Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Brg Perhiasan Rumah
Mesra.net Forum > UMUM > Sembang-Sembang Kaum Ibu & Isteri
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14
angah_nqb
suki, angah baru2 nk mencoba..hehehe
rasa terinign lak, tp tak ske sgt kalo sarat2...
cendawancun
QUOTE(angah_nqb @ Feb 19 2009, 06:13 PM) *
QUOTE(cendawancun @ Feb 19 2009, 09:27 AM) *
Angah mana u beli pinggan yg gantung kat dinding tu.. (3 tingkat). Cantik.. Mahal tak?.
Berapa nye...

cendawan, angah beli ppinggan tuh kat nilai 3...
ader satu kedai jual brg2 tuk english style nama kk homedeco mart..
pinggan ngan hanger tuh jual asing2...
tak mahal sgt... semua tuh lebih kurang rm85...

ader satu kedai english kat ampang ngan wangsa maju, nama nye romantika..
tp angah lom penah pg lg, tgk2 dari luar je.. cantik2 gak brg nye...


OIC. Shah alam pun ada satu kedai Romantika.. Ari tu pergi sana tenguk. Malas nak masuk
bahagian kaca2, takut anak asyik membuntut aje.. Silap aribulan terlanggar.. Pecah. mati
cendawan.
CuTiEy_SuKi^_^
QUOTE(angah_nqb @ Feb 20 2009, 10:23 AM) *
suki, angah baru2 nk mencoba..hehehe
rasa terinign lak, tp tak ske sgt kalo sarat2...


a'a...umah suki pun sker simple2 jerk...

naqib dah hantar nursery ker?>..
alya07
kt alam central shah alam ade romantika
d g scc mall jln sampai tngkat 4 rupenye ade kk home deko...br bukak
besonyer...masuk la bwk ankdara...aduiiii xmenahan brg2 die lawo je
tp sebab jln ngn ankdara seriau je...tgk tgn2 capai2...cpt2 kuar
ade gk koleksi brg2 english dh penuh 1 lemari kaca....tu je laa...hok tampal2 ni blum lg...
qiqi26
QUOTE(alya07 @ Feb 20 2009, 02:28 PM) *
kt alam central shah alam ade romantika
d g scc mall jln sampai tngkat 4 rupenye ade kk home deko...br bukak
besonyer...masuk la bwk ankdara...aduiiii xmenahan brg2 die lawo je
tp sebab jln ngn ankdara seriau je...tgk tgn2 capai2...cpt2 kuar
ade gk koleksi brg2 english dh penuh 1 lemari kaca....tu je laa...hok tampal2 ni blum lg...

alyan, tepek la gambo umah hang...
ibu_muda
lawo tol umah gg ngan umah angah...
qiqi26
QUOTE(ibu_muda @ Feb 20 2009, 04:17 PM) *
lawo tol umah gg ngan umah angah...

tocei tocei...
ibu_muda
QUOTE(qiqi26 @ Feb 20 2009, 04:19 PM) *
QUOTE(ibu_muda @ Feb 20 2009, 04:17 PM) *
lawo tol umah gg ngan umah angah...

tocei tocei...


gg, nanti letak la gambor bilik mm....
qiqi26
QUOTE(ibu_muda @ Feb 20 2009, 04:20 PM) *
QUOTE(qiqi26 @ Feb 20 2009, 04:19 PM) *
QUOTE(ibu_muda @ Feb 20 2009, 04:17 PM) *
lawo tol umah gg ngan umah angah...

tocei tocei...


gg, nanti letak la gambor bilik mm....

mm lum ada bilik lg...haha...
bilik persalinan baju dan bilik simpan2 brg mm ada la...haha
ibu_muda
ooo..belum ader...
ingat kan dah ader...leh la tgk decorationnyer... biggrin.gif
qiqi26
QUOTE(ibu_muda @ Feb 20 2009, 04:34 PM) *
ooo..belum ader...
ingat kan dah ader...leh la tgk decorationnyer... biggrin.gif

hubby ada gak nk ubahsuai bilik tuk mm...
nanti dulu la kot...mm kecik lg....
tido pon dgn kami lg..
alya07
wahh qq siap ade bilik persalinan baju tuh
alya ade 1 bilik tetamu n 1 lg bilik simpan brg2 cm bantal,toto,bb cot,beg2
tu le hubby ckp nk wat cabinet so elok la skit kemas jek
ade budget nk tambah wt cabinet lg.....mahal sehhhh sekarang...

