Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Pencuci/krim Muka
Mesra.net Forum > Announcement & Discussion > Kaji Selidik & Pandangan
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Iereen
Terlintasnya aku nak bukak topik ni sbb aku rasa cam kompius jer dlm iklan fair & lovely tu..arkitek pakai fair n lovely.Ada ker?? mungkin ada le kut, tapi kalo gol. profesional ni mesti pakai abih busuk pun SK2 ke, BML ke..

tu sbbnya aku nak wat survey skit pencuci muka apa kowang pakai..dari mula pakai hingga la skang..
aku jawab dulu ek

-masa sekolah aku pkai hazeline
-pas tu masa kat u pkai POND's
-then skang LOREAL yg whitening punya(baru sebulan trai pas mak aku bebising kata aku dh gelap)
McTwist
Aku pakai Martina Marta Tilaar biggrin.gif
ain82
mcm2 pernah pakai.... skang aku pakai ponds... dr pencuci spi la ke krim...
ntah la... akak aku kt kulit aku cerah... aku rs biasa jer...
putrishah
pencuci muka, scrub, toner, krim siang, krim mlm, lotion.....
semuanya....NIVEA VISAGE....multiple whitening...
Iereen
QUOTE(ain82 @ Jan 16 2006, 08:56 AM)
mcm2 pernah pakai.... skang aku pakai ponds... dr pencuci spi la ke krim...
ntah la... akak aku kt kulit aku cerah... aku rs biasa jer...

Pond's mmg ok..dulu pun aku pkai POND's yg gak tapi lelama dia dh immune ngan kulit muka kita dh takde efek.tu yg aku tukau lain tu..
Iereen
QUOTE(putrishah @ Jan 16 2006, 09:17 AM)
pencuci muka, scrub, toner, krim siang, krim mlm, lotion.....
semuanya....NIVEA VISAGE....multiple whitening...

yg ni pun osmet aku baru guna.Aku tukar loreal dia pkai nivea. Ok gak yg ni, tapi aku penah pkai cam berminyak lak...
chome
Tak mustahil la kalo golongan profesional nih pakai brand yg murah² jek....
Kdg tu tak sumer org suker menda yg leceh² nih,yg nak kena tenyeh kat muka tu sampai 4,5 jenis menda....isk...leceh tul....
Cam aku skang pakai Olay jek....pencuci muka ngan krim...tu jek...sbb aku mmg malas nak pakai menda yg remeh² nih....dulu mcm² dah aku pakai,start dr mustika ratu,oriflame,felisa,sendayu tinggi(antara yg mahal la tuh..) dan mcm² la....tp leceh la skit nak pakai nyer....aku paling tak sker kalo nak kena tenyeh muke lama² nih....aku rasa dlm 2 thn dah kot aku pakai Olay nih....so far takde pk nak tukar lg....sbb takde masalah dah skang....Olay nih pun biler lama² pakai br la aku perasan,dia bleh ilangkan parut² jerawat yg nipis tuh.....kira ok la tuh....pakai simple,harge pun murah....eheh..... rolleyes.gif cool.gif
haslinda
pencuci muka-neutrogena
krim-safi yg tudung ijau tu ja..
krim malam-olay total effect
toner-neutrogena wink.gif
haslinda
QUOTE(chome @ Jan 16 2006, 09:54 AM)
Tak mustahil la kalo golongan profesional nih pakai brand yg murah² jek....
Kdg tu tak sumer org suker menda yg leceh² nih,yg nak kena tenyeh kat muka tu sampai 4,5 jenis menda....isk...leceh tul....
Cam aku skang pakai Olay jek....pencuci muka ngan krim...tu jek...sbb aku mmg malas nak pakai menda yg remeh² nih....dulu mcm² dah aku pakai,start dr mustika ratu,oriflame,felisa,sendayu tinggi(antara yg mahal la tuh..) dan mcm² la....tp leceh la skit nak pakai nyer....aku paling tak sker kalo nak kena tenyeh muke lama² nih....aku rasa dlm 2 thn dah kot aku pakai Olay nih....so far takde pk nak tukar lg....sbb takde masalah dah skang....Olay nih pun biler lama² pakai br la aku perasan,dia bleh ilangkan parut² jerawat yg nipis tuh.....kira ok la tuh....pakai simple,harge pun murah....eheh..... rolleyes.gif cool.gif

