Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Gila Tengok Gambar Perempuan Bogel
Mesra.net Forum > UMUM > Sembang Sembang
Pages: 1, 2
akuyangberdosa
Assalamualaikum kepada semua forumer sekalian. Actually problem aku ni mungkin kebanyakan lelaki lain juga menghidapnya. Ye la kan,memang lumrah lelaki tertarik pada kemolekan tubuh perempuan lebih-lebih lagi dengan tanpa seurat benang. Masalah yang aku hadapi sekarang ialah aku ketagih melihat gambar-gambar perempuan bogel tak kiralah samada melalui internet atau vcd/dvd yang begitu senang didapati di pasar malam atau di shopping complex sekalipun. Tapi perlu diingat aku bukannya ketagih kepada hard porn atau perlakuan seks yang membabitkan lelaki di dalamnya..aku hanya gemar melihat setiap inci dari keindahan body perempuan sahaja dan bukannya aktiviti seks itu. Contohnya gambar-gambar model bogel,playmates,etc. dan setiap kali aku menatapnya membuatkan aku keghairahan dan melepaskan nafsu dgn cara melancap sambil menatap atau menonton tubuh bogel perempuan tersebut. Aku juga gemar melihat gadis-gadis cantik & seksi yang bersepah di mana-mana sekarang. Malah gadis yang berpakaian sopan sekalipun tak terlepas dari mata aku yang boleh menembusi pakaian mereka. So sekarang aku ingin bertaubat tapi cukup sukar utk aku meninggalkan tabiat ini. Harap ada forumer yang sudi bagi tips menyelesaikan masalah aku ni. Terima kasih berbanyak diucapkan.
ryeop
BERUSAHA UNTUK MENDAPATKAN JODOH SECEPAT MUNGKIN...
LIVE AND REALITI..ITU NIKMAT YANG ALLAH BERI...

FANTASI MAYA YG ENGKAU TENGOK SEMUA TU MEMBUANG MASA DAN TENAGA...

PADA AKU..SESUATU YG DAH JADI ADDICTION NI MMG SGT SUSAH NAK HILANGKAN...

HANYA SATU SAHAJA CARANYA...INGAT DOSA,INGAT MATI,INGAT AKHIRAT DAN PEMBALASANNYA...

sad.gif
Ida_KL
diri sendiri yg tak bleh nak kawal mcm tuelah jadinya
Hana_Amirra
aku rasa..sapa2 perempuan kawen dgn ko..misti tiap2 tahun beranak ek?
ko cari ajer lah..perempuan yg mmg tak keje..atau pun perempuan tu keje gomen.

aku tak rasa lah..perempuan yg mmg keje swasta stabil nak beranak tiap2 tahun.. nnt bos marah.
kalau perempuan tu keje swasta..eee..tak buleh..nnt nama termasuk dlm MSS. Mutual Separation Scheme. (wajib ambik kalau ade nama)
nisreen
dari sudut agama, terang2 perbuatan tu menyalahi hukum. jadi the best way ialah kawen...
kalo x cukup syarat lagi, cuba2la buat perkara yg berfaedah. contoh paling bagus ialah bersukan.
mesti susah nak terus berubah kan? jadi, jgn tergesa2. berubahlah secara perlahan2... elakkan dari fikir benda2 yg mengarah kpd perbuatan tersebut.
banyak kan ingat tuhan...

"sesungguhnya dgn mengingati Tuhan, hati akan menjadi tenang"

ingatlah yg perbuatan tu berdosa. dari segi psychology pun, ia affect ko nyer minda. bila da ketagih, nak hilang mesti susah... otak asyik pikir tu jer.

ini adlah pendapat aku, info yg aku dapat dari majalah mingguan wanita.
nisreen
QUOTE(nisreen @ May 24 2006, 10:33 AM)
dari sudut agama, terang2 perbuatan tu menyalahi hukum. jadi the best way ialah kawen...
kalo x cukup syarat lagi, cuba2la buat perkara yg berfaedah. contoh paling bagus ialah bersukan.
mesti susah nak terus berubah kan? jadi, jgn tergesa2. berubahlah secara perlahan2... elakkan dari fikir benda2 yg mengarah kpd perbuatan tersebut.
banyak kan ingat tuhan...

"sesungguhnya dgn mengingati Tuhan, hati akan menjadi tenang"

ingatlah yg perbuatan tu berdosa. dari segi psychology pun, ia affect ko nyer minda. bila da ketagih, nak hilang mesti susah... otak asyik pikir tu jer.

ini adlah pendapat aku, info yg aku dapat dari majalah mingguan wanita.



lagi satu, TAUBAT itu saaangat penting dan selalula berdoa supaya Tuhan bagi hidayah jauhkan diri dari perbuatan tu! smile.gif
kluangman
slalu gi dengar ceramah agama...dan kawan ngan org2 alim....jemaah pun key gak
nur iman insyirah
QUOTE(Hana_Amirra @ May 24 2006, 08:59 AM)
aku rasa..sapa2 perempuan kawen dgn ko..misti tiap2 tahun beranak ek?
ko cari ajer lah..perempuan yg mmg tak keje..atau pun perempuan tu keje gomen.

aku tak rasa lah..perempuan yg mmg keje swasta stabil nak beranak tiap2 tahun.. nnt bos marah.
kalau perempuan tu keje swasta..eee..tak buleh..nnt nama termasuk dlm MSS. Mutual Separation Scheme. (wajib ambik kalau ade nama)

amboi2 Hana...sedap jer cakap cam tu eeekkkk...igt kawen untuk sebab 'tu' jer ker...??
nur iman insyirah
QUOTE(akuyangberdosa @ May 24 2006, 03:11 AM)
Assalamualaikum kepada semua forumer sekalian. Actually problem aku ni mungkin kebanyakan lelaki lain juga menghidapnya. Ye la kan,memang lumrah lelaki tertarik pada kemolekan tubuh perempuan lebih-lebih lagi dengan tanpa seurat benang. Masalah yang aku hadapi sekarang ialah aku ketagih melihat gambar-gambar perempuan bogel tak kiralah samada melalui internet atau vcd/dvd yang begitu senang didapati di pasar malam atau di shopping complex sekalipun. Tapi perlu diingat aku bukannya ketagih kepada hard porn atau perlakuan seks yang membabitkan lelaki di dalamnya..aku hanya gemar melihat setiap inci dari keindahan body perempuan sahaja dan bukannya aktiviti seks itu. Contohnya gambar-gambar model bogel,playmates,etc. dan setiap kali aku menatapnya membuatkan aku keghairahan dan melepaskan nafsu dgn cara melancap sambil menatap atau menonton tubuh bogel perempuan tersebut. Aku juga gemar melihat gadis-gadis cantik & seksi yang bersepah di mana-mana sekarang. Malah gadis yang berpakaian sopan sekalipun tak terlepas dari mata aku yang boleh menembusi pakaian mereka. So sekarang aku ingin bertaubat tapi cukup sukar utk aku meninggalkan tabiat ini. Harap ada forumer yang sudi bagi tips menyelesaikan masalah aku ni. Terima kasih berbanyak diucapkan.

