Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Petua Untuk Mengandung
Mesra.net Forum > UMUM > Sembang-Sembang Kaum Ibu & Isteri
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
nurkasih0209
hari ni dah 3 hari lewat period... pagi ni gatai wat urine test.. tapi 1 line.. jeee.. down.gif
aWeKz^MaNj@
QUOTE(nurkasih0209 @ Dec 26 2007, 10:06 AM) *
hari ni dah 3 hari lewat period... pagi ni gatai wat urine test.. tapi 1 line.. jeee.. down.gif

3 ari means.... means dah hari ke-31 ke? nur kire pas 28 ari ke 30?
seeloknya kira pas 34 ari... sebab yg normalnyer 28-34 ari..
kalau period ari ke 34 means normal lg tuh..
nurkasih0209
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Dec 26 2007, 10:20 AM) *
QUOTE(nurkasih0209 @ Dec 26 2007, 10:06 AM) *
hari ni dah 3 hari lewat period... pagi ni gatai wat urine test.. tapi 1 line.. jeee.. down.gif

3 ari means.... means dah hari ke-31 ke? nur kire pas 28 ari ke 30?
seeloknya kira pas 34 ari... sebab yg normalnyer 28-34 ari..
kalau period ari ke 34 means normal lg tuh..

tak faham la yan...
aWeKz^MaNj@
QUOTE(nurkasih0209 @ Dec 26 2007, 10:34 AM) *
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Dec 26 2007, 10:20 AM) *
QUOTE(nurkasih0209 @ Dec 26 2007, 10:06 AM) *
hari ni dah 3 hari lewat period... pagi ni gatai wat urine test.. tapi 1 line.. jeee.. down.gif

3 ari means.... means dah hari ke-31 ke? nur kire pas 28 ari ke 30?
seeloknya kira pas 34 ari... sebab yg normalnyer 28-34 ari..
kalau period ari ke 34 means normal lg tuh..

tak faham la yan...

adeh!

ok.. nur bitau cemane nur leh kira 3 ari lewat tu?
nurkasih0209
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Dec 26 2007, 11:24 AM) *
QUOTE(nurkasih0209 @ Dec 26 2007, 10:34 AM) *
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Dec 26 2007, 10:20 AM) *
QUOTE(nurkasih0209 @ Dec 26 2007, 10:06 AM) *
hari ni dah 3 hari lewat period... pagi ni gatai wat urine test.. tapi 1 line.. jeee.. down.gif

3 ari means.... means dah hari ke-31 ke? nur kire pas 28 ari ke 30?
seeloknya kira pas 34 ari... sebab yg normalnyer 28-34 ari..
kalau period ari ke 34 means normal lg tuh..

tak faham la yan...

adeh!

ok.. nur bitau cemane nur leh kira 3 ari lewat tu?

hihi... kalo ikut nur... bulan lepas nur dtg period 23.11... tapi skrg ni untuk bulan 12 takde lagi ni... 3 hari la lewat untuk hari ni kan?
aWeKz^MaNj@
Owh nur kira ikut tarikh ke? kalau ikutkan 23/11 sampai 23/12 means 30 arila kan.. so 4 ari selepas tarikh (23/12) tu masih kira normal.. bukan lewat period.. klu lewat kita kira pas 34 ari cycle..

sebab ade orang period dia datang every 28 ari.. ade yg ngam2 30 ari.. tp selagi dalam tempoh 28-34 ari.. dikira normal period..
nurkasih0209
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Dec 26 2007, 12:16 PM) *
Owh nur kira ikut tarikh ke? kalau ikutkan 23/11 sampai 23/12 means 30 arila kan.. so 4 ari selepas tarikh (23/12) tu masih kira normal.. bukan lewat period.. klu lewat kita kira pas 34 ari cycle..

sebab ade orang period dia datang every 28 ari.. ade yg ngam2 30 ari.. tp selagi dalam tempoh 28-34 ari.. dikira normal period..

