Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Jamu...
Mesra.net Forum > UMUM > Info Petua & Kesihatan
idaa
[COLOR=blue][B]Hai sumer....

nak tanya sesaper kat sini terutamanye para2 isteri jamu apa yang anda makan dan sejak bila...bagus ke jamunye..ada kesan sampingan ke....kongsi la pengalaman dan pendapat anda

jamu apa yang sesuai dimakan dan anda cadangkan pada wanita yang baru sahaja berkahwin hehehe....yang ni sebenarnya nak tanya smile.gif so pada akak2 sila la bantu adik ni ye...mekasih
Ida_KL
jamu ye.......apa boleh buat taik kambing bulat...boleh buat ubat ....cap org kuat laugh.gif
ssnowprincess
nak kongsi...
Khayty
tak tau lah dikk....

sebab saya tak boleh makan jamu....

dah try makan,lepas tu kena tahan wad seminggu laugh.gif

alhamdullilah,nasiblah perut tak boroi walau tak makan jamu..makan vitamin jerr
Ida_KL
QUOTE(khaytykhir @ Apr 14 2006, 12:25 AM)
tak tau lah dikk....

sebab saya tak boleh makan jamu....

dah try makan,lepas tu kena tahan wad seminggu laugh.gif

alhamdullilah,nasiblah perut tak boroi walau tak makan jamu..makan vitamin jerr

akak makan jamu ape sampai jadi mcm tue? blink.gif
idaa
ish...cian akak...sampai masuk wad....

tu sebab kita tanya jugak kesan sampingan makan jamu2 ni....

orang kata da kawin elok makan jamu....so saya tak tau mana jamu yang elok dan sesuai untuk orang yg baru kawin...x ada sesaper yang nak rekemen ke biggrin.gif
aYang eMMa
tease.gift;line-height:100%'>aYang tak kawen lagi..

kat opis nih ader sorang kakak tuh supply jamu..

jamu tuh home made ler..

aYang belikan jamu th tuk kakak aYang..

kakak aYang kater.. jamu tuh ok..

tapi tak tau plak jamu tuh nama per.. biggrin.gif
idaa
alahai ayang hehehe...mekasih ye...

jamu ni kalo kat kedai macam2 ada...bila tanya org yg jual tu sumer pon dia kata bagus..tu yg tak tau tu mana satu nak mula2 try makan....takut jugak sbb x penah makan pon kan... rolleyes.gif
Umi_Aliesha
umi pon x tahan makan jamu...kdg kita ok tp anak plak yg dpt effect...skrg dok telan bidadari jer..sib baik ok
idaa
bidadari tu bukan untuk yang dah lahirkan anak ke??? unsure.gif
Umi_Aliesha
idaa..takdelah...bidadari utk wanita...anak dara pon bleh guna.

bahan2nyer semulajadi spt madu asli,manjakani,sirih,serai,akar serapat,jarum emas, kacip fatimah,asam jawa & kurma.

functionnyer

atasi masalah keputihan, masalah senggugut,tambah kolagen dlm badan, cantikkan kulit, naikkan seri wajah,bantu rawat IQ, tambah tenaga segera. sempitkan faraj,kecutkan rahim,tegangkan payudara..mmg bagus utk perempuan.

rasa dia pon sedap plg best harga dia murah klu nak compare ngan jenis2 lain.

nak tau lbh lanjut PM umi. tak pon YM jer at faizaum77@yahoo.com
sembonia
QUOTE(Umi_Aliesha @ Apr 14 2006, 01:47 PM)
idaa..takdelah...bidadari utk wanita...anak dara pon bleh guna.

bahan2nyer semulajadi spt madu asli,manjakani,sirih,serai,akar serapat,jarum emas, kacip fatimah,asam jawa & kurma.

functionnyer

atasi masalah keputihan, masalah senggugut,tambah kolagen dlm badan, cantikkan kulit, naikkan seri wajah,bantu rawat IQ, tambah tenaga segera. sempitkan faraj,kecutkan rahim,tegangkan payudara..mmg bagus utk perempuan.

rasa dia pon sedap plg best harga dia murah klu nak compare ngan jenis2 lain.

nak tau lbh lanjut PM umi. tak pon YM jer at faizaum77@yahoo.com

promote umi jgn x promote
Ida_KL
QUOTE(sembonia @ Apr 14 2006, 02:58 PM)
QUOTE(Umi_Aliesha @ Apr 14 2006, 01:47 PM)
idaa..takdelah...bidadari utk wanita...anak dara pon bleh guna.

