Help - Search - Members - Calendar
Full Version: The Best Foundation?
Mesra.net Forum > Arts & Cultures > Fesyen dan Kecantikan
Pages: 1, 2
Dream_Lover
hye to all preety woman out there...
nak tanya skit....
apa foundation paling best yg korang penah pakai?
skrg ni banyak jenis foundation kat pasaran kan?

yg liquid ade....2 ways foundation ade... mousse ade....
yg mane korang prefer dan apakah sbbnya?
setakat skrg ni i pakai maybelline jer...yg mousse white tu....yg terbaru...
harga pun so far berpatutan....
n kesan pun ok....
but i think btw the two....
i prefer mousse maybelline yg lame berbanding yg baru nih...sbb yg lama tu bile pakai the skin looks very fine...
nampak licin n cover slaga masalah kulit yg ada...
secara tak langsung ia bertindak sbg concealer pada kulit....

so yg mana jadik pilihan korang?
has_fiza
body shop - tak best, pekat...nampak sgt pakai foundation n the smell...wuek. tapi im using the pencil concealer dia...yg ni ok
revlon (colour stay) - tak best...damn it still lekat kat tudung, colour stay konon
loreal (sthg away...xingat) - ok, smooth texture, ringan...best
loreal (cashmere) - ringan, smooth, mcm tak pakai foundation...look very natural...the best
silkygirl - okla..cheaper, quite smooth tapi tak se'ringan' loreal cashmere tu. sj nak test

i'll go back to loreal definitely lepas silkygirl ni habis
"because im worth it" biggrin.gif
mon cherie
jelas sungguh explanation itu, fiza.
aku check kat website yg syima bagi link tuh,
minah tu pakai semi matte foundation.
anyone tahu brand yg bagus utk itu?
has_fiza
laugh.gif jelas ke..? hehehe

muka aku ni agak kusam, so i really need a good foundation to cover it up
tu sbb suka try n error
tapi sakit la, bila "error" tu kena gak habiskan sblm leh beli yg baru

i would reccommend u yg loreal tu...mmg ringan
dun feel like wearing one
rasanya semua brand ada various type of foundation...liquid, matte n mousse
mon cherie
jelas untuk make up dummies mcm aku.
huhuhu...tiba tiba dtg semangat nih.
fuh..!
Hana_Amirra
bagi hana..jenama BENEFIT tu..foundation dia sgt flawless..betul ...sayang nak guna...hehehehehe
mon cherie
Hana, harganya?

Sama tak ngan Origins?
syima
QUOTE(mon cherie @ May 24 2007, 09:39 AM) *
jelas sungguh explanation itu, fiza.
aku check kat website yg syima bagi link tuh,
minah tu pakai semi matte foundation.
anyone tahu brand yg bagus utk itu?


maybeline yang powder foundation tu ok tak? yang bulat tu..?
Hana_Amirra
QUOTE(mon cherie @ May 24 2007, 09:58 AM) *
Hana, harganya?

Sama tak ngan Origins?


tak penah pakai origins.

harga dia RM120 ke..129..mcm tue laa...
syima
best foundation ..
kalu sesuai dengan kulit kita itulah yang terbaik...

i sesuai semua foundation. sama ada utk kulit kering atau minyak. kalu mak beli.. i sapu je ( mak dah menopos, so pakai la yang utk kulit kering, muka i berminyak habis), tapi... kalu pandai apply.. kulit akan jadi flawless.. kena kurangkan itu ini la.. kalu kulit berminyak, pakai yang kulit keringnya foundation , it is still okay but kurangkan moisturizer n jangan scrub muka sebelum make up.. etc. etc..

kekekek


hana..
i pakai benefit gak
i pakai yang 2 color blusher tu..
rm129... cam ni tak pakai shading pun dah nampak macam artist . wakaka.
Hana_Amirra
nak elak muka berminyak semasa bermekap.
ini cara hana la..

