Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Siapa Dealer Amway
Mesra.net Forum > Arts & Cultures > Fesyen dan Kecantikan
Pages: 1, 2
escadagurl21
aku ada nak beli
1 - Nutrilite Siberian Ginseng & Ginkgo Biloba

2 - Nutrilite Salmon Omega-3 (60 softgels @ 120)

3 - Multivitamin Nutrilite Daily 60...

sapa pernh beli dan brp harganya ek?


aku nk cr dealernya...nak tau harga...nak tau mna leh dpt murah ke..
waniezz
escada..cuba msk website www.amway.com.my..kut2 kat situ ada list dealernya..

amway leceh kit...kalu nk beli suh member jer beli..amway superb product..

plg suka...terbukti anti perspirant dia tak hitam ketiak..x melekit..tarakk bau..dh lama guna ni.

shampoo bath,ubat gigi,shampoo,losyen semua mmg leh caya..kualiti tip top..

plg suka lagi serum rambut...yg kering kontang punya hair lehh nmpk licin berkilat dan sihat.

supirsonik_zoom
QUOTE(escadagurl21 @ Jun 5 2007, 12:54 PM) *
aku ada nak beli
1 - Nutrilite Siberian Ginseng & Ginkgo Biloba

2 - Nutrilite Salmon Omega-3 (60 softgels @ 120)

3 - Multivitamin Nutrilite Daily 60...

sapa pernh beli dan brp harganya ek?


aku nk cr dealernya...nak tau harga...nak tau mna leh dpt murah ke..


kiter mmg dealer dan pengguna produk amway..
sangat bagus, walaupun mahal.. tp produk reliable dan dijamin halal.


harga :
1. Nutrilite Siberian Ginseng & Ginkgo Biloba = RM 94 (70 tab)

2 - Nutrilite Salmon Omega-3 (60 softgels @ 120) = RM74 (60 tab) , RM125 (120 tab)

3 - Multivitamin Nutrilite Daily 60... = RM46

utk pengetahuan semer, kalu nak murah better jadi ahli..murah sket. tapi kalu u nak beli dr kiter, ni jer harga yg kita leh kasi. tp delivery i kasi FREE
1. RM90, 2. RM70 n RM120 3. RM40



mmeza
nak jadi member amway cam na?

aku dah berminat nak pakai product..ni
supirsonik_zoom
QUOTE(mmeza @ Jun 8 2007, 06:02 PM) *
nak jadi member amway cam na?

aku dah berminat nak pakai product..ni


kalu nak jadi member amway.. kena ader upline taja. bayaran jadi ahli rm80 dan dapat beg + buku katalog. nak jadi ahli ker. kalu nak leh masuk bwah i jerk. tp i pon kurang aktip beli produk ni. i cuma jadi user jerk.. x rajin nak jual sgt
mmeza
aku nak pakai sendiri juga...tp xtau nak beli kat mana...

ko tinggal kat mana?
supirsonik_zoom
QUOTE(mmeza @ Jun 11 2007, 01:31 PM) *
aku nak pakai sendiri juga...tp xtau nak beli kat mana...

ko tinggal kat mana?


kiter tinggal kt tganu. u plak? mmg payah sket nak dpt produ amway nih.. haku dulu pon jenuh mencari..kiter pakai amway ni sbb banyak member kita yg keje doktor suggest pakai... mmg superb ah produk dia. alah beli menang memakai. nak ker
Dewi Rachmayanti
QUOTE(escadagurl21 @ Jun 5 2007, 11:54 AM) *
aku ada nak beli
1 - Nutrilite Siberian Ginseng & Ginkgo Biloba

2 - Nutrilite Salmon Omega-3 (60 softgels @ 120)

3 - Multivitamin Nutrilite Daily 60...

sapa pernh beli dan brp harganya ek?


aku nk cr dealernya...nak tau harga...nak tau mna leh dpt murah ke..



