Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Rambut Ketak2
Mesra.net Forum > Arts & Cultures > Fesyen dan Kecantikan
mama_elin
Mama nak minta tolong ni..

Sesapa yg baca lam diary ibu ni..ada mama mention pasal nak buat cam rambut yg sorang gal ni.Sekarang rambut mama ala2 ikal mayang lah..natural curl..then dah dpt approval dari hubby n pakwe..hahahahahahhaa adehhh

before mama go further nak tahu penjagaan dia..cemana nak jaga, pakai sikat cemana, syampoo apa..and for ur info mama x kan colourkan rambut mama, azam tahun lepas sambung ke tahun ini..mmg x nak kalerkan rambut..nak biarkan hitam camtu jer..tanya kat kawan2 lelaki mama pun mereka kata jangan warnakan..well its for my hubby anyway nak2 semasa aksi..wahhhh censored ni..hahahahhaha

mama akan layered kan rambut mama 'sikit' part2 hujung tuh la sebab mama tahu kalau nak buat style rambut camni, mama x leh nak buat same length silaphb jadi bapak besar dgn jenis rambut mama camni..jenis mengerbang..

leh tak specially syima..or anybody yg mmg pro dlm kes rambut ni..cemana nak jaga dari a sampai z..syampoo la..sikat la..jenis sikat..extra2 cream ker..minat sangat dah rambut camni..

ada few pic mama attached for ur kind ref lah..mama x kan potong rambut mama, just trim and suruh org tu layered kan mana yg patut sebab kalau potong leh jadi lagi pendek sebab small curly kan..ke medium curly..am not sure lah..

ok thanks folks..harap sangat dpt full info pasal ni..

thank you.

Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachment
Mama_D
mama....jgn la wat rambut camni....sayang tau...
rambut ori mama ni dah nampak cantik dah....
sayangnyer.....x suker rambut maggi mee nih....
ciksu
cantiknya stail rambut kat ats tu....ciksu ingin nak buat rambut ala barbie....
mama_elin
hahaa sabo jer korang ni..nak tahu dulu cemana penjagaan dia..so fussy ke..banyak hal ker nak kena jaga ke..tu semua kena timbang kati gak sebelum tukau style rambut ni..1st time nak ubah rambut..uffff
nanibrosi
QUOTE(mama_elin @ Mar 19 2007, 05:03 PM) *
[font="Lucida Console"][/font][size="1"][/size]




Nani sudah buat hairstyle ini lebih kurang 6bulan,memang senang jaga.Guna Tresemme shampoo dan conditioner yang label hijau, masa pakai conditioner mesti sikit rambut dengan sikit yang gigi jarang2 untuk meratakan nya. Tunggu dalam 1minit terus cuci then towel dry.Lastly pakai Tresemme conditioning serum,style your hair,scrunch the curls dan biarkan dia kering sendiri. Kalau rasa nya rambut tu tak ada body bila kering,just run your finger through the curls,you will definitely be happy with the results.



Mama nak minta tolong ni..

Sesapa yg baca lam diary ibu ni..ada mama mention pasal nak buat cam rambut yg sorang gal ni.Sekarang rambut mama ala2 ikal mayang lah..natural curl..then dah dpt approval dari hubby n pakwe..hahahahahahhaa adehhh

before mama go further nak tahu penjagaan dia..cemana nak jaga, pakai sikat cemana, syampoo apa..and for ur info mama x kan colourkan rambut mama, azam tahun lepas sambung ke tahun ini..mmg x nak kalerkan rambut..nak biarkan hitam camtu jer..tanya kat kawan2 lelaki mama pun mereka kata jangan warnakan..well its for my hubby anyway nak2 semasa aksi..wahhhh censored ni..hahahahhaha

mama akan layered kan rambut mama 'sikit' part2 hujung tuh la sebab mama tahu kalau nak buat style rambut camni, mama x leh nak buat same length silaphb jadi bapak besar dgn jenis rambut mama camni..jenis mengerbang..

leh tak specially syima..or anybody yg mmg pro dlm kes rambut ni..cemana nak jaga dari a sampai z..syampoo la..sikat la..jenis sikat..extra2 cream ker..minat sangat dah rambut camni..

ada few pic mama attached for ur kind ref lah..mama x kan potong rambut mama, just trim and suruh org tu layered kan mana yg patut sebab kalau potong leh jadi lagi pendek sebab small curly kan..ke medium curly..am not sure lah..

ok thanks folks..harap sangat dpt full info pasal ni..

thank you.

Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachment

mama_elin
thanks dear

nak tanya kat mana u beli this syampoo/cream/conditioner..nak survey dulu/baca ingredients dia aper2 jerla pasal syampoo tersebut..hehehe

siapa lagi can give sum idea lagi..thanks ya!
nanibrosi
QUOTE(mama_elin @ Mar 20 2007, 08:52 AM) *
thanks dear

nak tanya kat mana u beli this syampoo/cream/conditioner..nak survey dulu/baca ingredients dia aper2 jerla pasal syampoo tersebut..hehehe

siapa lagi can give sum idea lagi..thanks ya!


Di any pharmacy atau Watson. Di Malaysia kebanyakan suka rambut rebonding walaupun sudah outdated sekarang.
mama_elin
i ni bukan jenis ikut trend la..i pun x tahu outdated ke the latest ke..yg tahu bila nampak cantik..then i'll approach/buy/aper2 jerla..hehehe

kebetulan lak tersuka this kind of style..sebelum ni mmg selalu tengok tapi bila di focus ufff i suker lak..

thanks ya..

shape muka..i jenis tembam/pp la..guess it suit or not? yg i nampak i kena buat layered x leh nak buat same length..karang jadi cam kak pah..i dont want ler
ciksu
mama.....bagus mama bukak umahni
dulu rambut ciksu ikal.....rambut ciksu tak hitam....perang
pastu menggatal p buat rebonding....hubbby yg suh
bila balik kg ayah mrh
ayah kata dia tak suka tgk rambut lurus
nak tanya......muka ciksuni sesuai rambut apa?????
kkdg bila bukak tudung leperjer kt ats
tu yg tak syok
tp bila tgk rambut stail barbie
rs berkenan pulak
devillicious
kalau jenis malas nak spend mase byk2 kat rambut sblm g opis, tak yah laa buat cam ni...
sbb mmg leceh....

pernah buat...tapi mungkin silap kedai ke silap saya, curl tu tak tahan lama...
rasa rugi je buat beratus2..

pehtu tak payah pakai sikat, sikat pakai tgn je sbb nanti curl die tak cantik dah...

aritu pakai cream swarzakorf..(camana ntah nak eja) beli cream tu kat salon tu teruss....
mama_elin
oo yeak...rasanya mcm coloured gak la..takkan kekal lama, then bila rambut panjang, hak part atas dah jadi lurus x jadi kerinting..tu mmg dah mama fikir..tu yg jadi style atas lurus tapi sekerat kerinting halus..sebab makin lama makin panjang rambut itu...

itulah nampak mcm x payah kena sikat, rasanya lagi senang la nak ke ofc..setakat pakai tangan jer..sekarang ni pun rambut mama pun x kasi banyak prob ala takat2 lepas syampoo mmg as usual la buat perangai sikit..tu yg nak tahu lepas syampoo, after buat kerinting ni jadi apa..ufffff...

devilicious..u sebelum buat kerinting u rambut lurus ke atau natural curl..nak gak tahu..mungkin ada sesetengah rambut mmg dogey...degilla hehehehe...

tak tahu lak ngan rambut mama ni...
ciksu
mama....tak kuar mkn ker????
mama_elin
x yang..dah mamam heavy bfast..