kesan yg paling mendalam dik...nanti adik akan mengalami mati pucuk...rugi dik...cara paling berkesan:

1) cari aktiviti yg boleh membuat anda lupa pada perkara tersebut seperti main badminton...jogging ...bersukan..
2) belajar ilmu agama..cthnya:
balik keje....main bola sepak...balik main bola ..siap2 pi surau...habis maghrib..baca quran..semayang isyak..
pas semayang isyak ...cuba hayati setiap makna dlam solat..apa makna doa iftitah..apa makna bacaan sujud...apa makna bcaan rukuk..bacaan dua antara dua tahyat...bila kita solat..kita faham maksud ayat2 tu..kita akan lebih feel semasa solat...
bila dah feel..kita akan rasa tenang sgt..in fact u are boy..u bakal menjadi suami..jadi benda cam ni perlu lah...
3) bangun seawal pagi..pukul 4 pagi cthnya...semayang sunat...insya Allah boleh lah lupa semua tu...
gadengmoon
aku respek ko..at least ko dare enough to bring on ur prob mate...

my ultimate advise:

pls do some other thing / make urself bz.....bukak bisnes halal ke / MLM pun ok jgk / or put more attention on comunity service deal

practise ur pray on time... tht wiil make ur iman much tebal to face the thing like this....jiwa kena jaga..baru raga betul jalannya nya

goodluck mate....

ps>
some more pls dont naked sleep... it kill ur sperm later...
nanti tgn ko gatal mastubate
masMerah
QUOTE(akuyangberdosa @ May 24 2006, 03:11 AM)
Assalamualaikum kepada semua forumer sekalian. Actually problem aku ni mungkin kebanyakan lelaki lain juga menghidapnya. Ye la kan,memang lumrah lelaki tertarik pada kemolekan tubuh perempuan lebih-lebih lagi dengan tanpa seurat benang. Masalah yang aku hadapi sekarang ialah aku ketagih melihat gambar-gambar perempuan bogel tak kiralah samada melalui internet atau vcd/dvd yang begitu senang didapati di pasar malam atau di shopping complex sekalipun. Tapi perlu diingat aku bukannya ketagih kepada hard porn atau perlakuan seks yang membabitkan lelaki di dalamnya..aku hanya gemar melihat setiap inci dari keindahan body perempuan sahaja dan bukannya aktiviti seks itu. Contohnya gambar-gambar model bogel,playmates,etc. dan setiap kali aku menatapnya membuatkan aku keghairahan dan melepaskan nafsu dgn cara melancap sambil menatap atau menonton tubuh bogel perempuan tersebut. Aku juga gemar melihat gadis-gadis cantik & seksi yang bersepah di mana-mana sekarang. Malah gadis yang berpakaian sopan sekalipun tak terlepas dari mata aku yang boleh menembusi pakaian mereka. So sekarang aku ingin bertaubat tapi cukup sukar utk aku meninggalkan tabiat ini. Harap ada forumer yang sudi bagi tips menyelesaikan masalah aku ni. Terima kasih berbanyak diucapkan.


awak masih muda kot...

kata orang... kalau meningkat umur.. keinginan semakin kureng...


so.. habiskan aktiviti dgn riadah.. membaca ... menonton tv.. semayang dan ibadat tu off course..


sekali sekala takpe kot kalo nak tengok org bogel... asal jgn sampai merogol atau berzina...

sekali sekala d'5 takpe kot...

cukup mampu nanti.. kawen ek...


wallahualam... kena tanya org yg tau hukum




ph34r.gif makan sekadar keperluan.. krn haramm yg bersebab... jgn lebih lebih....


kekadang manusia kalo dok tahaq napsu.. sekali pompuan mai kang di depan... iman luruh...
akhir2 zaman ni....

kalo d '5 boleh menolong mengelakkan dosa lebih besar... carry on... cukup ekadar keperluan
kak lia
Cuba sibukkan diri dengan benda2 yg berfaedah.
akuyangberdosa
QUOTE(nur iman insyirah @ May 25 2006, 09:49 AM)
kesan yg paling mendalam dik...nanti adik akan mengalami mati pucuk...rugi dik...cara paling berkesan:

1) cari aktiviti yg boleh membuat anda lupa pada perkara tersebut seperti main badminton...jogging ...bersukan..
2) belajar ilmu agama..cthnya:
balik keje....main bola sepak...balik main bola ..siap2 pi surau...habis maghrib..baca quran..semayang isyak..
pas semayang isyak ...cuba hayati setiap makna dlam solat..apa makna doa iftitah..apa makna bacaan sujud...apa makna bcaan rukuk..bacaan dua antara dua tahyat...bila kita solat..kita faham maksud ayat2 tu..kita akan lebih feel semasa solat...
bila dah feel..kita akan rasa tenang sgt..in fact u are boy..u bakal menjadi suami..jadi benda cam ni perlu lah...
3) bangun seawal pagi..pukul 4 pagi cthnya...semayang sunat...insya Allah boleh lah lupa semua tu...

