Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Suntikan Vitamin C
Mesra.net Forum > Arts & Cultures > Fesyen dan Kecantikan
Pages: 1, 2, 3
sweet_paradise
ade sesape ade info psl vitamin c injection tak?sila la share....
syima
utk kecantikan ke utk kesihatan?
Mama_D
ape bezanya syima??
sweet_paradise
untuk kecantikan le syima...... happy.gif
syima
boleh cantikan kulit tapi kena suntik beberapa kali. dinasihatkan utk tidak suntik pada satu tempat. tapi seluruh badan.
agak mahal. satu botol rm100. lebih efektif kalu cucuk dengan collagen.

rm500 utk payuD kalu suntik kolagen dengan vitamin c... kalu vitamin c saje dalam rm200, (jangan taip penuh ye..nanti saya tak leh masok sini..proxy block).

kawan i kena rm150 utk suntik muka. tapi tak berapa berkesan lah..sebab dia tak jaga makan n maintain jaga kulit.

awak nak wat kat ne?
ChicCikin
kalau utk kesihatan tu camne lak ekk syima..
proses same je la kan?
tp hasil superb ke biase je?


eh..tetiber aku lak ty lebih˛.. blum.gif
syima
utk kesihatan tu utk orang yang kurang jaga pemakanannya lah..
vit c deficiency boleh cause scurvy n boleh lead to seizure n sudden death. pastu immune system decrease. kadangkala makanan yang kita makan daily mengurangkan absorbtion vit c ke dalam badan kita.

kalu kita makan vit c , kulit kita lebih cantik , n boleh perbaiki immune system kita, sebab vit c ni water soluble anti oxidant. vit c ni tak disimpan dibadan kita sebab vit c ni digunakan dibadan kita, so kita kena makan vit c untuk continuous benefit. as a treatment for cancer.. masa kemo/radio nanti vit c ni protect kita punya healthy cell daripada damage. so yang bagusnya, cell yang sihat kan akan multiply. cell tak sihat akan mati.

kalu banyak sangat vit c tak bagus gak, boleh buat badan panas n toxic. cirit birit. pening kepala.


Hana_Amirra
syima dah explain panjang lebar tu..

aku cuma nak tambah 2 perkara ajek.

1. Kalau nak cucuk solely vitamin C yg murah.kena pandai cari klinik biasa ajek. tak perlu gi pakar ke hapa. sbb mahal. Contoh, Politeknik Abadi kat Shah Alam, seksyen 13. Sekali Cucuk, RM45 ajek.
kalau campur kolegen lagi mahal lah. RM80 kot.(lupa) lagipun.umo below 30thn..tak perlu kolegen. kalau above ..baru perlukan kolegen. simpan duit tu dulu. sbb..lagi tua..lagi perlukan duit utk kecantikan.

2. Terlebih vit C dan kurang minum air, kita boleh dpt batu karang dlm pundi kencing.

note -
1. aku mmg tau gak pasal2 gini..tapi, aku more kpd kos yg lebih murah. ekekekekeke. aku tak gi kos yg mahal2.. sbb aku kedekut.

2. Pada pendapat aku..dari buang duit guna aura seri..lebih gi cucuk vit C nie..sehingga majlis korang..mmg muka akan berseri2..sbb muka ada vitamin dan oksigen.

CuTiEy_SuKi^_^
aku lagi kedekut..tak pernah cucuk apa2 vitamin pun... sleep.gif
onecity
QUOTE(CuTiEy_SuKi^_^ @ May 7 2007, 11:44 AM) *
aku lagi kedekut..tak pernah cucuk apa2 vitamin pun... sleep.gif

laugh.gif laugh.gif
dolly
laa korang ni vit c ni smuer menipu la.. dewang ni nak kaut untung je dr segi medical nyer takde effect lgsg... kan dulu dah kuar lam paper.. ministry of health dah announce kata mende ni takde kesan n leh kasik side effect ke atas buah pinggang n liver... tak caya kowang gi la archive paper last year.. dato dr ismail merican yg annouce lam berita

best if you consume the vit c tu bukan main suntik sana sini... beli vit c tu baru rm20 for 500mg for 50 tablets.. smuer pharmacy ada.. tak pon makan je la orange eveyday
syima
ye ker?