heeee nampak nick ciksu ingat kes tepon..hehehehhee

buat mama gelak sendiri la..cam anak takutkan bapak yg garanng sekalisss...hehehehe
sihat? agak2 tengah tak fikiran sekarang?
ciksu
QUOTE(mama_elin @ Mar 20 2007, 02:35 PM) *
x yang..dah mamam heavy bfast..

heeee nampak nick ciksu ingat kes tepon..hehehehhee

buat mama gelak sendiri la..cam anak takutkan bapak yg garanng sekalisss...hehehehe
sihat? agak2 tengah tak fikiran sekarang?


tak phmlah mama.....part mana yg kita sembangtu
skang tenang sikitlah
mls nak fikirdah
mama_elin
part nak bukak pintu..hahahahhaha
ciksu
QUOTE(mama_elin @ Mar 20 2007, 03:08 PM) *
part nak bukak pintu..hahahahhaha


oooo.....bukan apa mama
kkdg diatu dia ketuk umah sampai nak pecah
adalah mcm2.....nak beraklah nak terkencinglah.....
sebab mlmtu dia dah ketuk lama
hihihhihi
tirmidzi
QUOTE(mama_elin @ Mar 19 2007, 05:03 PM) *
Mama nak minta tolong ni..

Sesapa yg baca lam diary ibu ni..ada mama mention pasal nak buat cam rambut yg sorang gal ni.Sekarang rambut mama ala2 ikal mayang lah..natural curl..then dah dpt approval dari hubby n pakwe..hahahahahahhaa adehhh

before mama go further nak tahu penjagaan dia..cemana nak jaga, pakai sikat cemana, syampoo apa..and for ur info mama x kan colourkan rambut mama, azam tahun lepas sambung ke tahun ini..mmg x nak kalerkan rambut..nak biarkan hitam camtu jer..tanya kat kawan2 lelaki mama pun mereka kata jangan warnakan..well its for my hubby anyway nak2 semasa aksi..wahhhh censored ni..hahahahhaha

mama akan layered kan rambut mama 'sikit' part2 hujung tuh la sebab mama tahu kalau nak buat style rambut camni, mama x leh nak buat same length silaphb jadi bapak besar dgn jenis rambut mama camni..jenis mengerbang..

leh tak specially syima..or anybody yg mmg pro dlm kes rambut ni..cemana nak jaga dari a sampai z..syampoo la..sikat la..jenis sikat..extra2 cream ker..minat sangat dah rambut camni..

ada few pic mama attached for ur kind ref lah..mama x kan potong rambut mama, just trim and suruh org tu layered kan mana yg patut sebab kalau potong leh jadi lagi pendek sebab small curly kan..ke medium curly..am not sure lah..

ok thanks folks..harap sangat dpt full info pasal ni..

thank you.

Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachment


kalu mcm dalam gambo ni .. lawa laa.. mcm ezlyn hehehehe.. tapi yg jenis serabut tak terurus, keras, mcm bgn tido... tuu memang menggelikan hahheheheheh


syima
sayangku, u pergi ke saloon medium class, n cakap dekat beliau, nak buat digital perm , n tunjukkan gambar kat dia. ok, kalu orang tu jujur, dia akan cakap, 'rambut artist tu set saja lah' ... ya betul..yang u all tengok semua tu, adalah set semata2... curly yang betul sangat serabut... cuma, nak bagi nampak curly cam tu, tak leh sikat rambut lepas mandi, biar dia kering cam tu... bila tempek2 kan kepala dengan towel, taruk moose, brand SHUREI, jangan beli yang ada glossy effect..sebab nanti basah habis dekat leher..gatal2.. dah ler gatal..kang berbijik2 plak.. pastu biarkan kering..


extra tool = beli sponge curler, kat tesco ada.. cantik tau.. bila buat sendiri.. caranya rambut dah kering.... pakai moose, n curlkan sendiri, pastu dalam 20 minit, bukak... jangan tarik.. bukak baik2.. u gulungkan masa curl, u kena gulungkan juga masa bukak...

yang mama tunjuk rambut ketak2 tu, kena pakai iron curl je.. pakai moose gak.. band shurei best

kadangkala mama nak wat santai2 kan, mama keringkan rambut macam biasa.... , taruk moose, then ikat bulat2 .. then 10 minit tu lepas.. kekeke



jaganya tak susah, seminggu 3-5x pakai serum

pakai shampoo sunsilk oren pun ok..tapi dia ada fomaldehyd...jangan amalkan hari2..

