Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Nak kurus cepat
Mesra.net Forum > UMUM > Info Petua & Kesihatan
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
riss_1688
kalau kena dengan baget...pakaila Beautiful.... wink.gif..bukan sahaja boleh menguruskan badan..tapi jugak baik untuk kesihatan...
kalau nak cuba..pm saya ye....

http://forum.mesra.net/index.php?act=ST&f=18&t=12095
TwEeTygIrL80
kat tmp keje aku sorg yg pki [SIZE=7]beautiful [/SIZE]lain2 pki kroni..

3hari aku pki dah ade rasa kelainan..perut rasa padat sket..hilang sket dia pye lemak2 tu

alhamdulillah..
gee67
Assalamualaikum,

Bulan puasa dah dekat. Inilah masa yang sesuai untuk menurunkan berat badan. Caranya ambil IG6, Hifiber Spirulina dan Win Tea. Insyaallah, berat badan akan turun. Cubalah.

biggrin.gif biggrin.gif
arenaz_
he..he..topic interesting nih......camner ek?habaq mai sat..kalo sehari tak makan nasik pun dah gelabah ni kan ada hamba Allah tu 8 bulan tak makan nasik...camner ekkkkkkk?
arenaz_
lupa nak jawab salamz kang dosa lak..
Mualaikumussalam..wbkt.. laugh.gif
dalittlecrab
selain pakai beautiful, boleh juga pakai beberapa produk lain seperti:

1) chlorella
2) d'gene (utk hilangkan selulit juga)
3) chitosan (this one effective but mahal skit compared to chlorella)

di samping amalkan diet yg sihat...
jInAk-JiNaK mErPati
yg penting hati kena tekad...time buka posa tu ..control lah sikit... laugh.gif
hanihani
cara terbaik;
exercise
maknan yang seimbang...jangan skip ur meal
banyakkan makan buah
...............................................................
yang kuarng baik
minum cuka epal setiap hari sampai kurus...
berkesan.
jamu2 yang ada dipasaran tapi....banyak steroid....nak ambil risiko? rolleyes.gif
slim
QUOTE(gee67 @ Oct 23 2003, 10:00 PM)
Assalamualaikum,

Bulan puasa dah dekat. Inilah masa yang sesuai untuk menurunkan berat badan. Caranya ambil IG6, Hifiber Spirulina dan Win Tea. Insyaallah, berat badan akan turun. Cubalah.

biggrin.gif biggrin.gif

hai macam nak promot elken aje ........tapi tak tahan minum win tea perut kosong
semacam aje....
Rose
ada dpt email..spirulina can damage ur liver...so, better beware...rose dulu guna gak spirulina tp, dah lama stop...
riss_1688
QUOTE(Rose @ Oct 30 2003, 10:55 AM)
ada dpt email..spirulina can damage ur liver...so, better beware...rose dulu guna gak spirulina tp, dah lama stop...

ye ker rose..?..tak penah dengar lagi macam tu....kalau boleh forward kat saya ye

rizsa_97@hotmail.com

saya mmg amalkan makan spirulina..ok jer..tak tahu ler nanti2...


-wujud sejak 3.5 billion tahun dahulu
-sumber terkaya vitamin B12, 2-6 kali lebih tinggi daripada hati lembu
-sumber terkaya zat besi, 58 kali lebih daripada bayam, 28 kali lebih drpd hati lembu
-sumber terkaya vitamin vitamin E, 3 kali lebih drpd tunas gandum
-sumber terkaya Beta Kerotin (pro vitamin A), 25 kali lebih drpd lobak merah
-sumber terkaya antioksida
-sumber terkaya asid lemak (GLA), 3 kali lebih drpd Evening Primrose Oil (EPO)
-sumber terkaya klorofil 5-30 kali lebih drpd alfalfa atau daun daun gamdum
-sumber terkaya protein semulajadi
-memberi tenaga segera krn kandungan vitamin dan mineral lengkap.

Sumber rujukan : Superfood Corporation USA
=====
Kegunaan

=sumber pemakanan yang kaya dengan pelbagai zat.

=pembersih darah dan pembuangan toksin. Kajian di Russia mendapati spirulina mengurangkan kesan-kesan daripada radiasi sebanyak 50% setelah diambil selama 45 hari.