kawan2 i yang suntik pun jenis suntik tak ikot dose.. semua suntik half dose.. sebab diorang ni jenis health freak.. siap pesan lagik ' jangan suntik selalu.. skali dua je..yang lain amalkan pemakanan.' selalunya celeb omputih je main cucuk2 ni tapi diorang dah ada nutritionist diorang sendiri.

mmg ler cepat masuk dalam badan bila suntik, tapi dos nye kena jaga.

i tak consume pill.. just eat healthily..

a new info. thanks dolly.
shb
ok nak citer experience sendiri...
start inject vit c + collagen early Mac..tomorrow masuk kali keenam inject...
kesan memang marvellous....kulit makin cerah,parut2 kat muka dah hilang (tinggal sekor parut lubang degil nak mampus!!!),kaler kulit sekata,tektur kulit lembut & halus,my selsema & resdung dah tak dak,semenjak cucuk demam & flu tak ada b4 this selalu kena flu....

After first injection dah nampak kesan kat kulit belakang badan...jadi cerah & lembut (tersengih hubby ku time tu...hehehe)...
Shb for the first month inject every week...then second month 2 kali sebulan then maintain jer sebulan sekali...

Harga vit c + collagen ni dah murah skrg ni tak macam 3-4 tahun lepas ratus2...now vit c + kolagen jer sebotol dlm RM30 campur upah cucuk RM10 jadilah RM40 per injection...kalau vit c plain tanpa collagen lagilah murah tak sampai RM20 sebotol rasanya...

tapi kena ingat tak semua org sesuai cucuk vit c ni...nanti shb sambung kay...ada keja la.. smile.gif




shb
Nak tambah skit ni dari apa yg doctor cakap:

1) b4 sesaper nak buat inejction Vit C ni make sure you takder penyakit batu karang atau pernah kena batu karang atau ada family history yg ada batu karang. not recommended.

2) Keberkesanan dan kesan sampingan terpulang pada individu. Setengah org akan timbul bintik2 merah kecik macam ruam bila amik injection vit C ni. kalau after first injection naik ruam ni so you better kurgkan kekerapan cucuk, meaning you mungkin boleh cucuk sebulan sekali atau 2 bulan sekali.....

3) After 3-4 kali cucuk setengah org akan rasa sakit cam sakit gastrik...stop the injection go and check with your doctor....

4) Ibu yg menyusu boleh cucuk but make sure your baby tak ada G6PD but sometime yg tak ada G6PD pun tak boleh tolerate a very high dose of vit C. bagi yg cucuk vitC + collagen tak digallakan kalau breast feed sebab the effect of collagen to breastfeeding baby kita belum tahu sebab masih belum ada study....better dont take the risk...

5) Mula2 cucuk setengah org akan rasa sebu cam banyak angin...this is normal...but kalau sampai pening2 and muntah better check dgn doctor...


Alhamdullilah shb tak der all this kesan sampingan...so ladies this injection really works but jgn sebab nak cantik sampai sakit pulak....kalau body u tak leh terima jgn paksa just cari option lain maybe u can take supplement cam estime etc etc...



shb
Bercakap pasal sakit kena inject pulak...Alhamdullilah shb dapat doctor yg best...5 kali cucuk belum pernah rasa sakit or bengkak ker apa ker....
Cuma rasa jarum tu sentuh kulit then tengok2 dah siap dah...and my doc betul2 monitor my progress and banyak advice yg dia bagi ttg vit C + collagen injection ni....

