Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Tanda-tanda Hamil
Mesra.net Forum > UMUM > Sembang-Sembang Kaum Ibu & Isteri
Pages: 1, 2, 3, 4
syima
QUOTE(yanzmn^syahrulz @ Jul 1 2009, 12:31 PM) *
Then pasal yanz punya pregnancy pulak.. alhamdulillah sebulan lebih nikah trus lekat.. tp memula tu igtkan kena gastrik sbb yanz mmg ada gastrik, tp tiap kali telan pil gastrik.. mesti muntah balik.. dh dkt 2bulan x period baru test sdiri, then confirm preg.. nasib baik xde alahan ape cume gastrik jer.. tp hubby pulak yg kena alahan, muntah², makan asam, xbleh makan nasi.. mcm² lagi lah...
then masa 1st baby lahir... doc kata kalau kita fully bf.. rahim akan kecut n kita akan lewat period... planning yg tbaik ialah bf spenuhnya... tp yanz pulak.. blum 2bulan dh period balik... then masuk bulan ke3 trus xperiod... anak pulak dekat 4bulan xnak bf langsung... puas dipujuk... xmo jugak... sebulan x period balik igt perubahan hormon lepas bsalin... dkt 3 bulan xdtg jugak check upt sdiri... rupanya pregnant balik... alhamdulillah rezeki lagi...
nasib baik masa bsalin xde masalah apa²... so anak rapat² nih, yanz pun mulalah amik family planning... igt lepas 3-4 thn baru nak preg balik... rupanya hasrat tu tak menjadi... tetiba period xdtg... dah susah hati... mmg xmo preg lg.. kesian anak² kecik lagi... so trus gi kat klinik... ngadu kat doc.. kita yg mngamalkan family planning nih... risiko utk mengandung dlm 0.1% jer utk seluruh dunia... rupanya kes saya ni tgolong dlm 0.1% tuh... so saya nih kira tiap² tahun mlawat klinik sbb preg...
ada juga tpikir nak gugurkan masa mula dulu.. xpuas hati... lepas 3-4kali test siap dgn ultrasound.. confirm preg... akhirnya saya tetapkan dlm hati.. rezeki nih dr Allah... so saya terimalah & bharap baby kali nih sihat hendaknya... Amin...

lg satu... saya mmg x amalkan bf masa preg.. kesian kat anak²... byk bezanya kasih sayang antara ibu dgn anak yg bf dgn yg minum susu tepung... tp apa saya buat... masa mnyusukan tu saya rapatnya baby dgn breast even dia minum susu dr botol... supaya dia tahu... kita sayang kat dia... saya ada dgr cerita dr bidan² dgn org² tua yg mngatakan jgn bf pada anak masa kita tgh preg takut saraf mata anak mudah rosak... Wallahualam...


bidan tu doktor mana ek
edogawaconan
sori terkuor topik biggrin.gif
sapa penah bersalin kt hospital selayang? ok x service dier?

sori again...
sherina_atthira
Pengalaman Sherina masa mula2 pregnant dulu tetiba jea rasa malas, cepat jea letih,
pas2 mulalah bau badan suami busuk, smpi x blh nak dekat, rasa loya sgt, (kecian kat hubby masa tu) eheheh....


jue81
Salam..
Jue org baru kat sini..selama ni juz baca pengalaman2 org lain kat sini tp kali ni nak share cite jue sdiri plak..
Jue dah hampir 6 bulan kawen..tp masih lagi belum ada tanda-tanda utk hamil..sbb sblm nie mmg kalau bersama suami tak penah tunggu atau pikir time subur atau tidak..men hentam ajer..mase mula2 2 bulan pertama kawin,Jue lewat piyed 10 hari..hari kesepuluh tu Jue pg poliklinik utk cek dgn doktor..tp -ve..doktor kate mungkin sbb jue stressed dgn keje or lain2 yg membuatkan period Jue lewat..2 hari lepas tu period pun keluar..