Time kasih atas tips yg awk bagi tuh. Tapi yg masalahnya saya ni jenis yang tak reti bersukan, nak turun joging pun malas dan cepat pancit. Lagipun saya tak terdaya nak menahan nafsu dari melihat gambar-gambar macam tu. Bila malam je saya akan surf website-website blue yang memaparkan gambar bogel gadis-gadis..maklumla senang nak explore sepuas-puasnya sebab komputer dalam bilik saya saja. Mak ayah saya tak tau perbuatan saya dalam bilik malam-malam waktu diorang tgh tidur. Tang ibadat memang saya tak penah tinggal semayang,semayang jumaat sekali seminggu tu pun tak penah missed..boleh dikatakan saya ni ada basic dalam ilmu agama,malahan rumah saya sendiripun banyak buku-buku agama dan saya selalu membaca semua buku tersebut. Walaupun begitu hobi saya yang satu ni amat payah nak ditinggalkan. Tak tahu la bila dah kawin nanti saya akan kembali normal..tapi masalahnya umur saya muda lagi..mengundi pun tak layak lagi biggrin.gif
akuyangberdosa
QUOTE(masMerah @ May 26 2006, 02:50 PM)
sekali sekala takpe kot kalo nak tengok org bogel... asal jgn sampai merogol atau berzina...

Saya tengok gambar tu hampir setiap hari bukannya sekali-sekala. Kadang-kadang tu nak rasa jugak tengok yang real..live depan mata..eh,astaghfirullah unsure.gif
nisreen
QUOTE(akuyangberdosa @ May 26 2006, 04:51 PM)
QUOTE(masMerah @ May 26 2006, 02:50 PM)
sekali sekala takpe kot kalo nak tengok org bogel... asal jgn sampai merogol atau berzina...

Saya tengok gambar tu hampir setiap hari bukannya sekali-sekala. Kadang-kadang tu nak rasa jugak tengok yang real..live depan mata..eh,astaghfirullah unsure.gif



sebenarnyakan, benda2 gini la yg mendorong awak buat benda yg lagi teruk mcm dot dot dot tu.
kena kuatkan semangat! jangan cepat layu dgn godaan syaitan. semuanya terletak pada diri sendiri. kita yg menentukan hala tuju diri. nak jadi baik ke....nak jadi jahat ke... tepuk dada tanya akal.

lumrah manusia sbnrnya to seek assurance from others on anything we do. jadi sekarang ni, semua menyokong awak untuk BERHENTI dari perbuatan xelok tu.
banyak buruk dari baik.

cuba buat senarai, pros and cons tentang perbuatan awk tu. and then bandingkan serta fikirkan sedalam2nya. betul ke x betul apap yg awk da wat tu.hm.... mestila x kan.
bayangkan pula kalo mak ayah awak tau... Ya ALLAH... mesti hancur hati mereka kan? so, fikirkan mereka kalau pun awak x fikirkan masa depan sendiri.
KernelStackDump
Ko nihhh.... aku dah sampai jemu menengok bender tu.... apa yang bestnyer pon... aksi yang sama jer setiapkali..... hahahahahaha
M©Twist
Nak elak dari keinginan nak buat camtu.. aku ader tips sket, cube kuarkan perasaan marah bile keinginan tu datang. Pikirkan sesuatu yang menyakitkan hati or for the best result suh memberČ sakat kao ker.. haha nanti kate gile lak. Wuteva la janji perasaan marah kao tu leh kuar. Insya-Allah bleh terhindar.. biggrin.gif
Ida_KL
x lame lagi ko gile sekslah lol.gif lol.gif lol.gif
masMerah
QUOTE(M©Twist @ May 26 2006, 07:04 PM)
Nak elak dari keinginan nak buat camtu.. aku ader tips sket, cube kuarkan perasaan marah bile keinginan tu datang. Pikirkan sesuatu yang menyakitkan hati or for the best result suh memberČ sakat kao ker.. haha nanti kate gile lak. Wuteva la janji perasaan marah kao tu leh kuar. Insya-Allah bleh terhindar.. biggrin.gif



tip tip tip...



smile.gif kerana budak tu byk masa yang tak di penuhi dgn agenda positif....


cuba menonton beita.... setiap hari sbgi rutin.... baru sedar hidup di luar sana...

merapi.. banjir... tanah runtuh... perang... cacat...

baru insaf sikit dari dok melayan napsu...


tonton bersama mu....
kamu dok asik dgn gambar blue.. org lain dok dengan susah seranah...

namun atas dasar cara kehidupan muda mudi zaman sekarang.... buatlah pilihan terbaik
yang tidak menjeruskan diri dalam kancah dosa dan lembah maksiat...
putrialyin
jangan buka laman web tu... cubalah sekali pada malam ni... try to push ur mind to be strong and control urself to do that... ok selamat mencuba.... bila dah berjaya esok pun jgn ulangi lagi sampailah anda lupa dan tidak mengamalkannya....
pakcik
QUOTE(akuyangberdosa @ May 26 2006, 04:46 PM)
QUOTE(nur iman insyirah @ May 25 2006, 09:49 AM)
kesan yg paling mendalam dik...nanti adik akan mengalami mati pucuk...rugi dik...cara paling berkesan:

1) cari aktiviti yg boleh membuat anda lupa pada perkara tersebut seperti main badminton...jogging ...bersukan..
2) belajar ilmu agama..cthnya:
    balik keje....main bola sepak...balik main bola ..siap2 pi surau...habis maghrib..baca quran..semayang isyak..
    pas semayang isyak ...cuba hayati setiap makna dlam solat..apa makna doa iftitah..apa makna bacaan sujud...apa makna bcaan rukuk..bacaan dua antara dua tahyat...bila kita solat..kita faham maksud ayat2 tu..kita akan lebih feel semasa solat...
bila dah feel..kita akan rasa tenang sgt..in fact u are boy..u bakal menjadi suami..jadi benda cam ni perlu lah...
3) bangun seawal pagi..pukul 4 pagi cthnya...semayang sunat...insya Allah boleh lah lupa semua tu...

