Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Masalah Ketika Mengandung
Mesra.net Forum > UMUM > Sembang-Sembang Kaum Ibu & Isteri
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
aWeKz^MaNj@
QUOTE(t-ReX @ Nov 9 2007, 03:16 PM) *
x semua org pregnen akan muntah2 ni
ikut org jugek ler...
loya tu rasa mual mcm nak muntah.

mcm aku, biasanya muntah2 ni pagi jer
time nak mandi tu...
kadang keluar benda yg dimakan..
kadang kuar air pahit tu jer

pastu okey..kang nak lunch mula laa skali lagi loya
aku sumbat jer ngan asam. hehehe


beb tanye skit..
ko makan ape ahh... skang dah lekat..
ke ade p berurut?

bukan ape.. aku kan ade member yg kawin seminggu lepas kau..
tapi smpai la lum ngandung..
selalu dia ngadu.. susahnye nak dapat baby..
time tu aku manela tau nak jawap pe..
skang dah ade role model (ko la)
leh gak aku bitau kat dia..
aa2006
Nih senarai vitamin yang doktor bagi every month :

* Ferrous Fumarate (200g)
* Vitamin B-Complex
* Folic Acid (5mg)
* Vitamin C (5mg)
aa2006
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Nov 9 2007, 03:25 PM) *
QUOTE(t-ReX @ Nov 9 2007, 03:16 PM) *
x semua org pregnen akan muntah2 ni
ikut org jugek ler...
loya tu rasa mual mcm nak muntah.

mcm aku, biasanya muntah2 ni pagi jer
time nak mandi tu...
kadang keluar benda yg dimakan..
kadang kuar air pahit tu jer

pastu okey..kang nak lunch mula laa skali lagi loya
aku sumbat jer ngan asam. hehehe


beb tanye skit..
ko makan ape ahh... skang dah lekat..
ke ade p berurut?

bukan ape.. aku kan ade member yg kawin seminggu lepas kau..
tapi smpai la lum ngandung..
selalu dia ngadu.. susahnye nak dapat baby..
time tu aku manela tau nak jawap pe..
skang dah ade role model (ko la)
leh gak aku bitau kat dia..


Yan, Aa tolong jawap ek...

Berurut ni penting unt naikkan sistem peranakkan kita (orang tua-tua panggey CEKAK)
atau mengetatkan sistem dalaman/rahim yang longgar tanpa kita sedar.

Nih base dari pengalaman Aa la.
mizzdodolz
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Nov 9 2007, 03:22 PM) *
QUOTE(mizzdodolz @ Nov 9 2007, 03:08 PM) *
yan..mcm akak mmg rasa meloya nk muntah..
tp takat sound efek uwek2 je..x kuar pn muntahnyer..
tu pn time pas mkn n time bau bau yg hampeh..


dodolz ni sebenarnye umur bape?
silap2 kang muda dari yan.. uhukk..
yan 27 tau.. bulan 12 ni cukup 27..


akak dh 30 yg oi..thn dpn sempat ler 31 seblm deliver bb..
hahahahahaha
aWeKz^MaNj@
QUOTE(aa2006 @ Nov 9 2007, 03:32 PM) *
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Nov 9 2007, 03:25 PM) *
QUOTE(t-ReX @ Nov 9 2007, 03:16 PM) *
x semua org pregnen akan muntah2 ni
ikut org jugek ler...
loya tu rasa mual mcm nak muntah.

mcm aku, biasanya muntah2 ni pagi jer
time nak mandi tu...
kadang keluar benda yg dimakan..
kadang kuar air pahit tu jer

pastu okey..kang nak lunch mula laa skali lagi loya
aku sumbat jer ngan asam. hehehe


beb tanye skit..
ko makan ape ahh... skang dah lekat..
ke ade p berurut?

bukan ape.. aku kan ade member yg kawin seminggu lepas kau..
tapi smpai la lum ngandung..
selalu dia ngadu.. susahnye nak dapat baby..
time tu aku manela tau nak jawap pe..
skang dah ade role model (ko la)
leh gak aku bitau kat dia..


