi
apa kata cuba cara lama...

pucuk jambu batu+pucuk kendung...ramas2 sampailumat kemudian sapu kt muka...amalkan setiap hari...boleh kurangkan jerawat...

disamping tu jagalah mkn...jgn mkn mkanan yg berlemak
PELIKAN
deleted
hanani
jom try produk ni --> DR-II dari herba prima...jom singgah blog nani untuk keterangan lebih lanjut.....http://ladyhanani.blogspot.com
umi lala
aku pn muke byk jerawat..tp byk parut la..mcm2 da cube tp xberkesan pn...
muke aku start timbul jerawat mase darjah 6,mase tu akak aku ada beli produk,name ape ntah..
pastu akak da xnk pkai,die letak je kt atas meja solek tu..(aku dan akak tdo aku 1bilik) mase tu kulit aku bersih,xdak jerawat pn..pastu punye la gatal,aku g pkai produk tu,padahal produk tu da lama da,siap berhabuk lg..
tp nk wt cmne,mase tu xpk,saje nk pakai,konon nk lg cntik..
last2 naik jerawat2 kecik..aku ingt ruam,aku pn picit..excited gk la ada jerawat,mklum la xpenah tgk jerawat lg..so jerawat tu pn makin teruk n smpai skng,ada lg jerawat tu..skng umo aku da 22thn..

mcm2 produk aku da cube tp xelok2 pn..
mase sek aku pakai mcm2 la,da xingt tp tu sume kejap la,safi,natural fresh,baby face dll..makin teruk muke aku,,last2 mak aku suwuh pakai jelly gamat, ok skit muke aku..xda la muke aku ok tp sekurang2 nye xmakin teruk..aku pakai skali ngn temulawak..tp jerawat n parut2 tetap ada tp xda la makin teruk..
bile da kt u, aku try gune felisa lak,tp xberkesan pn,kulit aku sakit mase kene wt peeling..skng aku da stop sbb da setahun lebih pkai xda perubahn,malah makin teruk..
t;line-height:100%">[/size]
so skang aku gune mustika ratu n dalacin T..ok la..muke xmakin teruk tp ada la satu dua jerawat2 gatal tumbuh..tp kesan jerawat n lubang2 jerawat tetap susah nk ilang....

ada pape cdangan utk hilangkan parut n kesan jerawat???
aku ada gk terniat nk try sk11, rmai yg ckp berkesan..
sape yg da cube leh kongsi2??
n brape hrga nye???[size="4"]
sexymom
t;line-height:100%">
ada pape cdangan utk hilangkan parut n kesan jerawat???
aku ada gk terniat nk try sk11, rmai yg ckp berkesan..
sape yg da cube leh kongsi2??
n brape hrga nye???[size="4"]

[/quote]

kalau muka sensitif, jangan guna apa2 yang chemical-based. Guna aje cara tradisional asli untuk hilangkan parut jerawat tu..Masa sexymom remaja dulu, guna kayu manis, rendam dan asah blakang pasu, sapu kat jerawat n parut...pedih la, tapi berkesan...awet muda lagi... tak caya cuba tgk gmbr sexymom kat profile...takde parut jerawat!
umi lala
dlu mmg ada wt gk cara tradisional..
tp kene rajin wt..tp umi xda ksempatan nk wt..
skng umi nk smbung master...lg la bz..
xda mase nk wt..

dat y umi tnye pasal sk11,
my cousin ada try, dlu muke teruk ngn jerawat2 merah n besar2..
la ni muke da bersih...
dat y nk cube..
tp b4 beli,umi nk tnye pndapat yg len..
sk11 ni mahal,so kene btl2 yakin br beli...
nana17
QUOTE(umi lala @ Jun 23 2009, 08:56 PM) *
aku pn muke byk jerawat..tp byk parut la..mcm2 da cube tp xberkesan pn...
muke aku start timbul jerawat mase darjah 6,mase tu akak aku ada beli produk,name ape ntah..
pastu akak da xnk pkai,die letak je kt atas meja solek tu..(aku dan akak tdo aku 1bilik) mase tu kulit aku bersih,xdak jerawat pn..pastu punye la gatal,aku g pkai produk tu,padahal produk tu da lama da,siap berhabuk lg..
tp nk wt cmne,mase tu xpk,saje nk pakai,konon nk lg cntik..
last2 naik jerawat2 kecik..aku ingt ruam,aku pn picit..excited gk la ada jerawat,mklum la xpenah tgk jerawat lg..so jerawat tu pn makin teruk n smpai skng,ada lg jerawat tu..skng umo aku da 22thn..

