Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Aku Ada Cara Cammaner Nak Jadi Gemuk!
Mesra.net Forum > UMUM > Info Petua & Kesihatan
Malaysia People
caranyer korang kena la makan banyak2 tapi bersopan skit la .Makan tu biar nak tido baru makan nasik !
ai ling
selalu buat.. x berkesan pon.. dry.gif
blacktiger
cari problem.............lepas tu makan tanpa henti...hahahah
pUteRi eLiSa
sesetengah tu maybe faktor genetik kot... rolleyes.gif
macam puteri dah try makan banyak...tapi tetap kurus gak... unsure.gif
blackrose
ko ckp makan sebelum tido tu kan aku tiap2 hari buatt
tak gemok punnnn

pastu aku makan banyak gakk
especially kalo ngan geng2 rapat nii
mmg melantak tak ingat laaa
tapi tak gemuk pun
geng2 aku gak yg gemukk
kesian diorg
hehehe

aku kuat tido gak
tapi tak gemok gakkk
huhuuhuhhu sad.gif
butterfly
cuba amalkan makan spirulina lepas makan.... ada yg berjaya...

tak pun try mkn vitamin b complex dr amway....
DiEhEahT
QUOTE(blackrose @ Nov 1 2004, 01:05 PM)
ko ckp makan sebelum tido tu kan aku tiap2 hari buatt
tak gemok punnnn

pastu aku makan banyak gakk
especially kalo ngan geng2 rapat nii
mmg melantak tak ingat laaa
tapi tak gemuk pun
geng2 aku gak yg gemukk
kesian diorg
hehehe

aku kuat tido gak
tapi tak gemok gakkk
huhuuhuhhu sad.gif

ko makan apa ???? makan nasi la baru cepat gemuk kalau bleh lepas kul 12am blum.gif
soixante neuf
setakat makan, lepas tu pass motion. camana nak gemuk?

berat aku kejap naik kejap turun.. naik pun had 50 (average) pernah turun sampai 46 masa aku tengah sakit... 4 kilos turun.. memang nampak sangat badan aku kurus.. yang aku paling takut bila assets aku pun turut jatuh.. alahai! tak best nya.. camana nak maintain?!!

aku tak kisah badan naik sikit.. asalkan sedap mata memandang.. ini pegang rasa tulang pun tak shiookk lah..lebih2 lagi bulan posa nie.. ishkkhh alahai...

pakai tight jeans pun dah longgar.. apara!
rani
ada caranya kalau nak gemuk, tapi kena la keluar belanja sikit.

cara paling mudah, pegi farmasi beli sebotol Pharmaton yang ada ramuan
ginseng tu. makan sebiji je sehari. kapsul dia warna coklat tua, panjang lbh
kurang 1cm. besar gak la...mcm panadol yg pink tu.

cuba la amalkan ubat tu dalam 3-4 bulan. kalau setakat nak try 3-4 hari,
baik tak yah gemuk. mcm gak org gemuk nak kurus, cuba buat diet 8 hari
tapi tak turun2 juga berat badan...lebih baik takyah kurus!

kalau kita usahakan sesuatu, kena lah bersabar tengok hasilnya. tanam
pokok pun ambil masa berbulan nak tunggu berbuah.
jInAk-JiNaK mErPati
QUOTE(Malaysia People @ Oct 23 2004, 07:59 AM)
caranyer korang kena la makan banyak2 tapi bersopan skit la .Makan tu biar nak tido baru makan nasik !

lepas makan terus tido..nanti gemuk bahagian perut pulak... tongue.gif
org kata kalau nak gemuk..kena lah kawin...mesti naik mendadak... biggrin.gif
WATAKUNSI
QUOTE(rani @ Nov 5 2004, 08:31 AM)
ada caranya kalau nak gemuk, tapi kena la keluar belanja sikit.

cara paling mudah, pegi farmasi beli sebotol Pharmaton yang ada ramuan
ginseng tu. makan sebiji je sehari. kapsul dia warna coklat tua, panjang lbh
kurang 1cm. besar gak la...mcm panadol yg pink tu.

cuba la amalkan ubat tu dalam 3-4 bulan. kalau setakat nak try 3-4 hari,
baik tak yah gemuk. mcm gak org gemuk nak kurus, cuba buat diet 8 hari
tapi tak turun2 juga berat badan...lebih baik takyah kurus!

kalau kita usahakan sesuatu, kena lah bersabar tengok hasilnya. tanam
pokok pun ambil masa berbulan nak tunggu berbuah.

haduii..nk telan pil tu yg aku malas tuh...cara lain la..setau aku...makan ayam dan daging tetiap ari,minum susu tetiap ari,mkn coklat setiap masa...
melisa
haah..aku setuju bab makan coklat tu...memang badan cepat naik...tapi nak turunkan berat badan lagi susah rasanyer..
blackrose
QUOTE(DiEhEahT @ Nov 1 2004, 10:13 AM)
QUOTE(blackrose @ Nov 1 2004, 01:05 PM)
ko ckp makan sebelum tido tu kan aku tiap2 hari buatt
tak gemok punnnn

pastu aku makan banyak gakk
especially kalo ngan geng2 rapat nii
mmg melantak tak ingat laaa
tapi tak gemuk pun
geng2 aku gak yg gemukk
kesian diorg
hehehe

aku kuat tido gak
tapi tak gemok gakkk
huhuuhuhhu  sad.gif

ko makan apa ???? makan nasi la baru cepat gemuk kalau bleh lepas kul 12am tongue.gif

aku makan nasik ler
takkan makan anginnn
tongue.gif
blackrose
QUOTE(rani @ Nov 5 2004, 12:31 AM)
ada caranya kalau nak gemuk, tapi kena la keluar belanja sikit.

cara paling mudah, pegi farmasi beli sebotol Pharmaton yang ada ramuan
ginseng tu. makan sebiji je sehari. kapsul dia warna coklat tua, panjang lbh
kurang 1cm. besar gak la...mcm panadol yg pink tu.

cuba la amalkan ubat tu dalam 3-4 bulan. kalau setakat nak try 3-4 hari,
baik tak yah gemuk. mcm gak org gemuk nak kurus, cuba buat diet 8 hari
tapi tak turun2 juga berat badan...lebih baik takyah kurus!

kalau kita usahakan sesuatu, kena lah bersabar tengok hasilnya. tanam
pokok pun ambil masa berbulan nak tunggu berbuah.

dah buat dahh
mmg ari2 telah pharmaton
tu bagus utk energy
F r e n Z y
aku pun nak sgt bli weightgain skrg nih...mahal xpe..janji berkesan
berat aku dok camtu je
nak kata faktor genetik...tak jugak pasal bapak ngan mak aku sihat semcm jek blum.gif
tp adik beradik aku kurus gak..
makan pun balun je semua...byk woo...tak penah miss meal
apo5027
tamau gemuk laa...
nak bagi badan naik jekk...
camne?? unsure.gif
amelia_erina
ish..ish..ish

yang gemok nak jadi kurus..
yang kurus nak jadi gemok.. ohmy.gif
apo5027
QUOTE(amelia_erina @ Nov 15 2004, 05:41 PM)
ish..ish..ish

yang gemok nak jadi kurus..
yang kurus nak jadi gemok.. ohmy.gif

kalo nak naikkan berat badan tpi tamau gemuk.. camne plak? unsure.gif
bourgainvilla1
aku pun dln kategori kurus gak nih.. x tau nak watpe la.. laugh.gif
apo5027
tak kurus tak gemuk..
yg sedang2 saja...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.