Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Hantu Di Kuala Lipis
Mesra.net Forum > Current Issues > Tempatan
Pages: 1, 2
Geng_Komando
Dalam 3-4 hari nih aku tak sempat berforum becoz ada seminar mengenai Diabeti di HUKM.... so terpaksalah bercerai kasih seketika ngan kengkawan...keh keh keh...
Tapi di sini bukanlah aku nak cherita pasal Diabetis ke haper ke ...Cuma aku nak bererita edikit tentang pengalaman aku masa balik dari Kuala Lumpur semalam... Bila kenang kenang balik cherita nih memang lah meremangkan bulu ketiak aku..
Korang pasti ingat kan tentang Accident 14 mangsa tuh kan... Aku lalu kat jalan tuh semalam dalam pukul 5.30 pagi...Dekat nak subuh dah tuh.... Aku drive ngan member aku...Time tuh aku tengah drive.....Aku tak pasti pun tempat accident tuh..Cuma yang aku pasti aku melalui jalan Acident 14 tuh.... Sampai jer satu jalan lencongan ...masa tuh aku drive punyalah slow.. ( ghisau ) tup tup...... melintas kelibat ( manusia ke hape ke ) depan kereta aku....... takder kepala...!!!... Berhenti mengejut la aku....Pucat tak boleh nak cakap masa tuh....Kawan aku pon nampak sama...Punyalah panik...Dalam 10 minit kereta aku terbenti...Aku tgk dalam kereta aku pelan pelan...BENDA tu memang sah hantu pasal macam terapung ajer..Pasal pertama... Seluar ijau yang dipakai memang tak nampak pijak tanah,..Yang kedua... BENDA tu menuju ke ladang kelapa sawit berhampiran.... Tak logik plak BENDA tuh nak pi semayang subuh pasal aku tgk kebun kelapa sawit dari jarak 2 km lagik.... Yang ketiga.... kalau la h BENDA tuh berani sekali pun...apsal la tak pakai torchlight ke hape ke...Pasal jalan tuh punyalah gelap sampaikan kereta aku pun kene pakai spotlight....Kami follow pergerakan BENDA tuh sampai ia hilang... Nasib baik tak tgk muka,... kalau tak maunya demam aku hari nih... Kami pun tiba di sebuah pekan...tak silap aku Padang TEngku...utk solat subuh.member aku tanya la kat orang penduduk situ pasal benda nih... rupa rupanya ramai yang dah kene MAIN dengan benda tuh....

Sebenarnya.... ini bukan pertama kali aku kene main dengan benda macam nih...Dulu ada lah sekalik kene main dengan orang BUNIAN dekat Bukit Tujuh.... ( jalan nak ke Gua Musang Kuala Krai ) makhluk tuh berjaya MENgCONG aku dgn restaurant.... Logik ke dekat tgh tgh hutan ada restorant besar bukak 3 pagi??? Lepatu plak ramai la plak orangnya..? Itulah aku yang tertipu dek penangan bunian.. Nasib baik lah makanan tuh lazat lazat cuma yang gerammnya di baginya aku daun kering ganti duit kertas aku RM 5.00 ..Cerita pasal makluk takdak kepala nih pun biasa aku lalui kalau lalu jalan Gua Musang=Kuala Lipis...Cuma masa jer yang menentukan... Aku nak ingatkan korang ..berhati hati dengan ilussi makluk halus nih...silap silap jalan yang korang lalu tuh boleh terbelah dua akibat ilussi makluk halus nih...dan mengakitbatkan kemalangan....Elakkan memandu ke Kelantan atau ke Kuala lumpur waktu malam melalui jalan gua musang,,,tambah tambah lagi seorang diri.... ADa skali tuh aku bawak kawan aku dari Kuala Lumpur bak balik Kelantan... Masa tuh aku rasa kat BUkit Tujuh laa... Dia nih nenyak tido,,,aku drive macam biasa....Dia tido aku pun pasang radio kuat kuat...Boring... Tetiba masa aku tgh drive...aku tgk macam ada kelibat benda kat Side mirror aku...makin aku laju makin dia ikut...last last,,,dia menjengilkan muka betul betul i tepi tingkap aku...Naib baiklah cermin tertutup...Haaa...apa lagik... brek mengejut la aku...Paling aku ghisau kalau tgk muka BENDA nih.... Kalau setakat badan ke kelibat ke takper lagik