mcm2 produk aku da cube tp xelok2 pn..
mase sek aku pakai mcm2 la,da xingt tp tu sume kejap la,safi,natural fresh,baby face dll..makin teruk muke aku,,last2 mak aku suwuh pakai jelly gamat, ok skit muke aku..xda la muke aku ok tp sekurang2 nye xmakin teruk..aku pakai skali ngn temulawak..tp jerawat n parut2 tetap ada tp xda la makin teruk..
bile da kt u, aku try gune felisa lak,tp xberkesan pn,kulit aku sakit mase kene wt peeling..skng aku da stop sbb da setahun lebih pkai xda perubahn,malah makin teruk..
t;line-height:100%">[/size]
so skang aku gune mustika ratu n dalacin T..ok la..muke xmakin teruk tp ada la satu dua jerawat2 gatal tumbuh..tp kesan jerawat n lubang2 jerawat tetap susah nk ilang....

ada pape cdangan utk hilangkan parut n kesan jerawat???
aku ada gk terniat nk try sk11, rmai yg ckp berkesan..
sape yg da cube leh kongsi2??
n brape hrga nye???

nk ilangkn parut jerwat cuba lah guna krim kunyit tia amelia..
nk tau lbh lanjut KLIK SINI
[size="4"]
teddybear
salam...
tensen btul dengan masalah jerawat..dari sek menengah sampai skrg..
jp ok..pastu tak ok blik..mase kat sek dlu g klinik...doc bg ubat pencuci dan antibiotic...around rm200++ abis untuk tue..tapi mmg ok..ble da masuk Plkn,da tak pakai sebab kat c2 mase tak cukup nak jage muke sume...n berpanas je plak tue..teruk nek balik jerawat....besar2 dan benanah plak tue... ble try ubat makan yg doc bagi,da takde kesan..makin teruk adala...pastu teddy cube natasya....mmg ok...lame jugak la oknye..sampai final year blaja...jerawat nek balik gara2 try krim jerwat oxy..jerwat jd hitam,terbakar.. sampaila sambung dgree plak..jerawat makin teruk..tukar tia amelia plak..lgsung tak elok..muke jadi cam kene chikenpox..worse sgt muke time tue...nak g kelas pun malu.. teddy kai dalacin-T..mmg jerwat kecut,tp parut tak hilang... n harganye rm40++ dan botolnye kecik je.. cpt bis...teddy kai de wajah pulak...jap ok..jap tak...erm...skrg kai natasya balik...jerawt nek!! ada nanah dan sakit pulak tue..tensennye!!!!! help teddy please.........teddy da tak taw nak wat camne lagi..... sad.gif n sesape taw tak antibiotic tetracyclin? bleh bg in4mation sal antibiotic tu tak?
liana106
Hi ,

masalah jerawat awak saya boleh bagi produk untuk mengurangkannya hingga ia pulihkan kulit awak semula .

Sila layari http://eumora-liana.blogspot.com atau add saya kat facebook liana106@yahoo.com.

Saya pun menggunakan produk ini.

TQ
liana106
http://eumora-liana.blogspot.com

SKIN HEALTH
The only skin health facial bar that heals ALL SKIN TYPES.
Just by washing 3 MINUTES will start to make you 3-5 years YOUNGER!

SAVE MONEY!
NO NEED TO SPEND $$ on other skincare
NO NEED Botox, Laser & Collagen injection

Your All In ONE Beauty Treatment!!
*acne * wrinkles * freckles * pimples * allergy * dull skin
* white head*black head *eye bag*big pores*flabby face
*pigmentation*scar*restore white hair to black*effective against skin disease
*whiten your teeth

KESIHATAN KULIT
Satu-satunya facial bar kesihatan kulit yang boleh menyembuhkan SEMUA JENIS MASALAH KULIT.
Hanya dengan membasuh muka selama 3 MINIT anda akan kelihatan 3-5 tahun LEBIH MUDA!

JIMAT WANG!
TIDAK PERLU BERBELANJA $ untuk produk-produk lain.
TIDAK PERLU buat Botox, Rawatan Laser, atau Suntikan Kolagen

SEMUA DALAM SATU RAWATAN KECANTIKAN ANDA
*jerawat*jeragat/pigmentasi*parut jerawat*liang roma besar
*kulit berminya/kering*warna kulit gelap dan tak sekata
*wajah berkedut*kulit kusam*alahan*rawatan uban*bintik putih dan bintik hitam*bengkak bawah mata*memutihkan gigi*kelumumur dan banyak lagi
teddybear
macam mane teddy nak dapatkan produk eumora ni liana? takde side effect?mengelupas ke? bape lame boleh bagi kesan..produk ni ada ape je eh?or juz sabun only?teddy ade msalah resdung..kalo muke pulih pun,tak penah nak pulih lame...erm..malu nak kuar kalo takde mekap or tak pakai concealer..sebab muke teruk sangt...erm... unsure.gif
citty girl
QUOTE(teddybear @ Jul 1 2009, 01:48 PM) *
salam...
tensen btul dengan masalah jerawat..dari sek menengah sampai skrg..
jp ok..pastu tak ok blik..mase kat sek dlu g klinik...doc bg ubat pencuci dan antibiotic...around rm200++ abis untuk tue..tapi mmg ok..ble da masuk Plkn,da tak pakai sebab kat c2 mase tak cukup nak jage muke sume...n berpanas je plak tue..teruk nek balik jerawat....besar2 dan benanah plak tue... ble try ubat makan yg doc bagi,da takde kesan..makin teruk adala...pastu teddy cube natasya....mmg ok...lame jugak la oknye..sampai final year blaja...jerawat nek balik gara2 try krim jerwat oxy..jerwat jd hitam,terbakar.. sampaila sambung dgree plak..jerawat makin teruk..tukar tia amelia plak..lgsung tak elok..muke jadi cam kene chikenpox..worse sgt muke time tue...nak g kelas pun malu.. teddy kai dalacin-T..mmg jerwat kecut,tp parut tak hilang... n harganye rm40++ dan botolnye kecik je.. cpt bis...teddy kai de wajah pulak...jap ok..jap tak...erm...skrg kai natasya balik...jerawt nek!! ada nanah dan sakit pulak tue..tensennye!!!!! help teddy please.........teddy da tak taw nak wat camne lagi..... sad.gif n sesape taw tak antibiotic tetracyclin? bleh bg in4mation sal antibiotic tu tak?

