Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Betul Ke Jus Carrot Bleh Kuruskan Badan?
Mesra.net Forum > UMUM > Sembang Sembang
KeKuRa
Assalamualaikum,

aku ahli baru dlm mesra.net ni, aku nak tanya betul ke jus carrot boleh kuruskan badan dlm masa yg singkat?

aku ada terbaca ttg ni kat sini http://www.mesra.net/forum/lofiversion/index.php/t54175.html
JEJARIHALUS
kalau minum jus carrot sahaja tanpa makan nasik... atau apa2 yang lain.
insyaAllah.... dalam masa 3 minggu pon berat leh drop sampai 10kg..
huhu
selamat mencuba....
fsyukri
bab2 ni, ko tanye syima. die pakar.
revolt

sebenarnya kebaikan sebenar jus carrot ialah untuk mata dan penglihatan..
jadi risiko untuk mendapat rabun adalah kurang...

bole kurus?
jus carrot yg diblend dan dihidang tanpa gula dan susu pekat mmg bole memberi kesan yg baik...
khasiatnya sama dgn memakan sayur-sayuran...
ini kerana carrot adalah sejenis sayuran...
sebab itu semasa kita order set salad, wajib untuk dihidangkan bersama carrot...
sayur-sayuran memberi kita vitamin yg baik lantas meningkatkan tahap m etabolisma badan...
tapi jgn pula campurkan susu pekat dan gula yg byk ke dalam jus carrot...
takut nanti khasiat carrot itu akan berkurang dan gula dan susu pekat itu berubah menjadi lemak...
lebih baik jika kita campurkan susu rendah lemak atau skim milk kedalam jus carrot itu tadi..
JiJaHpOtPeT
QUOTE(JEJARIHALUS @ Oct 28 2007, 10:46 AM) *
kalau minum jus carrot sahaja tanpa makan nasik... atau apa2 yang lain.
insyaAllah.... dalam masa 3 minggu pon berat leh drop sampai 10kg..
huhu
selamat mencuba....


pehtu duduk ospital 3 bulan... happy.gif
revolt
sambungan :

nutrien yg terdapat dalam jus carrot :Provitamin A (β-carotene), juga tinggi dalam B complex vitamins dan bnyk lagi mineral termasuk calcium, copper, magnesium, potassium, phosphorus, iron, dan folic acid.

ia juga bole didapati dalam bentuk sup selain dari juice..
method membuat sup carrot lebih kurang sama seperti membuat sup tomato...
pHyXaa
ensem avatar br ko volt...
revolt
QUOTE(pHyXaa @ Oct 29 2007, 11:56 AM) *
ensem avatar br ko volt...


makacih... avatar ko bile nak tukar?
dah lapan tahun mcm tu je..
pHyXaa
QUOTE(revolt @ Oct 29 2007, 11:57 AM) *
QUOTE(pHyXaa @ Oct 29 2007, 11:56 AM) *
ensem avatar br ko volt...


makacih... avatar ko bile nak tukar?
dah lapan tahun mcm tu je..


aku setia pada yg satu....

pstt!! haku blom lapan taun kt mesra neh.. ko reti mengira ke idak??
Didiharaiss
makan yoghurt..gerenti turun berat badan
.:|eLLe|:.
nak kuruskan badan, tapi nak shortcut2.. susah sket laa..
revolt
QUOTE(.:|eLLe|:. @ Oct 29 2007, 02:55 PM) *
nak kuruskan badan, tapi nak shortcut2.. susah sket laa..


shortcut camne tu?
fsyukri
aku nak kuruskan badan gak.
.:|eLLe|:.
QUOTE(revolt @ Oct 29 2007, 02:57 PM) *
QUOTE(.:|eLLe|:. @ Oct 29 2007, 02:55 PM) *
nak kuruskan badan, tapi nak shortcut2.. susah sket laa..


shortcut camne tu?


itu ler.. topik starter..
takkanlah ngan minum air carrot semata2..
nak expect jadik kurus..

blend kerot.. glup glup glup minum.. *pling!* jadik kurus..
shortcut lah tu..
ctmunirah
QUOTE(JEJARIHALUS @ Oct 28 2007, 10:46 AM) *
kalau minum jus carrot sahaja tanpa makan nasik... atau apa2 yang lain.
insyaAllah.... dalam masa 3 minggu pon berat leh drop sampai 10kg..
huhu
selamat mencuba....


my god..that's hilarious...
revolt
mane kekura ni?
dolly
QUOTE(JEJARIHALUS @ Oct 28 2007, 10:46 AM) *
kalau minum jus carrot sahaja tanpa makan nasik... atau apa2 yang lain.
insyaAllah.... dalam masa 3 minggu pon berat leh drop sampai 10kg..
huhu
selamat mencuba....


ni nak jadik cam clint eastwood ke, carrot overdose, kulit pon tuka jadik oren

nak kurus takde short cut la, jaga makan n exercise slalu, makan rebus2 aje no goreng2 larat ke?
dolly
QUOTE(.:|eLLe|:. @ Oct 29 2007, 04:08 PM) *
blend kerot.. glup glup glup minum.. *pling!* jadik kurus..
shortcut lah tu..


kalo nak *pling* jadik kurus kena paggei i dream of gynie la nih, bab ni david ladang tembaga pon tokleh tulun maaa
syima
er.. sapa kata carrot juice boleh kuuskan badan ni
kalau minum milo 3x sehari tak makan apa pun boleh kuruskan badan

KeKuRa
hurm... nampaknye mmg jus carrot ni x boleh turunkan berat badan lah kan.... sbb aku jusz dgr org ckp je diorg kata juz carrot ni mmg leh turun kan berat badan....




* sorri guys lama menyepi pasal aku dok hostel... blum.gif~
KeKuRa
mana korg nih... :~(
syima
boleh la kalau nak gantikan makan malam.. tapi zat tak cukup la.. n carrot juice kat luar tu bukan pakai skimmed milk...
dolly
QUOTE(KeKuRa @ Nov 2 2007, 07:52 PM) *
hurm... nampaknye mmg jus carrot ni x boleh turunkan berat badan lah kan.... sbb aku jusz dgr org ckp je diorg kata juz carrot ni mmg leh turun kan berat badan....




* sorri guys lama menyepi pasal aku dok hostel... blum.gif~


mmg ler tokleh yg ko caya bulat2 di nape? org yg ckp tu cetek pengetahuan, jgn le kita jadik sama cam dewang jugak kannnnnnnnnnnn
ayam percik
jus tembikai pon boleh kuruskan badan... biggrin.gif
fsyukri
TIPS SLIM BERSAMA MAKCIK SYIMA
syima
tengkiu la fsukri kerana mempablisitikan nama aku
DragonCutty
nak kuruskan badan?? kene makan yg teratur...baru leh turun berat badan...
minamimya
tp x leh slalu sgt minum jus carrot ..
kalo x caye .. try la minum slalu
pastu mest korg rase tgk kebas2

minum slalu jus
mango+peer+carot+apple

elok utk clear kn kekotoran dlm perut

@ jus
btg salery+carot+apple
mengurangkn kolestrol
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.