Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Rambut gugur
Mesra.net Forum > UMUM > Info Petua & Kesihatan
Pages: 1, 2
Didi
Assalamualaikum...
Ada sesiapa ada petua camana nak elakkan rambut gugur(dlm kuantiti yg banyak)?
Memang rambut akan gugur setiap hari..Tapi masalah pulak kalau banyak sangat.Mau jadi botak kepala.
Memula dulu ingatkan ada penyakit ...(na'uzubillah hi min zalik)
Tapi kalau ada penyakit forsure dah botak skang ni..
Tapi still risau gak...

sad.gif
ummie_syeera
ummie pun rambut gugur juga...nak tumpang sekaki ni kalau sapa-sapa ada bagi petua
Ummie ada baca suruh goreng buah keras tanpa minyak....pas tu ditumbuk halus....campur minyak bubuh kat rambut biar semalam pass tu cuci.....ummie tak try test pun ...malas!!!!!
hastapronto
ler...
dah ada petua..
malas plak nak amalkan..
camner nak selesai masalah tuh..

???
Didi
isk..takde sape yg ada petua ke..
nenek^nyanyuk
biggrin.gif hehehehe nenek pun nak gak tumpang dua kaki......nenek pun ada gak masalah gugur rambut nie.....banyak beb rambut kat dlm bilik nenek tu berguguran.....apa cara terbaik yekkkkk tolonngggggg aaarrrr!!!!!!!!!!!!!!
fish
setahu fish kan..

kalau rambut kita gugur adalah menjadi kebiasaan tapi kalau  dalam sehari lebih dari 40 urat rambut yang gugur maka ia tak normal..

boleh pegi buat check kulit kepala samada ..kulit kepala kering atau berminyak or berkelemumur..

semua ini adalah punca akar rambut tidak kuat and baby hair tak boleh tumbuh secara normal..

dan satu lagi punca rambut gugur adalah ketidakstabilan hormon dalam badan.

BARU-BARU ni member fish ada pegi ke YUN NAM HAIR CARE...dia org buat consultation and check free..

tapi apa yang mengejutkan dia adalah..20 session of hair  treatment cost abt. RM 4200/-...
Pinkusta
waka waka waka ......
korang sume nie botak lah yer.....
tahniah bukan senang nak botak.....
hahahahah
sayang rambut korang........
blum.gif
marissa adely
actually petua rambut gugur tu senang jer...ambik beberapa helai daun bunga raya and then ramas dalam air pastu sapu pada rambut.....last sekali bilas ngan air biasa...insyallah amalkan selalu rambut jadi cantik berseri....:blush:
WaS|aT`KeRaMaT
tul tu...aku selalu buat petua daun bunga raya.. tapi kena bunga raya kaler merah tua la.. pas tu daun tu amek yg pucuk jer... selain leh lebatkan rambut, leh itamkan rambut, ilangkan migrain dan ilangkan kelumumur...

try ler
nasmi
biasanya.. manusia suka tanya macam2 petua utk mengatasi masalah yg hadapi.. masalahnya.. kadang2 petua yg ada amat sulit diamalkan dan mereka lebih senang untuk menggunakan cara yg lebih moden contohnya.. shampoo anti ketombe (bahasa indon ni) iaitu shampoo antikelemumur.. cuba guna shampoo gamat.. jangan takut laaa.. shampoo ni takde bau gamatnya.. kalau nak tahu lebih lanjut lagi.. email nasmy2000@yahoo.com
AnnAzrish
emm... :cool:

nak petua tak nak ambut gugur ek..senang jek..botakkan jek pala tuh..habih citer...

biar ambut baru yg tumbuh..gerenti takde problem nyer.. tak caya..cuba lar..... :blues:

petua nih walaupun nampak ganas..tp.. mujarab..juga sesuai untuk masalah rambut berbuah..
Alongz_zie
ohmy.gif tak baik cakap cam tu..kesian kat depa tau...kalau kena kat hang cammana?? rolleyes.gif
Khayty
biggrin.gif Rambut aku memang gugur dlm jumlah yg banyak setiap hari,kekadang rasa cam nak nangis bila sikat tu,kekadang aku pikir(yg bukan2 lerr..)aku nie ada kanser ker?Sebenarnya org cam aku nie kalau rambut gugur banyak..adalah normal,sebab aku ada problem hormon tak seimbang sejak sekolah lagi.Aku pernah gak cuba petua nie berkesan gak..1)santan kelapa(pati)lumur atas kepala,bungkus utk beberapa ketika,pastu cuci,InsyAllah rambut sihat dan berkilat2..tak yah teknik rebonding pun..tapi tu lerr..bz selalu kan?Cuba lah..ia amat berkesan!2)Inai daun atau inai serbuk..ia menguatkan akar rambut sekaligus mengurangkan/mengawal keguguran rambut..sesekali buat gak,saya lebih suka disaloon ,inai tu pulak beli kat tempat lain,jika org lain buat kan ,inai tu lebih rata lagipun tak ada bahan kimia dan bolih bawa solat,biasanya utk problem rambut yg teruk cam saya ,leh tahan hingga 6 bulan.Walaupun keguguran rambut saya teruk..org tak perasan sebab rambut saya banyak dan panjang.Jadi lebih teruk bila kerap pakai tudung..so,kalau gi mana2 bila balik rumah cepat2 buka.
Khayty
QUOTE(AnnAzrish @ Nov 6 2002, 02:35 PM)
<font color='#000000'>emm... :cool:

nak petua tak nak ambut gugur ek..senang jek..botakkan jek pala tuh..habih citer...

biar ambut baru yg tumbuh..gerenti takde problem nyer.. tak caya..cuba lar..... :blues:

petua nih walaupun nampak ganas..tp.. mujarab..juga sesuai untuk masalah rambut berbuah..
</font>

biggrin.gif Ek eleh..kor nie...memain erk?Petua nie sesuai utk lelaki dan baby new born jerr.
Feena04
QUOTE(khaytykhir @ Jul 7 2004, 09:42 PM)
QUOTE(AnnAzrish @ Nov 6 2002, 02:35 PM)
<font color='#000000'>emm... :cool:

nak petua tak nak ambut gugur ek..senang jek..botakkan jek pala tuh..habih citer...

biar ambut baru yg tumbuh..gerenti takde problem nyer.. tak caya..cuba lar..... :blues:

petua nih walaupun nampak ganas..tp.. mujarab..juga sesuai untuk masalah rambut berbuah..
</font>

biggrin.gif Ek eleh..kor nie...memain erk?Petua nie sesuai utk lelaki dan baby new born jerr.

rolleyes.gif
set ajer
kalo pakai inai..
kan rambut tukar kaler la...jd merah2 gitu....
dh x cantek ler..... sad.gif

erm.... dry.gif ....tp nak amal kn petua ni...leceh kn....bagos mmg bagos...
rani
QUOTE(set ajer @ Jul 10 2004, 10:52 AM)
kalo pakai inai..
kan rambut tukar kaler la...jd merah2 gitu....
dh x cantek ler..... sad.gif

erm.... dry.gif ....tp nak amal kn petua ni...leceh kn....bagos mmg bagos...

Kebanyakan kes rambut gugur disebabkan oleh Dihydrotestosterone (DHT). Bila banyak DHT pada kulit kepala, kulit akan berminyak.

DHT terbentuk dari cholesterol, testosterone, enzim 5-alpha-reductase dan lembapan dari udara. DHT menutup akar rambut, membuatkannya tidak subur, dan akhirnya gugur.

Testosterone, walau pun salah satu diantara hormon lelaki, terdapat juga dalam badan wanita dalam jumlah yang sedikit (bagi wanita yang feminine) atau banyak (bagi wanita yang bersifat tomboy).

Cholesterol sentiasa ada dalam badan, dan cholesterol berlebihan boleh mengakibatkan pembentukan DHT.

Oleh itu, untuk mengurangkan rambut gugur, kita perlu mengurangkan cholesterol dari dalam kulit dengan penggunaan shampoo yang sesuai, dan menggunakan hair tonic yang dapat merangsang rambut tumbuh dengan subur.

Ada yang berpendapat bahawa Jojoba Oil dapat membantu membuang DHT, Olive Oil dapat mengurangkan cholesterol dari kulit dan Aloe Vera mengandungi bahan-bahan (vitamins and mineral) yang boleh membantu kesuburan rambut.
lola
lola takder petua khusus nak kasi ..
tapi cara lola jaga rambut ..

1. tak masukkan ajinomoto dalam sebrg masakan .
(terikut2 cara ibu lola masak .. tak masuk aji ..)

2.gunakan syampu rambut yg sesuai ngan kulit kepala ..
guna essential takleh .. tak sesuai ngan kulit kepala lola ..
lola guna rejoice je .. tak campur2 ngan syampu2 lain ..

3.syampu rambut 2/3 ari sekali .. bilas bersih2 ..
(klu syampu ari2 leh panas kulit kepala)

4.buat rawatan kulit kepala ..
steam rambut (sekali sebulan) .

