Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Nama Baby Paling Best
Mesra.net Forum > Announcement & Discussion > Kaji Selidik & Pandangan
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
rosieana
name anak buah rosie:-

Muhamad Adam

Muhamad Danial

Amar Ridzwan

Nureen Batrisya

Nurwin Syafiqa

Nur Ain Syazwana

Nur Balqis Aqilah umairah

satu lagi dalam perut
kodok
babyrina
haslinda
ada jumpa.....
anak sedara member....
nama Zarith Sofea Lauren.....
kenan nama tu aih....
buh nama Zarith Sofea la anak nanti....
Zarith Sofea Bt Mohd...... rolleyes.gif
manis23742
Sofea lauren...apa ke lawak punya nama....tak ke nama pelakon italy tu...beragak2le...taruk nama nak nama org putih..tgk muka dah besar nanti..adoi...sian bebudak ni..jadi mangsa mak bapak...- ph34r.gif
haslinda
QUOTE(manis23742 @ Oct 16 2004, 10:54 AM)
Sofea lauren...apa ke lawak punya nama....tak ke nama pelakon italy tu...beragak2le...taruk nama nak nama org putih..tgk muka dah besar nanti..adoi...sian bebudak ni..jadi mangsa mak bapak...- ph34r.gif

cik oiii....sapa yg kata nk letak nama sophe lauren ni....
zarith sofea la....
itu pun..baru terlintas kat otak pg td...
tak decide apa lg...ssesaja jer....
kawin pun tak lg...nak buh nama kt sapa....
kalau kawin pun tidak...sure pregnent pun belum...ni baru angan2....
nak pilih nama kat anak nanti..kena tgk dulu...makna dia baik ke tak....


huh.gif
haslinda
takkan la...gila sgt nak buh nama omputih....
satg tgk muka pure melayu...buat malu kaum jerk....
lamabt lg kiter nak ada baby....so masih ada masa nak pilih yg terbaik...
Didiharaiss
Linda....akak suggest nama ni utk baby Linda -

Azmil
Azeem
Aiman

Ayesha (nama anak akak tu)
Aqilah
Nur Ain

simple name.... rolleyes.gif
haslinda
QUOTE(Didiharaiss @ Oct 16 2004, 11:44 AM)
Linda....akak suggest nama ni utk baby Linda -

Azmil
Azeem
Aiman

Ayesha (nama anak akak tu)
Aqilah
Nur Ain

simple name.... rolleyes.gif

ish...jgn kata baby Linda..malu...
lambat lg ler akak....
kawin pun belum...berangan jer nih....
tp dlm angan2...pun...ada jgk..org busuk ati...
sabar yer..puasa ni....

rolleyes.gif
Didiharaiss
ni pengalaman akak bersalin kat US dulu...prepare nama sebelum 2 minggu dijadual bersalin, last2 kat hospital...diorg suruh buh siap2....sebab sana sistemnya macam tu...nama yang diplan tak jadi...last2 buhla Ayesha..(first baby)...akak plan nak buh nama dia Nurunnisa' adiknya akak plan dulu buh Asyraf, last2 jadi Aasif Ali....anyway kalau bincang ngan husband and famili ok gak...sebab kadang2 org tua ni kena mintak pendapat diorg jugak...cucu la katakan...diorg pun bangga kalau dapat menamakan cucu diorg sendiri.. wink.gif
manis23742
QUOTE(haslinda @ Oct 16 2004, 11:45 AM)
QUOTE(Didiharaiss @ Oct 16 2004, 11:44 AM)
Linda....akak suggest nama ni utk baby Linda -

Azmil
Azeem
Aiman

Ayesha (nama anak akak tu)
Aqilah
Nur Ain

simple name.... rolleyes.gif

ish...jgn kata baby Linda..malu...
lambat lg ler akak....
kawin pun belum...berangan jer nih....
tp dlm angan2...pun...ada jgk..org busuk ati...
sabar yer..puasa ni....

