Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Pertandingan Mencari Harta Karun
Mesra.net Forum > Vehicles & Transportation > Kereta, Motosikal, Basikal
zan
apa kata kalau di anjurkan pertandingan mencari harta karun?

syaratnya mesti guna kereta lah. lain kereta2 tidak boleh diguna selain kereta berenjin dan mempunyai road tax. ini bermakna kereta api, kereta kuda dan kereta sorong tidak boleh join.

kalau ikut apa yg aku fikirkan hadiah utamanya ialah RM2,000.

route - KL ke melaka melalui p dickson.
JoYaHsPoRt
as'kum...
cdgn ko baguzz zan...tp ada ke yg nak join nihh...adeehh... biggrin.gif
zan
waslm cik joyah

inilah masalahnya, mungkin sbb pertandingan ini tidak mendapat restu moderators.

aku tak kisah. niat aku baik. sbb acara ini mungkin aku akan gabungkan members dari 5 website.

1. myjodoh.net
2. subsidiari group yahoo myjodoh
3. mesra.net
4. mymasjid.com.my
5. mykakis.net

aku target dalam 20 keta cukup laa... dari mesra dapat 5 keta pun dah ok.

sumer benda aku leh uruskan sendiri spt

1. soklan harta karun dan route
2. aturcara, tarikh dan tempoh
3. penginapan dan makan (termasuk BBQ)
4. acara2 sampingan
5. kewangan dan belanjawan

sbb aku penah organise trip ke mersing, pd dan janda baik. so, aku tak kisah. aiman pun tak kisah.

tapi kena tgk respon dulu. kalau takde respon, maka aku kensellah. aku suka cuti reramai dgn kengkawan. lebih seronok especially kalau seluruh penghuni hotel tu kita kenal berbanding dok cuti berdua atau dalam satu grup kecil.
MaS_BoNgSu
best treasure hunt ni.....
fes taim masuk terus dpt no 2... biggrin.gif
naomi
kena lasak2 ke treasure hunt tu?
kena masuk kampung? lalu dlm hutan?
zan
treasure hunt ni ada beberapa jenis sayang oii...

kalau yg abang zan nak unjurkan ni...takyah kuar dari keta pun.

contoh soalan... km 203 - cari naga.

pepandailah korang memerah otak utk dapatkan jawapan. ekekekek...

atau pun soklan lain... km 92 merah dan kuning

atau contoh soklan lain... bila kita diri nampak 69, bila kita tungging nampak 96..

selalunya treasure hunt zaman skrg ni selalu guna kenderaan berenjin. namun abg penah sekali wat harta karun di sekitar motel ajer. so save, minyak tak yah nak keta. tapi jawapan mudah dapatlah sbb sumer tiru antara satu sama lain.
MaS_BoNgSu
QUOTE(zan @ May 24 2006, 03:36 PM)
treasure hunt ni ada beberapa jenis sayang oii...

kalau yg abang zan nak unjurkan ni...takyah kuar dari keta pun.

contoh soalan... km 203 - cari naga.

pepandailah korang memerah otak utk dapatkan jawapan. ekekekek...

atau pun soklan lain... km 92 merah dan kuning

atau contoh soklan lain... bila kita diri nampak 69, bila kita tungging nampak 96..

selalunya treasure hunt zaman skrg ni selalu guna kenderaan berenjin. namun abg penah sekali wat harta karun di sekitar motel ajer. so save, minyak tak yah nak keta. tapi jawapan mudah dapatlah sbb sumer tiru antara satu sama lain.

mesti kat km 203 tu ada papan iklan beras cap naga... biggrin.gif
zan
QUOTE(MaS_BoNgSu @ May 24 2006, 03:54 PM)
QUOTE(zan @ May 24 2006, 03:36 PM)
treasure hunt ni ada beberapa jenis sayang oii...

kalau yg abang zan nak unjurkan ni...takyah kuar dari keta pun.

contoh soalan... km 203 - cari naga.

pepandailah korang memerah otak utk dapatkan jawapan. ekekekek...

atau pun soklan lain... km 92 merah dan kuning

atau contoh soklan lain... bila kita diri nampak 69, bila kita tungging nampak 96..

selalunya treasure hunt zaman skrg ni selalu guna kenderaan berenjin. namun abg penah sekali wat harta karun di sekitar motel ajer. so save, minyak tak yah nak keta. tapi jawapan mudah dapatlah sbb sumer tiru antara satu sama lain.

mesti kat km 203 tu ada papan iklan beras cap naga... biggrin.gif

itu contoh soklan aje sayang oii.... tu lah yg bestnya treasure hunt ni. sbb kita leh main teka2 jawapan. bukan team mana yg tiba dulu tp team mana yg habis jawap soklan dulu.
MaS_BoNgSu
btol...btol... tp mmg seronok laa....
penat jugak..tp syok...
zan
kalau baca kat thread xtvt, mesra.net gath akan diadakan bulan jun ni...
onehazmir
menarik nih! tp satu keta biasanya baper anggota?
JoYaHsPoRt
QUOTE(zan @ May 24 2006, 01:38 PM)
waslm cik joyah

inilah masalahnya, mungkin sbb pertandingan ini tidak mendapat restu moderators.

aku tak kisah. niat aku baik. sbb acara ini mungkin aku akan gabungkan members dari 5 website.

1. myjodoh.net
2. subsidiari group yahoo myjodoh
3. mesra.net
4. mymasjid.com.my
5. mykakis.net

aku target dalam 20 keta cukup laa... dari mesra dapat 5 keta pun dah ok.

sumer benda aku leh uruskan sendiri spt

1. soklan harta karun dan route
2. aturcara, tarikh dan tempoh
3. penginapan dan makan (termasuk BBQ)
4. acara2 sampingan
5. kewangan dan belanjawan

sbb aku penah organise trip ke mersing, pd dan janda baik. so, aku tak kisah. aiman pun tak kisah.

tapi kena tgk respon dulu. kalau takde respon, maka aku kensellah. aku suka cuti reramai dgn kengkawan. lebih seronok especially kalau seluruh penghuni hotel tu kita kenal berbanding dok cuti berdua atau dalam satu grup kecil.

thethehh... biggrin.gif tongue.gif
zan
QUOTE(onehazmir @ May 24 2006, 05:02 PM)
menarik nih! tp satu keta biasanya baper anggota?

i keta takkan nak naik 12 orang?? kih kih kih 4 org lah selesa.

bayaran satu keta RM200. satu team 4 org, maka sorang bayar RM50. minyak tanggung sendiri.

pemenang diberi hadiah RM2,000 dan hadiah penginapan semalam percuma di sebuah resort. ini dalam cadangan lah...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.