Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Kulit Kombinasi
Mesra.net Forum > UMUM > Info Petua & Kesihatan
haris
assalamualaikum..

boleh tak kawan2 sekalian, beri pendpt produk muka yg mana sesuai utk saya atau org lain yg mpyi kulit muka yg sama mcm saya ni.

ade org kata guna produk utk kulit kering kat bahagian muka yg kering.
dan guna produk utk kulit berminyak kat T-zone.
tp, cara ni leceh.
byk belanja plak tu.

ade cara lain lagi x?

biggrin.gif wink.gif
raisa
Waalaikumsalam..

Guna Artistry Clarifying System.
Sesuai uk kulit kombinasi dan berminyak.
Pencuci dia sesuai utk semua jenis kulit
Toner dia mengawal minyak kat muka/T zone
Pelembab dia melembab, elak kehilangan
lembapan pada kulit. Ia juga oil free dan dilengkapi
SPF 15.
shb
Haris,

Shb suggestkan U pakai produk Bioglo Pore Refiner dari cosway.Produk memang sesuai utk org yg cam U...Kat bawah da serba sedikit info pasal produk ni.

Pore Refiner

Are you fed up of looking perpetually shiny and greasy, especially around the forehead and nose?

Are you tired of make-up that cake so quickly and just won't stay?

Do you absolutely hate the whiteheads, blackheads, pimples and open pores that cloud your looks?

Do you long for a finer, smoother, less oily complexion?

Your solution may well lie in all-new Bioglo Pore Refiner from Switzerland.



Formulated by Swiss skincare specialists just for Asian skin, Bioglo Pore Refiner uses breakthrough ingredients Fomes officinalis mushroom extract and Laminaria saccharina algae extract. The exclusive formula also contains retinol palmitate and essential oils for a total attack on the problems of excess sebum.
Proven actions:
• Tightens open pores
• Unclog pores
• Balances sebum production
• Clarifies the skin to reduce whiteheads and blackheads
• Helps control breakouts

Shine-Free, Smooth Complexion Instantly


• Quick-acting yet totally delicate
• Non-drying on skin
A concentrated serum specially formulated to combat open pores and oily skin effectively. In just after two weeks, pore size is greatly minimised and skin will be much more refined…even up close. Use at night as a daily intensive treatment for 4-6 weeks continuously. Repeat 3-4 cycles yearly.
shb
Selain serum tu set ni pun ada mask,cleansing gel,toner,day emulsion & night cream. Tak semestinya U kena pakai complete set.Tengok juga kpd degree masalah kulit u tu...kalau macam shb yg tak kritikal ni setakat pakai serum jer...tapi yg problem agak teruk bettr pakai satu set.


Por Refining Mask



• Perfect with your existing skincare regimen or with the rest of Bioglo Pore Refiner
An intensive treatment mask to enhance skin clarity and tighten open pores in only 10 minutes, to reveal a glowing, clearer, smoother and refined skin that you can instantly see and feel! Once or twice weekly is all you need for a smoother, finer, shine-free complexion.


Yg kat bawah ni brg2 basic dia..

Complete Pore Refining Care with Daily Skincare Regimen

Bioglo Pore Refiner does not stop here. You can have its radical pore refining and oil balancing actions in your daily skincare regimen, and enjoy the very best in Swiss skincare.


Cleansing Gel 120g

A wash-off cleanser that deep cleanses pores inside-out to remove dirt, grime, make-up and other impurities without drying. Sweeps away dull surface layer and tightens pores. Use morning and night.

Refining Toner 120ml

Refines pores and regulates sebum production to control excessive oil and skin breakout. Calms and soothes irritated, sensitive skin. Use morning and night after cleansing.

Day emulsion 30ml

A light and non-oily day emulsion that instantly penetrates the skin to moisturise, rejuvenate, refine and protect, all in one step. Contains UVA and UVB filters to block out the sun's damaging rays. Use every morning or before applying make-up.

