Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Produk Elken
Mesra.net Forum > UMUM > Info Petua & Kesihatan
gee67
Assalamualaikum,

Dulu saya menghadapi masalah berat badan yang berlebihan tetapi setelah saya mengamalkan minum Win Tea alhamdulillah berat badan saya telah berkurangan. Win Tea juga sangat berkesan untuk menyaktoksin dan mencergaskan semula badan kita. biggrin.gif biggrin.gif
zuril
so,ade sape2 tertarik nak cuba? rolleyes.gif
Rose
pernah try product elken..tp, bkn utk kuruskan bdn..rose amik spirulina ..
Tkk_hkk
QUOTE(gee67 @ Aug 10 2003, 10:41 PM)
Assalamualaikum,

Dulu saya menghadapi masalah berat badan yang berlebihan tetapi setelah saya mengamalkan minum Win Tea alhamdulillah berat badan saya telah berkurangan. Win Tea juga sangat berkesan untuk menyaktoksin dan mencergaskan semula badan kita.  biggrin.gif  biggrin.gif


Elok ker produk nih?
Tingin gak nak cuber..... wink.gif
gee67
Assalamualaikum,

Gee bukan saje ambil Win Tea dia, Gee jugak ambil dia punya IG6, Spirulina dan LD Venus. Produk elken ni walaupun ada yang mengatakannya mahal tapi pada Gee ianya bagus untuk kesihatan kita.

Sesiapa yang berminat boleh hubungi Gee di fauziah@time.net.my.
gee67
Assalamualaikum,

Win tea yang hebat dalam program penurunan berat badan dan pembuangan toksin!

Apakah Win Tea

Win Tea ialah pemenang hadiah formulasi herba perubatan China yang dimajukan oleh pakar-pakar di Pusat Perubatan Cina di Negara China. Antara ramuannya termasuk herba-herba khas yang dipilih berdasarkan khasiat kesihatannya yang pelbagai. Meminum Win Tea membawa kesan detoksifikasi dan pencergasan kepada tubuh kita.

Kebaikan:
- Membersihkan usus
- Memperkuatkan dan mengekalkan kesihatan
- Membantu melangsingkan badan kerana ia membantu membakar lemak yang berlebihan
- Menyeimbangkan dan mengekalkan paras kolestrol sihat

Kelebihan:
Diperbuat daripada 4 jenis herba yang bermutu tinggi: Gaerin Nelumbo Nucifera, Acanthopanax Gracilitylus, Cassia Augustfolia, dan Diospyros Kaki.
Kaedah pemprosesan berteknologi tinggi yang mengekalkan nutrient serta menyerlahkan keharumannya.


Berminat hubungi fauziah@time.net.my
set ajer
ermmm,,,
penah dgr dah produk ni
abg angkat kite ade suggestkn......n die dah jadik ahli pun.....
die satu family dah cube.....die kate bagus.....
tingin gak nak cuber.....tp blom ade kesempatan lg.....
mmg mahal sket rega nyer.....
JEJARIHALUS
aku takut effect dia sampai kita berak2 la....
naya jer aku nak kena kuar kls nanti
ctpandan
produk ni halal ke.. kan brand Cina.. dengar tak tempohari sibuk pasai produk ubat2 dari cina yang diharamkan penjualannya ditakuti mengandungi bahan2 yang membahayakan kesihatan..
seana
A'kum..
Sesapa di Penang.berminat ngan ELken........message me........smile.gif
Rose
QUOTE(JEJARIHALUS @ Aug 17 2003, 01:23 PM)
aku takut effect dia sampai kita berak2 la....
naya jer aku nak kena kuar kls nanti

effect dia bergantung pd kesihatan kita..cam akak dulu..ada effect muntah2...sakit kepala..then, ok la...dia..lain sakit..lain effect..ada yg susah nak tido..tp, temporary je..sementara dia nak stabilkan semula jalanan darah kita...buang apa yg tak perlu..
ghostsbusters_gal
i know about elken produk coz my sis supplier dia...
br seminggu saya minum win tea tue.....okey gak...dia memproses segalanya yg ada di dlm perut.....tp brapa lama nak turun ek???