BERDOALAH SEPANJANG PERJALANAN ANDA....
ELAKKAN MEMANDU KE KELANTAN PADA WAKTU MALAM.... KALAU KURANG PERCAYA PADA CERITA AKU ELOK LAH TANYA KAN PEMANDU PEMANDU BAS EKSPRES KE KELANTAN... SETIAP MEREKA ADA RAHSIA SENDIRI
clover
perghhhhh... seram guaa... blink.gif
gelas_plastik
erk ... raya cina ni aku nak balik besut lalu situ ..
baru ingat nak ngelak jam, balik malam-malam ..

tak jadi la camni .. fuh fuhh ..
Geng_Komando
QUOTE(gelas_plastik @ Jan 5 2004, 04:18 PM)
erk ... raya cina ni aku nak balik besut lalu situ ..
baru ingat nak ngelak jam, balik malam-malam ..

tak jadi la camni .. fuh fuhh ..

apsal tak lencong kuantan>...? sonot apa lalu ikut penarik?
jInAk-JiNaK mErPati
ph34r.gif
ChicCikin
ish..ngerinyer... blink.gif
Geng_Komando
Dulu aku ada post gambar BENDA yang aku jumpa kat Bukit Tujuh dalam satu webpage... Nak jugak aku tunjuk kat sini....tapi tak tau cara la plak...
sirna
haa... sape yang nak balik ke kelantan tu, terutama yang drive sorang, baca2lah skit.jangan dok alpa sangat ngan lagu rock tu. pesanan aje. raya cina nanti sirna balik kg gak. tapi bukan kelantan. kat terengganu.
S'creams
alamak......soram nyerrrr........
sesaper yg nak lalu jln tu, baca ler doa bebanyak.......poh kanan..poh kiri... wink.gif
Geng_Komando
QUOTE(S'creams @ Jan 5 2004, 04:30 PM)
alamak......soram nyerrrr........
sesaper yg nak lalu jln tu, baca ler doa bebanyak.......poh kanan..poh kiri... wink.gif

Kalau main poh kanan poh kiri dah kira cam jampi dik oiiii laugh.gif
S'creams
QUOTE(Geng_Komando @ Jan 5 2004, 04:31 PM)
QUOTE(S'creams @ Jan 5 2004, 04:30 PM)
alamak......soram nyerrrr........
sesaper yg nak lalu jln tu, baca ler doa bebanyak.......poh kanan..poh kiri... wink.gif

Kalau main poh kanan poh kiri dah kira cam jampi dik oiiii laugh.gif

bace ler jampi ayat Quran tu.........jgn la jampi baca siam plakkkkk laugh.gif
Firqah
Takutnyerr ohmy.gif
Geng_Komando
Prong preng prong preng...watuka watuka... grengbing kolupoiktuskis puhhhhhhhh
gelas_plastik
QUOTE(Geng_Komando @ Jan 5 2004, 04:21 PM)
QUOTE(gelas_plastik @ Jan 5 2004, 04:18 PM)
erk ... raya cina ni aku nak balik besut lalu situ ..
baru ingat nak ngelak jam, balik malam-malam ..

tak jadi la camni .. fuh fuhh ..

apsal tak lencong kuantan>...? sonot apa lalu ikut penarik?

aku tak tau jalan la .. lagipun wife aku kata, ikut gua musang tu yg paling cepat ..
sebenarnya dier pun sama cam aku .. tau jalan tu jer .. hehe ..

takperla .. rasanya aku balik pagi buta, bertolak dalam kul 4 pagi .. nanti sampai kat area tu dah terang dah .. kira okla .. hantu sumer dah lari ..
Geng_Komando
QUOTE(gelas_plastik @ Jan 5 2004, 04:39 PM)
QUOTE(Geng_Komando @ Jan 5 2004, 04:21 PM)
QUOTE(gelas_plastik @ Jan 5 2004, 04:18 PM)
erk ... raya cina ni aku nak balik besut lalu situ ..
baru ingat nak ngelak jam, balik malam-malam ..

