Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Produk Safi
Mesra.net Forum > Arts & Cultures > Fesyen dan Kecantikan
Pages: 1, 2
El_NiNo
produk safi neh sesuai tak ngan kulit berminyak cam aku neh?satu set bape regenye hah?
maero attack
aku pun baru test produk safi tu

kalau trial pack tu baru RM11 je..

kalau 1 set biasa, spend ler dalam RM50. happy.gif
zureenaz
saya guna krim kecantikan dan pelembap safi, so far ok je takde masalah yg kritikal
MaS_BoNgSu
sejak pakai Safi Rania...rasa pori2 makin mengecil...

nanti nk beli set besar la...
syima
last pakai produk safi masa 10thn.. pakai krim muka dia.. kulit licin tau..
nadia
ok je..!! biggrin.gif
ayasofya
dulu2 penah pakai krim safi
kawan pakai ok
tp sendiri pakai x ok
xserasi kot
cuma jgn pakai tlalu tebal
takut tsumbat pori2 jekk
ciksu
dr sekolah menegah sampai laa...
duk pakai safi.....tp skang pakai pencucui muka olay...
bab safi ciksu suka krim diajer..
pakai krim n bedak baby...mcm pakai compact powderdah...
tak pyh kuar duit byk2
adagak yg tanya...pakai produk per muka...
depa ingat pakai felisaker,sendayuker....hehehehehe
ciksu
QUOTE(ayasofya @ Dec 28 2006, 03:42 PM)
dulu2 penah pakai krim safi
kawan pakai ok
tp sendiri pakai x ok
xserasi kot
cuma jgn pakai tlalu tebal
takut tsumbat pori2 jekk

maker sure kena guna pencuci...sesekali muka kena mask baru pori2 tak tersumbat
pastu jgn luper guna penyegar utk tutup balik...
sedapjer ciksu ckp...ciksu guna penyegar time pgjer.....mls.... blum.gif
ai ling
cuma mkn pencuci muka dia je
extract timun
alya huda
baru2 ni guna produk safi....kulit kita tak sesuai kot guna pencuci muka tuh..
pas pkai kulit muka jd berminyak...
KernelStackDump
aku pakai Feminine Wash jer.... Basuh ketiak tounge.gif
El_NiNo
aku dah beli dah produk safi satu set(cleanser,toner,scrub,serum,day cream,night cream)...tp camner nak pakai secara turutan ye?kang kalu salah turutan naik jerawat la pulak...plizzz camne nak wat turutan...
El_NiNo
satu set safi ada cleanser,toner,day cream,night cream,serum,scrub...nak pakai camne ikut turutan hah?kalu salah turutan kang naik jerawat muka aku??
ciksu
aper yg ciksutahulah....
memula pakai cleanser....kalu lps make up kena pakai pencuci makeup dulu
apertah nama dia...ciksupun tak ingat
pastu baru scrub....tp bukan selalu
pas cuci baru toner...supayaliang roma tertutup
yg cream2 tu pakai selepastu tp tgklah mlm ker siang
serumtu utk kecutkan jerawatkan....ygtu ciksu tak reti nak bgtau
kalu ciksu pakai time nak tidojer
sama dgn night cream
tp biarlah ada gap atrtu..........
beatmania
beat dah 3 tahun pakai safi..

so far..

dulu kronik sangat jerawat kat muke..

acually time tu kene lak chicken pop...umm..

try gak gune..time tu dah fed up da...

tawakal jer...

