Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Penawar Resdung...mujarab...formula Dari Herba
Mesra.net Forum > Business & Economies > Iklan Perniagaan (Tangible)
tehmz99
PENAWAR RESDUNG, MATA, TELINGA , CEKAM KUKU & RAMBUT.

PENAWAR RESDUNG- RM 15.00
Mengandungi herba dan air pati peraman yang dibuat khusus untuk penyakit resdung, titisannya ke dalam hidung akan membunuh bakteria yang menyebabkan kepanasan rongga dan bengkak.

Di samping itu ia mengeluarkan pelbagai kotoran termasuk habuk dan toksin dari rongga hidung, melegakan resdung, hidung berair,hidung berbau, banyak bersin dan gatal hidung.

PENAWAR TELINGA – RM 6.00

Mencuci kotoran dalam telinga dengan cepat, mudah dan berkesan. Amat sesuai juga digunakan untuk sakit telinga yang disebabkan penggunaan handphone secara berterusan.

PENAWAR RAMBUT (HERBAL HAIR TONIC) – harga RM 16.00

Ia berfungsi sebagai menghitam,mencantik dan melekatkan rambut bagi membantu mengatasi masalah rambut gugur, berkelemumur,beruban dan kulit kepala berkerak.

Penawar-penawar ini datang terus dari kilang Sidratul Enterprise yang dibuat khusus & dimiliki oleh Ustaz Ahmad Tajuddin dari Kuala Kangsar Perak.

Insya Allah Mujarab, ramai yang telah mencuba.

Pemilik memegang konsep HALALAN TAIYYIBA (HALAL LG. BAIK, BERKUALITI,BERSIH DAN SUCI, YAKIN TIADA WAS-WAS)

Bagi sesiapa yang memerlukan penawar Resdung @Mata @ Telinga @ Cekam kuku @ Penawar rambut.
sila berhubung terus dengan ustazah Khamsah 019-9027606

LAWATI http://www.penawarmujarab.net


PRODUK AKAN DIPOS KE ALAMAT ANDA
buzen5
alhamdulillah.......teruskan mempromosi abg.....semoga berjaya.....
tehmz99
PENAWAR RESDUNG ADALAH PRODUK ISLAMIC MANUFACTURING PRACTICE ...KENAPA SAYA PERKENALKAN PRODUK IMP ? APA ITU IMP ?
IMP IALAH PENGILANGAN ISLAM.....

APAKAH KONSEP PENGILANGAN ISLAM ?

QUOTE
Konsep Pengilangan Islam 
Status Kilang IMP - Suci Fizikal & Ruhaniah

Status Kilang:
a. Good Manufacturing Practise (GMP)
b. Islamic Manufacturing Practise (IMP)

Secara umumnya pengilangan GMP begitu biasa di kalangan industri pengilangan. GMP ialah pensijilan yang mendapat pengiktirafan dari Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan Malaysia.

Sementara IMP pula ialah suatu piawaian yang bertaraf "HALALAN TAIYYIBA"; iaitu suatu proses pengilangan yang bukan sahaja suci dari sudut Fisikalnya (yakni tidak ada bahan-bahan haram ataupun kontiminasi dengan bahan-bahan haram) malahan juga suci dari sudut ruhaniahnya. Maknanya tangan-tangan yang memproses produk-produk juga suci dan halal iaitulah Islam.

Halal di Sudut Pengguna dan Pengilang

Seorang muslim bukan sahaja dikehendaki syarak memakan makanan yang suci lagi halal tetapi juga ruh Islam yang ada pada diri pengusaha produk tersebut supaya makanan yang halal tadi dapat menjamin kesucian ruhani jasmani diri muslim tersebut. Darah daging yang terjadi dari makanan yang halal yang diproses dari kilang seorang muslim memberi impak yang kuat keatas keislaman seseorang itu.

Sebaliknya kilang yang hanya suci dari tidak ada sebarang kontimanasi dari bahan haram sahaja tidak mencukupi untuk mengubah peribadi, akhlak maupun pegangan seseorang terhadap agamanya, melainkan kenyang sahaja!

Justru mendapatkan produk dari kilang IMP merupakan suatu keperluan bagi menjamin lahirnya keperibadian yang mulia lagi luhur agar seorang muslim itu kekal muslimnya dalam kehidupan serta mempunyai fikrah islamiah yang kukuh terhadap agamanya.