tak jadi la camni .. fuh fuhh ..

apsal tak lencong kuantan>...? sonot apa lalu ikut penarik?

aku tak tau jalan la .. lagipun wife aku kata, ikut gua musang tu yg paling cepat ..
sebenarnya dier pun sama cam aku .. tau jalan tu jer .. hehe ..

takperla .. rasanya aku balik pagi buta, bertolak dalam kul 4 pagi .. nanti sampai kat area tu dah terang dah .. kira okla .. hantu sumer dah lari ..

Pernah tgk citer Hantu Siang..? laugh.gif
S'creams
QUOTE(Geng_Komando @ Jan 5 2004, 04:39 PM)
Prong preng prong preng...watuka watuka... grengbing kolupoiktuskis puhhhhhhhh

biggrin.gif ....b'guru kat mane tuuuu...... laugh.gif
allana
huu...takut nye...

masa accident dulu tu sempat gak nengok bangkai basnya..

ninggal "kesan" ye..
Azurri
Meremang habis bulu roma aku , baca posting ko Geng_Komando .

eeeiiiii.........
unsure.gif
baby_edora82
isk....
subhanallah....
mintak di jauhkan dgn suma tuh...
amin.....
nasib baik aku org perak... tak le lau kat situ....
hehhehehe
ph34r.gif
azir_higashi
org2 org tertentu jea yg selalu dan boleh alami benda2 camnie...........org biasa jarang kena...ada power ko nie comando
leiaemalin
QUOTE(Geng_Komando @ Jan 5 2004, 04:45 PM)
QUOTE(gelas_plastik @ Jan 5 2004, 04:39 PM)
QUOTE(Geng_Komando @ Jan 5 2004, 04:21 PM)
QUOTE(gelas_plastik @ Jan 5 2004, 04:18 PM)
erk ... raya cina ni aku nak balik besut lalu situ ..
baru ingat nak ngelak jam, balik malam-malam ..

tak jadi la camni .. fuh fuhh ..

apsal tak lencong kuantan>...? sonot apa lalu ikut penarik?

aku tak tau jalan la .. lagipun wife aku kata, ikut gua musang tu yg paling cepat ..
sebenarnya dier pun sama cam aku .. tau jalan tu jer .. hehe ..

takperla .. rasanya aku balik pagi buta, bertolak dalam kul 4 pagi .. nanti sampai kat area tu dah terang dah .. kira okla .. hantu sumer dah lari ..

Pernah tgk citer Hantu Siang..? laugh.gif

blink.gif
Azurri
gua takuutt...!!!!
huh.gif
<=[ApAch|chO]=>
ph34r.gif
Erkk!!
kisah benar ker ni..
atau kisah rekaan semata2 tak kena mengena yg hidup dan yg mati.. wink.gif
Mieya
ish! dasat gak citer ko ni ek..heran aku..pesal makhluk tu suke sangat ngan ko ha? sana sini ko jumpe...cam tak nak caye tapi memang macam-2 leh jadi...
yang paling menarik tu, pasal orang bunian chong ko ngan restoran besau tu..ko cite ar lebih skit..camne ko leh g situ..pastu camne ko sedar..ish..leh wat dokumentari nih!
ko citer ar kat misteri nusantara..kompem glamer satu mesia
sarah_safar
ishh..seram sejuk baca posting ko komando..

