Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Pengalaman Korang Sendiri Turunkan Berat Badan...
Mesra.net Forum > UMUM > Info Petua & Kesihatan
Pages: 1, 2, 3, 4
idaa
hai sumer....

Rata2 ramai kat sini yang nak petua turunkan berat badan....
macam2 produk kita tau untuk turunkan berat badan ni.....TAPI kat sini apa kata kita kongsi citer kite sendiri dalam usaha turunkan berat badan..kira kisah benar korang la huhuhu....bukan citer nak promote ubat2 ni tau...

Citer la before ni berapa berat korang dan amik masa berapa lama nak dapatkan berat yang korang idamkan....apa diet yg korang amalkan and apa2 yg berkaitan la OK smile.gif

mana tau dengan citer pengalaman korang yang telah berjaya ni... menjadi inspirasi kepada mereka yang lain hihihi

ok tq biggrin.gif
Ida_KL
selalulah gi taman permainan kanak2....main jongkang jongkit laugh.gif
idaa
hehehe

ya itu dia kisah pengalaman cik ida kita smile.gif

weh berapa lama ko main kat playground tu nak kasi turun???

hehehe pas ni ramai la gi playground ikut tips awak smile.gif

kang anaknye x main...tengok2 yang emaknye plak hahaha blum.gif
Ida_KL
QUOTE(idaa @ Jun 19 2006, 01:34 PM)
hehehe

ya itu dia kisah pengalaman cik ida kita smile.gif

weh berapa lama ko main kat playground tu nak kasi turun???

hehehe pas ni ramai la gi playground ikut tips awak smile.gif

kang anaknye x main...tengok2 yang emaknye plak hahaha tongue.gif

dlm sebulan aje...lihatlah hasilnya.... jgn asyik anak2 aje yg main...maknya pun bleh join anak sekali tau laugh.gif
thiaki
dulu2 ~ nasi musti satu polisterin penuh

skang ~ separuh polisterin pun dh cukup

dulu ~ cukup suke minum susu tepung

skang ~ buat tak nmpk je

dulu ~ lps makan nasi musti rs2 nk cari beskut

skang ~ beskut tu utk makan malam je

dulu ~ paling jauh pun jalan tanpa henti kat mall

skang ~ hari2 kena jalan

yg penting skang ni org selalu tegur, 'eh dh susut ye sekarang!'
idaa
bila org tegur2 tu yg rasa ada semangat lagi ek biggrin.gif
thiaki
rs seronok..

pastu musti terfikir, 'aku ni, mmg isi byk la dlu2'

skang ni blum capai berat idaman..

cuma maintain makan ngn jln2 je..

tak sabor nk tgu bulan pose plak...
idaa
apa yg korang makan ek untuk kasi turun ni???ader sesaper nak share menu diet??Menu yg korang berjaya amalkan dlm proses nak kasi turun ni hehehe.....yang minum2 kopi tu tul ker???so far exercise n kurangkan guler je...leh la turun sket hehehe smile.gif
thiaki
bykkan mkn serat..

sbb serat mampu buat kiter rasa kenyang utk tempoh yg lama..
changjin
QUOTE(idaa @ Jun 19 2006, 03:35 PM)
apa yg korang makan ek untuk kasi turun ni???ader sesaper nak share menu diet??Menu yg korang berjaya amalkan dlm proses nak kasi turun ni hehehe.....yang minum2 kopi tu tul ker???so far exercise n kurangkan guler je...leh la turun sket hehehe smile.gif

yang mninum kopi tanpa gula tuh betul....
jgn makan nasik... ayam goreng takpe...
kurangkan gula seboleh mungkin.....

abg aku dah buat dan dah berjaya.... makin encem abg aku tuh.. tongue.gif
aWeKPeNaNG80
dulu berat aku 73 kg....
skang nih.....58 kg.......
dulu LEVIS size 34......
skang nih LEVIS size 28...

tuwun 15 kg dalam masa sethn je.....
x dek makan apa2 produk pun.........
cuma...

elakkan makanan berminyak...
elak minum ayaq bergula sgt (mcm milo tu...letak sket susu ja...)
elak makan ais krim... (yg mengemukkan semua elakkan la.....)
elak makan kerepek2...benda mengunyah nih......
rajin2 la wat senaman...seminggu 3 kali pun cukup.....