saya baru minum 3botol ld venus,tapi saya nak tau gak ape tindak balas dia???saya minum ld venus coz putaran haid saya tak menentu...ada kalanya sampai setengah thn period saya tak keluar......adakah period nie akan keluar dgn banyak selepas minum ld venus ?????
dayat_eonuum
setengah tahun?
wow..
jemariku
kita nak tahu lebih lanjut ttg LD venus..dengar khabar org yg nak usaha dapat anak boleh cuba produk nih...ada info lain... biggrin.gif
gee67
Insyaallah, nanti Gee cuba dapatkan info berkenaan dengan LD Venus ni tapi memang Gee ada dengar yang orang yang susah nak mengandung apabila dia mengamalkan LD Venus ni alhamdulillah akhirnya dia mengandung.
AkakManja
QUOTE(gee67 @ Aug 10 2003, 10:41 PM)
Assalamualaikum,

Dulu saya menghadapi masalah berat badan yang berlebihan tetapi setelah saya mengamalkan minum Win Tea alhamdulillah berat badan saya telah berkurangan. Win Tea juga sangat berkesan untuk menyaktoksin dan mencergaskan semula badan kita. biggrin.gif biggrin.gif

ok ker tu? nak beli kat mana?
gee67
Assalamualaikum,

Akak Manja tinggal kat mana? Kalau nak order boleh order dari Gee. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
nisha
berapa anggaran harga elken ni..
boleh gak nak budget...
biggrin.gif
nisha
dekat sini nisha ada sertakan web site berkaitan produk elken ni....

produk elken
gee67
Assalamualaikum,

Harga Win Tea ni RM66. Ada 40 sachets dalam 1 kotak.

http://www.muafakat.net/index.php?member=Fauziah
gee67
Assalamualaikum,

Kalau nak cepat lagi turun berat badan ambil Fujita Lactose-S.

Apakah Fujita Lactose-S?

Fujita Lactose-S ialah minuman kesihatan yang unik dan diformulasikan untuk membersihkan usus. Ia melegakan ketidakselesaan kerana terlebih makan atau tabiat makan yang buruk kerana ia membersihkan saluran penghadaman secara berkesan. Oleh itu ia amat berkesan untuk merawat sembelit, menyingkirkan toksin badan serta sisa berbahaya yang lain dalam sistem penghadaman, khususnya usus besar. Ia dihasilkan sepenuhnya daripada ramuan semulajadi. Oleh itu, ia amat selamat dan sesuai untuk semua peringkat umur.

Kebaikan:

Mendetoksifikasikan sistem dengan menyingkirkan sisa-sisa daripada sistem kita.
Meningkatkan kesihatan perut usus.
Sesuai sebagai pemudah pelangsingan badan.
Mencegah nafas berbau.
Mengurangkan masalah kulit
Merangsang saraf usus.

Kelebihan:

Mengandungi serat dietary dan ramuan penggalak kesihatan yang lain untuk mempercepat pembuangan toksin, bacteria patogenik dan sisa lain dalam usus manusia.

Memudahkan penyerapan nutrisi memandangkan dinding usus sudah dibersihkan.

Setiap 40g mengandungi 1 billion Bakteria Bifidus, iaitu 1.5 kali lebih berkesan daripada asid laktik yang lain.

Bakteria Asid menghasilkan asid laktik

Cadangan penggunaan:

Ambil 1 bungkus setiap kali untuk 3 hingga 6 hari berturut-turut dan 1 bungkus setiap minggu selepas itu. Campurkan dengan segelas air sejuk, susu segar atau jus buah-buahan. Elakkan daripada makanan keras sekurang-kurangnya 4 jam sebelum dan selepas minum Fujita Lactose-S. Senaman bahagian abdomen dapat membantu pergerakan peristaltic dalam usus.