tu la...
dulu aku pun ada pakai senarai mcm hg kasik tu...
tiap2 bulan ada ja benda abis..dah la mahal...
last2 aku pakai yg murah ni..senang.,,,
muka tk merah..tk ngelupas...
warna kulit asal..,.
tp Olay ni bagus jgk..
mak aku pakai dr zaman nama dia OIL of OLAN..sehingga tukar ke OIL of OLAY..
aku nampak mak aku cun aja.... wink.gif

so brg murah tak semestinya tak elok..
cuma kena sabar..utk menampakkan hasilnya...
chome
QUOTE(haslinda @ Jan 16 2006, 09:55 AM)
pencuci muka-neutrogena
krim-safi yg tudung ijau tu ja..
krim malam-olay anti kedut tu.. wink.gif

Linda....dah pakai krim anti kedut ke? Bkn dia ada peringkat umur dia br leh pakai krim² camtu? Tak salah,ada setengah produk tu dia syorkan biler umur kita dah cecah 30++..... rolleyes.gif
haslinda
QUOTE(chome @ Jan 16 2006, 10:02 AM)
QUOTE(haslinda @ Jan 16 2006, 09:55 AM)
pencuci muka-neutrogena
krim-safi yg tudung ijau tu ja..
krim malam-OLAY TOTAL EFFEC wink.gif

Linda....dah pakai krim anti kedut ke? Bkn dia ada peringkat umur dia br leh pakai krim² camtu? Tak salah,ada setengah produk tu dia syorkan biler umur kita dah cecah 30++..... rolleyes.gif

Chome,
Olay Total Effect....hehehe
anak^doraemon
pencuci muka ~ loreal anti-aeging
toner ~ tawas
moisturizer ~ loreal whitening doble effect
night cream ~ loreal whitening white cream..

so far aku mmg pakai loreal je...ok dgn muka...x brani tuka yg lain sbb kulit muka aku sensitif...so far sgt la ok...nk start pakai anti-aeging cream....mencegah dr awal... laugh.gif
Iereen
QUOTE(haslinda @ Jan 16 2006, 09:59 AM)
QUOTE(chome @ Jan 16 2006, 09:54 AM)
Tak mustahil la kalo golongan profesional nih pakai brand yg murah² jek....
Kdg tu tak sumer org suker menda yg leceh² nih,yg nak kena tenyeh kat muka tu sampai 4,5 jenis menda....isk...leceh tul....
Cam aku skang pakai Olay jek....pencuci muka ngan krim...tu jek...sbb aku mmg malas nak pakai menda yg remeh² nih....dulu mcm² dah aku pakai,start dr mustika ratu,oriflame,felisa,sendayu tinggi(antara yg mahal la tuh..) dan mcm² la....tp leceh la skit nak pakai nyer....aku paling tak sker kalo nak kena tenyeh muke lama² nih....aku rasa dlm 2 thn dah kot aku pakai Olay nih....so far takde pk nak tukar lg....sbb takde masalah dah skang....Olay nih pun biler lama² pakai br la aku perasan,dia bleh ilangkan parut² jerawat yg nipis tuh.....kira ok la tuh....pakai simple,harge pun murah....eheh..... rolleyes.gif  cool.gif

tu la...
dulu aku pun ada pakai senarai mcm hg kasik tu...
tiap2 bulan ada ja benda abis..dah la mahal...
last2 aku pakai yg murah ni..senang.,,,
muka tk merah..tk ngelupas...
warna kulit asal..,.
tp Olay ni bagus jgk..
mak aku pakai dr zaman nama dia OIL of OLAN..sehingga tukar ke OIL of OLAY..
aku nampak mak aku cun aja.... wink.gif

so brg murah tak semestinya tak elok..
cuma kena sabar..utk menampakkan hasilnya...