bahan2nyer semulajadi spt madu asli,manjakani,sirih,serai,akar serapat,jarum emas, kacip fatimah,asam jawa & kurma.

functionnyer

atasi masalah keputihan, masalah senggugut,tambah kolagen dlm badan, cantikkan kulit, naikkan seri wajah,bantu rawat IQ, tambah tenaga segera. sempitkan faraj,kecutkan rahim,tegangkan payudara..mmg bagus utk perempuan.

rasa dia pon sedap plg best harga dia murah klu nak compare ngan jenis2 lain.

nak tau lbh lanjut PM umi. tak pon YM jer at faizaum77@yahoo.com

promote umi jgn x promote

tolonglah umi tue promote...nanti dier kasi komisyen skit laugh.gif
idaa
thanx kak umi...saya ingatkan bidadari tu especially utk yang dah lahirkan anak je sbb ada sempitkan and rapat2kan tu tongue.gif
ingat nak tanya saper2 yang ada makan jamu yg dr indon tu...tp x ada yg bg respon hehehe...
Umi_Aliesha
sb...promote sebab sendiri dh guna dan mmg bagus...harga pon ok... x caya tanya hubby rolleyes.gif

ida_kl ..meh sesama promote ngan umi... smile.gif
sembonia
QUOTE(Umi_Aliesha @ Apr 14 2006, 02:38 PM)
sb...promote sebab sendiri dh guna dan mmg bagus...harga pon ok... x caya tanya hubby rolleyes.gif

kang sb cuba tau lah nasib..heheheheheh
Umi_Aliesha
sb..pastu hari2 mau...umi takpe sebab mmg nak utk thn depan...muakakakakakaka
sembonia
huh..umi ..menaya kanggg... tongue.gif
Umi_Aliesha
sb...meramaikan umat... wink.gif
idaa
kalo stop makan ada efek x kak unsure.gif

leh la jadi toke jamu ek blum.gif jgn mara aaa.....
Umi_Aliesha
x de effect apa2....

idaa...klu dah slalu amalkan bleh kurangkan kuantiti dia dah..for maintenance jer..

nak jd toke gak..bleh jer...dialu-alukan..
dideal
dideal pun makan bidadari jer, tak yah jamu2 gentel2 tu
bidadari tak panas.. erkk umi, dideal promote gak nih
rugi sape tak cuba
chome
Tgh dok cari gak nak mkn jamu pe nih.... unsure.gif
riss_1688
Meh try Jamu ni...HERBA DARA SEMULA...

Produk ini istimewa untuk wanita belum atau sudah berkahwin dan ianya terbukti berkesan mengatasi masalah kaum wanita dan paling istimewa untuk ibu-ibu lepas bersalin (sesuai untuk yang menyusukan bayi).

· Pemakanan Kesihatan Yang Diadun Secara Tradisional.

· Kombinasi Ilmu Perubatan Melayu Dan Ilmu Perubatan Mesir.

· Bahan Bahan Semulajadi Terbaik Timur Tengah Dan Tanah Melayu Serta Dibacakan Ayat Al-Quran Oleh Seorang Ustaz.


Persediaan herba khusus untuk wanita. Sangat sesuai bagi wanita yang mementingkan kesihatan badan kerana ia dapat memberikan tenaga dan kesegaran kepada wanita.

Ramuannya diadun khusus bagi wanita yang menghadapi:-

· Masalah Urat-Urat Saraf.

· Sakit-Sakit Dalam Sendi Dan Banyak Angin Dalam Badan .

· Yang Selalu Cepat Rasa Letih Dan Kurang Bermaya.

· Merawat Penyakit Keputihan.

· Dapat Membantu Mengembalikan Tenaga Dan Semangat Kewanitaan.

· Bagi Membangkitkan Selera Dan Nafsu Wanita.

· Berkesan Untuk Merawat Masalah Peranakan Yang Selalu Berair.

· Istimewa Untuk Mengecutkan Saluran Peranakan Dan Urat Saraf.

· Sesuai Diamalkan Untuk Wanita Selepas Bersalin.