Proses Pengilangan IMP

Secara ringkasnya proses ini terbahagi 3:

1.Kilang dan pengusaha
2.Pekerja
3.Proses

Sebuah kilang mestilah set upnya mementingkan kebersihan seperti yang dituntut oleh Islam. Jika dari sudut WHO mestilah mencapai HACCP atau CE (Eropah) atau KOSHER (Israel) atau HALAL (JAKIM) atau GMP (BPFK). Mementingkan kebersihan yang tinggi supaya produk tersebut tidak berlaku kontaminasi dengan bakteria E-Coli, Salmonella atau sebagainya.

Pekerjanya mestilah muslim lagi mukmin. Memiliki pekerja yang hanya seorang Melayu tetapi tidak muslim lagi mukmin akan mencemarkan proses IMP. Maka kelas pengajian dan tarbiah hendaklah berjalan seiring dengan pengilangan. Kilang IMP bukan sahaja menjaga kualiti produk dari sudut HALAL malahan juga BAIK-BAIK; maknanya mempunyai kesan pada jiwa dan ruhani penggunanya. Niat pengusaha kilang juga perlu dinilai: Apakah semata-mata untuk dunia atau untuk akhirat? Kalau DUNIA bagaimana? Dan kalau akhirat bagaimana? Perniagaan juga ibadat dan seharusnya niat juga dijaga.

Pengilangan mengikut Hukum Syarak

Proses pengilangan hendaklah mengambil kira semua aspek syarak:

a. Proses pencucian mestilah dengan kaedah air yang bersih diikuti dengan air mutlak.
b. Operator yang berwudhu dan mengetahui hukum thaharah. Yang haid bolehlah berada di
    bilik pakaging atau bahagian lainnya.
c. Setiap proses dimulai dengan Bismillah & Doa.
d. Tiada iringan muzik kerana muzik akan memberi kesan pada hasilan produk dan lain-lain lagi.
*APAKAH PRODUK-PRODUK IMP ?QUOTE
Kandungan herba dan air pati peraman yang di titiskan ke dalam hidung akan membunuh bakteria yang menyebabkan kepanasan rongga dan bengkak. Di samping itu, ia mengeluarkan pelbagai kotoran termasuk habuk dan toksin dari rongga hidung, melegakan resdung, gatal mata, migrain, hidung berair, hidung berbau, banyak bersin, gatal hidung dan buasir. Walaupun kesannya agak pedeh sedikit, namun kelegaan dan kesannya amat nyata.

QUOTE
Al Barakah
Harga RM39.90

-Barakah juga disebut dengan "Black Seed, Black Cumin, Nigella Sativa (nama saintifik), Black araway, Habbah Al-Sawda, Fennel Flower, Jintan Hitam …….

Al-Barakah dikenali dengan "Biji yang diberkati" atau "Seed of Blessing" dianggap salah satu daripada herba penyembuh sepanjang zaman. Ia adalah herba semulajadi terbaik yang digunakan sejak zaman berzaman untuk merawat pelbagai jenis penyakit yang berhubung dengan masalah:


Pernafasan, kulit, perut & ketidakbetulan bahagian dalaman perut, fungsi buah pinggang & hempedu, peredaran darah dan sistem pertahanan badan, disamping mengekalkan kesihatan badan.


Kandungan Al-Barakah: Kaya dengan lebih daripada 100 bahan-bahan penting daripada karbohydrate, pelbagai jenis vitamin dan galian. Mengandungi rhamnose, xylose dan arabinose, fatty acids (linoleic dan Linoleic acid), 15 amino asid, Arginine untuk pembesaran bayi, Carotene yang ditukar oleh hempedu kepada vit. A (vitamin yang terkenal melawan aktiviti kanser), kalsium, iron, sodium, dan potassium. Ia juga kaya dengan"Beta-Sitosterol".Kegunaan:

Makanan Tambahan - Makanan tambahan untuk pemberi tenaga, minda dan kasihatan badan
Menguatkan Sistem Ketahanan Badan –Dapat melawan AIDS, HIV dan juga Kanser serta tyroid .
Melawan gejala penyakit Arthritis,gout (sakit dalam tulang)
Anti-histamine aktiviti – Berupaya mengatasi penyakit asma, penat dan lelah.
Anti-Tumor - Kandungan fatty asid dapat melawan kanser
Anti-bakteria – Berkesan melawan V. cholera, E.coli dan Salmonella (termasuk cacing, kulat kaki,panau dll)
Anti-inflammatory – Mengatsi masalah kulit terbakar, rosak dan kedut.
Semasa Menyusu – Menambahkan pengeluaran susu ibu (bagi kaum lelaki menambahkan air mani)
Sumber Tenaga – Sumber tenaga untuk yang kuat bekerja dan bersukan.
Bayi dan kanak-kanak – Memberi tenaga serta menambahkan sistem ketahanan badan dari pelbagai penyakit.
Dewasa – Memberi tenaga tambahan dan membantu menguatkan sistem ketahanan badan.
Madu Lebah - Madu terkenal dengan khasiatnya yang pelbagai guna: Daripada menghazamkan makanan, menurunkan demam, anti-toksid, membuka selera, memperbaiki ulcer, asma, penat dan juga resdung. Menguatkan sistem ketahanan badan dari pelbagai penyakit.