kalau rajin.....pagi2 minum la just karet (tanpa susu+gula)
dan sebelum tidoq pun minum juga...

insyaallah.....lama2 tuwun la berat tu.....
t-ReX
alahai....aku ni tekak melayu
sehari x makan nasik x leh...
camne nak kurus nih? dry.gif
idaa
WAAAA....awekpenang caya laaa blink.gif kagu..kagum....huhuhuhu mcmana la nak tahan makan nasik ni blum.gif
aWeKPeNaNG80
hahhhhh......
ekceli kannn.....
sepanjang tempoh sethn tu.....
aku makan nasi hari2 tau !!!!!
tapi belah siang la.....
malam pun kadang2 aku tibai gak makan nasi......
tapi badan aku susut jugak...
so teori aku.....

makan la nasi.....
tapi elakkan lauk berminyak...
mcm malam tu...makan la nasi paprik ka.....nasi daging merah ka...
jgn NASI GORENG....

satu lagi.....kita ni org ASIA...mmg nasi makanan harian kita.....
aku rasa...nasi la yg membuatkan kadar matabolisme kita ni naik...
and membakar lemak...

tu aku pelik...
bila artis2 ckp depa makan nasi seminggu sekali...dua kali...
aku yg makan hari2 menten ja.....hehehehe
Rose
QUOTE(t-ReX @ Jun 25 2006, 12:19 AM)
alahai....aku ni tekak melayu
sehari x makan nasik x leh...
camne nak kurus nih? dry.gif

sama lerr... rolleyes.gif

nk kurus...mcm senang je...byk berpk...susahkan ati...kalu susah ati...mkn byk pun bdn x naik...
aWeKPeNaNG80
ha ah.....
betoi tu.....
kalau banyak berpikiaq...
konpem badan kuruih.....
pasai bila makan.....
nak telan pun payah.......
hehehehhehee......
Ida_KL
QUOTE(aWeKPeNaNG80 @ Jun 20 2006, 11:08 PM)
ha ah.....
betoi tu.....
kalau banyak berpikiaq...
konpem badan kuruih.....
pasai bila makan.....
nak telan pun payah.......
hehehehhehee......

laugh.gif laugh.gif laugh.gif baguslah mcm tue...spesis mcm tue jenis 'makan hati'
Ida_KL


seksanya nak kurus nie laugh.gif laugh.gif
Ida_KL


kayuh jgn tak kayuh laugh.gif
idaa
GO IDA GO blum.gif
1kamar
kite diet dgn herbalife... tongue.gif
Firza
Dulu pernah diet pakai INS SO EASY.. for 1 wk... turun banyak gak....... tapi tak terjaga 64kg - 56kg (benda tu mahal sangat soo tak mampu nak take agik..tapi VERY bekesan (RM1600+)

Then diet dgn jaga cara pemakanan..plus sapu cream COSWAY..... then gi jogging 6km 4 kali seminggu......... turun abt 5kg dah dpt tahap 52kg

Skali lagi tak terjaga menjak go cabut wisdom tooth surgery......naik mendadak to 65kg now sad.gif

now fikiran how to diet.........takde motivation...... n takde masa kerana waktu keje yg tak menentu.........

Start bulan Julai... will take Shaklee weight management.... see laa amacam ada lose ke tak.........

Sekian
1kamar
nak turunkan berat?? boleh jenguk2 kat sini...JOM KURUS
aWeKPeNaNG80
lani mcm nih la...
base on pengalaman aku sendiri..
kalau korang kurus dengan makan benda2 ni saja pun x cukup...
sbb kesan dia x lama...dah tinggai...naik la balik...

aku x amalkan makan apa2 pun.....
cuma....aku mmg kontrol makanan bergula...
kurangkan makanan manis..
mcm kuih2 yg kita slalu makan pagi2 tu...
byk gula tu...!! byk kalori.....
mcm tiap2 pagi.....minum milo...teh tarik...
byk gula tu....
gantikan ngan minum air masak..

