Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Nak Kasik Putih
Mesra.net Forum > UMUM > Info Petua & Kesihatan
Pages: 1, 2
tuching
ada satu kawan tuching ni.. ni dia la citekan... dia tanya cam nak nak kasik putih celah paha.. dia nak kawin hujung tahun ni.. tuching tak tau nak advice produk apa.. cian kat dia... pepucat muka dah le nak kawin.. pas tu... tak tau cukup masa ke idak nak kasik putih.. malu la.. kat hubby nanti....
tolong la advice .. smile.gif
catridge
alaa jgn risau sempat ke tak..ntah2 bakal suami dia pun sama or mungkin lebih teruk lagik berkarat....so terima seadanya pasangan masing2...

p/s: moralnya takyah kita nak tension2 buat psiapan nak kawin..yg penting mental prepared n fikir pasal tjawab after kawin....
Ida_KL
QUOTE(tuching @ Oct 16 2006, 11:34 AM)
ada satu kawan tuching ni.. ni dia la citekan... dia tanya cam nak nak kasik putih celah paha.. dia nak kawin hujung tahun ni.. tuching tak tau nak advice produk apa.. cian kat dia... pepucat muka dah le nak kawin.. pas tu... tak tau cukup masa ke idak nak kasik putih.. malu la.. kat hubby nanti....
tolong la advice .. smile.gif

kau punyer yg itam ke atau pun kawan ko tu...ntah2 ko kot laugh.gif laugh.gif
lyn76
cuba rendam guna clorox tongue.gif

jgn marah wink.gif

try aper2 jenis scrub.. insyaAllah bkesan wink.gif
shaiza_2210
cuba try pakai erysha..ape kenama tah tgk kat iklan..mcm ok je..wallahualam tak guna pun..member guna
anyway aku rasa kebanyakan wanita memang menghadapi masalah ni...biasalah..asyik tertutup ja... rolleyes.gif
sygmirza
saya penah g kaunter de wajah dulu ada 1 sabun tapi tak ingat namanya,kalu tak salah kotaknya warna hijau,sabun tu buat sental,bahan utamanya pinang.gi check kat stokis/saloon de wajah..

anyway, kawan awak tu tetiba baru ingat dier nak kawen eh? patutnya sentiasa sental part tu everytime mandi.. sorry......... blum.gif
masam
cube beli satu scrub kat body shop..die insyaAllah hilang....tapi tak ingat la....nama die....

u pegi je body shop tu..mesti diorang assist u... wink.gif
Alongz_zie
wink.gif tenyeh ngan scrub jek....
tuching
QUOTE(Ida_KL @ Oct 16 2006, 03:51 PM)
QUOTE(tuching @ Oct 16 2006, 11:34 AM)
ada satu kawan tuching ni.. ni dia la citekan... dia tanya cam nak nak kasik putih celah paha.. dia nak kawin hujung tahun ni.. tuching tak tau nak advice produk apa.. cian kat dia... pepucat muka dah le nak kawin.. pas tu... tak tau cukup masa ke idak nak kasik putih.. malu la.. kat hubby nanti....
tolong la advice .. smile.gif

kau punyer yg itam ke atau pun kawan ko tu...ntah2 ko kot laugh.gif laugh.gif

this is for a friend..a good friend of mine and just helping her out. i don't need a whitening product as i am already fair.. not like you i suppose..
tak baik la cakap kat orang cam tu.. mulut tu cuba la jejaga sikit.. kena sumpah dek orang jadik katak baru tau..i can see from your previous thread.. you never say nice things to people.. just because we don't know you that doesn't mean you can that to others. it reflects your personality....

angry.. i don't care. dry.gif
tuching
QUOTE(sygmirza @ Oct 16 2006, 07:18 PM)
saya penah g kaunter de wajah dulu ada 1 sabun tapi tak ingat namanya,kalu tak salah kotaknya warna hijau,sabun tu buat sental,bahan utamanya pinang.gi check kat stokis/saloon de wajah..

anyway, kawan awak tu tetiba baru ingat dier nak kawen eh? patutnya sentiasa sental part tu everytime mandi.. sorry......... tongue.gif

entah mana tau dia.. yang tanya.. orang nak tolong je dah kawan baikkan... baru time ni dia cakap... nak buat cam na...
tuching
QUOTE(masam @ Oct 16 2006, 08:36 PM)
cube beli satu scrub kat body shop..die insyaAllah hilang....tapi tak ingat la....nama die....

