Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Kasut & Sandal
Mesra.net Forum > Arts & Cultures > Fesyen dan Kecantikan
Pages: 1, 2, 3
awek comel
simple n nice voir flat sandal
ctmunirah
i just bought this pair from clarks... last pair... RM298.. wahhhh hari hari aku gi butik clarks kat sunway pyramid untuk try... sampai termimpi2.. tak tipu... sekarang dah jadi hak milik kekal aku... muahhhs.. love clarks
yiyinlah
ASKUM..HE,,HE..STORY PASAL KASUT KTE INGT NK JOIN GAK..
KTE JUZ PKAI KASUT YG DBELI KAT DALAM KATALOG JER..
MCM SATINNI,VESTINO,SPIFFY CAEL DEON DAN MCM2 LGLAH..
DESIGNNYA MMG LATEST N U.2.D..
HARGA PUN MURAH GAK RATA2NYA BELOW 100..
MCM KTE JD AHLI DPTLAH LESS AROUND 20-30%..
KTE MMG SUKE YG JENIS HIGH HEEL PALING KURANG 3 INCI..
BUT RERATA KOLEKSI KASUT KTE BIASANYA 4 INCI KE 5 INCI...
TUMITNYA LAK YG HALUS RUNCING TU..
MMG SUKE SESANGATT..
syima
kaki orang gemok2 ler sesuai pakai kasut tinggi
nampak fit ngan kurus
iznanaziz
QUOTE(pinkygurl @ Dec 1 2007, 10:11 AM) *
sape2 nk share gmbr2 koleksi kasut n sandal masing2 atauon gmbr kasut yg cantik,silala share kt sini..

ni gmbr pinky cari dr internet..

ingatkan kasut pinky. tinggi sgt, tak sanggup nak pakai.
iznanaziz
QUOTE(yiyinlah @ Aug 24 2009, 07:11 AM) *
ASKUM..HE,,HE..STORY PASAL KASUT KTE INGT NK JOIN GAK..
KTE JUZ PKAI KASUT YG DBELI KAT DALAM KATALOG JER..
MCM SATINNI,VESTINO,SPIFFY CAEL DEON DAN MCM2 LGLAH..
DESIGNNYA MMG LATEST N U.2.D..
HARGA PUN MURAH GAK RATA2NYA BELOW 100..
MCM KTE JD AHLI DPTLAH LESS AROUND 20-30%..
KTE MMG SUKE YG JENIS HIGH HEEL PALING KURANG 3 INCI..
BUT RERATA KOLEKSI KASUT KTE BIASANYA 4 INCI KE 5 INCI...
TUMITNYA LAK YG HALUS RUNCING TU..
MMG SUKE SESANGATT..

fuyooo..ni mesti jalan dah gaya ala2 model...
iznanaziz
QUOTE(ctmunirah @ Aug 21 2009, 04:24 PM) *
i just bought this pair from clarks... last pair... RM298.. wahhhh hari hari aku gi butik clarks kat sunway pyramid untuk try... sampai termimpi2.. tak tipu... sekarang dah jadi hak milik kekal aku... muahhhs.. love clarks

cantik.
iznanaziz
QUOTE(awek comel @ Sep 18 2008, 09:59 AM) *
simple n nice voir flat sandal

yg ni simple. ok la.
tp akak tak berani le nak beli pasal, mcm mudah sgt putus.
lagi satu, sandal ni kalau lalu kt tempat berair, sure kaki pun kena rendam sama.
iznanaziz
QUOTE(awek comel @ Sep 11 2008, 11:24 AM) *
vincci nye shoes..ade ke yg nie kt pasaran m'sia??

wahhhh..yg ni cantik. tentu ada kut...kat shopping complex yg besar2....
aku minat.
iznanaziz
QUOTE(awek comel @ Sep 11 2008, 11:25 AM) *
QUOTE(ct85 @ Sep 11 2008, 08:53 AM) *
skrg nie ngah prgnt
so kene la pkai sandle yg ala makcik2 tue...
kihkihkih wink.gif
kasut tumit dilarang sma skali oleh huby ku....
jln pn dh bersepah jek ble xpkai ksut tumit



sgt seswai utk ibu mengandung mcm ct85 smile.gif

cantik. ok la ni, ada bertumit sikit. walaupun pregnant, tp masih boleh bergaya.
iznanaziz
QUOTE(awek comel @ Sep 11 2008, 11:54 AM) *
wah...sgt cantik loh!!fit wif my feet la..nk cari..yeay!!

