Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Set Bersalin
Mesra.net Forum > UMUM > Sembang-Sembang Kaum Ibu & Isteri
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
ayu redland
kalo amik dua2 kang jadi aneroxia la pulok!!!hehe..terlebih dos.
angah_nqb
amik dua2 tp mkn satu2 la yang.. gilos kang mkn dua2...
hahaha... cm nona roguy tuh takde kan pilis param nih.. amway ada rasanye...
ayu redland
ayu pun tak tau sebab tak penah try and survey about nona roguy..
tapi kan. hati dah berkenan dgn amway... tak tau la nanti dekat2 nak beli terbeli yg lain pulok... utk bengkung, ayu dah ada bengkung leesa formula.. koleksi bengkung lepas bersalin..(chewah) dah ada 3 termasuk yg leesa.. dua lagi tu yg org kampung jual. kawan mak... tak ambik kang, takut terasa hati... tapi susah sikit sebab kena ada org yg tolong pakaikan.
angah_nqb
oo.. bengkung org kg yg panjang tuh ek..
mmg kene org tolong pulas kan kita.. kekkee
bermeter2 panjang... angah pun amik leesa formula nye bengkung..
ayu redland
ha'ah yg tu la... bengkung yg leesa senang nak pakai kan? tambah pulak bila time kita sorang2 duk rumah. masa 1st baby, ayu bersalin kat kg.anak no2, ayu bersalin kat rumah sendiri. mak mentua ada temankan dalam seminggu.tapi, ayu tak nak menyusahkan dia jaga ayu masa pantang. kebetulan ayu bersalin anak no2 masa cuti, 16 dis. so hubby mmg ada kat rumah.kami ni chekgu...so, hubby yg jaga makan pakai. berurut and bertungku ada makcik kat situ dtg rumah..MIL just dtg masa siang je. nasib baik rumah dekat jugak. 5 minit dgn keta.mlm dia balik rumah. after 2 weeks, sekolah dah bukak then, tingallah ayu dgn new baby jer.. anak sulung MIL yg jaga.
D'feesa
Ayu pernah guna set ammy 60 day tu turun brpa kg after delivery?Sy b4 ni decide nk beli nona roguy, tp ntah mcm mn plak leh berminat kat sendayu tu..padahal dh beli pun phytonatal nona roguy yg 180 tablet tu..rege leh tahan gak..tp mujur baru beli yg itu jer..hurm,dulu cam serik jer guna leesa sb sembelit, kali ni sy xanak la sejarah berulang kembali..xmau dah nangis dlm toilet sb tu...huhuhuhu...tu yg kalau boleh nak cr set yg betul2 dpt memuaskan hati laa...tp ayu n angah minat amway ya ok ker set tu?
ayu redland
QUOTE(D @ Feb 13 2009, 07:55 PM) *
Ayu pernah guna set ammy 60 day tu turun brpa kg after delivery?Sy b4 ni decide nk beli nona roguy, tp ntah mcm mn plak leh berminat kat sendayu tu..padahal dh beli pun phytonatal nona roguy yg 180 tablet tu..rege leh tahan gak..tp mujur baru beli yg itu jer..hurm,dulu cam serik jer guna leesa sb sembelit, kali ni sy xanak la sejarah berulang kembali..xmau dah nangis dlm toilet sb tu...huhuhuhu...tu yg kalau boleh nak cr set yg betul2 dpt memuaskan hati laa...tp ayu n angah minat amway ya ok ker set tu?