Yan, Aa tolong jawap ek...

Berurut ni penting unt naikkan sistem peranakkan kita (orang tua-tua panggey CEKAK)
atau mengetatkan sistem dalaman/rahim yang longgar tanpa kita sedar.

Nih base dari pengalaman Aa la.

Owhh Aa berurut yer..

sian kawan yan tuh.. dahla duk dalam utan..
sebab laki dia manager kilang kelapa sawit..
makpun dah takde (cam yan gakler)
uma sebelah2 seme jauh2... mesti dia makin sunyi sorang2 kat umah..
CuTiEy_SuKi^_^
QUOTE(mizzdodolz @ Nov 9 2007, 03:33 PM) *
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Nov 9 2007, 03:22 PM) *
QUOTE(mizzdodolz @ Nov 9 2007, 03:08 PM) *
yan..mcm akak mmg rasa meloya nk muntah..
tp takat sound efek uwek2 je..x kuar pn muntahnyer..
tu pn time pas mkn n time bau bau yg hampeh..


dodolz ni sebenarnye umur bape?
silap2 kang muda dari yan.. uhukk..
yan 27 tau.. bulan 12 ni cukup 27..


akak dh 30 yg oi..thn dpn sempat ler 31 seblm deliver bb..
hahahahahaha



kak dodolz...adik suki tumpang lalu...ahahahaha.... biggrin.gif
aWeKz^MaNj@
QUOTE(mizzdodolz @ Nov 9 2007, 03:33 PM) *
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Nov 9 2007, 03:22 PM) *
QUOTE(mizzdodolz @ Nov 9 2007, 03:08 PM) *
yan..mcm akak mmg rasa meloya nk muntah..
tp takat sound efek uwek2 je..x kuar pn muntahnyer..
tu pn time pas mkn n time bau bau yg hampeh..


dodolz ni sebenarnye umur bape?
silap2 kang muda dari yan.. uhukk..
yan 27 tau.. bulan 12 ni cukup 27..


akak dh 30 yg oi..thn dpn sempat ler 31 seblm deliver bb..
hahahahahaha


owh yeke...
ahaks...
yela yelah... panggil akak..
ingat kot tadi muda dari yan..
tak tahu.... ampunnnnnnnnn...
mizzdodolz
gatai tau suki ni... rolleyes.gif biggrin.gif
mizzdodolz
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Nov 9 2007, 03:35 PM) *
owh yeke...
ahaks...
yela yelah... panggil akak..
ingat kot tadi muda dari yan..
tak tahu.... ampunnnnnnnnn...


tp kalo nk pggl adik pn xpe gak..
baru ai terasa mudes skets..heheheh
CuTiEy_SuKi^_^
yuhuu....adik dodolz...
aWeKz^MaNj@
QUOTE(mizzdodolz @ Nov 9 2007, 03:37 PM) *
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Nov 9 2007, 03:35 PM) *
owh yeke...
ahaks...
yela yelah... panggil akak..
ingat kot tadi muda dari yan..
tak tahu.... ampunnnnnnnnn...


tp kalo nk pggl adik pn xpe gak..
baru ai terasa mudes skets..heheheh


adeh! oops.gif
nuyui
YAN..

ko baru 2 bolan lebey pregnant kann..

perot ade rasa keras...keras tak??? unsure.gif
t-ReX
yan,

aku dulu 2 kali MIL aku bawak berurut
pastu tgh taun ni aku gi spital kat kg aku
amik darah 2-3 kali, then doc bagik aku
ubat kencing manis. tp aku xde kencing manis tawww
just dlm ubat tu ada something utk fertility.
so aku makan laa ubat tu lam sebulan lebih kot..
x sempat lah appointment kedua...ekekek
alhamdulillah.
mama_elin
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Nov 9 2007, 03:35 PM) *
QUOTE(mizzdodolz @ Nov 9 2007, 03:33 PM) *
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Nov 9 2007, 03:22 PM) *
QUOTE(mizzdodolz @ Nov 9 2007, 03:08 PM) *
yan..mcm akak mmg rasa meloya nk muntah..
tp takat sound efek uwek2 je..x kuar pn muntahnyer..
tu pn time pas mkn n time bau bau yg hampeh..