So kalau nak jab make sure u dapat cari a good doctor....baru berbaloi if not ada plak kes vitc tak masuk betul dlm salur darah tak ker rugi..... smile.gif



sweet_paradise
i tak tau nak wat kat mana lagi syima,by the way,shb u buat kat mana ek,klinik mana yang ada doktor bagus tu,boleh bagi details tak?.....thanks......... wub.gif
dolly
QUOTE(syima @ May 7 2007, 02:33 PM) *
ye ker?

kawan2 i yang suntik pun jenis suntik tak ikot dose.. semua suntik half dose.. sebab diorang ni jenis health freak.. siap pesan lagik ' jangan suntik selalu.. skali dua je..yang lain amalkan pemakanan.' selalunya celeb omputih je main cucuk2 ni tapi diorang dah ada nutritionist diorang sendiri.

mmg ler cepat masuk dalam badan bila suntik, tapi dos nye kena jaga.

i tak consume pill.. just eat healthily..

a new info. thanks dolly.



no prob aku just nak highlight & share mende2 yg aku tawu ..esp kalo ministry of health dah kasik annoucement... but at the end of the day, up to u guys le... drinks.gif
ChicCikin
erm..kureng sket la dgn bende˛ short cut mcm ni..
sebab takut side effect...
kalau tak hari ni effect dia..maybe nnt tua br rasa...

aku prefer yg natural...
nk diet...diet secara sehat.. jaga mkn n etc...
nk cantik... jaga makan..byk makan sayur n buah...
Hana_Amirra
QUOTE(CuTiEy_SuKi^_^ @ May 7 2007, 11:44 AM) *
aku lagi kedekut..tak pernah cucuk apa2 vitamin pun... sleep.gif


sbb . aku dah 30thn dan aku blum berlaki.
kedekut2 aku..kena gak cucuklah apa2 vitamin utk menampakan muda pada usia 30thn dan takder pigmentation. bukan senang. it is a big investment for me.
kalau aku dah berlaki sesok..aku akan stoplah benda2 merepek nie.
aku berat jodoh. aku no choice kena wat benda2 merepek mcm nie.
cuma..aku blum sampai kena cucuk botox lagi dan plastic surgery. sbb itu terlalu mahal utk aku.
Hana_Amirra
QUOTE(shb @ May 7 2007, 03:16 PM) *
Bercakap pasal sakit kena inject pulak...Alhamdullilah shb dapat doctor yg best...5 kali cucuk belum pernah rasa sakit or bengkak ker apa ker....
Cuma rasa jarum tu sentuh kulit then tengok2 dah siap dah...and my doc betul2 monitor my progress and banyak advice yg dia bagi ttg vit C + collagen injection ni....

So kalau nak jab make sure u dapat cari a good doctor....baru berbaloi if not ada plak kes vitc tak masuk betul dlm salur darah tak ker rugi..... smile.gif


u pergi doktor mana ye?
nak tau bolehtak?

hana ada resdung lah.
kekadang..sakit gak lah malam2. cucuk vitamin C nie the best way.
Hana_Amirra
QUOTE(dolly @ May 7 2007, 04:21 PM) *
QUOTE(syima @ May 7 2007, 02:33 PM) *
ye ker?

kawan2 i yang suntik pun jenis suntik tak ikot dose.. semua suntik half dose.. sebab diorang ni jenis health freak.. siap pesan lagik ' jangan suntik selalu.. skali dua je..yang lain amalkan pemakanan.' selalunya celeb omputih je main cucuk2 ni tapi diorang dah ada nutritionist diorang sendiri.

mmg ler cepat masuk dalam badan bila suntik, tapi dos nye kena jaga.

i tak consume pill.. just eat healthily..

a new info. thanks dolly.