after delivery anak sulung, ayu dapat turun 20, dari 58kg ke 78kg masa nak bersalin, then after 2months, dpt balik berat bdn 58 kg. tapi setahun je lah, then weight gain jgk coz ayu ni jenis suka makan. dlm 60 kg boleh maintain... hehehe..
tapi kan, masa 2 anak tu pun ayu sembelit jugak. 2,3 hari baru buang. tu pun kena makan ubat nak suruh buang. masa nurse g check, ayu mintak ubat nak senang buang, dia bagi, tanya dia ada effect tak, then she said, takde apa2... pasal yg amway tu pulak, ayu mmg tak pernah cuba.. tertarik tu pun bila baca dlm room ni... ramai yg kata bagus...dia just 40 days. tapi tak kisahlah, kita boleh makan yag lain pulak...
ayu redland
feesa, ayu baru teringat, masa ayu ke kedai jamu, tauke kedai ada duk borak2 dgn customer dia. pasal leesa formula...then, dia cakap dia makan henim(produk leesa yg nak kurangkan berat bdn) masa dia dlm pantang 30 hari... senang nak buang dia kata. then, kita pun menyampuk lah, lagipun dah biasa jugak dgn tauke tu..tanya dia, tak de effect dkt baby ke? dia kata takde pun... so, ayu pun tak berani nak cakap la whether boleh makan ke tak henim tu masa pantang... ada sapa2 yg penah guna henim masa pantang tak kat sini?
D'feesa
Ya ker ayu..td ada member suruh try set bersalin ibu halimah (jamu mak dara tuh), tp sy ckp la set tu kan baru kuar ja,xtau apa feedback org yg penah guna sb baru di pasaran dlm few month ja.. tp dia kata jamu mak dara mmg ok sgt laa,dpt kempiskan perut( dia guna n amalkan)..so dia agak set bersalin pun ok gak kot..xtaulah ayu..dah konfius nie..due 070509 ni..
pegi scan bebaru ni uri dok bwh,doktor xbg buat keja berat2 dah..eee..takut gak kot terbersalin awal dr due.. oops.gif
kitiket
pening gak nk pk set bersalin ni..
kiti due 2204 ni..
kakak ipar dh belikan set HPA..
ade sape penah pakai ke set ni?
kalau ader leh kongsikan cemana resultnye...
honeynuyun
QUOTE(kitiket @ Feb 23 2009, 02:21 PM) *
pening gak nk pk set bersalin ni..
kiti due 2204 ni..
kakak ipar dh belikan set HPA..
ade sape penah pakai ke set ni?
kalau ader leh kongsikan cemana resultnye...




nuyun tak pernh guna set hpa ni..

tp dlm pntang skrg ni,nuyun guna set nona oguy.

mmg eloklh..tak pernh ada sembelit..

luka pun cpt elok..
chik
zura oo zura....krim yg xnk bg stretchmark tuh x efek ke kat bb dlm perut?
chik dl gn nona roguy, agak pns la jamu dia sbb klu ikut arahan kat botol tu mkn 2 biji skali, tp ms 1st time chik mkn trs ank cirit birit ke pns tah bdn dia, tp ada efek ke dia la, pastu kurngkan dos, amek 1 je ok la...x sembelit, lawas sgt lak...huhu..x dan2 nk p toilet...

yg 2nd nih plan nk amek mustika ratu, hari tu tgk kat tv mcm bes je...lg pon mmg dr zaman stadi dl dok gn produk mustika ratu, smpai mmbe ckp chik ni leh jadi duta mustika ratu..huhu
ibu_muda
chik, crim yang x nak bagi strechmark tu x ada efek kat bb...sebab sapu luaran jer... memang khas untuk ibu mengandung ler...kawan2 zura kat office ni guner ok ajer sampai delivey biggrin.gif and mmg perut diaorg x ada strechmark langsung. huhu~~
cikbooboo
salam.....

im new here.....

nak tanya pasal minyak urut tok pwot.....minyak apa yg bagus ek.....
takot gak main beli kang effect pada baby.......