oooo baru kita faham... kita ni kira normal lagi la ye....
aWeKz^MaNj@
QUOTE(nurkasih0209 @ Dec 26 2007, 12:20 PM) *
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Dec 26 2007, 12:16 PM) *
Owh nur kira ikut tarikh ke? kalau ikutkan 23/11 sampai 23/12 means 30 arila kan.. so 4 ari selepas tarikh (23/12) tu masih kira normal.. bukan lewat period.. klu lewat kita kira pas 34 ari cycle..

sebab ade orang period dia datang every 28 ari.. ade yg ngam2 30 ari.. tp selagi dalam tempoh 28-34 ari.. dikira normal period..

oooo baru kita faham... kita ni kira normal lagi la ye....

a'ah..
nurkasih0209
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Dec 26 2007, 12:27 PM) *
QUOTE(nurkasih0209 @ Dec 26 2007, 12:20 PM) *
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Dec 26 2007, 12:16 PM) *
Owh nur kira ikut tarikh ke? kalau ikutkan 23/11 sampai 23/12 means 30 arila kan.. so 4 ari selepas tarikh (23/12) tu masih kira normal.. bukan lewat period.. klu lewat kita kira pas 34 ari cycle..

sebab ade orang period dia datang every 28 ari.. ade yg ngam2 30 ari.. tp selagi dalam tempoh 28-34 ari.. dikira normal period..

oooo baru kita faham... kita ni kira normal lagi la ye....

a'ah..

patut la test 1 line je... hihi...
aWeKz^MaNj@
Mcm yan dulu... memang tak penah kira.. sebab tak tau nak kira 28 ari start las day period atau fes day period.. dan yan tak penah tick kalendar bile period cume men ingat2 jek..
dulu cam pelik ngape bulan ni kene 7hb.. bulan depan kene 11hb.. kdg2 rase macam cepat seminggu.. kadang rase lewat seminggu.. pdhal sebenarnye tak penah kira..
nurkasih0209
yan nur dah nak masuk sebulan makan asid folic tu.. kalo kita makan vitamin tu.. nafsu makan kita lain macam ye.... asyik nak makan je.... sebelum ni rasanyerr nur takde lak rasa nak makan jee...
aWeKz^MaNj@
QUOTE(nurkasih0209 @ Dec 26 2007, 02:20 PM) *
yan nur dah nak masuk sebulan makan asid folic tu.. kalo kita makan vitamin tu.. nafsu makan kita lain macam ye.... asyik nak makan je.... sebelum ni rasanyerr nur takde lak rasa nak makan jee...

hehe.. dulupun yan penah tanye orang soalan yg same..
tapi sebenarnye takde kene ngena..

klu dulu yan biase kuat makan sebelum period..
time period.. tak rase lapar langsung..
nurkasih0209
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Dec 26 2007, 03:18 PM) *
QUOTE(nurkasih0209 @ Dec 26 2007, 02:20 PM) *
yan nur dah nak masuk sebulan makan asid folic tu.. kalo kita makan vitamin tu.. nafsu makan kita lain macam ye.... asyik nak makan je.... sebelum ni rasanyerr nur takde lak rasa nak makan jee...

hehe.. dulupun yan penah tanye orang soalan yg same..
tapi sebenarnye takde kene ngena..

klu dulu yan biase kuat makan sebelum period..
time period.. tak rase lapar langsung..

nur sebelum ni takde la kuat makan... berat nur pun 47 sampai skrg... tapi semenjak dua menjak ni.. rasa nafsu makan lain macam la.... konfius... confused.gif
ms.reid
QUOTE(mizzdodolz @ Dec 25 2007, 03:39 PM) *
QUOTE(ms.reid @ Dec 24 2007, 03:57 PM) *
I hope more good things are coming my way..


insya Allah..jgn risau..mesti ada nnti..
sekali mana tau, dpt twins ke, triplets ke..jenuh lak nk menjaga kang..
biggrin.gif wink.gif


Risau memang risau, tak leh nak tipu diri sendiri:( Tapi nak 4 taun TTC ni, I don't feel as emotional as before. Kalau 1-2 taon lepas, pantang org tanya bila nak beranak musti meleleh ayaq mata. Skang tak dah. As of now I have something else to look forward to!