then makanan mcm snek...ais krim...
makan sebulan sekali dah la....
byk kan makan buah...rasa cepat kenyang...
and..makan nasi mcm biasa ja....
tapi jgn makan lauk yg berminyak sgt.....
Umi_Aliesha
QUOTE(idaa @ Jun 19 2006, 03:35 PM)
apa yg korang makan ek untuk kasi turun ni???ader sesaper nak share menu diet??Menu yg korang berjaya amalkan dlm proses nak kasi turun ni hehehe.....yang minum2 kopi tu tul ker???so far exercise n kurangkan guler je...leh la turun sket hehehe smile.gif

klu product dcl..takde product yg khusus utk kurus...mcm red guara cafe tu membantu kurangkan berat shj..bila amalkan jd kurang selera nak mkn..
bettz26
PENGALAMAN SAYA TURUNKAN BERAT BADAN 10KG DALAM MASA 4 BULAN.. rolleyes.gif

SARAPAN PAGI
- MILO SATU MUG

TENGAH HARI
- AIR MASAK SATU BOTOL
(KALAU LAPAR, PAKSA DIRI MINUM AIR MASAK. SEHARI DUA MEMANG SUSAH NAK TERIMA)

PETANG ( PUKUL 4-6)
- MAKAN NASI SESENDUK
- LAUK IKAN MASAK ASAM REBUS/ SINGGANG
- SAYUR/ ULAM

MALAM
- MILO PANAS SATU MUG
- SEKEPING DUA BISKUT KERING

SEKALI SEKALA, BAGI CAN JUGALAH KAT TEKAK MAKAN YANG SEDAP2....TAPI ALHAMDULLILAH SAYA BERJAYA TURUNKAN BERAT 10KG.SELAMAT MENCUBA!!!!
syiquell
aku ader masuk slimming center...alhamdulillah turun 6kg la ni..
menu yg dia bg kat aku mula2 tuh mmg x leh terima aa..tp bagus a klu korang nak cuba aku cuba gak for the first 3 days aku turun 3kg..
menu dia:

bfast : yogurt+aplle+strawberi (tp leh digantikan dgn dragon fruit atau
aper buah yg lembut mcm kiwi, papaya)
Tp klu lapo gak mkn 2 slice wholemil bread ngan 1 mug milo tanpa
gula ngan susu. kire milo 'O' aa

lunch : 1/2 nasi lebihkan sayur, ikan bakar/ ayam tp without skin k

dinner : 1/4 nasi, vege soup, ikan tp pastikan yg dibakar(make sure b4 7.30pm k) lps tuh x leh mkn dah to klu lapo gak makan jer soup vege atau oat..

nih lah yg aku amalkan skrg nih...nak cuba leh x nak x per aku just nak share aper yg aku wat nih jer...aper yg pasti bf aku kata aku dah kurus skit dah
hhehehee
tongue.gif
syiquell
kire berat aku dr 61kg tinggal 55kg dah le nih
now aku nak turunkan lg bg jd 50kg..humm wish me luck... thn dpn nak kawin wo
Mat_rempit
aku nak kongsi gaks..
dulu aku berat 50kg jer...
pas kawen n ada anak sorang..
terus naik 65kg...fuiiiyoyooo
pas tu now aku bepantang abish....sambil mkn sendayu tinggi..
tau je lah mkn sendayu nie kena pantang..
dlm 1 mth dah turun 4kg..
tp menu aku...
lunch : nasi putih, telur, ikan....tak de kuah
mlm pun sama....mostly menu aku ikan jer...
aku pantang amik ayam,daging,sotong, pepagi dah tak de mkn nasi lemak,uti canai...semua lemak2 aku dah tak amik ler...insyaallah..dah semakin turun..
+ exercise tiap2 ari 20 minit jer....
ehehhe..
doakan 'ek..nak dpt berat cam blum kawen dulu ler...
idaa
Senang la wife mat rempit x payah pikir2 nak masak apa...huhuhu jimat pon jimat...jangan mara aaa biggrin.gif
1kamar
menu diet dgn herbalife...