=mengurangkan keasidan badan akibat pengambilan makanan berasid seperti gula, kopi, soda dsb. Ini kerana spirulina tumbuh di dalam media yang beralkali.

=membuang toksin di dalam hati dan buah pinggang.

=membantu pengurangan berat badan di samping menambah kadar ######bolisma. Asid amino phenylalanine mungkin boleh membantu dalam proses mengurangkan berat badan. Bagaimanapun, tidak semua pengkaji sependapat bahawa spirulina penting atau berkesan untuk mengurangkan berat badan.

=menguatkan sistem imune (daya menentang penyakit) - Spirulina didapati meningkatkan kadar macrophages dan sel-T iaitu sel yang penting dalam proses imune ini. Kajian in vitro (dalam makmal, bukannya dalam badan manusia) di Jepun mendapati spirulina berupaya menghalang pertumbuhan sel-sel HIV-1, herpes, flu, beguk dan measles. Proses ini mungkin dibantu oleh sulfolipids yang terdapat di dalam spirulina.

=membersihkan perut dengan membuang toksin di dalamnya dan menyebabkan bakteria-bakteria baik dapat hidup dengan lebih baik. Bakteria yang baik ini menyebabkan penyerapan zat-zat pemakanan ke dalam badan meningkat. Bakteria baik (dipanggil probiotik) ini juga akan mengurangkan jumlah bakteria yang jahat, yang menyebabkan pelbagai jenis penyakit seperti dari species E.coli dan sebagainya. Masalah sembelit juga mungkin boleh diatasi dengan pengambilan spirulina.

=mengurangkan kadar kolesterol dan sakit-sakit yang berkaitan. Spirulina meningkatkan kolesterol baik dan menurunkan kolesterol jahat (LDL).

=mengurangkan radang arthritis (sakit sendi). Pesakit arthritis juga mungkin mendapat manfaat kerana sifat spirulina yang menguatkan sistem imune.

=merangsang thyroid

=====
Rose
alerr riss..kita dah delete..tp, kita ada print...tu le..memula x sangka bcoz as i know..spirulina byk khasiat..tp, dr 1 article tu..diorg wat research..memang blh rosakkan hati kita..if i'm not mistaken..yg disahkan terima akibat ni..si pelakon siri phua chu kang tu..yg pompuan tu kot...dah lama dia mkn..bila pegi check..kesan dr pengambilan spirulina...wallahualam..
NANDRI
senang je, tiap-tiap pagi minum yoghurt....lagi masam lagi bagus..
Rose
RISS..i've already email u the info..sib baik my fren reply blk..so, hope it'll give u enough info..

rgds.
fennacute
i guna episod lagenda..alhamdulillah..nampak perubahannya..
are_lya
fennacute, citer la skit pasal episod legenda tu, apa nama dia, harga dia, dah berapa lama guna, efek teruk tak?
komau^girl
dry.gif
Timberlake
Nak kuruskan badan ngan cara paling efektif?...makan meal yang sama setiap hari...yang berkhasiat ahh..ingat, yang SAMA... smile.gif
cikit
biar kurus secara sihat
ade member aku gi amik ubat kurus kat doktor
mmg boleh kurus sbb dia buat kita x rasa lapar
\tp sian tgk muka dia, pucat.cam org sakit.heart beat laju semacam.asyik menggeletar jer.takut gak ..sian pon de.tp dah bf dia suwoh kurus.kulit tak tegang sbb berat turun mendadak.kulit pon dah gelap sikit sbb time besar tu kulit menegang.ubat tu rasanya dlm rm 50.tp hanya boleh makan x lebih dr 6 bulan.kena stop .klu x takut effect..mandul ker.
ArcaKaSiH81
Hmm..x terkata den bab kurus gemuk ni..pesanan penaja~jangan amalkan diet yang keterlaluan..kurus sangat pun tak cantik gak.. ph34r.gif
Qaduqe@
ahaks...apa ler korang nak kurus sangat tak yah diet....meh sini aku bagitau......ambik sebijik buah mengkudu masak belender sama ngan setengah gelas air pastu minum.....seminggu 2x.....tengok perubahan dia....makan pun kena lah ikut masa janganlah selagi mau jer....mana nak kurus....lagi satu buah mengkudu ni boleh memulihkan migrain...cara yg sama tapi kena amalkan 1 hari 1x....memula tu dia akan rasa sakit sangat hari yg selepas nya kembali cam sediakala......untuk yg menderita breast cancer peringkat awal pun elok cuba buah mengkudu yg belum diproses nihh... cool.gif
Rose
QUOTE(Qaduqe@ @ Jan 18 2004, 01:36 PM)
ahaks...apa ler korang nak kurus sangat tak yah diet....meh sini aku bagitau......ambik sebijik buah mengkudu masak belender sama ngan setengah gelas air pastu minum.....seminggu 2x.....tengok perubahan dia....makan pun kena lah ikut masa janganlah selagi mau jer....mana nak kurus....lagi satu buah mengkudu ni boleh memulihkan migrain...cara yg sama tapi kena amalkan 1 hari 1x....memula tu dia akan rasa sakit sangat hari yg selepas nya kembali cam sediakala......untuk yg menderita breast cancer peringkat awal pun elok cuba buah mengkudu yg belum diproses nihh... cool.gif