Time kasih atas tips yg awk bagi tuh. Tapi yg masalahnya saya ni jenis yang tak reti bersukan, nak turun joging pun malas dan cepat pancit. Lagipun saya tak terdaya nak menahan nafsu dari melihat gambar-gambar macam tu. Bila malam je saya akan surf website-website blue yang memaparkan gambar bogel gadis-gadis..maklumla senang nak explore sepuas-puasnya sebab komputer dalam bilik saya saja. Mak ayah saya tak tau perbuatan saya dalam bilik malam-malam waktu diorang tgh tidur. Tang ibadat memang saya tak penah tinggal semayang,semayang jumaat sekali seminggu tu pun tak penah missed..boleh dikatakan saya ni ada basic dalam ilmu agama,malahan rumah saya sendiripun banyak buku-buku agama dan saya selalu membaca semua buku tersebut. Walaupun begitu hobi saya yang satu ni amat payah nak ditinggalkan. Tak tahu la bila dah kawin nanti saya akan kembali normal..tapi masalahnya umur saya muda lagi..mengundi pun tak layak lagi biggrin.gif

Assalamualikum...tertarik gak pakcik nak join topik ni....kata orang tua -tua hendak seribu daya tak hendak seribu dalih...elakkan dari beri alasan tidak boleh...Utama sekali kena ingat akan dosanya Bahawa Allah MELAKNAT orang yang berkahwin dengan tangannya sendiri....faham kan maksudnya ....

keduanya adik...boleh buang sumber maksiat tersebut....TUTUP terus langganan internert.......kerana adik tau adik seorang yang tak boleh kawal diri...buka internert mesti melancung ke sana.......tu sebenarnya dah jadi tebiat/ketagih.....Ingat mata adalah anugerah Allah jadi gunakan sebaik-baiknya....bukan kearah maksiat...esok-esok mereka akan jadi saksi...(rasanya adik pun lebih tau pasal ada basic agama)

ke tiganya berpuasa sunat dik......

setiap malam MUHASABAHkan diri....apa dosa yang telah kita buat..dan bertaubatlah......sebelum terlambat.....sebelum maut datang menjemput...gunakan masa-masa yang adik biasa buat maksiat tu dengan baca Al-Quran......(sebenarnya benda ni atas NAK degan TIDAK aja....kalau mulut sahaja mau berubah tapi tidak mau (alasan) buat tindakan susulan.....kita takkan kemana...macam si katak duduk dalam perigi buta....katanya dia mahu keluar dari tempat yang sempit dan gelap ini...dia mahu melihat dunia yang luas....tapi sayangnya hanya kata-kata shj yang kuar ....tanpa ada sekelumit usaha untuk melompat keluar..akhirnya disitulah dia berkubur....

soal ibadat pakcik no komen lah....Alhamdulillah..adik tak pernah tinggal solat..................
" sesungguhnya solat itu mencegah dari perbuatan mungkar " kalau bersolat tapi masih juga melakukan kemungkaran....kena semak balik dengan teliti amalan solat yang kita dah buat tu dah betul-betul sempurna ke tidak.....atau buat sekadar melepaskan batuk di tangga....


moral: jgn jadi seperti katak itu dan kawan-kawannya... ph34r.gif

Jom Tengok....Jom la
MacD
baik hentikan... effect lepas kawen nanti.. bahaya woooo....

cam kata pakcik.. banyakkkan berpuasa ....
ryeop
SUKA SANGAT MAIN SORANG..
NANTI DAH KAWIN JADI LEMBIK..TAK TAHAN LAMA...
RUGI-RUGI-RUGI.. laugh.gif
MacD
QUOTE(ryeop @ May 28 2006, 11:27 AM)
SUKA SANGAT MAIN SORANG..
NANTI DAH KAWIN JADI LEMBIK..TAK TAHAN LAMA...
RUGI-RUGI-RUGI.. laugh.gif

barang berharga tu... patut nya kena la jaga elok2 khas utk bakal isteri
Khayty
QUOTE(MacD @ May 28 2006, 09:49 AM)
baik hentikan... effect lepas kawen nanti.. bahaya woooo....

cam kata pakcik.. banyakkkan berpuasa ....

apa effect nya? biggrin.gif
VARGTYRADAM666
PROTOKOL ZIONIS.....

ADUH HAI.... PERANG SARAF MELALUI ELECTRONIK WARFARE NIH HAI........
nur iman insyirah
QUOTE(akuyangberdosa @ May 26 2006, 04:46 PM)
QUOTE(nur iman insyirah @ May 25 2006, 09:49 AM)
kesan yg paling mendalam dik...nanti adik akan mengalami mati pucuk...rugi dik...cara paling berkesan:

1) cari aktiviti yg boleh membuat anda lupa pada perkara tersebut seperti main badminton...jogging ...bersukan..
2) belajar ilmu agama..cthnya:
    balik keje....main bola sepak...balik main bola ..siap2 pi surau...habis maghrib..baca quran..semayang isyak..
    pas semayang isyak ...cuba hayati setiap makna dlam solat..apa makna doa iftitah..apa makna bacaan sujud...apa makna bcaan rukuk..bacaan dua antara dua tahyat...bila kita solat..kita faham maksud ayat2 tu..kita akan lebih feel semasa solat...
bila dah feel..kita akan rasa tenang sgt..in fact u are boy..u bakal menjadi suami..jadi benda cam ni perlu lah...
3) bangun seawal pagi..pukul 4 pagi cthnya...semayang sunat...insya Allah boleh lah lupa semua tu...

Time kasih atas tips yg awk bagi tuh. Tapi yg masalahnya saya ni jenis yang tak reti bersukan, nak turun joging pun malas dan cepat pancit. Lagipun saya tak terdaya nak menahan nafsu dari melihat gambar-gambar macam tu. Bila malam je saya akan surf website-website blue yang memaparkan gambar bogel gadis-gadis..maklumla senang nak explore sepuas-puasnya sebab komputer dalam bilik saya saja. Mak ayah saya tak tau perbuatan saya dalam bilik malam-malam waktu diorang tgh tidur. Tang ibadat memang saya tak penah tinggal semayang,semayang jumaat sekali seminggu tu pun tak penah missed..boleh dikatakan saya ni ada basic dalam ilmu agama,malahan rumah saya sendiripun banyak buku-buku agama dan saya selalu membaca semua buku tersebut. Walaupun begitu hobi saya yang satu ni amat payah nak ditinggalkan. Tak tahu la bila dah kawin nanti saya akan kembali normal..tapi masalahnya umur saya muda lagi..mengundi pun tak layak lagi biggrin.gif

dik...ingat DOSA dik...akak takut nanti boleh buat adik nak mencuba lak..kang LAGI NAYA...maksud akak nak cuba pegang lah...