pakai la bedak sejuk biggrin.gif
Firnenas
Hi!

Masih tercar-cari penyelesaian terhadap masalah jerawat dan resdung
yang dihadapi? Why don't you all try Firnena? Setakat ni, firnena menyediakan
yang terbaik mengenai masalah ini di mana pelanggan boleh melakukan
segalanya sendiri di rumah. Lawati:

firnena.com

Ini bukan mengenai tips atau petua sumbangan orang ramai. Kebanyakan
tips dan petua adalah dari mereka yang sekadar ingin mengisi masa
lapang mahupun sekadar mahu turut serta. Firnena adalah mengenai
teknik 'keras' bagaimana untuk membasmi serta membanteras jerawat
resdung tidak kira samaada ia dari spesis di antara yang paling degil
atau tidak.

Selamat mencoba sih!
akls
semua orang mempunyai resdung..cuma depend kuat atau lemah je penyakit tu pada diri seseorang. Yang penting jaga pemakanan dan bersihkan muka selalu.
Firnenas
QUOTE(akls @ Jul 7 2009, 01:16 AM) *
semua orang mempunyai resdung..cuma depend kuat atau lemah je penyakit tu pada diri seseorang. Yang penting jaga pemakanan dan bersihkan muka selalu.



Tapi bagi mereka yang mempunyai resdung kuat sehingga berjerawat, malang sungguh. Banyak
peluang yang sepatutnya dimiliki, terlepas begitu saja...(sedangkan diri tidak bersalah). Disebabkan
banyak pengalaman serta cerita sebegini timbul, saya dan team firnena berusaha membuat yang terbaik
bagi menolong mereka yang menghadapinya. Ini bukan atas dasar promosi atau nak buat duit semata,
tetapi kerana 'faham'...faham mengenai keadaan sebenar bagi mereka yang melaluinya. Oleh itu,
lawatilah laman web:

firnena.com

kalau anda masih termenung memikirkan jalan penyelesaian. Insyaallah setiap masalah ada
jalan untuk atasinya. Cuma, seringkali kita tersekat dlm melaksanakannya. Bukan salah kita
sebab selalu tertangguh...tetapi kdg-kala takdir sudah memang begitu...
zet
zet pernah cuba 1 jenis ubat resdung ni, 1 set ade 3 brng, bedak air, debu dn pil... alhamdulillah z da try, z resdung brkurangan, muka x gatal2 lg... sygnye ubat tu x jual scara mluas, so ssh nk dptkn, z try 2 set je hari tu... lpas gune bedak kat muke, calit kn debu kat dlm hdung, n mkn pil die dhari skali, xslah z ramuan die dr sejenis bunga.. lpas guna tu, asyik bersin jer, hingus jernih pun mleleh2 kuar,.. smpai 1 tahap, kuar la stompok hisyus kuning pekat likat, mybe tu sarang die kot... alhamdulillah, skrng z dah leh mkn kerang, muka da x gatal2 dah.. hehe sjje share pengalaman... now nk cari blk org yg jual ubat kg tuh... xde pulak...
ardmad
QUOTE(danna @ Jun 12 2009, 03:38 PM) *
for those yg pkai eumora n berkesan mmg bernasib baik..x mcm i...i pkai n bersemangat lebih nk pkai, lain plak jadinye....b4 diz muka i xla teruk, biase2 n xder jerawat n cela pn...ngade jer nk pkai eumora.....1st 3 days i pkai ok...then masuk hari ke-4 muka i dh mcm mengelupas..jerawat batu yg sakit siap nanah lagi tumbuh...mmg sakit n malu sangat cz i nie mmg jenis yg susah nk ada jerawat..i pkai lagi n try to sabar...i pkai lama gak la nk dkt 3 bln stgh....xder perubahan..muka makin teruk.....sakit, bengkak2...dh la nk kawin...nasib i tringat dulu i ade mkn manyoo eel oil capsule from korean....after 2 bln..muka licin, parut xder....n muka mcm pkai botox jer....hehe
patut la org korea muka cun mcm doll.....leh share ngan korang tp x thn plak ngan harga la but then really worth it....now alhamdullilah..if not down jer rase..hehehe nk tnye lebih2 nnt email ok...
w_roziana@yahoo.com


DANNA!!!

