Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Penjagaan Rambut...
Mesra.net Forum > Arts & Cultures > Fesyen dan Kecantikan
sweetnina
percaya atau tidak, penjagaan rambut merupakan salah satu bentuk pengetahuan yg masih ramai tidak mengambil berat..khususnya bagi mereka yang bertudung..jika anda rasa ini tidak penting. silap seribu kali silap.. wink.gif


Tips untuk penjagaan rambut yang panjang

sikat menggunakan jari

amsa baru bangun dr tidur, sikatlah menggunakan jari2 untuk meleraikan rambut2 anda yang kusut dan tersimpul...


Proper Brushing

Bend forward, allowing hair to fall. Using only a wooden base natural bristle brush, such as our Long Hair Brush, bring hair from the nape of the neck over the head and down to the ends. Then, stand straight again with hair falling normally and brush from the underside of the hairline down the strands to the ends. Now, brush the top layers into place with long, even strokes. After each stroke, smooth hair with hands to reduce static. Increase the number of strokes weekly, starting with five and increasing by one a week until you find a comfortable routine. If oiliness develops, reduce strokes.

Brush only when dry. Hair is weakest when it is wet and brushing can easily damage it. Even when hair is dry always comb before brushing.

Combing

Separate hair into small sections. With a wide-tooth comb, such as our Long Hair Comb, carefully work from the ends in a downward direction only. Use only a wooden or tortoise shell comb – never rubber. Do not pull or yank hair.

Drying

Air-dry whenever possible. (masa rambut basah..seelok2nyer sikat menggunakan jari2 dahulu, bila dh kering, baru menggunakan sikat....jgn membalut rambut anda untuk tujuan pengeringan)

Curling

Use regular hair rollers, winding hair loosely around them. Avoid electric rollers, hot combs, and curling irons, or use these on a cool setting. Pin curls or barrel curls are the safest and fastest methods of drying hair.

Shampooing

If your hair is dry and brittle, wet hair, then coat with a light conditioner before shampooing, such as our Time Released Moisturizer. This acts as a buffer and helps protect the hair strand. Then begin shampoo by removing dirt through gentle sudsing. We recommend using our Body Essence Shampoo, which is specially formulated with natural botanicals and designed to clean the hair without stripping away its natural oils. Massage your head to increase the blood supply to the scalp and roots. On an as need basis, we recommend using our Detoxifying Shampoo to remove unwanted residues from styling products and the environment.

Environment

Before going out to the beach or pool, comb conditioner such as our Seaweed Pac, through the hair. This helps to protect hair from the sun, chlorine, salt water, and from the sun's heat, and serves as a deep conditioning treatment.

Wear a hat, cap or scarf if you can to protect hair from over-exposure to the sun, salt or chlorinated water, wind and air pollution.

Trimming

Have hair trimmed on a regular basis (approximately every two months). This is especially important for growing out layers and/or bangs to reshape and make each stage of growing hair out a style.

Conditioning

Always apply conditioner from the ears down – never condition the scalp. Do not over-condition.(jgn me'apply' conditioner pd keseluruhan rambut dan elakkan terkena pd kulit kepala..nanti memudahkan kewujudan kelemumur, ini juga akan membuatkan rambut anda berminyak...)

Conditioning too often can cause the cuticle layer of hair to lift making hair brittle and leading to breakage. Rather than conditioning every day, try our All Purpose Aloe Detangler, for snarl free combing.

Styling

Your hair style is a reflection of your personality and a wonderful way to express your individuality. All too often conventional styling products contain alcohol or other harsh chemicals. These ingredients are used to keep the hair in place and to give the appearance of shiny healthy hair. In the case of these mass-marketed products the look achieved is only surface deep and they tend to damage the hair. The Long Hair Care Group has developed a highly specialized line of styling products which not only makes your hair look great, they impart essential botanicals and vitamins to each strand, conditioning your hair as they hold it in place and body and give it incredible shine.

Sleeping

Even the way you sleep can affect your hair. Restless sleepers may actually be breaking hair as they sleep.

If you’re a restless sleeper, try a satin pillowcase so that the hair glides when you move in your sleep. On regular cotton cases hair can get caught and break.