betu-betul ker??
Didiharaiss
didi dulu pernah nampak basikal dikayuh tanpa org...seram
dejayu2204
aiyarkkkkkkk....
aku baru jer dok berangan nak wat suprise ngan
mak-ayah aku balik nk drive sensorang...
huk alosss.....tetiba je aku rase idea tu perlu di kaji semula..
takut lak rase... huh.gif

err...aku balik utaqa...abg aku pn pernah kena gk..
tp just kelibat cam tu jer la..x de la d tunjukkan rope yg sebenar..
rolleyes.gif
Rose
QUOTE(dejayu2204 @ Jan 11 2004, 03:44 AM)
aiyarkkkkkkk....
aku baru jer dok berangan nak wat suprise ngan
mak-ayah aku balik nk drive sensorang...
huk alosss.....tetiba je aku rase idea tu perlu di kaji semula..
takut lak rase... huh.gif

err...aku balik utaqa...abg aku pn pernah kena gk..
tp just kelibat cam tu jer la..x de la d tunjukkan rope yg sebenar..
rolleyes.gif

akak pun baru plan nk blk raya aji..drive sensorg...huhh..sure teruk kena bebel nanti..dah le jauh...erhmm..kena cari co-driver la camni..tidak kalu..naik bas aje laa..

tp, masa gi kelantan hari tu..lalu ikut grik..hmate akak yg drive...time tu lewat mlm..dia ada nampak something la..akak x prasan coz tido kat blakang...erhmm..moga dijauhkan dr perkara2 yg x elok..xmo ingat la...kang xleh tido...
INAR
Aku selalu balik kampung malam-malam.Lagipun balik sebelah malam tak panas dan selesa.Sehingga sekarang ni tak pernah jumpa benda yang pelik2.
dejayu2204
QUOTE(Rose @ Jan 6 2004, 03:57 AM)
akak pun baru plan nk blk raya aji..drive sensorg...huhh..sure teruk kena bebel nanti..dah le jauh...erhmm..kena cari co-driver la camni..tidak kalu..naik bas aje laa..

tp, masa gi kelantan hari tu..lalu ikut grik..hmate akak yg drive...time tu lewat mlm..dia ada nampak something la..akak x prasan coz tido kat blakang...erhmm..moga dijauhkan dr perkara2 yg x elok..xmo ingat la...kang xleh tido...

eheh..tu ler psal akak...bab kena bebel tu confirm
tak leh lari mana la..
kutbah tak rasmi tanda sayang..bese la...
.naik bas pn orait kak...leh relax..
duit pn save...

uih..grik? lalu ikut ke tasik banding tu ke...
err...mmg bahaya laluan kot situ..
dah ler curam..ancaman tanah runtuh pastu binatang liar pn
risiko gak..pernah org drive memlm jumpa gerombolan gajah
melintas...
klu sendiri jumpa mau menggigil gak kepala lutut..eheh..
dan no wonder la jumpa makhluk lain alam tu...area tu mmg hutan pun..
lalu time siang pun s'times rase seram gak..apetah lagi la waktu malam..
anak^doraemon
erkkk..serammnyee...
nasib baik la aku xde kene mengena dgn k.lipis ke..k'tan ke..
mintak2 xkan lalu le jln tuh... unsure.gif
puteriselendang
balik pahang tak lalu situ... rolleyes.gif
kuchai
QUOTE(gelas_plastik @ Jan 5 2004, 08:39 AM)
QUOTE(Geng_Komando @ Jan 5 2004, 04:21 PM)
QUOTE(gelas_plastik @ Jan 5 2004, 04:18 PM)
erk ... raya cina ni aku nak balik besut lalu situ ..
baru ingat nak ngelak jam, balik malam-malam ..

tak jadi la camni .. fuh fuhh ..

apsal tak lencong kuantan>...? sonot apa lalu ikut penarik?

aku tak tau jalan la .. lagipun wife aku kata, ikut gua musang tu yg paling cepat ..
sebenarnya dier pun sama cam aku .. tau jalan tu jer .. hehe ..

takperla .. rasanya aku balik pagi buta, bertolak dalam kul 4 pagi .. nanti sampai kat area tu dah terang dah .. kira okla .. hantu sumer dah lari ..

Kat highway sekarang nie semua ader signboard..tak pun tanyer orang...sonang jer..bila ko sampai kuantan ko masuk highway Jerangau-Jabor lepas tu tuju ke KT..bila ko sampai kat simpang ajil ko tuju Kuala Berang pulak pastu kau tuju Sg.Tong..pastu kau street aje sampailah besut..entenglah..
KernelStackDump
ko jumper tu ajer????
Ko tau... masa aku pegik mancing kat Lipis.. kitorang carik buah telai kelapa sawit nak buat umpan... masuk ladang kat kechau... ko tau kitorang jumper aper????? Ular sawa bertandukk! Panjangnya lebey kurang sedepa jer... tapi bila kener cahaya lampu... dier punya pantulan lain macam skit....