[SIZE=14][COLOR=red]nak seribu daya dik....
nur iman insyirah
QUOTE(pakcik @ May 28 2006, 09:39 AM)
QUOTE(akuyangberdosa @ May 26 2006, 04:46 PM)
QUOTE(nur iman insyirah @ May 25 2006, 09:49 AM)
kesan yg paling mendalam dik...nanti adik akan mengalami mati pucuk...rugi dik...cara paling berkesan:

1) cari aktiviti yg boleh membuat anda lupa pada perkara tersebut seperti main badminton...jogging ...bersukan..
2) belajar ilmu agama..cthnya:
    balik keje....main bola sepak...balik main bola ..siap2 pi surau...habis maghrib..baca quran..semayang isyak..
    pas semayang isyak ...cuba hayati setiap makna dlam solat..apa makna doa iftitah..apa makna bacaan sujud...apa makna bcaan rukuk..bacaan dua antara dua tahyat...bila kita solat..kita faham maksud ayat2 tu..kita akan lebih feel semasa solat...
bila dah feel..kita akan rasa tenang sgt..in fact u are boy..u bakal menjadi suami..jadi benda cam ni perlu lah...
3) bangun seawal pagi..pukul 4 pagi cthnya...semayang sunat...insya Allah boleh lah lupa semua tu...

Time kasih atas tips yg awk bagi tuh. Tapi yg masalahnya saya ni jenis yang tak reti bersukan, nak turun joging pun malas dan cepat pancit. Lagipun saya tak terdaya nak menahan nafsu dari melihat gambar-gambar macam tu. Bila malam je saya akan surf website-website blue yang memaparkan gambar bogel gadis-gadis..maklumla senang nak explore sepuas-puasnya sebab komputer dalam bilik saya saja. Mak ayah saya tak tau perbuatan saya dalam bilik malam-malam waktu diorang tgh tidur. Tang ibadat memang saya tak penah tinggal semayang,semayang jumaat sekali seminggu tu pun tak penah missed..boleh dikatakan saya ni ada basic dalam ilmu agama,malahan rumah saya sendiripun banyak buku-buku agama dan saya selalu membaca semua buku tersebut. Walaupun begitu hobi saya yang satu ni amat payah nak ditinggalkan. Tak tahu la bila dah kawin nanti saya akan kembali normal..tapi masalahnya umur saya muda lagi..mengundi pun tak layak lagi biggrin.gif

Assalamualikum...tertarik gak pakcik nak join topik ni....kata orang tua -tua hendak seribu daya tak hendak seribu dalih...elakkan dari beri alasan tidak boleh...Utama sekali kena ingat akan dosanya Bahawa Allah MELAKNAT orang yang berkahwin dengan tangannya sendiri....faham kan maksudnya ....

keduanya adik...boleh buang sumber maksiat tersebut....TUTUP terus langganan internert.......kerana adik tau adik seorang yang tak boleh kawal diri...buka internert mesti melancung ke sana.......tu sebenarnya dah jadi tebiat/ketagih.....Ingat mata adalah anugerah Allah jadi gunakan sebaik-baiknya....bukan kearah maksiat...esok-esok mereka akan jadi saksi...(rasanya adik pun lebih tau pasal ada basic agama)

ke tiganya berpuasa sunat dik......

setiap malam MUHASABAHkan diri....apa dosa yang telah kita buat..dan bertaubatlah......sebelum terlambat.....sebelum maut datang menjemput...gunakan masa-masa yang adik biasa buat maksiat tu dengan baca Al-Quran......(sebenarnya benda ni atas NAK degan TIDAK aja....kalau mulut sahaja mau berubah tapi tidak mau (alasan) buat tindakan susulan.....kita takkan kemana...macam si katak duduk dalam perigi buta....katanya dia mahu keluar dari tempat yang sempit dan gelap ini...dia mahu melihat dunia yang luas....tapi sayangnya hanya kata-kata shj yang kuar ....tanpa ada sekelumit usaha untuk melompat keluar..akhirnya disitulah dia berkubur....

soal ibadat pakcik no komen lah....Alhamdulillah..adik tak pernah tinggal solat..................
" sesungguhnya solat itu mencegah dari perbuatan mungkar " kalau bersolat tapi masih juga melakukan kemungkaran....kena semak balik dengan teliti amalan solat yang kita dah buat tu dah betul-betul sempurna ke tidak.....atau buat sekadar melepaskan batuk di tangga....


moral: jgn jadi seperti katak itu dan kawan-kawannya... ph34r.gif

Jom Tengok....Jom la

akak setuju...
an2
QUOTE(ryeop @ May 28 2006, 11:27 AM)
SUKA SANGAT MAIN SORANG..
NANTI DAH KAWIN JADI LEMBIK..TAK TAHAN LAMA...
RUGI-RUGI-RUGI.. laugh.gif

nanti ko takkan merasa puas dengan ister ko...

ko nak tangan jugak...
Ida_KL
QUOTE(an2 @ May 29 2006, 05:29 PM)
QUOTE(ryeop @ May 28 2006, 11:27 AM)
SUKA SANGAT MAIN SORANG..
NANTI DAH KAWIN JADI LEMBIK..TAK TAHAN LAMA...
RUGI-RUGI-RUGI.. lol.gif

nanti ko takkan merasa puas dengan ister ko...

ko nak tangan jugak...

biarkanlah dier...tak lame lagi tgnnya tue kematulah lol.gif lol.gif
@zi@H @LeA
Ish... Ganas la ko.....

Tapi tak dapat dinafikan... benda2 yang tak leh tu yang kita nak tengok sangat..

Skrg banyakkan sembahyang & berpuasa..

kalu ko ternampak @ tertengok buat2 jer tak nampak sambil
istifar dalam hati tu..

InsyaAllah.. Tuhan Maha Mengetahui.. niat sebenar manusia...
ssnowprincess
"Lebih baik ditusukkan sebatang jarum dari besi ke kepala seorang laki-laki daripada ia menyentuh wanita yang tidak dihalalkan baginya." (Riwayat At-Tabrani dan Al-Baihaqi).
VARGTYRADAM666
AKU KALU KAT CYBER HELL AKU ONLINE...

BILA BUDAK SEBELAH AKU BUKAK BLUE JERH...

AKU TEROS BUKAK WEBSITE KEPALA BERKECAI...MUKA MELETOP...ORANG KENA TIKAM.... KENA BEDIL...

HAHAHAAHAH

PASTU TEROS BUKAK BESAR-BESARAN....

AUTOMATIC DIA AKAN CLIK....DAN TEROS GI KAUNTER BLAH..... laugh.gif

BAIK JANTAN..BAIK BETINA... ASAL ADER JERH JALAN NAK BUKAK LAMAN LUCAH....

