Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Keburukan Melancap
Mesra.net Forum > UMUM > Info Petua & Kesihatan
Pages: 1, 2, 3
Jusoh
...aku percaya korang seme kat sini kebanyakannya bermasalah ngan melacap... so korang pun singgah la kat sini kan...mane tau ade tips2 tertentu yang boleh menyelesaikan masalah korang..

macamana minda korang leh lemah bila melancap..terutama yang beragama islam...orang melayu kita la .. prosesnye lebih kurang cam nie.... apabila kita berfikir, kita akan mengunakan sebahagian part dalam minda kita untuk memproses maklumat, sebahagian untuk menyimpan maklumat... apabila anda sedang memikirkan sesuatu...otak anda akan menyimpan maklumat berkenaan buat sementara, makumat ini akan kekal hanya apabila ianya diulangi dengan latihan mengingat seperti proses menghafal, mencatit dan mengulangi..eksperimen : > anda boleh mengingati 1 set 4 nombor dalam masa yang singkat...ada boleh cube, hafal 4 nombor hari ini...dan saya yakin anda masih boleh mengingatinye esok hari.. tetapi apa akan berlaku sekiranya anda ade 10 set 4 digit nombor perlu diingat...pastinya jawapan anda tidak... dan 1 set 4 nombor juga tidak akan kekal lama, sekiranya tidak bermanfaat kepada anda...anda akan lupa dalam sebulan dua ..Ini adalah kerana adanye proses overwriting dalam minda kita...kita mempunyai ruangan ingatan sementara yang kecil. maklumat yang paling lama (@ kurang diberi perhatian ) akan disingkirkan dengan maklumat terkini...

Kaitannya dengan melacap?...apabila anda melacap pasti anda akan berimiginasi...imiginasi anda sebenarnya memakan ruangan ingatan sementara yang amat besar kerana anda cube berimiginasi sehingga anda dapat merasa kesannya terhadap diri anda, cthnye teransang...maka maklumat sementara yang lain akan terpadam...maklumat terdiri dari cebisan2...apabila sebahagian telah terpadam maka, cebisan ingatan lain tidak lagi kuat dalam minda anda.. Imiginasi bersifat -ve, manakala ingatan berbentuk maklumat bersifat +ve...anda boleh angap imiginasi seks anda seperti sekumpulan titik2 hitam.. apabila anda terdapat terlalu banyak titik hitam ini (imiginasi yang tidak productive seperti berangan2) maka kurang la cahaya untuk anda... maka anda menjadi semakin pasif, suka menyendiri,tidak productive (Bersifat -ve )...anda pasti sayangkan minda anda bukan?... anda boleh berhenti dari melakukannya apabila anda tahu proses kenapa ianya terjadi... tanpa daya ingatan anda..siapa la anda.

kerana itu la membaca al-Quran boleh menjadikan anda pandai..kerana anda belajar memberi fokus...
bermain juga boleh menjadikan anda pandai kerana anda belajar meletakkan strategi.

kenapa pula orang bukan melayu yang melacap agak pandai - ingatan agak kuat? . kerana mereka tidak ada kerisauan dari segi hukum. mereka menerimanya sebagai sesuatu yang normal, kerana itu ketika melacap imiginasi mereka tidak setinggi bagi mereka yang diharamkan berbuat demikian. apbila imiginasi rendah maka, titik 2 hitam ini tidak banyak memakan ingatan sedia ada mereka..
Bagi mereka yang sudah kawin juga tidak memerlukan imiginasi yang terlampau...ini kerana,imiginasi mereka disokong oleh pasangan mereka.pasangan berkawin juga meluahkan perasaan mereka, maka ianya tidak disimpan dalam minda mereka sebagai suatu beban

untuk maju kite mesti pandai, perlu cekap...otak kita perlukan latihan kecekapan...sia2 saja apabila ingatan kita terpadam begitu sahaja.
Hariz_KooL
Pernah dengar juga melancap melemahkan daya ingatan.