Betul ka Man Yoo Eel Oil tu boleh hilangkan jerawat degil??!!!
You jangan main2 ckp saja sebab penderita jerawat perlukan
produk btul2 serious utk selesaikan msalah diaorg. Kalau u saja
buat statement main2 lps tu ada org try, kesian kt org tu...lebuh
duit byk. Harap u serius lain kali kalau nk bg penerangan klau
btul2 ikhlas nk tlog. (jgn la gelak2 mcm tk serius pun...mcm
tk prnah ada jrawat pun. Ksian la kat yg btui2 ada jrawat.)

Sekian, trima kasih.
PELIKAN
tiada satu barang yg sesuai utk semua dalam hal ini...
ada yg ok...adayg tidak kesan ..ada yg lagi radang...
macam2 hal..very subjetif..
ada yg dgn tepung sagu pun dah ok...
tengok jenis kulit...ada yg berpendapat hormon,
ada kata makananan, ada kata alahan ,ada kata resdung

boleh rujuk laman ni juga
http://www.myhealth.gov.my/myhealth/bm/rem...d=1186545190708

hati2 dalam memilih produk
liana106
Saya adalah mini trade eumora dan juga pengguna , jangan tertipu dgn produk tiruan kalau x percaya boleh hubungi saya di phone number seperti di dalam blog saya kita boleh jumpa di eumora conference ahad ni di Wisma MCA Jln Ampang .

http://eumora-liana.blogspot.com

JIKA BERMINAT UNTUK JADI RETAILER, MINI TRADER BOLEH HUBUNGI SAYA SEPERTI YG TERTERA DI DALAM BLOG SAYA .[/b][/size]

SKIN HEALTH
The only skin health facial bar that heals ALL SKIN TYPES.
Just by washing 3 MINUTES will start to make you 3-5 years YOUNGER!

SAVE MONEY!
NO NEED TO SPEND $$ on other skincare
NO NEED Botox, Laser & Collagen injection

Your All In ONE Beauty Treatment!!
*acne * wrinkles * freckles * pimples * allergy * dull skin
* white head*black head *eye bag*big pores*flabby face
*pigmentation*scar*restore white hair to black*effective against skin disease
*whiten your teeth

KESIHATAN KULIT
Satu-satunya facial bar kesihatan kulit yang boleh menyembuhkan SEMUA JENIS MASALAH KULIT.
Hanya dengan membasuh muka selama 3 MINIT anda akan kelihatan 3-5 tahun LEBIH MUDA!

JIMAT WANG!
TIDAK PERLU BERBELANJA $ untuk produk-produk lain.
TIDAK PERLU buat Botox, Rawatan Laser, atau Suntikan Kolagen

SEMUA DALAM SATU RAWATAN KECANTIKAN ANDA
*jerawat*jeragat/pigmentasi*parut jerawat*liang roma besar
*kulit berminya/kering*warna kulit gelap dan tak sekata
*wajah berkedut*kulit kusam*alahan*rawatan uban*bintik putih dan bintik hitam*bengkak bawah mata*memutihkan gigi*kelumumur dan banyak lagi
liana106
Teddy awak telefon je saya kalau x percaya juga ahad ni pukul 3 jumpa kat wisma MCA EUMORA punya conference tiket RM10.00dengar apa kita org akan bercerita





QUOTE(teddybear @ Jul 2 2009, 09:24 PM) *
macam mane teddy nak dapatkan produk eumora ni liana? takde side effect?mengelupas ke? bape lame boleh bagi kesan..produk ni ada ape je eh?or juz sabun only?teddy ade msalah resdung..kalo muke pulih pun,tak penah nak pulih lame...erm..malu nak kuar kalo takde mekap or tak pakai concealer..sebab muke teruk sangt...erm... unsure.gif


daisyaima
boleh juga cuba mior utk masalah jerawat... kemudian guna miracle mask utk kecutkan jerawat.. tu..

skarang pun tgh ade offer jugak.. smile.gif
daisyaima
kalau ada masalah jerawat cuba la cuci dengan mior bar...dia akan cuci n buang toksid dari dalam..awal2 maybe byk jerawat keluar..
lepas cuci dengan mior tu, pakai lak miracle mask..dia akan segera kecutkan jerawat..
cuba la..kalau rasa was2 dengan hasilnya, boleh cuba sample...dah ok baru teruskan guna...
tu la rahsia saya... smile.gif
PELIKAN
salam buat forumer

acne sy mula start bila sy guna BEDAK SEDUAN HIJRAH
HIJRAH EN.Zairon (019-27818??) dengar tak ...
bedak seduan HIJRAH!!!!!!....harga RM39.90...
kemudian radang tu melarat bila guna Mior/Emmora
..bila dah jadi hal...yang dah jual mudah aje cakap berenti guna dulu..
..Dr MURAD di oleh CN Beauty pun sama.....nasib baik x sign pakej