5.x buat colour2 rambut .. takut rambut kering dan rosak ..

6.potong rambut setiap 2 bulan ( potong ujung dalam 1cm) utk elak ujung rambut pecah or bercabang ..

so far rambut lola ok ..
manis23742
QUOTE(Didi @ Aug 9 2002, 04:06 PM)
<font color='#F52887'>Assalamualaikum...
Ada sesiapa ada petua camana nak elakkan rambut gugur(dlm kuantiti yg banyak)?
Memang rambut akan gugur setiap hari..Tapi masalah pulak kalau banyak sangat.Mau jadi botak kepala.
Memula dulu ingatkan ada penyakit ...(na'uzubillah hi min zalik)
Tapi kalau ada penyakit forsure dah botak skang ni..
Tapi still risau gak...

sad.gif</font>

Jap..nak tanya sikit..rambut start gugur berapa lama dah..u dah kahwin ke belum..sebab pompuan kalau lepas beranak pun mmg rambut diaorg gugur....

I ada juga satu masa rambut selalu gugur sebab rambut i panjang..ketara tang kat depan...apa2 u kena sabar..taruk apa jenis minyak ke tonik..kalu2,3 hari jek tak jalan...

Yg buah keras tu betul gak..ada saudara buatkan utk i...buah keras campur dgn minyak..guna shampoo jenis yg lembut..dah tahu..rambut mudah gugur..jgnle sental kuat2 sgt.

Stresspun iye jugak..so dari mengenangkan rambut yg gugur..baik u relax sambil memperbykkan makan buah2an....

Dulu i ada jugak pegi kat area masjid india..i pegi kat kedai india tu..diaorg punya product utk rambut bersempah2..semua dtg dari india..u pilihlah mana yg sesuai dgn budget...dari shampoo sampaile ke tonic..semua cukup lengkap...

Tapi u taruk apapun..kena jaga permakanan u..mkn byk sayur2an..bunyi mmg boring tapi rawatan dlman tu lagi baik dari luaran. ph34r.gif

A.L.O.N.G
pernah baca kat magazine plain yougurt baik
untuk kulit kepala dan rambut tapi tak
pula kita cuba...takut juga akan kesahihannya
rani
makan vitamin. sbb bila badan kurang vitamin, akar rambut mudah reput. rambut
lak jadi rapuh, gugur, kelemumur, kering dan sebagainya. kat farmasi ada jual
Zink. beli dan amalkan. penyelesaiannya utk masalah ni amat mudah, cuma nak
dgn tak nak je.

i dulu pun mcm org kena kanser, dah hampir botak separuh kepala. tapi sejak
duk amalkan vitamin B Complex, vitamin E dgn Multi Carotene ni, alhamdulillah.
dah tak risau ttg masalah rambut gugur. kalau org yg bersalin hadapi masalah
rambut gugur, kena makan calsium magnesium. bukan rambut je sihat dan lebat,
malah susu badan pun banyak.

selamat mencuba.
lisa_marcela
QUOTE(fish @ Aug 23 2002, 04:33 PM)
BARU-BARU ni member fish ada pegi ke YUN NAM HAIR CARE...dia org buat consultation and check free..

tapi apa yang mengejutkan dia adalah..20 session of hair treatment cost abt. RM 4200/-...</font>


hahahhaha... cian kawan ko tuh.. pas abih treatment.. rambut gugur lagi !!!

coz.. bayk sgt kuar duit.. ihihihiohihihihihih.. dry.gif tu la...ikut nenk moyang ja...

sapa soroh gi yum nam hair tuh...4200..wah sedekah elok jugak... dry.gif

hahah...aku pon ader masalh gugur rambut ..

n now i'm trying a very cheap product (test2 jer).. known as hair tonic..biasa dgr

bukan??? kalo berkesan.. ok la... x rugi paper pon.. murah jer...hahahahhah

kalo x berkesan .. ok jugak.. murah jer...kang cuber yang mahal2.. x berkesan..

ha.. gigit jari...!!!

dry.gif errrrrrrrrrrrr....
lisa_marcela
QUOTE(rani @ Oct 8 2004, 08:02 PM)
makan vitamin. sbb bila badan kurang vitamin, akar rambut mudah reput. rambut
lak jadi rapuh, gugur, kelemumur, kering dan sebagainya. kat farmasi ada jual
Zink. beli dan amalkan. penyelesaiannya utk masalah ni amat mudah, cuma nak
dgn tak nak je.

