Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Produk Safi
Mesra.net Forum > Arts & Cultures > Fesyen dan Kecantikan
Pages: 1, 2
luka
QUOTE(preity_ctz @ Feb 6 2009, 02:19 PM) *
saya pakai safi rania, tapi baru 2 minggu. buat masa ni saya suka la produk ni, boleh kata puas hati la. saya pakai krim malam dan krim siang. bau dia yg menyegarkan itu buatkan saya rasa mcm nak stay jer dgn safi rania lepas ni. harganya pun murah dan tidak membebankan...

waa yeke..baguslah
memang untung sape yang serasi dgn safi nih sebab harganya murah
sebab tulah jugak saya suka safi tapi saya tak pakai 1set
cuma krim aje
try pakai pencuci safi balqis..aduhaii cam tak berapa ngam pulak...
alalalala..mengada betullah kulit aku nih..cerewet pulakk..iskk
parabola_az
QUOTE(luka @ Feb 6 2009, 04:17 PM) *
QUOTE(preity_ctz @ Feb 6 2009, 02:19 PM) *
saya pakai safi rania, tapi baru 2 minggu. buat masa ni saya suka la produk ni, boleh kata puas hati la. saya pakai krim malam dan krim siang. bau dia yg menyegarkan itu buatkan saya rasa mcm nak stay jer dgn safi rania lepas ni. harganya pun murah dan tidak membebankan...

waa yeke..baguslah
memang untung sape yang serasi dgn safi nih sebab harganya murah
sebab tulah jugak saya suka safi tapi saya tak pakai 1set
cuma krim aje
try pakai pencuci safi balqis..aduhaii cam tak berapa ngam pulak...
alalalala..mengada betullah kulit aku nih..cerewet pulakk..iskk

PA pun x sesuai dgn safi balkis ni..bertambah bintik2 kat muka
rania org kate mmg elok..tp xtry pn
nak stay dengan tutup ijau tu
maratussolehah
stakat ni guna xde problem plak smile.gif
harisya
nak tnya skit la....sy guna produk natasya skang.tp rs mcm kulit muka semakin menipis.ingat nk stop.tp klu sy stop jerawat pasir naik kt muka nti... so, safi blh bantu hilangkan jerawat2 kecik tu x? skang ni sy ada jugak guna safi ttp hijau tu tp letak skit2 je kt tmpat yg ada parut.... tolong bg idea cane sy nk stop natasya dan nak kembali pd produk yg biasa2 jer.....help...!!
Iereen
QUOTE(preity_ctz @ Feb 6 2009, 02:19 PM) *
saya pakai safi rania, tapi baru 2 minggu. buat masa ni saya suka la produk ni, boleh kata puas hati la. saya pakai krim malam dan krim siang. bau dia yg menyegarkan itu buatkan saya rasa mcm nak stay jer dgn safi rania lepas ni. harganya pun murah dan tidak membebankan...


preity pakai one set ker?

rasa mcm nak terai lak tgk preity ckp camtu
muka reen tak poblem sgt
buleh ajer kalo nak tuka2 produk ni
tp....tgh pikir2 lagi ni

p/s::: retu gi guardian, survey dh rania ni.skali tgk loreal wat promosi lak.rega lebey sket je. trus ter beli loreal gak..adehhh..ni mesti sbb derang tau loreal tu org ramai dh boikot. btul la org kata susah nak boikot bila kita dh guna produk tu.promosi bebagus je derang buat.
hafinda
pakai gak safi ijao ni n pencuci muka mentimun
minggu pertama n kedua mmg muka jd licin n jerawat pon kecut..
mmg best sgt2..
tp masuk minggu ketiga n keempat naek bijik2 kecik kat pipi kanan...
jerawat kat dahi...huhuhuhu....sedihnye....tp stil pakai lagi la...
nak tgk buleh surut ke x...hope buleh la...malas nak tukar2 produk nie....
buang duet...
souLmate

sy penah pakai 1 set safi rania (yg kaler purple tu). mula2 mmg ok .. jerawat pun hilang, kulit pun rasa lmbut je.. tp lama2 baru perasan, muka jadi makin oily. segan plak bila ramai yg tegur.. lps tu pelan2 jerawat kecik2 naik kt dagu n dahi. terus sy stop pakai. skrg sy tukar pakai safi gamat & krim safi tutup hijau tu .. so far ok, jerawat dah surut..n parut2 pun dah nk hilang. yg menakjubkan bila pakai krim tutup hijau tu masa nk tido, pagi tu muka x brminyak pun..rasa lembab je. sbnrnya krim tu lebih pada nk merawat kulit... tp pakai nipis2 je..
manick
QUOTE(El_NiNo @ Dec 28 2006, 01:46 PM) *
produk safi neh sesuai tak ngan kulit berminyak cam aku neh?satu set bape regenye hah?