Mazlin
QUOTE(cikbooboo @ Mar 3 2009, 12:24 PM) *
salam.....

im new here.....

nak tanya pasal minyak urut tok pwot.....minyak apa yg bagus ek.....
takot gak main beli kang effect pada baby.......





untuk perut ibu ke perut baby???
cikbooboo
tok mummy dia ler..... clapping.gif


InvisibleGurl
IG guna tropical herbs.. amway punya.. okay la.. tu pon kakak yg cadangkan..
tyharsu
QUOTE(D @ Feb 13 2009, 07:55 PM) *
Ayu pernah guna set ammy 60 day tu turun brpa kg after delivery?Sy b4 ni decide nk beli nona roguy, tp ntah mcm mn plak leh berminat kat sendayu tu..padahal dh beli pun phytonatal nona roguy yg 180 tablet tu..rege leh tahan gak..tp mujur baru beli yg itu jer..hurm,dulu cam serik jer guna leesa sb sembelit, kali ni sy xanak la sejarah berulang kembali..xmau dah nangis dlm toilet sb tu...huhuhuhu...tu yg kalau boleh nak cr set yg betul2 dpt memuaskan hati laa...tp ayu n angah minat amway ya ok ker set tu?



assalamualaikum.. tumpang lalu... sya org baru kat sini.. nak kongsi skit jerk
try laaa lacto fiber from tupperware. saya bersalin mmg makan tu.. alhamdulillah.. masa kat spital tu pun dah membuang..huhuhuh.. insyallah.. before pun saya sembelit gak.. takutnya laa nak membuang.. klu nak saya leh bg diskaun skit.. lacto fiber ni bukan bagus utk sembelit jerk.. buasir pun ok gak...byk lg kelebihan dia..
hotlady
To me...

my 1st baby i guna mmg traditionally datang dari kampung. i beli dekat bidan kg. makcik i yg prepare semuanya. ada rempah (jamu), pilis, berbedak, berurut, bertungku, berbengkung, makan n everythin'...mmg best n badan rasa sedap...tapi tuelah...yang tak tahan minum jamu anak jadi panas even makan sikit jea. anak i cirit birit...muka dia naik merah mungkin panas kot coz i breast fed....jumpa doktor dia suruh stop makan jamu....then berbedak pulah anak i asyik batuk...maybe kena habuk bedak....bila i taknak pakai makcik bising...cakap nanti badan masuk angin etc...hubby pun cam bengang jer...makcik siap cakap lagi org lelaki mmg...nnti kalau main dah tak best cari lain....badan kita nak guna lama....

N...bila i guna set bersalin jamu makdara...makcik i tutup mulut....yg bestnyer makan jamu makdara dengan cara ampu payu dara mmg berkesan.my 2nd baby tak panas...i pun ok....lepas pantang i still mengamalkan set jamu makdara...kerja dalam office mmg penat...n lesu. alhamdulillah dengam jmd i dah tak rasa penat mcm sebelum nie. hubungan dengan hubby hmmm...makin hebat...dek kerana rasa teruja dengan produk nie, now alhamdulillah i jadi dealer. yang bestnyer dapat tolong orang yang banyak masalah dalam wanita n juga lelaki......nnti i update lagi khasiat n kehebatan jamu makdara....
mamysarah
mamy dulu masa dalam pantang mamy guna sendayu tinggi....mmg best la.....dalam masa 2 bulan berat mamy turun jadi 65kg...dari 85kg...
berat pun mantain sampai sekarang.....lagipun ubat sendayutinggi ni mmg banyak membantu untuk perbanyakkan susu badan....
harga dia kalo 1 set tu dalam rm400 rasanya......tapi puas hati la sbb lepas jer pantang badan kurus...segar...buat kerja ligat pun tak terasa mengah ke
letih ker.....pas ni kalo bersalin lagi skali mmg nak guna sendayu tinggi lagi..
yaznewish
salam semua...
yazne just nak kongsi...masa bersalin anank 1st tak makan apa2 pun...aderlah mak bidan tu bagi jamu buatan sendiri..tapi tak leh makan panas sangat..kulit macam terbakar..pas tu anak kene kuning...tersangatlah tinggi..sampai kene tahan hospital...
anak kedua ni masa lepas bersalin minum air akar kayu...mak cari dari kampung...pas tu..lepas tu baru testing guna produk al-jabbar...'jus cinta, jabbar weight & ayuni'...kiranya untuk healing & slim ler..alhamdullilah...berat btul2 turun....dulu berat 62kg...memang chubby btull...sekarang ni 54kg...yazne nih memang jenis susah nak turun...kalau naik senanglah...
rezamahdami
my wife pakai salindah..wat masa ni alhamdulillah xde ape2 masalah..
lagi satu dia makan transfer factor chewable.
mysaraqarishta
Mysara Qarishta Collections menawarkan kepelbagaian dalam busana muslimah bagi pilihan peribadi anda ataupun sebagai hadiah/cenderahati buat yang tersayang. Untuk maklumat lanjut kunjungi kami di www.mysaraqarishta.blogspot.com
smile_queen
maleh nk baca topic dari mula..nak posting trus je..hehe