Hai salam kenal aku Dewi dari Jakarta, Indonesia .. kalau memang berminat menggunakan produk AmWay .. jadi anggota (member) saja,
bisa mendapatkan harga lebih murah....di indonesia untuk harga member :

1 - Nutrilite Siberian Ginseng & Ginkgo Biloba 100 tablets = IDR 257.000,-
2 - Nutrilite Salmon Omega-3 (90 softgels = IDR 274.000,-)
3 - Multivitamin Nutrilite Daily 70 tab = IDR 180.000 , 30 tab = IDR 92.000,-

tolong beritahu nomor telpon kamu ya...juga alamat email kamu....kirim ke dewi675@yahoo.co.id
Khayty
ada tak kat KL dealer ni?

saya nak try Multivitamin tu...

sebab ada seorang kawan saya bekas tentera,now jadik jurufoto,cadangkan saya makan brand nie....
Dewi Rachmayanti
QUOTE(mmeza @ Jun 11 2007, 12:31 PM) *
aku nak pakai sendiri juga...tp xtau nak beli kat mana...

ko tinggal kat mana?



Salam kenal...saya Dewi dari Indonesia, kalau kamu mau jadi member...kirim saja via e-mail ke dewi675@yahoo.co.id :
Nama, Alamat Rumah, No Telepon....nanti kawan-kawan saya di Malaysia akan melakukan pengurusan untuk kamu...sederhana ya...aku tunggu ya,
kamutidak usah repot santai saja....oke...terimakasih.
Dewi Rachmayanti
QUOTE(mmeza @ Jun 11 2007, 12:31 PM) *
aku nak pakai sendiri juga...tp xtau nak beli kat mana...

ko tinggal kat mana?



Salam kenal...saya Dewi dari Indonesia, kalau kamu mau jadi member...kirim saja via e-mail ke dewi675@yahoo.co.id :
Nama, Alamat Rumah, No Telepon....nanti kawan-kawan saya di Malaysia akan melakukan pengurusan untuk kamu...sederhana ya...aku tunggu ya,
kamutidak usah repot santai saja....oke...terimakasih.
Abg Johnny
QUOTE(khaytykhir @ Jun 22 2007, 10:36 PM) *
ada tak kat KL dealer ni?

saya nak try Multivitamin tu...

sebab ada seorang kawan saya bekas tentera,now jadik jurufoto,cadangkan saya makan brand nie....


Assalamualaikum,

Saya merupakan agen amway bagi kawasan Subang Jaya dan Nilai. So KL tu takde masalah.

Mmg betul Nutrilite food supplement amat bagus. Speaking through experience, saya makan Double X multi vitamin ( keluaran terbaru), kesan terhadap kesihatan amat ketara. Ia merangkumi 12 Vitamin, 9 mineral and 17 pekatan tumbuhan.

Saudara/i jika menjadi ahli, akan dapat harga distribution price berbanding jika beli kat farmasi or kedai.

Barangan Amway bukan sahaja Multi vitamin tetapi mcm mcm ada termasuklah barangan skincare, barangan dapur, car care, barangan electric dan banyak lagi...

Hubungi saya 017-6610265. Saya boleh forward brochure tentang Double-X. Tak rugi jika join Amway.

Terima kasih
Khayty
Jika jadi ahli berapa persen utk sebagai dealer price?
Abg Johnny
QUOTE(khaytykhir @ Jun 23 2007, 01:41 AM) *
Jika jadi ahli berapa persen utk sebagai dealer price?


About 10% to 20% discount from the market price. It's worth buying Good produck, good price and get passive income, if you have efforts !
manja
QUOTE(khaytykhir @ Jun 22 2007, 10:36 PM) *
ada tak kat KL dealer ni?

saya nak try Multivitamin tu...

sebab ada seorang kawan saya bekas tentera,now jadik jurufoto,cadangkan saya makan brand nie....



Sekitar KL yang berminat leh call saya di 0133970129 or email saya di azryna_0129@yahoo.com.Saya dealer amway.Salam perkenalan!!
mmeza
QUOTE(supirsonik_zoom @ Jun 11 2007, 05:09 PM) *
QUOTE(mmeza @ Jun 11 2007, 01:31 PM) *
aku nak pakai sendiri juga...tp xtau nak beli kat mana...

ko tinggal kat mana?


kiter tinggal kt tganu. u plak? mmg payah sket nak dpt produ amway nih.. haku dulu pon jenuh mencari..kiter pakai amway ni sbb banyak member kita yg keje doktor suggest pakai... mmg superb ah produk dia. alah beli menang memakai. nak ker



jauhnya kat ganuu... kalau skin refinishing lotion? berapa rm u jual?
mmeza
QUOTE(Dewi Rachmayanti @ Jun 22 2007, 10:38 PM) *
QUOTE(mmeza @ Jun 11 2007, 12:31 PM) *
aku nak pakai sendiri juga...tp xtau nak beli kat mana...

ko tinggal kat mana?