Saje nak cita: My pren pegi infertity session, ada ke dorang bole ada raffle? Dia menang one cycle plak tu! Macam menang tv utk kompeni dinner lak:) Dah rejeki dia... So now dia pg twins. Jeles mak sad.gif

Thank you mizz for encouraging words. I need that....
nurkasih0209
sabar ye.... sedih baca citer ms. reid down.gif
aWeKz^MaNj@
QUOTE(nurkasih0209 @ Dec 28 2007, 09:31 AM) *
sabar ye.... sedih baca citer ms. reid down.gif

amacam?
nurkasih0209
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Dec 28 2007, 09:43 AM) *
QUOTE(nurkasih0209 @ Dec 28 2007, 09:31 AM) *
sabar ye.... sedih baca citer ms. reid down.gif

amacam?

amacam ape yan??
qiqi26
QUOTE(nurkasih0209 @ Dec 28 2007, 09:50 AM) *
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Dec 28 2007, 09:43 AM) *
QUOTE(nurkasih0209 @ Dec 28 2007, 09:31 AM) *
sabar ye.... sedih baca citer ms. reid down.gif

amacam?

amacam ape yan??

dh ader ke lum?...hehe qq tlg soalkan...
nurkasih0209
QUOTE(qiqi26 @ Dec 28 2007, 10:02 AM) *
QUOTE(nurkasih0209 @ Dec 28 2007, 09:50 AM) *
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Dec 28 2007, 09:43 AM) *
QUOTE(nurkasih0209 @ Dec 28 2007, 09:31 AM) *
sabar ye.... sedih baca citer ms. reid down.gif

amacam?

amacam ape yan??

dh ader ke lum?...hehe qq tlg soalkan...

tak tau lerrr nak cakap... sebab period tak dtg lagi ni.... pardon.gif
einamie
qq, ina lum wat UT lagi..

semalam malas sungguh nk keluar beli..
maybe test esok pagi la..
hmmm.. tk tau la kan.. slalunya simptom ni main2 kan ina je..


chomby sayang
kalau makan clomid ape efek pape tak?
qiqi26
QUOTE(einamie @ Dec 28 2007, 10:16 AM) *
qq, ina lum wat UT lagi..

semalam malas sungguh nk keluar beli..
maybe test esok pagi la..
hmmm.. tk tau la kan.. slalunya simptom ni main2 kan ina je..

ooo..harap2 ada lah yer..
kalo tk de, usaha lg....
ms.reid
QUOTE(nurkasih0209 @ Dec 27 2007, 05:31 PM) *
sabar ye.... sedih baca citer ms. reid down.gif


Ala.. you're so sweet. Thank you nur.
Like I said, skang dah tak sedih sgt. SR pon dah lupa bila last skali nangis masa dapat period pardon.gif

nurkasih0209
QUOTE(qiqi26 @ Dec 28 2007, 10:23 AM) *
QUOTE(einamie @ Dec 28 2007, 10:16 AM) *
qq, ina lum wat UT lagi..

semalam malas sungguh nk keluar beli..
maybe test esok pagi la..
hmmm.. tk tau la kan.. slalunya simptom ni main2 kan ina je..

ooo..harap2 ada lah yer..
kalo tk de, usaha lg....

usaha sampai berjaya.. clapping.gif
ms.reid
QUOTE(nurkasih0209 @ Dec 27 2007, 06:57 PM) *
QUOTE(qiqi26 @ Dec 28 2007, 10:23 AM) *
QUOTE(einamie @ Dec 28 2007, 10:16 AM) *
qq, ina lum wat UT lagi..

semalam malas sungguh nk keluar beli..
maybe test esok pagi la..
hmmm.. tk tau la kan.. slalunya simptom ni main2 kan ina je..

ooo..harap2 ada lah yer..
kalo tk de, usaha lg....