sq lam pantang anak sulung dlu guna produk homeopati..jenama ape tah..x glamer pun..
ni yg ke-2 ni cdg nk guna set homeopati gak..yang salindah tu..
kwn sq rekemen..dia kata set ni start dr peknen 3 bulan smpi abis pantang 40hari..rege 360 je..
cam berkenan je..ditambah lagi dgn loya2 ku thp gaban ni..
smpi minum air masak pun muntah..rase cam nk bli je set ni..leh ilangkan mabuk2 juga
sesapa penah try produk ni sila la kongsi2 info yer
mysaraqarishta
Mysara Qarishta Collections menawarkan kepelbagaian dalam busana muslimah bagi pilihan peribadi anda ataupun sebagai hadiah/cenderahati buat yang tersayang. Untuk maklumat lanjut kunjungi kami di www.mysaraqarishta.blogspot.com
nfakurazi
Salam puan2..Apa khabar.. harap sihat ya.. bagi puan-puan yang bakal melahirkan nanti..Tahniah bakal menimang cahayamata nanti ya...
Mahu saya syorkan penggunaan set penjagaan selepas bersalin Tropical Herbs Amway? Kalau mahu, boleh hubungi saya.. Sesuai untuk bersalin normal atau pembedahan caesarian. Saya tinggal / kerja berdekatan Bangi, Putrajaya, Kajang, Serdang, Seri Kembangan. kdg2 di Ampang, Setapak, Wangsa Maju, Gombak.. Semua dialu-alukan..saye akan cari jalan untuk membantu puan2 mendapat kebaikan produk ni..
Produk Amway yg lain2, untuk info / pesanan, dipersilakan menghubungi saya..
Kandungan set Tropical Herbs Amway lengkap untuk 44 hari...
Produk untuk Dimakan
Teh Herba (10 uncang)
Lepas Bersalin 1 (60 kapsul sayuran)
Lepas Bersalin 2 (8o kapsul sayuran)
Produk-produk untuk Kegunaan Luaran
Herba Pembersih Wanita (20 uncang)
Herba Mandian (20 uncang)
Campuran Peramping Perut (20 paket)
Campuran Penghangat (15 paket)
Campuran Penenang (15 paket)
Minyak Urut Herba (60 ml)
Minyak Bayi (60 ml)
Percuma Bengkung Free size..
Harga sekarang ialah RM293 (effective 1 March 2010)... kalau nak discount, bolehlah ambil sendiri..hubungi saya utk info lanjut ya...
Kesannya berat badan turun, malah yg penting shape up badan jadi cantik...
memang hilangkan lemak..best.. Set bersalin Tropical Herb Amway memang best..rata2 ramai yg bagi testimoni yg best tentang produk ni.. Cuba tengok..
http://www.melayu.com/sembang2/mesej.php?13.0000001803
http://www.melayu.com/sembang2/mesej.php?13.0000002840
Ok.. semoga sentiasa sihat dan selamat melahirkan nanti ya..amin..
Wassalam..
Salam perkenalan
Azian
012-2721469
nnfakurazi@yahoo.com
YM: nnfakurazi
alya07
dh plan memang nk ambik JMD set bersalin
sebab dh try jamu ni sblm pegnen lg.....memang memuaskan