buah mengkudu..apa rasa dia ekk..kita bkn nk kuruskan..sebab kurus sgt pun x elok..kita nk ilangkna migrain nihh...x thn lerr bila time kena tuhh..
boom_bang
hi kak rose.. lama tak nampak.. happy.gif

a'ah la.. lately bb slalu kene migrain especially klu balik keje ari panas then jam melekat plak tuh.. sure bb sakit kepala sampai ke malam & kkdg2 berlarutan ke esok pagi.. mana nak dpt buah mengkudu tu? cara yg sama jugak ye? blend sebiji tak yah buang biji ke (erk.. mengkudu ada biji ke?) biggrin.gif
Rose
QUOTE(boom_bang @ Jan 19 2004, 03:20 AM)
hi kak rose.. lama tak nampak.. happy.gif

a'ah la.. lately bb slalu kene migrain especially klu balik keje ari panas then jam melekat plak tuh.. sure bb sakit kepala sampai ke malam & kkdg2 berlarutan ke esok pagi.. mana nak dpt buah mengkudu tu? cara yg sama jugak ye? blend sebiji tak yah buang biji ke (erk.. mengkudu ada biji ke?) biggrin.gif

hai bb...lama x jumpa thru virtual ekk..hehe..sama la..akak pun x thn cuaca panas...pastu..abis muntah2...x larat..erhmm..x silap ada jual air mengkudu kan..blh minum air tu ke... rolleyes.gif
haslinda
QUOTE(ArcaKaSiH81 @ Jan 13 2004, 07:21 PM)
Hmm..x terkata den bab kurus gemuk ni..pesanan penaja~jangan amalkan diet yang keterlaluan..kurus sangat pun tak cantik gak.. ph34r.gif

hmmm...
kurus sgt tak cantik la...
nanti mcm bila popeye pulak...
Qaduqe@
QUOTE(Rose @ Jan 14 2004, 01:09 PM)
QUOTE(boom_bang @ Jan 19 2004, 03:20 AM)
hi kak rose.. lama tak nampak.. happy.gif

a'ah la.. lately bb slalu kene migrain especially klu balik keje ari panas then jam melekat plak tuh.. sure bb sakit kepala sampai ke malam & kkdg2 berlarutan ke esok pagi.. mana nak dpt buah mengkudu tu? cara yg sama jugak ye? blend sebiji tak yah buang biji ke (erk.. mengkudu ada biji ke?)  biggrin.gif

hai bb...lama x jumpa thru virtual ekk..hehe..sama la..akak pun x thn cuaca panas...pastu..abis muntah2...x larat..erhmm..x silap ada jual air mengkudu kan..blh minum air tu ke... rolleyes.gif

ahaks...dia ros petua nih dah ada org buat mujarab...dah 5 tahun dia menderita migrain yg kronik sangat lepas mencuba alhamdulillah pulih.....

cara dia....cari buah menkudu muda...peram hingga masak....pastu basuh bersih2...belender dgan setengah gelas air suam....pastu tapiskan dan minum....bau dia seperti kita sedia maklum...wangi lagi ketiak sendiri...tapi ubat memang lah camtu....kalau boleh amalkan sebijik sehari selama 7 hari insyaallah ....