i dulu pun mcm org kena kanser, dah hampir botak separuh kepala. tapi sejak
duk amalkan vitamin B Complex, vitamin E dgn Multi Carotene ni, alhamdulillah.
dah tak risau ttg masalah rambut gugur. kalau org yg bersalin hadapi masalah
rambut gugur, kena makan calsium magnesium. bukan rambut je sihat dan lebat,
malah susu badan pun banyak.

selamat mencuba.


aku pon ade terpk pasal vitamin coz dari dlm ianya bermula kan..???

but aku terpk baper byk da.. nak mkn pil satu ari..???

mau satu juta.. ngan spirulinanya...ngan calsiumnya... haiyaaaaaa...\

hahhaha.. aku nih susah sket nak telan pil besor2... tercekik..sllu.. malu!!! dry.gif

hahhahah...x tau la... aku rancan gak nak beli multivitamin or fish oil/tuna oil...

tapi x servey lai...

dry.gif errrrrrrrrrrrr...
Ida_KL
botak kepala x ape...jgn botak lain laugh.gif
zulhellme
QUOTE(Ida_KL @ Oct 9 2004, 11:14 AM)
botak kepala x ape...jgn botak lain laugh.gif

blink.gif yg lain......aper maksud mu
Ida_KL
QUOTE(zulhellme @ Oct 9 2004, 12:14 PM)
QUOTE(Ida_KL @ Oct 9 2004, 11:14 AM)
botak kepala x ape...jgn botak lain laugh.gif

blink.gif yg lain......aper maksud mu

yg seangkatan dengannya laugh.gif
zulhellme
QUOTE(Ida_KL @ Oct 9 2004, 12:31 PM)
QUOTE(zulhellme @ Oct 9 2004, 12:14 PM)
QUOTE(Ida_KL @ Oct 9 2004, 11:14 AM)
botak kepala x ape...jgn botak lain laugh.gif

blink.gif yg lain......aper maksud mu

yg seangkatan dengannya laugh.gif

oooo..faham faham
Ida_KL
QUOTE(zulhellme @ Oct 9 2004, 12:40 PM)
QUOTE(Ida_KL @ Oct 9 2004, 12:31 PM)
QUOTE(zulhellme @ Oct 9 2004, 12:14 PM)
QUOTE(Ida_KL @ Oct 9 2004, 11:14 AM)
botak kepala x ape...jgn botak lain laugh.gif

blink.gif yg lain......aper maksud mu

yg seangkatan dengannya laugh.gif

oooo..faham faham

bagus laugh.gif
zulhellme
QUOTE(Ida_KL @ Oct 9 2004, 12:43 PM)
QUOTE(zulhellme @ Oct 9 2004, 12:40 PM)
QUOTE(Ida_KL @ Oct 9 2004, 12:31 PM)
QUOTE(zulhellme @ Oct 9 2004, 12:14 PM)
QUOTE(Ida_KL @ Oct 9 2004, 11:14 AM)
botak kepala x ape...jgn botak lain laugh.gif

blink.gif yg lain......aper maksud mu

yg seangkatan dengannya laugh.gif

oooo..faham faham

bagus laugh.gif

bagus jer dry.gif
Ida_KL
QUOTE(zulhellme @ Oct 9 2004, 01:24 PM)
QUOTE(Ida_KL @ Oct 9 2004, 12:43 PM)
QUOTE(zulhellme @ Oct 9 2004, 12:40 PM)
QUOTE(Ida_KL @ Oct 9 2004, 12:31 PM)
QUOTE(zulhellme @ Oct 9 2004, 12:14 PM)
QUOTE(Ida_KL @ Oct 9 2004, 11:14 AM)
botak kepala x ape...jgn botak lain laugh.gif

blink.gif yg lain......aper maksud mu

yg seangkatan dengannya laugh.gif

oooo..faham faham

bagus laugh.gif

bagus jer dry.gif

cukuplah tue..kang lebih2 lak jadi ngok nanti laugh.gif
zulhellme
QUOTE(Ida_KL @ Oct 9 2004, 01:25 PM)
QUOTE(zulhellme @ Oct 9 2004, 01:24 PM)
QUOTE(Ida_KL @ Oct 9 2004, 12:43 PM)
QUOTE(zulhellme @ Oct 9 2004, 12:40 PM)
QUOTE(Ida_KL @ Oct 9 2004, 12:31 PM)
QUOTE(zulhellme @ Oct 9 2004, 12:14 PM)
QUOTE(Ida_KL @ Oct 9 2004, 11:14 AM)
botak kepala x ape...jgn botak lain laugh.gif

blink.gif yg lain......aper maksud mu

yg seangkatan dengannya laugh.gif

oooo..faham faham

bagus laugh.gif

bagus jer dry.gif

cukuplah tue..kang lebih2 lak jadi ngok nanti laugh.gif

yer laa ....nak posa nie...nanti ingat nak berbuka jer
sweetllawyer
Lumurkan dgn daun bunga raya....
puteri_gunung_pulai
Puteri bertudung dan rambut panjang paras pinggang. Sejak kbelakangan nih bila lepas coci rambut nampak rambut puteri akan gugur sampai 10-15 camtu, apatah lagi bila disikat..hummm banyaknya tersangkut kat sikat tu.