rolleyes.gif

Ko ckp sapa yg busuk ati ni..posa2 ni biarla ckp beragak sikit..kalau tak taruk nama tu..oklah..apa yg kalut sangat....Kata2 tu doa...jgn kerana nak pasal nama ni..hang terus tak kawin...ntah apa2lah dia ni...org ckp lain dia ckp lain...kaki gaduh tul- ph34r.gif [/FONT]
manis23742
QUOTE(haslinda @ Oct 16 2004, 11:40 AM)
QUOTE(manis23742 @ Oct 16 2004, 10:54 AM)
Sofea lauren...apa ke lawak punya nama....tak ke nama pelakon italy tu...beragak2le...taruk nama nak nama org putih..tgk muka dah besar nanti..adoi...sian bebudak ni..jadi mangsa mak bapak...- ph34r.gif

cik oiii....sapa yg kata nk letak nama sophe lauren ni....
zarith sofea la....
itu pun..baru terlintas kat otak pg td...
tak decide apa lg...ssesaja jer....
kawin pun tak lg...nak buh nama kt sapa....
kalau kawin pun tidak...sure pregnent pun belum...ni baru angan2....
nak pilih nama kat anak nanti..kena tgk dulu...makna dia baik ke tak....


huh.gif

I ada kata u ke nak taruk nama tu...lain kali baca baik2..faham betul2....- ph34r.gif
haslinda
sapa la...yg nak gaduh....
biar la....
moga2 Allah lindungi hati ku dr sifat2 buruk...amin...
haslinda
to Kak Manis yg baik hati....
rasa tak der nak cari gaduh apa pun....
saja post kt sini....
tak salah kot rasa....
jgn terasa yer..tp ckp pun sapa nama yg buruk hati tu...so jgn perasan yer....
maaf zahir batin ada silap yer....maklum la..manusia biasa...
sentiasa..jahil...byk salah silap.....
papakirana
QUOTE(Qaduqe@ @ Oct 15 2004, 08:18 AM)
baik kau refer pada buku nama2 anak dlam islam.... rolleyes.gif

aku dah refer dah..

Dania maksudnya yang hampir

Safea maksudnya teman yang setia... biggrin.gif
papakirana
QUOTE(kikizila @ Oct 15 2004, 01:17 PM)
QUOTE(papakirana @ Oct 9 2004, 05:07 PM)
Aku ada 2 nama ni je.... Kalau ada cadangan kasi le kat aku. Anak aku ni perempuan kot...
blum.gif

wink.gif nanti kalo isteri papa dah bersalin..bgtau la kat kitaorang ye nama anak papa tu...tak kecik ati punya...

insyaallah papa akan umumkan cewah... macam nak umumkan raya lak.. biggrin.gif

Mungkin 04 nov depan kot...
papakirana
QUOTE(rosieana @ Oct 15 2004, 04:54 PM)
name anak buah rosie:-

Muhamad Adam

Muhamad Danial

Amar Ridzwan

Nureen Batrisya

Nurwin Syafiqa

Nur Ain Syazwana

Nur Balqis Aqilah umairah

satu lagi dalam perut

yang dalam perut tu plan nak letak nama apa? smile.gif
papakirana
QUOTE(JAWEBOY @ Oct 14 2004, 04:47 PM)
QUOTE(papakirana @ Oct 9 2004, 05:07 PM)
Aku ada 2 nama ni je.... Kalau ada cadangan kasi le kat aku. Anak aku ni perempuan kot...
blum.gif

letaklah nama yanti biggrin.gif

alamak.. nama yanti tu memang sedap tapi nama tu macam nama "maid" aku dulu ... biggrin.gif
Didiharaiss
tak dapat lagi ke namanya Papakirana?
papakirana
QUOTE(Didiharaiss @ Oct 19 2004, 02:30 PM)
tak dapat lagi ke namanya Papakirana?

rasa rasa nya dah dapat.. Banyak cadangan kat sini yang bagus bagus.. tapi lagi banyak cadangan lagi bagus baru ada banyak option... rolleyes.gif
papakirana
nama anak sulung papakirana
DANIAL HAIQAL (L) ph34r.gif

nama anak kedua
DANINA KIRANA (P) laugh.gif
Didiharaiss
Paloma Picasso....gurau je..
Juliet-the-Orange
syaza diyana-->keharuman agama
060903
lelaki - Syarifuddin (Yang mulia agamanya)
perempuan- Fadhilah Husna (Kelebihan yang baik)
iriy_cute
QUOTE(papakirana @ Oct 19 2004, 02:18 PM)
Dania maksudnya yang hampir