usaha sampai berjaya.. clapping.gif


nur dah period lom? Lewat tu macam ada harapan jek? Ish.. Nak kena rub your belly nih!:)
ibu_muda
semalam baca dalam majalah... tapi petua nak bagi subur.. banyakkan makan buah avokado... smile.gif
aWeKz^MaNj@
QUOTE(nurkasih0209 @ Dec 28 2007, 10:15 AM) *
QUOTE(qiqi26 @ Dec 28 2007, 10:02 AM) *
QUOTE(nurkasih0209 @ Dec 28 2007, 09:50 AM) *
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Dec 28 2007, 09:43 AM) *
QUOTE(nurkasih0209 @ Dec 28 2007, 09:31 AM) *
sabar ye.... sedih baca citer ms. reid down.gif

amacam?

amacam ape yan??

dh ader ke lum?...hehe qq tlg soalkan...

tak tau lerrr nak cakap... sebab period tak dtg lagi ni.... pardon.gif

arini dah ari ke 35 kan?? so baru sehari lewat... tungguuuuuuu!!
harap dapat dengar good news dari nur
nurkasih0209
QUOTE(ms.reid @ Dec 28 2007, 11:00 AM) *
QUOTE(nurkasih0209 @ Dec 27 2007, 06:57 PM) *
QUOTE(qiqi26 @ Dec 28 2007, 10:23 AM) *
QUOTE(einamie @ Dec 28 2007, 10:16 AM) *
qq, ina lum wat UT lagi..

semalam malas sungguh nk keluar beli..
maybe test esok pagi la..
hmmm.. tk tau la kan.. slalunya simptom ni main2 kan ina je..

ooo..harap2 ada lah yer..
kalo tk de, usaha lg....

usaha sampai berjaya.. clapping.gif


nur dah period lom? Lewat tu macam ada harapan jek? Ish.. Nak kena rub your belly nih!:)

tu la... ngah konfius ni... tak pernah period lewat camni... tapi baru2 ni test 1 line.. kalo ikut period kita 23hb.. unsure.gif
einamie
yan,

mcm eina lak last period 9/11 sampai la ni tkder lagi..
tk reti nk kira la camna..
CuTiEy_SuKi^_^
QUOTE(einamie @ Dec 28 2007, 01:52 PM) *
yan,

mcm eina lak last period 9/11 sampai la ni tkder lagi..
tk reti nk kira la camna..


eina...dah lewat lebih 2 minggu tuh...
check ler...mana tau ada khabar baik... biggrin.gif

~ suki plak yg tak sabor nak tau nih...
einamie
QUOTE(CuTiEy_SuKi^_^ @ Dec 28 2007, 01:55 PM) *
QUOTE(einamie @ Dec 28 2007, 01:52 PM) *
yan,

mcm eina lak last period 9/11 sampai la ni tkder lagi..
tk reti nk kira la camna..


eina...dah lewat lebih 2 minggu tuh...
check ler...mana tau ada khabar baik... biggrin.gif

~ suki plak yg tak sabor nak tau nih...


itu la ingat nk test gak, karang g bli kat watson jap .. pagi esok wat..
dh tiga tahun suki... kecewa tu dh slalu.. tp tkper la..
sekurang kurangnya cuba je..

nurkasih0209
QUOTE(einamie @ Dec 28 2007, 03:11 PM) *
QUOTE(CuTiEy_SuKi^_^ @ Dec 28 2007, 01:55 PM) *
QUOTE(einamie @ Dec 28 2007, 01:52 PM) *
yan,

mcm eina lak last period 9/11 sampai la ni tkder lagi..
tk reti nk kira la camna..


eina...dah lewat lebih 2 minggu tuh...
check ler...mana tau ada khabar baik... biggrin.gif

~ suki plak yg tak sabor nak tau nih...


itu la ingat nk test gak, karang g bli kat watson jap .. pagi esok wat..
dh tiga tahun suki... kecewa tu dh slalu.. tp tkper la..
sekurang kurangnya cuba je..

cek la mana tau ada rezeki... nur pun ngah nunggu gak... dah lewat period ni..
ms.reid
Ish nur & eina.. apa tunggu? Kalau SR lewat 1-2 hari je musti dah buat test.
SR tompang hepi kalao korang pg!
aWeKz^MaNj@
QUOTE(einamie @ Dec 28 2007, 01:52 PM) *
yan,

mcm eina lak last period 9/11 sampai la ni tkder lagi..
tk reti nk kira la camna..