alhamdulilah..sekarang dah comeill.. wub.gif
El_NiNo
baru try produk safi rania neh..mmg best!!muka licin je..jerawat pon dah ilang...tp aku takut muka jadik terlebey putih je..x nak la putih meleput sgt..nmpk pucat je..
zawiah
safi ni ada berapa jenis safi..
kang safi balqis,kang safi saje..ada safi rania...
yang mana satu ... happy.gif
belacan
yg penting masa letak cream dia tuh, jgn ke atas..takut sumbat pori, kang naik jerawat. cam tuh gak bila pkai toner, jgn ke atas, nnt kotoran masuk n menutup lubang pori and membuatkan ia tersumbat..eheh.. itupun beutician la kasi tau..ehehe..
ina08
salam..saya baru jer kat sini..nak share tentang produk safi ni..actually dulu masa sek ina pakai krim kecantikan safi (ttp ijau)..ok sangat muka licin jer..pastu masa study gatal2 tukar...sampai dah keje n kawen..masih tukar sana sini..kulit dr elok terus jadi sensitif...pantang tersalah sket guna produk terus kuar merah2, gatal2 n kulit nampak nipis sangat2...nak di jadikan citer dlm minggu lepas tetiba kulit ina jadi kuar merah2..so, ina tonyohlah dgn Tia Amelia (krim kunyit tu)..hukhuk...makin merah2 menjadi2 kuar..last2 tawakkal jer guna safi ttp ijau tu..pencuci guna clean & clear...tahankan hati jer sebab tgk kesan 2 hari tak kurang2..tahan punyer tahan..siang malam ina tonyoh ngan krim tu..masuk ari ke 4..Alhamdulillah...bersyukur sangat..merah2 dah ilang..jerawat kecik2 dan takder..n kulit serata jer warna..cerah n nampak fresh jer...cubalah kengkwan kalo nak tau rahsia safi ttp ijau ni..eceh ceh..promote lak ek..tapi kita tgh happy sangat2 ni,...
katok_cun
cbnrnye produk safi xsesuai tuk kulit berminyak coz akan bertambah lg mnyk kt muke...
tp kalu da suke..ape pn leh...dulu aku pn gne safi gak..tp skang da benti coz berminyak sgt...
muke aku da ar jenis berminyak..rimas plk rasenye..
parabola_az
PA pun pakai produk safi ttp hijau ni
dari masa belajar sampai sekarang
setakat ni xde masalah
produk ni memang bagus
kulit PA xde problem sgt
pakai pun coz kulit cepat burn
so, pakai ni alhamdulillah kurang sikit kesan burn tu
winx
em....produk safi ok..but dia punya pelembap safi balqis tak cun pulak ngn muka sy.
em..korang pernh try tak produk olay white radiance??
miralee
mira ade jgk pkai produk safi..still pkai..mnkne nyer..very3 good la

1. pencuci muka safi balqis- lembut kat muka..best je

2. krim kecantikan safi( tutup hijau)-muka jadi cerah..jerawat cepat ilang...then muke nmpak licin..

3. minyak zaitun safi- letak kt rmbut. tgn..mmg sgt3 lembut kalo letak kt rmbut...letak ckit je taw..then gune sbg mkeup remover..3 in 1 la

4. krim pelembp safi balqis- dulu ade jual, spf 15 pnyer,plg serasi..tp sekarang da tak jual..x taw nape..

5. krim pelindung suria safi- spf 30...dulu pkai la..tp bile da ade krim kecantikan..rase cm tak payah pkai je..
nania88
QUOTE(belacan @ Jan 10 2007, 03:58 PM) *
yg penting masa letak cream dia tuh, jgn ke atas..takut sumbat pori, kang naik jerawat. cam tuh gak bila pkai toner, jgn ke atas, nnt kotoran masuk n menutup lubang pori and membuatkan ia tersumbat..eheh.. itupun beutician la kasi tau..ehehe..




jgn ke ats tue mcam mane ek???x pham la....
winx
em..but ade org kata klu pakai krim kene naik ke ats klu tak muka jadi kendur..
em..yg mana satu btul ye???
winx
em..produk safi ok utk kulit berminyak..
sbb kulit sy pn berminyak tapi klu pakai krim kecntikn kn pakai sikit lah takut muka makin truk...
em..bleh tanya tak korang pernh try tak produk olay total white radiance??
beebiees
penah gak pakai pencuci safi..tapi blum sempat rase impak die...pencuci muka tuh ilang....
mmm...so xtau la nak komen cemane...
tapi brand nih mcm lembut je utk kulit...selembut namanye...
miralee
QUOTE(winx @ Dec 26 2008, 10:36 PM) *
em..produk safi ok utk kulit berminyak..
sbb kulit sy pn berminyak tapi klu pakai krim kecntikn kn pakai sikit lah takut muka makin truk...
em..bleh tanya tak korang pernh try tak produk olay total white radiance??