Harganya:-
Fujita Lactose-S (6 Packs) - RM135
Fujita Lactose-S (10 Packs) - RM217

Ada perasa Orange dan Yogurt



http://www.muafakat.net/index.php?member=Fauziah
AkakManja
QUOTE(gee67 @ Aug 20 2003, 04:13 PM)
Assalamualaikum,

Harga Win Tea ni RM66. Ada 40 sachets dalam 1 kotak.

http://www.muafakat.net/index.php?member=Fauziah

tahan berapa lama tu?
set ajer
kalo berminat..
dpt harga ahli ker?????
leh tak list kan produk elken ni utk sape2 yg ader resdung...
ape yg perlu di makan....berserta harganyer
satu lg...produk elken ni..dijamin halal yer....ye la dr cina kan....was2 la gak...
sape2 yg tau....leh x explain....
gee67
Assalamualaikum,


AkakManja, satu kotak tu boleh tahan 20 hari kalau kita minum 1 hari 2 uncang . Macam Gee, Gee ambil Win Tea ni setengah jam sebelum makan tengahari ambil 1 uncang dan sebelum tidur ambil lagi satu uncang. Gee dulu menghadapi masalah sembelit yang diketogarikan teruk jugaklah. Sebab tu berat badan susah nak turun. Sebelum Gee ambil Win Tea ni 2 atau 3 hari baru pergi membuang tapi sekarang alhamdulillah tiap-tiap hari mesti pergi punyalah ke toilet tu. Badan pulak rasa ringan je.

Set ajer, kalau nak dapat harga ahli Set ajer join la jadi ahli. Jadi ahli baru RM60. Gee dulu jadi ahli bukan tujuan nak jual barang kat orang tapi nak dapat harga murah sebab kita nak gunakan produk tu selama-lamanyakan. Yang tergerak hati nak jual kat orang tu bukan sebab apa, sebab Gee dapati produk Elken ni memang bagus so nak kongsi pengalaman dengan orang lain. Jangan risau produk Elken ni dijamin halal, kalau tak halal Gee pun tak nak join dan tak berani nak guna produk ni. Kita orang Islam kenalah berhati-hatikan.

Untuk sape2 yang ader resdung nanti Gee tengok apa produk elken ni yang sesuai diambil. Insyaallah.


http://www.muafakat.net/index.php?member=Fauziah
gee67
Assalamualaikum,

Kalau nak lagi cepat turun berat badan tambahkan dengan mengambil Hifiber Spirulina.


Apakah Hifiber Spirulina?

Hifiber Spirulina ialah suplemen yang ideal untuk mereka yang sedang menjalani diet melangsingkan badan atau berpuasa. Ini kerana Hifiber Spirulina sangat kaya dengan nutrient sementara kandungan seratnya yang tinggi dapat mengurangkan rasa lapar. Ia juga diperkaya dengan vitamin C, E dan soya lecithin. Hifiber spirulina dirumus khas untuk melawan penyakit yang berpunca daripada makan terlalu banyak makanan proses atau yang terdedah kepada pencemaran.


Kebaikan:

Kaya dengan nutrient, suplemen cemerlang untuk mencegah malnutrisi dikalangan mereka yang mengamalkan diet pelangsingan atau berpuasa. Kandunga serat yang tinggi memberikan rasa kenyang dan mengurangkan rasa lapar.

Menurunkan paras kolestrol darah

Mencegah sembelit

Mengembalikan kecergasan dengan pantas

Bertindak sebagai pengutip radikal bebas


Kelebihan:

mengandungi spirulina berkhasiat tinggi
menyediakan pemakanan seimbang untuk tubuh
Diperkaya dengan serat, Vitamin C, E dan Soya Lecithin
Sesuai untuk semua peringkat umur supaya mencapai tahap kesihatan yang optimum.


http://www.muafakat.net/index.php?member=Fauziah
gee67
Assalamualaikum,

OK, untuk sape-sape yang ada resdung ambil Spirulina, IG6, Lactose-S dan Win Ester C250. Harga dia pulak...

Spirulina (250 Tablets) - RM88.00
Win IG6 Colostrum (120 capsules) - RM183.00
Fujita Lactose - S (6 Packs) - RM135.00
Win Ester C250 (40 Tablets) - RM30.50

Kalau boleh minum air R.O. Disamping tu boleh buat rawatan Guasa.


Apakah Guasa?

Guasa ialah terapi tradisional yang popular dan diamalkan oleh masyarakat China sejak Dinasti Tang lagi. Ia merupakan satu senaman terapeutik yang mudah, iaitu dengan meraut bahagian-bahagian tertentu badan kita dengan satu alat kecil dan ringkas yang diperbuat daripada tanduk kerbau. Untuk mendapatkan kesan yang lebih baik, Losen Guasa atau Minyak Aro Guasa boleh digosok pada bahagian badan yang hendak diraut untuk meningkatkan peredaran darah.