no prob aku just nak highlight & share mende2 yg aku tawu ..esp kalo ministry of health dah kasik annoucement... but at the end of the day, up to u guys le... drinks.gif


me ..no choice.
kalau setakat jaga makan, diet, makan ulam tu..kalau umo 25thn tu boleh laa buat..
dah umo dkt menapous mcm aku pastu blum kawen..haa..mmg ler kena guna alternative2 mcm nie..
shb
QUOTE(sweet_paradise @ May 7 2007, 03:29 PM) *
i tak tau nak wat kat mana lagi syima,by the way,shb u buat kat mana ek,klinik mana yang ada doktor bagus tu,boleh bagi details tak?.....thanks......... wub.gif



shb kat kuantan.... smile.gif

shb
QUOTE(Hana_Amirra @ May 7 2007, 06:02 PM) *
QUOTE(shb @ May 7 2007, 03:16 PM) *
Bercakap pasal sakit kena inject pulak...Alhamdullilah shb dapat doctor yg best...5 kali cucuk belum pernah rasa sakit or bengkak ker apa ker....
Cuma rasa jarum tu sentuh kulit then tengok2 dah siap dah...and my doc betul2 monitor my progress and banyak advice yg dia bagi ttg vit C + collagen injection ni....

So kalau nak jab make sure u dapat cari a good doctor....baru berbaloi if not ada plak kes vitc tak masuk betul dlm salur darah tak ker rugi..... smile.gif


u pergi doktor mana ye?
nak tau bolehtak?

hana ada resdung lah.
kekadang..sakit gak lah malam2. cucuk vitamin C nie the best way.



shb kat kuantan..klinik dekat dgn ofis & umah.. smile.gif
has_fiza
aku macam nak try jugak la
lately my skin turn to be dull
maybe sbb less sleep, makan tak betul and definitely biologically speaking...dh tua

aku kat KL
any reccommendation..?

syima
hana
tak yah buat botox smata2 nak kawin.
bio ah atk kawin. kita leh hepi tanpa laki ape.
shb
QUOTE(Hana_Amirra @ May 7 2007, 06:05 PM) *
QUOTE(dolly @ May 7 2007, 04:21 PM) *
QUOTE(syima @ May 7 2007, 02:33 PM) *
ye ker?

kawan2 i yang suntik pun jenis suntik tak ikot dose.. semua suntik half dose.. sebab diorang ni jenis health freak.. siap pesan lagik ' jangan suntik selalu.. skali dua je..yang lain amalkan pemakanan.' selalunya celeb omputih je main cucuk2 ni tapi diorang dah ada nutritionist diorang sendiri.

mmg ler cepat masuk dalam badan bila suntik, tapi dos nye kena jaga.

i tak consume pill.. just eat healthily..

a new info. thanks dolly.



no prob aku just nak highlight & share mende2 yg aku tawu ..esp kalo ministry of health dah kasik annoucement... but at the end of the day, up to u guys le... drinks.gif


me ..no choice.
kalau setakat jaga makan, diet, makan ulam tu..kalau umo 25thn tu boleh laa buat..
dah umo dkt menapous mcm aku pastu blum kawen..haa..mmg ler kena guna alternative2 mcm nie..



actually alternative cam injection vit c ni bagus utk org 30 above.Shb ni dah approaching 30, b4 this nak amik skin supplement cam Estime or Imedeen tapi budget bulan2 tu yg buat fikir 2 kali, bila survey2 market, vit c injection ni masa bulan pertama jer guna banyak duit then maintain sebulan sekali cucuk below RM50,oklah result berbaloi dgn harga...
2-3 tahun lepas lagi dah usyar2 vit c injection ni tapi dah kluar surat kahabar kata ada effect lah etc etc etc...so malas nak layan lagi pun time tu kira dlm umur late 20's rasa cam ok lagi ...jaga makan jer...now dgn lifestyle yg tersgt busy rasa cam tak terkejar jer....then i betul2 study & baca2 pasal vit c injection ni...then baru tau kenapa setengah org tu sampai kluar surat khabar sakit buah pinggang lah tulah nilah...rupanya2 main belasah jer cucuk tanpa check badan u tu ok ker ko...dah lah tu air tak banyak minum...padanlah muka...
Know your body first,your family history,sakit2 yg ada...
Cam yg shb citer sebelum ni org yg sihat cuck vit c ni memang dapat result superb...but akan ada org yg dapat side effect sebab badan dia yg tak leh terima not because of the injection....ni kena faham betul2...that's why pi cari klinik yg ada doctor betul2 pandai bab2 ni....