Menurut kajian, 8'0 hingga 95 peratus lelaki normal sering melakukan onani. Bahkan ada yang melakukannya setiap hari dan ini bkan hanya dimonopoli oleh lelaki bujang sahaja. Tetapi lelaki yang sudah berkahwin juga mengaku melakukannya. "Aksi solo" ini ternyata tidak disebabkan oleh keghairahan terhadap seks sahaja, malah kadang-kala lelaki melakukannya kerana bosan atau stress. (Source: Maskulin, September 2007)
tigon
aku pun hairan, kenapa doktor2 ckp melancap ni tak memudaratkan?
siap ckp kalau buat seminggu sekali baik utk kesihatan.
btw, thank you for the info.
syima
oh ya
kalu melancap bersama suami isteri tak leh ke?
huh..?
memvariasikan posisi lah katakan..
Pakcik_Kordi
serius tak tahu apa tu melancap.... sleep.gif
revolt
capmelan..
VARGTYRADAM666
MELAN TOPI....

AKU NAK GI POKOL DULU AHH HAHHAHA

SAMBIL TENGOK MOTORSIKAL
VARGTYRADAM666
ONANI OHHHH NANI.....
VARGTYRADAM666
LAH TOPIC NI TAK NAIK DAH.....SIBUK MELANCAP TAK SEMPAT NAK TAIP KE WOIH~!!!

VARGTYRADAM666
LUTUT LONGGAR NANTI HAAAAAA.........
tigon
aku ada kawan, dia ckp dia tak pernh melancap. tak tau betul ke tak.
uglykidaddie
renti2kan laa masturbate bln2 posa nih...
huhuhu!
VARGTYRADAM666
QUOTE(uglykidaddie @ Sep 13 2007, 01:37 AM) *
renti2kan laa masturbate bln2 posa nih...
huhuhu!



JANGAN KAN ITU......

YANG MAKSIAT PUN ADA JUGE DI BULAN RAMADHAN NI.....

AKHIR ZAMAN DAH NI.......



YANG SAJA CARIK ALASAN TAK NAK PUASA SESAJA LAH MASTURBASI DAN MANDI HADAS.CEH..INGAT BOLEH LEPAS KE HISAB TU NANTI......

melayudeng
keburukan....da start susah nk stop....
VARGTYRADAM666
QUOTE(melayudeng @ Sep 13 2007, 06:33 PM) *
keburukan....da start susah nk stop....



BENDA ENAKKKK...LAGI DIBUAT....LAGI.....DISOKONG OLEH NAFSU...DARI AKAL......
kaunseler
Sebagai info kita..

Melancap ini haram hukumnya...Bila dah haram,sudah tentu lah berdosa..so di bulan puasa ni lah masa nak memperbaiki diri..

kalau salah harap betul kan...
ctmunirah
betul ke masturbating ni haram hukumnye? boleh sape sape bagi bukti ayat dari al-qur'an ke because i remember reading it somewhere masturbating ni tak haram..in fact, ianya diizinkan jika dilaku kan sekali sekala bagi mengelakkan perkara buruk terjadi spt rogol atau sumbang mahram. rasanye baca kat soal jwb agama dlm paper few years back. cumenya bila kerap sgt, itu yang jadi haram tu... jadi PADA PENDAPAT SAYA untuk kata aktiviti masturbating ni HARAM adalah SALAH.. Ianya cuma tak digalakkan.

Correct me if I'm wrong... ini cuma pendapat melalui pembacaan. Terima Kasih..
kamil
QUOTE(ctmunirah @ Nov 1 2007, 01:58 AM) *
betul ke masturbating ni haram hukumnye? boleh sape sape bagi bukti ayat dari al-qur'an ke because i remember reading it somewhere masturbating ni tak haram..in fact, ianya diizinkan jika dilaku kan sekali sekala bagi mengelakkan perkara buruk terjadi spt rogol atau sumbang mahram. rasanye baca kat soal jwb agama dlm paper few years back. cumenya bila kerap sgt, itu yang jadi haram tu... jadi PADA PENDAPAT SAYA untuk kata aktiviti masturbating ni HARAM adalah SALAH.. Ianya cuma tak digalakkan.

Correct me if I'm wrong... ini cuma pendapat melalui pembacaan. Terima Kasih..