1. sapu muka dgn ais. (biarkan kering)
2. sapu muka dgn serum (any brand yg bagus la) apa itu serum? hehehe. cari sendiri. hana tau namanye serum. - Lama tak tak guna serum nie sbb hana dah jatuh miskin. ekekekeke.
Hana punyer serum, cecair dlm bentuk botol kaca. Bila pecahkan kaca tu..boleh pakai a few times ajek. RM50 tuk cecair 30mm. haa.mahal kan?


pastu..baru apply moisturier..foundation..bedak tabur..etc..etc..etc...

3. sbg finisher, taruk gel yg berfungsi finishing matte. kiranye..menghapuskan kesan kilat2 kat muka. Jenama Mekap Forever (klcc) ada gel nie.


small_ville84
skang ni pkai Loreal True Match --> so far mmg oklah....
penah used revlon tp mcm tak kena jer ngan kulit i...
atty_fir
selalu pakai maybelline..
Mama_D
QUOTE(has_fiza @ May 24 2007, 09:44 AM) *
laugh.gif jelas ke..? hehehe

muka aku ni agak kusam, so i really need a good foundation to cover it up
tu sbb suka try n error
tapi sakit la, bila "error" tu kena gak habiskan sblm leh beli yg baru

i would reccommend u yg loreal tu...mmg ringan
dun feel like wearing one
rasanya semua brand ada various type of foundation...liquid, matte n mousse



i agree dengan u...
memang best...dun fee like wearing...
kekadang sampai umah masih terletak jer bedak kat muka...
cume kekadang after 5-6 ours your face oily sikit...but doesn't matter..
apply oil paper dah ok balik...
oh loreal'because im worth it' biggrin.gif
DoraDxplorer

pakai compact powder - two-way cake

estee lauder, clarins, artistry, loreal - true macth..

semua ok tp yg paling sesuai .. clarins and artistry..

sbb clarins lebh mahal, i prefer artistry..heheh
naaz_aqua85
kakak guna sari ayu je,memang elok,kene ujan pon xcair.murah lak tu,beli kat Mydin baru RM6.dia cakap foundation tu sesuai untuk pengantin.
Adinda
QUOTE(Hana_Amirra @ May 24 2007, 02:56 AM) *
bagi hana..jenama BENEFIT tu..foundation dia sgt flawless..betul ...sayang nak guna...hehehehehe


Teringin lah pula.. hehe..
Hana dah lama guna BENEFIT tu ker..?
patutlah lawa jer...eh..silap..kulit Hana pun memang dah sedia cantik/sihat rasanya.. smile.gif
ayasofya
vote for maybeline
maero attack
skrg ni klu gi opis selalu pki
creme foundation elianto,
two-way foundation miyami cosway,
compact powder estee lauder
so far kulit takde masalah cuma
klu pki maybelline (x abis) muka nie mcm tak mandi je! aku pki maskara

suggestion klu xde duit sgt beli je miyami (cosway) sbb bagus aku dah beli 2X RM12 hengget jer!
klu kulit tu tak dpt terima atau allergic,
pki loreal atau beli produk yg mahal sikit e.g bobbi brown, m.a.c atau clinique

ni aku sediakan petua sikit
~ Foundation(kryolan/ ellianto) stick atau krim pakai utk sapuan yg pertama.
~Two Way Cake (Miyami/kryolan) gabungan diantara pressed powder dan foundation, sesuai untuk penampilan lebih memukau.
~Loose Powder(miyami) guna pada last touch up sbb tekstur yang ringan dan mudah disapu, sesuai untuk kulit berminyak.
~Pressed Powder(estee lauder) sesuai untuk touch up bagi kulit normal atau berminyak.
~Shimmer Powder (ellianto)digunakan untuk wat highlight kat muka n memberikan kesan berkilat pada wajah.
~Cream Powder (m.a.c/bobbi brown) utk shading spt kat tulang hidung dan tulang rahang. Pilih warna gelap sikit dari warna kulit.
~ Bronzing Powder(ellianto/bobbi brown/m.a.c) pakai ni plak nampak kelihatan seksi mcm ala2 model gitu! taburkan sikit je tau!