Bagush ler tu..
Kalo anak kau gi SMKA,,,
Uztazah nyer terbelit˛ lidah nak sebut
Aku hader baca kat buku nama˛ Islam
Dania @ Daniyah (Daniyah - Kalo dlm bunyi jawi)
Makne nyer yg hina
Kau nak anak kau camtu??
Baik kau pk masak˛
Name jerk lawa..
Tapiks takde maksud watpe

Safea tu aku tak kenan sket
Cuba la Safiyyah
Ala˛ Wardina plakz


happy.gif cool.gif unsure.gif
Didiharaiss
ambik je nama Aisyah....senang nak nyebutnye...
katarsis
ni nama bakal anak aku
-->lelaki ~ adam al bukhari
-->p'puan ~ ainul mardhiah biggrin.gif
Didiharaiss
nak balik dah...masak utk Ayesha, Aasif Ali...dah husband...nama rahsia wo...
Margalo_jr
QUOTE(papakirana @ Oct 19 2004, 02:47 PM)
nama anak sulung papakirana
DANIAL HAIQAL (L) ph34r.gif

nama anak kedua
DANINA KIRANA (P) laugh.gif

Suka nama Danial Haiqal...
Haikal buah hati margalo yg no 3 dan Danial yg no. 4 rolleyes.gif
Rose
QUOTE(Didiharaiss @ Oct 24 2004, 07:41 AM)
ambik je nama Aisyah....senang nak nyebutnye...

aisyah..khatijah..latifah..jamilah..aminah..erkk..dh xde org letak nama anak dgn nama2 tu ekk...padehal..tu sumer ada makna elok gak..
elang@TeJa
aku mmg berkenan ngan nama2 wanita zmn rasulullah saw...
mmg berniat nak namakan gak.. insya allah

aisya
khadija
zulaikha

senang dan tenang bile mendengar dan menyebut

hehe.. nama aku jek terlampau moden..bunyi too spanish.. biarle anak aku nama arab plak.. nant kat akhirat dipanggil dulu...
bellydancer
QUOTE(elang@TeJa @ Oct 19 2004, 11:36 AM)
hehe.. nama aku jek terlampau moden..bunyi too spanish.. biarle anak aku nama arab plak.. nant kat akhirat dipanggil dulu...

a'sal? nama ko raquel antonio cuesta ke? blink.gif
tutyadam
QUOTE(iriy_cute @ Oct 19 2004, 03:36 PM)
QUOTE(papakirana @ Oct 19 2004, 02:18 PM)
Dania maksudnya yang hampir

Bagush ler tu..
Kalo anak kau gi SMKA,,,
Uztazah nyer terbelit˛ lidah nak sebut
Aku hader baca kat buku nama˛ Islam
Dania @ Daniyah (Daniyah - Kalo dlm bunyi jawi)
Makne nyer yg hina
Kau nak anak kau camtu??
Baik kau pk masak˛
Name jerk lawa..
Tapiks takde maksud watpe

Safea tu aku tak kenan sket
Cuba la Safiyyah
Ala˛ Wardina plakz


happy.gif cool.gif unsure.gif

Dania maksud dia yang hampir ler.

Kalau Daniyah barulah maksud dia yang hina..

Satu huruf punyai maksud yang berbeza. Baca balik buku tu.
tutyadam
Cerita banyak tak mau. meh ikut aku cari duit..

http://www.huge-mails.com/pages/index.php?...p?refid=martias

He he...
elang@TeJa
QUOTE(bellydancer @ Oct 19 2004, 11:37 PM)
QUOTE(elang@TeJa @ Oct 19 2004, 11:36 AM)

hehe.. nama aku jek terlampau moden..bunyi too spanish.. biarle anak aku nama arab plak.. nant kat akhirat dipanggil dulu...

a'sal? nama ko raquel antonio cuesta ke? blink.gif

haha buruk tul name tuh.. nama aku sedap lg le... cume tergeliat sket jek...
Sagittarius
nurimanina
radmon
Dania Safea sounds better...