ank fes pakai NR.....tu pun share ngn member...tp pil die memng bleh lawas n kurangkan berat bdn...super sgt
tp kali ni nk beli set JMD plak...esp die bagus sgt2 tu proses pembaik pulih sistem dalaman
tp kalo dh 5bln berat x turun2 gk sure kene beli la pil NR tuh....hehehee
angah_nqb
mkn yg amway gak.. plg bestttt sekali dia nye bengkung yg besarrr
so sesuai lah tuk org yg besar cm angah nih...
beli leesa formula nye bengkung sampai dua, tp satu je yg bukak
sbb terlalu best guna amway nye...
ibu_muda
QUOTE(angah_nqb @ May 30 2009, 10:59 PM) *
mkn yg amway gak.. plg bestttt sekali dia nye bengkung yg besarrr
so sesuai lah tuk org yg besar cm angah nih...
beli leesa formula nye bengkung sampai dua, tp satu je yg bukak
sbb terlalu best guna amway nye...


angah pun dealer gak kan...berapa angah jual set bersalin amway tu...
kak_eya
berpantang ari tu still guna Sendayu Tinggi Ammy60
tak de problem sebab ubatnya suma kapsul senang telan... smile.gif
berat badan pun turun banyak...
anggerik_rimba
nk tny sape yg mkn jamu mak dara tu...kalu menyusu bb..ada efek x..?
pastu jamu tu leh menyebabkan susu kering x..?
nfakurazi
QUOTE(anggerik_rimba @ Jun 16 2009, 10:38 AM) *
nk tny sape yg mkn jamu mak dara tu...kalu menyusu bb..ada efek x..?
pastu jamu tu leh menyebabkan susu kering x..?

Salam..setahu saya, menurut bahan bacaan, herba2 dlm set penjagaan selepas bersalin Tropical Herbs Amway membanyakkan susu ibu dan menggalakkan laktasi atau lactation..
jamu yg puan sebutkan tu, kurang pasti...

Salam perkenalan
Azian
012-2721469
nnfakurazi@yahoo.com
ciksu
ms bersalin anak pertama ciksu mkn jamu CN Mutiara
anak k2 jamu yg kakak buat n ambik sekali b young...
memang best
Bidan Bersalin
QUOTE(alya07 @ Apr 13 2008, 10:44 PM) *
QUOTE(donate_81 @ Apr 13 2008, 06:46 PM) *
QUOTE(mama_elin @ Jan 8 2008, 08:06 AM) *
mama standard amway..mmg dah tak leh nak lari dah..ni tengah tunggu dia hantar ke ofc ni..



MAMA, DONATE NI PUN BARU 1ST TIME NAK BERSALIN...NAK TANYA NIE, SET AMWAY NIE BLEH PAKAI UNTUK ORG YG OPERATION X BENGKUNG DIA TUE...COZ ADER SESETENGAH PRODUK XLEH PAKAI UTK OPERATE KAN...


nape donate bersalin kene c-sec ke nanti.....kalau c-sec try le ambik lessa formula....ade khusus utk wanita c-sec..pernah tgk kat wanita hari ini set tu..tp lupe lak RMNYER BERAPE....siap ade pil ikan haruan...itu kalau x lalu minum parti ikan haruan....alya dah rase parti tu...ya ampunnnnnnnnnnnnn
ni dah tau ade pil so senang la kalau next kene c-sec....



kalau nak tahu detail pasal set bersalin meh ke blog kak engku...... kat situ ade detail yang berguna utk pengetahuan semua
edogawaconan
conan guna tropical herbs..produk amway
xguna abis guna pun
param..pilis seme xabis guna
tea herba je tggal 1 sachet
pil blum mkn lg..ingat nk mkn tp xtau ble nk start
yg letak kt perut then barut 2 satu je guna...panas sgt..xtahan
minyAK urut dia best..panas n wangi..
minyak tuk bb pun best rolleyes.gif
uMMiIRa
sya just makan ubat2 traditional...rebus n minum airnye...
ola oli
QUOTE(nfakurazi @ Oct 19 2009, 08:11 PM) *
QUOTE(anggerik_rimba @ Jun 16 2009, 10:38 AM) *
nk tny sape yg mkn jamu mak dara tu...kalu menyusu bb..ada efek x..?
pastu jamu tu leh menyebabkan susu kering x..?