Kitorang masuk situ... amik buah relai, pastu ikut pengalaman aku dlm ladang sawit ni, kalau kawasan bukit, musti jalan dier akan berpusing bertemu jalan masuk tadik.... Pastu... jalanlah...! Tak jumper jalan keluar ko.... haaaaaa! pastu masa nak naik satu bukit yg lebih kurang 2 meter jer tinggi dier... keter 4WD tak lepas.. pastu ader pak aji sorang tu cakap... ader bender tumpang, patah balik... Patah balik jer, jumperlah ular tu tengah lintas jalan... Pak aji tu tanya kitorang.."Korang nampak tak aper yang aku nampak?" Aku pon jawab balik "Saya ingat saya sorang jer nampak! biggrin.gif " .... Pastu ular tu lepas jer... sepuluh meter dr tempat ular ni kitorang jumpa jalan keluar... walhal kitorang dah lalu dah situ tadik!

Bukan tu ajer..... Kat satu bukit kat bukit tujuh tu....pernah satu sedara aku , pancit tayar keter dier... Pastu dier nampak lampu besar cam lampu keretapi (sebijik jer) lalu kat situ... walhal mana ader jalan keretapi kat situ.. dier buat donno jer....

Pastu... Ader satu maser tu.......maser ader satu yang berhormat baru lepas meninggal..... Haaaaaaa dier kacau benggali jual roti... benggali tu jual roti sesubuh lagik... pastu, ader orang tahan nak beli roti.... bila pusing jer nak amik roti... baru dier cam.... tak silap aku peristiwa ni kat bukit... aper namanya.. bukit sarang kot??? aku pon bukan ingat sangat.. Pastu barulah benggali tu perasan saper itu worang..... Pastu..........

Ader satu lagik... Kat Jeram Besu... maser ni aku tido...! Ader satu kereta Morris Minor pakat main potong keter kitoran naik... yang herannya dier main potong pas tu potong pastu potong... dua tiga kali gak tu....kitorang mana ader potong dier.... asyik dier jer potong kitorang.... Pastu dier belok kiri pastu terus melintas kat satu jambatan (lebeh kurang cam jambatan gantung).... esoknya beberapa member aku bertengkar pasal keter tu... sorang kata keter tu takleh lintas jambatan tu, sorang kata bolehhhh! akhirnya kitorang pergi tengok jambatan tu.... Memang soheh!!! kereta takleh lalu kat situ... Habis tu??????? Banyak lagik kisah misteri kat sana....

Kalo nak ceriter bukit tujuh tu banyak sangat... citer simplenyer bukit tujuh tu kawasan penenpatan jin dan bunian paling besar kat semenanjung ni.... tak caya??? Meh ikut aku..(hehehhehehe) aku boleh buktikan... ko boleh tengok bandar bunian kat situ... haaaaaaaa!!!!!! Tapi kener betullah cara dan syarat dier... kalo tak... dingapnyer korang! mad.gif
leiaemalin
tipu...x caya
pinkpanther
QUOTE(kuchai @ Jan 6 2004, 05:29 PM)

Kat highway sekarang nie semua ader signboard..tak pun tanyer orang...sonang jer..bila ko sampai kuantan ko masuk highway Jerangau-Jabor lepas tu tuju ke KT..bila ko sampai kat simpang ajil ko tuju Kuala Berang pulak pastu kau tuju Sg.Tong..pastu kau street aje sampailah besut..entenglah..

aku blk kelantan lalu highway jerangau-jabor..tp kat situ takde la ape2 sgt sal hantu2 ni...
cube la gelas lalu jalan tu,bak kate kuchai signboard berlambak kat kanan kiri jalan..takkan taktau bace kot tongue.gif
gelas_plastik
QUOTE(pinkpanther @ Jan 8 2004, 11:41 AM)
QUOTE(kuchai @ Jan 6 2004, 05:29 PM)

