Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Adakah Korang Ada Baju Tidur Yang Nipis Tu
Mesra.net Forum > UMUM > Sembang-Sembang Kaum Ibu & Isteri
Pages: 1, 2, 3
Pakcik_Kordi
sleep.gif Susah betul la orang rumah aku.... tetiap malam pakai baju tidur nipis.....Grrrrrrr....... Dah la aku pantang dengan benda benda transparent nih...


Adakah korang ada baju tidur nipis selai dua utk di pakai waktu malam
revolt
QUOTE(Pakcik_Kordi @ Jan 30 2008, 05:21 PM) *
sleep.gif Susah betul la orang rumah aku.... tetiap malam pakai baju tidur nipis.....Grrrrrrr....... Dah la aku pantang dengan benda benda transparent nih...


Adakah korang ada baju tidur nipis selai dua utk di pakai waktu malam


aku ada!
kakchiq
klu pki baju nipis je bru nk datang 'semangat'?

tiara_hani
QUOTE(Pakcik_Kordi @ Jan 30 2008, 05:21 PM) *
sleep.gif Susah betul la orang rumah aku.... tetiap malam pakai baju tidur nipis.....Grrrrrrr....... Dah la aku pantang dengan benda benda transparent nih...


Adakah korang ada baju tidur nipis selai dua utk di pakai waktu malam


nak wat camne PCK kalo dah org umah PCK tu suke pki bj cam gitu..

aku kekadang pake bj kelawo je...
baju nipis tu..time2 tertentu bule le pki (paham2 sudoh PCK ye)
hasben siap tanye..'u nak terbang g mane mlm ni pki bj tu'... unsure.gif
mizzdodolz
ada pokcik..aku ada 5 lai baju nipis tu..
tp dh memboyot ni pakai upon request sahaja..
hehehehehe
ramaramacantik
hermm..menarik topic ni..
salah 1 dari hobby aku ialah membeli baju tido..
semua jenis baju tido aku ada..
jenis beseluar, jenis short, jenis nipis, jenis licin, jenis tebal
jenis gmbar carton, bunga2..sexy2..banyak2 tali semua aku dah ada..
tp untk tatapan sendiri jer..aku lom kawen..ahaks..
kembara5969
alah pck, biar la org umah tu nk pakai tiap2 mlm pon, bknnye dosa....huhu... tu pon leh jadik isu....

kalo tnya ibu2 kt sini sure ade punye baju cenggitu... bkn takat sehelai dua...berhelai2 ade.... tetiap mlm pkai silih ganti....cam2 kaler, cam2 patern pon ade....hahah....mmg sengaja nk wat bijik mata asben trjojol tetiap mlm....kwang3x...
chome
Aku ader la gak..tapi takde la nipis sgt..takat kain satin tuh ader laa...
mana leh nipis2 sgt..sampai nampak bayang2 dalam baju tuh...
kang anak aku tgk dia pun sama nak main aumm cakkk....
alaa...time dia nak tak kira la pakai baju nipis ker..baju tebal ker...
belasah ajek....ekekekee...
qiqi26
QUOTE(chome @ Jan 30 2008, 05:49 PM) *
Aku ader la gak..tapi takde la nipis sgt..takat kain satin tuh ader laa...
mana leh nipis2 sgt..sampai nampak bayang2 dalam baju tuh...
kang anak aku tgk dia pun sama nak main aumm cakkk....
alaa...time dia nak tak kira la pakai baju nipis ker..baju tebal ker...
belasah ajek....ekekekee...

hehehe..tahu tak perr...
nurulz
mestila ade PCK..bukan takat selai dua..blambak lg..
rimas le nak pakei baju tebal2 ni nak tido..hubby pun dah tahu..
knkadang kalo die outstation balik sure ade baju tido utk ambo..

kembara~ahakz..betul tu..biaq die tahu wife derang ni sexy camne..
tgk pompuan kat luar pakei sexy derang xheran dah..huhu..
Pakcik_Kordi
QUOTE(revolt @ Jan 30 2008, 05:22 PM) *
QUOTE(Pakcik_Kordi @ Jan 30 2008, 05:21 PM) *
sleep.gif Susah betul la orang rumah aku.... tetiap malam pakai baju tidur nipis.....Grrrrrrr....... Dah la aku pantang dengan benda benda transparent nih...