Menurut mazhab Hanbali, onani adalah harus dilakukan jika bertujuan utk mengelakkan maksiat yg lebih jahat seperti zina dan rogol. Tapi haram kalau dilakukan sekadar utk memuaskan nafsu semata-mata kerana adanya dorongan seks spt gambar,video, atau sbgainya, Ini yang aku baca la..
noprob
bertaubatla ...
sweetnina
takde perkataan lain ke yg boleh digantikan dengan me******...tak sedap betul perkataan ni disebut
reformist101
menoceng.. sleep.gif
ctmunirah
QUOTE(kamil @ Nov 7 2007, 09:46 PM) *
QUOTE(ctmunirah @ Nov 1 2007, 01:58 AM) *
betul ke masturbating ni haram hukumnye? boleh sape sape bagi bukti ayat dari al-qur'an ke because i remember reading it somewhere masturbating ni tak haram..in fact, ianya diizinkan jika dilaku kan sekali sekala bagi mengelakkan perkara buruk terjadi spt rogol atau sumbang mahram. rasanye baca kat soal jwb agama dlm paper few years back. cumenya bila kerap sgt, itu yang jadi haram tu... jadi PADA PENDAPAT SAYA untuk kata aktiviti masturbating ni HARAM adalah SALAH.. Ianya cuma tak digalakkan.

Correct me if I'm wrong... ini cuma pendapat melalui pembacaan. Terima Kasih..


Menurut mazhab Hanbali, onani adalah harus dilakukan jika bertujuan utk mengelakkan maksiat yg lebih jahat seperti zina dan rogol. Tapi haram kalau dilakukan sekadar utk memuaskan nafsu semata-mata kerana adanya dorongan seks spt gambar,video, atau sbgainya, Ini yang aku baca la..



oooo macam tu? terima kasih kerana explain....
revolt
QUOTE(sweetnina @ Nov 7 2007, 10:05 PM) *
takde perkataan lain ke yg boleh digantikan dengan me******...tak sedap betul perkataan ni disebut


capmelan... sleep.gif
duke
rofl.gif
bila nampak topic ni, aku teringat zaman aku kat sekolah dulu. Mereka istilahkan melancap/onani ni sebagai 'TOCENG'! Benda ni elok untuk meredakan sakit kepala. Aku baca dlm Readers Digest bulan February lepas. Tapi ianya amatlah tidak digalakkan dilakukan dengan kerap. Kerana ianya boleh menjadi sesuatu yang haram apabila diamalkan. Bahkan kandungan sperma akan berkurangan dan 'kesihatan' alat kelamin (tak kira la pompuan ke lelaki) akan terjejas.
VARGTYRADAM666
NAK TOCENG IMAGINE MAMA ELIN KEJAP AHHHH
aimans
banyak toceng otot lemah.. pancut pun tak leh pergi jauh... bini kurang rasa nikmat nnt.
Gerekgile
QUOTE(aimans @ Dec 16 2007, 08:51 AM) *
banyak toceng otot lemah.. pancut pun tak leh pergi jauh... bini kurang rasa nikmat nnt.


agak-agak kejauhan yang normal tu berapa meter? sleep.gif
syima
kalu tak powr..jangan la salahkan menoceng
urutdanrawatsihir
dari menoceng x tentu pasal..baik urut btg tu elok2...baru power dan ganas btg tu..



EDIT GAMBAR



TEKNIK URUTAN TENAGA BATIN


Mengasak
Semasa mengasak urut dari bahagian pangkal lubang dubur, tarik sehingga ke pangkal kantung buah zakar. Gunakan kelima-lima jari anda ditutup rapat. Asak guna tangan kiri dan kanan bergilir-gilir, urut dan tarik ke atas. Buat dengan perlahan, tekanan yang tidak terlalu kuat dan jangan gopoh. Tarik nafas anda dalam-dalam untuk mengumpul oksigen yang cukup dalam darah, kemudian, tahan nafas anda dan tumpukan pada kawasan zakar. Apabila mengasak anda akan lihat batang zakar anda mengembang. Itu satu petanda yang baik... buat proses mengasak ini kira-kira 10-15 minit setiap hari.