skang ni Jue baru je lewat period 2 hari..sepatutnya 18hb dah datang..tp arini pun masih xde..mungkin terlewat la kot..tp bulan nie mmg jue buat hubungan tem ari tgh subur..betul2 ari bertelor..(rujuk pade internet time2 subur)..jue siap kira hari bile waktu jue subur..tanda-tanda nak period tu skang ni ade..macam sakit perut,kembung perut tp kali ni tekak rase tak sedap..mace berlendir2 n rase cam tak selesa....pastu 4-5 hari sblm tarikh period ..ade kuar cecair jernih dari kemaluan..macam keputihan tp jernih..pastu dalam seminggu ni asyik penat jer..jadi nak baring je..malas nak wat ape-ape....rasa nadi pun macam laju jer tak macam hari-hari biase..bile malam..suhu badan jadi panas smpi hubby kat sebelah tido pun terjaga sbb die ingat Jue demam..tp bile pagi panas tue kurang sket..tp start dari hari tu setiap malam suhu badan Jue jadik panas tibe2..selera makan pun menjadi2..asyik2 nak makan..selalunya..setiap kali nak period..Jue takde rase nak makn sbb sakit perut tu melampau sgt(jue ade senggugut yg teruK)smpi tak terasa pun perut lapar ke tak..tp kali ni senggugut takde cume sakit kat bawah ari-ari tu je .sesekali rase cam tegang di tarik2..n then jue jenis yg kurang minum air..,tp lately kerap nak kencing..macam org yg kuat minum..asyik2 penuh je pundi kencing tue..bab perubahan payudara..sesekali ade la terasa sakit kat sekitar payudara n puting..rase cam berdenyut2..lepas tu ade rase sakit pinggang..kepala pun kadang2 jadi cepat pening

jue takut nak wat UPT sbb penah lewat period 10 hari dan keputusannya -ve..takut jugak kalo kali ni -ve lagik..takut kecewa sbb jue n suami mmg nak sangat2 ade baby..nak bagi cucu pertama kat mama n abah jue..

hope ade kawan-kawan yg bleh tolong bagi pendapat..terima kasih...
smile.gif




::Jue81::

babyfiena
... erm kita masa 1st pegnen dulu... tak rasa pepe tanda.. cuma pening sket je..
ingatkan pening sebab travel every week dari kajang ke melaka...
tapi bile gi check..pegnen rupanya...ehehe..

... ni yang 2nd ni... tetiba jek takleh makan benda² yang faveret sebelum ni...
rasa gak pelik.. benda² tu sme bau busuk? ehehe... pah tu..mula rasa letih... pening.. loya...
pastu..naluri pon leh rasa yakin yang kiter ni pegnen...dan alhamdulillah..
memang konfem pegnen.. epi sangat.. tapi... berbeza sungguh ngan dulu...
dulu steady jek... skang ni..letih ya amat... ehehehe... blink.gif
jue81
salam..smlm jue try wat ujian UPT kat umah..petang dalm kul 4.30..tester tu menunjukkan ade 2 line tap yg satu lagi tu sama-samar..tp kalo tengok dari jarak biase mmg nampak la line tue..cume kaler die pudar sket..malam td...jue try buat lagi..pun keputusan yg same..adakah jue pregnant??kalau line samar-samar macam tu..boleh ke dikatakan pregnant..??ade tak sape2 yg pernah alami benda yg same..tolong explain..terima kasih
pepatung
QUOTE(jue81 @ Aug 22 2009, 11:15 AM) *
salam..smlm jue try wat ujian UPT kat umah..petang dalm kul 4.30..tester tu menunjukkan ade 2 line tap yg satu lagi tu sama-samar..tp kalo tengok dari jarak biase mmg nampak la line tue..cume kaler die pudar sket..malam td...jue try buat lagi..pun keputusan yg same..adakah jue pregnant??kalau line samar-samar macam tu..boleh ke dikatakan pregnant..??ade tak sape2 yg pernah alami benda yg same..tolong explain..terima kasih