u pegi je body shop tu..mesti diorang assist u... wink.gif

thanks masam will call her right now..
VARGTYRADAM666
KJAP NAK MUNTAH KJAP....... laugh.gif

CISSSSSS ADA SATU CIKARO TU......HUAMANG AIHHHH laugh.gif

TU LAH... LENKALI MAIN CIKARO KAMPUNG LAGI laugh.gif

SETELAH GUA DENGAR CERITERA PERIHAL DARI SOMEBODY IS OUT THERE.....GUA BERPESAN ITU LAH MACAM KEPADANYA.....

BALIK KG LERH ELOK...MAI KL BUAT BANGSAT JERH.....PAKEJ PESANAN AKU UNTUKNYA.....
Lepaking
erkkkk ada ye macam tu...

laaa mandi tak gosok2 ke celah2 peha tu...isk isk...

btw...tak dapek den nak tolong...
masMerah
QUOTE(tuching @ Oct 16 2006, 11:34 AM)
ada satu kawan tuching ni.. ni dia la citekan... dia tanya cam nak nak kasik putih celah paha.. dia nak kawin hujung tahun ni.. tuching tak tau nak advice produk apa.. cian kat dia... pepucat muka dah le nak kawin.. pas tu... tak tau cukup masa ke idak nak kasik putih.. malu la.. kat hubby nanti....
tolong la advice .. smile.gif

ada jual kat kedai kedai jamu tradisional sejenis sabun.

kalo tak silap merah-- sabun serat papaya.

kata penjaul (kalo tak putih - money back gurentee)

sabun kan bahagian yg perlu-- biar 5 minit-- bilas--- insyaallah putih.

sesuai bahagian ketiak dan celah peha.

wink.gif merah tak pernah cuba dan tak tau keberkesanannya.

bahagian ketiak dan peha perempuan, (puting susu)
selalu nya jadi hitam ketika hamil.
menurut dokter-- ini di sebabkan faktor hormon.

dan akan pulih selepas pantang
namun puting susu mengambil masa sehingga henti menyusu anak.

bahagian ketiak dan celah peha
akan hitam kerana faktor pewangi atau bedak powder.
hindarilah bedak powder kawasan tadi dan pakai deoderant white (jenis pemutih)

***********************

sedikit kisah

pada suatu hari
rasulullah saw mengadakan sunat hajat minta hujan.
(sebelum ni tiada siapa yg dpt lihat tubuh badan dalaman rasulullah saw)
ketika beliau angakat tangan berdoa (tinggi)
ada yg mengintai ketiak rasulullah saw.
menurut mereka

'ketiak rasulullah putih melepak
dan beliau membersihkannya dari sebarang bulu...'

biggrin.gif kisah benar ! cuma lawak pagi pagi...

sebab

ada lagi manusia dalam celah2 ibadat nak ngintai2 rasulullah saw , kekasih allah dan kekasih semua
masMerah
Merah pun kalau kisah cam tu--- baca sebaris2 ayat---- nyibuk bab bab gitu

kalo hidup masa zaman rasulullah-- entah2 haku tukang ngintai tu
Lepaking
QUOTE(catridge @ Oct 16 2006, 03:36 PM)
alaa jgn risau sempat ke tak..ntah2 bakal suami dia pun sama or mungkin lebih teruk lagik berkarat....so terima seadanya pasangan masing2...

p/s: moralnya takyah kita nak tension2 buat psiapan nak kawin..yg penting mental prepared n fikir pasal tjawab after kawin....



psstt.....baru2 kawen tak pasan.... blum.gif

20 tahun selepas kawin baru suami dia pasan ... blum.gif
tuching
betul la kotkan...
awek_trg84
QUOTE(Ida_KL @ Oct 16 2006, 03:51 PM)
QUOTE(tuching @ Oct 16 2006, 11:34 AM)
ada satu kawan tuching ni.. ni dia la citekan... dia tanya cam nak nak kasik putih celah paha.. dia nak kawin hujung tahun ni.. tuching tak tau nak advice produk apa.. cian kat dia... pepucat muka dah le nak kawin.. pas tu... tak tau cukup masa ke idak nak kasik putih.. malu la.. kat hubby nanti....
tolong la advice .. smile.gif

kau punyer yg itam ke atau pun kawan ko tu...ntah2 ko kot laugh.gif laugh.gif

hehehe
awek_trg84
ada satu sabun ketul rm 15 sekotak..