Selalunye period tiap2 bulan datang ke?

las period 9hb? fes day period bpe hb?
kalau 2hb.. campur 34 ari... skang ni rasenye dah lebih 3 minggu lewat..
kalau preggy... maybe dah 4 minggu = sebulan.
ms.reid
QUOTE(chomby sayang @ Dec 27 2007, 06:19 PM) *
kalau makan clomid ape efek pape tak?


Efeknye... It enhances the folicles and you'll ovulate big time! biggrin.gif
Ada skali tu SR pegi scan lepas amek clomid and my REI RN kata 'mak datok.. besau2nya eggs' hehe
Tapi pg nye tak gak!

Side effects: fenin (dizzy, lightheaded, headache) & sakit perot (bloating, rasa nak muntah) - bila dah biasa, you won't feel those anymore.
einamie
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Dec 31 2007, 08:41 AM) *
QUOTE(einamie @ Dec 28 2007, 01:52 PM) *
yan,

mcm eina lak last period 9/11 sampai la ni tkder lagi..
tk reti nk kira la camna..

Selalunye period tiap2 bulan datang ke?

las period 9hb? fes day period bpe hb?
kalau 2hb.. campur 34 ari... skang ni rasenye dah lebih 3 minggu lewat..
kalau preggy... maybe dah 4 minggu = sebulan.


yan, 9hb nov tu la fist day period and my last period...
tiap2 bulan ada period.. cam biasa..
dh wat test semalam yan.. hmm.. -tive...

tk tau la.. biar la..
lupa nak tanya doc.. kalau tengah diet camni ada efect ke period..
sebab eina baru turun berat badan dalam 6 kilo per month..

perubahan hormon ke.. ntah la ek..
org pompuan nya hal ni so complicated...


nurkasih0209
mmm aritu nur lewat period seminggu ingatkan lekat la... tapi semalam nur period... down.gif ... semalam nur period perut sakit sgt.. tak tau la knape... selalu tak la sakit sampai camtu sekali... kalo kita ngah period asid folic tu kita kena makan gak ke?
supirsonik_zoom
kiter pon x peyet lagi nih.. slalu x lewat camnih..
ni dah lewat 10 ari.. wat pregnancy test 5 ari lepas -ve... tunggu lah 3,4 hari.. mana tau ntah2 peyet..
x tau la plak kalu lambat sbb mkn jamu bawu nih.. ntah lah...

dah bgtau kat hubby .. ni kompom ngandung..
tp naluri hati kata tak..
nurkasih0209
kita nak tanya kita dah sebulan makan asid folic ni... kalo kita ngah period ni... makan gak ke asid folic tu...
t-ReX
ada staff kat sini x sedar yg dia pregnant
dia ingatkan dia period...rupanya bleeding.

so for those yg lambat dah period tu..pi laa check kat klinik
mizzdodolz
QUOTE(nurkasih0209 @ Jan 2 2008, 12:30 PM) *
kita nak tanya kita dah sebulan makan asid folic ni... kalo kita ngah period ni... makan gak ke asid folic tu...


asid folik tu x kira piyed ke dak makan je nur..
xde pantang apa2 pn..
nurkasih0209
QUOTE(mizzdodolz @ Jan 2 2008, 01:26 PM) *
QUOTE(nurkasih0209 @ Jan 2 2008, 12:30 PM) *
kita nak tanya kita dah sebulan makan asid folic ni... kalo kita ngah period ni... makan gak ke asid folic tu...


asid folik tu x kira piyed ke dak makan je nur..
xde pantang apa2 pn..

ooo ye ke???? tq mizz rolleyes.gif
aWeKz^MaNj@
QUOTE(einamie @ Jan 2 2008, 11:19 AM) *
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Dec 31 2007, 08:41 AM) *
QUOTE(einamie @ Dec 28 2007, 01:52 PM) *
yan,

mcm eina lak last period 9/11 sampai la ni tkder lagi..
tk reti nk kira la camna..