Moral of the story sebelum buat apa2 belajar dulu,tuntut ilmu dulu,study your body,your health history...jgn dengar cakap org...setenagh org tu bercakap daripada apa yg dia dengar jer not from dia punya experience...get a good doctor...



sweet_paradise
QUOTE(shb @ May 8 2007, 09:37 AM) *
QUOTE(sweet_paradise @ May 7 2007, 03:29 PM) *
i tak tau nak wat kat mana lagi syima,by the way,shb u buat kat mana ek,klinik mana yang ada doktor bagus tu,boleh bagi details tak?.....thanks......... wub.gif



shb kat kuantan.... smile.gif



i pon asal kuantan,tapi dok kl,slalu balik hometown,share la skit shb,kuantan tu kat klinik mana,teringin gak nak join skali.... wub.gif
shb
QUOTE(syima @ May 8 2007, 09:48 AM) *
hana
tak yah buat botox smata2 nak kawin.
bio ah atk kawin. kita leh hepi tanpa laki ape.


kahwin tu kan sunnah nabi .....rugi tak kahwin...semua org ada jodoh masing2..lambat atau cepat jer....jadi isteri ni actually lagi banyak pahala senang nak kumpul...buat air secawan utk suami dah dapat pahala...contohla kan..karang citer lebih2 jadi tazkirah di pagi selasa pulak..... smile.gif
has_fiza
masalahnya bukan nak cantik semata2
tapi i nak boost my confident
skrg ni mmg im comfortable with myself
tapi lately kerap org tegur my face look cengkung dan pucat
imagine ms interview hari tu, even the HR manager asked me if i ni sakit
sbb she said comparing ngan gambar kat resume, my face nampak mcm sakit
aduhai....really2 menyakitkan hati
i work out, jaga body tapi muka plak yg lemau
here i letak few of my pic

shb
QUOTE(sweet_paradise @ May 8 2007, 10:02 AM) *
QUOTE(shb @ May 8 2007, 09:37 AM) *
QUOTE(sweet_paradise @ May 7 2007, 03:29 PM) *
i tak tau nak wat kat mana lagi syima,by the way,shb u buat kat mana ek,klinik mana yang ada doktor bagus tu,boleh bagi details tak?.....thanks......... wub.gif



shb kat kuantan.... smile.gif



i pon asal kuantan,tapi dok kl,slalu balik hometown,share la skit shb,kuantan tu kat klinik mana,teringin gak nak join skali.... wub.gif



ooo ye ker...shb ni bukan asal kuantan..hubby kena transfer sini...
klinik kat cenderawasih..tahu ker..??


Anyway kalau sesaper nak detail pasal vit c injection ni & klinik2 yg ok kat KL visit Cari Forum.
Pegi ker board Beauty & Fashions Tips then search pasal vit c injection...memang ada topic very detail citer pasal ni siap ada alamat2 klinik sekali...

ni shb tolong link kan...tanyalah segala apa nak tanya mesti ada otai2 akan jawabkan..klik kat link bawah ni...