Salam kenal...saya Dewi dari Indonesia, kalau kamu mau jadi member...kirim saja via e-mail ke dewi675@yahoo.co.id :
Nama, Alamat Rumah, No Telepon....nanti kawan-kawan saya di Malaysia akan melakukan pengurusan untuk kamu...sederhana ya...aku tunggu ya,
kamutidak usah repot santai saja....oke...terimakasih.


aik...org indon pon ada juga.... kawan kamu ada yang tinggal di kuala lumpur ker?
supirsonik_zoom
QUOTE(mmeza @ Jun 25 2007, 10:50 AM) *
QUOTE(supirsonik_zoom @ Jun 11 2007, 05:09 PM) *
QUOTE(mmeza @ Jun 11 2007, 01:31 PM) *
aku nak pakai sendiri juga...tp xtau nak beli kat mana...

ko tinggal kat mana?


kiter tinggal kt tganu. u plak? mmg payah sket nak dpt produ amway nih.. haku dulu pon jenuh mencari..kiter pakai amway ni sbb banyak member kita yg keje doktor suggest pakai... mmg superb ah produk dia. alah beli menang memakai. nak ker



jauhnya kat ganuu... kalau skin refinishing lotion? berapa rm u jual?


u kt maner lak? skin refinishing tu rm155. i suggest better u jadi ahli. tp kalu nak pakai sendiri.. baik beli ngan dealer amway jerk. nak jadi ahli rm80, lepas tu anually pon kena byr kalu nak sambung jadi ahli lg.
mamacun
anak akak selalu sgt selsema + besin waktu pagi..doktor kata dia kena resdung
ada tak produk amway yg boleh menambah antibodi budak?
mcm vit c ke..apa ke...
mmeza
QUOTE(supirsonik_zoom @ Jun 26 2007, 02:13 PM) *
QUOTE(mmeza @ Jun 25 2007, 10:50 AM) *
QUOTE(supirsonik_zoom @ Jun 11 2007, 05:09 PM) *
QUOTE(mmeza @ Jun 11 2007, 01:31 PM) *
aku nak pakai sendiri juga...tp xtau nak beli kat mana...

ko tinggal kat mana?


kiter tinggal kt tganu. u plak? mmg payah sket nak dpt produ amway nih.. haku dulu pon jenuh mencari..kiter pakai amway ni sbb banyak member kita yg keje doktor suggest pakai... mmg superb ah produk dia. alah beli menang memakai. nak ker



jauhnya kat ganuu... kalau skin refinishing lotion? berapa rm u jual?


u kt maner lak? skin refinishing tu rm155. i suggest better u jadi ahli. tp kalu nak pakai sendiri.. baik beli ngan dealer amway jerk. nak jadi ahli rm80, lepas tu anually pon kena byr kalu nak sambung jadi ahli lg.


i dok kl...rm 155 tu harga nya ye....kalau ahli mesti murah lagi kan?
kak nor
QUOTE(escadagurl21 @ Jun 5 2007, 12:54 PM) *
aku ada nak beli rolleyes.gif
1 - Nutrilite Siberian Ginseng & Ginkgo Biloba

2 - Nutrilite Salmon Omega-3 (60 softgels @ 120)

3 - Multivitamin Nutrilite Daily 60...

sapa pernh beli dan brp harganya ek?


aku nk cr dealernya...nak tau harga...nak tau mna leh dpt murah ke..


Saya dealer amway nak murah jadi ahli la. nak order sila hubungi email: mmelor61@yahoo.com.
Abg Johnny
QUOTE(mamacun @ Jun 26 2007, 02:23 PM) *
anak akak selalu sgt selsema + besin waktu pagi..doktor kata dia kena resdung
ada tak produk amway yg boleh menambah antibodi budak?
mcm vit c ke..apa ke...