Adakah korang ada baju tidur nipis selai dua utk di pakai waktu malam


aku ada!


menjawab lak dia
Miya_narien
ada..pakai bila panass
IrdinaB
waktu2 tertentu jer baru leh pakai baju nih.... smile.gif
qiqi26
ada lah sepasang dua..
pakai masa2 tertentu jerk...
tu pun, lepas siap2, tukar balik baju...
selalu pakai baju tebal dan suar panjang, siap stokin lg..
kalo hubby kat umah, econd sentiasa on..
qq tak tahan sejuk...
Jony
QUOTE(ramaramacantik @ Jan 30 2008, 05:34 PM) *
hermm..menarik topic ni..
salah 1 dari hobby aku ialah membeli baju tido..
semua jenis baju tido aku ada..
jenis beseluar, jenis short, jenis nipis, jenis licin, jenis tebal
jenis gmbar carton, bunga2..sexy2..banyak2 tali semua aku dah ada..
tp untk tatapan sendiri jer..aku lom kawen..ahaks..


nak tengok leh tak? devil.gif
Miya_narien
QUOTE(qiqi26 @ Jan 30 2008, 11:13 PM) *
ada lah sepasang dua..
pakai masa2 tertentu jerk...
tu pun, lepas siap2, tukar balik baju...
selalu pakai baju tebal dan suar panjang, siap stokin lg..
kalo hubby kat umah, econd sentiasa on..
qq tak tahan sejuk...


miya pun jenis tak thn dgn aircond.. kat bilik miya kat umah sana nu ada aircond..pasang psl nk kawin aritu la..
bila hubby blk sana, bru on.. tupun miya mesti sakit pastu..
mst kena flu la.. sore throat la.. mmg tak bape suka aircond aa..hehe
ilhamcinta
mesti la ade...
walaupon aku blom kawen lg...
bkn takat pelbagai color....pelbagai rupe lg....hehheheh....
tp hanye utk di pakai dlm bilik aje....
luar bilik...kasi cover dgn rope le....
kang ade plak kucing aku yg tergoda....hahhahaha............
CuTiEy_SuKi^_^
dari belum kawin lagi dah ada ler PCK..huhuhuuh....
iLa_damia
Ade..2 lai je..hehehhe..pakai pun waktu2 tertentu..beli mase nak kawen..la ni dah boring dok pakai 2 tu je..silih berganti…smpai tanye kat hubby tak teringin ke nak beli baju tido kat syg lg..hehehhe…tp slalunye kejap je pakai..pas tu tdo pakai slimut je..hehehhe..sementara takde anak…
kiki_comel
harusssss ader.............mlm tadi baru beli lagi sehelai lagi, kaler furfle (purple) gitew... my daughter kata sexy nyer mama... wub.gif
ramaramacantik
QUOTE(Jony @ Jan 31 2008, 02:13 AM) *
QUOTE(ramaramacantik @ Jan 30 2008, 05:34 PM) *
hermm..menarik topic ni..
salah 1 dari hobby aku ialah membeli baju tido..
semua jenis baju tido aku ada..
jenis beseluar, jenis short, jenis nipis, jenis licin, jenis tebal
jenis gmbar carton, bunga2..sexy2..banyak2 tali semua aku dah ada..
tp untk tatapan sendiri jer..aku lom kawen..ahaks..


nak tengok leh tak? devil.gif

OooOoo.. nak tengok baju tido yea..
p ler tgok kat shopping complex
women department..
nak try pun boleh kat situ..
qiqi26
QUOTE(ramaramacantik @ Jan 31 2008, 09:11 AM) *
QUOTE(Jony @ Jan 31 2008, 02:13 AM) *
QUOTE(ramaramacantik @ Jan 30 2008, 05:34 PM) *
hermm..menarik topic ni..
salah 1 dari hobby aku ialah membeli baju tido..
semua jenis baju tido aku ada..
jenis beseluar, jenis short, jenis nipis, jenis licin, jenis tebal
jenis gmbar carton, bunga2..sexy2..banyak2 tali semua aku dah ada..
tp untk tatapan sendiri jer..aku lom kawen..ahaks..


