Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Macam Mane Nak Kasi Up Sikit Motor Kapcai..
Mesra.net Forum > Vehicles & Transportation > Kereta, Motosikal, Basikal
fey
jdi kepada otai2, pminat2 kapcai, dan yang gemar melakukan perjalanan jarak jauh, meh2 la kongsi skit tips2 korang tu kat sini...
boleh gak dapat info yang berguna dari master mcm korang kat owg yg bru nak bercambah ni... hahaha..
info ker tips ker nak bagi motor ni laju skit tanpa mengusik enjin..
info dan tips ape pun tntang kapcai... jom kongsi2 kat sini... abayoo friends.gif
adlertag
Tukar sproket ngan tayar dan juga ekzos. Polish sikit karburator. Boleh tambah kelajuan tanpa usik barang2 dalam enjin.
zan
betul tu adlertag, setting spoket ialah kaedah paling mudah.
fey
wokehh... trimas ats komen anda... kesimpulan nyer mmg sprocket la antara pling mudah tuk buat moto laju, kalo minyak hitam la kann...motul atau shell lgi bgus??? ke korang ader pandangan tersendri... ak da ronda2 kat blog n massage orang len... terdapat pelbagai perbezaan tiap2 minyak hitam ni... dan aper maksud 10w15(contohla tu)
namkin
salam..ex5 dream aku pick up ok..cume top speed kurang sket..
top sampai takat 90 kmj je..nak cecah 100kmj ssh sket..

ape saiz spoket yg best utk depan blakang..
slalu bwk dlm bandar je..tp jarak agak jauh jgk la..kene
lalu hi-way, jln2 lurus dan lebar...
fey
ko punyer saiz spocket braper??
namkin
QUOTE(fey @ Mar 11 2011, 08:22 AM) *
ko punyer saiz spocket braper??



aaaa...xtau la...pakai cover rantai..hehehe..
fey
aiyaaa... itu cover kasi buka tngok la kawan... adoi... bak kater en.zan moderator kite... adalah bersesuaian pakai spocket saiz 15/16 kat dpan.. haa mcm tu ilmunya yang diberi tahu
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.