Kebaikan:
Melaraskan peredaran darah dan meningkatkan tenaga dalaman
Mencergaskan sel-sel dengan meningkatkan pengambilan oksigen untuk melegakan darah
Mengesan punca kesakitan badan
Memperkuat sistem tubuh supaya ia dapat melawan jangkitan dan penyakit
Meningkatkan kemudaan dan kesihatan dengan melambatkan proses penuaan.

Kelebihan:
Papan Guasa yang diperbuat daripada tanduk kerbau ialah penebat elektrik dan haba. Senaman guasa membantu menyingkirkan bahan toksik daripada tubuh melalui peredaran darah yang dipertingkatkan.

Minyak Aro Guasa dirumus daripada pelbagai ramuan botanical yang kesemuanya terkenal oleh kesannya untuk meningkatkan peredaran darah, melegakan kesakitan, kekejangan otot serta tekanan mental.

Losen Guasa ialah linimen yang menggalakkan peredaran darah. Ia merupakan penawar yang terbaik untuk menghapuskan penyakit minor, tekanan dan emosi negative.

Anda akan berasa lega seolah-olah tekanan itu dikeluarkan dan digantikan dengan keadaan yang rlaks serta berasa sihat.

Cara penggunaan
Terapi yang mudah dan selesa untuk mereka yang menghadapi tekanan dan keletihan

a) Guasa boleh dilakukan dengan berpakaian. Ia sangat mudah dilakukan. Anda boleh lakukannya dimana-mana dan bila-bila masa sahaja.

cool.gif Sapukan sedikit losyen Guasa atau minyak Aro Guasa dibahagian yang berkenaan, kemudian meraut dengan menggunakan papan Guasa mengikut gerakan atas kebawah kecuali dibahagian dada yang perlu diraut dengan gerakan dari dalam ke luar.

c) Selepas menjalani sesi Guasa, minumlah segelas air.



http://www.muafakat.net/index.php?member=Fauziah
ghostsbusters_gal
hai...kak gee.....
hari sabtu 6/09/2003 nie tak g sunway pyramid ker????kan ader show utk produk elken.......
klu g boleh jumpa coz saya g sana teman kakak saya..........
gee67
Assalamualaikum,

Alamak, tak boleh nak pergi. Nak kena balik kampung. Sepupu nak kawin. Kalau tak boleh berkenalan dengan ghostsbusters_gal kan?
ghostsbusters_gal
alah........asal balik kg lak.........tak payah baliklah.......rugi tau tak pegi tgk show tue..apebleh buat dah takde jodohkan
lurvely_flame
kak gee...cemana nak dapat wintea ni?
gee67
Assalamualaikum,

Lurvely_flame tinggal kat mana?
lurvely_flame
flame ada kat melaka ni hah:) kak gee kat mana
gee67
Kak Gee kat Selangor dik, tapi kalau flame nak Kak Gee boleh poskan. Kos penghantaran percuma.
Miya_narien
pnh try win tea, tapi tak abis... nntla nak mula blk... sbb kawan ckp nmpk kurus sket lps mkn tu...
spirulina pun pnh gak try...
tapi mahal sgt... tak baper mampu... beli pun kena kongsi2...
gee67
Miya_narien, baguslah kalau kawan-kawan kata dah kurus tapi jangan berhenti. Kalau nak jimat macam win tea tu minum sebelum nak tidur je 1 uncang. Spirulina tu pulak macamana Miya_narien ambil. Satu hari berapa biji? Macam Kak Gee satu hari Kak Gee ambil 5 biji je... Cukup lah. Kalau nak murah join jadi member. Jadi member baru RM60. Dapat beli produk Elken murah sikit.

biggrin.gif biggrin.gif
Miya_narien
nntla nka sambung blk..spirulina tu mkn 4 biji sehari, mkn seblm mkn tapi kdg2 boleh lupa gak.. insya-allah kalu ada duit saya sambung blk
gee67
Assalamualaikum,

Tak ada siapa-siapa yang nak cuba Win Tea? rolleyes.gif rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.