2 hari yang free2 tu, cuci bersih2 rambut, tak yah shampoo, jangan pakai styling product. supaya ur hair can breath..

sebulan sekali pergi stylist.. buat basic treatment jer.

jangan curlkan balik dalam masa 6 bulan ( sebenarnya boleh ...tapi kena betul2 jaga rambut...treatment 2 minggu skali)


kalu rasa nak colorkan rambut... buat selepas curl..nanti dier ubah warna rambut.. jadi rusty.... tapi after 2-3 months nak color pun ok..cuma jangan clor dalam masa terdekat..



syima
oh ya...pas mandi memang tak selesa..sebab kena biarkan basah.. mana tau kita nak cepat ke.. mmg rasa geli2 kat leher sebab basah..

so, mama beli tuala good morning tu, balutkan kepala masa mekap.. n taruk towel bawah rambut ...so air rambut tu turun cepat..tuala kan cepat serap..


i suka masa i curl masa i form 3, i buat rm50, kesannya sangat memuaskan.. masa tu kat kedah ler

yang skrg ni i buat kat klcc, harga dalam 600, n dah 5 bulan dah buat nie, so dah tak jadi macam dulu sebab asik potong2... so, i akan guna moose jer .. then ikan rambut ...pastu lepaskan..

nak tengok pic tak?



ni dah rosak dek helmet... guna sponge curl



rambut in natural state

syima


ikat tocang n lepas



pakai curling thongs
mama_elin
ufff u bukak saloon la..sure mama ke sana la..u prepare semua benda..hahahhaha then tangan u jer yg buat leh..banyak lak teknik dia..tapi jika diamalkan/make it a habit rasanya jadi mudah kot..

ok utk permulaan i'll go to my fav saloon..murah pun murah gak..okayla reasonable price lorr...

then alaaa syima nak kena tulis balik apa yg u cakap mana satu yg mula then penghabisannya..
rasanya ok kot..dah mmg nak sangat ubah ni..

tahu ana tertipu dlm gambar tu..mama ambik cth terdekat rambut india..camtu gak..x jaga mmg x elok rupanya..kena rajin pakai moose..

pic tu natural curl..nice..cuma rajin ngan x rajin nak letak segala mak nenek..hahahhahaha tapi mmg superb!
ciksu
nak jugak mcmtu.... rolleyes.gif
CuTiEy_SuKi^_^
mama ~ suki pernah wat rambut cenggini..mmg lawa ler...rambutnyerla..heheheh...tapi nak jaganya cam susah jerk....lepas mandi mmg kita kena biarkan jerk...tapi dlm sebulan rambut dah nampak cam singa..hehehe...berserabai...pastu menonong wat straight balik..pastu dah tobat taknak wat lagi...suki ni dah ler jenis yg pemalas...hehhehe...
ciksu
QUOTE(CuTiEy_SuKi^_^ @ Mar 21 2007, 03:51 PM) *
mama ~ suki pernah wat rambut cenggini..mmg lawa ler...rambutnyerla..heheheh...tapi nak jaganya cam susah jerk....lepas mandi mmg kita kena biarkan jerk...tapi dlm sebulan rambut dah nampak cam singa..hehehe...berserabai...pastu menonong wat straight balik..pastu dah tobat taknak wat lagi...suki ni dah ler jenis yg pemalas...hehhehe...