Night Cream

Restores vital moisture and delivers essential nutrients to the skin, while diminishing the appearance and size of pores, and balancing sebum production….allowing you to wake up to a rejuvenated and refined skin. Use at night after cleansing and toning.

Interested nak beli or nak tahu lebih lanjut, contact shb ok

shb2212@yahoo.o.uk

JADILAH PENGGUNA BIJAK - CANTIK & BERDUIT biggrin.gif
haris
wah shb, banyaknye produk yg nak kena guna.
masalah problem saya ni ialah saya malas nak guna produk yg byk.
so, x de solution lain ke?

wink.gif
gadisMetro

setahu i la kan....
kalo dr segi pencuci muka ni ade 3 types....

1. jenis sabun sesuai utk kulit berminyak
coz sabun tu blh mengeringkan kulit kte....
2. jenis gel sesuai utk kulit kering...
3. jenis buih utk kulit kombinasi...

act kulit kombinasi ni plg senang...
mana2 pn blh pakai....
as long ms kte pakai tu x der aper2 prob....

biasenyer kte kene test dl ngn kulit kte...
kene tunggu at least 1 bln k....
bknnyer br seminggu dh nk tuka yg lain....
so it takes time nk adapt with our skin.....
zanth
mak ai... manyaknyer nak letak kat muker.....
gadisMetro
QUOTE(zanth @ May 8 2004, 08:01 PM)
mak ai... manyaknyer nak letak kat muker.....


kalo ikut kte sendiri la kn...
tang nk cuci muka ade 2 jer....
1....pencuci muka
2....scrub

tp tang nk bg cantik sikit ade 4
1...toner
2...moisturizer
3...foundation
4...bedak

zanth
QUOTE(gadisMetro @ May 11 2004, 01:40 PM)
QUOTE(zanth @ May 8 2004, 08:01 PM)
mak ai... manyaknyer nak letak kat muker.....


kalo ikut kte sendiri la kn...
tang nk cuci muka ade 2 jer....
1....pencuci muka
2....scrub

tp tang nk bg cantik sikit ade 4
1...toner
2...moisturizer
3...foundation
4...bedak


lelaki takyah la pakai yg 4 dari bwh tu kan...ahhahahha. kang jadik sotong kurita lak
haris
ade sesape yg boleh suggest brand ape yg bagus x.
skrg ni saya pakai clean & clear.
kurang berkesan lah.
so, any suggestion?
pakupayung
SENANG JERR, AMIK WUDUK LIAM KALI SEHARI, N SBLM TIDO PUN JGN LUPA AMIK WUDUK GAK
JEJARIHALUS
skang ni aku pakai pencuci muka jer..
Loreal White perfect.........
aku rasa cam best jer yang nie..
lisa_hana
pakai tee tree oil before tidur...
wink.gif
esok pagi basuh ngan air suam.... very efektif... smile.gif

shb,
awak guna pore refiner berkesan tak... ingat bila dah ok muka ni nak cuba basuh ngan bioglo plak... tapi taklah pakai satu set...
which skincare should i use first...?
QUEEN_ROSE
basuh muka selalu...
haris
lisa,
awak pakai tee tree oil dpt kurangkan minyak kat t-zone x.

sbb bhgn t-zone kat muka saya berminyak.
pakai pencuci muka pun x berkesan
kat dahi ade white head plak tu.
dry.gif
gadisMetro
QUOTE(zanth @ May 13 2004, 05:50 PM)
QUOTE(gadisMetro @ May 11 2004, 01:40 PM)
QUOTE(zanth @ May 8 2004, 08:01 PM)
mak ai... manyaknyer nak letak kat muker.....