nak tengok leh tak? devil.gif

OooOoo.. nak tengok baju tido yea..
p ler tgok kat shopping complex
women department..
nak try pun boleh kat situ..

kat shopping complex memang berlambak2..nak yg jarang, tebal..mcm2 ada...

masa pi bangkok dulu, ada ler beli sepasang baju dlm yg transparent tu...

weee...seksi giler...warna itam lak tu.. wink.gif
cikputeh82
ada... tapi jarang pakai..
hubby ku ini, kalu puteh pakai baju kelawar pun dah xsenang duduk dibuatnya...
pe la lagi kalu pakai yg nipis2 ni...
hehehehe...
ramaramacantik
qiqi..
baju tido yg banyak2 tali awk ada tak??
sy ada susah nak pakai coz kena ikat2 tali kat belakang plaks tu..
nak buka senang jer tarik jer tali tu..
tp kalu ikat mati memag susah nak buka..

qiqi26
QUOTE(ramaramacantik @ Jan 31 2008, 09:45 AM) *
qiqi..
baju tido yg banyak2 tali awk ada tak??
sy ada susah nak pakai coz kena ikat2 tali kat belakang plaks tu..
nak buka senang jer tarik jer tali tu..
tp kalu ikat mati memag susah nak buka..

tak de la pulak...
leceh la ikat2 ni...hehhee...
pakai kaftan gak yg senang...hehehe
alahai..pakai yg seksi seksa, last2 tanggal gak semua..

mamacun
ada beberapa helai je

jenis kain tebal - 2 helai
kain cotton x brapa nipis - sehelai
kain cotton nipis - sehelai
kain biasa2 - 2 helai

mmmmmm yg nipisss sesgt sehelai je..tp x suka pakai...mcm org apa tah nnt laugh.gif
ramaramacantik
QUOTE(qiqi26 @ Jan 31 2008, 09:50 AM) *
QUOTE(ramaramacantik @ Jan 31 2008, 09:45 AM) *
qiqi..
baju tido yg banyak2 tali awk ada tak??
sy ada susah nak pakai coz kena ikat2 tali kat belakang plaks tu..
nak buka senang jer tarik jer tali tu..
tp kalu ikat mati memag susah nak buka..

tak de la pulak...
leceh la ikat2 ni...hehhee...
pakai kaftan gak yg senang...hehehe
alahai..pakai yg seksi seksa, last2 tanggal gak semua..