dah gak cuba guna daun lidah boya, kulit puteri sensitif plak....gatal2 abis muka puteri merah2...then bengkak2..alergic kata doc...
sweetllawyer
Blender daun pandan....lumurkan kat kepala...
sweetllawyer
Ambil beberapa helai daun bunga raya
dan lidah buaya.
Basuh hingga bersih dan kisarkan hingga
hancur.
Perap ramuan di atas kepala selama
sejam.
Lakukan 2 kali seminggu.
Insyaallah anda akan memperolehi rambut
lebat, hitam dan berkilat semulajadi.

rolleyes.gif
rani
QUOTE(puteri_gunung_pulai @ Oct 12 2004, 10:00 AM)
Puteri bertudung dan rambut panjang paras pinggang. Sejak kbelakangan nih bila lepas coci rambut nampak rambut puteri akan gugur sampai 10-15 camtu, apatah lagi bila disikat..hummm banyaknya tersangkut kat sikat tu.

dah gak cuba guna daun lidah boya, kulit puteri sensitif plak....gatal2 abis muka puteri merah2...then bengkak2..alergic kata doc...

pegi farmasi, beli zink. 21st century ada produk tu.
Ida_KL
rambut gugur senanglah...x payah beli sikat laugh.gif
rani
QUOTE(Ida_KL @ Oct 13 2004, 08:54 AM)
rambut gugur senanglah...x payah beli sikat laugh.gif

lps bersalin esok2, tahu ler senang ke tidak. masa belum kawin pun rambut
dah gugur, lps kawin esok mungkin boleh jadi botak kalau tak dijaga dari awal.

org yg takde masalah yg serupa...takkan paham dgn masalah org lain.
NaTasHa_aRieNa
QUOTE(sweetllawyer @ Oct 12 2004, 12:59 PM)
Ambil beberapa helai daun bunga raya
dan lidah buaya.
Basuh hingga bersih dan kisarkan hingga
hancur.
Perap ramuan di atas kepala selama
sejam.
Lakukan 2 kali seminggu.
Insyaallah anda akan memperolehi rambut
lebat, hitam dan berkilat semulajadi.

rolleyes.gif

insya allah...boleh laa cuba...
@PpLE
QUOTE(puteri_gunung_pulai @ Oct 12 2004, 10:00 AM)
Puteri bertudung dan rambut panjang paras pinggang. Sejak kbelakangan nih bila lepas coci rambut nampak rambut puteri akan gugur sampai 10-15 camtu, apatah lagi bila disikat..hummm banyaknya tersangkut kat sikat tu.

dah gak cuba guna daun lidah boya, kulit puteri sensitif plak....gatal2 abis muka puteri merah2...then bengkak2..alergic kata doc...

puteri,
apple rasa elok puteri cuba petua nie...harap2 berkasan la....
sapukan air santan kat kepala.....air satan nie boleh menguatkan akar rambut serta boleh melebatkan rambut...insyaallah berkesan. biggrin.gif
Ida_KL
QUOTE(rani @ Oct 13 2004, 09:32 AM)
QUOTE(Ida_KL @ Oct 13 2004, 08:54 AM)
rambut gugur senanglah...x payah beli sikat lol.gif

lps bersalin esok2, tahu ler senang ke tidak. masa belum kawin pun rambut
dah gugur, lps kawin esok mungkin boleh jadi botak kalau tak dijaga dari awal.

org yg takde masalah yg serupa...takkan paham dgn masalah org lain.

