Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Pakaian Korset - Elken
Mesra.net Forum > UMUM > Info Petua & Kesihatan
fantaghiro
hai...lama saya tak join..x sempat la...anyway selalu sempat baca jer...

hari ni saya nak tanya pasal korset ELKEN yang satu set tu. Saya pakai crony, memang memberi kesan yang positif pada saya. Baru2 ni ada member yang jadi dealer ELKEN dtg ofis, dia kata start 1st Mei hari tu ada promosi yang ELKEN boleh terima korset dari lain2 jenama sebyk 25% harga kita beli. Dia suruh cuba pakai...memang lebih sedap dan jauh lebih selsa dari crony yang saya pakai tu...ditolak dicampur dia kata harga skang tinggal dalam RM14++ gitu, harga asal RM 1988...

Dah tu, saya nak le bertanya keberkesanan nya kepada kawan kat sini. Mesti ada yang pernah menggunakannya dan masih menggunakannya atau dah tidak menggunakannya...takut rugi pulak kalau trade in tapi kesannya tiada ataupun kureng ummph dari crony...saja nak tukar selera, tapi b4 that nak pastikan dulu...

Terima kasih...
Mishaemy
fathagiro
tak silap kak cha, kak maizana kat MDC pakai copdeserve elken nih... cuba pi mdc dan tanya dia.

nape tak nak cuba halle???
rani
kak maizana dah fed-up dgn cosperderve ni sbb body tak slim pun. lagipun setakat pakai slimming sut je tapi tak jaga diet, susah gak nak slim.
PinkLady
mmmm..mak sy dah pakai memang ada nampak
perubahan yg ketara...
halle pun dah cuba tapi tak nampak sangat perubahan...
fantaghiro
QUOTE(Mishaemy @ May 31 2004, 06:23 PM)
fathagiro
tak silap kak cha, kak maizana kat MDC pakai copdeserve elken nih... cuba pi mdc dan tanya dia.

nape tak nak cuba halle???

halle tu ada ofismate beli dan pakai tapi tak de kesan katanya. saya tengok material dia mcm soft jer (macam swimming suit)...mungkin tak berapa favour sebab dah biasa pakai crony tu material dia ada tebal sket...
tapi cakap betul masa cuba elken punye tu selesa sangat..pakai crony tu terasa part by part lita pakai tu (3 pcs.) tapi elken punya tak terasa langsung..skang ni tengah dilema pulak (tak pasal2 jer...)
tapi tak tukar pun tak per..ambil tahu pengalaman orang tu pada saya bagus utk dijadikan guide line supaya lebih berhati2 sebelum buat keputusan...betul tak..?
ada tak sape2 lagi yang ada pengalaman pasal elken ni...anyway..terima kasih pada yang beri pendapat... (tapi x cukup untuk saya buat penilaian lagi...) wink.gif

PinkLady...citer lah lagi.....
PinkLady
masa mak sy mula2 pakai halle..masa tu baru keluar..
harga dlm RM 3++...disebabkan..terlalu terpegun ngan
juru ckp tu mak sy beli lah..dan dia memang mengharapkan..
perubahan pada bentuk badan yg semakin berlemak..
w/pun pakai berhari..tapi still tak ada perubahan..

dlm setahun selepas tu..kwn mak sy dlm lingkungan
umur 50 lebih dtg..sy pun terkejut melihat bentuk badannya
yg menarik sedangkan umur dia dah menjangkau 50thn keatas..rahsia dia korset ELKEN..w/pun mahal mak sy tetap
nak beli...dan hasilnya..sangat memuaskan hati mak sy.. biggrin.gif
dan kini badan dia kembali ada bentuk sedangkan umur dia
dah masuk 46thn
Mishaemy
pinklady
QUOTE
masa mak sy mula2 pakai halle..masa tu baru keluar..
harga dlm RM 3++...disebabkan..terlalu terpegun ngan
juru ckp tu mak sy beli lah..dan dia memang mengharapkan..
perubahan pada bentuk badan yg semakin berlemak..
w/pun pakai berhari..tapi still tak ada perubahan..

dlm setahun selepas tu..kwn mak sy dlm lingkungan
umur 50 lebih dtg..sy pun terkejut melihat bentuk badannya
yg menarik sedangkan umur dia dah menjangkau 50thn keatas..rahsia dia korset ELKEN..w/pun mahal mak sy tetap
nak beli...dan hasilnya..sangat memuaskan hati mak sy..