Salam..setahu saya, menurut bahan bacaan, herba2 dlm set penjagaan selepas bersalin Tropical Herbs Amway membanyakkan susu ibu dan menggalakkan laktasi atau lactation..
jamu yg puan sebutkan tu, kurang pasti...

Salam perkenalan
Azian
012-2721469
nnfakurazi@yahoo.com


berminat lar ngan set ni...
boleh tolong listkan tak ape yg ade dlm set ni..
n harga nyer berapa??
bace post lame kate leh dpt RM245 if amik sendiri..
same price lg ker....

lgi satu.. berat leh turun tak kalo guna product nie...
hehe.. de cite2 nak turunkan lebihan lemak dlm pantang nnti...
Bidan Bersalin
Kalau nak carik set bersalin...ade satu tempat nie....siap leh tawar harga lagi...
cuba lawat blog nie.....macam macam set bersalin ade....yang bestnye harga boleh
kurang lagi tu.
nfakurazi
QUOTE(ola oli @ Jan 24 2010, 01:16 AM) *
QUOTE(nfakurazi @ Oct 19 2009, 08:11 PM) *
QUOTE(anggerik_rimba @ Jun 16 2009, 10:38 AM) *
nk tny sape yg mkn jamu mak dara tu...kalu menyusu bb..ada efek x..?
pastu jamu tu leh menyebabkan susu kering x..?

Salam..setahu saya, menurut bahan bacaan, herba2 dlm set penjagaan selepas bersalin Tropical Herbs Amway membanyakkan susu ibu dan menggalakkan laktasi atau lactation..
jamu yg puan sebutkan tu, kurang pasti...

Salam perkenalan
Azian
012-2721469
nnfakurazi@yahoo.com


berminat lar ngan set ni...
boleh tolong listkan tak ape yg ade dlm set ni..
n harga nyer berapa??
bace post lame kate leh dpt RM245 if amik sendiri..
same price lg ker....

lgi satu.. berat leh turun tak kalo guna product nie...
hehe.. de cite2 nak turunkan lebihan lemak dlm pantang nnti...

Salam..
Tahniah bakal menimang cahayamata nanti...
Kandungan set ni lengkap untuk 44 hari...
Produk untuk Dimakan
Teh Herba (10 uncang)
Lepas Bersalin 1 (60 kapsul sayuran)
Lepas Bersalin 2 (8o kapsul sayuran)
Produk-produk untuk Kegunaan Luaran
Herba Pembersih Wanita (20 uncang)
Herba Mandian (20 uncang)
Campuran Peramping Perut (20 paket)
Campuran Penghangat (15 paket)
Campuran Penenang (15 paket)
Minyak Urut Herba (60 ml)
Minyak Bayi (60 ml)
Percuma Bengkung Free size..
Harga sekarang ialah RM293, dah naik harga (effective 1 March 2010)... kalau nak discount, bolehlah ambil sendiri..hubungi saya utk info lanjut...
Kesannya berat badan turun, malah yg penting shape up badan jadi cantik...
memang hilangkan lemak..best..
Ok.. semoga sentiasa sihat dan selamat melahirkan nanti..amin..
Wassalam..
Azian
012-2721469
nnfakurazi@yahoo.com
safrah
sy pkai[color="#FF0000"] [b]set bersalin lina kamsan-nama jamu dia jamu asli puteri ledang.[/[/b]color]..berkesan...hilang lenguh2 suma...segar je bdn sbb ada skali daun mandi, bengkung pulak jenis yg pelekat, bley order ikut size yg kita nak....nk beli set bley...asing bley....korang try la...setakat nie anak 1st ok jer...xde mslh..susu pun makin byk...pas hbes pantang bila bersama dgn suami...suami pun puji...he9....nie no stokis kak lina 019-3774547,