(tiada yg 100%..emas di pasaran hanya 99.99 shj tulen)
yang menjual sememang kata barangan mereka terbaik...
nasihat sy klu teruk sgt jgn main cuba2 mungkin lagi melarat..
kuatkan semangat dgn selamba gi jumpa pakar kulit..atau .rujuk dgn hospital governemt
kalau dibaca dari net 'roccutane' (jenis ubatan) adalah last solution utk acne yg tidak kunjung padam.
dan perlu dipantau penggunaannya...minta nashat pakar..jgn main beli kat farmasi...

hati2
PELIKAN
saya memerlukan info @ feedback forumer yang telah menggunakan sabun di atas
yang mempunyai kesan atau keradangan untuk membuat laporan polis dan FOMCA
ke atas barangan tersebut kerana mempunyai kesan sampingan/bahaya setelah mendapat kelulusan
KKM...Jika Mior adalah sama atau kesan sama dengan Emuro saya rasa pengguna harus menjalankan hak mereka

ini adalah kerana saya antara pengguna yang menerima keradangan dari sabun tersebut

budakpulau
hai...apa kata try Produk Melilea..my husband guna produk ni...alhamdulillah ilang jerawat kt muka n blakang.produk ni berasaskan buah-buahan n sayur-sayuran organik.bleh buang toksin dlm bdn n bwh kulit. cuba buat research kt www.melilea.com...nak beli dengan sy pn bleh sbb dah jd ejen lps tgk kesan pada asben...sy berani gerenti ilangnyer jerawat.orang cina dah ramai yang guna...diorg kan pentingkan bab2 kesihatan ni... x rugi try...xder kesan sampingan.dan yg plg utama produk ni dpt undian SUPERBRAND dr rakyat Malaysia

apa2 hal emel me masnizam82@yahoo.com.my
Firnenas
Hai, I kembali...

Saja nak update. Penerangan mengenai ebook Firnena:

1) Ia mendedahkan langkah bagaimana anda boleh 'usahakan'
hingga ke tahap maksimum mengenai menghapuskan jerawat.

2) Ia juga akan mengajar anda bagaimana untuk 'serang' kuman
resdung yang selama ini terlalu selesa membuat sarang di bahagian
pertengahan tekak (tengkuk). Sarang ini yang selalunya men'supply'
bakteria yang boleh mengakibatkan gatal, bersin, mata berair dan
paling bahaya; JERAWAT!

3) Teknik Firnena akan membantu mereka yang mempunyai masalah
mata supaya mata mendapat kesegaran baru. Sesiapa yang mengalami
gejala mata gatal akibat sarang resdung selalu 'pump' kuman ke sana,
TIDAK akan mengalami masalah itu lagi. Makna; mata tidak akan
gatal lagi.

Juga untuk beritahu; Ia mengenai teknik rawatan luaran dan dalaman.
Sedaya yang boleh bagi memastikan pesakit mendapat kepuasan
yang nyata.

Nota: Tiada unsur menyusahkan seperti memberitahu bagaimana untuk
menyediakan ramuan / bahan tradisional yang akan membuatkan
anda pening lalu terduduk. Ia straight to the point dan mampu dilakukan
oleh semua orang.

Thanks.

firnena.com
Firnenas
Hai....

Selamat melalui bulan Ramadan dengan penuh kesabaran... smile.gif
Firnenas
Hai.

Firnena baru saja tambah info dalam website. Ini semua bagi mempertingkatkan
lagi kesedaran semua mengenai gejala resdung ni (yang ramai buat endah tak
endah). Mari semua, tambah ilmu pasal ni di web page:

firnena.com

Trimas!
Kopite
QUOTE(leospirit @ Mar 9 2009, 07:45 PM) *
QUOTE(Firnenas @ Sep 17 2008, 02:44 AM) *
Memang teknik ni menarik sebab sapa-sapa pun boleh buat. Kalau pergi ke pusat rawatan, kena berbelanja koman-koman pun RM80...Lepas tu, sekali buat je...kena ulang-alik...Memang le kononnya bahan-bahan / kelengkapan digunakan dengar / tengok macam canggih, berkesan...tapi tu semua bisnes. Pesakit kena tanggung sendiri jugak lepas rawatan...Bukan nak komen tapi kenyataan. Pusat rawatan sebenarnya tak berapa kisah pasal pesakit perseorangan sebab diaorang banyak urusan / pesakit lain lagi. Lepas tu bisnes kena uruskan tiap-tiap hari...

Teknik saya khas untuk anda buat bila-bila masa saja anda suka...Lepas ni insyaallah tak takut resdung dah sebab dah ada ilmu pengetahuan nak kikis, tangkis resdung yang mendatang...Berbekalkan ilmu pengetahuan ni, buat le rawatan tempat lain seberapa banyak pun...semakin konfiden jadinya...Tak perlu dah buat rawatan luar kalau dah tau teknik ni tapi kalau nak cepat sangat wajah tu cantik, buat la...teknik saya sebagai pemangkin; bagi apa jua rawatan jadi tambah berkesan...