Cari Forum-Vit C injection






Hana_Amirra
QUOTE(syima @ May 8 2007, 09:48 AM) *
hana
tak yah buat botox smata2 nak kawin.
bio ah atk kawin. kita leh hepi tanpa laki ape.


ha.ha.ha.ha.
ko baru umo 22thn.
masa aku umo 22thn pun aku tak pikir pasal kawen. sampai lah umo 26thn. tu tak pikir lagi tu.
by the time aku umo 27thn..baru pikir.
ingatkan jodoh aku kacang. mmg ada org. tapi, ada masalah mrepek2 lak. takder jodohla.
by the time aku umo 28thn..haa..baru terkial2 cari org baru. masa tu..penuhnyee dunia nie dgn laki laki org sajokk..org2 baya2 aku dah pupus lah. ada..tapi, tanak org perempuan sebaya. nak lebih muda. abis? aku? dah ler tua..nampak tua? mmg ler saham makin merundummm..

bila ko dah reach 30thn.
ha.ha.ha.ha.
susah nak explain.
konfem rasa nak kawen. nak kiss. nak peluk2. siyes nie.
ha.ha.ha.ha.
rasa takut kena duk sorang2 sampai tua. takder peneman.
yela. kawan2 perempuan sebaya pun dah takder. sumer dah berlaki. tak kan nak kawan dgn org2 dah kawen tapi, ko sorang2 blum kawen? takder modal lah nak berckp la..
kawan2 perempuan yg muda dari ko setahun..muda 2thn..muda 5thn ada la..
kekadang bestlah kalau jumpa sekapala. kalau tak jumpa yg sekapala? mmg tak best.
ha.ha.ha.ha.
rasa takut muka jadi tua...jadi tak lawa sblum kawen.
nnt org ckp..patutlah tak kawen2.
lebih baik..wat investment sket..
takper..org ckp..."rupa ok. nape lah tak kawen2..memilih ye?"
ha.ha.ha.ha.
sweet_paradise
klinik apa tu shb,setau i klinik rosli atau klinik nasha je ada kat situ,tak sure plak kalo ada klinik lain kat situ........ smile.gif
Hana_Amirra
QUOTE(has_fiza @ May 8 2007, 10:05 AM) *
masalahnya bukan nak cantik semata2
tapi i nak boost my confident
skrg ni mmg im comfortable with myself
tapi lately kerap org tegur my face look cengkung dan pucat
imagine ms interview hari tu, even the HR manager asked me if i ni sakit
sbb she said comparing ngan gambar kat resume, my face nampak mcm sakit
aduhai....really2 menyakitkan hati
i work out, jaga body tapi muka plak yg lemau
here i letak few of my pic


Kalau ikut pandangan hana la..
has nie..mmg konfem kena cucuk vitamin C + kolegen.
sbb mcm kekenyalan muka dah takder.
lebam2 kat bawah mata tu.mmg ada treatment facial khas & skincare yg betul2 khusus utk lebam2 mata..tapi, terlalu expansive. so..the cheapest way is..cucuk vitamin C + kolengen secara continuously.
Hana_Amirra
patutlah murah. kat kuantan.
kalau kat kl..takboleh dpt harga lagi murah.
kalau nk murah..kena beli box of vitamin c. pastu..kena cari doktor kena cucuk lak. itu paling susah. ramai doktor tanak cucuk sebarangan vitamin C yg dibeli sendiri.
has_fiza
QUOTE(Hana_Amirra @ May 8 2007, 10:52 AM) *
Kalau ikut pandangan hana la..
has nie..mmg konfem kena cucuk vitamin C + kolegen.
sbb mcm kekenyalan muka dah takder.
lebam2 kat bawah mata tu.mmg ada treatment facial khas & skincare yg betul2 khusus utk lebam2 mata..tapi, terlalu expansive. so..the cheapest way is..cucuk vitamin C + kolengen secara continuously.


betul la hana oii
muka ni mcm kurang daging la
make-up pun tak banyak membantu
mmg plan nak sign-up utk monthly facial treatment
tapi kalau cucuk vitamin C ni mmg betul2 berkesan dn sah dr segi undang2 (both negara n islam)
then why not....easier
Hana_Amirra
mula2 wat suntikan vitamin C + kolegen tu selama 6 bulan.
pastu..bila dah OK. boleh lah stop. sbb vitamin terlalu byk dlm badan tak bagus sebenarnye.
pastu..maintain dgn wat facial. kena letak extra pada eye bag.