SET A - lengkap RM 250.00

* jamu
- MINGGU PERTAMA ~ buang angin & mengurangkan lenguh2 sendi
- MINGGU KEDUA ~ cuci darah & buang lendir
- MINGGU KETIGA~ membaik pulih sistem dalaman
~ seperti anak dara
* minyak kempis perut
* boros
* minyak celak
* minyak angin
* serbuk pilis
* bengkong pelekat
* daun mandian

SET B- biasa RM 90.00

* jamu
* minyak perut
* minyak celak
* boros

SET C - RM 150.00


* jamu
* minyak kempis perut
* boros
* minyak celak
* minyak angin
* serbuk pilis
* barut




DIJUAL JUGA BERASINGAN :

* minyak kempis perut RM 35/ RM 15
* minyak celak RM 10
* serbuk lulur RM 17 / RM 28.90
* boros RM 20
* serbuk pilis RM 5
* serbuk tangas RM18 / RM 35
* daun mandian RM12.90
* minyak angin RM 18
* bengkong pelekat- SAIZ

S - RM33.00
M - RM 38.00
L - RM 43.00
XL - RM 48.00
XXL - RM 53.00[b]
[/b]
kenchana
kenchana up kan balik topik ni...

sebenarnya dok tengah pening nk pilih set bersalin ni...
berminat ngan sendayu tinggi @ NR, tak tahu nak pilih mana....

masa anak 1st hr tu ada guna phytonatal NRT, memang memuaskan...

ibu2 yang lain guna yg mana??
jom kongsi.... wub.gif
Elly Lu
sya lak nk try set ubat bersalin afiat.
memandangkan set ini ekonomi dan menepati budget sya...
ader sesiapa yg sudi kongsi pengalaman guna set ni... friends.gif
limau_ais
QUOTE(Elly Lu @ Feb 28 2011, 11:02 AM) *
sya lak nk try set ubat bersalin afiat.
memandangkan set ini ekonomi dan menepati budget sya...
ader sesiapa yg sudi kongsi pengalaman guna set ni... friends.gif


set bersalin afiat ni sy tak pernah dengar..
brp RM nih?
twinkle83
Saya ada satu set bersalin tropical herbs amway untuk dijual.

Saya hanya menggunakan pilis 2 sachets sahaja. baki masih ada 13 sackets. Barang yang lain tidak digunakan.

details;

1. Teh Herba
2. Herba lepas bersalin 1
3. Herba lepas bersalin 2
4. Herba pembersih wanita
5. Herba Mandian
6. Campuran peramping perut (tapel)
7. Campuran penghangat badan (param)
8. Campuran penenang(pilis)*12 sachets/15
9. Minyak urut herba ibu
10. Minyak urut bayi

Percuma bengkung post natal binder tropical herbs.

* barang dalam keadaan baik
* barang expired Feb 2012
* minyak bayi & minyak ibu expired Feb 2013

retail price = rm293.00
members price = rm 235.00
my price until 16 June 2011 = RM 135.00
my price after 16 June 2011 = RM 150.00

contact me for details;
hp : 011-19116396 (celcom new)
email : iammas09@yahoo.com

Thank you. Mas.
zulnis
amway tropical herbs! hehe
tapi tgk kak ipar pakai yang HP pun mcm lagi senang XD
radhia
Salam semua warga mesra,

harap semua sihat dan bahagia bersama family .... just nak share info set bersalin Amway, sy guna product Amway, mmg mudah dan berkesan turunkan berat badan asal saya.... saya guna dan saya kongsi pengalaman bersama anda .. smile.gif

SET BERSALIN AMWAY
Kandungan set lengkap untuk 44 hari...