Menjabat
Anda kena faham kaedah ini untuk membuang angin pada urat zakar supaya zakar anda lebih kuat. Cuba anda fikir apa berlaku kalau saluran brek kereta anda ada angin.. Mestila brek x berapa makan kan...? sama la macam zakar kita gak.. so masa berjabat ni.. letakkan jari anda pada bahaian tepi pangkal zakar anda dan rasa lubang cincin itu... tarik nafas dalam-dalam... tahan nafas sambil menekan lubang cincin.. apabila dah tak tahan lepaskan nafas anda dengan kuat.. ala mcm kita warm up bila nak main sukan tuh... ulang lagi sehingga anda rasa zakar anda terasa lebih segar...

Mengurut
Aku rasalah.. kaedah ni yang paling anda suka buat. haha.. ok..gurau jer smile.gif urut batang zakar anda dari bahagian paling pangkal ke hujung. pastikan letakkan minyak yg mencukupi supaya kulit zakar tidak melecet.. kedudukan ibu jari di bahagian atas jari telunjuk (mungkin dengan jari hantu sekali di bahagian bawah) urut perlahan-lahan. Anda juga boleh menggunakan teknik ini. Buat huruf O menggunakan jari telunjuk dan ibu jari, pada pangkal zakar. kemudian lurutkan jari anda dari pangkal hingga ke hujung. Anda akan menolak darah ke bahagian hujung zakar.. bila anda membuat proses ini zakar anda akan mengembang lebih besar sebab darah akan disalurkan dengan baik di dalam pembuluh darah. semasa melurut zakar anda, kemutkan otot zakar anda (seperti hendak menahan kencing) dengan ini urat zakar akan menjadi lebih kuat dan besar.. buat proses ini kira-kira 15-20 minit.. lakukan dengan sabar.. jangan gelojoh.. seelok-eloknya zakar anda separa tegang ataupun tegang semasa mengurut.. tetapi jangan sampai teransang pulak.. kang terpancut. terbatal pulak proses urut anda.. hahahaha.. smile.gif

Mengasah
Lepas tu barulah anda mengasah.. ini nak bagi stamina dan ketahanan pada kepala zakar kita supaya tak cepat geli dan boleh bertahan lama semasa bersama nanti.. buatlah pada bahagian atas, bawah, tepi kepala zakar anda. kalau terasa geli berhenti kejap.. pastu sambung balik.. Ingat sekali lagi!! jangan sampai terpancut..
aimans
QUOTE(urutdanrawatsihir @ Jan 29 2008, 11:45 AM) *
dari menoceng x tentu pasal..baik urut btg tu elok2...baru power dan ganas btg tu..



EDIT GAMBAR



TEKNIK URUTAN TENAGA BATIN


Mengasak
Semasa mengasak urut dari bahagian pangkal lubang dubur, tarik sehingga ke pangkal kantung buah zakar. Gunakan kelima-lima jari anda ditutup rapat. Asak guna tangan kiri dan kanan bergilir-gilir, urut dan tarik ke atas. Buat dengan perlahan, tekanan yang tidak terlalu kuat dan jangan gopoh. Tarik nafas anda dalam-dalam untuk mengumpul oksigen yang cukup dalam darah, kemudian, tahan nafas anda dan tumpukan pada kawasan zakar. Apabila mengasak anda akan lihat batang zakar anda mengembang. Itu satu petanda yang baik... buat proses mengasak ini kira-kira 10-15 minit setiap hari.

Menjabat
Anda kena faham kaedah ini untuk membuang angin pada urat zakar supaya zakar anda lebih kuat. Cuba anda fikir apa berlaku kalau saluran brek kereta anda ada angin.. Mestila brek x berapa makan kan...? sama la macam zakar kita gak.. so masa berjabat ni.. letakkan jari anda pada bahaian tepi pangkal zakar anda dan rasa lubang cincin itu... tarik nafas dalam-dalam... tahan nafas sambil menekan lubang cincin.. apabila dah tak tahan lepaskan nafas anda dengan kuat.. ala mcm kita warm up bila nak main sukan tuh... ulang lagi sehingga anda rasa zakar anda terasa lebih segar...