Putting hair up to sleep is also helpful. Hair should be put in a ponytail on top of the head. Always use rubberbands that are rapped in cloth, commonly known as "scrunchies."


okaylah...tidur yang mencukupi turut mempengaruhi...erm...nak tido dulu...sesiapa yang ada info berguna untuk penjagaan rambut...silalah tepekkan di sini untuk kebaikan bersama..daaa wink.gif

"there are no ugly girls, there are just lazy girls" rajin2kanlah diri anda dlm memperbaiki kelemahan diri.. rolleyes.gif
sweetnina
sapulah olive oil pada rambut sebelum tidur dan minum segelas susu sebelom tido...mampu memberikan rambut yang kuat dan sihat..

untuk mempercepatkan pemanjangan rambut, belilah kapsul vitamin E yang ada di pasaran, pecahkan kapsul itu, tuangkan liquid vit E itu ke dalam shampu anda, shampu seperti biasa...menggunakan VIRGIN COCONUT OIL pun boleh membantu mempercepatkan proses pemanjangan rambut dan bertindak sbg kondisioner..
theblondeme
aku jarang2 sikat rambut.....
elang@TeJa
QUOTE(sweetnina @ Dec 9 2006, 11:39 PM)
sapulah olive oil pada rambut sebelum tidur dan minum segelas susu sebelom tido...mampu memberikan rambut yang kuat dan sihat..

untuk mempercepatkan pemanjangan rambut, belilah kapsul vitamin E yang ada di pasaran, pecahkan kapsul itu, tuangkan liquid vit E itu ke dalam shampu anda, shampu seperti biasa...menggunakan VIRGIN COCONUT OIL pun boleh membantu mempercepatkan proses pemanjangan rambut dan bertindak sbg kondisioner..

olive oil tak boleh sapu selalu.. itu akn membuatkan rambut jadi terlalu berminyak..

kalau rambut color jgn sesekali pakai conditioner time mandi.. rambut jd minyak.. make sure pakai shampoo color..

kalo jarang shampoo pun x leh gak..nanti rambut akn terlalu kering..
CuTiEy_SuKi^_^
aku mmg tak sempat nak jaga2 rambut ni..juz shampoo jerk tiap2 hari... smile.gif
ain82
sympoo rambut 2 hari sekali... x bleh sympoo hari2.. sbb rambut keras n gugur
sweetnina
biler sapu conditioner..sapu kat hujung2 rambut jer..jgn terkena kulit kepala..nanti berminyak satu kapla
alya huda
QUOTE(sweetnina @ Dec 14 2006, 07:45 PM)
biler sapu conditioner..sapu kat hujung2 rambut jer..jgn terkena kulit kepala..nanti berminyak satu kapla

ooo...patutlah kepala aku panas semacam je bila guna conditioner
anaxilea
bule ke shampoo tiap2 ari?...
ana tiap2 hari pakai olive oil sedap sikit bau dia
kalau rajin pakaila santan... lebat woo shining lagi
sampai sekarang anak 3 saaayang nak potong rambut, suami pun suke...

tapi pada sapa2 yg lepas bersalin nak kurangkan rambut gugur pakai hairpro RM188 gitula reganya...

petua jaga rambut senang je:
kerap basuh sampai ke kulit
keringkan betul2 sebelum pakai tudung (kalau pakaila)
sikat pagi, petang dan malam.. kekadang waktu zohor kat opis pun ana sikat rambut
apply olive oil ebery day...
banyakkan makanan sihat utk rambut...
syima
dulu hari2 gi salon cuci rambut.. habis dekat 300 sebab gi saloon setiap ari.. pastu skrg ni wat treatment kat umah je

shampoo n condition every day
pakai serum setiap hari

seminggu skali mask rambut

kadang2 tak sempat beli mask tu..sapu mayonis aje..


dulu pakai olive oil, lemon, ngan bunga raya campur skali.. pastu ramas kat rambut..then cuci macam biasa..
Khayty
masa remaja dahulu saya sangat rajin `bela rambut`....sebab ianya panjang dan lebat...

saya suka perap rambut dgn santan...

cuci rambut dgn limau...limau nipis pun boleh...

now tak berapa rajin..rambut pun dah gunting sependek habis..

payah jugak nak jaga,sebab lebat...

nak shamppo selalu nanti jadi kering...cuci bila rasa sangat berminyak...

1-2 bulan sekali gi inaikan rambut....

baru-baru ni lepas inai steaming pulak,ok jugak...lembut sikit rambut...

tak der lah keras kejung lepas kena inai...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.