rasenye baik rujuk pada pakar untuk dptkan kepastian..
jue81
hye semua.. give_rose.gif
dekat 2 minggu jue tak mengomel kat sini..
sambungan dari kemuskilan jue tempohari...semuanya dah terjawab..
selepas 5 kali wat pregnancy test sdiri kat umah..n result yg same jugak keluar...
akhirnya hubby bawak jue g klinik..
n doktor dah sahkan jue hamil 5 minggu++...skang nie..dah nak masuk 7 minggu...
alhamdulillah..tercapai jugak impian jue n suami utk dapat baby..setelah hampir 6 bulan berumahtangga..
keputusan tu plak jue dapat sehari sebelum berpuasa..syukur alhamdulillah.. rolleyes.gif
pepatung
QUOTE(jue81 @ Sep 4 2009, 02:49 PM) *
hye semua.. give_rose.gif
dekat 2 minggu jue tak mengomel kat sini..
sambungan dari kemuskilan jue tempohari...semuanya dah terjawab..
selepas 5 kali wat pregnancy test sdiri kat umah..n result yg same jugak keluar...
akhirnya hubby bawak jue g klinik..
n doktor dah sahkan jue hamil 5 minggu++...skang nie..dah nak masuk 7 minggu...
alhamdulillah..tercapai jugak impian jue n suami utk dapat baby..setelah hampir 6 bulan berumahtangga..
keputusan tu plak jue dapat sehari sebelum berpuasa..syukur alhamdulillah.. rolleyes.gif

tahniah!
ayesha82
bestnyer baca posting happy kat sini...

sy pun nak anak jugak tp... cray.gif
sHaHbaik
QUOTE(yanzmn^syahrulz @ Jul 1 2009, 12:04 PM) *
Salam,

yanz ahli baru kat sini.. sblum nih just bace je ruangan forum mesra ni, tp xdelah spai nak register jd ahli..
btw, bila tbaca kisah kengkawan.. rasa mcm sama² nak share story gak..

pasal yg susah nk pregnant tu teringat kakak ipar yanz dulu pun 2tahun kawin tp xjugak pregnant, slalu lewat period n ada tanda² kehamilan tp sebenarnya xpregnant pun.. cuma kalau kita terlalu fikirkan sgt n tlalu inginkan sgt anak, hormon ke arah kehamilan tu akan blebihan dlm badan wlaupun kita x hamil.. then ada sape ntah suggest dia pegi kat klinik aminah kat pandamaran, klang.. doktor aminah tu baik sgt, dia cuci rahim sbb doc tu kata darah kotor bketul dlm rahim sbb tu period slalu lambat n susah lah nak pregnant kalau ada ketul darah lagi dlm rahim.. then doc bg pil kesuburan utk ransang benih keluar lebih byk supaya risiko preg lebih cpt sbb dia kata dia nak sgt pregnant... x spai sebulan trus lekat, dpt kembar x seiras.. pastu ramailah org pakat tanya kat mana dia gi buat rawatan kesuburan tu... hihi... rezeki masing² kan...


errr mahal x gi klinik aminah ni? bape ek dia cas?
syima
jangan stress2 sangat nak anak ni
nanti tak lekat

jue81
QUOTE(pepatung @ Sep 4 2009, 03:34 PM) *
QUOTE(jue81 @ Sep 4 2009, 02:49 PM) *
hye semua.. give_rose.gif
dekat 2 minggu jue tak mengomel kat sini..
sambungan dari kemuskilan jue tempohari...semuanya dah terjawab..
selepas 5 kali wat pregnancy test sdiri kat umah..n result yg same jugak keluar...
akhirnya hubby bawak jue g klinik..
n doktor dah sahkan jue hamil 5 minggu++...skang nie..dah nak masuk 7 minggu...
alhamdulillah..tercapai jugak impian jue n suami utk dapat baby..setelah hampir 6 bulan berumahtangga..
keputusan tu plak jue dapat sehari sebelum berpuasa..syukur alhamdulillah.. rolleyes.gif

tahniah!



thanx kak pepatung...syukur kehadrat Ilahi...Amin.. drinks.gif
elysa201
cray.gif huhuhu..sedih..last Friday kiter baru jer abortion..tp doctor & my hubby ckp maybe ni semua ade hikmahnyer..
maybe janin tu x sehat..doctor ckp nasib baik semua ketulan darah dah completely keluar & xpayah cuci..
coz baru 2weeks umurnyer.. dah menjadi tp tak lekat laa kata org..InsyaAllah cuba lg boleh lekat..
sbb2 utama kata doctor & my mum :-

