Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Kawin Lari!
Mesra.net Forum > Announcement & Discussion > Kaji Selidik & Pandangan
fazilatul
apa perasaan korang kalau ade berlaku kes macam ni kat keluarga korang.. apa korang nak buat????
orgazmopiazza
QUOTE(fazilatul @ Jun 30 2012, 12:43 PM) *
apa perasaan korang kalau ade berlaku kes macam ni kat keluarga korang.. apa korang nak buat????

Perasaan? Mestila marah, malu nanti diorang dgn sedare-mare.
Nak buat ape? Kawin jangan lari, duduk atas pelamin tu haa rofl.gif

. . . jgn mare ye TT, gurau jek.

Ape kes?
fazilatul
QUOTE(orgazmopiazza @ Jul 1 2012, 09:02 AM) *
QUOTE(fazilatul @ Jun 30 2012, 12:43 PM) *
apa perasaan korang kalau ade berlaku kes macam ni kat keluarga korang.. apa korang nak buat????

Perasaan? Mestila marah, malu nanti diorang dgn sedare-mare.
Nak buat ape? Kawin jangan lari, duduk atas pelamin tu haa rofl.gif

. . . jgn mare ye TT, gurau jek.

Ape kes?



ade kes terjadi kat dlm fam faz... faz xtau nak letak mana muka ni....
orgazmopiazza
QUOTE(fazilatul @ Jul 2 2012, 09:39 AM) *
QUOTE(orgazmopiazza @ Jul 1 2012, 09:02 AM) *
QUOTE(fazilatul @ Jun 30 2012, 12:43 PM) *
apa perasaan korang kalau ade berlaku kes macam ni kat keluarga korang.. apa korang nak buat????

Perasaan? Mestila marah, malu nanti diorang dgn sedare-mare.
Nak buat ape? Kawin jangan lari, duduk atas pelamin tu haa rofl.gif

. . . jgn mare ye TT, gurau jek.

Ape kes?



ade kes terjadi kat dlm fam faz... faz xtau nak letak mana muka ni....

Sedare mare sume dah tau ke?
mikamusz
QUOTE(fazilatul @ Jun 30 2012, 12:43 PM) *
apa perasaan korang kalau ade berlaku kes macam ni kat keluarga korang.. apa korang nak buat????

tak sukanya.. takut sangat
JEJARIHALUS
tak yah laaaa ajak aku kawen lari... penat..last aku berlari zaman sekolah menengah dulu jer.. tu pon macam nak putus nyawa.. huhhuhuhu
TopengBesi
QUOTE(fazilatul @ Jun 30 2012, 12:43 PM) *
apa perasaan korang kalau ade berlaku kes macam ni kat keluarga korang.. apa korang nak buat????

kenapa perlu buat begitu. bincang baik2. mane tahu ada jalan penyelesaian... tak perlu buat tu semua....
domesticgoddessnot
nak buat apa lagi? dah jd. kalo kawin kat siam, suruh dia daftar kat majlis agama sini je la. kalo was2 tentang wali, kawinkan lagi sekali.

*aku move ini thread ke tmpt lain la.*
orgazmopiazza
QUOTE(domesticgoddessnot @ Jul 5 2012, 04:46 PM) *
nak buat apa lagi? dah jd. kalo kawin kat siam, suruh dia daftar kat majlis agama sini je la. kalo was2 tentang wali, kawinkan lagi sekali.

*aku move ini thread ke tmpt lain la.*

Betol betol betol smile.gif
ayunie85
ayah saya kawin lari...boleh ke ckp camtu?? hihihi
isabella8303
kahwin lari ni memang memalukan sebab perkara perkahwinan ni sebaiknya dilalukan dengan restu ibu bapa..
tanpa restu adakah mereka boleh pasti mereka akan bahagia dan diberkati? bagi sya diberkati dan direstui tu sgt penting..
klu xde duit atau x ckup bajet skalipun, apa salahnya buat mjlis wajib spt mjlis nikah+kesyukuran, atau buat ajer mjlis sesederhana mgkin..

tp yg dah terjd dah pun trjd, mana boleh pusing balik..

cuma utk yg lain2 tu, sya setuju dgn yg lain2, elok daftarkan semula perkahwinan di pej agama trdekat, tyakan prosedur mcmana, seeloknya secepat mgkin sebelum punya anak..bimbang esok masalah lain pulak brbangkit..

mgkin denda kna bayar sebab menyalahi undang2, tp yg ni sya x pasti, sbbtu sya tulis mgkin..

semak juga dokumen kat sna spya sah sebab kta pon xtau prosedur luar negara cemana lebih2 lg bab wali..

klu keluarga setuju,buatlah mjlis ringkas utk menutup sdikit aib yg ada..


Nuursaufi
Salam Fazilatul smile.gif
Kawin lari ini memang suatu perkara yg boleh memalukan keluarga. Ini boleh mendatangkan fitnah dan membuat org sekeliling memandang negatif kepada individu tersebut. Namun kita tidak boleh melihat dari satu pihak sahaja, kita haruslah melihat dari sudut individu itu sendiri. Sememangnya kawin lari memang semua org tak nak. Mungkin mereka ada sebab2 tertentu.
Kita tidak boleh memcaci mereka dan memandang rendah pada mereka selamanya. Mereka juga manusia, inginkan kehidupan seperti org lain. Kasihani mereka, berikan mereka nasihat, berikan mereka petunjuk agar mereka dekat semula dgn keluarga mereka agar mendapat restu dari kedua belah pihak. Kita hanya dapat menegur dan memberi nasihat, terpulang kepada mereka nak terima atau abaikan sahaja..
iznanaziz
QUOTE(JEJARIHALUS @ Jul 3 2012, 12:20 PM) *
tak yah laaaa ajak aku kawen lari... penat..last aku berlari zaman sekolah menengah dulu jer.. tu pon macam nak putus nyawa.. huhhuhuhu

hehehe...acara apa yg kau masuk tu, sampai nak putus nyawa?
iznanaziz
QUOTE(domesticgoddessnot @ Jul 5 2012, 04:46 PM) *
nak buat apa lagi? dah jd. kalo kawin kat siam, suruh dia daftar kat majlis agama sini je la. kalo was2 tentang wali, kawinkan lagi sekali.

*aku move ini thread ke tmpt lain la.*

kat mana kau move kan thread ni? tak jumpa pun. rasa2nya kat motivasi dan permasalahan, boleh kut kan?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.