Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Pencuci Muka Aper Korang Pakai?
Mesra.net Forum > Arts & Cultures > Fesyen dan Kecantikan
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
hayzelonie82
Hi..nak sharela pencuci muka ape korang pakai?Leh share..mane tau kot2 ada yang sesuai ke..mcm i, i biase guna loreal jer..nak juga cuba produk lain..dah byk sgt produk facial cleanser kat pasaran...tapi tak semuanya elok dan tak semuanya juga buruk...sharela tips2 korang jaga kulit muka....
1.facial cleanser
2.toner
3.moisturizer(pelembap)
JEJARIHALUS
aku biasa pakai barangan NIVEA
pencuci muka skang ni yang ada extra vitamin E..
sedap bila pakai...
escadagurl21
aku pakai pencuci muka doktor bagi sbb aku ada masalah jerawat...
krim siang dgn malam sekali dan ubat makan...
singgahjer
singgah dah guna mcm2 produk dr yg mahal smpi la yg murah....tp skrg ni singgah guna jenama shahirah ...yg model dia Farah AF2 tu....singgah guna set lengkap...dr facial cleanser, toner & moisturizer(pelembap)...kulit singgah ni tak der masalah...pakai produk mahal ke murah ke hasilnya sama je.... good.gif
syima
aku pakai la Mer.. farouk belikan.. semalam..
kikiki
has_fiza
QUOTE(syima @ Aug 30 2007, 11:15 AM) *
aku pakai la Mer.. farouk belikan.. semalam..
kikiki


wahhh....may i ask the price?
maero attack
aku nyer safi rania lum abis lagi...
pas nie nanti nak pakai nutox pulaklah!
kucinggemukz
kg pakai avon jer..
yang White Perfect kot nama dia..
tapi time peknen nie.. muka ku memang comot..
pakai la apa pun..
mcm tue jugak..
sweetnina
dulu pakai neutrogena..then arituh sun burn lepas pi pulau tuh, tukar produk tradisional..so far, okay ler
masam
tukar tukar.......tak sticked with one dah....
iriy_cute
Clean & Clear = 3-Ways
Clean & Clear = Smooth.. ntah (ada Aloe Vera.. kaler hijau)
Clean & Clear = Oil Wash

Clearasil = 3 Days Acne (mak aku beli besar siot.. asal tak 3 hari siap kao)
hastapronto
QUOTE(sweetnina @ Aug 30 2007, 11:47 PM) *
dulu pakai neutrogena..then arituh sun burn lepas pi pulau tuh, tukar produk tradisional..so far, okay ler

nina,
apa produk tradisional yg boleh hilangkan sunburn tuh..?
hasta nak tau..

wink.gif
lieza82
QUOTE(hayzelonie82 @ Aug 29 2007, 01:13 PM) *
Hi..nak sharela pencuci muka ape korang pakai?Leh share..mane tau kot2 ada yang sesuai ke..mcm i, i biase guna loreal jer..nak juga cuba produk lain..dah byk sgt produk facial cleanser kat pasaran...tapi tak semuanya elok dan tak semuanya juga buruk...sharela tips2 korang jaga kulit muka....
1.facial cleanser
2.toner
3.moisturizer(pelembap)



LOREAL...
kerana dirimu begitu beharga...
arwenia
nivea whitening scrub, nivea hydro balance,ngn avon
onecity
pakai pencucu muka ginvera ngand garner... pardon.gif
blackrose
black pkai Loreal, white perfect
aku bukan nak putih pun
tapi so far ok la
kalo sunburn cepat jugak kembali ke warna kulit asal
kalo pakai yang double essence tu la
kalo pakai yang day cream tu je + toner
rasanya kulit jadi lebih sekata
cosmos

aku guna mustika ratu...
set sari jeruk nipis
utk muka aku yg berminyak n berjerawat...
kira ok r lps aku guna produk tu...
Taurusz
aku guna green tea.. ph34r.gif
simply
Simply guna Set B3 & Set Jira
nurulz
guna L'oreal White perfect..
tp muka tak putih gak..kusam je..
comot mase pregnant kot..
kak.khem
dulu guna natasya 2 in 1 tp tahan 2 kali beli jer sbb pedih muka, mmg nmpk cerah tp kulit jd semakin pedih, la ni guna D'LAILA BEAUTY SERIES.
sun_flower
QUOTE(hayzelonie82 @ Aug 29 2007, 05:13 PM) *
Hi..nak sharela pencuci muka ape korang pakai?Leh share..mane tau kot2 ada yang sesuai ke..mcm i, i biase guna loreal jer..nak juga cuba produk lain..dah byk sgt produk facial cleanser kat pasaran...tapi tak semuanya elok dan tak semuanya juga buruk...sharela tips2 korang jaga kulit muka....
1.facial cleanser
2.toner
3.moisturizer(pelembap)