ciksu dah bantai gelak yg tang mcm singa rofl.gif
CuTiEy_SuKi^_^
QUOTE(ciksu @ Mar 21 2007, 04:35 PM) *
QUOTE(CuTiEy_SuKi^_^ @ Mar 21 2007, 03:51 PM) *
mama ~ suki pernah wat rambut cenggini..mmg lawa ler...rambutnyerla..heheheh...tapi nak jaganya cam susah jerk....lepas mandi mmg kita kena biarkan jerk...tapi dlm sebulan rambut dah nampak cam singa..hehehe...berserabai...pastu menonong wat straight balik..pastu dah tobat taknak wat lagi...suki ni dah ler jenis yg pemalas...hehhehe...


ciksu dah bantai gelak yg tang mcm singa rofl.gif



yerla ciksu...dah tak kose nak jaga dah...susah bebenau...huhuhuh....skang giler nak wat rambut curl2 tuh.. wub.gif
syima
mama..if mama rasa mama nak jugak.. buat digital perm.
sebenarnya taklah susah sangat kalu tahu teknik2 nak jaga rambut nie..
CuTiEy_SuKi^_^
tapi kenapa lama2 dia jadik menggerbang ek syima?... unsure.gif
ciksu
QUOTE(CuTiEy_SuKi^_^ @ Mar 27 2007, 02:53 PM) *
QUOTE(ciksu @ Mar 21 2007, 04:35 PM) *
QUOTE(CuTiEy_SuKi^_^ @ Mar 21 2007, 03:51 PM) *
mama ~ suki pernah wat rambut cenggini..mmg lawa ler...rambutnyerla..heheheh...tapi nak jaganya cam susah jerk....lepas mandi mmg kita kena biarkan jerk...tapi dlm sebulan rambut dah nampak cam singa..hehehe...berserabai...pastu menonong wat straight balik..pastu dah tobat taknak wat lagi...suki ni dah ler jenis yg pemalas...hehhehe...


ciksu dah bantai gelak yg tang mcm singa rofl.gif



yerla ciksu...dah tak kose nak jaga dah...susah bebenau...huhuhuh....skang giler nak wat rambut curl2 tuh.. wub.gif


rambut cutiey halus ker kasar?
mcm ciksu...ciksupun asal rambut curl....
ciksu paling suka time dia basah
so, utk nampak tak mcm singa, ciksu tak bg rambut ciksu kering
ada ajer benda tempek kat situ
minyak ker, moose ker, kkdg sengaja mandi byk kali
hahahahhahhahhahah
waniezz
mama..nk share pnglmn ler...style skrg wat curl nama spider apatah...prnh wat digital perm..hasilnya lebih kurang..digital perm dh out kit..now yg spider tuh kira fashion terbaru ler..cina2 duk wat..ok..keburukan digital perm ni..mak ehh rambut teramat rosak..kalu rs nk luruskan balik terpaksa potong ler..dia jadi tak licin dh rambut...wat hak spider ni amik medium curl,rambut kena layered..

pagi2 rambut mesti basah ler pastu pakai hair cream utk curl ni...mmg cantik gak ler curl dia cam ziz zag gitu..bila pakai hair cream ni jadi rupanya cam rambut digital gak..cream tu harga dia rm60..sebulan sebotol..parahh..

maintenance tinggi gak lah dan leceh bg yg terkejar2 ms..kalu digital perm lagi ler..sbb rambut rosak,treatment rm100 sbln kena ada dlm budget..

so sy nasihatkan kat mama..pls dont do it coz u wont have ur natural curly like before..natural curly mmg cantik sgt tambahan kalu guna hair cream yg i show kan tuh..my fren cam rambut mama..panjang n natural curl..she's look so vogue..then dia luruskan..hilang terus speciality pd dia..sy lak rasa nk nangis tgk ilang dh curl dia..nak tunggu tumbuh rambut baru dan jadi panjang semula...alamak ler...
mama_elin
tq foe de info

dat day mama ada pakai satu hair mouse ni..actually not mouse, brand cosway gak, nama dia styling curl aper ke bende entah..dah lama benda tu tapi x berpakai..