nanti dh beso skit dh plan bilik ankdara ni
pakai katil ala2 princess kaler pink....berangan jek lambat lg
angah_nqb
QUOTE(CuTiEy_SuKi^_^ @ Feb 20 2009, 11:42 AM) *
QUOTE(angah_nqb @ Feb 20 2009, 10:23 AM) *
suki, angah baru2 nk mencoba..hehehe
rasa terinign lak, tp tak ske sgt kalo sarat2...


a'a...umah suki pun sker simple2 jerk...

naqib dah hantar nursery ker?>..


naqib mmg anto umah nenek dia,
yg bakal kuar nih nnt anto nursery.. wink.gif
angah_nqb
QUOTE(ibu_muda @ Feb 20 2009, 04:17 PM) *
lawo tol umah gg ngan umah angah...


kak, lawo tang tuh jer.. tang lain kosong jek lg...
mcm padang tembak... kakaka
bila mau dtg rawang??
angah_nqb
blk naqib dah ader, dah cat pun, tp mmg kosong abis..
sbb dia pun still tido ngan kami..

so skang nye matlamat nk asingkan katil dulu.
insyaAllah nk pi tgk2 this weekend katilnye...
pas dah pandai tido sendiri baru leh asing blk lak, slow2...
skang nih mlm2 tido asik tendang perut ngan breast mama.. sakit looo....
iman
dh xde ke design2 deco yg leh share sm2
makwokglamer

MW nak tanya la kot2 ada foromnis tau kat mana nak dptkan barangan hiasan vantage??? klu ada sapa2 nak tolak 2nd hand pn okay.... MW nk uat koleksi....
Ayg Sweetie
QUOTE(makwokglamer @ Mar 17 2009, 02:21 PM) *
MW nak tanya la kot2 ada foromnis tau kat mana nak dptkan barangan hiasan vantage??? klu ada sapa2 nak tolak 2nd hand pn okay.... MW nk uat koleksi....


Klu MW biase pki brg cosway blh guna kupon utk redeem brgan vantagae. Ok la ckit dr rega biase.
makwokglamer
QUOTE(Ayg Sweetie @ Mar 17 2009, 04:27 PM) *
QUOTE(makwokglamer @ Mar 17 2009, 02:21 PM) *
MW nak tanya la kot2 ada foromnis tau kat mana nak dptkan barangan hiasan vantage??? klu ada sapa2 nak tolak 2nd hand pn okay.... MW nk uat koleksi....


Klu MW biase pki brg cosway blh guna kupon utk redeem brgan vantagae. Ok la ckit dr rega biase.


ala....MW bukan dealer.... just beli gitu2 jerk brg dier....klu ayg ada nak let go... half price,.... okay gak.....kui...kui...
Ayg Sweetie
QUOTE(makwokglamer @ Mar 17 2009, 06:14 PM) *
QUOTE(Ayg Sweetie @ Mar 17 2009, 04:27 PM) *
QUOTE(makwokglamer @ Mar 17 2009, 02:21 PM) *
MW nak tanya la kot2 ada foromnis tau kat mana nak dptkan barangan hiasan vantage??? klu ada sapa2 nak tolak 2nd hand pn okay.... MW nk uat koleksi....


Klu MW biase pki brg cosway blh guna kupon utk redeem brgan vantagae. Ok la ckit dr rega biase.


ala....MW bukan dealer.... just beli gitu2 jerk brg dier....klu ayg ada nak let go... half price,.... okay gak.....kui...kui...