tapikan..hana rasa..has nie..too much in diet kot..

imagine..org gemuk2 ..wat diet sendiri tanpa ada toner for shaping & firming..sure breast dia sagging. lemak2 tepu pada part2 tertentu akan jatuh.
sbb tu ..dlm slimming course..pusat kecantikan tu..sure tekan kan pasal shaping & firming
mama_elin
QUOTE(Hana_Amirra @ May 8 2007, 10:28 AM) *
QUOTE(syima @ May 8 2007, 09:48 AM) *
hana
tak yah buat botox smata2 nak kawin.
bio ah atk kawin. kita leh hepi tanpa laki ape.


ha.ha.ha.ha.
ko baru umo 22thn.
masa aku umo 22thn pun aku tak pikir pasal kawen. sampai lah umo 26thn. tu tak pikir lagi tu.
by the time aku umo 27thn..baru pikir.
ingatkan jodoh aku kacang. mmg ada org. tapi, ada masalah mrepek2 lak. takder jodohla.
by the time aku umo 28thn..haa..baru terkial2 cari org baru. masa tu..penuhnyee dunia nie dgn laki laki org sajokk..org2 baya2 aku dah pupus lah. ada..tapi, tanak org perempuan sebaya. nak lebih muda. abis? aku? dah ler tua..nampak tua? mmg ler saham makin merundummm..

bila ko dah reach 30thn.
ha.ha.ha.ha.
susah nak explain.
konfem rasa nak kawen. nak kiss. nak peluk2. siyes nie.
ha.ha.ha.ha.
rasa takut kena duk sorang2 sampai tua. takder peneman.
yela. kawan2 perempuan sebaya pun dah takder. sumer dah berlaki. tak kan nak kawan dgn org2 dah kawen tapi, ko sorang2 blum kawen? takder modal lah nak berckp la..
kawan2 perempuan yg muda dari ko setahun..muda 2thn..muda 5thn ada la..
kekadang bestlah kalau jumpa sekapala. kalau tak jumpa yg sekapala? mmg tak best.
ha.ha.ha.ha.
rasa takut muka jadi tua...jadi tak lawa sblum kawen.
nnt org ckp..patutlah tak kawen2.
lebih baik..wat investment sket..
takper..org ckp..."rupa ok. nape lah tak kawen2..memilih ye?"
ha.ha.ha.ha.

uffffffff

for de 1st time hana...

uffff...
has_fiza
QUOTE(Hana_Amirra @ May 8 2007, 09:29 PM) *
mula2 wat suntikan vitamin C + kolegen tu selama 6 bulan.
pastu..bila dah OK. boleh lah stop. sbb vitamin terlalu byk dlm badan tak bagus sebenarnye.
pastu..maintain dgn wat facial. kena letak extra pada eye bag.

tapikan..hana rasa..has nie..too much in diet kot..

imagine..org gemuk2 ..wat diet sendiri tanpa ada toner for shaping & firming..sure breast dia sagging. lemak2 tepu pada part2 tertentu akan jatuh.
sbb tu ..dlm slimming course..pusat kecantikan tu..sure tekan kan pasal shaping & firming


rasanya bukan too much on diet
makan mmg tal hengat selalunya
tapi work out terlebih kot
kalau weekend atau cuti
pagi jogging, pastu smbg swimming, pastu melepak
petang jogging lagi, malam smbg swimming
weekdays futsal n swimming

itu la padahnya takde boifren ni
hahaha...too much free time

hana,
any reccomendation kat mana nak buat vitamin C + kolegen..?
syima
try add nick ni