so cuba la ala2 cam syima cakap..lepas mandi..tap2 and letak la dat mouse..mmg nampak la curl dia..tapi cam si suki cakap,,jadi singa betina sat..tu pun sebab mama x sikat..pakai tangan jer..
tapi lepas sehari jadi cantik..well jaga la rambut tuh la..
paling suka bila diikat..nampak cam rambut penuh jer..den ala2 jurai2 sikit kat belakang tu..uffff
okaylah

mama masih difikirkan lagi nak ubah ke tak..hehehehehe..hati nak..mmg nak
belacan
kalau rambut natural curl..yg cam mama tuh.. x nak kasi kembang cam singa tuh pkai mouse ke?...apa brand yg paling bagus ye?..rambut belacan pun camtuh gak mama...after mandi, time basah cantikla. pastu tggu la sejam kmudian..masya allah..ehehe..x dpt diungkai dgn kata2
mama_elin
QUOTE(belacan @ Mar 29 2007, 03:22 PM) *
kalau rambut natural curl..yg cam mama tuh.. x nak kasi kembang cam singa tuh pkai mouse ke?...apa brand yg paling bagus ye?..rambut belacan pun camtuh gak mama...after mandi, time basah cantikla. pastu tggu la sejam kmudian..masya allah..ehehe..x dpt diungkai dgn kata2

mcm sakai..kihkihkih...ni mmg kena kat mama la..adehhhh
syima
QUOTE(CuTiEy_SuKi^_^ @ Mar 28 2007, 08:12 AM) *
tapi kenapa lama2 dia jadik menggerbang ek syima?... unsure.gif


rambut kering
cuticle rosak
rambut hujung cabang

syima
QUOTE(syima @ Mar 30 2007, 10:08 AM) *
QUOTE(CuTiEy_SuKi^_^ @ Mar 28 2007, 08:12 AM) *
tapi kenapa lama2 dia jadik menggerbang ek syima?... unsure.gif


rambut kering
cuticle rosak
rambut hujung cabang

syima
QUOTE(mama_elin @ Mar 29 2007, 03:48 PM) *
QUOTE(belacan @ Mar 29 2007, 03:22 PM) *
kalau rambut natural curl..yg cam mama tuh.. x nak kasi kembang cam singa tuh pkai mouse ke?...apa brand yg paling bagus ye?..rambut belacan pun camtuh gak mama...after mandi, time basah cantikla. pastu tggu la sejam kmudian..masya allah..ehehe..x dpt diungkai dgn kata2

mcm sakai..kihkihkih...ni mmg kena kat mama la..adehhhh



try pakai moose/ leave in conditioner/ serum

layer kan rambut.. jangan la buat kembang cam macy gray tu..
syima
QUOTE(waniezz @ Mar 29 2007, 11:35 AM) *
mama..nk share pnglmn ler...style skrg wat curl nama spider apatah...prnh wat digital perm..hasilnya lebih kurang..digital perm dh out kit..now yg spider tuh kira fashion terbaru ler..cina2 duk wat..ok..keburukan digital perm ni..mak ehh rambut teramat rosak..kalu rs nk luruskan balik terpaksa potong ler..dia jadi tak licin dh rambut...wat hak spider ni amik medium curl,rambut kena layered..

pagi2 rambut mesti basah ler pastu pakai hair cream utk curl ni...mmg cantik gak ler curl dia cam ziz zag gitu..bila pakai hair cream ni jadi rupanya cam rambut digital gak..cream tu harga dia rm60..sebulan sebotol..parahh..

maintenance tinggi gak lah dan leceh bg yg terkejar2 ms..kalu digital perm lagi ler..sbb rambut rosak,treatment rm100 sbln kena ada dlm budget..