Assalamualaikum, Kak !

Amway macam2 ada. Boleh cuba ambil NUTRILITE Bio-C Plus 100 . Harga dia RM52.50, saya boleh bagi RM50.00 sebotol mengandungi 100 Tablet.

Utk menentang colds and flu ni, tak cukup dgn vitamin C je, Boleh ambil juga Echinacea & Asgragalus on tingkatkan immune cell proliferation, antibody production and antiviral activities. Harga dia RM84, saya bagi diskaun, harga boleh diberi ialah RM80.00 sebotol untuk 60 tablet.

Jika anak akak selalu batuk juga, boleh ambil bersama NUTRILITE Garlic & Licorice utk slow down viral. Ia juga mengandungi vitamin A, C and E utk support immune system. Harga dia RM85, saya boleh bagi RM80.00 sebotol mengandungi 150 Tablet.

Delivery PERCUMA.

Hubungi kami jika berminat. Jika akak jadi member AMWAY, banyak diskaun akak boleh dapat.
Contact Kami jika berminat !

Regards,
Ir Reza & Dr Nurlee
Agen Amway
manja
QUOTE(mmeza @ Jun 27 2007, 02:27 PM) *
QUOTE(supirsonik_zoom @ Jun 26 2007, 02:13 PM) *
QUOTE(mmeza @ Jun 25 2007, 10:50 AM) *
QUOTE(supirsonik_zoom @ Jun 11 2007, 05:09 PM) *
QUOTE(mmeza @ Jun 11 2007, 01:31 PM) *
aku nak pakai sendiri juga...tp xtau nak beli kat mana...

ko tinggal kat mana?


kiter tinggal kt tganu. u plak? mmg payah sket nak dpt produ amway nih.. haku dulu pon jenuh mencari..kiter pakai amway ni sbb banyak member kita yg keje doktor suggest pakai... mmg superb ah produk dia. alah beli menang memakai. nak ker



jauhnya kat ganuu... kalau skin refinishing lotion? berapa rm u jual?


u kt maner lak? skin refinishing tu rm155. i suggest better u jadi ahli. tp kalu nak pakai sendiri.. baik beli ngan dealer amway jerk. nak jadi ahli rm80, lepas tu anually pon kena byr kalu nak sambung jadi ahli lg.


i dok kl...rm 155 tu harga nya ye....kalau ahli mesti murah lagi kan?


I dealer dari KL..kalau nak product ke or nak jadi member pm me.... smile.gif
Abg Johnny
QUOTE(escadagurl21 @ Jun 5 2007, 12:54 PM) *
aku ada nak beli
1 - Nutrilite Siberian Ginseng & Ginkgo Biloba

2 - Nutrilite Salmon Omega-3 (60 softgels @ 120)

3 - Multivitamin Nutrilite Daily 60...

sapa pernh beli dan brp harganya ek?


aku nk cr dealernya...nak tau harga...nak tau mna leh dpt murah ke..


NUTRILITE Siberian Ginseng & Ginkgo Biloba (70 tablet). Price : RM94
NUTRILITE Salmon Omega-3 (120 softgels). Price : RM 125.00
NUTRILITE Daily 60 (60 tablet). Price : RM46

Delivery saya tanggung (Free) sampai ke depan pintu rumah.

Thanks,
Ir Reza & Dr Nurlee
Agen Amway
manja
QUOTE(mmeza @ Jun 27 2007, 02:27 PM) *
QUOTE(supirsonik_zoom @ Jun 26 2007, 02:13 PM) *
QUOTE(mmeza @ Jun 25 2007, 10:50 AM) *
QUOTE(supirsonik_zoom @ Jun 11 2007, 05:09 PM) *
QUOTE(mmeza @ Jun 11 2007, 01:31 PM) *
aku nak pakai sendiri juga...tp xtau nak beli kat mana...

ko tinggal kat mana?


kiter tinggal kt tganu. u plak? mmg payah sket nak dpt produ amway nih.. haku dulu pon jenuh mencari..kiter pakai amway ni sbb banyak member kita yg keje doktor suggest pakai... mmg superb ah produk dia. alah beli menang memakai. nak ker



jauhnya kat ganuu... kalau skin refinishing lotion? berapa rm u jual?


u kt maner lak? skin refinishing tu rm155. i suggest better u jadi ahli. tp kalu nak pakai sendiri.. baik beli ngan dealer amway jerk. nak jadi ahli rm80, lepas tu anually pon kena byr kalu nak sambung jadi ahli lg.


i dok kl...rm 155 tu harga nya ye....kalau ahli mesti murah lagi kan?


