Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Kat Mana Jual Sodium Bikarbonat Tu..?
Mesra.net Forum > UMUM > Sembang-Sembang Kaum Ibu & Isteri
Juna
aku dah cari kat farmasi, tapi susah betul nak carik sodium bikarbonat tu...kat mana b oleh dapat ???apa bentuk dia..??
mama_elin
ko nak buat apa ngan sodium bikarbonat tuh sampai cari tang farmasi..utk malam pertama ke..
Mak Engku
sodium bikarbonat ni yg buat kek tu ker.apa kena mengena ngan anak n mlm pertama nih...konpiusss sungguh nih blink.gif
mama_elin
mak engku nie la..potoi..kan tu utk malam pertama..sodium bikarbonat..lagi power letak baking powder penyeri mlm pertama kasi tembam.... tounge.gif
chome
Wakakakakakaka...tak menahan chome baca statement mama tuh...uhuhuhuhuu.... rofl.gif
Mak Engku
QUOTE(mama_elin @ Jul 9 2007, 03:52 PM) *
mak engku nie la..potoi..kan tu utk malam pertama..sodium bikarbonat..lagi power letak baking powder penyeri mlm pertama kasi tembam.... tounge.gif

serius nih...tak penah dengar...ini ngan baking powder lak..
kalo citer ngan laki mau dia kata..."nih nak kek ker aper"....
einamie
ko carik jenama SUMMER'S EVE... sebab aku pakai pencuci vagina jenama ni..

summer's eve ada kuarkan mcm2 produk..

bedak utk tooottttt..


pencuci utk tooottt.. hehehe


sodium bikarbonat tu pon ada...


cari kat watson sebab kat tmpt aku ni ada jual kat watson je..

u all jgn la keliru dgn soda bikarbonat dan sodium bikarbonat... adeh.. kaum ibu tau yg wat kek je..

atau nk info klik kat sini
summer eve website
kucinggemukz
sodium bikarbonat ngan soda bikarbonat tak sama ek?? biggrin.gif
mizzdodolz
jgn la high hope sgt..toksah pilih2 sgt kalo anak 1st ni..
kalo dpt tu kira bonus la..kalo x, bersyukur jek..
ada jugak rezeki Tuhan nk bg kt kita x kira la boy ke girl ke..
cendawancun
Aku ada 3 anak pompuan. Dulu kawan kata kalau nak anak lelaki rajin makan makanan
laut....
Last kuar pun pompuan... Tak pe lah... Alhamdullillah. Tunggu menantu aje lah.

Kat mana nak letak sodium tu?... Bukan benda tu nak buat kek ke?
tirmidzi

wahh bgs gak ni.. aku tak tau langsung ha ha ha ha.. aku belajar gak sains waktu sekolah dulu... selalu gak buat expirement yg tak pernah menjadi.. ha ah ha ha.. kali ni nk buat expirement kat org lak hahahaha...

bgs2.. satu ilmu baru ni hahahha...
Juna
teman dah jumpa tadi...kat kedai bakery rupanya....berlambak2 sodium bikarbonat...pior punyer...untuk pengetahuan kengkawan semua , sodium bikaarbonat ini berfungsi untuk meng'alkali' kan bahagian toottttttttt... perempuan, sesapa yg nak anak lelaki. salah satu pendekatan..insyallah... clapping.gif
Juna
QUOTE(kucinggemukz @ Jul 9 2007, 05:11 PM) *
sodium bikarbonat ngan soda bikarbonat tak sama ek?? biggrin.gif

sama ler tuh..............
Juna
QUOTE(cendawancun @ Jul 9 2007, 06:08 PM) *
Aku ada 3 anak pompuan. Dulu kawan kata kalau nak anak lelaki rajin makan makanan
laut....
Last kuar pun pompuan... Tak pe lah... Alhamdullillah. Tunggu menantu aje lah.