MW ~ bkn dealer pn klu beli RM30 ke atas blh dpt kupon tu. So, nanti blh tuko mcm2 brg. Ayg x de kumpul sgt. Takat ni br ada bell, teko dgn pinggan yg btingkat tu. Tu pn org kasi hadiah. [color="#800080"][/color]
cendawancun
Barang vantagae ni more to English syle. kalau rumah tema English stye memang cantik.
Barang dia byk bunga-bunga. Ari tu jalan2 ngan husband makan kat jln 223, nampak
office Vantagae ni...Minat gak.. Tapi mahal lah..
Ayg Sweetie
Kt SA ni rs2nya ada kedai vantage kt SA Mall tapi x blh nk jln2 sgt klu dh bawa anak ni. Krg x psl2 dipegang plk brg2 yg mahal tu.

Pernah gak bcadang nk beli set kopi tu tapi hubby ckp krg simpan dlm almari x pki. Mcm periuk yg dia beli hr tu la, mahal la gak sbiji tu dkt 200 lbh gak, last2 ada kt dlm kabinet dapo. Elok lg dlm kotak. Bile hubby ckp bile nk pki, ayg ckp kt dia tunggu dh ada rmh sendiri. Bile ada rmh sendiri, hubby tanya bile nk pki periuk tu, hubby siap ckp dh bt dapo comel pn still x guna lg. Ayg pn sengih2 la kt dia... hehehe....
makwokglamer
QUOTE(Ayg Sweetie @ Mar 18 2009, 11:22 AM) *
Kt SA ni rs2nya ada kedai vantage kt SA Mall tapi x blh nk jln2 sgt klu dh bawa anak ni. Krg x psl2 dipegang plk brg2 yg mahal tu.

Pernah gak bcadang nk beli set kopi tu tapi hubby ckp krg simpan dlm almari x pki. Mcm periuk yg dia beli hr tu la, mahal la gak sbiji tu dkt 200 lbh gak, last2 ada kt dlm kabinet dapo. Elok lg dlm kotak. Bile hubby ckp bile nk pki, ayg ckp kt dia tunggu dh ada rmh sendiri. Bile ada rmh sendiri, hubby tanya bile nk pki periuk tu, hubby siap ckp dh bt dapo comel pn still x guna lg. Ayg pn sengih2 la kt dia... hehehe....


MW sebenonyer tingin nk ade vantage ni.... bila sembg ngan opismate ternganga2....mklumla x de benda gitu....MW tgk umah opismate MW mak aiii....bekas gula pun vantage....nok!!!!.....langsir pn ala2 english style......tingin nk ade taste cam2 gitu....

Ayg Sweetie
QUOTE(makwokglamer @ Mar 18 2009, 03:39 PM) *
QUOTE(Ayg Sweetie @ Mar 18 2009, 11:22 AM) *
Kt SA ni rs2nya ada kedai vantage kt SA Mall tapi x blh nk jln2 sgt klu dh bawa anak ni. Krg x psl2 dipegang plk brg2 yg mahal tu.

Pernah gak bcadang nk beli set kopi tu tapi hubby ckp krg simpan dlm almari x pki. Mcm periuk yg dia beli hr tu la, mahal la gak sbiji tu dkt 200 lbh gak, last2 ada kt dlm kabinet dapo. Elok lg dlm kotak. Bile hubby ckp bile nk pki, ayg ckp kt dia tunggu dh ada rmh sendiri. Bile ada rmh sendiri, hubby tanya bile nk pki periuk tu, hubby siap ckp dh bt dapo comel pn still x guna lg. Ayg pn sengih2 la kt dia... hehehe....


MW sebenonyer tingin nk ade vantage ni.... bila sembg ngan opismate ternganga2....mklumla x de benda gitu....MW tgk umah opismate MW mak aiii....bekas gula pun vantage....nok!!!!.....langsir pn ala2 english style......tingin nk ade taste cam2 gitu....


MW ~ kt PAS ada jual brg2 yg rupanya sbijij mcm vantage kt kedai Romantika klu x silap. Lvl berape x ingat tapi atas dia food court. Tapi produk dr china la. Mmg murah... Nk bekas gula, tea set, mangkuk, terandak lampu, meja yg bunga mcm vantage tu blh dpt.
cendawancun
Yup betul. Kedai romantika tu jenis product English style.