Mengurut
Aku rasalah.. kaedah ni yang paling anda suka buat. haha.. ok..gurau jer smile.gif urut batang zakar anda dari bahagian paling pangkal ke hujung. pastikan letakkan minyak yg mencukupi supaya kulit zakar tidak melecet.. kedudukan ibu jari di bahagian atas jari telunjuk (mungkin dengan jari hantu sekali di bahagian bawah) urut perlahan-lahan. Anda juga boleh menggunakan teknik ini. Buat huruf O menggunakan jari telunjuk dan ibu jari, pada pangkal zakar. kemudian lurutkan jari anda dari pangkal hingga ke hujung. Anda akan menolak darah ke bahagian hujung zakar.. bila anda membuat proses ini zakar anda akan mengembang lebih besar sebab darah akan disalurkan dengan baik di dalam pembuluh darah. semasa melurut zakar anda, kemutkan otot zakar anda (seperti hendak menahan kencing) dengan ini urat zakar akan menjadi lebih kuat dan besar.. buat proses ini kira-kira 15-20 minit.. lakukan dengan sabar.. jangan gelojoh.. seelok-eloknya zakar anda separa tegang ataupun tegang semasa mengurut.. tetapi jangan sampai teransang pulak.. kang terpancut. terbatal pulak proses urut anda.. hahahaha.. smile.gif

Mengasah
Lepas tu barulah anda mengasah.. ini nak bagi stamina dan ketahanan pada kepala zakar kita supaya tak cepat geli dan boleh bertahan lama semasa bersama nanti.. buatlah pada bahagian atas, bawah, tepi kepala zakar anda. kalau terasa geli berhenti kejap.. pastu sambung balik.. Ingat sekali lagi!! jangan sampai terpancut..



yup.. aku sokong.. adalah jugak faedahnya untuk jangka masa panjang... good.gif
Pakcik_Kordi
Erk... dah gambar tahap gambar SX nih....

anyway.. aku harap pembaca mengambil manfaat daripada kaedah yang di sarankan
Khayty
keburukan?
lelaki tak minat perempuan
perempuan tak minat lelaki
sebab boleh selfservice
keburukan lain
melemahkan urat saraf
sakit segala sendi
pelupa
celaru mental
reformist101
Kebaikan... Dari tala benda haram, baik menoceng. Bak kata pepatah, kalau takde rotan, akar pun berguna. Huhuhu..
Helang Emas
urutan saja tak bermakna sekiranya tak tahu bagaimana menyalur tenaga mengikut keperluan dan jenis kerja yang dilakukan.

dry.gif
lieza82
QUOTE(reformist101 @ Feb 4 2008, 11:56 PM) *
Kebaikan... Dari tala benda haram, baik menoceng. Bak kata pepatah, kalau takde rotan, akar pun berguna. Huhuhu..

wat pe nak tala / menoceng? carik jek ler sorg pompuan / lelaki lpas tuh kawin lah...

pelik naper nk susah diri sendri?! ksian 'barang tuh'
reformist101
QUOTE(lieza82 @ Feb 5 2008, 12:17 AM) *
QUOTE(reformist101 @ Feb 4 2008, 11:56 PM) *
Kebaikan... Dari tala benda haram, baik menoceng. Bak kata pepatah, kalau takde rotan, akar pun berguna. Huhuhu..

wat pe nak tala / menoceng? carik jek ler sorg pompuan / lelaki lpas tuh kawin lah...

pelik naper nk susah diri sendri?! ksian 'barang tuh'



Ada certain cerita yang tidak boleh di publicizekan.. Huhu..
Khayty
mmg lah ada kebaikannya
tetapi keburukannya lebih banyak jika dijadikan kebiasaan
keburukan kepada diri sendiri
dan juga keburukan kepada pasangan anda jika telah berkawen
(kurang bernafsu atau langsung tiada nafsu sebab dah biasa melayan diri)
Pakcik_Kordi
liza... toceng tu apa?Boleh tunjuk tak

VARGTYRADAM666
QUOTE(Pakcik_Kordi @ Feb 6 2008, 02:23 AM) *
liza... toceng tu apa?Boleh tunjuk tak



WOIH KO SUWUH DIA TOCENGKAN KE???