sendayu tinggi punye produk..namanya zeodari....

mmg menjadi sabun ni...digunakan di celah paha...dan seluruh badan..

sabun ni utk mencerahkan kulit...

cubalah...memang menjadi
tuching
o.. ye ke... tak tau la dia ni suak ke idak.... nanti orang cakap kat dia.. biar dia je carik sendiri.... pepandai la dia nanti... dia yang nak kawin... bukan tuching
masMerah
elok bersihkan seluruh badan sebelum tawin.



bersihkan setiap inci tubuh dan rongga2 badan. (mulut dan telinga dan idong dan sume)



biggrin.gif orang benggali ada cara nya (just info sembang2 ni)

tumbuk kunyit
gaulkan ngan tepong beras
jadikan doh
oles (lulur) satu badan.

Malam tu di sebut "malam mandi kunyit" - menyamendi
malam berinai pula di sebut malam mehendi

tambah tambah org melayu yg kaya ngan petua petua ummmp.

kena cari salon kecantikkan , mandi lulur, stim atau wap..
bercukur dsb


selamat berjuang
masMerah
syok nak tawin
masMerah
hendak di jadi kan cerita

(inilah mulanya cerita kenapa merah tertarik dgn petua petua kebersihan dan kecantikkan wanita)

satu hari Merah berkunjung ke sebuah kenduri kawin.
MAk Andam di sebut Tok Tukang di tempat Merah.

Masa Tok Tukang pakaikan pengantin pakaian--- tiba tiba tok tukang terbeliak
lihat bulu ketiak pengantin pompuan yg boleh di dandan !!!!

Tok Tukang mula berleter.

Merah yg baru gadis sunti- mendengarnya dgn rasa yg amat malu.

Petikkan leter Tok Tukang

"kalo yg di atas gini- entah di bawah macam mana?
Ketiak tengit- pompuan tak malu--
pergi ambil limau purut dan sintok-- gosok badan2
bercukur--
berus gigi
korek telinga
cuci lubang idong--

biar lambat bersanding
biar anak terona tunggu

bla bla bla """

ngeri
tuching
mak.. aiii.. gelinye.... yucks..
nadya
mcm mana plak kalo nak putih kan ketiak...?
Khayty
QUOTE(Lepaking @ Oct 20 2006, 04:12 AM)
QUOTE(catridge @ Oct 16 2006, 03:36 PM)
alaa jgn risau sempat ke tak..ntah2 bakal suami dia pun sama or mungkin lebih teruk lagik berkarat....so terima seadanya pasangan masing2...

p/s: moralnya takyah kita nak tension2 buat psiapan nak kawin..yg penting mental prepared n fikir pasal tjawab after kawin....



psstt.....baru2 kawen tak pasan.... tongue.gif

20 tahun selepas kawin baru suami dia pasan ... tongue.gif

pengalaman ker?kehkehkeh.....
tuching
QUOTE(nadya @ Oct 30 2006, 10:27 PM)
mcm mana plak kalo nak putih kan ketiak...?

pakai nivea whitening yang cam kat tv tu kot..
nadya
QUOTE(tuching @ Nov 1 2006, 11:12 AM)
QUOTE(nadya @ Oct 30 2006, 10:27 PM)
mcm mana plak kalo nak putih kan ketiak...?

pakai nivea whitening yang cam kat tv tu kot..

blh pecaya ke...?
razim172
pakai bedak putih leh kasi putih pe..

he2 jgn mare...
biggrin.gif
tuching
QUOTE(nadya @ Nov 1 2006, 11:38 PM)
QUOTE(tuching @ Nov 1 2006, 11:12 AM)
QUOTE(nadya @ Oct 30 2006, 10:27 PM)
mcm mana plak kalo nak putih kan ketiak...?

pakai nivea whitening yang cam kat tv tu kot..

blh pecaya ke...?