dodolz ni sebenarnye umur bape?
silap2 kang muda dari yan.. uhukk..
yan 27 tau.. bulan 12 ni cukup 27..


akak dh 30 yg oi..thn dpn sempat ler 31 seblm deliver bb..
hahahahahaha


owh yeke...
ahaks...
yela yelah... panggil akak..
ingat kot tadi muda dari yan..
tak tahu.... ampunnnnnnnnn...

sama..ingatkan mama lagi tua dari dodol ni..uffff
aWeKz^MaNj@
QUOTE(nuyui @ Nov 9 2007, 04:08 PM) *
YAN..

ko baru 2 bolan lebey pregnant kann..

perot ade rasa keras...keras tak??? unsure.gif


ader gak... nak2 sebelah kiri..
mungkin sebab ske tido ngiring ke kiri....
nape yui? errrr.............
whiteangel
QUOTE(nuyui @ Nov 9 2007, 04:08 PM) *
YAN..

ko baru 2 bolan lebey pregnant kann..

perot ade rasa keras...keras tak??? unsure.gif



aahh..
perut sy pun kenkadang mengeras..
adakah cuma sya yg alaminya??
bakal2 ibu lain cemana ehh?? unsure.gif
mizzdodolz
QUOTE(mama_elin @ Nov 9 2007, 04:12 PM) *
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Nov 9 2007, 03:35 PM) *
QUOTE(mizzdodolz @ Nov 9 2007, 03:33 PM) *
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Nov 9 2007, 03:22 PM) *
QUOTE(mizzdodolz @ Nov 9 2007, 03:08 PM) *
yan..mcm akak mmg rasa meloya nk muntah..
tp takat sound efek uwek2 je..x kuar pn muntahnyer..
tu pn time pas mkn n time bau bau yg hampeh..


dodolz ni sebenarnye umur bape?
silap2 kang muda dari yan.. uhukk..
yan 27 tau.. bulan 12 ni cukup 27..


akak dh 30 yg oi..thn dpn sempat ler 31 seblm deliver bb..
hahahahahaha


owh yeke...
ahaks...
yela yelah... panggil akak..
ingat kot tadi muda dari yan..
tak tahu.... ampunnnnnnnnn...

sama..ingatkan mama lagi tua dari dodol ni..uffff


biggrin.gif

sy yg tua,
dodolz
aWeKz^MaNj@
QUOTE(t-ReX @ Nov 9 2007, 04:12 PM) *
yan,

aku dulu 2 kali MIL aku bawak berurut
pastu tgh taun ni aku gi spital kat kg aku
amik darah 2-3 kali, then doc bagik aku
ubat kencing manis. tp aku xde kencing manis tawww
just dlm ubat tu ada something utk fertility.
so aku makan laa ubat tu lam sebulan lebih kot..
x sempat lah appointment kedua...ekekek
alhamdulillah.

Alhamdulillah...
okayla kalau camtu...
nanti aku nak habaq kat dia..
nuyui
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Nov 9 2007, 04:13 PM) *
QUOTE(nuyui @ Nov 9 2007, 04:08 PM) *
YAN..

ko baru 2 bolan lebey pregnant kann..

perot ade rasa keras...keras tak??? unsure.gif


ader gak... nak2 sebelah kiri..
mungkin sebab ske tido ngiring ke kiri....
nape yui? errrr.............