yg memahal tu mmg ngelupas ek..tak brani aku nak pakai..lagipun kalo abis stok susah nak carik sbb kat supermarket bukan ada jual.

sapa pakai olay buleh la masuk peraduan kat tv3 tu.... cool.gif
Iereen
QUOTE(anak^doraemon @ Jan 16 2006, 10:10 AM)
pencuci muka ~ loreal anti-aeging
toner ~ tawas
moisturizer ~ loreal whitening doble effect
night cream ~ loreal whitening white cream..

so far aku mmg pakai loreal je...ok dgn muka...x brani tuka yg lain sbb kulit muka aku sensitif...so far sgt la ok...nk start pakai anti-aeging cream....mencegah dr awal... laugh.gif

sama la kita mon..tapi naper tak pakai toner loreal skali.Reen dh pakai satu set suma.Smlm baru beli yg double essence tu sbb tgh dok ada promosi skang.Murah 20%..ok la tu.

Ok la gak kan loreal ni...
manis23742
Aku selalu tgk..naper product2 kat msia ke asian ni..ada whitening gitu ..nape nak muka putih?.Org putih nak tanned2 gitu...bukan ke whitening tu mcm ala2 bleaching..tak rosak muka ke..?.(Jgnlah marah aku sekadar tanya jek..) ph34r.gif
einamie
BML..."kejelitaan adalah hak milik setiap insan" wink.gif
Iereen
QUOTE(manis23742 @ Jan 16 2006, 11:54 AM)
Aku selalu tgk..naper product2 kat msia ke asian ni..ada whitening gitu ..nape nak muka putih?.Org putih nak tanned2 gitu...bukan ke whitening tu mcm ala2 bleaching..tak rosak muka ke..?.(Jgnlah marah aku sekadar tanya jek..) ph34r.gif

entah ek...tapi kalo yg pencuci muka yg biasa2 tu dia cuma menghalang dari kegelapan @ sinaran UV yg memudaratkan kulit. JAdi dia akan memaintainkan kulit..tapi lelama immune gak ngan kulit kalo dh lama sangat pakai.Kalo yg ada proses pengelupasan tu aku tatau.

tkpe manis...tapi awak tk pakai apa2 pencuci muka ke?? blink.gif
QUEEN_ROSE
banyak aku pakai
-sekolah dulu xpakai apa2 pencuci pun..muka suci bersih..lagipun mak aku xkasi..nanti rosak muka dia kata
-dah dewasa sket aku pakai nivea..sangat bagus..pernah sunburn gila2 punya..seminggu dua dah putih melepak balek
-sekarang..aku tuko kat ponds lak-looks lebih suitable ngan kulit..pastu aku pakai juga gamat punya produk..ok la..
Miya_narien
pakai neutrogena je....
tak mampu nkpakai yg memahal..
lgpn muka tak de prob sgt... biggrin.gif
Iereen
nmpaknya ramai pakai ponds..mmg ok ponds ni.Aku pun pakai lama gak ponds ni..skang ni baru nak tuko try loreal lak...
pond's ngan olay lebey kuang je sebenarnya..
Iereen
QUOTE(Miya_narien @ Jan 16 2006, 01:36 PM)
pakai neutrogena je....
tak mampu nkpakai yg memahal..
lgpn muka tak de prob sgt... biggrin.gif

neutrogena pun buleh thn rega per... rolleyes.gif
Hana_Amirra
hana pakai brand guinot..
nama dia pelik ek?
salon dia ade 3 lah setakat nie..kat alamanda.. kat klcc dan kat tempat hana..
1 moisturer - RM300..
ini bukan utk jerawat..ini kasi moisture kat muka kasi awet mudo... ekekekekekkeke
ekekekekekeke
tipu ajer..
ekekekekekkek

ekekekekekekek

apesal aku byk gelak ek? tongue.gif
Iereen
ekewah dak hana ni...
org kaya2 je pakai menda2 nama pelik nih...