Shah Alam ada. Amcop mall pun tak silap ada..
Ayg Sweetie
QUOTE(cendawancun @ Mar 18 2009, 04:21 PM) *
Yup betul. Kedai romantika tu jenis product English style.

Shah Alam ada. Amcop mall pun tak silap ada..


Cendawan ddk SA ke?
chome
Haa..kat PAS tuh laa..mmg kedai tuh murah skek brg2 vantage dia..
gitu gak ngan brg2 utk gubahan..
nih mil la yg ckp..sbb dia slalu beli kat ssf laa..
dia kata mmg lagik mahal kalo kat ssf tuh..
so skang pantang gi jenguk anak dia kat shah alam..mesti singgah situ la tuh..
adi-casa-decor
Salam semua puan2 sekelian,

Dtg berkunjung ke blogspot saya:
http://wallpapercds.blogspot.com/

Boleh tengok hiasan2 untuk rumah terutamanya wallpaper dan photo mural yang cantik2. Mana la tau ada design yang anda minati atau sekadar menjamu mata...

Wassalam.
Adi
h/p: 019-233 1357
CASA DÉCOR SOLUTIONS( JM0498540-D )
-- Wallpaper and Photo Mural Specialist --
-- We Provide Durable & Adorable Solutions in Beautifying Your Home, Office, Clinic, Butique, Showroom, Shop, Hall and More --

miss spentot
suka beli hiasan dinding.kalau perabot suka yg moden2 n tk suka perabot jati (nampak mcm mak ngah2 ) nea.gif

skang dah pindah umah baru n asik shopping je..kebetulan umah aku dekat ngan IKEA,pe lagi pantang ada time free je mesti nak melangak kat IKEA.hehe.. biggrin.gif

tak taula nape aku Suka sangat design2 kat IKEA sampaikan dr pintu masuk hinggala ke bilik air sume shopping kat ikea..( sampai hubby naik jelak tgk barang IKEA ) biggrin.gif

cendawancun
Nak ceta, baru baru ni CC ubah suai rumah sikit. Sofa 3+2+1 yang kat umah tu Kakak Ipar dah ambik. Sofa tu memang sofa dia. Dulu dia stay ngan cendawan lebih 10yrs. Bila kahwin dia pindah gi Kedah ikut husband. So suruh dia bawak sofa tu lah.. coz cendawan
pun nak tukar stail umah. Nak buat simple aje. Rumah pun kecik, so beli sofa 3 setter aje.

dah jadi rupa cam ni lak.. Ingat kalau ada rezeki nak tambah lain kerusi sikit dah tu nak
letak string curtain utk nampak pengasingan meja makan dgn ruang rehat. Nak beli cermin
kat Ikea nak letak kat dinding tengah2 tu nampak lapang sangat. dekat kerusi yuyu tu. Kerusi yuyu tu nak ganti kerusi lain. So yuyu tu boleh transfer depan pintu lak. Anak2 nak gi sekolah senang duduk nak pakai kasut. Dlm perancangan lah..

komen sikit apa yang nak buat lagi ye utk nampak lebih ceria.. Kekadang dah boring
cam mana lah nak buat rumah ni.. Nak pusing lebih sikit rumah kecik. Masalah betul.



miss spentot
QUOTE(cendawancun @ Apr 18 2009, 10:48 AM) *
Nak ceta, baru baru ni CC ubah suai rumah sikit. Sofa 3+2+1 yang kat umah tu Kakak Ipar dah ambik. Sofa tu memang sofa dia. Dulu dia stay ngan cendawan lebih 10yrs. Bila kahwin dia pindah gi Kedah ikut husband. So suruh dia bawak sofa tu lah.. coz cendawan
pun nak tukar stail umah. Nak buat simple aje. Rumah pun kecik, so beli sofa 3 setter aje.