so sy nasihatkan kat mama..pls dont do it coz u wont have ur natural curly like before..natural curly mmg cantik sgt tambahan kalu guna hair cream yg i show kan tuh..my fren cam rambut mama..panjang n natural curl..she's look so vogue..then dia luruskan..hilang terus speciality pd dia..sy lak rasa nk nangis tgk ilang dh curl dia..nak tunggu tumbuh rambut baru dan jadi panjang semula...alamak ler...



digital perm buat rambut rosak ker?
i nak saman stylist i nih. dier cakap tak rosak. ( mmg tak rosak sebab i jaga ler)
i buat digital perm ni rm900 tau tak kat soho..kalu rosak mmg aku tumbuk muka gay tu.
waniezz
adui..mahalnya syima..machine tip top kut...ntahler syima,rambut i mmg rosak pas wat digital perm.Bila i gi wat treatment kat cina tuh,dia senyum jer bila i tunjuk my hair tu..sbb apa tau,i wat digital kat bawah ajer..so beza rambut atas ngn bawah tu mmg obvious.Yelah,dah kena electric shock kan..maybe ur hair sihat kut ms wat tuh,so x rosak sgt agaknya...
waniezz

Terkejut tgk diri sendiri ms bangun pagi.Cam tgk citer CHERMIN tuh...ha.ms basah mmg cantik..aku still pening nk cr minyak rambut ala ala wet look gitu..bila kering jer,cam org sakai..tu lah tu..terpaksa lah pin kan rambut...adehh..menyusahkan..


QUOTE(mama_elin @ Mar 29 2007, 03:48 PM) *
QUOTE(belacan @ Mar 29 2007, 03:22 PM) *
kalau rambut natural curl..yg cam mama tuh.. x nak kasi kembang cam singa tuh pkai mouse ke?...apa brand yg paling bagus ye?..rambut belacan pun camtuh gak mama...after mandi, time basah cantikla. pastu tggu la sejam kmudian..masya allah..ehehe..x dpt diungkai dgn kata2

mcm sakai..kihkihkih...ni mmg kena kat mama la..adehhhh

CuTiEy_SuKi^_^
perghh..mmg susah nak jaga..ditambah org malas seperti aku nih..hihihi...
skang rambur lurus senang...sikat guna jari pun boleh..jaga pun senang.. sleep.gif
syima
QUOTE(waniezz @ Apr 1 2007, 03:12 PM) *
Terkejut tgk diri sendiri ms bangun pagi.Cam tgk citer CHERMIN tuh...ha.ms basah mmg cantik..aku still pening nk cr minyak rambut ala ala wet look gitu..bila kering jer,cam org sakai..tu lah tu..terpaksa lah pin kan rambut...adehh..menyusahkan..


QUOTE(mama_elin @ Mar 29 2007, 03:48 PM) *
QUOTE(belacan @ Mar 29 2007, 03:22 PM) *
kalau rambut natural curl..yg cam mama tuh.. x nak kasi kembang cam singa tuh pkai mouse ke?...apa brand yg paling bagus ye?..rambut belacan pun camtuh gak mama...after mandi, time basah cantikla. pastu tggu la sejam kmudian..masya allah..ehehe..x dpt diungkai dgn kata2

mcm sakai..kihkihkih...ni mmg kena kat mama la..adehhhh




kalu tanak kembang tak yah sikat, biar rambut kering naturally jer. lagi cantik kalu dah kering.. kalu tak nampak bergetah..
syima
QUOTE(CuTiEy_SuKi^_^ @ Apr 2 2007, 11:25 AM) *
perghh..mmg susah nak jaga..ditambah org malas seperti aku nih..hihihi...
skang rambur lurus senang...sikat guna jari pun boleh..jaga pun senang.. sleep.gif



takpe. muka u sesuai rambut lurus.
i'm into more 'live' hair.. , i suka rambut yang ada body, it look love Livelier for me. maybe mmg sesuai kot. pernah wat dah rebonding.. tak sesuai, to flat, and ianya menunjukkan flaw muke i. benci.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.