Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Fesyen Tudung..
Mesra.net Forum > Arts & Cultures > Fesyen dan Kecantikan
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
salmie7987
cara2 nak pakai tudung panjang

dan dia juga ada menjual tudung dan songket bunga tabur di PCM
klu nak tau lebih lanjut pm sy
sweetnina



tudung stail waheeda
sweetnina
sweetnina
sweetnina



Cara pakai tudung sekolah...
iriy_cute
QUOTE(sweetnina @ Dec 9 2006, 07:51 PM)



Cara pakai tudung sekolah...

Minah ni ske tarik tdg kat bahu
Mcm nk promote leher

Klu tdg skola ku, ske jenis b'ekor
iriy_cute
QUOTE(Didiharaiss @ Dec 8 2006, 11:27 PM)
awning yang keras tu kan?

tu sesuai utk gi parti tu

Ikut gaya Aishah ek?
Br tau gaya dia pakai

Pakai tdg topi tu,
Then pakai tdg lembut
Tarik batu² kat blkg tu ke dpn

Aku pny igt dia tiru Waheeda
iriy_cute
QUOTE(Adinda @ Dec 6 2006, 04:50 AM)

Ada tdg jenis cmni kaler putih
Rasa mcm nk wat gaya ni
Salu wat cross, nmpk labuh sgt
Ewan_sn
QUOTE(Adinda @ Dec 6 2006, 04:52 AM)
ok... sebelum Adinda teruskan... ni sekadar renungan bersama..
jgn sekali2 riak apabila memakai tudung..nanti satu habuk pahala pun tak dapat.. sad.gif
jgn pandang org yg tak bertudung tu hina..
kita dulu pun tak menutup aurat juga..
doakanlah ibu kita, kakak2 adik2 kita, makcik2 kita, sahabat karib dan kenalan kita agar terbuka pintu hidayah dan diberi kekuatan iman utk mematuhi suruhan Allah yg satu ni..


ok... cepat...kongsi lagi fesyen bertudung!! happy.gif) happy.gif

betul tu..
kanee
kalau citer bab tudung nieh ...
dah banyak fesyen arr...
terbelit belit lak tgk...
apa pun bila pakai biasa biasa pun dah nampak cantik
elang@TeJa
lately suke pakai mcm model sunsilk library tu.. .. sng nak sarung jacket ke office..n stylo..
iriy_cute
QUOTE(kanee @ Dec 18 2006, 08:03 AM)
terbelit belit lak tgk...

Yup, hari tu tgk majalah Anggun Bertudung
Ntah fesyen pelik² dia promote

Tdg Bienda boleh belit² kan?
Ada buat [rambut lipan] kat tdg
Mcm gaya Rahimah Rahim plak
yanti_pink
adinda...company saye nak wat annual dinner bulan depan. tapi saye x tau nak pakai tudung & baju ape.
tema dia " GLITTERING NITE" blh imagine tak mcm mane..??...tolong saye ek... smile.gif
nadia
nadia
nadia
nadia
nadia
nadia
nadia
nadia


nadia


nadia


nadia


Helang Emas
tak kisah ler kalu dia nak pakai tudung fesyen macam mana pun...........

asalkan pemakaian tu memenuhi hukum dan syarak sebagai seorang islam.

wink.gif
nadia


nadia


nadia
nadia
nadia
nadia
nadia
nadia
nadia
nadia
nadia
nadia
iriy_cute
Apsal gmbr² kat atas x tutup dada?
Boleh bg yg mudah sket x, kira sng org phm
Adinda
QUOTE(yanti_pink @ Dec 26 2006, 06:04 AM)
adinda...company saye nak wat annual dinner bulan depan. tapi saye x tau nak pakai tudung & baju ape.
tema dia " GLITTERING NITE" blh imagine tak mcm mane..??...tolong saye ek... smile.gif

yanti..

erm....
apa kata yanti beli tudung yg ada manik2/labuci berkilau..

tak pun try pakai something simple.. ie plain colour..
pastu, taruk bunga besar apa tu mcm corsage ker.. janji ada kilau2..
ataupin lilit atas tudung plain tadi dgn selendang panjang gold/silver colour.. pintal2kan dan ikat dgn kemas..
boleh juga guna kreativiti sendiri, taruk labuci/manik2 campur2..