Selalunye period tiap2 bulan datang ke?

las period 9hb? fes day period bpe hb?
kalau 2hb.. campur 34 ari... skang ni rasenye dah lebih 3 minggu lewat..
kalau preggy... maybe dah 4 minggu = sebulan.


yan, 9hb nov tu la fist day period and my last period...
tiap2 bulan ada period.. cam biasa..
dh wat test semalam yan.. hmm.. -tive...

tk tau la.. biar la..
lupa nak tanya doc.. kalau tengah diet camni ada efect ke period..
sebab eina baru turun berat badan dalam 6 kilo per month..

perubahan hormon ke.. ntah la ek..
org pompuan nya hal ni so complicated...

owh tengah diet..

yan dulu mase nak preggy..
saje tanye member leh ke nak makan ubat2 kurus?
member cakap jangan...
so yan tak berani nak makan ape2 ubat..

kalau betul2 nak preggy.. better jgn makan ubat2 camtu..

pasal effect period.. yan tak pastila..
sebab dulu yan cuma amal minum lax5.. tp tak penah effect period..
sembonia
ape yg sb alami stp kali berat ade turun/naik mmg effect kt period

n kpd sape2 yg try nk peknen tu kalo berat bdn belebihan mmg disarankan oleh
doktor supaya trnkan berat bdn
maybe ade org gemuk senang peknen tp itu mungkin sbb dia x de masalah
la nk peknen
tp mmg perkara petama doc suh adjust berat bdn insyaAllah
aWeKz^MaNj@
Yan dulu sblum preggy.. siang malam makan..
tp bile dah preggy.. yan kontrol tak makan malam..
sebab ape?
sebab yan takut berat naik mendadak..
tinggi macam yan.. berat maksimum waktu preggy cume sampai 80kg jek..
nanti dah ujung2 preknen.. baru leh naik 4kg sebulan..
anak^doraemon
me mmg jenis bdn besar..dulu sbln kawin risau gak susah nak conceive..diet skit la sblm kawin..tp turun skit je...tp alhamdulillah trus bunting pelamin...
PuTri^EzA
akum..sonok bc citer org...kiter pun nak kongsi skit info.ader bc kat internet camana nak dapat baby boy or girl
cth: period 1/1/2008 selalunyer 7 ari kan
tapi 10 ari tue mmg x subur ler..7 ari lpas tue baik untuk dapatkan anak laki 7 ari kemudian utk anak pompuan and 7 ari lpas tue x subur dah...pas tue period blik ler...
so pandai2 ler nak merancang..kiter cuba jer kan yg menentukan Allah jua...
tengah rancang nak anak pompuan nie...doakan kiter yerk.. happy.gif
mas_putih
t;line-height:100%">salam..mas jarang posting sini tp sll masuk & baca posting2 kt sini..
mas nk kongsi cite skit...2hb aritu mas pg klinik & disahkan peknen 7minggu...pd usia perkahwinan mas 8bln..
...Alhamdulillah..syukur sgt...berakhir gak penantian ku ini...