dah jadi rupa cam ni lak.. Ingat kalau ada rezeki nak tambah lain kerusi sikit dah tu nak
letak string curtain utk nampak pengasingan meja makan dgn ruang rehat. Nak beli cermin
kat Ikea nak letak kat dinding tengah2 tu nampak lapang sangat. dekat kerusi yuyu tu. Kerusi yuyu tu nak ganti kerusi lain. So yuyu tu boleh transfer depan pintu lak. Anak2 nak gi sekolah senang duduk nak pakai kasut. Dlm perancangan lah..

komen sikit apa yang nak buat lagi ye utk nampak lebih ceria.. Kekadang dah boring
cam mana lah nak buat rumah ni.. Nak pusing lebih sikit rumah kecik. Masalah betul.



cuba tukau cat colour umah tu supaya nampak lebih ceria dan nampak moden..

adi-casa-decor
QUOTE(cendawancun @ Apr 18 2009, 10:48 AM) *
Nak ceta, baru baru ni CC ubah suai rumah sikit. Sofa 3+2+1 yang kat umah tu Kakak Ipar dah ambik. Sofa tu memang sofa dia. Dulu dia stay ngan cendawan lebih 10yrs. Bila kahwin dia pindah gi Kedah ikut husband. So suruh dia bawak sofa tu lah.. coz cendawan
pun nak tukar stail umah. Nak buat simple aje. Rumah pun kecik, so beli sofa 3 setter aje.

dah jadi rupa cam ni lak.. Ingat kalau ada rezeki nak tambah lain kerusi sikit dah tu nak
letak string curtain utk nampak pengasingan meja makan dgn ruang rehat. Nak beli cermin
kat Ikea nak letak kat dinding tengah2 tu nampak lapang sangat. dekat kerusi yuyu tu. Kerusi yuyu tu nak ganti kerusi lain. So yuyu tu boleh transfer depan pintu lak. Anak2 nak gi sekolah senang duduk nak pakai kasut. Dlm perancangan lah..

komen sikit apa yang nak buat lagi ye utk nampak lebih ceria.. Kekadang dah boring
cam mana lah nak buat rumah ni.. Nak pusing lebih sikit rumah kecik. Masalah betul.


Cik Kak,
Macam mana kalau letak gambar photo mural indoor garden ke, gambar pemandangan tepi pantai ke, gambar air terjun ke... nampak luas dan kehijauan juga... Maksud saya guna wallpaper jenis Photo Mural.

Contoh macam yg saya add disini... ni yang pernah kami pasang dirumah pelanggan kami dan contoh2 gambar2 yg lain...
Yang satu tu pasang wallpaper balak kayu dan sebelah dia letak gambar tepi pantai... huh, macam duduk kat chalet tepi pantai, pemandangan jadi luas.

Click to view attachment Click to view attachment
Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachment
Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachment
Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachment

Kalau rasa2 minat la, boleh contact sy:
Adi
019-2331357
cendawancun
Adi kalau letak wall paper tu how much dia punya cost?
Nanti kalau dah tak minat dgn wall paper tu or warna dah kusam ke, nak tukar warna
cat pulak, tak susah ke nak tanggal.
qiqi26
wah, ada gambar cam tu lak kat umah...
hmmm...menarik gak..tp tk nampak lg kecik ke ruang???
tu wallpaper atau cat??..
alya07
ade gk pernah g umah member hubbby
wat wallpaper ari terjun tuh
tp ruang npk sempit laaaa......
then perabot x leh sesak sgt...kalo x npk serabut je..
adi-casa-decor
QUOTE(cendawancun @ Apr 21 2009, 09:22 AM) *
Adi kalau letak wall paper tu how much dia punya cost?
Nanti kalau dah tak minat dgn wall paper tu or warna dah kusam ke, nak tukar warna
cat pulak, tak susah ke nak tanggal.