sori. aku tak minat lak yg ni.
iznanaziz
QUOTE(theblondeme @ Sep 11 2008, 11:56 AM) *

yg ni lak. ok la, tp nampak kaki kontot sb depan dia tutup sikit sgt...
iznanaziz
QUOTE(awek comel @ Sep 11 2008, 12:33 PM) *
huhu..gile kentang!!nk raye nie aku cari kasut2 lak..hehe

yg ni tak berapa minat, nampak jari kaki, segan.
iznanaziz
QUOTE(EidaBird @ Sep 11 2008, 02:48 PM) *
suka shoes yg npk seksi

kasut pertama, lawa gak, kilat. tp kalau putus salah satu jejari dia tu, issssh...
kasut kedua, rimas lak riben kat belakang.
iznanaziz
QUOTE(awek comel @ Sep 18 2008, 09:57 AM) *
voir heels collection..

vincci jugak yg lawa.
iznanaziz
QUOTE(awek comel @ Sep 18 2008, 09:58 AM) *
penggemar heels bertutup..voir collections..

kasut pertama, boleh la tahan.
iznanaziz
QUOTE(newme @ Apr 22 2008, 01:41 PM) *

me ader 1 high heel lebeh krang mcam ni..tp color silver..
simple mcam ni...kesukaan me..heheh

tidak le akuuuuu...
iznanaziz
QUOTE(ChicCikin @ Jun 18 2008, 10:29 AM) *
QUOTE(Friso @ Jun 9 2008, 02:51 PM) *
Friso ada koleksi kasut tinggi tapi dah lama tak pakai coz tak berapa selesa bila berjalan..
Minat sgt2 kat kasut tumit tinggi tapi selalu pakai selipar je bila keluar jalan2..

Utk penggemar kasut bertumit tinggi, di bawah ada info yg patut kita tahu :


FAKTA: Risiko kasut tumit tinggi

• Jejaskan peluang untuk dapat anak
• Punca rambut gugur
• Kasut tumit berukuran 12.7 sentimeter boleh jejaskan organ dalaman dan kesuburan wanita
• Sebabkan leher, lutut, sendi, tulang belakang, bahu menjadi sakit
• Boleh sebabkan pening kepala, gangguan haid

bf aku xsuke aku pakai heels..
skang ni aku curik˛ pakai kalau gi wedding je.
gi keje pakai yg flat..

katernye lps kawen nnt..dia nk haramkan terus aku pakai heels..sbb bahaya.. sleep.gif



bukan apa..nanti kalau jln sama dia, dibuatnya kau terjatuh dgn tumit kasut yg tinggi tu, malu le dia...
syima
i just love high heels kekkekeke
iznanaziz
QUOTE(Adinda @ Apr 23 2008, 02:33 AM) *
kasut Adinda pakai pi keje..hehe..


ala...adinda...kita suka yg ni. cantik.
adhlin
huhu.. dulu pakai high heel.. and then pakai flat..
tapi nak dekat2 raya...flat dah nyeng.. jupe high heel...terus rembat 2 sekali gus.. ingat nak rembat platform skali.. tapi budget utk raye x cukup...
anaxilea
hp is alwaz my peberet...
zahraamuslimahshop
rolleyes.gif

bulan lepas wedding annivesary farah yg ke-5 thn...mula2 dapat hadiah hanphone..pastuh esok nye husband beli kasut nih pulak....

best pakai...

Click to view attachment
JiJaHpOtPeT
QUOTE(syima @ Sep 6 2009, 02:25 AM) *
i just love high heels kekkekeke


mee too....suka yang bertutup semua dan tumit depan runcing...
fewwww.....
Adinda
QUOTE(iznanaziz @ Sep 5 2009, 07:25 PM) *
QUOTE(Adinda @ Apr 23 2008, 02:33 AM) *
kasut Adinda pakai pi keje..hehe..