1. pakai high heels terlalu kerap & lama
2. badan terlalu lemah
3. pemakanan terlalu masam/pedas/msg/tajam
4. terlalu lasak
5. terlalu kerap naik turun tangga

so, ladies jaga laa diri anda.. good.gif
pepatung
QUOTE(elysa201 @ Sep 8 2009, 04:01 PM) *
cray.gif huhuhu..sedih..last Friday kiter baru jer abortion..tp doctor & my hubby ckp maybe ni semua ade hikmahnyer..
maybe janin tu x sehat..doctor ckp nasib baik semua ketulan darah dah completely keluar & xpayah cuci..
coz baru 2weeks umurnyer.. dah menjadi tp tak lekat laa kata org..InsyaAllah cuba lg boleh lekat..
sbb2 utama kata doctor & my mum :-

1. pakai high heels terlalu kerap & lama
2. badan terlalu lemah
3. pemakanan terlalu masam/pedas/msg/tajam
4. terlalu lasak
5. terlalu kerap naik turun tangga

so, ladies jaga laa diri anda.. good.gif

la ye ke...tak pe la cuba lg ye..
ehmmm makan masam ngan tajam tu mmg la kalo blh elok elakkan...
tp yg pedas tu pun same ke?
elysa201
QUOTE(pepatung @ Sep 8 2009, 03:05 PM) *
la ye ke...tak pe la cuba lg ye..
ehmmm makan masam ngan tajam tu mmg la kalo blh elok elakkan...
tp yg pedas tu pun same ke?



tulaa pasal my mum ckp jgn mkn yg terlalu extremely pedas..
sikit2 tu takper..
pepatung
byak hal gak la ye yg kene pantang kalo nak dpt bby ni..
tak pe pas ni dah tau apa yg blh ngan tak blh amik...
elysa201
tulaa pasal..tak sedar pun dah "ade" kat dlm perut nih..tu yg buat cam biasa je tu..
dah 5 hari lewat period..mmg dah ade laa doctor tu ckp..
last2..ari ke7 tu perut cramp sesgt & bleeding byk sesgt2 rase nk pitam & keluar seketul darah..
adeh..sedih tul..
Khayty
best yea....saya teringin nak baby lagi...
dulu mak bidan yg cuci uri kata,leh dapat 5..ha ha
rasanya peluang nak dapat yg ke 4 dah lepas...
ikut kiraan kalendar cina aku patut dapat baby tahun ni
dan boleh dapat baby girl before oct..
dah terlepas daa...
tak per...leh dapat peluang akhir..sorang jerk lagik baby..
aku rasa kalau yg girl dah terlepas,maybe kali ni still lelaki..
tapi bayang bakal ayah tak nampak pun lagi..ha ha
bila pikir2 balik,elok gak cam ni...badan aku dah slim..yauww...sejak dec dah hilang 9KG....best2...
elysa201
Ade petua2 or pantang2 utk jaga & bg senang melekat tak?

Nak start jaga balik nih.. rolleyes.gif
pepatung
QUOTE(elysa201 @ Sep 8 2009, 05:40 PM) *
tulaa pasal..tak sedar pun dah "ade" kat dlm perut nih..tu yg buat cam biasa je tu..
dah 5 hari lewat period..mmg dah ade laa doctor tu ckp..
last2..ari ke7 tu perut cramp sesgt & bleeding byk sesgt2 rase nk pitam & keluar seketul darah..
adeh..sedih tul..

cepat gak la dpt tau...
aku ni ntah brape bulan dah...hahhaha pasal period tak teratur kene tunggu pas raya baru leh scan...
adoi la...mintak2 selamat la semuanya..dah lama lak tu tunggu...
jue81
QUOTE(elysa201 @ Sep 8 2009, 04:41 PM) *
QUOTE(pepatung @ Sep 8 2009, 03:05 PM) *
la ye ke...tak pe la cuba lg ye..
ehmmm makan masam ngan tajam tu mmg la kalo blh elok elakkan...
tp yg pedas tu pun same ke?