kalo pkai byk2 krim tu jd truk ea?? truk cmne tu?
nania88
nak tnye safi balqis ngan yg safi mentimun tue lain ek???
luka
QUOTE(parabola_az @ Dec 19 2008, 12:36 PM) *
PA pun pakai produk safi ttp hijau ni
dari masa belajar sampai sekarang
setakat ni xde masalah
produk ni memang bagus
kulit PA xde problem sgt
pakai pun coz kulit cepat burn
so, pakai ni alhamdulillah kurang sikit kesan burn tu

hah samalah
saya pon pakai safi tutup ijau tu jugak
tapi pakai krim nya jelah
dah agak lama jugak pakai
so far..ok lah

tapi ade jugak yg tak serasi dgn safi nih
macam kwn saya tu..
dulu dia pakai makin naik pulak jerawat kat muka dia
terus dia stop lah..
parabola_az
QUOTE(luka @ Dec 30 2008, 04:35 PM) *
QUOTE(parabola_az @ Dec 19 2008, 12:36 PM) *
PA pun pakai produk safi ttp hijau ni
dari masa belajar sampai sekarang
setakat ni xde masalah
produk ni memang bagus
kulit PA xde problem sgt
pakai pun coz kulit cepat burn
so, pakai ni alhamdulillah kurang sikit kesan burn tu

hah samalah
saya pon pakai safi tutup ijau tu jugak
tapi pakai krim nya jelah
dah agak lama jugak pakai
so far..ok lah

tapi ade jugak yg tak serasi dgn safi nih
macam kwn saya tu..
dulu dia pakai makin naik pulak jerawat kat muka dia
terus dia stop lah..


klu diikutkan safi gamat and lidah buaya (ttup hijau) je yang sesuai dgn sy
safi balqis kalau pakai memang naik jerawat
saya suka yang tutup hijau lagi
elok,sesuai dengan kulit
saya da banyak promote kat kwn2
jadi ptomoter x rasmi..hehe
semua kate ok

kawan awak tu,pakai yang tutup hijau ye
luka
QUOTE(parabola_az @ Dec 31 2008, 09:52 PM) *
klu diikutkan safi gamat and lidah buaya (ttup hijau) je yang sesuai dgn sy
safi balqis kalau pakai memang naik jerawat
saya suka yang tutup hijau lagi
elok,sesuai dengan kulit
saya da banyak promote kat kwn2
jadi ptomoter x rasmi..hehe
semua kate ok

kawan awak tu,pakai yang tutup hijau ye

yep..yg tutup ijau tu lah

saya pon pakai yg tutup ijau tu dari dulu sampai skrg
tapi skrg safi dah macam2 kan
saya tak penah cuba plak safi yg lain2 tuh

yang pasti krim safi ni mmg mencerahkan kulit
tapi terlalu putih lah..cam tak berapa suka plak..huhu
tak taulah korang plak rasa camne

dan yang paling saya suka sangat tentang safi adalah..ianya murahhh!
dan okeyyyy untuk saya yahoo.gif
parabola_az
QUOTE(luka @ Jan 6 2009, 02:58 PM) *
QUOTE(parabola_az @ Dec 31 2008, 09:52 PM) *
klu diikutkan safi gamat and lidah buaya (ttup hijau) je yang sesuai dgn sy
safi balqis kalau pakai memang naik jerawat
saya suka yang tutup hijau lagi
elok,sesuai dengan kulit
saya da banyak promote kat kwn2
jadi ptomoter x rasmi..hehe
semua kate ok

kawan awak tu,pakai yang tutup hijau ye

yep..yg tutup ijau tu lah

saya pon pakai yg tutup ijau tu dari dulu sampai skrg
tapi skrg safi dah macam2 kan
saya tak penah cuba plak safi yg lain2 tuh