i pun pakai loreal gak...revitalif...tapi utk krim malm...pakai krim erisya spa...kulit lagi licin....
qiqi26
guna skII..nak kata bersih, tak jugak..ada gak jerawat tmbh...
cuma kulit terasa lebih lembut...
fuzzlyn



hi...i pakai neutrogena untuk pencuci dan toner untuk pelembab guna loreal mlm pun loreal
siang pakai sunblock loreal elok kulit susah nak kena sun burn.kadang2 malam guna olay totaleffect.ok la kulit pun lembut lines wrnkles pun da takda.tapi kena konsisten la.
SwanPrincess
i skang ni br tukar ke garnier. lam 2 minggu lebey kot. sebelum ni pakai clinique, tapi bertambah jerawat plak. benci toll. trus tkar garnier. stakat ni alhamdulillah. jerawat tu ade laie.. tapi, tak setruk clinique itu ari.
luvhana
hana pakai neutrogena, so far ok le ...dulu bedak pun pakai neutrogena gak but now dah tak de dah bedak tu so pakai loreal. memang ok sgt. dulu try gak pakai d wajah sebab tgk staff kat pejabat pakai tapi x sesuai sebab muka jadi gatal + mengelupas. so stop le. staff yang pakai tu nampak putih tapi kulit cam jadi nipis bila kena cahaya matahari jadi merah-merah muka dia..
wanisa2716
nisa pkai pencuci n pelembab olay..
toner plak T3..
olay ok..
blh wat kulit kiter xkusam..
itnama
dlu pakai 1 set loreal..but then kat tmpt sy blaja ni takde moisturiser hydrafresh..pastu ada la citer pnjg..
tp ksimpulannya pkai moisturiser organic aid vitamin E (ada jual kat guardian n farmasi2) mmg best..
bau tak sdap sgt tp kulit lg best...sbb dia elokkan lg struktur kulit
lyn76
QUOTE(masam @ Aug 31 2007, 12:11 AM) *
tukar tukar.......tak sticked with one dah....


sama mcm akak lah..
skrg ni baru cuba pakai COSMODERM
alhamdulilah sgt sesuai..
kurang dh white head d tepi2 hidung smile.gif
syima
QUOTE(has_fiza @ Aug 30 2007, 11:43 AM) *
QUOTE(syima @ Aug 30 2007, 11:15 AM) *
aku pakai la Mer.. farouk belikan.. semalam..
kikiki


wahhh....may i ask the price?



nanti i pi tengok kat klcc
kat mana dia beli pun tak tau
parkson ke isetan tah.
missy
sejak belajar lg mak aku sponsor nutri metics.Pernah gak la aku tuko produk len sebb time2 belajar kekadang tak poket kempis...aku pakai baby johnson ngn nutrigena..pastu...hampeh...naik jerawat satu muka...maybe x sesuai ngn muka aku kot...skang aku back to nature..NUTRI METICS....cuci muka ngn hydrafinity cleanser<bau dia best>toner then ultracare<moituriser+anti ageing+sunblock> kalo mlm aku ganti ngn moisturing system...tue ler basic aku....kompem muka x naik jerawat kecuali time2 nak period!tak berani tuko produk lain...byk sgt yg ada kat pasaran yg merbahaya...x caya p belek buku yg CAP<consumer association penang> keluarkan pasal barangan kosmetik.summo NUTRIMETICS nie da 29 tahun kat mesia...dah 49tahun di dunia.... cool.gif
ayubetul
aku guna tawas je (yang botol ada air jernih n batu2 cam kristal tu) baru rm4 lebih..pas cuci aku pakai lak krim vitamin E (yg organic tu, botol kaler coklat).. mmg puas ati la.. tawas boleh mencerahkan kulit, vitamin E bleh melembabkan n hilang parut2..
kak_eya
kat opis akak pakai Biore Scrub
kat umah akak pakai garnier...