tulaa pasal my mum ckp jgn mkn yg terlalu extremely pedas..
sikit2 tu takper..



depends on diri masing2 gak..
mama jue dulu mase pregnant adik jue yg bongsu..1st trimester asik minum coke n pepsi jer...die jadik ketagih..
but...alhamdullillah..adik selamat dilahirkan seberat 3.2kg...n now dah berusia 18 thn dah..
macam jue sdiri..mase mule2 pregnant aritu..bleh kate dlm seminggu..ari2 makan laksa..pastu makan pizza..yg ade nenas lak tue..mase tu rase2nya dah 3-4 minggu kut janin dalam perut sbb jue dapat tahu pregnant mase 5 weeks..skang dah 2 bulan(8 minggu ++) dah..syukur la xde jadik ape2 lagik..cume skang nie tgh melayan mownink sickness n pening2...tu je la..
hopefully baby jue akan lahir dgn selamat dan sempurna...
InsyaAllah...

jue81
QUOTE(elysa201 @ Sep 8 2009, 05:40 PM) *
tulaa pasal..tak sedar pun dah "ade" kat dlm perut nih..tu yg buat cam biasa je tu..
dah 5 hari lewat period..mmg dah ade laa doctor tu ckp..
last2..ari ke7 tu perut cramp sesgt & bleeding byk sesgt2 rase nk pitam & keluar seketul darah..
adeh..sedih tul..



betul ker 5 hair piyed lewat leh dapat taw dah..??
jue penah lewat 20 hari..tp last2 datang piyed..
perut cram n mmg bleeding byk sgt...n mmg pitam pun smpi demam2..
dokter kate tu bukan gugur..cume masalah hormon..
maybe lewat piyed sbb stress keje or penat sgt2...

yg skang nie..yg jue pregnant skang nie..
tau pun lepas dekat 2 minggu lewat...
wat pregnancy test sdiri..+ve..
then baru g jumpe doc..doc bitau dah 5 weeks..

kire bagus la kalo taw awal..senang nak jaga..
sbb slalunya dah dekat2 nam masuk 1 bulan lewat..baru leh detect..macam lambat detect tu yg sempat main bola jaring lagik 2 minggu sblm g jumpe doktor tue....meloncat2 terkinja2..nasib baik x jadi pape....alhamdulillah..
intan_yani
dulu masa mula2 preg.masa tu tak tau la brapa minggu.i tak tau lgsg masa tu..i tak leh bau deodorant yg i pakai sendiri.lepas makan mlm i berus gigi pastu keluar balik ape yg i makan tu..i pun rasa pelik..pas tu bila makan kat kedai mesti tak habis.sebab rasa kenyang sangat.
pastu period dh lewat 1minggu. i suruh husband beli pregnancy test tu. pastu i check mmg ada double line..mcm tak percaya je.. esoknya husband beli lg 2 prengnancy test brand lain2 plak. bila check ada double line jgk..i tak puas hati jugak esoknya terus gi jumpa doc..bila doc cakap i preg. i rasa nak lompat peluk doc tu..seronok sangat. yahoo.gif tp doc tu lelaki.. 2thn tunggu baru preg. skrg ni baby pun dh umur 2thn..
WQJ LC
QUOTE(elysa201 @ Sep 9 2009, 10:36 AM) *
Ade petua2 or pantang2 utk jaga & bg senang melekat tak?

Nak start jaga balik nih.. rolleyes.gif


mnum gam byk2 mlekat la..
xpn tmpal je plster kat bwh tu..hehe
sHaHbaik
QUOTE(WQJ LC @ Sep 18 2009, 08:35 AM) *
QUOTE(elysa201 @ Sep 9 2009, 10:36 AM) *
Ade petua2 or pantang2 utk jaga & bg senang melekat tak?