yang pasti krim safi ni mmg mencerahkan kulit
tapi terlalu putih lah..cam tak berapa suka plak..huhu
tak taulah korang plak rasa camne

dan yang paling saya suka sangat tentang safi adalah..ianya murahhh!
dan okeyyyy untuk saya yahoo.gif

mungkin kulit kwn awk tu terlalu sensitif x

memang la, macam2 da sekarang
ada yang baru..rania
yang ni mahal skit tp still affordable
malas nak try
coz yang ni pun da ok

memang la, terlalu putih masa first2 apply kat muka
lama2 ok la,jangan letak banyak2,sapu nipis2 je

tu yang paling penting..xmembebankan pengguna
elok pun elok
saya pun suka good.gif
luka
QUOTE(parabola_az @ Jan 6 2009, 04:27 PM) *
mungkin kulit kwn awk tu terlalu sensitif x

memang la, macam2 da sekarang
ada yang baru..rania
yang ni mahal skit tp still affordable
malas nak try
coz yang ni pun da ok

memang la, terlalu putih masa first2 apply kat muka
lama2 ok la,jangan letak banyak2,sapu nipis2 je

tu yang paling penting..xmembebankan pengguna
elok pun elok
saya pun suka good.gif

eh..safi rania tu bukan untuk penuaan eh?
pastuh ape bezanya dgn safi2 yg lain yek?
mcm safi balqis tu untuk kulit yg mcmane pulak?..awak tau tak?
nania88
nia nak tnye kalo mka bjrwat ssuai pkai safi yg ttp die colour hjau ek???cuz nia de mslh jrwt halus je..kt dahi la..
parabola_az
QUOTE(luka @ Jan 9 2009, 05:09 PM) *
QUOTE(parabola_az @ Jan 6 2009, 04:27 PM) *
mungkin kulit kwn awk tu terlalu sensitif x

memang la, macam2 da sekarang
ada yang baru..rania
yang ni mahal skit tp still affordable
malas nak try
coz yang ni pun da ok

memang la, terlalu putih masa first2 apply kat muka
lama2 ok la,jangan letak banyak2,sapu nipis2 je

tu yang paling penting..xmembebankan pengguna
elok pun elok
saya pun suka good.gif

eh..safi rania tu bukan untuk penuaan eh?
pastuh ape bezanya dgn safi2 yg lain yek?
mcm safi balqis tu untuk kulit yg mcmane pulak?..awak tau tak?

memang pun, tapi boleh je kalau nak pakai
sepupu PA pakai ok je
safi bulkis ada spf..memutihkan
yang lain2 tu beza bahan yang diletakkan
dan kesan bahan tu pada kulit
ada beza sikit..xingat la plak pe bezanya
janji semua le masuk dengan kulit
safi mana ada di khaskan utk jenis kulit
semua jenis kulit boleh pakai
parabola_az
QUOTE(nania88 @ Jan 15 2009, 09:01 PM) *
nia nak tnye kalo mka bjrwat ssuai pkai safi yg ttp die colour hjau ek???cuz nia de mslh jrwt halus je..kt dahi la..

insya'allah ok kot..try la dulu, tengok camne
kulit PA xde masalah
xtau la plak kalau jenis kulit berjerawat
tapi safi ni sesuai utk semua jenis kulit
(mengikut keterangan kat kotak)
luka
QUOTE(nania88 @ Jan 15 2009, 09:01 PM) *
nia nak tnye kalo mka bjrwat ssuai pkai safi yg ttp die colour hjau ek???cuz nia de mslh jrwt halus je..kt dahi la..

tak pasti lak nia

tapi saya pakai safi ni dari muka saya takde jerawat..berjerawat halus..jerawat banyak
sampailah dah ok balik sekarang nih..hehe
saya teruskan jugak sebab saya suka dan rasa selesa dengan krim safi nih..
macam adik saya pulak..dia tak berapa suka
berminyak sangat katanya..