Madu dapat menyegarkan tubuh
Madu dapat membersihkan gigi dan memelihara kesihatan nya dan dapat mempercantikkan rambut dan memanjangkannya
Madu boleh mengeluarkan racun
Madu dapat mengeluarkan ubat-ubat yang tidak baik dari tubuh dan ia membersihkan ubat-ubat itu darinya.
Madu juga dapat membunuh kuman-kuman yang mremudaratkan tubuh atau menyebabkan penyakit.
Makanan yang disukai oleh pinggang dan hati senang dihadamkan

Olive Oil – sumber utama Vitamin E dan carotene


50 Herba – Pelbagai jenis herba seperti Labisa Pumila, eurycoma epiculata, smilax myosotiflora, fennel, terminela chebula dan lain-lain digunakan untuk mendapat kekuatan yang maksima bagi penyembuhan pelbagai penyakit dan juga tenaga yang berterusan dan berkekalan sepanjang hari.
tehmz99
Honey G-Neus[COLOR=red]HONEY G-NEUS
Harga Pelanggan : RM39.00

Otak Memerlukan Oksigen

OTAK terdiri hanya 2% daripada keseluruhan berat badan di dalam tubuh orang dewasa, tetapi menggunakan 20% daripada oksigen yang dihantar oleh darah. Bila oksigen yang dihantar kepada otak dikurangkan, kecekapan otak, termasuk ingatan akan terganggu.


Otak memerlukan bekalan oksigen 24 jam sehari kerana ia tidak mampu menyimpan bekalan. Inilah sebabnya mengapa seseorang itu perlu sarapan pagi yang baik, untuk meningkatkan kekuatan otak dan ingatan selepas berehat panjang di malam hari. Intan Bistari menyediakannya.

Kismis Ekstrak: Mengandungi fiber, kalsium, karotene, besi, folok asid, potassium, sodium, magnesium, lemak, phophorous, protein, zink, vitamin B1, vitamin V2, vitamin B6, vitamin C. Galian dan vitamin diperlukan oleh otak.

Kurma Madu Ekstrak: Mengandungi gula yang tertinggi di dalam buah kering, 72% kabohydrate, sumber terbaik untuk kalsium, magnesium, phosphorus, dan vitamin B6; salah satu daripada buah kering di dalam zat makanan fibre.


Zafran: Umumnya adalah perangsang terbaik. Zafran digunakan untuk memperbaiki ingatan, memberi oksigen kepada otak. Di dalam Tibb Perubatan Islam diterangkan kegunaan dan kelebihan zafran pada menjanakan otak dan memperbaiki minda.

Madu: Mempunyai kemampuan untuk meningkatkan kesihatan, menyegarkan tubuh, mengeluarkan racun, membunuh kuman yang memudharatkan tubuh, menyembuhkan sakit. Madu adalah makanan yang disukai oleh pinggang dan hati. Madu juga memperbaiki peredaran darah seterusnya membekalkan oksigen yang cukup kepada otak. Madu mengandungi zat ferment, vitamin mineral, asam, amino asid, hormon, zat bakterisidal dan bahan-bahan aromatik.

Nigella Sativa Oil: Ibn Sina (980-1037), menerangkan tentang habbah al-sawda sebagai "perangsang tenaga pada badan dan membantu menyembuhkan daripada kelesuan atau putus asa." Jintan hitam adalah yang kaya dengan pelbagai zat makanan seperti yang telah digambarkan oleh pakar analisis sains, juga menunjukkan kepada penyumbang tenaga terhebat.

Ginkgo biloba: diiktiraf sebagai tonik otak yang memperkuatkan ingatan disebabkan kesan positifnya terhadap vaskular sistem, terutamanya cerebellum. Ia juga digunakan untuk merawat vertigo, tinnitus (bunyi pada telinga) dan pelbagai masalah neuro dan pusingan darah. Ginkgo boleh membantu melambatkan proses penuaan, termasuk lemah otak, fikiran dan kekurangan tenaga.