akak pakai pencuci tu sekadar nak bersihkan muka daripada
mekap aje..
lagipun kulit akak tak ada masalah jerawat... pardon.gif
cikputeh82
puteh pakai loreal white perfect n kadang2 olay...
ok lah... masa bebudak dulu, pakai biore,...pun ok..
penah try skII... mnpak mcm biasa jer... sama gak mcm yg lain..
so, bila skII dah abiss, mmg xde niat la nk pi beli lain...


luckily puteh mmg xde masalah dgn kulit muka...
kay_on
Dulu masa belajar tak tetap pada sesatu produk.. ada pakai ginvera, st Ives, Eversoft, netrogena..memacam muka tak problem masa tuh..Tp paling lama pakai loreal...Masa peknankan anak pertama..muka naik jerawat, benti dulu pakai loreal..lepas bersalin ingat nak pakai balik..jadi lagi teruk..mulaler balik pencarian produk..skang dah stick to SKII..
oreo
aku dah pakai mcm2 dah produk muka...yg paling berkesan yg membuat kulit aku putih licin & bersih ialah BML..

skang dah brenti dah...sejak dari tu, jerawat berlumba2 nak naik kat muka aku...pastu aku stat guna baby soap bar dgn ubat jerawat..

walaupun berjaya mengecikkan jerawat, still tumbuh gak benda alah tu..degil toll...kerap sgt guna ubat doktor, kulit jadi kering

dah kering aku pun tempek la moisturiser..dari oil of olay ke body shop ke sebamed dll...

pastu bertukar la cleanser..dari nivea ke shurah ke sebamed dll..

last2 muka aku jadi teruk...

bila dah teruk aku pun try la sk-II...setakat ini aku berpuas ati la..
-m4m4-
pasal pencuci muka ....

penah pakai satu set loreal

pastu satu set bio essence

pakai lak satu set living proof - plg cantik kulit masa ni ... auntie puji

then pakai lak satu set clinique

skang masa ngandung n pas bersalin x pakai pape

nasib baik muka xde masalah

sitill look fresh .... x berminyak dah .....
ezzah
aku plak cme pkai pncuci muke gervenne jek (cmtuh ke ejaannye?? lntak la..)
yg lelain aku tarak pkai pape pown..tingin gk nk pkai toner,sunblock etc tp x pndai la..
seb bek muke aku ni x byk problem cme skunk ni aku nk ilangkn sunburn je..

mak aku ckp klo nk ilangkn sunburn,b'jemur matahari pg..leh ilangkn la ksn tuh n aku pown byk kli da wt n mmg t'bukti m'jd tp probnye plak,bz sgt la..x smpt nk b'jemur pg..bgn tdo pown mse m/hari da tgk ats pale..kiki
syima
QUOTE(ezzah @ Oct 17 2007, 12:58 PM) *
aku plak cme pkai pncuci muke gervenne jek (cmtuh ke ejaannye?? lntak la..)
yg lelain aku tarak pkai pape pown..tingin gk nk pkai toner,sunblock etc tp x pndai la..
seb bek muke aku ni x byk problem cme skunk ni aku nk ilangkn sunburn je..

mak aku ckp klo nk ilangkn sunburn,b'jemur matahari pg..leh ilangkn la ksn tuh n aku pown byk kli da wt n mmg t'bukti m'jd tp probnye plak,bz sgt la..x smpt nk b'jemur pg..bgn tdo pown mse m/hari da tgk ats pale..kiki



scrub la.. exfoliate..
angah_nqb
QUOTE(qiqi26 @ Sep 22 2007, 11:17 AM) *
guna skII..nak kata bersih, tak jugak..ada gak jerawat tmbh...
cuma kulit terasa lebih lembut...



hai..
sy org baru
sy pun baru nak guna skII
org kata elok
betul ke?
ezzah
QUOTE(syima @ Oct 17 2007, 01:25 PM) *
QUOTE(ezzah @ Oct 17 2007, 12:58 PM) *
aku plak cme pkai pncuci muke gervenne jek (cmtuh ke ejaannye?? lntak la..)
yg lelain aku tarak pkai pape pown..tingin gk nk pkai toner,sunblock etc tp x pndai la..
seb bek muke aku ni x byk problem cme skunk ni aku nk ilangkn sunburn je..