saya mmg tak pandai nak syorkan pada org
ape2 barang pon saya pakai ikut keselesaan saya je smile.gif
nania88
nia pkai krim kcntikan safi yg hjau 2..so far bgus la mka x de la bjrwt sgt..pncuci mka pkai sbun taharah,toner & krim siang pkai ntsya,tp nie x pkai compact powder dah,cuz nia jdikan krim kcntikan 2 jdi make up base..so mka smpai skang nie ok la..dh krg jrwt2 halus tgl hlgkn parut2 je..mlm2 lak pkai bdak sjuk gamat..yg 2 pling best tau..
parabola_az
QUOTE(nania88 @ Jan 24 2009, 02:13 PM) *
nia pkai krim kcntikan safi yg hjau 2..so far bgus la mka x de la bjrwt sgt..pncuci mka pkai sbun taharah,toner & krim siang pkai ntsya,tp nie x pkai compact powder dah,cuz nia jdikan krim kcntikan 2 jdi make up base..so mka smpai skang nie ok la..dh krg jrwt2 halus tgl hlgkn parut2 je..mlm2 lak pkai bdak sjuk gamat..yg 2 pling best tau..

nia nye kulit mesti jenis yg xsensitif ye
le pakai produk campur2
ade certain org xle main pakai je
pakai pun semua produk yang sama
kira ok la..PA rase xde masalah kalo cuba produk lain pun
macam PA..muka PA xde pe2 masalah
jadi PA campur2 gak dalam penggunaan brg2 kecantikan ni
nania88
QUOTE(parabola_az @ Jan 24 2009, 02:57 PM) *
QUOTE(nania88 @ Jan 24 2009, 02:13 PM) *
nia pkai krim kcntikan safi yg hjau 2..so far bgus la mka x de la bjrwt sgt..pncuci mka pkai sbun taharah,toner & krim siang pkai ntsya,tp nie x pkai compact powder dah,cuz nia jdikan krim kcntikan 2 jdi make up base..so mka smpai skang nie ok la..dh krg jrwt2 halus tgl hlgkn parut2 je..mlm2 lak pkai bdak sjuk gamat..yg 2 pling best tau..

nia nye kulit mesti jenis yg xsensitif ye
le pakai produk campur2
ade certain org xle main pakai je
pakai pun semua produk yang sama
kira ok la..PA rase xde masalah kalo cuba produk lain pun
macam PA..muka PA xde pe2 masalah
jadi PA campur2 gak dalam penggunaan brg2 kecantikan ni






klt nia sng bjrwat la...especially kt bhgian dahi..smbi tue nia amalkan spirulina elken...skang nie mka x btmbh teruk macam dlu la..nak tnye krim kecntikan tue leh jadikan krim mlm ke??
parabola_az
QUOTE(nania88 @ Jan 25 2009, 06:11 PM) *
QUOTE(parabola_az @ Jan 24 2009, 02:57 PM) *
QUOTE(nania88 @ Jan 24 2009, 02:13 PM) *
nia pkai krim kcntikan safi yg hjau 2..so far bgus la mka x de la bjrwt sgt..pncuci mka pkai sbun taharah,toner & krim siang pkai ntsya,tp nie x pkai compact powder dah,cuz nia jdikan krim kcntikan 2 jdi make up base..so mka smpai skang nie ok la..dh krg jrwt2 halus tgl hlgkn parut2 je..mlm2 lak pkai bdak sjuk gamat..yg 2 pling best tau..

nia nye kulit mesti jenis yg xsensitif ye
le pakai produk campur2
ade certain org xle main pakai je
pakai pun semua produk yang sama
kira ok la..PA rase xde masalah kalo cuba produk lain pun
macam PA..muka PA xde pe2 masalah
jadi PA campur2 gak dalam penggunaan brg2 kecantikan ni






klt nia sng bjrwat la...especially kt bhgian dahi..smbi tue nia amalkan spirulina elken...skang nie mka x btmbh teruk macam dlu la..nak tnye krim kecntikan tue leh jadikan krim mlm ke??