TQ.

= Akan siap bila-bila masa saja ebook teknik tu....Banyak sangat hal lain sampai nak siapkan asyik tergendala....(lagipun, saya buat website tu niat utama nak tolong orang, sambil-sambil dapat buat bisnes sikit...Tapi saya tak nak la bagi customer barang cincai....tak seronok la...)

saya bercadang ni,
drpd awk jual ebook awk baik beri percuma,utk cari rezeki blogspot awk pasang iklan..lebih afdal..beri percuma berjuta2 org baca,jual kalau dpt 100 org pun kira untung..jgn marah...
saya pun resdung,bersin2 tapi hanya berlaku kalau langgar pantang...makanan ada telor,ada udang,ikan gatal,ketam,kerang..kalau tak makan semua tu ok je,org resdung ni kena tahu apa makanan pantangnya dan jauhi makan benda2 larangan tu..
ada org takleh makan kacang,pisang..musim debunga,habuk,minum ais etc...


benda rm30 pun nak free?
respek skit la hasil kajian org.
mentaliti mcm nie kene kikis la.
jgn terlalu selfish.
kalau ko wat kajian penat2 pastu ko iklankan n beri penerangan kat sini, last2 aku dtg n bg pendapat soh ko bagi free.
apa perasaan ko?
nie baru rm30. kalau rm300 agaknya speaker besar mana la ko pakai ek.
maaf kalau aku terkasar..tapi mentaliti mcm nie kene kikis.
PELIKAN
saya bole kata..check this link
http://www.myhealth.gov.my/myhealth/bm/rem...d=1186545190708
and this
http://forum.lowyat.net/topic/308877/+600
and this
0?hl=acne" target="_blank">http://forum.lowyat.net/topic/358612/+mega_shok.gif0?hl=acne
harap boleh bantu and other reader and forumer
stop believe overated product...such magic soap..etc..
no such magic...
aisyah_sofia
QUOTE(PELIKAN @ Sep 7 2009, 03:55 PM) *
saya bole kata..check this link
http://www.myhealth.gov.my/myhealth/bm/rem...d=1186545190708
and this
http://forum.lowyat.net/topic/308877/+600
and this
mega_shok.gif0?hl=acne" target="_blank">http://forum.lowyat.net/topic/358612/+mega_shok.gif0?hl=acne</a>
harap boleh bantu and other reader and forumer
stop believe overated product...such magic soap..etc..
no such magic...


magic soap tu sabun ape sbnrnya pelikan?
PELIKAN
Sabun ajaib....spt
hanya beberapa minit boleh clear semua jerawat...
syima
leospirit, semua nak free ya.
syima
magic soap tu tak semestinyer 3 minit ilang jerawat
atau 1 minit hidup semula

magic soap tu mungkin multifunction soap biggrin.gif

PELIKAN
QUOTE(syima @ Sep 8 2009, 05:35 AM) *
magic soap tu tak semestinyer 3 minit ilang jerawat
atau 1 minit hidup semula

magic soap tu mungkin multifunction soap biggrin.gif



barangkali kalu kereta solid cuci dgn sabun tu ..jadi kaler lain
jimat RM800 spray kat kedai...sapa tahu...
Firnenas

QUOTE
benda rm30 pun nak free?
respek skit la hasil kajian org.
mentaliti mcm nie kene kikis la.
jgn terlalu selfish.
kalau ko wat kajian penat2 pastu ko iklankan n beri penerangan kat sini, last2 aku dtg n bg pendapat soh ko bagi free.
apa perasaan ko?
nie baru rm30. kalau rm300 agaknya speaker besar mana la ko pakai ek.
maaf kalau aku terkasar..tapi mentaliti mcm nie kene kikis.


= Terima kasih Apek Jinjang kerana prihatin dengan perkembangan dunia ekonomi.
Lagipun, Firnena hanya kenakan RM30 je. Kerja buat sungguh2. To all, sudi-sudi
le dapatkan ebook firnena. Setakat ni, banyak klien ucapkan terima kasih setelah
gunakan teknik Firnena. Sengaja I tak naikkan harga RM30 tu sebab pikirkan
pendapatan orang ramai. Biarlah untung sikit tapi berkat. (Tak macam sesetengah
atau kebanyakkan orang; charge harga tinggi sangat. Pikir nak untung aje...)
So, apa lagi? Lawati:

firnena.com

hari ni juga! Thanks.
joni joni
1. Membersihkan wajah minimal dua kali sehari dengan pembersih ringan. Gunakan PH-seimbang pembersih yang tidak mengandung terlalu banyak bahan kimia atau minyak wangi.

2. Jangan memegang wajah terlalu sering, terutama bila tangan Anda kotor. Salah satu penyebab munculnya jerawat adalah karena kulit terkena bakteri dari luar, seperti yang ada di tangan Anda.