breakfast..milk shake herbalife

makan buah kalau lapar...dn minum teamix

lunch..milk shake herbalife

ptg minum teamix dn makan buah

dinner...at 7pm makan nasi 1 senduk, sup sayur n ikan bakar/sup ayam

air minimum 2000ml 1 hari..dan buah makan banyak..
zureenaz
QUOTE(1kamar @ Jun 27 2006, 12:31 PM)
menu diet dgn herbalife...

breakfast..milk shake herbalife

makan buah kalau lapar...dn minum teamix

lunch..milk shake herbalife

ptg minum teamix dn makan buah

dinner...at 7pm makan nasi 1 senduk, sup sayur n ikan bakar/sup ayam

air minimum 2000ml 1 hari..dan buah makan banyak..

hi kak... tahan ke mkn milkshake?

btw, dah bersalin? biggrin.gif
1kamar
QUOTE(zureenaz @ Jun 27 2006, 12:55 PM)
QUOTE(1kamar @ Jun 27 2006, 12:31 PM)
menu diet dgn herbalife...

breakfast..milk shake herbalife

makan buah kalau lapar...dn minum teamix

lunch..milk shake herbalife

ptg minum teamix dn makan buah

dinner...at 7pm makan nasi 1 senduk, sup sayur n ikan bakar/sup ayam

air minimum 2000ml 1 hari..dan buah makan banyak..

hi kak... tahan ke mkn milkshake?

btw, dah bersalin? biggrin.gif

hai..zureena.. biggrin.gif

boleh tahan...sedap dan berkhasiat...

bersalin pd hari ibu last month..dah abis pantang dah pun... laugh.gif
idaa
tongue.gif
Firza
QUOTE(bettz26 @ Jun 23 2006, 10:32 PM)
PENGALAMAN SAYA TURUNKAN BERAT BADAN 10KG DALAM MASA 4 BULAN.. rolleyes.gif

SARAPAN PAGI
- MILO SATU MUG

TENGAH HARI
- AIR MASAK SATU BOTOL
(KALAU LAPAR, PAKSA DIRI MINUM AIR MASAK. SEHARI DUA MEMANG SUSAH NAK TERIMA)

PETANG ( PUKUL 4-6)
- MAKAN NASI SESENDUK
- LAUK IKAN MASAK ASAM REBUS/ SINGGANG
- SAYUR/ ULAM

MALAM
- MILO PANAS SATU MUG
- SEKEPING DUA BISKUT KERING

SEKALI SEKALA, BAGI CAN JUGALAH KAT TEKAK MAKAN YANG SEDAP2....TAPI ALHAMDULLILAH SAYA BERJAYA TURUNKAN BERAT 10KG.SELAMAT MENCUBA!!!!

Biar betul can lose weight cam ni?? unsure.gif
niki
niki dlu gemukk... berat sampai 54 kg tinggi 154 je.. gumek sangat..umur masa tu 21 tahun

duduk aptmnt tingkat 6 guna tangga je tak guna lif..
pagi makan epal hijau
tghri makan yogurt
ptg makan buah ke, sup sayur kee,bubur nasik..
malam tak makan
pantang minum ais dan makanan berlemak..
buat sit up, kayuh basikal..
minum limau panas tiap2 malam sebelum tido
banyak minum air putih

setahun dah lost 16kg tinggal 38kg. sume orang terkejut.. pastu dah rase kurus sangat makan cambesa bagi berat sekarang 40-42..

boss tempat kerja hari tu trus sponsor dapatkan lesen HERBALIFE dan jual produk tu..memang bagus..milk shake walaupun mahal sikit tapi berkesan sangat....
niki
yang penting semangat... wink.gif
1kamar
QUOTE(niki @ Jun 29 2006, 10:47 AM)
niki dlu gemukk... berat sampai 54 kg tinggi 154 je.. gumek sangat..umur masa tu 21 tahun

duduk aptmnt tingkat 6 guna tangga je tak guna lif..
pagi makan epal hijau
tghri makan yogurt
ptg makan buah ke, sup sayur kee,bubur nasik..
malam tak makan
pantang minum ais dan makanan berlemak..
buat sit up, kayuh basikal..
minum limau panas tiap2 malam sebelum tido
banyak minum air putih

setahun dah lost 16kg tinggal 38kg. sume orang terkejut.. pastu dah rase kurus sangat makan cambesa bagi berat sekarang 40-42..