ngiring ke kiri je ke? tk ngiring ke kanan?
abehh!! bangun tidoo??
bangun ngiring tk????
aWeKz^MaNj@
QUOTE(mama_elin @ Nov 9 2007, 04:12 PM) *
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Nov 9 2007, 03:35 PM) *
QUOTE(mizzdodolz @ Nov 9 2007, 03:33 PM) *
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Nov 9 2007, 03:22 PM) *
QUOTE(mizzdodolz @ Nov 9 2007, 03:08 PM) *
yan..mcm akak mmg rasa meloya nk muntah..
tp takat sound efek uwek2 je..x kuar pn muntahnyer..
tu pn time pas mkn n time bau bau yg hampeh..


dodolz ni sebenarnye umur bape?
silap2 kang muda dari yan.. uhukk..
yan 27 tau.. bulan 12 ni cukup 27..


akak dh 30 yg oi..thn dpn sempat ler 31 seblm deliver bb..
hahahahahaha


owh yeke...
ahaks...
yela yelah... panggil akak..
ingat kot tadi muda dari yan..
tak tahu.... ampunnnnnnnnn...

sama..ingatkan mama lagi tua dari dodol ni..uffff

uik... dhtu umur mama lak bape?
whiteangel
QUOTE(nuyui @ Nov 9 2007, 04:15 PM) *
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Nov 9 2007, 04:13 PM) *
QUOTE(nuyui @ Nov 9 2007, 04:08 PM) *
YAN..

ko baru 2 bolan lebey pregnant kann..

perot ade rasa keras...keras tak??? unsure.gif


ader gak... nak2 sebelah kiri..
mungkin sebab ske tido ngiring ke kiri....
nape yui? errrr.............


ngiring ke kiri je ke? tk ngiring ke kanan?
abehh!! bangun tidoo??
bangun ngiring tk????



yuii.. mesti ke bangun ngiring??
kalo bangun menegak apa jadik?? blink.gif
nuyui
QUOTE(whiteangel @ Nov 9 2007, 04:14 PM) *
QUOTE(nuyui @ Nov 9 2007, 04:08 PM) *
YAN..

ko baru 2 bolan lebey pregnant kann..

perot ade rasa keras...keras tak??? unsure.gif



aahh..
perut sy pun kenkadang mengeras..
adakah cuma sya yg alaminya??
bakal2 ibu lain cemana ehh?? unsure.gif



apakah..berapa lame perut puan mengeras?
pernakaahhh puan cube mebelai perut puan yg tgh keras tu?
aWeKz^MaNj@
QUOTE(nuyui @ Nov 9 2007, 04:15 PM) *
ngiring ke kiri je ke? tk ngiring ke kanan?
abehh!! bangun tidoo??
bangun ngiring tk????


ntah... tak penah rase nak ke kanan..
sejak preknen ni ske ke kiri jek.. ahaks..

bangun ngiring..?
ermm bangun ikut dan jek..
kalau kebetulan tengah menelentang.. bangun trus..
kalau masih ngiring.. ngiringla..
ngape ni????
nuyui
QUOTE(whiteangel @ Nov 9 2007, 04:17 PM) *
QUOTE(nuyui @ Nov 9 2007, 04:15 PM) *
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Nov 9 2007, 04:13 PM) *
QUOTE(nuyui @ Nov 9 2007, 04:08 PM) *
YAN..

ko baru 2 bolan lebey pregnant kann..

perot ade rasa keras...keras tak??? unsure.gif


ader gak... nak2 sebelah kiri..
mungkin sebab ske tido ngiring ke kiri....
nape yui? errrr.............


ngiring ke kiri je ke? tk ngiring ke kanan?
abehh!! bangun tidoo??
bangun ngiring tk????



yuii.. mesti ke bangun ngiring??
kalo bangun menegak apa jadik?? blink.gif



bgn menegak x jadi pape...bgn mengiring lebih selesaaa..kalau tk percaya cubelahh...
aWeKz^MaNj@
QUOTE(nuyui @ Nov 9 2007, 04:18 PM) *
apakah..berapa lame perut puan mengeras?
pernakaahhh puan cube mebelai perut puan yg tgh keras tu?

