Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Pakej Katering..Utk semua Jenis Majlis
Mesra.net Forum > Social & Societies > Perkahwinan & Pertunangan
JiJaHpOtPeT
weei tepek katering ato org yang amik tempahan memasak yg korunk taw...
tepek no contact, kawasan mana...(xkira la kat mana pon)
FMyeera
QUOTE(JiJaHpOtPeT @ Feb 4 2008, 11:49 AM) *
weei tepek katering ato org yang amik tempahan memasak yg korunk taw...
tepek no contact, kawasan mana...(xkira la kat mana pon)


jah ko arrr tempek lu.....aku nak tau katering yg kenduri adik ko 2.......kasi tempek no fon kt cni.....

kerjasama mu amat dihargai.....
JiJaHpOtPeT
weeii aku lupa..nanti aku tanya bapak aku...Tokei katering tu ustaz..

makan untuk panggilan 500 around RM3K aja..siap bagi extra 200 jemputan...
total 700 jemputan 3, 150..(skali kemah 3 bijik-khemah scallop wehh warna kita pilih, hidangan pengantin..)

menu

Nasik beriani kuning
Nasik Putih
Ayam Masak Merah
Gulai Daging
Acar Timun+Nenas
Ulam+Sambal Belacan
Buah Oren
Air Sirap
Air Hijau

bapak aku cakap ustaz tu mmg bagus...siap sedekah gulai daging untuk extra 200 jemputan..
no wonder dia boleh pakai BMW (baper series ntah) sebab dia slalu sedekah
escadagurl21
jijahhh..tu area mna tuuu??
murah gila sehhhhhhhhhhh!!!

kat kl x dpt niii
JiJaHpOtPeT
area kg aku escada, sg petani, kedah..FMyeera 1 kg ngan aku...
weh kat sg. petani pon x dapat la...tapi dia sorang aja buat gitu..
nanti aku tanya bapak aku no. contact dia...
dia akan buat base on budget kita...mcm adik laki aku budget dia 3 ribu aja...
maklumla..belah anak dara mahai sangat, adik aku nak jugak binik anak mamie mix ngan chinese..
nah rasakan hantaran pinau mata...ekekekekeke

escadagurl21
loooo.....awaiit jauh sgtt....
murah gila tuuuuuuuuuuuuuuu
JiJaHpOtPeT
tapi dia slalu wat katering area kedah, penang, perlis, perak...kl aku xtaw..
aku tepon bapak aku dia x angkat plak
Hana_Amirra
ini murah ke mahal?
taste makanan - mmg konfem sedap, excellent.

Pagi utk 20org.
Nasi lemak, timur, telur, kacang, ikan bilis kering
sambal sotong kering.
ayam goreng berempah.
Teh Tarik.

Tengah Hari - utk 100 org. tapi, ada lebihan utk 10% . (maknanye utk 110 org)
Nasi Beriayani.
Lauk Dalca tulang - yg ada sayur2 shj.
Kambing masala
Ayam Masak Merah
Arca nanas masak - yg ada lada lada hitam.
3 jenis kuih muih - kuih cendol, kuih org tua (warna hitam2 ada kacang atas tu) dan kuih apatah
caramel dlm bekas kecik siap2.
Teh Tarik
Air Limau.

Grand total - RM 2,240

org kantin nie..takder iklan langsung. pastu dia kater utk area subang jaya ajek. tak pergi luar pun. paling jauh pun usj. ekekekekeke.pastu tak boleh kater utk lebih dari 800org. kena bawah dari 800org.
pastu dia nie fully booked utk bulan raya. kalau nak booked kena before puasa..gila tak?
escadagurl21
hana...mean 1 kepala untuk wedding berapa ekk?
JiJaHpOtPeT
QUOTE
Tengah Hari - utk 100 org. tapi, ada lebihan utk 10% . (maknanye utk 110 org)
Nasi Beriayani.
Lauk Dalca tulang - yg ada sayur2 shj.
Kambing masala
Ayam Masak Merah
Arca nanas masak - yg ada lada lada hitam.
3 jenis kuih muih - kuih cendol, kuih org tua (warna hitam2 ada kacang atas tu) dan kuih apatah
caramel dlm bekas kecik siap2.
Teh Tarik
Air Limau.


hanna, kalo lunch 2k (sebab tolak bekpes 240 engger untuk 20 org tu)
mahal gilaaa la hanna, jemputan seratus aja...
1 kepala nak dekat rm 20..mahalll
Hana_Amirra
kangg ada lauk kambing tu..
kalau lauk kambing..mmg ler mahal..
org katerer nie dia ada contract (tak informal) ambik job makan2 kt surau.. org buat kenduri2 ape2 laa kt surau..jadi..tak kanler dia charge mahal2 kan?

escada..
tak penah tau laa brp dia ambik sekepala..sbb selalu org2 request menu2 yg dia nak ..dia masak2 (masa tu tak tahu kena byr brp pun)..then bila dah abis majlis..dia kasi bil, org bayar tanpa soal2..sbb tu dia ambik area subang jaya ajer..org2 yg dia kenal..dan org2 pun kenal dia..
JiJaHpOtPeT
aku xnampak lauk kambing laa hanna..ekekekeke..
kira wodit la kalo 20 hengget lauk kambing...