tanda2 awal.....hari pertama kita minum.....sakitnya terasa amat sangat...bawaklah berehat...untuk hari yg berikutnya takan rasa apa2 lagi cuma itu tindakbalasnya.... rolleyes.gif
[Snake-II-Regeneration]
QUOTE(Aniszz @ Oct 20 2003, 09:36 AM)
haa..saya rasa la rakyat malaysia sekarang ni kan byk yang gemuk-gemukkan...tapi pelbagai cara yang dilakukan untuk menguruskan badan..emm tapi ada yang tak boleh jugak...camner yer cara yang terbaik untuk menguruskan badan??? biggrin.gif

Pernah tak dengo cerita?...sepasang kekasih...awek tu gemuk sgt...pastu satu hari pakwe dia tu tegur...kata dia gemuk...lepas tu...awek tu tanak makan...sampai kena Anaroksia...haha...cuba try...kurus la tu...
Qaduqe@
QUOTE([Snake-II-Regeneration)
,Jan 14 2004, 08:38 PM]
QUOTE(Aniszz @ Oct 20 2003, 09:36 AM)
haa..saya rasa la rakyat malaysia sekarang ni kan byk yang gemuk-gemukkan...tapi pelbagai cara yang dilakukan untuk menguruskan badan..emm tapi ada yang tak boleh jugak...camner yer cara yang terbaik untuk menguruskan badan???  biggrin.gif

Pernah tak dengo cerita?...sepasang kekasih...awek tu gemuk sgt...pastu satu hari pakwe dia tu tegur...kata dia gemuk...lepas tu...awek tu tanak makan...sampai kena Anaroksia...haha...cuba try...kurus la tu...

ahaks....susah sangat cam tu.....

cam gini cari pakwe yg hensem, cute, macho, cam aku nihhh....lepas tu frust...mesti kurus nyer....petua paling mudah...ahaks... biggrin.gif
chiquitita
ok ke produk kurus dalam majalh esp..mingguan wanita..yg ader coscarica, leesa...

cam best je..any idea x prodek aper yg selamat...
nak try a...
Rose
QUOTE(Qaduqe@ @ Jan 20 2004, 01:21 AM)
ahaks....susah sangat cam tu.....

cam gini cari pakwe yg hensem, cute, macho, cam aku nihhh....lepas tu frust...mesti kurus nyer....petua paling mudah...ahaks... biggrin.gif

kaduk..promote nampak..ahakss...btw, thks for de info on mengkudu tuhh...erhmm.. rolleyes.gif
clover
jangan mkn langsung... gerenti kurus gile ramping kerengge laugh.gif biggrin.gif
Timberlake
QUOTE(clover @ Jan 15 2004, 05:42 PM)
jangan mkn langsung... gerenti kurus gile ramping kerengge laugh.gif biggrin.gif

Tu nak mampus namanyer..... biggrin.gif
[Snake-II-Regeneration]
Tukarkan pengambilan nasi dengan roti...
Try it for at least 3 months...you'll see the different...
Rose
QUOTE([Snake-II-Regeneration)
,Jan 21 2004, 01:56 PM] Tukarkan pengambilan nasi dengan roti...
Try it for at least 3 months...you'll see the different...

kalu akak..xleh lerr x mkn nasi..mkn roti pun..kena gak mkn nasi..tp, org ckp..nk kurus..jgn mkn makanan berat waktu mlm..kalu blh..mkn beofre 7pm..pastu xyah mkn dah...ntah lerr..akak ni mkn ikut dan jerr..alhamdulillah la so far ok lagi berat..
Timberlake
QUOTE(Rose @ Jan 17 2004, 10:33 AM)
QUOTE([Snake-II-Regeneration)
,Jan 21 2004, 01:56 PM] Tukarkan pengambilan nasi dengan roti...
Try it for at least 3 months...you'll see the different...

kalu akak..xleh lerr x mkn nasi..mkn roti pun..kena gak mkn nasi..tp, org ckp..nk kurus..jgn mkn makanan berat waktu mlm..kalu blh..mkn beofre 7pm..pastu xyah mkn dah...ntah lerr..akak ni mkn ikut dan jerr..alhamdulillah la so far ok lagi berat..