sebenarnya pd bln11 aritu..mas teman hubby pg buat rawatan bekam kt Tmn Melawati...seblh Klinik Hilal..
hubby nak rawat migrain...jd alang2 pegi hubby suruh mas wat sekali ler..utk rawat period mas lama sgt..kdg2 lbh 15 hari..
bila cek doktor, doktor ckp normal...tp susah gak ler..xdpt nk tentukan waktu subur..
bl smpi sana mas bc risalah..rupa2nya mcm2 penyakit kronik blh rawat ngn bekam ni..salah satunya MANDUL..
..apa lagi..masa akak tu nak rawat dia tnya sakit apa..mas bgtau ler psl period tu.. &..mas x lupa bgtau mas dh kawin 8bln tp blm ada 'isi' lg.
mula2 dia senyum..dia ckp 8bln kawin..baru lg tu..tp xpe..dia ckp InsyaAllah..sbb ramai dh wanita yg hamil selepas buat rawatan ni..
selepas buat rawatan dia bg mas 1 botol minyak Habbatus Sauda..setiap hari minum 3 titik..& x kasi mkn apa2 jenis ubat w/p vitamin..
mcm pelik tp mas ikut ler..sbb kt situ siap tulis..KEJAYAAN RAWATAN HANYA PADA PESAKIT YANG DENGAR NASIHAT..
sepatutnya bekam kena buat 4 kali...tapi mas sempat buat 2 kali jer...mgu 3 & mgu 4 november..pstu hubby sibuk skit x dpt pg...
masuk bln 12, period mas xdtg...mas dh cek ngn pregnacy test tve..tp nk pastikan pg klinik...sah mas dh hamil...Alhamdullah...
mas xtau ler mas hamil ni sbb mmg rezeki mas @ mmg mujarab dr bekam tu..tp Rasulullah sendiri buat bekam & sangat menggalakan rawatan bekam..ni..sape nak ikhtiar boleh cuba..ek!!
chomby sayang
QUOTE(mas_putih @ Jan 4 2008, 04:31 PM) *
t;line-height:100%">salam..mas jarang posting sini tp sll masuk & baca posting2 kt sini..
mas nk kongsi cite skit...2hb aritu mas pg klinik & disahkan peknen 7minggu...pd usia perkahwinan mas 8bln..
...Alhamdulillah..syukur sgt...berakhir gak penantian ku ini...

sebenarnya pd bln11 aritu..mas teman hubby pg buat rawatan bekam kt Tmn Melawati...seblh Klinik Hilal..
hubby nak rawat migrain...jd alang2 pegi hubby suruh mas wat sekali ler..utk rawat period mas lama sgt..kdg2 lbh 15 hari..
bila cek doktor, doktor ckp normal...tp susah gak ler..xdpt nk tentukan waktu subur..
bl smpi sana mas bc risalah..rupa2nya mcm2 penyakit kronik blh rawat ngn bekam ni..salah satunya MANDUL..
..apa lagi..masa akak tu nak rawat dia tnya sakit apa..mas bgtau ler psl period tu.. &..mas x lupa bgtau mas dh kawin 8bln tp blm ada 'isi' lg.
mula2 dia senyum..dia ckp 8bln kawin..baru lg tu..tp xpe..dia ckp InsyaAllah..sbb ramai dh wanita yg hamil selepas buat rawatan ni..
selepas buat rawatan dia bg mas 1 botol minyak Habbatus Sauda..setiap hari minum 3 titik..& x kasi mkn apa2 jenis ubat w/p vitamin..
mcm pelik tp mas ikut ler..sbb kt situ siap tulis..KEJAYAAN RAWATAN HANYA PADA PESAKIT YANG DENGAR NASIHAT..
sepatutnya bekam kena buat 4 kali...tapi mas sempat buat 2 kali jer...mgu 3 & mgu 4 november..pstu hubby sibuk skit x dpt pg...
masuk bln 12, period mas xdtg...mas dh cek ngn pregnacy test tve..tp nk pastikan pg klinik...sah mas dh hamil...Alhamdullah...
mas xtau ler mas hamil ni sbb mmg rezeki mas @ mmg mujarab dr bekam tu..tp Rasulullah sendiri buat bekam & sangat menggalakan rawatan bekam..ni..sape nak ikhtiar boleh cuba..ek!!



adeh.... ni la membuatkan aku bertambah jeles dan sedih...... down.gif
mizzdodolz
mas...sakit tak wat bekam tu?

eh lupa..congrats mas!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.