Produk untuk Dimakan

Teh Herba (10 uncang)
Lepas Bersalin 1 (60 kapsul sayuran)
Lepas Bersalin 2 (8o kapsul sayuran)

Produk-produk untuk Kegunaan Luaran

Herba Pembersih Wanita (20 uncang)
Herba Mandian (20 uncang)
Campuran Peramping Perut (20 paket)
Campuran Penghangat (15 paket)
Campuran Penenang (15 paket)
Minyak Urut Herba (60 ml)
Minyak Bayi (60 ml)

Percuma Bengkung Free size..

Harga sekarang ialah RM293, dah naik harga (effective 1 March 2010)...
selamat melahirkan zuriat yg comel dan beriman

wassalam,
thanks for yr kind support ...
dynaz
masa bersalin anak yang sulung dynaz pakai set NR..
sangat memuaskan terutama phytonatal,senang untuk membuang....


masa bersalin anak kedua dyanz pakai set Amway..
set ni pun best gak...minyak utk urut dia wangi sangat sampai mak bidang tegur...hehe
imah9798
QUOTE(nueruel @ Jan 8 2008, 11:41 AM) *
SALINDAH...
setakat sorang baby ni..rasa macam puas hati laa dgn hasil nyer...makan sejak peknen lagi sampai dlm pantang.
tapi ada org cakap...doktor kata salindah ni tak elok..ntoh ler...



Akak pun pakai salindah gak. Alhamdulillah ok je. anak pun aktif sangat...
radhia
QUOTE(imah9798 @ Jul 18 2011, 12:29 PM) *
QUOTE(nueruel @ Jan 8 2008, 11:41 AM) *
SALINDAH...
setakat sorang baby ni..rasa macam puas hati laa dgn hasil nyer...makan sejak peknen lagi sampai dlm pantang.
tapi ada org cakap...doktor kata salindah ni tak elok..ntoh ler...



Akak pun pakai salindah gak. Alhamdulillah ok je. anak pun aktif sangat...



salindah .. perubatan homeopati... perubatan traditional kot... i dengar kalau makan salindah mudah bersalin dan tak sakit sgt... betul ke?
ibuhamil
iyeaaahhhh..

BERPANTANG!..

ibuhamil in the house.. hehe.. semangat terlebih sudah
dulu sy pakai mustika... TAK PAKAI PUN..

pakai bengkung... ya allah.. keras and ketat and siksa ya amat... awat la wujud..
tp mmg bagus pakai bengkung.. kene pakai BENGKUNG!..

cume kita tak mcm org dulu lah... skrng ni mcm2 bengkung ada..

kita skrng pakai jeans la.... itu ini punyer fashion.. sbb tu bengkung tradisional ni dah kurang jd amalan..

jadi apa sy pakai skrng? bengkung moden ala teknology jepun

panjang betul nama tuh... hahaha.....

KEBAIKAN PRODUCT ni:
1. kuruskan bantal perut korang lepas bersalin
2. naikkan balik rahim yg jatuh tuh
3. buang angin dlm badan!
4. melancarkan balik hormon2 kita... time ni hormon mmg kacau bilau...
5. lancarkan darah
6. SUSU BADAN ... melancarkan susu... and of coz, susu badan jadi banyak.... takde effect kat baby ye ibu2.. jgn risau
7. jaga breast korang dari jd kendur.. terutama nyer bila susu2 banyak.. breast jd breat... tuk kendur lepas tu.. mmg sgt senang...
8. pakai la lepas 44hr pantang... terus jd lingerie terpenting dlm hidup u ols..

i tak penah sekali pun menyesal beli product nih.. so skrng i jual.. tuk bantu u ols pulak...

tak makan pun jamu2 ni..

i dh makan dulu.. tak habis pun.. bau!... banyak pulak tu nak makan....
pastu sapu kat dahi tu kan.. nak elak dari meroyan.. due to angin leh sampai otak... tu jd meroyan..

tak payah!.. i pakai kuar bintik2 merah terus!.. panas sgt..

i pakai product ni.. I tak risau dah.. ni nak kuar yg kedua... hehe.. happy.. set bersalin yg boleh pakai seumur hidup dah ada...
tak payah beli lagi!


pm sy tuk tau lebih lanjut atau nak beli.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.