sy pki pencuci,pelembap n krim safi balkis..so far okla..x mendatangkn mslh pd kulit...alhamdulillah...
manick
QUOTE(belacan @ Jan 10 2007, 03:58 PM) *
yg penting masa letak cream dia tuh, jgn ke atas..takut sumbat pori, kang naik jerawat. cam tuh gak bila pkai toner, jgn ke atas, nnt kotoran masuk n menutup lubang pori and membuatkan ia tersumbat..eheh.. itupun beutician la kasi tau..ehehe..



oh ye ke..thanks for the info..ada kwn ckp klu sapu krim or pe2 je kt muka kena urutan menaik supaya pipi x jatuh..erkk...btl ke ni?
mamias
wub.gif assalamualaikum....
maaf mencelah...saya baru disini...
nak kongsi cerita pasal produk safi ni,saya dah gunakan safi ni dah hampir 10tahun...
saya guna pelembab,krim muka,losyen dan bedak safi...pencuci muka guna eversoft..alhamdulillah...sangat puas hati.
kalau ada kulit menggelupas/merah lepas kita picit jerawat selalunya pd bahagian hidung dan pipi..guna pelembab muka safi sari gamat(botol biru)bila nak tido...insa'Allah..bangun pagi kesan menggelupas dan kesan merah akan kurang....saya guna kedua-dua jenis,pelembab Sari gamat saya guna bila kulit muka agak sensitif atau bila cuaca terlalu panas,pelembab dgn pokok lidah buaya(botol hijau) tu bila-bila boleh,jangan lupa sebelum tido pakai pelembab,buat la urutan sikit dibahagian yg ada kedutan...tak salah memcuba...tq give_rose.gif

jemput ke fotopages saya:.......mamias.fotopages.com
ms asz

asz pun guna safi skang ni .. safi balqis .
emz .. ok jer .. dlu guna shurah pun ok jgak ..
ni nak try safi pulak .. but overall .. 1 yang asz suka kat safi ni ..
ia x bermnyak cam krim kecantikan yang lain ..
kira nya produk ni highly recommended la for sapa2 yang kulit bermnyak ..
n affordable .. sapa2 mmpu beli .. good.gif
souLmate

brg murah x smstinya x bgus.. x smestinya jgk brg yg mahal tu brkualiti. brg yg mahal tu sbb dia guna mcm2 jenis bahan chemical.. tu psl la mahal. tp kita x tau kesan jgka pnjg bhn kimia tu kt muka kita.

dulu sy pun x brapa yakin dgn produk yg murah2 ni, sbb takut xde kesan. mcm2 produk mahal sy dah try, x brkesan jgk pun.. duit byk abis.. cuma, sy blum brani nk try produk local mcm sndayu tggi, natasya, tia emilia n etc. sbb pgalaman sy baca kisah mereka2 yg dpt efek truk masa pakai, ada yg dpt efek lps stop pakai..x trkecuali sorg kwn sy, muka dia jadi mcm melecur lps pakai 1 produk tu ... pd sy, klu nk try sesuatu produk baru, biarlah 1 produk yg kita yakin, ia x kan lupus dipasaran. mcm produk2 local ni, kita yakin ke produk tu akan brtahan 10 thn akan dtg?

lps baca byk review psl produk safi ni, sy trgerak hati plak nk try. tp sblm tu sy cari maklumat dulu.. dah yakin baru beli. sy guna 2 jenis produk safi ni; gamat & lidah buaya - pencuci muka sari gamat, toner safi balkis & krim lidah buaya. mmg brkesan dgn kulit muka sy. good.gif dulu jerawat rajin naik pastu susah nk surut, mcm2 brand dah try, tp lps 2 mggu sy pakai safi, alhamdulillah, muka sy dah clear.. sbijik jerawat pun xde..mmg miracle. kos x smpai dua puluh rggit pun.. ramai yg tegur, kulit dah putih sket. insyallah, sy nk maintain je pakai safi ni..lps ni nk try skrub & lotion dia plak ...
scha1431
QUOTE(souLmate @ Jun 30 2009, 11:58 AM) *
brg murah x smstinya x bgus.. x smestinya jgk brg yg mahal tu brkualiti. brg yg mahal tu sbb dia guna mcm2 jenis bahan chemical.. tu psl la mahal. tp kita x tau kesan jgka pnjg bhn kimia tu kt muka kita.

dulu sy pun x brapa yakin dgn produk yg murah2 ni, sbb takut xde kesan. mcm2 produk mahal sy dah try, x brkesan jgk pun.. duit byk abis.. cuma, sy blum brani nk try produk local mcm sndayu tggi, natasya, tia emilia n etc. sbb pgalaman sy baca kisah mereka2 yg dpt efek truk masa pakai, ada yg dpt efek lps stop pakai..x trkecuali sorg kwn sy, muka dia jadi mcm melecur lps pakai 1 produk tu ... pd sy, klu nk try sesuatu produk baru, biarlah 1 produk yg kita yakin, ia x kan lupus dipasaran. mcm produk2 local ni, kita yakin ke produk tu akan brtahan 10 thn akan dtg?