mak aku ckp klo nk ilangkn sunburn,b'jemur matahari pg..leh ilangkn la ksn tuh n aku pown byk kli da wt n mmg t'bukti m'jd tp probnye plak,bz sgt la..x smpt nk b'jemur pg..bgn tdo pown mse m/hari da tgk ats pale..kiki



scrub la.. exfoliate..


owh..ok
sweetnina
QUOTE(ezzah @ Oct 17 2007, 12:58 PM) *
aku plak cme pkai pncuci muke gervenne jek (cmtuh ke ejaannye?? lntak la..)
yg lelain aku tarak pkai pape pown..tingin gk nk pkai toner,sunblock etc tp x pndai la..
seb bek muke aku ni x byk problem cme skunk ni aku nk ilangkn sunburn je..

mak aku ckp klo nk ilangkn sunburn,b'jemur matahari pg..leh ilangkn la ksn tuh n aku pown byk kli da wt n mmg t'bukti m'jd tp probnye plak,bz sgt la..x smpt nk b'jemur pg..bgn tdo pown mse m/hari da tgk ats pale..kiki



er..first time dgr tang jemur matahari pagi tuh? psl vit E kot..apa kata pakai jer vit E oil..sekarang matahri pg pun lom ttu selamat
minamimya
gune Ego Pinetersol ...... amik kat klinik sbb kulit aku berminyak .. gne pencuci muka ni kurg skit minyak nye ..
ezzah
QUOTE(sweetnina @ Oct 18 2007, 02:18 PM) *
QUOTE(ezzah @ Oct 17 2007, 12:58 PM) *
aku plak cme pkai pncuci muke gervenne jek (cmtuh ke ejaannye?? lntak la..)
yg lelain aku tarak pkai pape pown..tingin gk nk pkai toner,sunblock etc tp x pndai la..
seb bek muke aku ni x byk problem cme skunk ni aku nk ilangkn sunburn je..

mak aku ckp klo nk ilangkn sunburn,b'jemur matahari pg..leh ilangkn la ksn tuh n aku pown byk kli da wt n mmg t'bukti m'jd tp probnye plak,bz sgt la..x smpt nk b'jemur pg..bgn tdo pown mse m/hari da tgk ats pale..kiki



er..first time dgr tang jemur matahari pagi tuh? psl vit E kot..apa kata pakai jer vit E oil..sekarang matahri pg pun lom ttu selamat


tah la..da mak ckp cmtuh..ikot jela..lgpn mmg die da amlkn sjk kcik lg b'jemur tuh..tp btol gk, skunk ni m/hari pown blom tntu ok w/pown ade vit e
sweetnina
siapa tahu senarai produk kecantikan yang dah di banned keluarannya di Malaysia..boleh la kongsi kat sini..
belacan
skrg guna Clinelle. time muka naik jerawat aku tuko japs pkai Eucerin. Dan skrg tgh try lagi New York skincare. Tp Clinelle tuh mmg ok..
shirhan
macam2 jenama dah cuba tapi sekarang stick to gervenne bio-lift...
lyna_tajura
aku guna nuriz cosmetic + brand clinique...
ctmunirah
sekarang ni saya guna kan sulfur soap untuk membantu kering kan jerawat bila ada jerawat tapi bila guna sabun ni muke jadi kering jadi saya guna SKII. You all boleh beli essential kit dgn harga RM98 yang tahan untuk sebulan. Dalam kit tu ada cleanser, toner, dan essence yang famous tu yang akan bertindak sebagai moisturizer.

Bila you all guna, kesannya boleh dirasai even after the first wash. pencuci muka nye sgt melembabkan and essence tu instantly akan buat muke jadi lembab dan lembut. after a month, you all akan nampak parot jerawat makin pudar dan kulit makin lembut as you all tau, essence tu membantu kulit re-generate dlm masa 28 hari untuk menggantikan kulit yang lama.. the promise you all tgk dlm tv tu, is real.

I'm so glad my boyfriend gave it to me as my birthday present and saya nak share kebaikan nye dgn you all semua...
rilek

skang guna garnier.. clenser & cream muka..
rezeki lebih sket nk guna toner die plak.. smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.