3. Hindari memencet jerawat. Bakteri yang melekat pada tangan atau alat-alat yang tidak steril, maka akan meninggalkan bekas di wajah.

4. Membersihkan wajah dengan uap air panas atau setiap bulan atau dua minggu. Hal ini bagus untuk membuka pori dan membuang kotoran di muka yang tersisa.

5. Seharusnya tidak mencegah jerawat dari luar saja. Pencegahan jerawat juga dapat menghindari makanan seperti di fast food, kafein atau makanan yang mengandung garam. Makanan yang mengandung banyak serat seperti sayuran dan buah-buahan sangat baik untuk tubuh dan memberikan nutrisi untuk kulit sehingga kulit akan sehat dan menghindari jerawat.

6. Mempelajari makanan yang dapat menyebabkan jerawat yang dapat Anda hindari.

7. Hindari stres, karena hormon yang dihasilkan tubuh saat stres juga dapat memicu munculnya jerawat di wajah.

8. Tidur yang cukup dan teratur.
Kulit juga sama seperti kita, ##### istirahat. Jadi biasakanlah untuk tidur yang cukup dan teratur. Karena saat kita tidur, kulit akan beregenerasi dan membuang racun2 yang berbahaya sehingga saat kita bangun keesokan harinya kulit kita akan kebali segar.

9. Sering-seringlah makan sayur dan buah.
sayur2an mengandung banyak vitamin yang menyehatkan kulit kita. Perbanyaklah makan sayur atau buah, terutama yang mengandung vitamin E. Dengan kulit yang sehat, maka jerawat akan sukar untuk tumbuh dan berkembang.

10.Minum air putih

Hampir 70% kulit kita terdiri dari air, dengan minum air minimal 2 liter sehari, maka kulit kita akan selalu fit dan sehat.

11. sebisa mungkin hindari kosmetik yang berminyak.

secara alami wajah kita akan menmproduksi minyak, bahkan kulit kering sekalipun. Jadi sebisa mungkin hindarilah hindarilah menggunakan kosmetik yang berlebihan karena minyak dan debu akan menjadi media bakteri penyebab jerawat untuk bermukim di wajah kita.

12. Sesuaikan kosmetik dengan jenis kulit anda
Jika kulit anda berminyak maka gunakanlah kosmetik untuk kulit berminyak, jika kosmetik yang anda gunakan tidak sesuai dengan jenis kulit anda..jerawat akan segera mendatangi kulit wajah anda. Jadi berhati-hatilah dalam memilih kosmetik.

13. gunakan pelembab kulit
Menggunakan pelembab akan membantu menyehatkan kulit kita, terutama dari kulit kering dan pecah2. Namun pelembab disini bukan berarti pelembab yang berminyak..sekarang sudah banyak produk kosmetik yang berbahan dasar air.

14. Keringkan wajah kita dengan handuk yang bersih setelah cuci muka atau mandi, karena bakteri juga menyukai tempat yang lembaKb dan hangat.

15. selalu pastikan kulit anda bersih sebelum tidur.
Selalu cuci muka anda sebelum tidur agar kulit beregenerasi dengan baik.

yang serius ingin bebas dari jerawat silahkan klik di bawah ini gan


klik disini
"hilangkan jerawat/bekas jerawat di wajah anda dalam 7 hari"
aircond_pejabat
ada 1 lg cara utk hilangkan jerawat,parut jerawat dan segala jenis parut kecil yg ada kt bdn..
sesiapa yg penah minum teh kt umah,bleh arr kumpul serbuk teh yg dh diguna tu..
sapu perlahan2 kt muka dan seluruh bdn,pastu bilas..insya'allah bleh kurang jerawat dan parut tu..
teh ni punya byk khasiat..
selain melembut dan mencerahkan kulit,ia bleh dijadikan sbg scrub bdn utk tanggal sel kulit mati dan melambatkan penuaan..
sy dh amal sejak umur sy masuk 15tahun lg jd kulit sy x bermasalah sampai skg..
anda bleh cuba..
PELIKAN
brudder aicond..ini site ebook ke aper nie... dry.gif
aircond_pejabat
QUOTE(PELIKAN @ Oct 21 2009, 11:28 AM) *
brudder aicond..ini site ebook ke aper nie... dry.gif



dik..
ni petua yg mak sy bg..
ms kecik2 kt betis byk parut kesan kudis sb slalu kene gigit nyamuk..
mak pesan tiap kali nk mandi sapu dulu serbuk teh kt parut2 tu..
5 bln sy amalkan,alhamdulillah parut tu beransur hilang..
ms tu umur br 15 thn,sampai skg sy amal..kulit gebu je..
secara kebetulan bila sy cari info kt tenet sy terjumpa psl kebaikan teh ni..
x sangka plak petua yg mak bg tu mmg boleh pakai memandangkan dh ada info membuktikan yg teh punya byk khasiat..
ctmunirah
rata rata ct baca sume ada key word "kena amalkan selalu".. tak de kena petua untuk hilangkan jerawat overnight je?.... sakit hati tgk jerawat bersusun kat dagu ni....
PELIKAN
overnigth...mana boleh..diamond lazer x boleh
Nixodrem...kat farmasi..bekas bulat kecil kaler hijau...(tapi jaga sulfur nya agak kuat)
Tea Tree Oil ..Body ship etc...
emoura...mior...LUPAKAN....puaka punya sabun..
itu...sungguh jahat sabun itu