tak paham den...... unsure.gif
nuyui
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Nov 9 2007, 04:18 PM) *
QUOTE(nuyui @ Nov 9 2007, 04:15 PM) *
ngiring ke kiri je ke? tk ngiring ke kanan?
abehh!! bangun tidoo??
bangun ngiring tk????


ntah... tak penah rase nak ke kanan..
sejak preknen ni ske ke kiri jek.. ahaks..

bangun ngiring..?
ermm bangun ikut dan jek..
kalau kebetulan tengah menelentang.. bangun trus..
kalau masih ngiring.. ngiringla..
ngape ni????


x de papee...tp elok bgn mengiringg...nie pun yui tau dr org yg berpengalaman..lupe plakk nk tnye sbb ape...ehhehehehe
mizzdodolz
rsnyer xde apa pn kalo 1st & 2nd trimester tido ngiring n telentang (on ur back)..
jgn tido telangkup je dh ler..hehe
tp nnti bila dh msk 3rd trimester, doktor x galakkan tido telentang tau..
psl time tu perot dh makin besar n berat, bila kita tido telentang,
nnti darah xleh nk bergerak ke kaki psl blkg tu terhimpit..
nnti darah tu patah blk p ke jantung..kan bahaya tu...
aWeKz^MaNj@
QUOTE(nuyui @ Nov 9 2007, 04:20 PM) *
bgn menegak x jadi pape...bgn mengiring lebih selesaaa..kalau tk percaya cubelahh...


pernah jugak terbaca...
kalau nak ngelak mual2 or morning sickness..
amalkan bangun tido secara ngiring.. ke kanan ke kiri.. tak pastila plak..
nuyui
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Nov 9 2007, 04:20 PM) *
QUOTE(nuyui @ Nov 9 2007, 04:18 PM) *
apakah..berapa lame perut puan mengeras?
pernakaahhh puan cube mebelai perut puan yg tgh keras tu?

tak paham den...... unsure.gif



ape yg tk pahamm...bila dia mengeras...belai lh perut tu..tepuk2 sikit ker...nnti dia tk mengeras..nnti baby tu move ke tmpt lainn....heheheheheh
nuyui
QUOTE(mizzdodolz @ Nov 9 2007, 04:21 PM) *
rsnyer xde apa pn kalo 1st & 2nd trimester tido ngiring n telentang (on ur back)..
jgn tido telangkup je dh ler..hehe
tp nnti bila dh msk 3rd trimester, doktor x galakkan tido telentang tau..
psl time tu perot dh makin besar n berat, bila kita tido telentang,
nnti darah xleh nk bergerak ke kaki psl blkg tu terhimpit..
nnti darah tu patah blk p ke jantung..kan bahaya tu...



soklan dh terjwb dari puan dodol...
aWeKz^MaNj@
QUOTE(mizzdodolz @ Nov 9 2007, 04:21 PM) *
rsnyer xde apa pn kalo 1st & 2nd trimester tido ngiring n telentang (on ur back)..
jgn tido telangkup je dh ler..hehe
tp nnti bila dh msk 3rd trimester, doktor x galakkan tido telentang tau..
psl time tu perot dh makin besar n berat, bila kita tido telentang,
nnti darah xleh nk bergerak ke kaki psl blkg tu terhimpit..
nnti darah tu patah blk p ke jantung..kan bahaya tu...


sebenarnye sebelum kawin dulu... yan ske tido telangkup..
so takut gak dalam terbiase tu.. skang ni tertido telangkup..
kalau tido terlangkup bahye ye... baby lemas ke?
aWeKz^MaNj@
QUOTE(nuyui @ Nov 9 2007, 04:22 PM) *
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Nov 9 2007, 04:20 PM) *
QUOTE(nuyui @ Nov 9 2007, 04:18 PM) *
apakah..berapa lame perut puan mengeras?
pernakaahhh puan cube mebelai perut puan yg tgh keras tu?