tah. le.. tapi ok la kot... try je la.. baru berapa hinggit..
nadya
QUOTE(tuching @ Nov 2 2006, 03:54 PM)
QUOTE(nadya @ Nov 1 2006, 11:38 PM)
QUOTE(tuching @ Nov 1 2006, 11:12 AM)
QUOTE(nadya @ Oct 30 2006, 10:27 PM)
mcm mana plak kalo nak putih kan ketiak...?

pakai nivea whitening yang cam kat tv tu kot..

blh pecaya ke...?

tah. le.. tapi ok la kot... try je la.. baru berapa hinggit..

ok... thanks tuching.. wink.gif
sweetnina
QUOTE(masMerah @ Oct 30 2006, 02:21 PM)
hendak di jadi kan cerita

(inilah mulanya cerita kenapa merah tertarik dgn petua petua kebersihan dan kecantikkan wanita)

satu hari Merah berkunjung ke sebuah kenduri kawin.
MAk Andam di sebut Tok Tukang di tempat Merah.

Masa Tok Tukang pakaikan pengantin pakaian--- tiba tiba tok tukang terbeliak
lihat bulu ketiak pengantin pompuan yg boleh di dandan !!!!

Tok Tukang mula berleter.

Merah yg baru gadis sunti- mendengarnya dgn rasa yg amat malu.

Petikkan leter Tok Tukang

"kalo yg di atas gini- entah di bawah macam mana?
Ketiak tengit- pompuan tak malu--
pergi ambil limau purut dan sintok-- gosok badan2
bercukur--
berus gigi
korek telinga
cuci lubang idong--

biar lambat bersanding
biar anak terona tunggu

bla bla bla """

ngeri

laugh.gif
sweetnina
QUOTE(lyn76 @ Oct 16 2006, 06:08 PM)
[b]cuba rendam guna clorox tongue.gif

biggrin.gif
tuching
QUOTE(sweetnina @ Nov 2 2006, 10:57 PM)
QUOTE(lyn76 @ Oct 16 2006, 06:08 PM)
[b]cuba rendam guna clorox  tongue.gif

biggrin.gif

laugh.gif betoi..betoi.. conform putih...
tuching
tapikan ada satu produk nama eriesya.. ke apa.. ke kite silap eja.. dia ni.. memang kasik putih... adik kite try tapi kat tangan la.. bukan la tapak tangan memang putih that instant.. tapi tu la karang takut lak ada side effect ke.. mana taukan... kot2 benda tu kasik kulit nipis.. and pas tu jadik cam arang ke..
Lieza
klu nk muka putih pakai ape?
mariko
saya takdelaa hitam sgt..tapi disebabkan parut jerawat jadilaa nampak cam gelap dan kusam...kat badan pon ada parut jerawat ..kat belakang..pastu gi pakar..doctor suggest ambek injection vitamin c...afta 2weeks nampak banyak improvement...pastu inject sampai 3months dkt doc...now beli sendiri...then bawak pegi inject kat doc...lagi murah...kalau dulu habiskan duit beli product2 serta cream2 nak hilangkan nak putihkan now takyah dah..kulit pon jadi lembab..tak kusam dan kering...banyak bonus yg dapat gak...memang puas hati...hari tu tunang ramai sedara tanya pakai product apa biggrin.gif ..padahal kita wat injection vitamin...
Bella-75
QUOTE(mariko @ Jan 5 2007, 08:27 PM)
saya takdelaa hitam sgt..tapi disebabkan parut jerawat jadilaa nampak cam gelap dan kusam...kat badan pon ada parut jerawat ..kat belakang..pastu gi pakar..doctor suggest ambek injection vitamin c...afta 2weeks nampak banyak improvement...pastu inject sampai 3months dkt doc...now beli sendiri...then bawak pegi inject kat doc...lagi murah...kalau dulu habiskan duit beli product2 serta cream2 nak hilangkan nak putihkan now takyah dah..kulit pon jadi lembab..tak kusam dan kering...banyak bonus yg dapat gak...memang puas hati...hari tu tunang ramai sedara tanya pakai product apa biggrin.gif ..padahal kita wat injection vitamin...