rosalinda6696 kat ym.
kawan i ni buat kat dia.
has_fiza
dah add, thanks eik
froggie
umo 26 bleh ke wt suntikan ni..ke elok lps umo 30 je...ada sape2 tau kt belah utara ni mn bleh buat??xsempat nk blk kl la....klinik yg mcm mn ada buat suntik2 ni ehhh..bkn klinik biasa kn...xtaula huhuhuhu
syima
QUOTE(froggie @ May 10 2007, 04:42 PM) *
umo 26 bleh ke wt suntikan ni..ke elok lps umo 30 je...ada sape2 tau kt belah utara ni mn bleh buat??xsempat nk blk kl la....klinik yg mcm mn ada buat suntik2 ni ehhh..bkn klinik biasa kn...xtaula huhuhuhu


try tanya klinik doktor fauzi.
froggie
QUOTE(syima @ May 14 2007, 11:03 AM) *
QUOTE(froggie @ May 10 2007, 04:42 PM) *
umo 26 bleh ke wt suntikan ni..ke elok lps umo 30 je...ada sape2 tau kt belah utara ni mn bleh buat??xsempat nk blk kl la....klinik yg mcm mn ada buat suntik2 ni ehhh..bkn klinik biasa kn...xtaula huhuhuhu


try tanya klinik doktor fauzi.


klinik tu area mana eh? i kt sg petani
syima
depan ct plaza, tepi mcd.

bukak lah yellow pages..then tepon klinik sesatu.. mesti ada.
dodiana


err... oro...tumpang tanya...

suntik vitamin c ni okay kan? tak haram cam botok dop? sbb akak dodi ckp tak haram... dodi tanya sebab dodi betul2 tak tahu... boleh tolong clearkan?
sham43300
Suntikan vitamin memang baik utk kesihatan dan kecantikan kulit...menjadikan kulit anda berah, sihat dan cantik..
berminat sila hubungi sham/zana 016-3127062, YM ID: sham43300 atau email di : shamsul 47100@yahoo.com

Sila Layari: http://vitaminkl.blogspot.com/
tawaq_hebiaq
ni nk buat testimonial neh..hehehe...dah pnah inject vita C tp atas nasihat doc lah. kesan x yah tunggu lama...tp kena pilih doc yg btul la. tawaq kebetulan jumpa doc ni, mmg skin expert lah...sampai ke australia dia give talk...masa tu kena allergik sket kena kat area bahu. dia suggest to correct my skin condition with vita C injection. x mahal..only RM50 skali buat. based on his advise...tawaq try ah. fuhhh....x lama pun..nmpk la perubahannya...kulit kembali sediakala malah lebih putih n berseri-seri..ekekeke.... biggrin.gif
tp sblm korang try..make sure la korang survey dulu doc tu betul ke pandai ke pepandai jeee...
SUE
QUOTE(sham43300 @ May 25 2008, 08:40 PM) *
suntikan vitamin memang baik utk kesihatan dan kecantikan kulit...menjadikan kulit anda berah, sihat dan cantik..
berminat sila hubungi sham/zana 016-3127062 atau email di : shamsul 47100@yahoo.com



ni buat kat clinic @ beauty salon,
lokasi??


penah try sekali 2 jer... tu pun free
princess LuLu
QUOTE(tawaq_hebiaq @ May 25 2008, 09:49 PM) *
ni nk buat testimonial neh..hehehe...dah pnah inject vita C tp atas nasihat doc lah. kesan x yah tunggu lama...tp kena pilih doc yg btul la. tawaq kebetulan jumpa doc ni, mmg skin expert lah...sampai ke australia dia give talk...masa tu kena allergik sket kena kat area bahu. dia suggest to correct my skin condition with vita C injection. x mahal..only RM50 skali buat. based on his advise...tawaq try ah. fuhhh....x lama pun..nmpk la perubahannya...kulit kembali sediakala malah lebih putih n berseri-seri..ekekeke.... biggrin.gif
tp sblm korang try..make sure la korang survey dulu doc tu betul ke pandai ke pepandai jeee...


tawaq bt tang mn?
x dak effect ka lepas cucuk vita C tu?
tawaq_hebiaq
doc dia ni keja kat Kuantan Medical Centre, dia bukak his own clinic kt area tmpt keja tawaq.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.