[img]

ala...adinda...kita suka yg ni. cantik.


hehe..
suka ker..
thanks.. smile.gif
selesa pakai kasut tu..


ni nak pakai raye haritu..

tapi segan pula, takut kawan-kawan terdekat ejek..
depa memang suka ejek..hoho tounge.gif
kesian Adinda nanti..

so pakai ankle boots saja..


ni pakai dalam rumah..hoho wacko.gif

Adinda

ni memang sayang sangat..snake skin effect..(macam gambar atas tadi tu)




kedua-duanya dah diberi kepada my two sisters..
kebetulan pula saiz mereka sama..
harap depa suka + pakai pada aidilfitri tempohari
Adinda
tringin nak beli macam ni..

tounge.gif
yiyinlah
QUOTE(iznanaziz @ Sep 6 2009, 02:24 AM) *
QUOTE(ChicCikin @ Jun 18 2008, 10:29 AM) *
QUOTE(Friso @ Jun 9 2008, 02:51 PM) *
Friso ada koleksi kasut tinggi tapi dah lama tak pakai coz tak berapa selesa bila berjalan..
Minat sgt2 kat kasut tumit tinggi tapi selalu pakai selipar je bila keluar jalan2..

Utk penggemar kasut bertumit tinggi, di bawah ada info yg patut kita tahu :


FAKTA: Risiko kasut tumit tinggi

• Jejaskan peluang untuk dapat anak
• Punca rambut gugur
• Kasut tumit berukuran 12.7 sentimeter boleh jejaskan organ dalaman dan kesuburan wanita
• Sebabkan leher, lutut, sendi, tulang belakang, bahu menjadi sakit
• Boleh sebabkan pening kepala, gangguan haid

bf aku xsuke aku pakai heels..
skang ni aku curik˛ pakai kalau gi wedding je.
gi keje pakai yg flat..

katernye lps kawen nnt..dia nk haramkan terus aku pakai heels..sbb bahaya.. sleep.gif



bukan apa..nanti kalau jln sama dia, dibuatnya kau terjatuh dgn tumit kasut yg tinggi tu, malu le dia...



sdr iznanaziz,

sy dpt petua nie dr salah sorang model yg sy penah keje ngan dia..
ktanya utk elakkan drpd terjatuh2tergelincir semasa pkai high heel..tmbh2 yg 3 inci keatas..kte jgn tumpukn berat bdn kearah tumit...tp lbh memberat kearah tapak kaki depan tue..
bru ler x terjatuh..
maknanyer bla berjalan tu ala2 menjingkit gitu..
yiyinlah

Antara koleksi high heel ku..
ctmunirah


Just bought this clarks bombay black... puas....
yiyinlah

woww!!!rerata member cni sumenyer pkai yg branded jer..
ak punya bli yg dlm ktlg jer..sumenyer rega below 100..
boot jer klu pn cecah above 100..Primavera jer..
tue ak cri yg paling murah..
ak bnyk mende nk kna maintain bulanan..
installment umah,keta,baju,mekap ak lagi..
duit kat mak bapak lg..
maklumler org susah..
income pn bknnyer bnyk..
nk mintak bf support..xde bf lak..he..he
JiJaHpOtPeT
Ritu pi Midvalley, ada sales kasut.
sambar Carlo Rino 2 pasang.
b4 tue dah beli kasut crocodile 1 pasang.
last month beli kat Sogo Giosardi dan Carlo Rino.
bulan sebelum tue beli Cleef 2 pasang.
dan bulan-bulan sebelumnya pun ada jugak membeli

bila kira-kira balik tahun nie aku dah beli 16 pasang kasut!!
tahun nie sahaja...makk oiii...gilaaa-gilaaa...
ctmunirah
QUOTE(yiyinlah @ Oct 12 2009, 07:24 AM) *
woww!!!rerata member cni sumenyer pkai yg branded jer..
ak punya bli yg dlm ktlg jer..sumenyer rega below 100..
boot jer klu pn cecah above 100..Primavera jer..
tue ak cri yg paling murah..
ak bnyk mende nk kna maintain bulanan..
installment umah,keta,baju,mekap ak lagi..
duit kat mak bapak lg..
maklumler org susah..
income pn bknnyer bnyk..
nk mintak bf support..xde bf lak..he..he


kasut mahal penting untuk keselesaan... kaki kena jaga maa....
tapi byk nye kasut mahal dalam market, mahal sebab byk batu batu, bukan sebab selesa dan tahan lama
Adinda
QUOTE(yiyinlah @ Oct 5 2009, 01:52 AM) *
Antara koleksi high heel ku..


geramnyeee..
yang no. 1 & 2 itu.. wahwahh cantiklah.. love.gif
siang_malam
sandal/selipar aku biasanya dr jenama

-polo
-crocodile
-bata
-kdg2 pakai marie claire

lebih selesa..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.