Hi,
Kepada yang tinggal di KL/Klang valley nak jadi member or inginkan produk leh call/sms saya di 0133970129 or leh pm saya!!!salam perkenalan!!
Abg Johnny
QUOTE(manja @ Jun 30 2007, 02:30 PM) *
QUOTE(mmeza @ Jun 27 2007, 02:27 PM) *
QUOTE(supirsonik_zoom @ Jun 26 2007, 02:13 PM) *
QUOTE(mmeza @ Jun 25 2007, 10:50 AM) *
QUOTE(supirsonik_zoom @ Jun 11 2007, 05:09 PM) *
QUOTE(mmeza @ Jun 11 2007, 01:31 PM) *
aku nak pakai sendiri juga...tp xtau nak beli kat mana...

ko tinggal kat mana?


kiter tinggal kt tganu. u plak? mmg payah sket nak dpt produ amway nih.. haku dulu pon jenuh mencari..kiter pakai amway ni sbb banyak member kita yg keje doktor suggest pakai... mmg superb ah produk dia. alah beli menang memakai. nak ker



jauhnya kat ganuu... kalau skin refinishing lotion? berapa rm u jual?


u kt maner lak? skin refinishing tu rm155. i suggest better u jadi ahli. tp kalu nak pakai sendiri.. baik beli ngan dealer amway jerk. nak jadi ahli rm80, lepas tu anually pon kena byr kalu nak sambung jadi ahli lg.


i dok kl...rm 155 tu harga nya ye....kalau ahli mesti murah lagi kan?


Hi,
Kepada yang tinggal di KL/Klang valley nak jadi member or inginkan produk leh call/sms saya di 0133970129 or leh pm saya!!!salam perkenalan!!


Kepada Sesiapa sahaja nak jadi member or inginkan produk leh call/sms saya di 0176610265 or leh pm saya!!!salam perkenalan!! Delivery ke rumah PERCUMA
alicia
salam,
Brader Johnny, saya nak tanya ..
ada tak produk amway yg sesuai utk org yg selalu bersin / selsema? lagi satu saya nak tanya produk ARTISTRY pURE wHite Cleanser harganya brape? Pure WhiteEssense harga brape?

thanx..
xsparKage88
I need to buy Nutrilite Protein Powder. nak cari celah mane entah....



Do sms me. 012-657 9874

im staying in Mont Kiara.
ilan
deleted
ilan
deleted
zamzuri
Tahniah kerana menggunakan product Nutrilite. Saya ada mengesyorkan Siberian Ginseng & Ginkgo Biloba dan Double X kepada student saya. Saya dapat student saya lebih focus dalam studi. Tambahan pula jerawat dah mula hilang. Kalau ada apa2 nak tanya pasal product don't hesitate to let me know. Mungkin saya boleh membantu.
nfakurazi
Just because I think lately I haven't openly declared that I am an Amway dealer smile.gif

Saya! <angkat tgn mcm students saya buat dlm kelas biggrin.gif>

Got a phone call today. Pemanggil berkata bahawa susah nak cari Amway dealer sekarang ini. Allano lotion yg biasa digunakannya sudah kehabisan.

Saya katakan saya boleh diharapkan untuk mengedarkan apa saja barangan keluaran Amway sebab saya ialah Amway dealer.

Ada juga pelanggan yg mahu mengambil sendiri - apa saja yg mudah untuk pelanggan saya tetap alu-alukan.

Penghantaran melalui pos juga boleh.. Beberapa tempat yg saya telah poskan ialah ke Pasir Gudang, Kuala Terengganu, Kota Kinabalu, dan paling dekat Menara PNB. Ada juga yg memesan dari luar negara (the UK) dan dihantar melalui saudara dan rakan ke sana... Kebanyakannya yg saya poskan Tropical Herbs Amway Set, roll-on deodorant, Nutrilite Daily, Allano lotion.