tak paham den...... unsure.gif



ape yg tk pahamm...bila dia mengeras...belai lh perut tu..tepuk2 sikit ker...nnti dia tk mengeras..nnti baby tu move ke tmpt lainn....heheheheheh


kenapa dia ngeras? dia lenguh kaki ke??
mama_elin
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Nov 9 2007, 04:16 PM) *
QUOTE(mama_elin @ Nov 9 2007, 04:12 PM) *
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Nov 9 2007, 03:35 PM) *
QUOTE(mizzdodolz @ Nov 9 2007, 03:33 PM) *
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Nov 9 2007, 03:22 PM) *
QUOTE(mizzdodolz @ Nov 9 2007, 03:08 PM) *
yan..mcm akak mmg rasa meloya nk muntah..
tp takat sound efek uwek2 je..x kuar pn muntahnyer..
tu pn time pas mkn n time bau bau yg hampeh..


dodolz ni sebenarnye umur bape?
silap2 kang muda dari yan.. uhukk..
yan 27 tau.. bulan 12 ni cukup 27..


akak dh 30 yg oi..thn dpn sempat ler 31 seblm deliver bb..
hahahahahaha


owh yeke...
ahaks...
yela yelah... panggil akak..
ingat kot tadi muda dari yan..
tak tahu.... ampunnnnnnnnn...

sama..ingatkan mama lagi tua dari dodol ni..uffff

uik... dhtu umur mama lak bape?

29 yan
MR.diNO
QUOTE(t-ReX @ Nov 9 2007, 04:12 PM) *
yan,

aku dulu 2 kali MIL aku bawak berurut
pastu tgh taun ni aku gi spital kat kg aku
amik darah 2-3 kali, then doc bagik aku
ubat kencing manis. tp aku xde kencing manis tawww
just dlm ubat tu ada something utk fertility.
so aku makan laa ubat tu lam sebulan lebih kot..
x sempat lah appointment kedua...ekekek
alhamdulillah.

kalu tak silap..perempuan kalau kandungan gula dia tinggi..pengeluaran ovum dia kurang sket..sperma tak sampai utk senyawakan benih..
so tujuan mkn ubat kencing manis tuh...
supaya pengeluaran ovum akan jadi lebih banyak..
senang sket sperma laki nk senyawakan benih tuh...
ini info aku dpt dr kwn aku..(dia wat ujian kesuburan ngan doktor pakar sbb dia lum conceive tp masih lg mencuba n mkn ubat)

*maaf...nyampuk sket.. sleep.gif
mizzdodolz
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Nov 9 2007, 04:23 PM) *
sebenarnye sebelum kawin dulu... yan ske tido telangkup..
so takut gak dalam terbiase tu.. skang ni tertido telangkup..
kalau tido terlangkup bahye ye... baby lemas ke?


xde la bahaya yan..tp nnti x selesa especially kalo perot dh makin besor..
xde la smpi bb lemas pn..tkt yan yg lemas kang..hehe
bkn pe..bila kita preggy ni, kita kdg2 jd x ckp nafas..
kalo tido terlangkup tu kan rasa cam lemas sket..
advisable tido ngiring ler..
nuyui
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Nov 9 2007, 04:23 PM) *
QUOTE(mizzdodolz @ Nov 9 2007, 04:21 PM) *
rsnyer xde apa pn kalo 1st & 2nd trimester tido ngiring n telentang (on ur back)..
jgn tido telangkup je dh ler..hehe
tp nnti bila dh msk 3rd trimester, doktor x galakkan tido telentang tau..
psl time tu perot dh makin besar n berat, bila kita tido telentang,
nnti darah xleh nk bergerak ke kaki psl blkg tu terhimpit..
nnti darah tu patah blk p ke jantung..kan bahaya tu...


sebenarnye sebelum kawin dulu... yan ske tido telangkup..
so takut gak dalam terbiase tu.. skang ni tertido telangkup..
kalau tido terlangkup bahye ye... baby lemas ke?