//wei kalo org luar tempah, pehtu pi amik senirik xper ker??
Pakcik_Kordi
lauk kambing sampai RM 20?

very very mahal......kambing nih bukan nya orang makan sangat pun...
escadagurl21
QUOTE(Pakcik_Kordi @ Feb 5 2008, 04:16 PM) *
lauk kambing sampai RM 20?

very very mahal......kambing nih bukan nya orang makan sangat pun...

org ada darah tinggi x leh makan kambing...
ada yg boleh makan kambinng tapi bila makan, dia pening sbb kambing panas...
atiem
jijah ni catering area klang, aritu dia br pas mask kat area klang dekat gak ngan bandar putera

jijah cubalah call dia ea

0126173756 ~ ustaz sulaiman

atim dgr dia nye harga leh tahan makan pong sedap....
ti kalo atim dapat agi atim bg tau ea....
JiJaHpOtPeT
atiem nanti jijah 4ward kat kakak...biar dia decide..dia nak wat kenduri doa selamat kat umah dia..tq very much
puteri650
mak sedara putri wat katering gak kat sp.
tapi kecil kecilan jer la.st kepala dalam 4-5 ringgit. tapi ni untuk kenduri sederhana besar jer, yrla kan, tak smua ader bajet sampai 5 -6 ribu untuk makanan. hbes duit hantaran tuh.. huhuhu
tak nak ramai2 dia kata sakit pinggang.
heheheeh
leh gak tempah satu jenis masakan jer kalau nak. tak yah order smua pon tak per..
dia spoting...heheh

yang special,
nasi briyani, nasi tomato,
ayam masak merah,
ayam goreng berempah,
acar nenas istimewa_ ni resepi pling istimewa
daging kurma
dan lain2 lagi....

leh tempah start dari 50 orang> kenduri arwah ker, ape2 jer
atiem
ni yang atiem g tau catering

asnah catering h/p :0123692110
Tel : 33713135

area kampung delek baru klang
Ateng
aloo brothers & sisters..

kami pun ada menyediakan katering untuk majlis kahwin.

Tapi kat Sabah laa..

Murah saja... 1 kepala dari RM12 keatas, ikut menu masakan.

Nak try test cuba... datang la ke warung cafe kami di jalan lintas kota kinabalu.

-----for info-----

idamancafe@malaysia.com
aysha28
CATERING
Menu:Nasi Beriyani
Daging Lembu Beriyani
Ayam Masak Merah
Dalca
Acar buah
Acar timun & nenas (pencuk) @ pajeri nenas
Buah-buahan
Minuman
** Daging Kambing Beriyani juga boleh disediakan dengan tambahan harga

Servis yang disediakan termasuk harga:
Pinggan mangkuk
Juruhidang

Harga:
Area Bayaran untuk seorang
Batu Pahat RM 6.50
Johor RM 8.00
Melaka RM 9.00
Kuala Lumpur RM 12.00
Selangor RM 12.00
Perak RM 10.00
Pahang RM 10.00
Negeri Sembilan RM 10.00
Terengganu RM 12.00
Kedah RM 12.00
Kelantan RM 12.00
Perlis RM 12.00
Pulau Pinang RM 12.00

Bagi negeri-negeri seperti Kuala Lumpur, Selangor, Perak, Pahang, Kedah, Kelantan, Perlis, Pulau Pinang dan Terengganu yang membuat tempahan untuk kurang dari 1000 orang, bayaran perjalanan akan dikenakan.
Tempahan boleh dibuat 2 bulan sebelum majlis dengan dikehendaki membayar 50% deposit.
Untuk membuat tempahan, sila hubungi:-
o Cik Aishah di 012-7163277
aysha28
CATERING
Menu:Nasi Beriyani
Daging Lembu Beriyani
Ayam Masak Merah
Dalca
Acar buah
Acar timun & nenas (pencuk) @ pajeri nenas
Buah-buahan
Minuman
** Daging Kambing Beriyani juga boleh disediakan dengan tambahan harga