katala tudung yg cantik berkilau tu pendek....tapi kalo nak pakai yg pendek cenggitu, pastikan ada satu piece yg lain, tak kisahlah selendang chiffon panjang ker apa...padankan elok2, sematkan dgn brooch besar yg berkilau/batu2 ker..tak pon kemaskan menggunakan kerongsang tiga beradik mcm hok org pakai dgn kebaya tu..susunlah elok2..
pastikan warna2nya kena..tak terlebih meriah..asalkan sedap2 jer mata memandang, ha....nanti mesti nampak lawa lah.. wub.gif


baju pula, Adinda rasa kalo pakai dress yg bersesuaian, ie takde lah ketat ikut bentuk badan.. .
kalo ikut badan pun, cover betul2 dgn selendang labuh/ panjang tadi agar susuk tubuh tidak kelihatan..
kalo takde dress... blouse dgn skirt labuh juga sesuai..
juga...pastikan bhgn yg byk kilauannya tu kat bhgn yg paling jauh dari kepala..sebab situ dah byk kilau2 ni..
bukan takboleh kat tgh2 / blkg baju...tapi kalo yg paling byk kilauan kat tepi2 hujung lengan baju / skirt tu...nampak "kena" lah org kata..


lagi satu, pernah tgk tak waheeda punya pakaian sepasangnya mcm jubah berseluar tu..
ada lapis2 ker apa ntah..
ha...beli camtu, beli labuci/manik/ glittering butterflies..
ha...jahit elok2 dgn cermat...
kalo rajin, tekun serta sabar buat, ditambah pula dgn idea-idea menarik...ha...nanti comel sangat..
kita boleh buat mcm taman nan indah pula pada hujung2 kain jubah, kain tudung tu...ala..ada bunga2, daun..siap ada rerama, etc..(boleh faham tak ni??) biggrin.gif
kalo nak cepat, gam kan ajer... guna hot glue gun tu..

hm.. tak tahu ler apa Adinda btau tu membantu..
yanti_pink
ok...mak yanti ade tudung yang ade byk labuci2 ni...mak ade color pink, krim, hijau pucuk pisang, hitam..mane satu sesuai ek...the bab baju pulak...ape color yang suitable ek..?? yanti mcm prefer pkai dress. everning dress....


bile imagine blk ape yang adinda bgtau...mcm glitter sgt mase mlm tu nnt.... : biggrin.gif

tq..adinda wink.gif
iriy_cute
Lebih lawa wrna tdg b'tentangan dgn wrna bj
Cth bj outgoing: suar jean, bj hitam, tdg putih

Wrna tdg sama dgn bunga pd bj kurung
Tu yg aku nmpk ckg² pki
zawiah
QUOTE(Adinda @ Dec 6 2006, 04:50 AM)

[color=red]


suka cam ni..
bertudung dan menutup dada..
ni kena beli kain jenis bidang besar lah ya...
tingin nak jadi muslimah sejati...
kucinggemukz
QUOTE(nadia @ Dec 28 2006, 12:31 AM)



bila saya pakai tudung mcm nie.. rasa muka saya besar giler...
iriy_cute
QUOTE(zawiah @ Jan 6 2007, 06:12 PM)
tingin nak jadi muslimah sejati...

Amin, InsyaAllah

Meh sesama kita muhasabah diri
lily_putih
QUOTE(zawiah @ Jan 6 2007, 06:12 PM)
QUOTE(Adinda @ Dec 6 2006, 04:50 AM)

[color=red]


suka cam ni..
bertudung dan menutup dada..
ni kena beli kain jenis bidang besar lah ya...
tingin nak jadi muslimah sejati...

skrg ni dah bnyk option tudung besar...kalau yg mcm dlm gambar ni rasa nya bidang 60...

kalu rasa besar sgt...beli yg bidang 50 atau 55...

lily prefer yg bidang 50-55 kalau ade sulam kat tepi...
sbb nya sulam akan makan tepi tudung n tudung akan jd kecik sikit dari saiz sebenar...

tapi kalau tak bersulam lily suka tudung bersaiz 45-48...
tudung tu betul2 ikut saiz 48-45 tu...

kalau nak lilt or nak silang...lebih ok ikut saiz2 tu so tak la dada kita terdedah dgn jaya nya... smile.gif
beatmania
QUOTE(nadia @ Dec 28 2006, 12:45 AM)

wub.gif ni pakai kahwin leh ler...
Adinda
tgh byg cemane rupa beat di hari persandingannya... wub.gif
mesti come lote happy.gif happy.gif
bidadari sayang
thanks nadia.. wub.gif
byk betui cara2 utk pakai tudung ni kan..
tapi kena ikut time gak kan..
wink.gif
hatihancur
di mana website lain yg ajar pakai tudong?
iriy_cute
Jarang ada..

Salu cari kat buku, tu pun pening
Lebih prefer org ajar
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.