Costing wallpaper bergantung kepada jenis dan berapa roll kita pakai... Lebih kurang macam ni la, dari RM4.00 ke RM12.90 per kaki persegi.
Untuk photo mural gambar pemandangan tu ada 2 size. 12kaki x 8kaki = RM1050, 8kaki x 6kaki = RM750.
Harga ni siap pasang. Dinding tu kena rata la, kalau tak kena buat skim coating untuk ratakan tu ada sikit charges, bergantung kepada keadaan, kalau sikit sangat, kami tak charge le... Biasanya kami datang ke tempat pelanggan dan buat ukuran, matchin warna, tengok keadaan dinding dan bagi advice. Kami bawa sample book contoh2 kepingan wallpaper material yang sebenar... Kalau tak sesuai, kami tak rekomen, sebab tak nak timbul masalah kemudian hari. Kena jaga nama syarikat, berniaga bukan untuk sehari...

Kalau kemudian hari tak nak, boleh tanggalkan semula, tak le susah, ada caranya... Kami biasa juga ada aunty2 yang dah agak berumur datang semula setelah sepuluh tahun pakai wallpaper, minta kami datang remove dan pasang yang baru... Kusam tu rasanya tak kut, sebab ada coating untuk tahan UV, tu info dari pengilang pada kami...

Kalau nak nampak luas, ambil gambar tepi pantai... sebab laut, langit dan awan tu akan nampak jauh... memberikan rasa luas. Kalau gambar yang lain macam air terjun dan garden agak penuh juga... Ataupun ambil wallpaper gambar kepulan kepulan awan di langit biru... cantik juga...

Ada soalan boleh tanya lagi. Kalau nak minta datang ke rumah bagi tau le yeh... sms / call 019-233 1357
chome
suker topik ni..tp buat masa ni malas nak cerita pasal deco2 rumah..yg ada ni serabut jek rasa..tgu dah pindah,duduk rumah sendiri baru la puas hati nak tenyeh apa pun..haa...huhuu...
linda1137
QUOTE(cendawancun @ Feb 20 2009, 11:35 AM) *
QUOTE(angah_nqb @ Feb 19 2009, 06:13 PM) *
QUOTE(cendawancun @ Feb 19 2009, 09:27 AM) *
Angah mana u beli pinggan yg gantung kat dinding tu.. (3 tingkat). Cantik.. Mahal tak?.
Berapa nye...

cendawan, angah beli ppinggan tuh kat nilai 3...
ader satu kedai jual brg2 tuk english style nama kk homedeco mart..
pinggan ngan hanger tuh jual asing2...
tak mahal sgt... semua tuh lebih kurang rm85...purse hanger

ader satu kedai english kat ampang ngan wangsa maju, nama nye romantika..
tp angah lom penah pg lg, tgk2 dari luar je.. cantik2 gak brg nye...


OIC. Shah alam pun ada satu kedai Romantika.. Ari tu pergi sana tenguk. Malas nak masuk
bahagian kaca2, takut anak asyik membuntut aje.. Silap aribulan terlanggar.. Pecah. mati
cendawan.


gg, nanti letak la gambor bilik mm....
linda1137
QUOTE(cendawancun @ Feb 20 2009, 11:35 AM) *
QUOTE(angah_nqb @ Feb 19 2009, 06:13 PM) *
QUOTE(cendawancun @ Feb 19 2009, 09:27 AM) *
Angah mana u beli pinggan yg gantung kat dinding tu.. (3 tingkat). Cantik.. Mahal tak?.
Berapa nye...

cendawan, angah beli ppinggan tuh kat nilai 3...
ader satu kedai jual brg2 tuk english style nama kk homedeco mart..
pinggan ngan hanger tuh jual asing2...
tak mahal sgt... semua tuh lebih kurang rm85...purse hanger

ader satu kedai english kat ampang ngan wangsa maju, nama nye romantika..
tp angah lom penah pg lg, tgk2 dari luar je.. cantik2 gak brg nye...


OIC. Shah alam pun ada satu kedai Romantika.. Ari tu pergi sana tenguk. Malas nak masuk
bahagian kaca2, takut anak asyik membuntut aje.. Silap aribulan terlanggar.. Pecah. mati
cendawan.


gg, nanti letak la gambor bilik mm....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.