Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Nak Beli Toyota Wish
Mesra.net Forum > Vehicles & Transportation > Kereta, Motosikal, Basikal
Rizuan Hamid
As Salam / Salam Sejahtera,

Mintak pandangan pada yang pernah beli MPV toyota wish. Saya tengah confuse sama ada nak beli di Show Room (cth Naza World etc) atau di kedai-kedai user car biasa. Tolong beri pandangan. Dah lama ngidam nie.
zan
wsalam. toyota wish yg first model ke seken model?

first model basically... enjin 1.8 dan 2.0. sama dgn corolla altis 1.8 dan camry 2.0. gearbox 4 speed auto. lain2 kelengkapan termasuk ABS dan airbag.

ada beberapa spesifikasi berlainan termasuk lampu LED utk model facelift, reverse camera atau sunroof. dan ada model dgn tiptronic dan enjin direct injection (D4).

model kedua dilancarkan sejak 2009. guna enjin dual vvti, dan gearbox CVT 6 speed atau 7 speed (gear tipu). design semua berbeza.

terpulang pada anda samada nak beli wish lama atau wish baru. harga pun lain.

tapi apa maknanya membeli keta impot pada harga beratus ribu tanpa sebarang sokongan teknikal atau waranti? berbaloikah? antara sebab keta toyota recond popular di malaysia ialah sbb ianya susah rosak dan tak susah dibaiki. tapi kalau rosak, siapa nak tolong anda melainkan mekanik yg akan koyakkan dompet anda dgn caj yg tidak murah.
nah! tepuk dada tanya selera.

keta yg anda beli tu pun bukan keta baru, tapi terpakai. kebanyakan meter dah diubah menjadi rendah supaya kelihatan lebih menarik.

berhati2..
Rizuan Hamid
QUOTE(zan @ Nov 1 2011, 01:29 PM) *
wsalam. toyota wish yg first model ke seken model?

first model basically... enjin 1.8 dan 2.0. sama dgn corolla altis 1.8 dan camry 2.0. gearbox 4 speed auto. lain2 kelengkapan termasuk ABS dan airbag.

ada beberapa spesifikasi berlainan termasuk lampu LED utk model facelift, reverse camera atau sunroof. dan ada model dgn tiptronic dan enjin direct injection (D4).

model kedua dilancarkan sejak 2009. guna enjin dual vvti, dan gearbox CVT 6 speed atau 7 speed (gear tipu). design semua berbeza.

terpulang pada anda samada nak beli wish lama atau wish baru. harga pun lain.

tapi apa maknanya membeli keta impot pada harga beratus ribu tanpa sebarang sokongan teknikal atau waranti? berbaloikah? antara sebab keta toyota recond popular di malaysia ialah sbb ianya susah rosak dan tak susah dibaiki. tapi kalau rosak, siapa nak tolong anda melainkan mekanik yg akan koyakkan dompet anda dgn caj yg tidak murah.
nah! tepuk dada tanya selera.

keta yg anda beli tu pun bukan keta baru, tapi terpakai. kebanyakan meter dah diubah menjadi rendah supaya kelihatan lebih menarik.

berhati2..


Terima Kasih. Saya lebih berminat ngan first model-recond, klu boleh nak cari yg full spec.
Dah beberapa showroom saya pegi dan adalah 2 @ 3 kedai used car saya lihat kereta mcm nie. Beza harga taklah banyak sekitar 5k ke 10k
(spec dan tahun yg sama).
menjadi kemuskilan saya, percentage nak rosak keta2 recond seperti toyota wish nie tinggi atau tidak.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.