nak namakan anak pompuan yg pertama dgn nama Hani.
cool.gif
@PpLE
kalau aku ada ada anak pompuan nanti aku nak letak nama anak aku....Siti Sumaiyah....
kalau anak laki pulak aku nak letak...Khairual Idham


emmm apa pendapat korang ???sedap tak????
Dinda2734
QUOTE(Rose @ Oct 19 2004, 05:45 PM)
QUOTE(Didiharaiss @ Oct 24 2004, 07:41 AM)
ambik je nama Aisyah....senang nak nyebutnye...

aisyah..khatijah..latifah..jamilah..aminah..erkk..dh xde org letak nama anak dgn nama2 tu ekk...padehal..tu sumer ada makna elok gak..

anak dinda nama aisyah smile.gif
iriy_cute
QUOTE(tutyadam @ Oct 20 2004, 12:12 AM)
Dania maksud dia yang hampir ler.

Kalau Daniyah barulah maksud dia yang hina..

Satu huruf punyai maksud yang berbeza. Baca balik buku tu.

Ah,,,haper aku nak tau..
Dania tu maksudnyer Yg Hina..
Kau ckp haper yg best sgt name tu??


happy.gif cool.gif unsure.gif
tutyadam
QUOTE(iriy_cute @ Oct 21 2004, 01:32 PM)
QUOTE(tutyadam @ Oct 20 2004, 12:12 AM)
Dania maksud dia yang hampir ler.

Kalau Daniyah barulah maksud dia yang hina..

Satu huruf punyai maksud yang berbeza. Baca balik buku tu.

Ah,,,haper aku nak tau..
Dania tu maksudnyer Yg Hina..
Kau ckp haper yg best sgt name tu??


happy.gif cool.gif unsure.gif

malas nak layan orang yang malas baca buku tapi rasa diri tu betul.
mad.gif
si_comel
QUOTE(katarsis @ Oct 19 2004, 03:42 PM)
ni nama bakal anak aku
-->lelaki ~ adam al bukhari
-->p'puan ~ ainul mardhiah biggrin.gif

aha..yg nama ainul mardiah tuh okeh rasanya...anak sepupu comel namanya ainul mardhiah..baik je dier dgr kata mudah dijaga dan cantik budaknya..
sebb nama ni kan nama seorg bidadari yg tercantik dlm syurga wink.gif
inailhan
QUOTE(iriy_cute @ Oct 10 2004, 02:32 PM)
Tak pun Juwairiyah
Name aku tu..
Tumpang femes kat Mesra jap


happy.gif cool.gif unsure.gif

Juwairiah nama adik aku..riah without 'Y'
aku suka nama dia..cute!! dia pun cute!

wink.gif
iriy_cute
Skrang ni aku hader check kat buku
Takde pun name Dania
Damia' hader la
Safea takde pon
Safiah hader
Tapiks same kers ngan ejaan nyer??


happy.gif cool.gif unsure.gif
iriy_cute
QUOTE(tutyadam @ Oct 20 2004, 12:13 AM)
Cerita banyak tak mau. meh ikut aku cari duit..

http://www.huge-mails.com/pages/index.php?...p?refid=martias

He he...

Oit,,,salah topik aa

happy.gif cool.gif unsure.gif
iriy_cute
QUOTE(inailhan @ Oct 22 2004, 07:50 AM)
QUOTE(iriy_cute @ Oct 10 2004, 02:32 PM)
Tak pun Juwairiyah
Name aku tu..
Tumpang femes kat Mesra jap


happy.gif cool.gif  unsure.gif

Juwairiah nama adik aku..riah without 'Y'
aku suka nama dia..cute!! dia pun cute!

wink.gif

Aku pun cute gakz

happy.gif cool.gif unsure.gif
dejayu2204
dania safea..? sedap jgk la..

sepupu aku nama afea dania ngan afea rania ..lasak x mcm budak pompuan
langsung aku nengok...
si_comel
nama tak penting sedap atau tak..
yg penting maksud bg nama tersebut smile.gif
su'
dan..jgn panjang sangat..... wink.gif
si_comel
su'~yup tul tu..kank pjg2 susah nak sebut n ingat biggrin.gif
haslinda
nur mahira
anis sofea

apa ntah lg..anak sedara sepupu2 byk nama sedap...tp tak igt nama depa..panjang2 sgt....
yg dua ni saja ingat....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.