AWAS - JANGAN DILANGKAH -

Kegunaan :-

· Mengecutkan Peranakan Dan Kembali Dara

· Menambah Nafsu Hubungan Kelamin

· Menetapkan Kedudukan Rahim

· Menaikkan Wajah/Seri Muka

· Memperbetulkan Perjalanan Angin

· Senggugut

· Keputihan

· Menghilangkan Bisa Bisa Badan, Sakit Tumit, Sakit Lutut

· Menambah Kecergasan

· Buasir - Lelaki & Wanita


Kandungan :-

1. Nigel Sativa - 10mg

2. Momosa Pudisa Linn - 10mg

3. Lawsonia Inemis Linn - 5mg

4. Entada Phaseoloides - 5mg


Ramuan Utama Herba Terpilih

· Serapat

· Daun Tutup Bumi

· Habatusauda

· Akar Semalu

· Kacip Fatimah

Tugas utama herba ini adalah penyediaan rahim yang sihat. Herba-herba ini sebenarnya membantu untuk kita menjadi sihat, aktif tanpa mengalami masalah sakit-sakit badan, bisa-bisa atau pun masalah wanita yang lain seperti keputihan, senggugut dan sebagainya. Badan kita akan sihat, aliran darah juga akan berjalan lancar dengan bantuan herba ini. Insyallah….

harga RM33 sebotol (31 biji)
idaa
kak ris jamu yg ni mcm mana pulak bentuknye.....

chome da tau nak makan jamu pe?? smile.gif

so mana lagi bagus bidadari or herba dara ni???

saper tau sila jawab wacko.gif
Ida_KL
QUOTE(Umi_Aliesha @ Apr 14 2006, 03:38 PM)
sb...promote sebab sendiri dh guna dan mmg bagus...harga pon ok... x caya tanya hubby rolleyes.gif

ida_kl ..meh sesama promote ngan umi... smile.gif

ade tak upahnya laugh.gif
riss_1688
QUOTE(idaa @ Apr 17 2006, 11:14 AM)
kak ris jamu yg ni mcm mana pulak bentuknye.....

chome da tau nak makan jamu pe?? smile.gif

so mana lagi bagus bidadari or herba dara ni???

saper tau sila jawab wacko.gif

idaa...check pm ye...
Umi_Aliesha
bidadari nih rsnya sedap..mcm jus kurma..manis bersari.. smile.gif
Umi_Aliesha
QUOTE(riss_1688 @ Apr 17 2006, 12:51 PM)
QUOTE(idaa @ Apr 17 2006, 11:14 AM)
kak ris jamu yg ni mcm mana pulak bentuknye.....

chome da tau nak makan jamu pe?? smile.gif

so mana lagi bagus bidadari or herba dara ni???

saper tau sila jawab  wacko.gif

idaa...check pm ye...

share la sama kat sini... rolleyes.gif
Umi_Aliesha
klu jamu gentel ni rsnya plg senang nk jumpa kat area2 blah johor...byk lg yg jenis home made...asli.
nurizul
Makan set dari mustika ratu ajer...
sarah sabrina
kini hanya bidadari pilihan ku...
lupakan yg lain laugh.gif
Ida_KL
QUOTE(sarah sabrina @ Apr 20 2006, 11:46 PM)
kini hanya bidadari pilihan ku...
lupakan yg lain laugh.gif

mcm iklan daia lak laugh.gif
idaa
so mcm best je bidadari ni...ramai rekemen produk ni je smile.gif

yang mustika ratu yang mana jugak nurizul??awak makan ke x??

iklan daia??kelako lak teringat iklan tu....mcm clown kan??colourful plak tu tongue.gif
1kamar
QUOTE(idaa @ Apr 21 2006, 11:02 AM)
so mcm best je bidadari ni...ramai rekemen produk ni je smile.gif

yang mustika ratu yang mana jugak nurizul??awak makan ke x??

iklan daia??kelako lak teringat iklan tu....mcm clown kan??colourful plak tu blum.gif

nak cuba bidadari? bleh....PM jer..wan laugh.gif
Umi_Aliesha
QUOTE(idaa @ Apr 21 2006, 11:02 AM)
so mcm best je bidadari ni...ramai rekemen produk ni je smile.gif

yang mustika ratu yang mana jugak nurizul??awak makan ke x??

iklan daia??kelako lak teringat iklan tu....mcm clown kan??colourful plak tu blum.gif

ramai yg dh cuba tu psl ramai yg syorkan... wink.gif
shirhan
QUOTE(idaa @ Apr 21 2006, 11:02 AM)
so mcm best je bidadari ni...ramai rekemen produk ni je smile.gif

belum cuba belum tahu....

cubalah... tak rugi...
Umi_Aliesha
baru umi tau..ramai jg yg dh cuba bidadari..

idaa...umi x komplot aa...tu semua umi x kenal tp diorg dh cuba...meh la guna bidadari jg..rs sendiri kesannya...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.