memang la leceh ikat2..
tp fesyen mcam tu cantik n elegant..
sy tngah mencari lagi baju tido yg pelik2..
nak tambah kan koleksi yg ader..
chome
Ngeh..ngeh..ngeh....lawak ler plak aku baca komen2 kat sini...
Hubby ku itu kalo aku pakai yg bertali-tali nih mau terkial-kial nak bukak...
So..pakai jek la yg biasa2...kalo pelik2 kang dia jugak yg terseksa...
Tapi slalu gak kalo jalan2 dia nampak baju yg seksi2 tuh...
bila aku ckp...dia bukannya nak beli kat aku...pehtu dia ckp,aku bukannya nak pakai...ceh...
dia ckp ala...tak pakai pape lagi bagus...huhhhh....
luvhana
suke, suke aku topik ni....aku memang banyak baju tido sebab memang hobi beli baju tido dari belum kawin sampai le la ni dah anak 3......dapat hubby pun suka belikan baju tido untuk aku.....yang paling aku suka design baju tido kat la senza memang cantik2.............yang paling aku suka pakai baru beli baju tido corak rimau cantik gilerrrrrrrrr....
qiqi26
chome~kalo awal2 dh tak pakai aper2, tergezut faris tgk mama dia nanti...
qiqi26
paling suka pakai baju tido masa beli kat bali..beli kat bazar jer..
baju tali halus, kain cotton tp sejuk jer kain tu...tp mcm biasa jer la...pakai kejap jerk..
chome
Chome nih malas nak tuko2 baju...means kalo dah lepas mandi pakai jek baju tido terus...
dah tu..kalo org ader takkan nak pakai baju seksi meksi lak...malas la nak tido tuko baju lain laa...hehehe...
pulak tuh mana leh seksi sgt kan tido ngan si faris nih haa...nnt terselak sana-sini sape yg susah?? huhuhu....
sok2 dia dah pandai ckp..abih dikomplennyer tgk aku pakai seksi2 nih kang...
skang pun dah pandai mengusik...huuhuhuhuuhu.....
LuvEones
Luv pun suka beli & kumpul baju tido ni..macam2 pesen ada..seronok sebab cantik..utk hubby kita gak kan...sesekali bior ler comel skit..sebab ari tu penah Luv kena tegur ngan hubby..masa mula2 kawin dulu,dia ckp ngape mlm pakai bra..he..he..malu le plak love.gif "syg ni kalau ngan abg pakai baju mcm nak g kedai mamak jer".."kalau nak g opis bukan main lawa lg"..masa tu Luv pakai t-shirt biasa jer..sejak dr tu Luv tukar penampilan..tak kira siang @ mlm.hurmm skang..ok ler..hubby tak penah komplen dah...Hurrmmm..LELAKI
iLa_damia
Tak suka pakai kaftan..rimas..lg suka pakai kain batik ngan tshirt..ila pun snrnye gila ngan baju tido ni…slalunye beli brand scarlet kat jusco..heheh..comel2 je..kat umh sewa pakai la..kat umah mak n MIL pakai tshirt ngan ken batik or track je..
qiqi26
chome ~ tul la tuh..budak2 skrg bijak...kat umah mak qq ada gak budak ni umur 4,5 tahun la dok smbang cerita la pulak (mulut petah bercakap)..."smlm ayah eksesais ngan mak" hehehe..kantoiii...
qiqi26
QUOTE(iLa_damia @ Jan 31 2008, 10:13 AM) *
Tak suka pakai kaftan..rimas..lg suka pakai kain batik ngan tshirt..ila pun snrnye gila ngan baju tido ni…slalunye beli brand scarlet kat jusco..heheh..comel2 je..kat umh sewa pakai la..kat umah mak n MIL pakai tshirt ngan ken batik or track je..

sejak kawin, tk penah pakai kain batik..hehehe...
iLa_damia
QUOTE(qiqi26 @ Jan 31 2008, 10:14 AM) *
QUOTE(iLa_damia @ Jan 31 2008, 10:13 AM) *
Tak suka pakai kaftan..rimas..lg suka pakai kain batik ngan tshirt..ila pun snrnye gila ngan baju tido ni…slalunye beli brand scarlet kat jusco..heheh..comel2 je..kat umh sewa pakai la..kat umah mak n MIL pakai tshirt ngan ken batik or track je..

sejak kawin, tk penah pakai kain batik..hehehe...

Ila kalo kat umah sewa ni dok ngan kaawan2 pompuan..mmg tak penah pakai kain batik..tp bila kat umah mak tu ade abah,abg,kdg2 abg ipar balik..pakai gak le..umah MIL lak adik ipar ade 3 org laki..siang2 slalu pakai skirt or sluar..mlm terpaksa la pakai kain batik…

kembara5969
teringat masa 1st night dulu hubby bg present baju tdo nipis camni...aiyokkk malu giler nk pkai time tu.... smpai skrg baju tu still dipakai lagik...hahah....bila pkai teringatla 1st night balik....cam pengntin baru lak rasanya...kwang3x... love.gif
qiqi26
QUOTE(kembara5969 @ Jan 31 2008, 10:26 AM) *
teringat masa 1st night dulu hubby bg present baju tdo nipis camni...aiyokkk malu giler nk pkai time tu.... smpai skrg baju tu still dipakai lagik...hahah....bila pkai teringatla 1st night balik....cam pengntin baru lak rasanya...kwang3x... love.gif

hehehhee....
ramaramacantik
baju tido yg mana 1 sy nak pkai 1st night nanti yea??? rolleyes.gif
Qasrina
hehehehe.....kita pung ader gaks.....jenis ala2 transperen ada cover2 ler jugak....karang kalo transperen sgt baik tak yah pakai hahahaha pastu bertali halus .........pakai pun ikut time2 jugak.......selalu pakai karang naya....wei cik abg tu pantang jugak tu......pantang tgk hahahahahaha
einamie
yg nipis tkder.. yg seksi ada...