Nak start jaga balik nih.. rolleyes.gif


mnum gam byk2 mlekat la..
xpn tmpal je plster kat bwh tu..hehe


errr ni nak lekat kan apa ni? rolleyes.gif
ola oli
oli takde tanda2 ape..
tp hati n perasaan kata ade sumting inside..

check n btol.. jumpe doc dia confirmkan da 5 weeks..
alhamdulillah..
kama_ina
Salam.. sy kawin dh nk masuk 10 bln... awal2 kawin lg mmg harap pregnant cepat. tp smpai skrg rezeki tu blm ade lg. frust je every month... so, skrg ni sy dh malas dh nk pikir sgt psl pregnant... kalu every month dh ade tnde2 nk period, dlm hati ni leh gak la berbisik 'biar je la dia nk dtg... nk buat mcmane, blum rezeki lg'...

since kawin my period dh start x teratur.. sblm kawin maintain 27-28 cycles.. lps kawin ni dh jadi 31 @ 37 days... org kata normal.. nk stabil hormon... lama2 tu dh jadi x heran kalu period lambt... (tp dlm hati masih penuh harapan :-) ) ada org kata setgh2 simpton awal kehamilan sama mcm nak period.. mcmtu gak la sy rasa... sakit breast, pinggang, mual... tut.. tut.. lps tu period.. tapi mcmane pun kena terima gak.. itu dh ketentuanNYA.. maknanye kena trus berusaha.. mesti selalu pikir positif..

masa nk masuk minggu ke-2 bln puasa (29/08/09), sy dan suami accident.. sy masa tu duduk seat belakang.. adik ipar duduk depan... nak jadikn cerita.. ade kereta laju dari belakang sodok kereta hubby... sudah tentu sy yg kena dulu... Alhamdullillah xde ape yg teruk sgt... sy kena jahitan di bahagian kepala... dn crack di bahagian tulang pinggul... bila pikir2 balik mungkin ade sbb agaknye Tuhan x bg sy pregnant lg... andai kata sy pregnant elok2 lps kawin tu dah tntu masa accident tu sy masih belum bersalin.. boleh jadi hentakan kuat yg sy kena blh bahayakn kandungan... mungkin itu hikmahnya...

skrg sy nntikn period sy yg seterusnya (september punye period).. yg ni mmg suspen.. tp xde harapan tinggi sgt.. cycle period sy dh masuk hari ke-40... sakit breast dh start last 2 days terutamanye belah mlm.. xtau la tu tnda nk period @ dh mengandung.. nak buat test rasanye blum ade kekuatan lg... kekadang tu blh over terpikir gak, period jd problem sbb accident tu ke.. ade ke org face problem mcmni... ape2 pun sy nk tunggu smpai habis bln sept ni... InsyALLAH, nnti sy update kt sini..

Untuk bakal2 ibu yg tgh berusaha nk mengandung.. selalu pikir positif k... mungkin ade hikmah knp Tuhan xbg lg rezeki tu...mesti ade sebab.. DIA tahu kita hamba DIA yg layak menerima ujian ini... make sure terus berusaha...

rolleyes.gif
newnur
QUOTE(ayesha82 @ Sep 4 2009, 03:38 PM) *
bestnyer baca posting happy kat sini...

sy pun nak anak jugak tp... cray.gif


lol nape nangis tu.. happy.gif
msshie_leez
ai...
sy firstime join forum nie..
sy dh 2 tahun kawin
bln ni sy nyer period dh lewat 4 hari,paling lewat pn biasanye 1 hari je tp jrg sgt lewat..
biasa kitara dl 27-28 jer..breast dh 2 minggu lebih sakit & bengkak,
biasanye 1 week be4 period jer bengkak.
lately tdo mlm x lena.bdn pun rasa lemah.baru jap td test tp ader 1 line jer.4 hari tue bo detect ke pregnant x?
agaknye bape hari lg sy nk kena test lagi sekali..?
tolong la jawab...
Nama Nama Islam
QUOTE(msshie_leez @ Oct 11 2009, 07:29 PM) *
ai...
sy firstime join forum nie..
sy dh 2 tahun kawin
bln ni sy nyer period dh lewat 4 hari,paling lewat pn biasanye 1 hari je tp jrg sgt lewat..
biasa kitara dl 27-28 jer..breast dh 2 minggu lebih sakit & bengkak,
biasanye 1 week be4 period jer bengkak.
lately tdo mlm x lena.bdn pun rasa lemah.baru jap td test tp ader 1 line jer.4 hari tue bo detect ke pregnant x?
agaknye bape hari lg sy nk kena test lagi sekali..?
tolong la jawab...