Tentang pengalaman menggunakan, saya sendiri ialah 100% user Amway products..since 2006.. kesemuanya yg saya gunakan menjadi favorite saya..

You can count on me. Your servicing Amway dealer ...

All the best and take care,
Azian
012-2721469
nnfakurazi@yahoo.com
YM: nnfakurazi
mamameow
salam...

mama masih mencari dealer amway di kota damansara...kalau ada yg sudi manjual mama nak membeli...hehe

sila email mama ye

azairinhani@yahoo.com

mekaseh.... search.gif
JeD[i]-BoNGsU
instant caramel amway sedap weh..
mamameow
QUOTE(JeD[i]-BoNGsU @ Mar 9 2010, 12:03 AM) *

instant caramel amway sedap weh..


setuju ! makan satu nak dua, pastu nak tiga, empat dan lima biggrin.gif

mama dah jumpa orgnya. tengkiu eberibodi yg email mama.....

nfakurazi
QUOTE(JeD[i]-BoNGsU @ Mar 9 2010, 12:03 AM) *

instant caramel amway sedap weh..


instant caramel amway memang sedap..
hujung minggu lepas, i dan my niece yg berumur 4 tahun buat caramel ni sama2.. masa nak kacau kat atas stove, dia pun nak tolong so i dukung dia dan dia kacau pakai senduk panjang hahahaha dia tolng sampai lah bawa masuk ke dlm fridge... siap mengaku.."i'm a great help because i'm a big sister" hahahah (tapi kasihan dia tak dpt mkn sama....)

masa tuang dalam mangkuk kecil dia pun nak buat sama.. so helpful..

pastu siap suruh i buy 100 more of the container so that she can sell at her playschool!!! mula2 terkejut dengar dia ckp mcm tu... pastu teingat mesti dah terinfluence ni... ni mesti pasal tengok i selalu bawa barang2 amway yg dipesan oleh mommy dia.. dia pun dah nak jadi business woman mcm aunty dia jugak hahahahahah

alamak sayang tak snap gambar masa buat sama2... kena buat lagi ni..pastu nak ambil gambar...


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
I'm an amway dealer dealer amway - 2010 may this year be better than last year...
nfakurazi
Hello everyone

Hope you’re all doing fine, and wish that this year 2010 is a good year for everyone..dah pun setengah tahun...hmmm...

I’d like to share the goodness of Amway products that I use myself…

They are Nutrilite food supplement like Daily multivitamin and multimineral and Positrim Weight Control meal replacement and Tropical Herbs for my health, and Artistry from cleansing using Balancing System, and Time Defiance System to make-ups starting from foundation or liquid foundation to lip gloss for beauty… smile.gif

Indeed health cannot be separated from beauty…when we are healthy, we’d look beautiful…

If you are interested and care to contact, find the details below.. Thank you..