AKU PSYCHO DGN LAMAN MAUTT laugh.gif
VARGTYRADAM666
SIAP AKU TAPAU ROTI CANAI LAGI....

TGK GAMBAR SADIST SAMBIL MAKAN...

GAGHAHAHAHAHAHA BLEYH TAHAN... laugh.gif

SEMUA BERKUAK..... biggrin.gif
paksumat
QUOTE(akuyangberdosa @ May 24 2006, 03:11 AM)
Assalamualaikum kepada semua forumer sekalian. Actually problem aku ni mungkin kebanyakan lelaki lain juga menghidapnya. Ye la kan,memang lumrah lelaki tertarik pada kemolekan tubuh perempuan lebih-lebih lagi dengan tanpa seurat benang. Masalah yang aku hadapi sekarang ialah aku ketagih melihat gambar-gambar perempuan bogel tak kiralah samada melalui internet atau vcd/dvd yang begitu senang didapati di pasar malam atau di shopping complex sekalipun. Tapi perlu diingat aku bukannya ketagih kepada hard porn atau perlakuan seks yang membabitkan lelaki di dalamnya..aku hanya gemar melihat setiap inci dari keindahan body perempuan sahaja dan bukannya aktiviti seks itu. Contohnya gambar-gambar model bogel,playmates,etc. dan setiap kali aku menatapnya membuatkan aku keghairahan dan melepaskan nafsu dgn cara melancap sambil menatap atau menonton tubuh bogel perempuan tersebut. Aku juga gemar melihat gadis-gadis cantik & seksi yang bersepah di mana-mana sekarang. Malah gadis yang berpakaian sopan sekalipun tak terlepas dari mata aku yang boleh menembusi pakaian mereka. So sekarang aku ingin bertaubat tapi cukup sukar utk aku meninggalkan tabiat ini. Harap ada forumer yang sudi bagi tips menyelesaikan masalah aku ni. Terima kasih berbanyak diucapkan.

Saya berpendapat ketagih melihat prempuan bogel atau berkeadaan seksi itu menunjukkan saudara adalah seorang lelaki yang sejati (teringin dan bernafsu untuk melihat prempuan secara kesemuanya dan sudah tentu ingin juga memiliki ,menyentuh dan menikmati keseronokan dari tubuh badan yang gebu itu).Itu adalah adat biasa bagi seorang lelaki diperingkat remaja terutamanya bagi mereka yang masih belum kahwin dan belum merasai nikmat dari tubuh badan seorang prempuan yang tak ada sehelai benang dibadanya.Saudara tak perlulah bertaubat,cari saja pasangan yang saudara idamkan dan kahwin saja.Baru lah sdr dapat hilangkan segala ketagihan melihat adegan2 prempuan berbogel kerana saudara sudah bukan saja dapat melihat dan sentuh setiap anggota prempuan yang saudara idamkan itu tetapi dapat juga merasai keindahan dan keseronokan dari tubuh badannya.
nur iman insyirah
QUOTE(paksumat @ May 30 2006, 06:41 AM)
QUOTE(akuyangberdosa @ May 24 2006, 03:11 AM)
Assalamualaikum kepada semua forumer sekalian. Actually problem aku ni mungkin kebanyakan lelaki lain juga menghidapnya. Ye la kan,memang lumrah lelaki tertarik pada kemolekan tubuh perempuan lebih-lebih lagi dengan tanpa seurat benang. Masalah yang aku hadapi sekarang ialah aku ketagih melihat gambar-gambar perempuan bogel tak kiralah samada melalui internet atau vcd/dvd yang begitu senang didapati di pasar malam atau di shopping complex sekalipun. Tapi perlu diingat aku bukannya ketagih kepada hard porn atau perlakuan seks yang membabitkan lelaki di dalamnya..aku hanya gemar melihat setiap inci dari keindahan body perempuan sahaja dan bukannya aktiviti seks itu. Contohnya gambar-gambar model bogel,playmates,etc. dan setiap kali aku menatapnya membuatkan aku keghairahan dan melepaskan nafsu dgn cara melancap sambil menatap atau menonton tubuh bogel perempuan tersebut. Aku juga gemar melihat gadis-gadis cantik & seksi yang bersepah di mana-mana sekarang. Malah gadis yang berpakaian sopan sekalipun tak terlepas dari mata aku yang boleh menembusi pakaian mereka. So sekarang aku ingin bertaubat tapi cukup sukar utk aku meninggalkan tabiat ini. Harap ada forumer yang sudi bagi tips menyelesaikan masalah aku ni. Terima kasih berbanyak diucapkan.

Saya berpendapat ketagih melihat prempuan bogel atau berkeadaan seksi itu menunjukkan saudara adalah seorang lelaki yang sejati (teringin dan bernafsu untuk melihat prempuan secara kesemuanya dan sudah tentu ingin juga memiliki ,menyentuh dan menikmati keseronokan dari tubuh badan yang gebu itu).Itu adalah adat biasa bagi seorang lelaki diperingkat remaja terutamanya bagi mereka yang masih belum kahwin dan belum merasai nikmat dari tubuh badan seorang prempuan yang tak ada sehelai benang dibadanya.Saudara tak perlulah bertaubat,cari saja pasangan yang saudara idamkan dan kahwin saja.Baru lah sdr dapat hilangkan segala ketagihan melihat adegan2 prempuan berbogel kerana saudara sudah bukan saja dapat melihat dan sentuh setiap anggota prempuan yang saudara idamkan itu tetapi dapat juga merasai keindahan dan keseronokan dari tubuh badannya.

tak yah bertobat....itu maksiat mata Pak su...
freely
huh.gif PAYAH MACAM TU...

SENDIRI MAU INGAT LAAA
SaruKhan_Melayu
Semmol meter la masalah adik nih.....