Gotu Kola : secara tradisional telah digunakan untuk memperkuatkan kekuatan fikiran dan hayat kehidupan. Ia mengandungi flavavonol glycosides, saponins & minyak pati.


Centella asiatica : atau pegaga digunakan untuk menguatkan kedua-dua benda putih dan kelabu pada otak, merangsang pembelajaran, ingatan dan siap-siaga, serta menenangkan atau menstabilkan bila diperlukan.

Herba ekstrak: Merangsang otak dan ingatan, menyembuhkan kelesuan ingatan, kepenatan gementar dan gangguan saraf. Terbaik untuk sesiapa yang tidak dapat menahan kacau bilau dan hilang imbangan sehingga ke sistem gementar mereka, menenangkan ketegangan saraf, menghilangkan kebimbangan, mengatasi masalah insomnia, meningkat semangat dan menyumbangkan keceriaan fikiran.
[COLOR=red]

Bedak Air Tree Oil[COLOR=blue]
QUOTE
Bedak Air (Tree Oil)
Harga : RM 15.00


Bedak Air Tea Tree ialah losyen pemeliharaan kulit yang dibuat dari kombinasi serbuk mutiara, mineral, herba, mineral dan tea tree essential oil.

Bagaimana bedak Air Tea Tree bertindak:

Mutiara-  digunakan untuk bertindak ke atas kulit yang melalui proses penuaan. Ia mengandungi galian dan vitamin yang membantu menjadikan kulit anda cantik.


Sejak zaman berzaman manusia mendapati serbuk mutiara yang dibuat dari cengkerang mutiara dan serbuk mutiara amat baik untuk menjadikan kulit anda daripada pucat kepada berseri-seri. Mutiara yang digunakan untuk melawan proses penuaan mengandungi amino asid dan kalsium yang tinggi. Mutiara adalah "rahsia" yang digunakan di dalam produk "Bedak Air Tea Tree" yang menjadi jualan terhebat dalam produk kosmetik Sidratul samaada losyen ataupun krim.


Bedak Air Tea Tree digunakan untuk melawan tanda-tanda kerosakan dan proses penuaan pada kulit. Tea Tree Oil adalah harta yang indah yang mana menjadikannya bahan penyembuh yang hebat.

Bedak Air Tea Tree Oil membantu mengatasi gigitan serangga, ruam lampin, jerawat, campak, kulit terbakar, jangkitan pada kulit, alahan pada kulit, psoriasis dan eczema.

Pertama, tea tree oil adalah bahan pelarut organic. Ia menghancurkan limpa sel darah putih yang memproses nanah dan membenarkan saluran darah mencuci dan mengeluarkannya. Ia juga membantu menghilangkan jangkitan seperti bisul dan barah kulit. Tea tree oil juga memasuki ke dalam kulit sehingga sampai ke tempat yang sukar dicapai seperti di bawah kuku.

Kedua - ia adalah antiseptik yang berkesan. Ia cepat membunuh bakteria, walaupun kuman yang degil seperti Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa dan Escherischia coli. Tea tree Oil bertindak sedemikian rupa tanpa menjejaskan kesihatan sel.


Ketiga, Tea Tree Oil ialah pelawan kulat yang berkesan. Ia juga menyejukkan semasa di aplikasi di atas kulit. Ia menghilangkan kesakitan.


Anda boleh memerhati kulit anda yang kedut akan bersinar semula, dan mutu kulit anda akan bertambah baik. Kulit anda akan sentiasa terpelihara daripada kesan kimia yang mengenai anda ataupun di bawah sinaran cahaya matahari yang terik.


Hari ini ramai orang memerlukan produk yang terbaik untuk penjagaan kulit mereka. Anda memerlukan produk penjagaan kulit yang terbaik. Mengapa anda mesti membahayakan diri dengan menggunakan produk dari bahan-bahan kimia? Mengapa anda tidak mencari produk alternatif? Dunia sentiasa mencari produk yang boleh membantu manusia memperolehi kulit yang cantik. Produk yang memelihara dari proses penuaan! Dapatkan segera produk berkualiti dari Sidratul.Bahan-bahan: Muitiara, soft talc, tea tree oil, ozonated waterKegunaan: Merawat jerawat, jagat hitam, nanah, kulit kasar dan kemerahan, gatal-gatal badan, gigitan serangga, kulit terbakar, campak, pelentong dll.

Kelebihannya: Antiseptic, mengecutkan kulit, anti-kesan kulit terbakar, dan melembutkan kesan terbakar, mengurangkan peluang kulit kedut.
[COLOR=blue]
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2017 Invision Power Services, Inc.