boss tempat kerja hari tu trus sponsor dapatkan lesen HERBALIFE dan jual produk tu..memang bagus..milk shake walaupun mahal sikit tapi berkesan sangat....

amat stuju...herbalife memang berkesan...
xder laa..mahal sgt, masa b/fast dn lunch tu...xperlu lg beli makanan lain...ambik milk shake jer..so duit boleh jimat skit.. blum.gif
niki
sama je.. sebab kalau kira duit beli makanan lebih mahal lagi dari beli susu tu..
beli makanan lagi buat tambah berat badan kalau pola pemakanan tak betul..
beli susu tu, boleh sihat...,
kulit pun tambah cantik..
try la kalo tak caya.. kan?
aWeKPeNaNG80
menarik gak nih.......
bleh kasi more info pasal susu tu tak...??
aku ni...kannya nak kurus....(dah terlebih kurus.....)
nak cantikkan kulit secara dalaman.....
ada org cakap.....kalau minum susu, kulit bleh jadi cerah.....
betui ka.....??
bettz26
herbalife milkshake tu sedap gak..
pernah makan perisa tropical fruit dan cappucino dan kapsul2 herbalife yang lain..
herbalife ni membetulkan sistem2 badan yang tak betul..
masa mula2 makan dulu, seminggu pening kepala dan muntah2..
la ni, dah ok..
1kamar
QUOTE(bettz26 @ Jun 29 2006, 04:11 PM)
herbalife milkshake tu sedap gak..
pernah makan perisa tropical fruit dan cappucino dan kapsul2 herbalife yang lain..
herbalife ni membetulkan sistem2 badan yang tak betul..
masa mula2 makan dulu, seminggu pening kepala dan muntah2..
la ni, dah ok..

milk shake herbalife memang sedap..yumm yumm.. blum.gif
kat mesia blum ada lagi yg kapsul...tak lama lagi sampai laa.. wink.gif
niki
QUOTE(1kamar @ Jun 29 2006, 11:02 PM)
QUOTE(bettz26 @ Jun 29 2006, 04:11 PM)
herbalife milkshake tu sedap gak..
pernah makan perisa tropical fruit dan cappucino dan kapsul2 herbalife yang lain..
herbalife ni membetulkan sistem2 badan yang tak betul..
masa mula2 makan dulu, seminggu pening kepala dan muntah2..
la ni, dah ok..

milk shake herbalife memang sedap..yumm yumm.. blum.gif
kat mesia blum ada lagi yg kapsul...tak lama lagi sampai laa.. wink.gif

herbalife ada banyak produk..

ade yang strong sangat tu memang power betul nak turun berat badan tapi nanti muntah teruk dulu.. yang milk shake tu dalam bekas tinggi, yang ni dalam bekas pendek dan lebih mahal iaitu Personalized protien powder ..

sebenarnya nama produk tu shape works.. yang 1kamar ambik tu yang nutritonal shake mix kan? kalau ambik dengan multivitamin + cell activator + Personalized protien powder = memang kejap je berkesan nak turunkan berat badan. jerawat dan parut pun hilang..

kalau nak cantik dan puas hati, pasal harga bisa diaturrr...
aWeKPeNaNG80
QUOTE(niki @ Jun 29 2006, 11:28 PM)
QUOTE(1kamar @ Jun 29 2006, 11:02 PM)
QUOTE(bettz26 @ Jun 29 2006, 04:11 PM)
herbalife milkshake tu sedap gak..
pernah makan perisa tropical fruit dan cappucino dan kapsul2 herbalife yang lain..
herbalife ni membetulkan sistem2 badan yang tak betul..
masa mula2 makan dulu, seminggu pening kepala dan muntah2..
la ni, dah ok..

milk shake herbalife memang sedap..yumm yumm.. blum.gif
kat mesia blum ada lagi yg kapsul...tak lama lagi sampai laa.. wink.gif

herbalife ada banyak produk..

ade yang strong sangat tu memang power betul nak turun berat badan tapi nanti muntah teruk dulu.. yang milk shake tu dalam bekas tinggi, yang ni dalam bekas pendek dan lebih mahal iaitu Personalized protien powder ..