Kat mana nak letak sodium tu?... Bukan benda tu nak buat kek ke?

benda tu diguna untuk douche bahagian sulit kite 20 minit sebelum romen.., ada paham ka...tujuannya untuk meng'alkalikan bahagian kiter...
Helang Emas
QUOTE(Juna @ Jul 9 2007, 08:39 PM) *
teman dah jumpa tadi...kat kedai bakery rupanya....berlambak2 sodium bikarbonat...pior punyer...untuk pengetahuan kengkawan semua , sodium bikaarbonat ini berfungsi untuk meng'alkali' kan bahagian toottttttttt... perempuan, sesapa yg nak anak lelaki. salah satu pendekatan..insyallah... clapping.gif


sodium bicarbonate untuk kegunaan dalam masakan mempunyai tahap pH yang berbeza dengan jenis yang digunakan sebagai pencuci bahagian intim wanita, walaupun ia adalah bahan yang sama.



rolleyes.gif
Khayty
really?

kalau macam tu mula dari sekarang kenalah belajar pelbagai masakan berasaskan coklat....

kek coklat,apam coklat,muffin coklat...

kebanyakan resepi yg menggunakan coklat kena ada soda bikarbonate...

betul ker teori soda tu?

mungkin benar...sebab aku `giler` coklat...nak2 kek coklat...

ohhh...patutlah aku ada 3 anak lelaki....hahaha...
einamie
QUOTE(Helang Emas @ Jul 9 2007, 09:15 PM) *
QUOTE(Juna @ Jul 9 2007, 08:39 PM) *
teman dah jumpa tadi...kat kedai bakery rupanya....berlambak2 sodium bikarbonat...pior punyer...untuk pengetahuan kengkawan semua , sodium bikaarbonat ini berfungsi untuk meng'alkali' kan bahagian toottttttttt... perempuan, sesapa yg nak anak lelaki. salah satu pendekatan..insyallah... clapping.gif


sodium bicarbonate untuk kegunaan dalam masakan mempunyai tahap pH yang berbeza dengan jenis yang digunakan sebagai pencuci bahagian intim wanita, walaupun ia adalah bahan yang sama.



rolleyes.gif


setuju!...kita tkleh taksub sgt... takut salah maklumat nanti jadi lain lak..

yg buat kek tu tk sama fungsi walaupun menda tu sama heehehe.. cuba bertanya pada yg pakar seperti doc.. kalau saya, saya takkan buat kalau saya ragu2.. ini melibatkan "mahkota" kita.. kot jadi peper lak kang.. keputihan ke.. apa ke.. hisssyy...
Khayty
einamie...apa kata try buat experimen makan...

buat dengan kerap kek kukus coklat....

rata2 resepi kek coklat,muffin,apam coklat...guna soda bikarbonat...

begitu juga rata2 resepi kek buah gunakan soda juga...
Khayty
mereka yg hormonnya HYPER mempunyai kandungan ALKALI yg sangat tinggi dalam badan mereka....
einamie
QUOTE(khaytykhir @ Jul 10 2007, 11:14 AM) *
einamie...apa kata try buat experimen makan...

buat dengan kerap kek kukus coklat....

rata2 resepi kek coklat,muffin,apam coklat...guna soda bikarbonat...

begitu juga rata2 resepi kek buah gunakan soda juga...


hehehehe.. dh slalu kak khay.. mana lagi kalau tk kek kukus zaiima tu..

cuma lum cuba apam coklat je.. tp lum ada rezeki nk wat caman...

tapi eina tk pentingkan jantina.. brapa yg di beri oleh Nya eina terima.. jantina bukan masalah utama eina... yg penting baby tu sihat dari segi mental dan fizikal alhamdulillah..
cendawancun
x nak lah cuba... cukup lah tiga orang ni.. dah tua rasa badan nak meneran..
Juna
QUOTE(Helang Emas @ Jul 9 2007, 09:15 PM) *
QUOTE(Juna @ Jul 9 2007, 08:39 PM) *
teman dah jumpa tadi...kat kedai bakery rupanya....berlambak2 sodium bikarbonat...pior punyer...untuk pengetahuan kengkawan semua , sodium bikaarbonat ini berfungsi untuk meng'alkali' kan bahagian toottttttttt... perempuan, sesapa yg nak anak lelaki. salah satu pendekatan..insyallah... clapping.gif


sodium bicarbonate untuk kegunaan dalam masakan mempunyai tahap pH yang berbeza dengan jenis yang digunakan sebagai pencuci bahagian intim wanita, walaupun ia adalah bahan yang sama.