iye ke? lol.gif
puteri_gunung_pulai
alahaiiiiiiiiiii ciannya korang bagi respon ghupanya...sorilah puteri tlupa masuk umah nih bbrapa ari...banyak yg bagi suggestion kat puteri....tima kasih bebanyak nnt puteri nak cuba...ingat esok nak beli santan kelapa..nak lumur kat rambut nih....lagi pun esok cuti umu..posa kan...
dila_01
kekadang masalah keguguran rambut ni banyak faktor mungkin juga maslah dalaman.........misalnya kalau kita ada masalah buah pinggang kemungkinan juga mengalami masalah keguguran rambut..............mungkin juga disebabkan syampu rambut dan makanan.................kalau nak guna produk saya ni pun boleh juga harga pun murah tapi agak bergesan tonic rambut aily hair...........bau wangi dan tak beminyak sejuk je........kebiasaanyalah mana yg dah guna satu botol pun dah nampak hasilnya akar-akar rambut menjadi kuat dan anak-anak rambut akan kelihatan.....harga tak mahal rm13.00......100ml.....jika dak ok gunakan sekali sekala sahaja. elaklah daripada mengunakan rejoice rich memang rambut banyak gugur..........saya tengok rambut kekawan yang guna rejoice rich kulit kepala pun dah nak nampak.....bahan dia kuat sangat kut.

bagi sesiapa yang nak buat rawatan boleh mengguankan syampu ganozhi dan minyak gano ( ada caranya)........ia ni bertindak menyeluruh s yampu ni juga boleh dijadikan minyak rambut........jika kauorg tak ada pilihan dah jenuh cuba mcm-mcm meh le cuba yang ni pulak harga pun tak mahal sangat.........masalah kelemumur, gugur dan sebagainya.........tapi kena rajinlah amalkan baru nampak perubahan............syampu rm20.00 dan minyak gosok rm18.00............produk ni tiada mengandungi bahan kimia dari jenis cendawan merah. (tak rugi kalau mencuba harga pun tak mahal mana tahu yang ni sesuai )
marimari
QUOTE(fish @ Aug 23 2002, 04:33 PM) *
<font color='#000000'>setahu fish kan..

kalau rambut kita gugur adalah menjadi kebiasaan tapi kalau dalam sehari lebih dari 40 urat rambut yang gugur maka ia tak normal..

boleh pegi buat check kulit kepala samada ..kulit kepala kering atau berminyak or berkelemumur..

semua ini adalah punca akar rambut tidak kuat and baby hair tak boleh tumbuh secara normal..

dan satu lagi punca rambut gugur adalah ketidakstabilan hormon dalam badan.

BARU-BARU ni member fish ada pegi ke YUN NAM HAIR CARE...dia org buat consultation and check free..

tapi apa yang mengejutkan dia adalah..20 session of hair treatment cost abt. RM 4200/-...</font>

Bini aku dah buat treatment kat yunnam ni. Rawatan utk bini 10x dan aku 5x kesemuanya rm3800. Selepas 5 bulan ada perubahan tapi yg tak tahan tu selepas rawatan kali ke7 mereka buat desakan buat extansion thretment. Tiap2 kali pergi mereka desak supaya sambung.Lepas 10x threatmet rasa lega tak payah jumpa amoi tu lagi. Aku rasa takyahlah buat kat yunnam. Rasanya banyak lagi tempat yang buat threatment rambut ni dan harganya lebih murah.
Nak tengok gambor:http://img31.imageshack.us/img31/6849/sebelumselepasyunnam2.jpg
bioherbs
Ader sesape lagi ada masalah dengan kesihatan rambut ?



Jika ada, anda perlu berjumpa kami segera ....

Layari http://bioherbscollection.com untuk maklumat lanjut.

Kami beroperasi sebagai stokis bagi negeri kelantan dan pantai timur untuk pembekalan produk islamik oleh Tropica Bioherb Industries.
Kami membekalkan produk jualan khusus untuk merawat pelbagai masalah berkaitan kesihatan rambut dan kulit kepala dan pelbagai.

Produk istimewa SERUM RAWATAN RAMBUT 12 HERBA !

Apakah Keajaiban Serum ?
Serum mampu membantu dan menyelesaikan pelbagai masalah yang kita hadapi seperti berikut :

* Pertumbuhan rambut baru
* Meyelesaikan masalah gatal,kelemumur dan kudis.
* Menghidupkan sel-sel akar rambut
* Struktur rambut menjadi lembut,sihat dan tidpecah
* Kulit kepala menjadi bersih dan sihat
* Merapi rambut yang kusut
* Menghilangkan sakit kepala,stress dan migrain
* Mengurangkan demam panas
* Mengelak dari lesu dan tidak bermaya

Untuk maklumat lanjut Sila Layari Stokis Negeri Kelantan Bioherbs Collection

-------------------------------------------------------

Hair Product at Bioherbs Collection - 12 HERBS Special for hair treatment.
kakraihan
QUOTE(A.L.O.N.G @ Aug 7 2004, 09:27 PM) *
pernah baca kat magazine plain yougurt baik
untuk kulit kepala dan rambut tapi tak
pula kita cuba...takut juga akan kesahihannya



salam buat semua...