tk lemas ar....tp nnti bila dh besar..cube ar tido telangkopp
nnti baby tendang2..ehhehehee
mizzdodolz
QUOTE(mama_elin @ Nov 9 2007, 04:24 PM) *
29 yan


mama..perot dh makin besor..
geram nyer tgk..hehehe
mama_elin
QUOTE(mizzdodolz @ Nov 9 2007, 04:27 PM) *
QUOTE(mama_elin @ Nov 9 2007, 04:24 PM) *
29 yan


mama..perot dh makin besor..
geram nyer tgk..hehehe

kiter lawan nak sama2 beso..kekeke
t-ReX
skrg ni aku kalau tido terlentang
rasa krem2 plak kat perut
so terpaksa laa tido mengiring gak..

tp ye laa...time sedar tu leh laa ngiring
dah start lena..terlentang ke, terlangkup ke aku pun x sedar...ekekek
aWeKz^MaNj@
QUOTE(MR.diNO @ Nov 9 2007, 04:25 PM) *
QUOTE(t-ReX @ Nov 9 2007, 04:12 PM) *
yan,

aku dulu 2 kali MIL aku bawak berurut
pastu tgh taun ni aku gi spital kat kg aku
amik darah 2-3 kali, then doc bagik aku
ubat kencing manis. tp aku xde kencing manis tawww
just dlm ubat tu ada something utk fertility.
so aku makan laa ubat tu lam sebulan lebih kot..
x sempat lah appointment kedua...ekekek
alhamdulillah.

kalu tak silap..perempuan kalau kandungan gula dia tinggi..pengeluaran ovum dia kurang sket..sperma tak sampai utk senyawakan benih..
so tujuan mkn ubat kencing manis tuh...
supaya pengeluaran ovum akan jadi lebih banyak..
senang sket sperma laki nk senyawakan benih tuh...
ini info aku dpt dr kwn aku..(dia wat ujian kesuburan ngan doktor pakar sbb dia lum conceive tp masih lg mencuba n mkn ubat)

*maaf...nyampuk sket.. sleep.gif


huhu...
tapi bagus gak info yg encik dino bagi nih...
taula sok yan nak explain kat orang..
t-ReX
QUOTE(mama_elin @ Nov 9 2007, 04:28 PM) *
QUOTE(mizzdodolz @ Nov 9 2007, 04:27 PM) *
QUOTE(mama_elin @ Nov 9 2007, 04:24 PM) *
29 yan


mama..perot dh makin besor..
geram nyer tgk..hehehe

kiter lawan nak sama2 beso..kekeke


4 bulan mmg dah nampak besau ek?

ishhh x sabo nih nak tgk perut memboyot...ekekeke
nuyui
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Nov 9 2007, 04:24 PM) *
QUOTE(nuyui @ Nov 9 2007, 04:22 PM) *
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Nov 9 2007, 04:20 PM) *
QUOTE(nuyui @ Nov 9 2007, 04:18 PM) *
apakah..berapa lame perut puan mengeras?
pernakaahhh puan cube mebelai perut puan yg tgh keras tu?

tak paham den...... unsure.gif



ape yg tk pahamm...bila dia mengeras...belai lh perut tu..tepuk2 sikit ker...nnti dia tk mengeras..nnti baby tu move ke tmpt lainn....heheheheheh


kenapa dia ngeras? dia lenguh kaki ke??