Betul tu kak....saya pantang tak jumper nasi dalam sehari....klu makan roti jer raser tak puas......
Tp saya nih takder masalah berat badan...kurus sgt..makan berganda2 pun tak gemuk...susah gak, cam org sakit jek...... sad.gif
ArcaKaSiH81
QUOTE(Rose @ Jan 17 2004, 10:33 AM)
QUOTE([Snake-II-Regeneration)
,Jan 21 2004, 01:56 PM] Tukarkan pengambilan nasi dengan roti...
Try it for at least 3 months...you'll see the different...

kalu akak..xleh lerr x mkn nasi..mkn roti pun..kena gak mkn nasi..tp, org ckp..nk kurus..jgn mkn makanan berat waktu mlm..kalu blh..mkn beofre 7pm..pastu xyah mkn dah...ntah lerr..akak ni mkn ikut dan jerr..alhamdulillah la so far ok lagi berat..

Samalah kak,dalam sehari tu takleh kalo tak makan nasi..rasa cam tak lengkap jerk..Ermm tp kite ni tak ske makan bende lain..cam coklat ker,aiskrim ker,roti ker..kite makan nasi jerk..pastu buah-buahan..Alhamdullilah,setkt ni takde laa sampai berlebihan berat badan.. happy.gif
lipas_cermat
nasi sudah sememang nya makanan ruji rakyat malaysia dan asia secara amnya..so..susah kalau nak tinggal nasik ni..paling koman ada la 2-3 hari..lain la omputih..yg memang makan roti dalam diet pemakanan dorang seharian.
[Snake-II-Regeneration]
QUOTE(Timberlake @ Jan 17 2004, 11:20 AM)
QUOTE(Rose @ Jan 17 2004, 10:33 AM)
QUOTE([Snake-II-Regeneration)
,Jan 21 2004, 01:56 PM] Tukarkan pengambilan nasi dengan roti...
Try it for at least 3 months...you'll see the different...

kalu akak..xleh lerr x mkn nasi..mkn roti pun..kena gak mkn nasi..tp, org ckp..nk kurus..jgn mkn makanan berat waktu mlm..kalu blh..mkn beofre 7pm..pastu xyah mkn dah...ntah lerr..akak ni mkn ikut dan jerr..alhamdulillah la so far ok lagi berat..

Betul tu kak....saya pantang tak jumper nasi dalam sehari....klu makan roti jer raser tak puas......
Tp saya nih takder masalah berat badan...kurus sgt..makan berganda2 pun tak gemuk...susah gak, cam org sakit jek...... sad.gif

Pasal orang me'sia makan nasik yang yang ramai gemuk tu...tgk kat barat sana...kalo ade pon gemuk sebab kuat makan makanan berlemak jer...mcm daging tu suma...

Dulu org ada sorang kawan...dia wat camni la...nasik jadi roti bagi dia...dia makan roti tu macam makan nasik...ngan kuah ke apape ker...
chiquitita
aku ni pun ader sowang kawn tuh..dia ni dr sorang pemakan..trs drastik x mkn nasi langsung...makan lauk je tu pun yg berebus...
dahle cekeding...pastu aku tgk dia nih dh gigil...org mcm ni mls nak nasihat..sbb sendiri cr penyakit..
rolleyes.gif rolleyes.gif
minah motor
makan le selagi boleh makan
kang kena aids
dah tak lalu nak makan
makan pon sebenarnya satu rahmat yang tuhan kurniakan
so kpd sesape yang nak kurus
jom ikut aku gi somalia
gerenti kurus solid molid punye... blum.gif
Rose
QUOTE(chiquitita @ Jan 24 2004, 01:43 AM)
aku ni pun ader sowang kawn tuh..dia ni dr sorang pemakan..trs drastik x mkn nasi langsung...makan lauk je tu pun yg berebus...
dahle cekeding...pastu aku tgk dia nih dh gigil...org mcm ni mls nak nasihat..sbb sendiri cr penyakit..
rolleyes.gif rolleyes.gif