ada satu produk yang sememangnya terbukti MAMPU elakkan rambut dari botak, hitamkan rambut dan mampu selesaikan masaalah berkaitan rambut termasuk kelemumur.

sepeket utk dipakai 2x
dipakai sekali seminggu
harga RM20 sepeket
kos pos percuma.

insyaAllah...akan nampak keberhasilannya.

utk pesanan, sila emel @ hubungi kak:
raihanberkat@gmail.com
subjek: masaalah rambut/ mesra.net

@ hp: 0109071763
[smskan nama, alamat penghantaran dan no hp]
penghantaran segera
ekaaa
hey, eka pon ade masalah yg sama jugak. sejak maggie jd sumber utama yg dicari mlm2 mase hujan. pehh layan.
layan tak layan, nah ambik KAU! gugo sampai nipis dah rambot.
lagi satu sbb eka ni setiap hari wajib baso rambot.baru la ringan.
tp rupa2nya, kalau slalu basoh, akar rambot repot ke ape ntah.
mmg gugo jugak la result die~
dah la belum 20 lg kan. takot nnti dah 20. botak pulak sleep.gif
mmg takot lah nak sikat/tarik2 rambot gugo tu. so stakat ni ekat jee!
so, eka dah survey antara shampoo yg khas tok gugo.


RM27
Description
Hair & Scalp Hair Growth System combining shampoo and serum activates hair roots of thinning hair and reduces premature hair loss. A significant incease of hair density was observed by 75% of participants. BC hairtherapy Hair Growth System of shampoo and serum with Carnitine Tartrate, Taurine and Echinacea stimulates hair growth by activating hair roots.


RM65
Description
JS Exclusive Hair Loss Set included shampoo, conditioner and tonica lotion.
JS Deep Cleansing Tonic Shampoo specially for oily hair loss and damaged hair. Contains Panthenoic Acid Hydrolysed Keratin to condition, strengthen and provide nutrition to the hair helps maintain a healthy scalp.
JS PH Balancing Conditioner designed to restore the natural pH of the hair after perming, colouring and shampooing. Smoothens hair and adds volume to it, bringing out the shine within seconds.
JS Tonica Lotion promotes a healthy scalp, prevents hair loss (depilation), eliminates hair odour, stops scalp irritations, prevents dandruff, promotes blood circulation and activates hair rejuvenating functions. Contains herbal extracts which help to enrich hair pigments thus promoting faster hair growth.


RM48.40
Description
A proven answer to hair loss is unveiled with Redken’s Advance Scalp Revive Shampoo. Its nutrient-enriched formula nourishes the scalp and fortifies each hair strand, leaving hair with improved density and health.
Redken Hair Advance Scalp Revive Shampoo is specially formulated to help prime the hair for optimal reception of the Dual-Action Anti Hair Loss Treatment. Enriched with Aminexil and Omega 6, this treatment is clinically proven to extend the lifespan of hair.
Thinning hair and loss of density can have a number of causes, including hereditary hair loss, stress, tension, tiredness, seasonal and hormonal changes or poor diet. Hair Advance has been formulated to cater for all, working to combat hair loss with a nutrient-enriched formula that nourishes the scalp and fortifies each strand to improve density. When used as a regimen, it can help prevent premature hair loss and actually leave hair significantly thicker, stronger and with a healthy shine.

tgk, rajin tak rajin eka siap bg description dgn price. haha so mana lg bagos eh?

antara Schwarkopf *benci betol eja ni sampai kene search google sleep.gif* , Redken dgn JS Exclusive
reply cpt eh. nak beli seblom sambong blaja. kang botakk :"(
ekaaa
QUOTE(ekaaa @ May 27 2010, 04:17 PM) *
hey, eka pon ade masalah yg sama jugak. sejak maggie jd sumber utama yg dicari mlm2 mase hujan. pehh layan.
layan tak layan, nah ambik KAU! gugo sampai nipis dah rambot.
lagi satu sbb eka ni setiap hari wajib baso rambot.baru la ringan.
tp rupa2nya, kalau slalu basoh, akar rambot repot ke ape ntah.
mmg gugo jugak la result die~
dah la belum 20 lg kan. takot nnti dah 20. botak pulak sleep.gif
mmg takot lah nak sikat/tarik2 rambot gugo tu. so stakat ni ekat jee!
so, eka dah survey antara shampoo yg khas tok gugo.