kat celah celah tu pun leh putih ke kalu ambik injection tu hehehehe

tapi kalu tak sental mase mandi, buat injection tiap tiap hari pun leh bekarat gak celah celah tu iye dak biggrin.gif
syima
dulu time aku gemok agak berkarat lah..pastu sejak aku kurus nie tak ade karat dah celah2 itu... ekekeekek
setiap kali membuang aku akan pastikan aku lap sampai kering.. tu je.. kekekeke


supplement vitamin c kekadang tak bagi kulit kita cantik jugak.. sebab dia tak sampai kedalam sel badan kita sebab badan kita dah oxidise vitamin c tu dah.. radikal tu dah kacaubilaukan vitamin c tu.. jadi suntikan vitamin c lah gamaknye.. kawan aku buat.. clear skin dia..

aku ingat nak suntik kolagen ler.. la kat bontot aku ni ha.. nak kasi ilang selulit sikit.. nyampah tol..
Bella-75
QUOTE(syima @ Jan 6 2007, 10:57 AM)
dulu time aku gemok agak berkarat lah..pastu sejak aku kurus nie tak ade karat dah celah2 itu... ekekeekek
setiap kali membuang aku akan pastikan aku lap sampai kering.. tu je.. kekekeke


supplement vitamin c kekadang tak bagi kulit kita cantik jugak.. sebab dia tak sampai kedalam sel badan kita sebab badan kita dah oxidise vitamin c tu dah.. radikal tu dah kacaubilaukan vitamin c tu.. jadi suntikan vitamin c lah gamaknye.. kawan aku buat.. clear skin dia..

aku ingat nak suntik kolagen ler.. la kat bontot aku ni ha.. nak kasi ilang selulit sikit.. nyampah tol..

suntik kolegen boleh hilangkan selulit ke nak tau gak ni, aku nak clearkan kat peha ni leh tahan jugak selulit ni menjengah ke peha aku dengan tidak segan silunya hehehe
syima
yup. boleh.. suntikan lagi cepat dari produk..
Bella-75
QUOTE(syima @ Jan 6 2007, 12:07 PM)
yup. boleh.. suntikan lagi cepat dari produk..

ko dah gi wat injection ke berape rm ko beli sekotak tu
syima
rm200 jer... dia suntik aku 3 kiri kanan..
mariko
memang boleh putih...saya inject vitamin c yg combine dgn collogen..bella yg kat celah2 tu nak sental memang laa kena sental..sebab tu daki awak tongue.gif sesiapa pon kena sental sendiri kan?i cakap injection ni datang dari dlm..syima mahal nye injection awak ambik tu..saya beli sendiri sekotak 3lebeh je ada 10vials ..dulu pegi buat dkt klinik cam tu gak harga mahal sgt..so saya pon beli sendiri dgn kawan yg memang supply dkt klinik..puas hati! jimat pon jimat..cuma bawa pergi klinik bayar upah inject je rm10..saya inject dkt lengan bukan dkt punggung..sakit tau kat situ...oh satu lagi selulit memang boleh reduce sebab saya perasan selulit bawah peha ni macam dah banyak hilang garis2 tu...padahal saya bukan bersukan pon...im so happy now..hujung tahun ni nak kahwin..tu pasal saya sambung benda ni sebulan sekali je...masa mula2 ambil dulu je masa bulan pertama doktor sarankan saya ambil setiap minggu bulan pertama ..bulan kedua 2minggu sekali dan bulan seterusnya sebulan sekali...puas hati sgt smile.gif)
syima
kalu stretch mark tu mmg sakit hati..
selulit lagi sakit hati

kawan kena rm2000 suntik kat dada.. 50x suntik seblah2
mariko
mahal gak ye course yg dia ambil tu...baik beli lagi berbaloi...padahal yg beli dgn yg dia inject tu benda sama je...bezanya doctor or salon or spa charge consultant...kalau beli charge service je ...3ratus lebih tu yk benda dah boleh jimat kat situ
syima
wat cam na.. beliau sungguh kaya.
atehazzu
aii mariko..

nak tanyee la,,,beli kat mane vit C tu,,,azzu rase nak beli la...leh bgi x ,,kat mane leh dpt murah,,,so,,,skrg mariko dah pakai berape lame ekk,,,azu pn nk ilangkan pparut gegati la kat bdn,,,tolon ye mariko,,..please....n nak tanyer mariko..xde ape2 effeck sutikan vitamin C nie,,,thanks mariko...
mariko
ateha ..saya dah pm awak...tak berani plak nak cakap terang2 kat sini..takut lari topic.. blum.gif check laa pm box awak
badakwarnabiru
kat celah paha boleh suntik ke?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.