TU DAH ANOREXIA tu..sendiri cari penyakit tuhh..erhmm..selagi blh mkn...mkn le..tp, biar la blaance..nk mkn nasi..mkn lerr...nk mkn roti..mkn lerr..dua2 tu karbohidrat...asal blh kasi tenaga...blh buat amal ibadat...tp, sekrg..ramai gak jumpa yg cekeding....cuma..yg obes tu..maybe byk mkn junk food dan fast food...that type of menu yg x elok..nk mkn blh..tp, kena la control.........
QUEEN_ROSE
makan mknn seimbang dan stop sblm kenyang...
bintang hati
biggrin.gif Saya mengamalkan pemakanan yg sihat dan ambil minuman kesihatan JUS NONI produk CNI....Cubelah..Beatiful tu mahal sangat la harga nyer...teringin jugak nak pakai tengah kumpul duit la....Maner boleh dapatkan WIN TEA tu haaaa.;... huh.gif
lisa_marcela
erm...

sonang jer...makn ajer aper yang anda teringin mkn .. asal tak bagi perut tu lapar sampai dpt penyakit gastrik lak....

kalo sekat mkn ... ######bolisma bdn akan bergerak slow tau tak coz dier dah taun tuan punyer bdn x kan amik mknn dalam masa yang terdekat so.. dier pun memproses mknn secara SLOW gak la..... supaya .. nanti x la perut tu melepak jer , x wat keje ...

biler kiter keep mkn sllu .. pagi , kul 10, tghari , num ptg , mkn mlm... perut tu automatik di'set ' bergerak laju coz dier tau .. tuan punyer bdn ni .. akan mkn sllu n byk lagi mknnn yang perlu dihadam .. so .. perut bergerak pantas.. sbb tu kdg2 tgk org yang keep mkn jer .. lebih mudah terkawal berat bdnnya berbanding yang tahan lapar...

aku pun x sanggup nak tahap nafsu mkn .. tuk semata nak kurus... x nak aku mkn salad jer!!!!( contoh jer )\

hiiihihi biggrin.gif
Mishaemy
cha ada cara alternatif untuk melangsingkan badan... alternatif kepada yg mahal2 cam beautiful tu... tapi kesannya lebih kurang jer... malahan telah diuji dan diluluskan oleh SIRIM.

Lingeri Halle

v Diperagakan oleh artis terkenal Haliza Misbun.

v Sinar Inframerah dapat memperbetulkan perjalanan darah dalam tubuh dan meningkatkan kadar ######bolisma. Ia juga mengurangkan kandungan asid dalam badan, memberi keselesaan dan melegakan kawasan pinggang.

v Kesan gelombang magnet dapat memperbaiki peredaran darah. Memperbetulkan sistem saraf dan meningkatkan ######bolisme. Berkesan mengekalkan bentuk badan yang langsing dan menjaga kesihatan.

v Ion negative dapat mengelakkan pertumbuhan bacteria.

v Ion Kuprum dapat menghilangkan kesakitan pada tubuh badan atau tempat yang sakit dan menghilangkan bau badan.

v Anti germs fibres mempunyai keupayaan membunuh bakteria2 merbahaya dan menghilangkan bau. Ia juga sangat tahan lasak dan memperbaiki pengeluaran faraj wanita dan membuat anda rasa lebih bersih dan selesa.

v Koset HALLE tidak terbatas bagi mereka yg ingin melangsingkan badan sahaja. Mereka yang kurus juga boleh memanfaatkannya dengan membentuk struktur tubuh agar menjadi lebih menarik.

o Melancarkan pengaliran darah
o Meningkatkan tahap ######bolisma
o Membakar lemak dan kalori berlebihan
o Membentuk tubuh menawan secara semulajadi
o Menghalang kelesuan berpanjangan
o Menghilangkan bau badan
o Menghilangkan keputihan dan senggugut
o Mengatasi masalah sembelit
o Dapat mengurangkan sakit pinggang
o Membakar lemak dan kalori yang berlebihan dalam badan

v Terdiri daripada 3 helaian (pantie, long girdle, singlet). Tidak bertulang dan sangat selesa.

v Halle adalah teknologi Jepun dan satu-satunya lingerie seumpamanya yang telah diuji serta diluluskan oleh SIRIM QAS International Sdn Bhd (Test Report: 2003KL0915)

v Hanya RM229 (Semenanjung) RM269 (Sabah/Sarawak) setiap set. Tahan selama 3 tahun.