ooo..aku tau naper ko gelak2...
blum.gif
dejayu2204
zaman study : fair n lovely..
zaman bekeje :
- D' Wajah ( memula elok, pastu alergic )
- AG 2000 ( pakai sbb nak pulihkan alergic ) product ni mmg bagus tp mahal la skit..
- skang ni maybeline..insyaAllah x tukar dah kot pas ni..
Iereen
maybeline ada pencuci muka ker?? adakah aku telah tertinggal sesuatu???
akauntan
dulu, kini dan selamanya....fair & lovely...ekekek...
tak berani nak tukar lain, biarla ia nmpk murah asalkan sesuai di muka aku...
karang pkai yg mahal2 muka mengerutu tak guna gak.... wink.gif

kak reen, habaq la kat aku awat si hana tu gelak2 jer hr nih...(ala2 kepoh, jaga tepi kain org.heheheh...)
Iereen
hai ann..la ekau la salah seorg pengguna fair n lovely.. tapi ekau kan dah fair dah...

wakaka..hana...hana...dia kan..dia ketawa sbb..hahaha...

aku pun tatau sebenarnya...hahaha..tapi aku buleh agak... laugh.gif
QUEEN_ROSE
thehehee...pakai pe yang termampu je
dejayu2204
QUOTE(Iereen @ Jan 16 2006, 06:15 AM)
maybeline ada pencuci muka ker?? adakah aku telah tertinggal sesuatu???

ek eleh..klu dh maybeline tu utk krim muka la sayang oi... tongue.gif
memula tu pakai yg sheermer( tul ke aku eja nih..) Harga moreless $50. ..so far memang sesuai la ngan kulit..yg baru ni ( actually x la baru sangat ) kuar yg
2-way tu liguid..
Miya_narien
QUOTE(Iereen @ Jan 16 2006, 01:40 PM)
QUOTE(Miya_narien @ Jan 16 2006, 01:36 PM)
pakai neutrogena je....
tak mampu nkpakai yg memahal..
lgpn muka tak de prob sgt... biggrin.gif

neutrogena pun buleh thn rega per... rolleyes.gif

ooo yeke..hehe
miya compare dgn SKII sebenarnya..haha
memain je la...
Hana_Amirra
reen..
org kayap lah..silap tu..ekekeke

patutlah kain aku asyik nak terselak ajer..si dak akauntan nie..asyik jaga kain aku ek...

hana gelak..sbb..aku aku tgh mengawet mudo kan..
gelak tu kan awet mudo gak...
alya huda
pencuci muka..dulu pakai gervanne...skang Avon basic plus..
McTwist
Pakai produk nak yang berjenama ajer.. biggrin.gif
VARGTYRADAM666
WUDUK
VARGTYRADAM666
MADU ASLI DAN SUSU SEGAR blink.gif
Iereen
QUOTE(VARGTYRADAM666 @ Jan 17 2006, 01:20 AM)
WUDUK

biler aku tgk nama ko ada posting dlm ni aku tau mesti ko jawab yg ni..ni mmg la...wajib, 5x sehari...

kalo yg beli tu cuci 5x sehari mau nipis muka... selain dari itu poket pun nipis gak.. blum.gif
Iereen
QUOTE(McTwist @ Jan 17 2006, 12:17 AM)
Pakai produk nak yang berjenama ajer.. biggrin.gif

err....ada ke produk yg takde jenama??? biggrin.gif
Iereen
QUOTE(Hana_Amirra @ Jan 16 2006, 05:05 PM)
reen..
org kayap lah..silap tu..ekekeke

patutlah kain aku asyik nak terselak ajer..si dak akauntan nie..asyik jaga kain aku ek...

hana gelak..sbb..aku aku tgh mengawet mudo kan..
gelak tu kan awet mudo gak...

laugh.gif

dak akauntan tu mmg..