Cuba tunggu at least 1 week. Mungkin lebih jelas lagi line tu.
ustazmuda


Saya ada satu berita baik bagi mereka yang belum dikurniakan cahayamata.

Sempena dengan Bulan Jun sebagai Bulan Kesedaran Kesuburan Antarabangsa (World Fertility Awareness Month) satu panduan lengkap ilmu-ilmu tentang kesuburan telah dilancarkan dalam bentuk ebook. Ebooknya bertajuk ‘Rahsia Mudah Hamil’. Ia ditulis oleh sepasang suami isteri yang pernah mengalami masalah yang sama sebelum dikurniakan zuriat. Ini telah menggerakkan mereka untuk membuat satu kajian yang mendalam terhadap ilmu-ilmu tentang kesuburan. Oleh kerana kedua-dua mereka berkelulusan Ijazah Sarjana Muda dalam Bidang Genetik dan Sains Pemakanan, bukan menjadi suatu masalah bagi mereka untuk mendapatkan maklumat-maklumat dari sumber-sumber yang jarang dicapai oleh kebanyakan orang.

Apa yang menariknya, mereka telah membuat kajian selama 3 tahun sehingga terhasillah suatu bentuk penulisan yang saya rasa merupakan satu sejarah di Malaysia kerana menurut penulis, setakat ini tidak pernah ada satu pun buku lebih-lebih lagi ebook yang ditulis khusus untuk golongan yang sukar dapat zuriat.

Hasil kajian mereka selama 3 tahun itu, mereka telah berjaya menghasilkan satu ebook setebal kira-kira 300 m/s yang penuh dengan informasi dan panduan yang praktikal. Tetapi oleh kerana terlalu tebal, mereka telah mengeluarkan 1 bab dari ebook tersebut untuk diterbitkan sebagai ebook yang kedua nanti. Walaupun begitu, ebook Rahsia Mudah Hamil masih cukup tebal bagi kategori ebook sebab ia berjumlah 212 m/s.

Daripada 212 m/s ebook Rahsia Mudah Hamil itu, penulis telah memetik satu bahagian dari ebok tersebut sebanyak 23 m/s dan diberikan secara percuma dalam bentuk report yang sangat praktikal bertajuk ‘Mengesan Kesuburan Dengan Kaedah BBT’. Ia mula diedar sejak Oktober 2008 dan sehinga Mei 2009 dan telah dimuatturun dan dibaca oleh 1426 orang. Dalam tempoh tersebut, beliau menerima beberapa email daripada pembaca yang memberikan pengakuan ikhlas mereka bagaimana dengan report percuma 23 m/s tersebut, dengan izin Allah swt mereka telah berjaya hamil anak pertama.

Ya..itu hanya 23 m/s. Bagaimana pula dengan 212 m/s. Kata penulis, beliau yakin setiap orang yang membeli Ebook Rahsia Mudah Hamil, sudah pasti mereka akan membeli ebook susulan kedua mereka nanti.

Yang paling menakjubkan, penulis telah membongkarkan sebanyak 15 kaedah untuk mengesan hari-hari subur bagi meningkatkan peluang kehamilan. Sesuatu yang sangat-sangat jarang diketahui oleh semua orang. Semuanya didapati dari sumber-sumber kajian saintifik seperti buku rujukan luar negara dan jurnal-jurnal perubatan.

Sebenarnya banyak lagi intro tentang isi kandungannya, kalau anda mahu tahu lebih lanjut, apa kata anda singgah sebentar ke Laman Jualan ebook Rahsia Mudah Hamil di

http://www.mudahhamil.com/index.php?ref=hamil03

http://www.mudahhamil.com/index.php?ref=hamil03


Di laman jualan tersebut terdapat ulasan mereka yang diberi peluang untuk membacanya lebih awal. Kesemua mereka benar-benar kagum dengan isi kandungan ebook tersebut.

ikhlas,

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.