ni aku belajor dr mak2 aww tu arr! hehehe!
syima
QUOTE(naaz_aqua85 @ May 24 2007, 06:50 PM) *
kakak guna sari ayu je,memang elok,kene ujan pon xcair.murah lak tu,beli kat Mydin baru RM6.dia cakap foundation tu sesuai untuk pengantin.



i pun suka sari ayu
waalau pun murah giler
..
er..rm6?
i beli kat kedah rm3.50 je..huh tapi kalu balik kedah tambang nya rm 30.
kat c4, butik kecik rm10++
naaz_aqua85
QUOTE(syima @ May 25 2007, 11:55 AM) *
QUOTE(naaz_aqua85 @ May 24 2007, 06:50 PM) *
kakak guna sari ayu je,memang elok,kene ujan pon xcair.murah lak tu,beli kat Mydin baru RM6.dia cakap foundation tu sesuai untuk pengantin.



i pun suka sari ayu
waalau pun murah giler
..
er..rm6?
i beli kat kedah rm3.50 je..huh tapi kalu balik kedah tambang nya rm 30.
kat c4, butik kecik rm10++


itula syima,ari tu kakak saya nak beli kat Perak RM15 tau,alang2 dia dok KL baik dia beli kat Mydin je,RM15 tu boleh beli 2 foundation kat KL nie.
1kamar
suka pakai miyami 2-way foundation.
nampak cam cikai je..tpi mekap artist slalu guna...

pucca_seventh
QUOTE(maero attack @ May 25 2007, 10:04 AM) *
suggestion klu xde duit sgt beli je miyami (cosway) sbb bagus aku dah beli 2X RM12 hengget jer!
klu kulit tu tak dpt terima atau allergic,
pki loreal atau beli produk yg mahal sikit e.g bobbi brown, m.a.c atau clinique


erm..aku setuju..aku pun guna two way Miyami dari Cosway ni.. sblm tu aku pakai pelembab Garnier yg fasha pakai tu..so far dah sebulan lebih..erm... slalo gak org tegur aku skang,muka nampak lain..berseri gitu... ehhe wink.gif
naaz_aqua85
QUOTE(pucca_seventh @ May 25 2007, 03:20 PM) *
QUOTE(maero attack @ May 25 2007, 10:04 AM) *
suggestion klu xde duit sgt beli je miyami (cosway) sbb bagus aku dah beli 2X RM12 hengget jer!
klu kulit tu tak dpt terima atau allergic,
pki loreal atau beli produk yg mahal sikit e.g bobbi brown, m.a.c atau clinique


erm..aku setuju..aku pun guna two way Miyami dari Cosway ni.. sblm tu aku pakai pelembab Garnier yg fasha pakai tu..so far dah sebulan lebih..erm... slalo gak org tegur aku skang,muka nampak lain..berseri gitu... ehhe wink.gif


mahal x?
pucca_seventh
QUOTE(naaz_aqua85 @ May 25 2007, 03:26 PM) *
QUOTE(pucca_seventh @ May 25 2007, 03:20 PM) *
QUOTE(maero attack @ May 25 2007, 10:04 AM) *
suggestion klu xde duit sgt beli je miyami (cosway) sbb bagus aku dah beli 2X RM12 hengget jer!
klu kulit tu tak dpt terima atau allergic,
pki loreal atau beli produk yg mahal sikit e.g bobbi brown, m.a.c atau clinique


erm..aku setuju..aku pun guna two way Miyami dari Cosway ni.. sblm tu aku pakai pelembab Garnier yg fasha pakai tu..so far dah sebulan lebih..erm... slalo gak org tegur aku skang,muka nampak lain..berseri gitu... ehhe wink.gif


mahal x?