All the best
Azian
nnfakurazi@yahoo.com
0122721469
````````````````````
Saya dealer Amway! 2010
radhia
QUOTE(khaytykhir @ Jun 22 2007, 10:36 PM) *
ada tak kat KL dealer ni?

saya nak try Multivitamin tu...

sebab ada seorang kawan saya bekas tentera,now jadik jurufoto,cadangkan saya makan brand nie....



salam
hai apa kabar? ada makan vitamin amway lagi ke?
radhia
QUOTE(mamameow @ Mar 7 2010, 09:05 AM) *
salam...

mama masih mencari dealer amway di kota damansara...kalau ada yg sudi manjual mama nak membeli...hehe

sila email mama ye

azairinhani@yahoo.com

mekaseh.... search.gif



aslmkm mama,

dah jumpa amway dealer ke?


radhia
Assalamualaikum

sila pm saya
All the best and take care,
radhia
Assalamualaikum
Amway product is the best


sila pm saya
zulnis
hello semua! Saya Amway dealer and kalau berminat dengan product Amway leh email saya! smile.gif
CNI Pasir Gudang
saya dealer CNI. kalau untuk area pasir gudang sahaja, saya boleh bagi diskaun.

Diskaun istimewa untuk pembelian produk CNI di kawasan Pasir Gudang sahaja !!

Syarat-syaratnya;
Pembelian mestilah RM 50 & ke atas
Produk adalah self collection

Jangan lepaskan peluang ini. Untuk produk layari cni-pasirgudang.blogspot.com, atau;
email ke cni.pasirgudang@gmail.com
radhia
salam,

hai apa kbr semua ?? mcm mana puasa bulan ramadhan kali ni? harap semua ok .... InsyaAllah.

topik hari ini ialah
Bagaimana mancapai paras kolesterol yang diingini?

1.Kurang memakan makanan berkolesterol tinggi

Satu daripada cara-cara untuk mencapai dan mengekalkan paras kolesterol yang sihat ialah dengan mengurangkan pengambilan makanan seperti telur, produk tenusu, daging dan kerang-kerangan, yang diketahui mengandungi kolesterol. Kolesterol boleh didapati dalam produk tinggi lemak dan juga rendah lemak. Oleh itu, walaupun sesuatu jenis makanan itu rendah kandungan lemak, ia mungkin masih tinggi kolesterol. Contoh termasuk daging organ seperti hati, ginjal dan otak. Sebagai garis panduan, Persatuan Jantung Amerika (AHA) mengesyorkan kita mengehadkan kolesterol dietari setakat 300mg sehari atau 200mg sehari bagi mereka yang ada penyakit jantung.


2.Makan lebih makanan yang menurunkan kolesterol

Hanya dengan sedikit perubahan dalam diet harian anda boleh membawa perbezaan. Sebagai contoh, berbanding bijirin, mulakan hari anda dengan semangkuk oat. Juga, gantikan keropok dengan segenggam kacang walnut atau badam jika anda terasa hendak makan snek. Oat mengandungi serat larut manakala kacang walnut dan badam adalah kaya asid berlemak politaktepu – semuanya diketahui dapat membantu menurunkan kolesterol darah. Anda boleh juga mempertimbangkan untuk menggunakan minyak zaitun ketika menumis sayur-sayuran, ditambah pada perapan atau dicampur dengan cuka sebagai kuah salad.


3.Kerap bersenam

Aktiviti fizikal yang kerap boleh membantu menurunkan paras LDL dan meningkatkan paras HDL, serta mempunyai kesan positif ke atas kesihatan jantung anda. Senaman juga diketahui dapat membantu dalam pengawalan berat badan, meningkatkan kesejahteraan anda, melegakan stres dan mencegah penyakit seperti diabetes dan obesiti. Oleh itu keraplah bersenam; hanya 30 minit sehari boleh membawa perbezaan. (Minta nasihat pakar penjagaan kesihatan anda sebelum memulakan sebarang program senaman baru jika anda tidak aktif secara fizikal sejak beberapa lama.)

4.Kerap melakukan pemeriksaan perubatan

Lakukan pemeriksaan perubatan sekurang-kurangnya sekali setahun. Ia adalah cara yang baik untuk mengetahui paras kolesterol darah anda dan juga mendapatkan lebih maklumat berkaitan kesejahteraan fizikal anda contohnya fungsi jantung anda, dsb. Minta nasihat doktor jika paras kolesterol darah anda telah melampaui julat normal.


5.Masukkan suplemen makanan dalam diet harian anda