RM27
Description
Hair & Scalp Hair Growth System combining shampoo and serum activates hair roots of thinning hair and reduces premature hair loss. A significant incease of hair density was observed by 75% of participants. BC hairtherapy Hair Growth System of shampoo and serum with Carnitine Tartrate, Taurine and Echinacea stimulates hair growth by activating hair roots.


RM65
Description
JS Exclusive Hair Loss Set included shampoo, conditioner and tonica lotion.
JS Deep Cleansing Tonic Shampoo specially for oily hair loss and damaged hair. Contains Panthenoic Acid Hydrolysed Keratin to condition, strengthen and provide nutrition to the hair helps maintain a healthy scalp.
JS PH Balancing Conditioner designed to restore the natural pH of the hair after perming, colouring and shampooing. Smoothens hair and adds volume to it, bringing out the shine within seconds.
JS Tonica Lotion promotes a healthy scalp, prevents hair loss (depilation), eliminates hair odour, stops scalp irritations, prevents dandruff, promotes blood circulation and activates hair rejuvenating functions. Contains herbal extracts which help to enrich hair pigments thus promoting faster hair growth.


RM48.40
Description
A proven answer to hair loss is unveiled with Redken’s Advance Scalp Revive Shampoo. Its nutrient-enriched formula nourishes the scalp and fortifies each hair strand, leaving hair with improved density and health.
Redken Hair Advance Scalp Revive Shampoo is specially formulated to help prime the hair for optimal reception of the Dual-Action Anti Hair Loss Treatment. Enriched with Aminexil and Omega 6, this treatment is clinically proven to extend the lifespan of hair.
Thinning hair and loss of density can have a number of causes, including hereditary hair loss, stress, tension, tiredness, seasonal and hormonal changes or poor diet. Hair Advance has been formulated to cater for all, working to combat hair loss with a nutrient-enriched formula that nourishes the scalp and fortifies each strand to improve density. When used as a regimen, it can help prevent premature hair loss and actually leave hair significantly thicker, stronger and with a healthy shine.

tgk, rajin tak rajin eka siap bg description dgn price. haha so mana lg bagos eh?

antara Schwarkopf *benci betol eja ni sampai kene search google sleep.gif* , Redken dgn JS Exclusive
reply cpt eh. nak beli seblom sambong blaja. kang botakk :"(



dah try schwarzkopf,
bru 2 kali, gugo kurang
tarik pon selai dua je gugo biggrin.gif
rambot rsk pon da okay sket
wangiiiiiiiiiii!

<3
syahrizalrahim
ini petua penjagaan rambut..
lumurkn kepala dgn hampsa kelapa...
biarkn seketika, kemudian bilas...
selamat mencuba.
syahrizalrahim


Adakah anda dapati bahawa rambut anda gugur dengan banyak semasa menyikat rambut? Atau adakah rambut anda semakin kurang padat dan anda dapati terdapat banyak rambut yang telah gugur di bilik mandi selepas mandi? Semua ini mungkin merupakan tanda-tanda anda mengalami masalah pengguguran rambut..

Baru-baru ini, satu penyelidikan telah dijalankan di Pusat Pengajian Farmaseutikal Sains , Universiti Sains Malaysia (USM) dan ia telah menunjukkan bahawa Tocotrienol yang terdapat dalam Ageless Bio-Optima menolong untuk mencegah pengguguran rambut dan menggalakkan pertumbuhan rambut.

Dalam penyelidikan tersebut, para sukarelawan telah diminta untuk mengambil satu kapsul gelatin lembut Ageless (mengandungi 50mg tocotrienol) dua kali sehari selepas makan. Setelah menjalankan penyelidikan selama 8 bulan, kebanyakan subjek menunjukkan keputusan yang memuaskan. Di bawah merupakan gambar yang telah dipilih dan diambil daripada 2 orang sukarelawan yang telah melalui penyelidikan ini.







Memandangkan penyelidikan ini berjaya, baru-baru ini "United States Patent and Trademark Office" telah memberi paten kepada Ageless Bio-Optima sebagai satu formulasi yang menggalakkan pertumbuhan rambut dan mencegah pengguguran rambut. Oleh itu, jagalah rambut anda dengan baik dan amalkan tabiat pemakanan yang sihat bersama dengan Ageless Bio-Optima untuk pertumbuhan rambut yang sihat dan semula jadi!


Dos yang disyorkan :
1 kapsul gelatin Ageless (50mg), dua kali sehari.



http://www.hovidpure.com/bm/article05_hair_growth.html
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.