Kalau ada yg berminat boleh call/sms CHA : 012-3552578 /016-2476290
apo5027
ooooooooooooooooooooooooooooooooo ohmy.gif
sarah sabrina
aku pun berminat nak beli halle ni...
nntlah aku kumpul duit dulu...
hubby pulak jenis tak sporting dgn benda2 ni semua..membazir ktnya

sebln rm50 dry.gif ....4bln lagi aku beli HALLE ngan ko eekkk biggrin.gif
anilina2
QUOTE(Mishaemy @ Jan 31 2004, 12:51 PM)
cha ada cara alternatif untuk melangsingkan badan... alternatif kepada yg mahal2 cam beautiful tu... tapi kesannya lebih kurang jer... malahan telah diuji dan diluluskan oleh SIRIM.

Lingeri Halle

v Diperagakan oleh artis terkenal Haliza Misbun.

v Sinar Inframerah dapat memperbetulkan perjalanan darah dalam tubuh dan meningkatkan kadar ######bolisma. Ia juga mengurangkan kandungan asid dalam badan, memberi keselesaan dan melegakan kawasan pinggang.

v Kesan gelombang magnet dapat memperbaiki peredaran darah. Memperbetulkan sistem saraf dan meningkatkan ######bolisme. Berkesan mengekalkan bentuk badan yang langsing dan menjaga kesihatan.

v Ion negative dapat mengelakkan pertumbuhan bacteria.

v Ion Kuprum dapat menghilangkan kesakitan pada tubuh badan atau tempat yang sakit dan menghilangkan bau badan.

v Anti germs fibres mempunyai keupayaan membunuh bakteria2 merbahaya dan menghilangkan bau. Ia juga sangat tahan lasak dan memperbaiki pengeluaran faraj wanita dan membuat anda rasa lebih bersih dan selesa.

v Koset HALLE tidak terbatas bagi mereka yg ingin melangsingkan badan sahaja. Mereka yang kurus juga boleh memanfaatkannya dengan membentuk struktur tubuh agar menjadi lebih menarik.

o Melancarkan pengaliran darah
o Meningkatkan tahap ######bolisma
o Membakar lemak dan kalori berlebihan
o Membentuk tubuh menawan secara semulajadi
o Menghalang kelesuan berpanjangan
o Menghilangkan bau badan
o Menghilangkan keputihan dan senggugut
o Mengatasi masalah sembelit
o Dapat mengurangkan sakit pinggang
o Membakar lemak dan kalori yang berlebihan dalam badan

v Terdiri daripada 3 helaian (pantie, long girdle, singlet). Tidak bertulang dan sangat selesa.

v Halle adalah teknologi Jepun dan satu-satunya lingerie seumpamanya yang telah diuji serta diluluskan oleh SIRIM QAS International Sdn Bhd (Test Report: 2003KL0915)

v Hanya RM229 (Semenanjung) RM269 (Sabah/Sarawak) setiap set. Tahan selama 3 tahun.

Kalau ada yg berminat boleh call/sms CHA : 012-3552578 /016-2476290

tp beutiful lg ok kan!!!!1
Mishaemy
sarah... (sedap nama ko... cam nama anak dara aku... )...
bleh, no hal nyer... tapi kalau ko beli halle, memang berbaloi... tak caya... cuba dulu..

ainilina2..
kalau ko beli beautiful... ko dapat satu set jer, ngan satu set tu lak ko kena pakai tetiap hari.. tapi kalau ko beli Halle ko bleh dapat 1 dozen... pastu ada lebih duit lagi... tapi efektifnyer sama... infact Halle adalah satu2nyer lingerie pelangsing yang diakui oleh SIRIM... pastu kebaikan Halle lagi... senang untuk di pakai compare to Beautiful punyalah siksa...

wasalam...

mishaemy@yahoo.com
warisan
kurangkan makan nasi la..baru boleh kurus...pas tu senaman pun penting...minum air suam dan amalkan minum air asam jawa.. rolleyes.gif tak cayer cubalah...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.