tak mahal la...miyami tu belas2 jerk(ahli rasenye..kalo tak rm22(kalo tak silap laaa)..tak sampai rm 20 pun..yg garnier tu rm19.90.. wink.gif
belacan
QUOTE(maero attack @ May 25 2007, 10:04 AM) *
skrg ni klu gi opis selalu pki
creme foundation elianto,
two-way foundation miyami cosway,
compact powder estee lauder
so far kulit takde masalah cuma
klu pki maybelline (x abis) muka nie mcm tak mandi je! aku pki maskara

suggestion klu xde duit sgt beli je miyami (cosway) sbb bagus aku dah beli 2X RM12 hengget jer!
klu kulit tu tak dpt terima atau allergic,
pki loreal atau beli produk yg mahal sikit e.g bobbi brown, m.a.c atau clinique

ni aku sediakan petua sikit
~ Foundation(kryolan/ ellianto) stick atau krim pakai utk sapuan yg pertama.
~Two Way Cake (Miyami/kryolan) gabungan diantara pressed powder dan foundation, sesuai untuk penampilan lebih memukau.
~Loose Powder(miyami) guna pada last touch up sbb tekstur yang ringan dan mudah disapu, sesuai untuk kulit berminyak.
~Pressed Powder(estee lauder) sesuai untuk touch up bagi kulit normal atau berminyak.
~Shimmer Powder (ellianto)digunakan untuk wat highlight kat muka n memberikan kesan berkilat pada wajah.
~Cream Powder (m.a.c/bobbi brown) utk shading spt kat tulang hidung dan tulang rahang. Pilih warna gelap sikit dari warna kulit.
~ Bronzing Powder(ellianto/bobbi brown/m.a.c) pakai ni plak nampak kelihatan seksi mcm ala2 model gitu! taburkan sikit je tau!

ni aku belajor dr mak2 aww tu arr! hehehe!


adesss...tebalnyeeee...aku x retila pkai tebal2 ni..rasa cam tepek plaster simen jek muka aku ni. skrg pkai bedak baby jek..ahaha..tp kalau ada mood baru pkai..loreal ok..cosway pon ok (tp aku pkai muka aku berminyak)...n amway arthristy. aku rasa elianto pon ok.. nnt nak g beli foundation dia coz ia base water so x la muka berminyak. 1 more skin food. skin care dia boleh tahanla. harga boleh tahan gakla. Syima, ko nak foundation yg ada shimmer kan?..ko cr jek kat elianto ngan skin food tuh..

Kryolan tuh brand apa ekk?..mana mau cari?...mahal x?
naaz_aqua85
QUOTE(pucca_seventh @ May 25 2007, 03:30 PM) *
QUOTE(naaz_aqua85 @ May 25 2007, 03:26 PM) *
QUOTE(pucca_seventh @ May 25 2007, 03:20 PM) *
QUOTE(maero attack @ May 25 2007, 10:04 AM) *
suggestion klu xde duit sgt beli je miyami (cosway) sbb bagus aku dah beli 2X RM12 hengget jer!
klu kulit tu tak dpt terima atau allergic,
pki loreal atau beli produk yg mahal sikit e.g bobbi brown, m.a.c atau clinique


erm..aku setuju..aku pun guna two way Miyami dari Cosway ni.. sblm tu aku pakai pelembab Garnier yg fasha pakai tu..so far dah sebulan lebih..erm... slalo gak org tegur aku skang,muka nampak lain..berseri gitu... ehhe wink.gif


mahal x?

tingin nak pakai two way cake nie tapi muka jarang tempek ngan mekap.gi keje pon xpakai ape2.mekap yang ade dekat setahun pon xabis2 gak.juz kalau kuar balik kg atau kuar ngan bf baru tempek mekap.itupun guna temu lawak je sbg foundation.