pakaian harian kat umah memang camtu
kalau tk suar pendek ngan spageti tu.. baju tdo tali halus takat lutut..

tkder anak lagi tk kesah.. ke hulur kehilir dlm umah
kalau tkmo pakai per pun
tkper.. dia lagi suka wakaakakakakaka.... laugh.gif

tk pernah pakai kain batik.. tk reti..
baju kaftan tu ader la skali skala.. itu pun kalau mak datang tdo umah...

rasa nya tk penah beli baju tidur yg nipis tu..
masa baru kawen tu ... 1st night pon tk nyempat2 pakai baju nipis pon hahaahha
bukak terus je.. adeh.. (jgn mare haaaa..)




smile_queen
ade sehelai je..bli ms nk kawen dlu..hehe.. skang dh x pakai..ske pakai kelawaq je..
x pon pakai t-shirt yg smpi lutut tuh...
kembara5969
rasanya kalo pkai baju adventure skit...kalo tk pkai pape tk adventure arr...hahah...anyway trpulangla kan, style msg2.... pndai2la kita berusaha utk mmbuat hubby trtarik...wokeh..
yushida03
mari membaca tounge.gif
Mak Engku
baru jer tmbh koleksi...warna purple..lom pkai lg..skang lampu merah..tnggu lampu hijau br pkai..hehehe
qiqi26
QUOTE(einamie @ Jan 31 2008, 10:56 AM) *
tkder anak lagi tk kesah.. ke hulur kehilir dlm umah
kalau tkmo pakai per pun
tkper.. dia lagi suka wakaakakakakaka.... laugh.gif

rasa nya tk penah beli baju tidur yg nipis tu..
masa baru kawen tu ... 1st night pon tk nyempat2 pakai baju nipis pon hahaahha
bukak terus je.. adeh.. (jgn mare haaaa..)


hehehe...
tak pakai2 aper2 pun boleh eik eina...

amboi2 eina..tk nyempat2 eikk....
mizzdodolz
QUOTE(kembara5969 @ Jan 31 2008, 11:16 AM) *
rasanya kalo pkai baju adventure skit...kalo tk pkai pape tk adventure arr...hahah...anyway trpulangla kan, style msg2.... pndai2la kita berusaha utk mmbuat hubby trtarik...wokeh..


btl tu kembara..selalunyer cam kita ni bila dia request pakai baju tu paham2 je la..
wpn pakai kejap tp efeknyer lain..hehe
qiqi26
QUOTE(mizzdodolz @ Jan 31 2008, 11:33 AM) *
QUOTE(kembara5969 @ Jan 31 2008, 11:16 AM) *
rasanya kalo pkai baju adventure skit...kalo tk pkai pape tk adventure arr...hahah...anyway trpulangla kan, style msg2.... pndai2la kita berusaha utk mmbuat hubby trtarik...wokeh..


btl tu kembara..selalunyer cam kita ni bila dia request pakai baju tu paham2 je la..
wpn pakai kejap tp efeknyer lain..hehe

betul la tuh...
lg la kalo dh lama tk jumpa..
br balik outsation ker...hahhahahaa....
kembara5969
QUOTE(mizzdodolz @ Jan 31 2008, 11:33 AM) *
btl tu kembara..selalunyer cam kita ni bila dia request pakai baju tu paham2 je la..
wpn pakai kejap tp efeknyer lain..hehe


yezzaaa...itu yg kita carik sbenarnya...kene ade psiko gak bab2 ni....hihi...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.