musykil gak ngan statement u tu... coz first 1000 sets halle sampai kat malaysia pada 2 September 2003 dan start in the market 28 september 2003. dan harga jualan menten rm229. tak pernah co jual ngan harga lebih mahal daripada tu.

skarang ni baru bulan 2 June 2004. lom ada setahun pun....

act, ngan pemakaian halle, kesannya tak leh ler nampak dalam masa sehari dua... kena pakai dengan konsisten dan sekurang-kurangnya 8 jam sehari. di samping tu, pemakanan pun kena la jaga gak. if tak nak jaga pemakanan, ambil ler produk detofibre untuk mencuci organ dalaman. so proses nak slim tu akan lebih cepat.
PinkLady
mmm...masa mak sy beli tu..
sy pun pelik tak penah dengar pun jenama
ni...ragu2 gak kalau mak sy kene tipu..
tapi tu ler kenyataannya..masa mak sy beli tu..
memang harga dia RM300++
dan masa member office sakan dok
beli pun..sy tengok dorg punya ngan
mak sy punya.. sama tak ada beza pun..
pasal dr jenama yg sama..mungkin
masa mak sy beli tu..diorg masih belum
buat promosi lagi...
Mishaemy
pinkladay
First cargo yg sampai fm Japan on 2 September 2003.

Haliza sendiri, pakai set percubaan on May 2003. sebelum2 tu memang takda jual halle pun... tak tau la if your mum jadi one of the volunteer... (tapi volunteer ni diberi percuma jer...)

cam skarang ni, halle utk lelaki sedang dlm peringkat ujian... ada beberapa jejaka yg terlibat dlm testing trial nih. tapi still lom dipasarkan lagi.
fantaghiro
thanks pink..
memang pakai corset apa pun kena jaga pemakanan,kan. masa pakai crony tu secara automatik kita jadi tak banyak makan..tu yang boleh turun berat badan tu...

anyway, thank you semua sebab beri pendapat dan pandangan.

pinklady...cayalah ngan mummy you....i like that kind of women...even though dah berkeluarga dan ada kerjaya masih menitik beratkan ketrampilan diri...kita patut contohi mummy pinklady ni...
arab
apa yg korang bincang nih???
kosek tu apa???
PinkLady
QUOTE(Mishaemy @ Jun 2 2004, 07:12 PM)
pinkladay
First cargo yg sampai fm Japan on 2 September 2003.

Haliza sendiri, pakai set percubaan on May 2003. sebelum2 tu memang takda jual halle pun... tak tau la if your mum jadi one of the volunteer... (tapi volunteer ni diberi percuma jer...)

cam skarang ni, halle utk lelaki sedang dlm peringkat ujian... ada beberapa jejaka yg terlibat dlm testing trial nih. tapi still lom dipasarkan lagi.

mmmm..susah nak ckp..
mak sy memang beli..tak dpt ngan percuma...
jualan pada masa tu kat jaya jasco bukit raja..
tapi bukan dlm kedai..kat gerai2 dlm jaya jasco...
PinkLady
QUOTE(fantaghiro @ Jun 3 2004, 02:06 PM)
pinklady...cayalah ngan mummy you....i like that kind of women...even though dah berkeluarga dan ada kerjaya masih menitik beratkan ketrampilan diri...kita patut contohi mummy pinklady ni...

mmmm...mak sy memang risau kalau berat badan dia bertambah...
anilina2
klu pki corset jenis apa pun mmg kena diet gak
i pki beutiful....tp still kena diet gak
dea
QUOTE(anilina2 @ Jun 7 2004, 03:54 PM)
klu pki corset jenis apa pun mmg kena diet gak
i pki beutiful....tp still kena diet gak

beautiful ni ok ke? nampak cam ok je.... brapa harga dia ye?
fantaghiro
QUOTE(dea @ Jun 9 2004, 09:24 AM)
QUOTE(anilina2 @ Jun 7 2004, 03:54 PM)
klu pki corset jenis apa pun mmg kena diet gak
i pki beutiful....tp still kena diet gak

beautiful ni ok ke? nampak cam ok je.... brapa harga dia ye?

rasanya beautiful tu yang paling mahal...ofismate beli utk wife dia baru2 ni...seluar tu jer..dok ada RM910... tapi dia kata dah ada perubahan....kat perut tu ada kureng sket..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.