kalo ikut kte sendiri la kn...
tang nk cuci muka ade 2 jer....
1....pencuci muka
2....scrub

tp tang nk bg cantik sikit ade 4
1...toner
2...moisturizer
3...foundation
4...bedak


lelaki takyah la pakai yg 4 dari bwh tu kan...ahhahahha. kang jadik sotong kurita lak


x yah la...
lelaki pakai yg basic jer dh ckp.....
kang melampau plk drp pom.....tongue.gif
zanth
eheh.. thanx 4 d explaination anyway..
maria_clara193
QUOTE(haris @ May 15 2004, 03:10 PM)
ade sesape yg boleh suggest brand ape yg bagus x.
skrg ni saya pakai clean & clear.
kurang berkesan lah.
so, any suggestion?

cuba try pakai jenama simple for men...ada kat guardian pharmacy.
cuba guna jenis normal to oily skin...
simple dibuat sesuai utk kulit asia...
klu takut tak sesuai, beli yg pek sederhana...
slmt mencuba!
awekz^manja
QUOTE(maria_clara193 @ May 24 2004, 09:17 PM)
QUOTE(haris @ May 15 2004, 03:10 PM)
ade sesape yg boleh suggest brand ape yg bagus x.
skrg ni saya pakai clean & clear.
kurang berkesan lah.
so, any suggestion?

cuba try pakai jenama simple for men...ada kat guardian pharmacy.
cuba guna jenis normal to oily skin...
simple dibuat sesuai utk kulit asia...
klu takut tak sesuai, beli yg pek sederhana...
slmt mencuba!

cehcehceh..... bile pakar muke & kulit kite berkate... laugh.gif
lisa_hana
emm... sy muka minyak btullah...

adik sy mcm tu gak, tp sy bg dia soap sy tu... dua tiga hari lepas tu muka dia makin hensem... umur dia baru 14thn...
sy plak payah sikit sbb dah lama berjerawat...
ni sy cuba beralih produk plak... dah berjaya nnt baru sy bgtau apa dia... okey?

utk laki, tea tree soap okay sbb kulit diorang ni kasar sikit, itu pasal adik muka ok jek
haris
biggrin.gif

utk pengetahuan kawan2 sekalian
saya ialah seorg perempuan
sekian terima kasih

so, any other product suggestion?
lisa_hana
hahaha biggrin.gif

sori haris, ingat ko laki td....
haris
x apelah lisa
dah guna nick haris
of course la org ingat lelaki
lisa_hana
ada orang pakai tea tree oil takes time, lima bln baru nampak kesan... ada orang yg lebih cepat...

mcm lisa byk parut jerawat, so kurang nampak berkesan...tp utk yg baru tumbuh, takes time nak surut.org kata have to use rose hip oil and vit e utk scars... hmmm...

sebenarnya regime kulit kombinasi ni just have to wash yer face with a mild cleanser, jgn terlalu harsh or acidic... and twice a day...dont overwash sbb boleh strip the natural oil kat muka..nnt cepat tua plak.mcm simple tu oklah kot, non-fragance...apa pun testing dulu kat bhgn lengan,then jalan2 dulu... few minutes if dah gatal2 tak sesuai lah... if berani, patch it kat leher.

sbb dia oily kat t-zone yet drier kat pipi, pastikan u have a moisturizer yg non-oily but water-based and noncomogenic(betul ke eja ni), and ada blotter paper utk lap bhgn shiny every half day....
haris
skang ni saya dah tukar facial wash
pakai tea tree facial wash plak
hehehe
terpengaruh la plak dgn lisa

ok sikitla dari dulu
sbb muka saya x berjerawat sgt
cuma ada biji2 kat dahi
nak kata jerawat, bkn jerawat
nak kata bukan, macam ye
Yanti
Yanti guna Pure Fairness Neutrogena Mask...
rani
ingat nak cuba Artistry pulak. jeles tengok wanita2 yg dah bergelar nenek,
muka lebih licin dari kita yg muda nih.
acen1010
kalau nak yang murah.. bleh try guna sabun susu kambing yang bulat putih tu. KOtaknya warna hijau..
Lady_Arwen
Susah gaK nak jaga muka nie yek.... biggrin.gif
guys u all ttau tak kat ner nak cari belina nyer product.....pueeh den cari... angry.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.