Kat highway sekarang nie semua ader signboard..tak pun tanyer orang...sonang jer..bila ko sampai kuantan ko masuk highway Jerangau-Jabor lepas tu tuju ke KT..bila ko sampai kat simpang ajil ko tuju Kuala Berang pulak pastu kau tuju Sg.Tong..pastu kau street aje sampailah besut..entenglah..

aku blk kelantan lalu highway jerangau-jabor..tp kat situ takde la ape2 sgt sal hantu2 ni...
cube la gelas lalu jalan tu,bak kate kuchai signboard berlambak kat kanan kiri jalan..takkan taktau bace kot tongue.gif

jalan tu jauh rasanya kalau nak ke besut .. extra 150 km .. member aku yg cakap la .. sbb kalau nak diikutkan mmg lah jalan gua musang tu yg paling dekat ..

tapi disebabkan kemunculan hantu-hantu ni sumer, mungkinlah aku akan pertimbangkan utk lalu jalan tu .. takperlah jauh sikit, asalkan tak terkincit dalam suar sbb ketakutan ..
Esquento
QUOTE(pinkpanther @ Jan 8 2004, 03:41 AM)
QUOTE(kuchai @ Jan 6 2004, 05:29 PM)

Kat highway sekarang nie semua ader signboard..tak pun tanyer orang...sonang jer..bila ko sampai kuantan ko masuk highway Jerangau-Jabor lepas tu tuju ke KT..bila ko sampai kat simpang ajil ko tuju Kuala Berang pulak pastu kau tuju Sg.Tong..pastu kau street aje sampailah besut..entenglah..

aku blk kelantan lalu highway jerangau-jabor..tp kat situ takde la ape2 sgt sal hantu2 ni...
cube la gelas lalu jalan tu,bak kate kuchai signboard berlambak kat kanan kiri jalan..takkan taktau bace kot tongue.gif

kalo nak dekat blk kut gua musang... tp jgn memalam sgt lalu kawasan2 tuuu cukupp...
kalo kut jerangau jabor... punnn kalo takde antuu... jelmaan antuu pun adaaa...(orang le tuu)
diarang ni kenkadang halang jln pe semua ler... utk pow korang...
member aku nyaris kena ler... tengah syok2 lalu dlm kul 2 3 pg... tiba2 satu kawasan tuu ada org campak bangku..
mengelakk aa... mengelabahh diaa... kira nak samun ler tuuu....

ermm citer bab antu ni... aku ni kira kerapp ler jln jauhh... penahh sekali tuu dlm kul 9 lbh..
aku drive blk dari srbn ke pekan.. kalu kut jln srbn - batu kikir-highway tun razakk..
sampai satu kaw antara batu kikir ke simpang serting... dlm kaw ladang getahh tuu.. tp jln...
tiba2 aku nampakk sekumpulann org.. laki ppuan cam tgh tunggu bas... pakaiann diarangg..
cam keje kilangg tuu... tp semuaa putiihhh je.. aku lalu le... bila lalu dkt ngan diarangg..
aku plan la ketaaa skit.. tp bila aku pandang sensorang tuu..
muka diarang semuanya aku tak brapa nampakk.. blurrr semuanyaa... aku pun buat dono jer le..
tp lepas tu aku tgk kawasan tuuu mana ada penempatann... semua ladang getahhhh je.. berkilometerr...
hehe... bila aku tanya org tua2... diarang kata kalo muka blur.. cam asapp jer... ermm betul le.. tuu...
allana
QUOTE(KernelStackDump @ Jan 7 2004, 11:49 PM)
ko jumper tu ajer????
Ko tau... masa aku pegik mancing kat Lipis.. kitorang carik buah telai kelapa sawit nak buat umpan... masuk ladang kat kechau... ko tau kitorang jumper aper????? Ular sawa bertandukk! Panjangnya lebey kurang sedepa jer... tapi bila kener cahaya lampu... dier punya pantulan lain macam skit....