tak mahal la...miyami tu belas2 jerk(ahli rasenye..kalo tak rm22(kalo tak silap laaa)..tak sampai rm 20 pun..yg garnier tu rm19.90.. wink.gif

naaz_aqua85
QUOTE(pucca_seventh @ May 25 2007, 03:30 PM) *
QUOTE(naaz_aqua85 @ May 25 2007, 03:26 PM) *
QUOTE(pucca_seventh @ May 25 2007, 03:20 PM) *
QUOTE(maero attack @ May 25 2007, 10:04 AM) *
suggestion klu xde duit sgt beli je miyami (cosway) sbb bagus aku dah beli 2X RM12 hengget jer!
klu kulit tu tak dpt terima atau allergic,
pki loreal atau beli produk yg mahal sikit e.g bobbi brown, m.a.c atau clinique


erm..aku setuju..aku pun guna two way Miyami dari Cosway ni.. sblm tu aku pakai pelembab Garnier yg fasha pakai tu..so far dah sebulan lebih..erm... slalo gak org tegur aku skang,muka nampak lain..berseri gitu... ehhe wink.gif


mahal x?


tak mahal la...miyami tu belas2 jerk(ahli rasenye..kalo tak rm22(kalo tak silap laaa)..tak sampai rm 20 pun..yg garnier tu rm19.90.. wink.gif


tingin nak pakai two way cake nie tapi muka jarang tempek ngan mekap.gi keje pon xpakai ape2.mekap yang ade dekat setahun pon xabis2 gak.juz kalau kuar balik kg atau kuar ngan bf baru tempek mekap.itupun guna temu lawak je sbg foundation.
1kamar
miyami cosway nye tu tgah offer skrg RM18.50 je skrg. offer smpai 24/jun.
Dream_Lover
sape kat sini yg apply foundation pakai span? ok tak?

mousse from maybelline tu best jugak rm44...
senang jer nak apply....nampak cantik kat muke....
kalau berpeluh pun just apply oil blotting paper tu pastu nampak cantik balik...

nadya
guna 3 in 1 express make up. maybelline punyer.

nak tanya skit sape yg tau. kalau jenis kulit yg berminyak sesuai tak pakai foundation ni?? unsure.gif
maero attack
QUOTE(nadya @ May 25 2007, 06:06 PM) *
guna 3 in 1 express make up. maybelline punyer.

nak tanya skit sape yg tau. kalau jenis kulit yg berminyak sesuai tak pakai foundation ni?? unsure.gif


maybelline punya foundation rata2nya menggunakan oil based, nadya cari yg waterbase kat ellianto ada.
syima
QUOTE(belacan @ May 25 2007, 03:36 PM) *
QUOTE(maero attack @ May 25 2007, 10:04 AM) *
skrg ni klu gi opis selalu pki
creme foundation elianto,
two-way foundation miyami cosway,
compact powder estee lauder
so far kulit takde masalah cuma
klu pki maybelline (x abis) muka nie mcm tak mandi je! aku pki maskara

suggestion klu xde duit sgt beli je miyami (cosway) sbb bagus aku dah beli 2X RM12 hengget jer!
klu kulit tu tak dpt terima atau allergic,
pki loreal atau beli produk yg mahal sikit e.g bobbi brown, m.a.c atau clinique

ni aku sediakan petua sikit
~ Foundation(kryolan/ ellianto) stick atau krim pakai utk sapuan yg pertama.
~Two Way Cake (Miyami/kryolan) gabungan diantara pressed powder dan foundation, sesuai untuk penampilan lebih memukau.
~Loose Powder(miyami) guna pada last touch up sbb tekstur yang ringan dan mudah disapu, sesuai untuk kulit berminyak.
~Pressed Powder(estee lauder) sesuai untuk touch up bagi kulit normal atau berminyak.
~Shimmer Powder (ellianto)digunakan untuk wat highlight kat muka n memberikan kesan berkilat pada wajah.
~Cream Powder (m.a.c/bobbi brown) utk shading spt kat tulang hidung dan tulang rahang. Pilih warna gelap sikit dari warna kulit.
~ Bronzing Powder(ellianto/bobbi brown/m.a.c) pakai ni plak nampak kelihatan seksi mcm ala2 model gitu! taburkan sikit je tau!

ni aku belajor dr mak2 aww tu arr! hehehe!


adesss...tebalnyeeee...aku x retila pkai tebal2 ni..rasa cam tepek plaster simen jek muka aku ni. skrg pkai bedak baby jek..ahaha..tp kalau ada mood baru pkai..loreal ok..cosway pon ok (tp aku pkai muka aku berminyak)...n amway arthristy. aku rasa elianto pon ok.. nnt nak g beli foundation dia coz ia base water so x la muka berminyak. 1 more skin food. skin care dia boleh tahanla. harga boleh tahan gakla. Syima, ko nak foundation yg ada shimmer kan?..ko cr jek kat elianto ngan skin food tuh..