lps baca byk review psl produk safi ni, sy trgerak hati plak nk try. tp sblm tu sy cari maklumat dulu.. dah yakin baru beli. sy guna 2 jenis produk safi ni; gamat & lidah buaya - pencuci muka sari gamat, toner safi balkis & krim lidah buaya. mmg brkesan dgn kulit muka sy. good.gif dulu jerawat rajin naik pastu susah nk surut, mcm2 brand dah try, tp lps 2 mggu sy pakai safi, alhamdulillah, muka sy dah clear.. sbijik jerawat pun xde..mmg miracle. kos x smpai dua puluh rggit pun.. ramai yg tegur, kulit dah putih sket. insyallah, sy nk maintain je pakai safi ni..lps ni nk try skrub & lotion dia plak ...




sama lah..scha pown pakai mcmtu...pencuci gamat+toner safi balqis+krim lidah buaya.....skang dah ok sket...kes pakai produk felisa muka jadik teruk..last2 cari produk yg murah jerkkk
Akina26
nak tumpang tanya~~~ pencuci muka safi protein soya & multivitamin plus tu bagus x?
lengkuas_manis
dulu masa umur 17 thn pnh try pkai safi tutup ijau tu..muka LM asalnya tak berjerawat..
tp bila pkai je krim tu, keesokannya berbiiji-biji jerawat yg tumbuh di muka LM..
sekali pakai makin galak jerawat tumbuh..trus lah LM stop..bila stop pkai, jerawat surut dan tak tumbuh dah..
lpas tu, saja lah try pkai blk, trus naik jerawat semula..byk gilerrrrr..smpai skrg LM x brani pkai Safi tutup ijau tu dah..
muka LM bkn berjerawat pun, kalo ada pun sekadar 2-3 saja dlm satu2 masa..huhu..
apa2 pun Safi yg tutup ijau tu mmg tak sesuai utk muka LM..huhu..
sutera_bidadary
sutera pakai safi balqis..
-pencuci muka safi balqis
-scrub muka safi balqis
-toner safi balqis
-krim siang safi balqis
-krim malam safi balqis

so far ok lah produk nie, sesuai ngan sutera...

hasnahmk
QUOTE(El_NiNo @ Dec 31 2006, 10:18 PM) *
satu set safi ada cleanser,toner,day cream,night cream,serum,scrub...nak pakai camne ikut turutan hah?kalu salah turutan kang naik jerawat muka aku??


Setahu saya, turutannya begini:-

1) Cleanser (pagi dan malam)
2) Scrub (2, 3 kali seminggu, siang atau malam)
3) Toner (pagi dan malam)
4) Serum (pagi dan malam)
5) Day cream (pakai pagi/siang)
6) Night Cream (pakai malam/sebelum masuk tidur)

Kalau silap, harap maafkan rolleyes.gif
hasnahmk
QUOTE(manick @ Jun 23 2009, 03:45 PM) *
QUOTE(belacan @ Jan 10 2007, 03:58 PM) *
yg penting masa letak cream dia tuh, jgn ke atas..takut sumbat pori, kang naik jerawat. cam tuh gak bila pkai toner, jgn ke atas, nnt kotoran masuk n menutup lubang pori and membuatkan ia tersumbat..eheh.. itupun beutician la kasi tau..ehehe..



oh ye ke..thanks for the info..ada kwn ckp klu sapu krim or pe2 je kt muka kena urutan menaik supaya pipi x jatuh..erkk...btl ke ni?


Kalau cuci dan sapu krim, pelembap atau serum di wajah, memang menghala 45 darjah ke atas dan keluar. Tapi masa ngajar peserta cuci wajah, kami amalkan gerakan membulat masa cuci wajah. Masa sapu krim foundation lak, sapu menghala 45 darjah ke bawah dengan gerakan pendek-pendek. Wallahualam.
nora@Ixora
safi rania gold pon ok jugak..harge pon xde la mahal
kwn2 pon ade tanye nora pakai produk ape...bile drg dah tau drg pon beli.
byebyejerawat
..
travel405
Sesiapa yg boleh tolong ku..
aku berumur 21 tahun ade ape2 kesan negatif ke bila guna safi rania gold?

aku dah gune safi rania gold satu set 3 bulan yg lepas..n muka aku ok, tona kulit muka sekata dan tidak berjerawat,
dan aku nak tukar ke salfi balqis...tapi kulit jadi berjerawat.. n kulit pedih bila guna krim siang...
apa patut aku buat? tolong...
aku tukar produk ke safi balqis sebab aku dengar safi rania gold untuk berumur 30 ke atas..
aku baru berumur 21 tahun...

n lagi satu...boleh ke guna campur2.. contohnye...

pencuci : safi balqis
toner : safi rania gold
serum : safi rania gold
creaming siang : safi balqis
scrub : safi rania gold

aku harap ada yang sudi reply msg aku
sillyhunny
hunny nk tnye..safi yg tutup hijau tu bole tk jdkn die sbgi fundation.
and satu ag klu hunny da pki pelembab brand laen then pki safi tutup ijau tu bole tk?
dgr cter cream tu sgt bgus tringin nk try. cool.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.