QUOTE(ctmunirah @ Nov 2 2009, 03:49 PM) *
rata rata ct baca sume ada key word "kena amalkan selalu".. tak de kena petua untuk hilangkan jerawat overnight je?.... sakit hati tgk jerawat bersusun kat dagu ni....

NoReeZ
QUOTE(ctmunirah @ Nov 2 2009, 03:49 PM) *
rata rata ct baca sume ada key word "kena amalkan selalu".. tak de kena petua untuk hilangkan jerawat overnight je?.... sakit hati tgk jerawat bersusun kat dagu ni....


DIA NAK BERKAWAD LA TU.. laugh.gif

KEKANAN PUSING!!! CEPAT JALAN, KIRI KANAN KIRI KANAN

NGEH NGEH NGEH...

AI BARU BELI SABUN SUSU KAMBING DENGAN MADU SEMALAM... KELUARAN HR MARKETING S/B
50g = RM12
TAK TAU LA OK KE TAK DENGAN KULIT MUKA AI YANG SEJAK AKHIR2 NI SENSITIF... KEPUTUSANNYE... TUNGGU...
ctmunirah
QUOTE(PELIKAN @ Nov 3 2009, 08:28 AM) *
overnigth...mana boleh..diamond lazer x boleh
Nixodrem...kat farmasi..bekas bulat kecil kaler hijau...(tapi jaga sulfur nya agak kuat)
Tea Tree Oil ..Body ship etc...
emoura...mior...LUPAKAN....puaka punya sabun..
itu...sungguh jahat sabun itu



Nixoderm never worked for me.... Currently ct guna JF Sulfer Soap..The reason ct guna sabun ni adalah kerana kandungan sulfurnya sama dengan sabun rawat jerawat BML. Ct quit guna BML lepas kecoh pasal hydrokinon tu (cemanatah ejanya).... tapi produk tu memang buat muka gebu dan pinkish.. Nampak cem pakai make up je walaupun tak pakai make up... JF Sulfur Soap dries up pimple dengan agak cepat.. and to make it dry faster, I top it up with Oxy 10... Then after pimple tu dah kecut... I load my skin dengan moisturizer untuk mengurangkan dan memperbaiki kesan parut...

Thats my routine la...

My favourite product to eliminate parut adalah SKII.... Memang best tapi mahalnye laaa...adeh and ct malas nak pat pat muka dengan cotton pad..

And also, byk petua kata jgn picit jerawat... My problem is that, whenever i picit atau tak, mesti akan tinggal kesan... Lebih teruk kalau tak dipicit buang... Kemungkinan jerawat tu kecut and then weeks later, jerawat tu akan menggelegak balik at the very same spot.. leaving hidious scar..

Now, ape punca jadi cem tu? Is it because of my weird skin condition?
PELIKAN
CT...cuba2 le ko tengok makan2 tu...minyak kah
aku pun bru2 ni la..minum air dekat 3 liter sehari...minom byk teh..
kata depa...teh ni antioksida..dan serap minyak,,,aku balun...
kurang2kan makan daging..dan ayam...
meteedarah nasik lemak..ganti le makan roti ke hape..
cuma sesekali moleh laa..bantai nasi lemak gitu...
ko cuba2 le suppliment yg ada vit A,c,e...yg rejunate skin..kata nya

MIOR..EMUORA..lupkan..sungguh jahat sabun itu
NoReeZ
ye, kita memang perlu minum banyak air, untuk diet & kulit muka...

kurangkan makanan berlemak & berminyak...

hindarkan sabun yang pelikan benci sangat tu
hihihi


PELIKAN
yayayayya...
menci banget2.....tak nak lah yg lain alami nasib yg sama gitu

mior,,emuro...sungguh jahat sabun itu
ctmunirah
makan.. dah jaga dah rasanya...
supplement ACE pernah amik berbotol2 tak jalan jugak...

benarlah seperti yg omak ku katakan kepada ku
"mati laki hang nak bela hang... nak bela hang ni mahai"

hahahahaha


PELIKAN
jenis2 kulit manja gitu...
aaaa @ forum kata mungkin in balance hormone...cam umur aku..dah takde dalam calendar...hormon degil kot...
tapi klu kita Islam ada kelebihan pada kita...doa pada Nya...insyAllah



QUOTE(ctmunirah @ Nov 3 2009, 12:43 PM) *

benarlah seperti yg omak ku katakan kepada ku
"mati laki hang nak bela hang... nak bela hang ni mahai"

hahahahaha



This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.