Kryolan tuh brand apa ekk?..mana mau cari?...mahal x?



nanti nak tengok..
hahaaha

oit
tak tebal laaaa tu
pakai sikit2 jer..
serba sikit..
moisturizer setitik
semua setitik
bedak pun taruk sepap je.. hahahaha bole tak
maero attack
boleh syima, halal je! hehehe!!!
syima
QUOTE(maero attack @ May 28 2007, 09:55 AM) *
boleh syima, halal je! hehehe!!!


adehla..kikiki
i kalu make up... mmg pakai berlapis punya .. tapi i make sure tak nampak macam drag queen atau penari pesta bunga tu la...
nampak ada color je.
maero attack
syima, mana nak dpt produk sari ayu make up kit?
nak try ler!!!
nadya
QUOTE(maero attack @ May 28 2007, 09:42 AM) *
QUOTE(nadya @ May 25 2007, 06:06 PM) *
guna 3 in 1 express make up. maybelline punyer.

nak tanya skit sape yg tau. kalau jenis kulit yg berminyak sesuai tak pakai foundation ni?? unsure.gif


maybelline punya foundation rata2nya menggunakan oil based, nadya cari yg waterbase kat ellianto ada.

maksudnya tak sesuai la ek maero?
maero attack
QUOTE(nadya @ May 28 2007, 03:33 PM) *
QUOTE(maero attack @ May 28 2007, 09:42 AM) *
QUOTE(nadya @ May 25 2007, 06:06 PM) *
guna 3 in 1 express make up. maybelline punyer.

nak tanya skit sape yg tau. kalau jenis kulit yg berminyak sesuai tak pakai foundation ni?? unsure.gif


maybelline punya foundation rata2nya menggunakan oil based, nadya cari yg waterbase kat ellianto ada.

maksudnya tak sesuai la ek maero?


klu muka nadya sesuai ngan stik foundation 3 in 1 maybelline ni teruskan jer...pas tu tepek2 sikit ngan compact powder utk kurangkan muka berminyak.
nadya
QUOTE(maero attack @ May 28 2007, 03:49 PM) *
klu muka nadya sesuai ngan stik foundation 3 in 1 maybelline ni teruskan jer...pas tu tepek2 sikit ngan compact powder utk kurangkan muka berminyak.

mmg tu yg nadya slalu buat.
tp nak tanya skit,, cam mane kita nak tau yg foundation tu sesuai ngan kulit muka kita ek? unsure.gif
maero attack
klu nak tau foundation tu sesuai ngan kita atau tak,
nadya kena pilih foundation yg menyamai warna kulit wajah dan leher, jgn test kat belakang tapak tangan sbb tapak nie gelap dari kulit muka. calit kat muka sikit pun tak pe.
bila foundation cair, tekapkan ngan tisu sikit2.
nadya
QUOTE(maero attack @ May 28 2007, 04:24 PM) *
klu nak tau foundation tu sesuai ngan kita atau tak,
nadya kena pilih foundation yg menyamai warna kulit wajah dan leher, jgn test kat belakang tapak tangan sbb tapak nie gelap dari kulit muka. calit kat muka sikit pun tak pe.
bila foundation cair, tekapkan ngan tisu sikit2.

yg nadya bold kan tu baru nadya tau.
thanks yer maero. rolleyes.gif
waniezz
korang BENEFIT tu kat aner ada jual??miyami tu glamer tul lah..golongan mak nyah suka pakai..aku pakai two way cake kose jer..kalu berpeluh x berminyak muka..
hastapronto
QUOTE(waniezz @ May 28 2007, 05:00 PM) *
korang BENEFIT tu kat aner ada jual??miyami tu glamer tul lah..golongan mak nyah suka pakai..aku pakai two way cake kose jer..kalu berpeluh x berminyak muka..