Servis yang disediakan termasuk harga:
Pinggan mangkuk
Juruhidang

Harga (Area Bayaran untuk seorang)
Batu Pahat (RM 6.50)
Johor (RM 8.00)
Melaka (RM 9.00)
Kuala Lumpur (RM 12.00)
Selangor (RM 12.00)
Perak (RM 10.00)
Pahang (RM 10.00)
Negeri Sembilan (RM 10.00)
Terengganu (RM 12.00)
Kedah (RM 12.00)
Kelantan (RM 12.00)
Perlis (RM 12.00)
Pulau Pinang (RM 12.00)

Bagi negeri-negeri seperti Kuala Lumpur, Selangor, Perak, Pahang, Kedah, Kelantan, Perlis, Pulau Pinang dan Terengganu yang membuat tempahan untuk kurang dari 1000 orang, bayaran perjalanan akan dikenakan. Tempahan boleh dibuat 2 bulan sebelum majlis dengan dikehendaki membayar 50% deposit.
Untuk membuat tempahan, sila hubungi:-
o Cik Aishah di 012-7163277
mia_qistina
QUOTE(JiJaHpOtPeT @ Feb 4 2008, 12:15 PM) *
weeii aku lupa..nanti aku tanya bapak aku...Tokei katering tu ustaz..

makan untuk panggilan 500 around RM3K aja..siap bagi extra 200 jemputan...
total 700 jemputan 3, 150..(skali kemah 3 bijik-khemah scallop wehh warna kita pilih, hidangan pengantin..)

menu

Nasik beriani kuning
Nasik Putih
Ayam Masak Merah
Gulai Daging
Acar Timun+Nenas
Ulam+Sambal Belacan
Buah Oren
Air Sirap
Air Hijau

bapak aku cakap ustaz tu mmg bagus...siap sedekah gulai daging untuk extra 200 jemputan..
no wonder dia boleh pakai BMW (baper series ntah) sebab dia slalu sedekah



Jijah ane no kontek ustaz ni x tempek2 lagi pown mellow.gif
JiJaHpOtPeT
FMyeera...
Mia Qistina...

sorry aku x update topik nie..bz sangat wehh....(padahal bz kat topik len..keh..keh..keh..)
ok nie no contact ustaz tu

Tuan Punya Katering nie....Hj Mohd Fauzi 013-521 3489

Pembantu... Roslan - 013 481 2510

Alamat Premis

No C11 Taman Bukit Bayu
Sg. Lalang, Kedah Darul AMan.

bapak aku nie nama katering ustaz nie dia x bagi plaks kat aku..adik lelaki aku kenduri mmg pakai katering nie...
murah jugak, dia ikut budget tuan rumah, tidak berkira...base on kenduri adik aku la...
ada 3 ribu aja pun boleh buat kenduri...keh..keh..keh..


FMyeera
QUOTE(JiJaHpOtPeT @ Feb 29 2008, 09:15 AM) *
FMyeera...
Mia Qistina...

sorry aku x update topik nie..bz sangat wehh....(padahal bz kat topik len..keh..keh..keh..)
ok nie no contact ustaz tu

Tuan Punya Katering nie....Hj Mohd Fauzi 013-521 3489

Pembantu... Roslan - 013 481 2510

Alamat Premis

No C11 Taman Bukit Bayu
Sg. Lalang, Kedah Darul AMan.

bapak aku nie nama katering ustaz nie dia x bagi plaks kat aku..adik lelaki aku kenduri mmg pakai katering nie...
murah jugak, dia ikut budget tuan rumah, tidak berkira...base on kenduri adik aku la...
ada 3 ribu aja pun boleh buat kenduri...keh..keh..keh..


wei jah aku tau la ustaz fauzi ni......

emm ari 2 mk ngan abah aku ada gak riki2 kt katering kak.ita kt seri bayu 2.....emm x tau la depa amik yg mana satu...yg kt kak ita 2 pn rm6.00 sekepala gak.....ni paling murah la....

aku ade ckp psl ustaz fauzi ni kt mak aku...mak aku kata akan dipertimbangkn....
JiJaHpOtPeT
keh..keh..keh...wehh miera...xkisah la amik kat mana..k.ita ato ustaz pojie..janji ko kawen..keh..keh..keh..
pasal katering ko xpayah pikir...bio org tua yg decide..ko pikir pelamin, baju, makeup, hantaran..
sebab menda2 tu remeh...
FMyeera
QUOTE(JiJaHpOtPeT @ Feb 29 2008, 10:03 AM) *
keh..keh..keh...wehh miera...xkisah la amik kat mana..k.ita ato ustaz pojie..janji ko kawen..keh..keh..keh..
pasal katering ko xpayah pikir...bio org tua yg decide..ko pikir pelamin, baju, makeup, hantaran..
sebab menda2 tu remeh...


mmg pn aku mls nk pikir psl2 katering 2....lg pn mk aku kn arif bab2 mask-memask ni bior derang je buat....aku makan jek nnt.....baik aku pikir psl baju ke, make-up ke kn....kekekek.....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.