hahahaha....ekekeke....aku pun nak tumpang gelak skali lah... aku pun sker gelak skang.... laugh.gif
sembonia
aku salu nengok SKII songket kt tv3 tu smpai aku rasa tingin nk pkai SKII...tp aku nengok 3 barang jek dah 600++...itu bpe lama nk tahan tu..adehh...bila nk mampu pkai menatang ade pitiera nih

tp skang ade plan bayaran ansuran mudah siot nk bli SKII nih..tp xde kuasa aku nk berhutang semata2 nk makai mende2 camni
Iereen
a'ah kan..aku rasa cam dh nak beli keta pulak buat bayo ansuran ni. Agaknya dia nak suwuh org tak mampu, beli gak SK II tu..

takpe la..pakai je la apa yg termampu buat masa ni... rolleyes.gif
sembonia
haah reen...x menahan tul siap bg ansuran mudah 0% interest lak tuh...kalu ade yg bli gak ikut plan tu aku x tau lah..lum abis bayo barang dah bis pkai biggrin.gif
atty_fir
masa sekolah guna pencucui muka safi..

masa keje medicalrap..guna neostrata..dpt harga DR..

la ni guna safi jer

toner - tawas...

senang and murah...
Iereen
QUOTE(sembonia @ Jan 17 2006, 08:42 AM)
haah reen...x menahan tul siap bg ansuran mudah 0% interest lak tuh...kalu ade yg bli gak ikut plan tu aku x tau lah..lum abis bayo barang dah bis pkai biggrin.gif

laugh.gif aku rasa tu kena pakai kad kredit...jadinya hutang kita pun makin menimbun dek kerana nak memakai SKII.

Tapi SK2 ni mmg harga dia tahap2 tv ke sampai dah kena buat ezy payment plan tu..aku tak penah survey pun rega dia..
sembonia
QUOTE(Iereen @ Jan 17 2006, 09:14 AM)
QUOTE(sembonia @ Jan 17 2006, 08:42 AM)
haah reen...x menahan tul siap bg ansuran mudah 0% interest lak tuh...kalu ade yg bli gak ikut plan tu aku x tau lah..lum abis bayo barang dah bis pkai  biggrin.gif

laugh.gif aku rasa tu kena pakai kad kredit...jadinya hutang kita pun makin menimbun dek kerana nak memakai SKII.

Tapi SK2 ni mmg harga dia tahap2 tv ke sampai dah kena buat ezy payment plan tu..aku tak penah survey pun rega dia..

yup rege dia mmg tahap tu...botol dia mmg beso2 ..x silap aku trial pack dia jek dah 300++
CuTiEy_SuKi^_^
dulu suki pakai neotrogena..
pastu asyik berminyak ngan berjerawat jek..
suki tukar pakai biore smpai skang..
alhamdulillah kulit dah tak berminyak..
jerawat pun takder..

p.s : mcm duta biore lak aku... biggrin.gif
manis23742
Dulu housemate aku citer ada satu kakak kat office dia muka lawa..bersih..dia guna kao biore jek..dari remaja sampai dah jadi ibu..(aku tak pernahlah tgk dia..)tp kekdg mmg setgh org tak kisah psl beauty product ni...muka ok jek..kalau org dedulu cuci muka pakai sabun cap kapak pun dah ok kan kan kan ph34r.gif
chome
A'ah....btul tu....tgk org gak la....kalo dah mmg kulit dia jenis takde problem,pakai ler ape pun,still takde problem gak...tp kalo kulit sensitif tu,pakai yg mahal mana skali pun,kalo dia nak rosak,rosak jugak.... rolleyes.gif
Iereen
unsure.gif
Miya_narien
miya tatau apa produk yg sesuai dgn miya...
kdg2 cma rasa pakai apa pun takde yg berubah pun..
penah gak pakai fair n lovely, tak putih2 pun, adik pakai jd la plak..
neutrogena ni dah pakai lama dah..
saje takmo tukar..takut kang jd apa lak..
nk kata ok pun tatau la..
jerawat jarang la kuar wp ada juga la..
yg tensennya ada byk white head kat hidung..
cmn ek nk ilangkan...
QUEEN_ROSE
basuh muka je selalu
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.