yeke..biase nya kalo kulit senang jerawat..kategori sensitip gak kan
selalunya ore x pakai campur2..guna 1 produk je
takut tambah teruk
krim tu le pakai malam
PA selalu pakai malam..nak lembapkan kulit
nania88
QUOTE(parabola_az @ Jan 25 2009, 06:52 PM) *
QUOTE(nania88 @ Jan 25 2009, 06:11 PM) *
QUOTE(parabola_az @ Jan 24 2009, 02:57 PM) *
QUOTE(nania88 @ Jan 24 2009, 02:13 PM) *
nia pkai krim kcntikan safi yg hjau 2..so far bgus la mka x de la bjrwt sgt..pncuci mka pkai sbun taharah,toner & krim siang pkai ntsya,tp nie x pkai compact powder dah,cuz nia jdikan krim kcntikan 2 jdi make up base..so mka smpai skang nie ok la..dh krg jrwt2 halus tgl hlgkn parut2 je..mlm2 lak pkai bdak sjuk gamat..yg 2 pling best tau..

nia nye kulit mesti jenis yg xsensitif ye
le pakai produk campur2
ade certain org xle main pakai je
pakai pun semua produk yang sama
kira ok la..PA rase xde masalah kalo cuba produk lain pun
macam PA..muka PA xde pe2 masalah
jadi PA campur2 gak dalam penggunaan brg2 kecantikan ni






klt nia sng bjrwat la...especially kt bhgian dahi..smbi tue nia amalkan spirulina elken...skang nie mka x btmbh teruk macam dlu la..nak tnye krim kecntikan tue leh jadikan krim mlm ke??

yeke..biase nya kalo kulit senang jerawat..kategori sensitip gak kan
selalunya ore x pakai campur2..guna 1 produk je
takut tambah teruk
krim tu le pakai malam
PA selalu pakai malam..nak lembapkan kulit







tp nia pkai leh la dri mka dulu..dulu mka lcin je tp msuk sem 5 trus jadi truk...mmber2 pn plik tnye..malu pn de kdg2 tue...
nania88
so far ok la mka nie dari dulu..tgl nak hlgkn parut2 je..
ary_p
saya pun ade masalah jerawat halus kat dahi..x tahu nak cuba produk pe dah..
ade suggestion tak?
parabola_az
QUOTE(ary_p @ Jan 26 2009, 11:44 PM) *
saya pun ade masalah jerawat halus kat dahi..x tahu nak cuba produk pe dah..
ade suggestion tak?

cuba try suggestion puterikayangan..mana tau ok
kalo saya pakai produk safi da mencukupi
murah pun murah
Iereen
nak tnya korang yg pengguna safi ni kan
yg safi rania tu ok ke??

rasa nak tukar produk pencuci muka ni
skang pakai loreal
kan loreal tu penyumbang fund israel tu
tu yg bercdg nak tukar tu

tgh riki2 nak pakai safi rania ni
dia whitening ke??
luka
QUOTE(Iereen @ Jan 29 2009, 08:21 AM) *
nak tnya korang yg pengguna safi ni kan
yg safi rania tu ok ke??

rasa nak tukar produk pencuci muka ni
skang pakai loreal
kan loreal tu penyumbang fund israel tu
tu yg bercdg nak tukar tu

tgh riki2 nak pakai safi rania ni
dia whitening ke??

alamak..safi rania tak berapa tahu la pulak
preity_ctz
QUOTE(luka @ Feb 5 2009, 10:41 PM) *
QUOTE(Iereen @ Jan 29 2009, 08:21 AM) *
nak tnya korang yg pengguna safi ni kan
yg safi rania tu ok ke??

rasa nak tukar produk pencuci muka ni
skang pakai loreal
kan loreal tu penyumbang fund israel tu
tu yg bercdg nak tukar tu

tgh riki2 nak pakai safi rania ni
dia whitening ke??

alamak..safi rania tak berapa tahu la pulak


saya pakai safi rania, tapi baru 2 minggu. buat masa ni saya suka la produk ni, boleh kata puas hati la. saya pakai krim malam dan krim siang. bau dia yg menyegarkan itu buatkan saya rasa mcm nak stay jer dgn safi rania lepas ni. harganya pun murah dan tidak membebankan...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.