Kitorang masuk situ... amik buah relai, pastu ikut pengalaman aku dlm ladang sawit ni, kalau kawasan bukit, musti jalan dier akan berpusing bertemu jalan masuk tadik.... Pastu... jalanlah...! Tak jumper jalan keluar ko.... haaaaaa! pastu masa nak naik satu bukit yg lebih kurang 2 meter jer tinggi dier... keter 4WD tak lepas.. pastu ader pak aji sorang tu cakap... ader bender tumpang, patah balik... Patah balik jer, jumperlah ular tu tengah lintas jalan... Pak aji tu tanya kitorang.."Korang nampak tak aper yang aku nampak?" Aku pon jawab balik "Saya ingat saya sorang jer nampak! biggrin.gif " .... Pastu ular tu lepas jer... sepuluh meter dr tempat ular ni kitorang jumpa jalan keluar... walhal kitorang dah lalu dah situ tadik!

Bukan tu ajer..... Kat satu bukit kat bukit tujuh tu....pernah satu sedara aku , pancit tayar keter dier... Pastu dier nampak lampu besar cam lampu keretapi (sebijik jer) lalu kat situ... walhal mana ader jalan keretapi kat situ.. dier buat donno jer....

Pastu... Ader satu maser tu.......maser ader satu yang berhormat baru lepas meninggal..... Haaaaaaa dier kacau benggali jual roti... benggali tu jual roti sesubuh lagik... pastu, ader orang tahan nak beli roti.... bila pusing jer nak amik roti... baru dier cam.... tak silap aku peristiwa ni kat bukit... aper namanya.. bukit sarang kot??? aku pon bukan ingat sangat.. Pastu barulah benggali tu perasan saper itu worang..... Pastu..........

Ader satu lagik... Kat Jeram Besu... maser ni aku tido...! Ader satu kereta Morris Minor pakat main potong keter kitoran naik... yang herannya dier main potong pas tu potong pastu potong... dua tiga kali gak tu....kitorang mana ader potong dier.... asyik dier jer potong kitorang.... Pastu dier belok kiri pastu terus melintas kat satu jambatan (lebeh kurang cam jambatan gantung).... esoknya beberapa member aku bertengkar pasal keter tu... sorang kata keter tu takleh lintas jambatan tu, sorang kata bolehhhh! akhirnya kitorang pergi tengok jambatan tu.... Memang soheh!!! kereta takleh lalu kat situ... Habis tu??????? Banyak lagik kisah misteri kat sana....

Kalo nak ceriter bukit tujuh tu banyak sangat... citer simplenyer bukit tujuh tu kawasan penenpatan jin dan bunian paling besar kat semenanjung ni.... tak caya??? Meh ikut aku..(hehehhehehe) aku boleh buktikan... ko boleh tengok bandar bunian kat situ... haaaaaaaa!!!!!! Tapi kener betullah cara dan syarat dier... kalo tak... dingapnyer korang! mad.gif

semua ni kisah benar ke??

nasib baik aku tak penah jumpa..

mintak2 tak jumpa sampai bila2...

takutttt....
dejayu2204
ade sorang opismate aku yg blh di panggil pak cik la slalu
ingatkan kitaorg yg memuda ni..

klu balik lalu highway..utara selatan memlm..klu yg drive keta tu slalu ler
berhati2..klu ade keta morris minor tak pn mercedes kaler putih
yg tetiba jer potong dok depan...jln ler main follow jer..
sedar2 kang dah terjun gaung la jawabnyer...
benda tu punyer keje la...

seram tul aku..
pinkpanther
QUOTE(dejayu2204 @ Jan 8 2004, 02:21 PM)
ade sorang opismate aku yg blh di panggil pak cik la slalu
ingatkan kitaorg yg memuda ni..

klu balik lalu highway..utara selatan memlm..klu yg drive keta tu slalu ler
berhati2..klu ade keta morris minor tak pn mercedes kaler putih
yg tetiba jer potong dok depan...jln ler main follow jer..
sedar2 kang dah terjun gaung la jawabnyer...
benda tu punyer keje la...