rolleyes.gif

dah try pun malam tadi..harap2 berkesan...tapi sodium bikar bonat tu memang macam garam . Rasa pedih pulak sikit..yer kut macam garam.
_minami_
aduh... mcm2 lah.... x der efek ke nih.... dr mn la tau seme nih... dpt anak laki2 ek... huhuhuhh



guna la cara yg disarankan dlm islam.....

tido miring ke kanan utk anak lelaki.... (slps bersama suami... biar sekali lelap....)

tido miring ke kiri utk anak pompuan (slps bersama suami... biar sekali lelap...)

insya'allah menjadi..... dan dah terbukti.....



alah kalo dpt girl ke boy ke tetap anak kan.....
tirmidzi

emm bgs bgs.... good info he he he he he.. lake jap... aku bace topik ni he he he he
Helang Emas
QUOTE(Juna @ Jul 10 2007, 01:23 PM) *
QUOTE(Helang Emas @ Jul 9 2007, 09:15 PM) *
QUOTE(Juna @ Jul 9 2007, 08:39 PM) *
teman dah jumpa tadi...kat kedai bakery rupanya....berlambak2 sodium bikarbonat...pior punyer...untuk pengetahuan kengkawan semua , sodium bikaarbonat ini berfungsi untuk meng'alkali' kan bahagian toottttttttt... perempuan, sesapa yg nak anak lelaki. salah satu pendekatan..insyallah... clapping.gif


sodium bicarbonate untuk kegunaan dalam masakan mempunyai tahap pH yang berbeza dengan jenis yang digunakan sebagai pencuci bahagian intim wanita, walaupun ia adalah bahan yang sama.



rolleyes.gif

dah try pun malam tadi..harap2 berkesan...tapi sodium bikar bonat tu memang macam garam . Rasa pedih pulak sikit..yer kut macam garam.

Sodium Bikarbonat - NaHCO3 : Bahan ini tidak mempunyai sifat-sifat melembutkan air, tetapi kadang-kadang ditambahkan ke dalam campuran detergen untuk merendahkan pH bahan tersebut. Juga sekiranya terdapat sebarang kemungkinan bahaya kealkalian kaustik bebas, penambahan bikarbonat boleh meneutralkan kealkalian tersebut.

Sodium bikarbonat memang sejenis garam, berdasarkan formula yang HE berikan ini kerana mengandungi unsur natrium atau Na.

Sodium bikarbonat mampu bertindak-balas dengan asid. Sebab itu bahagian intim terasa pedih, terutamanya wanita yang mempunyai kulit sensitif.

kesan tertentu bersifat negatif adalah:-
  • Mata: rengsa, kemerahan, nyeri
  • Tertelan: radang tekak, sakit perut
  • Kulit: kemerahan, rengsa
rolleyes.gif
Farrah^,^malatop
lelaki kan waris kuat....
yah yah yah
berusaha tangga kejayaan.
kalau x dapat gak jangan give up
try lagi taun depan
sampai dapat...dengan izin Allah...amin
Juna
QUOTE(_minami_ @ Jul 10 2007, 01:41 PM) *
aduh... mcm2 lah.... x der efek ke nih.... dr mn la tau seme nih... dpt anak laki2 ek... huhuhuhh



guna la cara yg disarankan dlm islam.....

tido miring ke kanan utk anak lelaki.... (slps bersama suami... biar sekali lelap....)

tido miring ke kiri utk anak pompuan (slps bersama suami... biar sekali lelap...)

insya'allah menjadi..... dan dah terbukti.....



alah kalo dpt girl ke boy ke tetap anak kan.....

saya ada sebab penting kenapa saya nak anak lelaki...status saya yang menyebabkan penting untuk saya mendapatkan anak lelaki.
Pakcik_Kordi
buat anak dengan soda bikarbonat?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.