sebenarnya nama produk tu shape works.. yang 1kamar ambik tu yang nutritonal shake mix kan? kalau ambik dengan multivitamin + cell activator + Personalized protien powder = memang kejap je berkesan nak turunkan berat badan. jerawat dan parut pun hilang..

kalau nak cantik dan puas hati, pasal harga bisa diaturrr...

wehhhhhhh.......
menarik aaaaa ayat hang neh.......


jerawat dan parut pun hilang..

hat ni yg aku nak dengaq.....
ceta lebih2 sket pasai nih.....!!!!!
niki
QUOTE(niki @ Jun 29 2006, 11:28 PM)
QUOTE(1kamar @ Jun 29 2006, 11:02 PM)
QUOTE(bettz26 @ Jun 29 2006, 04:11 PM)
herbalife milkshake tu sedap gak..
pernah makan perisa tropical fruit dan cappucino dan kapsul2 herbalife yang lain..
herbalife ni membetulkan sistem2 badan yang tak betul..
masa mula2 makan dulu, seminggu pening kepala dan muntah2..
la ni, dah ok..

milk shake herbalife memang sedap..yumm yumm.. tongue.gif
kat mesia blum ada lagi yg kapsul...tak lama lagi sampai laa.. wink.gif

herbalife ada banyak produk..

ade yang strong sangat tu memang power betul nak turun berat badan tapi nanti muntah teruk dulu.. yang milk shake tu dalam bekas tinggi, yang ni dalam bekas pendek dan lebih mahal iaitu Personalized protien powder ..

sebenarnya nama produk tu shape works.. yang 1kamar ambik tu yang nutritonal shake mix kan? kalau ambik dengan multivitamin + cell activator + Personalized protien powder = memang kejap je berkesan nak turunkan berat badan. jerawat dan parut pun hilang..

kalau nak cantik dan puas hati, pasal harga bisa diaturrr...

u cari search engine dan type HERBALIFE
semua u nak tau ada dalam tu..

dapat tgk gambar sekali.., dan true story diorang posting dalam tu.
kat george town ada kot distributors kat sana kalau tak silap.. boleh buy online jugak..

tapi dengan mata i sendiri benda ni terbukti dan i mengaku memang produk ni berkesan...
niki
lagi satu.., bila dah dapat hasil yang kita nak, dah tak payah maintain guna produk ni. maksud i, ada produk yang nak kena ada produk lanjutan. kalau tinggal badan naik.., tak.., ni tak payah..kalau dah rasa ok pastu tinggal pun tak pe..

kalau untuk orang yang cepat letih pun bagus. bagi tenaga..bangun pagi rasa fresh..!!
1kamar
betul tu niki...

saya yg masih menyusu baby diet dgn herbalife ni jgk...air susu xkering pun...makin byk plak tu...ada kawan yg mnyusu anak dia dh 2 tahun lebih...xmo lepas..masih lgi nk mnyusu badan...agaknya milk shake herbalife ni..buat susu badan rasa lagi sedap kot.. biggrin.gif blum.gif
1kamar
sapa2 nak tau lebih lanjut mengenai herbalife, bleh klik kat bawah ni...


HERBALIFE

atau

SLIMFIT
idaa
ramainye berminat ngan herbalife ni....pada sesaper yang dah amalkan makan herbalife ni....bagi la testi u allz huhuhuu....masa makan herbalife ni diet korang macamana???berapa lama makan nak kasi turun??kena bebotol2 baru turun ker hehehe....mahal la plak menda ni...kalo bebotol nak beli bankrup makcik blum.gif yang testi kat web tu sumer sama jek....so kalo ada orang yang dah try and berkesan...bagi testi kat sini ek biggrin.gif baru best hihihi....
aWeKPeNaNG80
wehhhh......
kat penang mana aku nak cari ha...?
by the way...minum susu nih...
bleh kurangkan berat badan ke.....??
aku nak menten ja.....dah kuruih sgt neh.....
satu lagi...mmg konpom ka...
kulit jadi cantik ngan jerawat kureng...??
share la exp lagi......!!!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.