seram tul aku..

uiks..hantu pun pakai merc ek?sudah maju skang..ye la seiring dgn zaman skang..diorg pun taknak ketinggalan..

takut aku ble cite sal mende2 ni..
dejayu2204
laugh.gif laugh.gif

tu ler pasal pinkpanther..antu pun advance dh skang ni...

gelak-gelak gak...tp menda2 nih mmg x mustahil..
ada tp doa2 moga jgn d jelmakan depan aku dah le....

takut sihh.. wink.gif
pinkpanther
dejayu,aku pun taknak jumpe dgn mende2 camni..
aku ni nampak jek berani tp penakut gak..
tgk cite antu pun,dkt seminggu aku teringat2 sal hantu dlm cite tu...
Esquento
QUOTE(pinkpanther @ Jan 8 2004, 06:58 AM)
dejayu,aku pun taknak jumpe dgn mende2 camni..
aku ni nampak jek berani tp penakut gak..
tgk cite antu pun,dkt seminggu aku teringat2 sal hantu dlm cite tu...

jaga2.... kt blakangg pink tuuu ... eii.. apa tuuu.. mad.gif hantuuuu.......
laugh.gif laugh.gif
dejayu2204
same arr ngan aku..
kononnyer cam brani tp ampess gak
sebenarnyer.. laugh.gif

aku mmg x ske tgk cite antu...
takut cepat dpt sakit jantung !
blum.gif
Esquento
QUOTE(dejayu2204 @ Jan 8 2004, 07:09 AM)
same arr ngan aku..
kononnyer cam brani tp ampess gak
sebenarnyer.. laugh.gif

aku mmg x ske tgk cite antu...
takut cepat dpt sakit jantung !
tongue.gif

ahakss.... laugh.gif
Didiharaiss
Kat Raub pun ada hantu...tak taula betul ke tidak....katanya sekarang kat satu selekoh Jalan Cheroh tu tiap-tiap malam, kalau ada org yang terserempak janganla berhenti, sorang pompuan pegang anak kecik, tengah malam..tahan kereta....ni anak sedara Didi yang cerita...tak taula dari mulut ke mulut org..
KernelStackDump
Member aku jumper hantu bungkus kat BANDARAYA KUALA LUMPUR NI LAAA!!!! Mender tu ikut keter diorang darik jalan.. highway kajang ker ampang.... Sampai kat Ampang point terpacak atas trafik light, nak anatar 4 makhluk penakut... Antar kat umah satu mamat tu, terpacak atas bumbung, satu mamat lagik atas pintu pagar, satu mamat tu.. aku luperlak kat mana terpacaknyer... pastu nak antar member aku ni line clear jer dier tengok.... pastu dah masuk bilik dier kat tingkat atas... terbang melintasi tingkap..... masa tulah mamat ni nak carik kiblat, nak carik tikar sembahyang... tau takut...!

Pastu kat PJ.. kat bukit yang ader stadium badminton kat Old Town tu... ader langsuir.... Ni ikhlas aku nak tanya ni... betul ker ader umah kat UM tu ader hantu? Samapai sewanyer RM50.00 jer... Kalo betul sewanya RM50.00.. aku ingat aku nak sewalah... Hantu tu??? Tu kemudian kiralah... Tapi serius ni... bukan memain...! Kalo betul beritahu aku dengan segera... rolleyes.gif
pinkpanther
QUOTE(Esquento @ Jan 8 2004, 03:07 PM)

jaga2.... kt blakangg pink tuuu ... eii.. apa tuuu.. angry.gif hantuuuu.......
laugh.gif laugh.gif

ek ele esq,siang dan panas2 camni mane ade... laugh.gif

dejayu,aku ni mende yg mencabar la yg aku nak buat...
aku dah tau takut tp nak tgk gak,pastu muler ar menyusahkan org lain teman aku gi toilet
dejayu2204
QUOTE(Esquento @ Jan 8 2004, 07:10 AM)
ahakss.... laugh.gif

esq..ko pn 2 x 5 jer aku rase..

kan..kan...kan.... blum.gif blum.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.