kose..? beli kat mana ek ?
rasa mcm slalu nampak.. tapi lupa kat mana..
harga dia plak camner..?

sbb lately ni.. muka aku rajin btul berpeluh.. bukan sikit2 plak tuh..

hastapronto
QUOTE(naaz_aqua85 @ May 24 2007, 06:50 PM) *
kakak guna sari ayu je,memang elok,kene ujan pon xcair.murah lak tu,beli kat Mydin baru RM6.dia cakap foundation tu sesuai untuk pengantin.

wahh.. kena ujan pun x cair.. teruja giler aku baca.. he..he..
ada gambar tak..?
wink.gif

yg mana satu ek kalau dlm link yg hasta bagi tuh..?
Sariayu
waniezz
hasta..beli kat kaunter supermarket..parkson grand ada..sblm pakai kose pakai two way cake clinique yg bekas color hijau tuh..wokey gak..nmpk licin muka.nk gi beli semula..

kose reganya dlm RM128 gitu (sbb ngan bekas).Isian semula next beli beli dlm RM70 lebih.gitulah..kalu waniezz pakai leh la tahan dlm 5bulan kut lebih kurang.

two way cake senang kit nak cuci tengahari tuh kalu nk solat rasa tak was2..xyah bwk cleanser.Kalu pakai foundation alamatnya nak kena bekal pencuci penanggal make up ler..lg satu mmg kalu pakai foundation rs melekit sgt kena panahan matahari..dh ler berpeluh2..two way cake kalu nk cantik sapuan kena pakai pelembab,base dia pastu br tempek bedak.
mon cherie
QUOTE(waniezz @ May 29 2007, 09:58 AM) *
hasta..beli kat kaunter supermarket..parkson grand ada..sblm pakai kose pakai two way cake clinique yg bekas color hijau tuh..wokey gak..nmpk licin muka.nk gi beli semula..

kose reganya dlm RM128 gitu (sbb ngan bekas).Isian semula next beli beli dlm RM70 lebih.gitulah..kalu waniezz pakai leh la tahan dlm 5bulan kut lebih kurang.

two way cake senang kit nak cuci tengahari tuh kalu nk solat rasa tak was2..xyah bwk cleanser.Kalu pakai foundation alamatnya nak kena bekal pencuci penanggal make up ler..lg satu mmg kalu pakai foundation rs melekit sgt kena panahan matahari..dh ler berpeluh2..two way cake kalu nk cantik sapuan kena pakai pelembab,base dia pastu br tempek bedak.


ada betul jugak kata kata waniezz pasal foundation tuh.
monch selama ni pakai 2 way foundation.
rasa cam orait je time nak amik wuduk.
akan ku pertimbangkan nak beli apa lepas nih.
err...bedak Sari Ayu tuh, yg under Martha Tilaar ke haper ek?
maero attack
sari ayu dari martha tilaar..
maero pun nak beli dia punya make up base lah mcm sesuai jer tgk!
hastapronto
korang dah click blom kat link SARIAYU yg hasta bagi tuh..?

cuba bitau.. yg mana agakČ yg sesuai..?
banyak plak tengok..
Dream_Lover
QUOTE(hastapronto @ May 29 2007, 12:20 PM) *
korang dah click blom kat link SARIAYU yg hasta bagi tuh..?

cuba bitau.. yg mana agakČ yg sesuai..?
banyak plak tengok..

hasta i pakai alas bedak kaler kuning pengantin...
cantik..
mon cherie
okeh, monch dah tengok link yg hasta bagi tuh.
ada Compact Powder (with & w/out SPF),
Cream Foundation, Foundation,
Loose Powder, 2 Way Cake (with & w/out SPF).

banyak jugak ek?
yg ada palm oil tuh,
sesuai ke untuk muka berminyak?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.