Anda boleh juga menggunakan suplemen makanan untuk membantu anda mencapai paras kolesterol darah yang diingini. Minyak ikan Salmon Omega 3 boleh membantu meningkatkan paras HDL , manakala ekstrak teh hijau terbukti dapat membantu menuruunkan paras kolesterol darah disebabkan khasiat dan kemujaraban antioksidannya dalam merencatkan kolesterol jahat.

product yg berkaitan ialah

1. NUTRILITE Lecithin-E (270 tab) -
Berperisa madu, karob, dan walnat mapel. Satu tablet yang boleh dikunyah memberi 25 IU Vitamin E dan 50 mg lesitin.
Vitamin E adalah antioksidan penting yang menentang radikal bebas.
Lesitin adalah pengemulsi lemak bagi bahan berlemak dalam tubuh dan membantu dalam penyerapan vitamin E.


2. NUTRILITE Nutri Fibre Blend, (60 tab)

3. Minuman Campuran Protein NUTRILITE Perisa Teh Hijau (450g)

4. NUTRILITE Salmon Omega-3 (120 gel lembut)

cubalah harini!!!
wassalam
najib nutrilite
Assalamualaikum,

Untuk kaum ibu, wanita, cik & puan.

Sekiranya hendak membeli barangan Nutrilite(Amway) bolehlah menghubungi saya.

Sekiranya nak Set Selepas bersalin pun boleh. Sekitar Lembah Klang boleh dihantar terus ke rumah anda.

Sekiranya anda ingin menjaga kesihatan secara umum, saya boleh berikan khidmat Nasihat.

Saya bukanlah seorang Dr., tetapi saya pernah mengajar di Kolej Perubatan dimana Ilmu itu saya boleh berkongsi pasa semua.

Apa yang baik semestinya dari Allah, begitulah juga Ilmu yangs aya ada. Segala kelemahan datang dari diri saya.

Saya suka membantu dan memberikan khidmat nasihat. Hanya perlukan sedikit masa terluang/free anda.

Hubungi Najib : 019-481 0109 atu Office saya : 03 - 89248750.

Terbaik Dari Alam, Terbaik Dari Sains = Terbaik Untuk Anda (Kita Semua Insyallah)
najib nutrilite
Assalamualaikum,

Untuk kaum ibu, wanita, cik & puan.

Sekiranya hendak membeli barangan Nutrilite/Artistry/E-Spring/Atmosphere(Amway) dan banyak lagi bolehlah menghubungi saya.

Sekiranya nak Set Selepas bersalin pun boleh. Sekitar Lembah Klang boleh dihantar terus ke rumah anda.

Sekiranya anda ingin menjaga kesihatan secara umum, saya boleh berikan khidmat Nasihat.

Saya bukanlah seorang Dr., tetapi saya pernah mengajar di Kolej Perubatan dimana Ilmu itu saya boleh berkongsi pasa semua.

Apa yang baik semestinya dari Allah, begitulah juga Ilmu yangs aya ada. Segala kelemahan datang dari diri saya.

Saya suka membantu dan memberikan khidmat nasihat. Hanya perlukan sedikit masa terluang/free anda.

Hubungi Najib : 019-481 0109 atu Office saya : 03 - 89248750.

muhdnajib@ymail.com / muhdnajib@msn.com

Terbaik Dari Alam, Terbaik Dari Sains = Terbaik Untuk Anda (Kita Semua Insyallah)
a111chen
Hi
Nama Saya David tinggal dekat Kuala Lumpur. Saya baru join Amway satu tahun dari tahun 7 July 2010. Kalau ada sesiapa berminta dengan produk amway, boleh menghubungi saya. Saya akan cuba memberi service yang baik, tetapi harga produk saya ikut amway's price list.

Saya akan menunggu maklum balas dari kamu.

Email saya: a111chen@hotmail.com

radhia
best of science and best of nature


thanks & Best Regards
radhia@hotmail.com
sri_mersing81
Assalamualaikum & salam sejahtera.

Sy merupakan seorg pekerja Amway (M) Sdn Bhd.

Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh majukan kepada myhelpdesk@amway.com bagi mendapatkan maklumbalas secara terus daripada kami. Kami mengalu-alukan pertanyaan, cadangan dan juga maklumbalas daripada Pengedar-Pengedar, pelanggan-pelanggan bahkan mereka yang berminat dengan barangan Amway.

Selain itu juga, anda boleh menghubungi kami di talian +603-79462288 bagi menghubungi kami melalui telefon ataupun dengan melawati laman web kami di :

amway2u(dot)com. --> (sila gantikan (dot) dengan . )

Thanks.

ph34r.gif
aree
QUOTE(mmeza @ Jun 8 2007, 06:02 PM) *
nak jadi member amway cam na?

aku dah berminat nak pakai product..ni





klu nk jd member pls pm me or sms me or call me 016-5102291 ,berryhoney05@gmail.com ur place nanti saya boleh bagi detialnya ok.... rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.