Jgn Tengok perempuan.......
paksumat
QUOTE(nur iman insyirah @ May 30 2006, 10:01 AM)
QUOTE(paksumat @ May 30 2006, 06:41 AM)
QUOTE(akuyangberdosa @ May 24 2006, 03:11 AM)
Assalamualaikum kepada semua forumer sekalian. Actually problem aku ni mungkin kebanyakan lelaki lain juga menghidapnya. Ye la kan,memang lumrah lelaki tertarik pada kemolekan tubuh perempuan lebih-lebih lagi dengan tanpa seurat benang. Masalah yang aku hadapi sekarang ialah aku ketagih melihat gambar-gambar perempuan bogel tak kiralah samada melalui internet atau vcd/dvd yang begitu senang didapati di pasar malam atau di shopping complex sekalipun. Tapi perlu diingat aku bukannya ketagih kepada hard porn atau perlakuan seks yang membabitkan lelaki di dalamnya..aku hanya gemar melihat setiap inci dari keindahan body perempuan sahaja dan bukannya aktiviti seks itu. Contohnya gambar-gambar model bogel,playmates,etc. dan setiap kali aku menatapnya membuatkan aku keghairahan dan melepaskan nafsu dgn cara melancap sambil menatap atau menonton tubuh bogel perempuan tersebut. Aku juga gemar melihat gadis-gadis cantik & seksi yang bersepah di mana-mana sekarang. Malah gadis yang berpakaian sopan sekalipun tak terlepas dari mata aku yang boleh menembusi pakaian mereka. So sekarang aku ingin bertaubat tapi cukup sukar utk aku meninggalkan tabiat ini. Harap ada forumer yang sudi bagi tips menyelesaikan masalah aku ni. Terima kasih berbanyak diucapkan.

Saya berpendapat ketagih melihat prempuan bogel atau berkeadaan seksi itu menunjukkan saudara adalah seorang lelaki yang sejati (teringin dan bernafsu untuk melihat prempuan secara kesemuanya dan sudah tentu ingin juga memiliki ,menyentuh dan menikmati keseronokan dari tubuh badan yang gebu itu).Itu adalah adat biasa bagi seorang lelaki diperingkat remaja terutamanya bagi mereka yang masih belum kahwin dan belum merasai nikmat dari tubuh badan seorang prempuan yang tak ada sehelai benang dibadanya.Saudara tak perlulah bertaubat,cari saja pasangan yang saudara idamkan dan kahwin saja.Baru lah sdr dapat hilangkan segala ketagihan melihat adegan2 prempuan berbogel kerana saudara sudah bukan saja dapat melihat dan sentuh setiap anggota prempuan yang saudara idamkan itu tetapi dapat juga merasai keindahan dan keseronokan dari tubuh badannya.

tak yah bertobat....itu maksiat mata Pak su...

Apa yang saya maksudkan cara penyelesaian yang sebenar ialah berkahwin.Kalau bertobat tanpa berkahwin lelaki yang gila sex (suka melihat prempuan bogel) akan ulangi lagi dan lagi, selepas bertobat dan tobatnya akan jadi sia sia saja.
yushida03
QUOTE(SaruKhan_Melayu @ May 30 2006, 03:52 PM)
Semmol meter la masalah adik nih.....

Jgn Tengok perempuan.......

aku suka tgk mahima chowdry dalam pardes..
kamil
QUOTE(paksumat @ May 30 2006, 06:41 AM)
Saya berpendapat ketagih melihat prempuan bogel atau berkeadaan seksi itu menunjukkan saudara adalah seorang lelaki yang sejati (teringin dan bernafsu untuk melihat prempuan secara kesemuanya dan sudah tentu ingin juga memiliki ,menyentuh dan menikmati keseronokan dari tubuh badan yang gebu itu).Itu adalah adat biasa bagi seorang lelaki diperingkat remaja terutamanya bagi mereka yang masih belum kahwin dan belum merasai nikmat dari tubuh badan seorang prempuan yang tak ada sehelai benang dibadanya.Saudara tak perlulah bertaubat,cari saja pasangan yang saudara idamkan dan kahwin saja.Baru lah sdr dapat hilangkan segala ketagihan melihat adegan2 prempuan berbogel kerana saudara sudah bukan saja dapat melihat dan sentuh setiap anggota prempuan yang saudara idamkan itu tetapi dapat juga merasai keindahan dan keseronokan dari tubuh badannya.

rolleyes.gif
Baca tulisan paksumat nih buat gua jadi tak sabar nak kawin biggrin.gif
kamil
QUOTE(yushida03 @ May 30 2006, 07:21 PM)
QUOTE(SaruKhan_Melayu @ May 30 2006, 03:52 PM)
Semmol meter la masalah adik nih.....

Jgn Tengok perempuan.......

aku suka tgk mahima chowdry dalam pardes..

yang ni ker yus?? laugh.gif


yushida03
QUOTE(kamil @ May 31 2006, 12:55 AM)
QUOTE(yushida03 @ May 30 2006, 07:21 PM)
QUOTE(SaruKhan_Melayu @ May 30 2006, 03:52 PM)
Semmol meter la masalah adik nih.....

Jgn Tengok perempuan.......

aku suka tgk mahima chowdry dalam pardes..

yang ni ker yus?? laugh.gif



oh yes.. yes yess.. best best
'ra
QUOTE(akuyangberdosa @ May 24 2006, 03:11 AM)
Assalamualaikum kepada semua forumer sekalian. Actually problem aku ni mungkin kebanyakan lelaki lain juga menghidapnya. Ye la kan,memang lumrah lelaki tertarik pada kemolekan tubuh perempuan lebih-lebih lagi dengan tanpa seurat benang. Masalah yang aku hadapi sekarang ialah aku ketagih melihat gambar-gambar perempuan bogel tak kiralah samada melalui internet atau vcd/dvd yang begitu senang didapati di pasar malam atau di shopping complex sekalipun. Tapi perlu diingat aku bukannya ketagih kepada hard porn atau perlakuan seks yang membabitkan lelaki di dalamnya..aku hanya gemar melihat setiap inci dari keindahan body perempuan sahaja dan bukannya aktiviti seks itu. Contohnya gambar-gambar model bogel,playmates,etc. dan setiap kali aku menatapnya membuatkan aku keghairahan dan melepaskan nafsu dgn cara melancap sambil menatap atau menonton tubuh bogel perempuan tersebut. Aku juga gemar melihat gadis-gadis cantik & seksi yang bersepah di mana-mana sekarang. Malah gadis yang berpakaian sopan sekalipun tak terlepas dari mata aku yang boleh menembusi pakaian mereka. So sekarang aku ingin bertaubat tapi cukup sukar utk aku meninggalkan tabiat ini. Harap ada forumer yang sudi bagi tips menyelesaikan masalah aku ni. Terima kasih berbanyak diucapkan.

