Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Kat Mana Nak Perbaharui Cukai Jalan Dan Insurans Kereta
Mesra.net Forum > Vehicles & Transportation > Kereta, Motosikal, Basikal
jejakakl
Macam mana nak perbaharui Cukai jalan dan Insurans Kereta? kalau boleh senaraikan tempat mana perlu dirujuk
hastapronto
suruh je org insurance renewkan.. wink.gif
skang ni ada service yg hantar terus roadtax ke opis/rumah kita..
x yah susah˛..
Arenol
QUOTE(jejakakl @ Sep 19 2007, 08:11 AM) *
Macam mana nak perbaharui Cukai jalan dan Insurans Kereta? kalau boleh senaraikan tempat mana perlu dirujuk


pakai insuran pe?..pi je la kat kedai insuran tu..dulu
tak pon pi pejabat pos...
zan
iyer senang saja. hari ni pun dah ramai orang melayu kita yang jual insurans terutamanya takaful (takaful malaysia, takaful nasional dan takaful ikhlas). selain dari itu, anda leh beli kat pejabat pos atau di tempat bank pembiaya kewangan anda. contohnya CIMB akan jual insurans Commerce kerana mereka adalah sister companies.

anda juga boleh pergi balik ke wakil penjual kereta anda - mereka biasanya menjual insurans jugak. untung senang memandangkan kadar keuntungan 10%.

malang, saya tidak boleh jadi agen insurans kerana tidak dibenarkan oleh bank negara. boleh buat diam2 tapi malas lah.
WQJ LC
pendek citer mcm ni jer...
tuk kete yg masih dlm installment tu,bg je duit kpd agen tempat kete tu d beli dulu..
dorang akn tolong renewkn..
tuk kete yg dah abis bayar..
buat je di pejabat pos atau pi je ke kedai insurans... rolleyes.gif
zan
QUOTE(WQJ LC @ Sep 20 2007, 09:52 AM) *
pendek citer mcm ni jer...
tuk kete yg masih dlm installment tu,bg je duit kpd agen tempat kete tu d beli dulu..
dorang akn tolong renewkn..
tuk kete yg dah abis bayar..
buat je di pejabat pos atau pi je ke kedai insurans... rolleyes.gif

takde lah pendek sangat citer nih...
WQJ LC
nak pendek citer lg...
takyah bayar.. laugh.gif
FastOne
call / sms aku .. 013 3303028
aku ada buat insuran&rotax kete area lembah klang penghantaran bole dirunding ..
antalya
road tax keta mati 22 Disember
kita raya haji 20 Disember
konpem la time tu aku kat kg lagik
masalahnye mcm mana aku nk amik road tax baru time cuti tu
agen insurans kat kl
keta ni pon beli kat kl
boleh ke renew road tax lebih awal drpd tarikh nye?
rugi la kot
WQJ LC
QUOTE(antalya @ Nov 1 2007, 11:20 AM) *
road tax keta mati 22 Disember
kita raya haji 20 Disember
konpem la time tu aku kat kg lagik
masalahnye mcm mana aku nk amik road tax baru time cuti tu
agen insurans kat kl
keta ni pon beli kat kl
boleh ke renew road tax lebih awal drpd tarikh nye?
rugi la kot



bayar la awal seminggu sblum awak balik kg..
tak jadi masalahnye kalu bayar awal pun..
yg jadi masalahnya,bila awak lewat mmbayarnyer...
mana ada ruginyer,rege sama,tarikh mati r.tax n insurans pun masih sama yg asal..
cuma awak rugi sbb duit kena kuar awal je.. rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.