DAH BOOOLEEHHHH SANGAT DAH KAWW NI KORDI.......
Pakcik_Kordi
kalau perlu dia kene la tocengkan aku.. supaya kefahaman aku tentang toceng tu lebih jelas lagi
urutdanrawatsihir
apa kata kita tubuhkan HARI MENOCENG SEDUNIA
VARGTYRADAM666
HAIKK....

MENJADIK-JADIK NAMPAK INI TOPIC.....

INGAT DAH MATI "HOLD" LAMA SANGAT TAKDE REPLY.......

HAYUH......TOCENG GUNA LEMAK HARIMAU YG HANYA TERDAPAT DI CAMBODIA.....HAHAHAHA COBALAH......HAHAHAHA
VARGTYRADAM666
MARI-MARI.....MENAMBAHKAN LAGIKK ULASAN PERIHAL MASTURBASI INIKKK........



APA YANG BOLEH MENERBITKAN BERAHI HINGGAKAN MENJERUMUS KE LEMBAH MASTURBASI?



BANYAK PANDANGAN DAN PENDAPAT DAN LAIN PADANG..LAIN LALANG.....



PANDANGAN?PEMBACAAN?IMIGINASI?SENTUHAN?



DAN JIKA ANDA SEKELIAN ADA HUJAH-HUJAH DARI PAKAR-PAKAR SAINS KEMANUSIAAN,AGAMA,KESIHATAN,PSIKOLOGI...SILA BERI PENAMBAHAN DAN HUBUNGKAIT NYA LAGI DISINI.

VARGTYRADAM666
HAIKK???

MATI BALIK????
VARGTYRADAM666
QUOTE(Pakcik_Kordi @ Feb 7 2008, 10:25 PM) *
kalau perlu dia kene la tocengkan aku.. supaya kefahaman aku tentang toceng tu lebih jelas lagi



BILA KAW DAH PAHAM....

KO NAK TOCENG KAN SAPA LAK???

HAHHAHHA

GEORGE BUSH????


HAHHAHAHA
aimans
menoceng memang tak elok untuk kesihatan. baik jangka masa pendek atau jangka masa panjang. elok ditinggalkan atau kalo tak dapat kurang-kurangkan. yang lebih elok cepat2 kawin. menoceng bersama isteri tambah pahala rolleyes.gif
VARGTYRADAM666
YG MASIH DARA PUN BOLEH LAYAN LANCAPAN NI.....

INIKAN PULA YG TAK BERDARA......

YG LELAKI PON LEBEYH KURANG JE.....

COBA KESEDAPAN LANCAPAN NI BUKAN TERLETAK PADA ALAT KELAMIN CONTOHNYA.... COBA KEJADIAN FITRAH BUKAN PADA TEMPAT2 TERSEBUT TETAPI SEBALIK NYA DI ANGGOTA BADAN YG LAIN.MISALNYA KOREK TELINGA.SO SETIAP SESUATU PASTI ADO SOBAB MUSABAB EHHH.....

DAN PANJANG KAN LAGI BAGI ORG-ORG YG BERFIKIR..... NIKMAT DI AKHIRAT ITU JAUH LEBIH GAH DARI YG INI.TAK TERCAPAI DEK AKAL.
aimans
banyak betul keburukan melancap nie.. tapi kenapa ada juga org suke buat?? devil.gif
VARGTYRADAM666
QUOTE(aimans @ Mar 17 2008, 04:42 PM) *
banyak betul keburukan melancap nie.. tapi kenapa ada juga org suke buat?? devil.gif



DAH SEDAPPPPPP HAHAHHA

COBA KESEKIAN KALINYA AKU KASIK KORANG FIKIR..... JIKA NIKMAT ITU BUKAN PADA SITU......NIKMAT ITU DENGAN TERLETAK PADA PERBUATAN MENGOREK HIDUNG.... MAKA... KOREK HIDUNG ITU AKAN MENJADI HABIT....



BOLEH PAHAM TAK???

aimans
yang sedap tp banyak buruknya biasanya setan duk ajar kan... banyak jugak mende nikmat yang baik tapi ssh orang nk buat.. contoh main ngan bini sendiri (nikmat tu) tp ada jugak yg cari lain.. smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.