Sebenarnya, kamu mempunyai jiwa yang sangat halus dan menghargai kesenian. Tetapi tidak menyedarinya mungkin kerana kamu masih muda. Tubuh wanita yang cantik dan comel adalah salah satu seni ciptaan tuhan yang dianugerah kepada kita. Tetapi untuk menikmati seni ini secara mutlak, mestilah mematuhi syarat dan peraturannya. Jika sudah memilikinya haruslah menjaganya dengan sebaik-baiknya agar ianya terus cantik, mekar dan dapat menikmatinya selagi ianya milik kita.

Tetapi bagi kamu yang baru mengenali keindahan ini akan menyebabkan suatu ledakan kimia di dalam pemikiran kamu. Kejutan demi kejutan akan sentiasa berlaku bila kamu melihat keindahan yang lebih cantik dari yang pernah kamu saksikan sebelumnya. Ini boleh menjadikan kesimbangan tahap 'cool' kamu menjadi tergopoh-gapah dan seterusnya menyebabkan ketagihan bila kamu tidak tahu cara nak 'cool-down'. Setengah orang memanggilnya sebagai kejutan budaya bagi remaja-remaja atau bagi orang yang tidak pernah mampu untuk menikmati keindahan seperti itu.

Salah satu cara untuk menyalurkan lebihan ledakan tenaga kimia ini, kamu boleh menyalurkannya kepada salah satu cabang seni yang bersesuaian dengan kamu seperti melibatkan diri dalam lukisan, musik ataupun cabang seni yang lain. Selama ini kamu hanya tahu menikmati sahaja. Jadi untuk 'cool-down'-kannya, kamu perlu menyumbang pula untuk menghasilkan seni yang sudah hampir melimpah di dalam diri kamu.

Semoga berjaya di dalam perjalanan kehidupan kamu dan tidak terperangkap di dalam dunia ilusi yang mengasyikkan.
gelas_plastik
satu cara yg boleh dicuba .. ni cara psikologi, teknik menipu diri sendiri dgn rela ..

ok, begini caranya .. sentiasa simpan benda yg busuk dalam kocek anda .. simpan dalam plastik yg ditutup rapi, tapi boleh di buka bila2 masa .. contoh benda yg dicadangkan, tempoyak, durian, susu peram, telur peram dsbnya lah ..

bila tiba keinginan nak tgk perempuan bogel, cepat2 hidu benda tu dgn satu sedutan .. disebabkan bau yg busuk, mood nak tgk gambar bogel tu akan hilang diganti dgn mood nak termuntah ..

cara ni ada side effectnya .. mungkin nanti ko terus ilang selera kat perempuan, sbb otak ko akan ditipu secara automatis yg perempuan2 bogel semuanya berbau busuk cam benda yg ko selalu hidu tadi ..

tapi tak ape .. sbb hakikat yg sebenarnya, perempuan bogel yg halal utk ditonton, sgt wangi dan sgt menghairahkan .. nyum nyum ..
nisreen
QUOTE(gelas_plastik @ May 31 2006, 08:26 AM)
satu cara yg boleh dicuba .. ni cara psikologi, teknik menipu diri sendiri dgn rela ..

ok, begini caranya .. sentiasa simpan benda yg busuk dalam kocek anda .. simpan dalam plastik yg ditutup rapi, tapi boleh di buka bila2 masa .. contoh benda yg dicadangkan, tempoyak, durian, susu peram, telur peram dsbnya lah ..

bila tiba keinginan nak tgk perempuan bogel, cepat2 hidu benda tu dgn satu sedutan .. disebabkan bau yg busuk, mood nak tgk gambar bogel tu akan hilang diganti dgn mood nak termuntah ..

cara ni ada side effectnya .. mungkin nanti ko terus ilang selera kat perempuan, sbb otak ko akan ditipu secara automatis yg perempuan2 bogel semuanya berbau busuk cam benda yg ko selalu hidu tadi ..

tapi tak ape .. sbb hakikat yg sebenarnya, perempuan bogel yg halal utk ditonton, sgt wangi dan sgt menghairahkan .. nyum nyum ..




pelik, tapi boleh diterima pakai...

ala-ala classical conditioning gitu ek...

akuyangberdosa bleh la praktikkan cdgn tuh..
rindu_raudah
berpuasa dan sentiasa sembahyang tahajjud dan amalkan membaca ayat2 Al quran tiap2 kali lepas sembahyang.
ayaqmineral
mcm2 la...
warisan
banyak2 zikir, ingat Allah, buat semayang sunat..semayang hajat..istikhara...
moga Allah ampun kan dosa2 yang lalu..mudah-mudahan begitulah hendaknya...
nakjadisolehah
QUOTE(akuyangberdosa @ May 24 2006, 03:11 AM)
Assalamualaikum kepada semua forumer sekalian. Actually problem aku ni mungkin kebanyakan lelaki lain juga menghidapnya. Ye la kan,memang lumrah lelaki tertarik pada kemolekan tubuh perempuan lebih-lebih lagi dengan tanpa seurat benang. Masalah yang aku hadapi sekarang ialah aku ketagih melihat gambar-gambar perempuan bogel tak kiralah samada melalui internet atau vcd/dvd yang begitu senang didapati di pasar malam atau di shopping complex sekalipun. Tapi perlu diingat aku bukannya ketagih kepada hard porn atau perlakuan seks yang membabitkan lelaki di dalamnya..aku hanya gemar melihat setiap inci dari keindahan body perempuan sahaja dan bukannya aktiviti seks itu. Contohnya gambar-gambar model bogel,playmates,etc. dan setiap kali aku menatapnya membuatkan aku keghairahan dan melepaskan nafsu dgn cara melancap sambil menatap atau menonton tubuh bogel perempuan tersebut. Aku juga gemar melihat gadis-gadis cantik & seksi yang bersepah di mana-mana sekarang. Malah gadis yang berpakaian sopan sekalipun tak terlepas dari mata aku yang boleh menembusi pakaian mereka. So sekarang aku ingin bertaubat tapi cukup sukar utk aku meninggalkan tabiat ini. Harap ada forumer yang sudi bagi tips menyelesaikan masalah aku ni. Terima kasih berbanyak diucapkan.

Baca alquran and solat sunat taubat banyak2 setiap kali keinginan nak tengok tu datang..sume tu rasa lazat sebab setan ada bersama2 masa awak tghbuat keje tu... insyaalah...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.