ishH!!...yg keras tu mungkin bontot dia..kepala dia...siku diaa...kan baby berpusing..pusinnggg
mizzdodolz
QUOTE(mama_elin @ Nov 9 2007, 04:28 PM) *
QUOTE(mizzdodolz @ Nov 9 2007, 04:27 PM) *
QUOTE(mama_elin @ Nov 9 2007, 04:24 PM) *
29 yan


mama..perot dh makin besor..
geram nyer tgk..hehehe

kiter lawan nak sama2 beso..kekeke


ala..lmbt lg ler perot kita nk besor camtu..hehehe
aWeKz^MaNj@
QUOTE(mizzdodolz @ Nov 9 2007, 04:26 PM) *
QUOTE(aWeKz^MaNj@ @ Nov 9 2007, 04:23 PM) *
sebenarnye sebelum kawin dulu... yan ske tido telangkup..
so takut gak dalam terbiase tu.. skang ni tertido telangkup..
kalau tido terlangkup bahye ye... baby lemas ke?


xde la bahaya yan..tp nnti x selesa especially kalo perot dh makin besor..
xde la smpi bb lemas pn..tkt yan yg lemas kang..hehe
bkn pe..bila kita preggy ni, kita kdg2 jd x ckp nafas..
kalo tido terlangkup tu kan rasa cam lemas sket..
advisable tido ngiring ler..

tula skang nak bace quran pun kadang sempot napas..
selalu salahkan perot buncit... yela sebab tak tau baby dah beso mane..
tau salahkan lemak jela yg wat sesak nafas.. hehe
whiteangel
QUOTE(nuyui @ Nov 9 2007, 04:18 PM) *
QUOTE(whiteangel @ Nov 9 2007, 04:14 PM) *
QUOTE(nuyui @ Nov 9 2007, 04:08 PM) *
YAN..

ko baru 2 bolan lebey pregnant kann..

perot ade rasa keras...keras tak??? unsure.gif



aahh..
perut sy pun kenkadang mengeras..
adakah cuma sya yg alaminya??
bakal2 ibu lain cemana ehh?? unsure.gif



apakah..berapa lame perut puan mengeras?
pernakaahhh puan cube mebelai perut puan yg tgh keras tu?


erkk!!~ blink.gif
whiteangel
QUOTE(t-ReX @ Nov 9 2007, 04:28 PM) *
skrg ni aku kalau tido terlentang
rasa krem2 plak kat perut
so terpaksa laa tido mengiring gak..

tp ye laa...time sedar tu leh laa ngiring
dah start lena..terlentang ke, terlangkup ke aku pun x sedar...ekekek




ahahaha...
sama la plak ngan aku biggrin.gif
ibu_muda
rofl.gif
mizzdodolz
QUOTE(t-ReX @ Nov 9 2007, 04:29 PM) *
QUOTE(mama_elin @ Nov 9 2007, 04:28 PM) *
QUOTE(mizzdodolz @ Nov 9 2007, 04:27 PM) *
QUOTE(mama_elin @ Nov 9 2007, 04:24 PM) *
29 yan


mama..perot dh makin besor..
geram nyer tgk..hehehe

kiter lawan nak sama2 beso..kekeke


4 bulan mmg dah nampak besau ek?

ishhh x sabo nih nak tgk perut memboyot...ekekeke


aku pn..aku pn..hehehe
tp biasanyer 1st pregnancy ni dh 5 bln ke atas br nmpk perot boyot..
x sabor rsnyer..
aWeKz^MaNj@
QUOTE(nuyui @ Nov 9 2007, 04:30 PM) *
ishH!!...yg keras tu mungkin bontot dia..kepala dia...siku diaa...kan baby berpusing..pusinnggg

hahaha...
manela kite tau...
benda baru 2 bulan..
ingat kot dia takleh ngeras2 lagik..
ibu_muda
QUOTE(t-ReX @ Nov 9 2007, 04:28 PM) *
skrg ni aku kalau tido terlentang
rasa krem2 plak kat perut
so terpaksa laa tido mengiring gak..

tp ye laa...time sedar tu leh laa ngiring
dah start lena..terlentang ke, terlangkup ke aku pun x sedar...ekekek


KALAU TIDO MELENTANG TU SEBENARNYA BABY X ADA X SELESA KAN....CUMA TAK BAGUS UTK TULANG BELAKANG KITA LA... BABY COOL AJE DALAM PEWUT TU....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.