Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Kisah Cerita Antu Uitm
Mesra.net Forum > Announcement & Discussion > Kaji Selidik & Pandangan
Pages: 1, 2
MR.diNO
QUOTE(nama_cheq_GG @ May 15 2008, 11:25 AM) *
QUOTE(adlertag @ May 15 2008, 08:28 AM) *
IPTA manakah yg paling terpencil dan paling berhantu di malaysia ini?



UIA kot, masa memula dibuka dulu..... teringat gelpren kawan GG yg studi kat sana kena sampuk hantu UIA, bila time magrib ajaa.... nyanyi lagu CINDAI ..... berubat merata-rata negeri tak gak pulih2. skang tak tau apa citer.

waaa..UIA pun ada...
yelah dulu kat area bukit bakau bagai kan..
utan rimbun cukup siap...huhuhuh
.:|eLLe|:.
QUOTE(lilitserbanataspala @ May 14 2008, 12:21 PM) *


ni gambar yang riuh rendah masa aku kat UiTM Melaka dulu... aku tengok hard copy gambaq ni masa tu..
ada 3 keping gambaq sebenarnya dari kisah ni..

Gambar 1 : Gambar 5 orang pelajar UiTM Melaka dan sedikit kabur serta terdapat imej garisan putih di sebelah kanan (maaf, gambar xdisertakan)

Gambar 2: Gambar kabur 5 orang pelajar dengan imej hantu tersebut dan juga kabur (maaf, gambar tak disertakan)

Gambar 3: Gambar seperti di atas..

Lokasi yang sebenarnya adalah berhadapan dengan Fakulti Art & Design dan berdekatan dengan pintu masuk Pusat Kesihatan.

Ada yang kata gambaq tu adalah hasil dari kreativiti bebudak Art & Design tersebut semasa membuat salah satu tugasan yang diberikan. Tapi ada pulak yang kata gambaq tu sememangnya original.

Aku sendirik pulak kata hantu tu gila glamer...


halah si sarban ni..
taruk gamba la pulakkkk..
.:|eLLe|:.
QUOTE(MR.diNO @ May 14 2008, 12:39 PM) *
QUOTE(.:|eLLe|:. @ May 14 2008, 11:55 AM) *
QUOTE(MR.diNO @ May 14 2008, 09:23 AM) *
masa aku study kat uitm 5 thn lepas..
aku ada dgr..kat bilik konti radio uitm tuh ada hantu..
kat menara pun sama la..sbb bgnan lama..
tp tatau la betui ke dak..
dah lama aku tak masuk uitm...huhuhuh


wawawawaaa.. itu fakulti hakuuu..
heheh.. aah, diorang kata ada gak something kat situ..
wallahualam.. ye lah kot ada, cos so far kitorang tak jupe pape..

tapi ada member pernah kena..
naik lif tkt 13 nak turun.. stop kat tingkat mana tah..
naik sorang, dia nampak sipi, "eh, napa mamat ni muka cam aku..??"
then stop lagik kat tingkat mana.. naik lagi sorang mamat muka cam dia..
then stop lagik, naik lagik sorang mamat muka cam dia..
lepas beberapa kali ntah stop, dok org naik, sekali lagik stop, dia meluru kua..

wah...citer benar nih ek...
huhuhuu...waktu siang ke mlm??
kalu time mlm maybe lah kot..
tp so far..waktu aku amik kursus bahasa jer kot
penah gi menara tuh...


malam la.. dah la member tu lelaki..
kalo siang2 pun kecut perut, mau kena gelak..

lip menara tu mcm2 citer ada..
ada cerita konon bukak2 pintu lip nampak kubur la..
ada satu cerita ni lagik best..
dia sorang2 masuk lip kosong, berdiri depan panel tingkat tu.. [alah yg tekan2 tu..]
sekali tetiba, menghulur je tangan tekan panel tu..

//fuhhh, sebbaik pejabat gue nggak ada lip.. kalo tak musti aku tak naik ari ni..

oops, edit : cerita di atas [hantu tekan lip] dilalui oleh kawan punya adik punya menantu punya kakak punya jiran [kesimpulan, cerita yg tak tahu sumber nya.. cerita yg naik lip jumpa orang yg sama muka tu, sumber dapat disahkan sbb mmg member sendiri yg kena..]
.:|eLLe|:.
QUOTE(JeD[i]-BoNGsU @ May 14 2008, 01:21 PM) *

QUOTE(badakwarnabiru @ May 14 2008, 01:16 PM) *
ada satu kolej siswi tuh...
diharamkan bawak teddy bear...

sebab banyak kali terjadi teddy bear diorg berlari dengan sendiri nya di tengah malam...

kes ini adalah benar dan disaksikan oleh ramai orang....
banyak kali pulak tu...


whoa.. teddy bear berlari sendiri tgh mlm..
siut aa.. dapat plak siswi bawak teddy bear
besor gabak.. dpd asalnya konon nk tdo
peluk teddy bear besor gabak, sekali teddy
bear yg peluk dia.. gilosss aaa..

* tp klu peminat anime Bleach, mesti teringat
Kon.. ekekeke..




waaa.. aku baru nak cakap benda yg sama..

we miss kon!!!

info selitan : epi2 baru bleach tak dek kon pung..
Amirah
QUOTE(nama_cheq_GG @ May 15 2008, 11:25 AM) *
QUOTE(adlertag @ May 15 2008, 08:28 AM) *
IPTA manakah yg paling terpencil dan paling berhantu di malaysia ini?



UIA kot, masa memula dibuka dulu..... teringat gelpren kawan GG yg studi kat sana kena sampuk hantu UIA, bila time magrib ajaa.... nyanyi lagu CINDAI ..... berubat merata-rata negeri tak gak pulih2. skang tak tau apa citer.


wah siap nyanyi lagu cindai tuh..sedap tak sore dia???ermmm..aku penah gak dgr dulu..xleh dgr lagu cindai la..lagu isabella la..nanti "benda tu" kuar..huhuhu...aku penah tido kat kolej UUM..mmg seram pun kat sana...
mizzdodolz
itm dihatiku..
hehehe

aku dulu bdk seroja 2 (uitm shah alam)..
pastu bila naik sem ke brp ntah aku x dpt bilik..
bila rayu2 tu dpt la aku n kwn aku ni bilik 2 org kt seroja 1..
antara pengalaman yg aku xleh lupa duk bilik tu, kitorang selalu kena tindih..
pastu time tido, bantal tutup muka aku kena angkat..
kalo duk sorang2 dlm bilik tu sure rasa cam ada org perati..
aku nk study pn rasa x sedap ati..
maybe psl bilik tu sebelah toilet kot..
wallahualam
sofiahdewi
Adik saya juga pernah mengalami peristiwa sama semasa di seroja 1 dulu
meronta ronta melawan ... dia kata cara terakhir dia melawan selepas bermacam
macam ayat suci tak jalan ialah menyatakan kepada benda tu bahawa "kau tiada kuasa
hanya Allah saja yang berkuasa" alhamdulillah lepas jugak akhirnya dari tindihan tu

Saya hanya sekejap kat UITM (seroja 3) sbb kursus pendek yang di hantar oleh majikan
dan berstatus non resident...duduk asrama waktu weekdays ajer...weekend lesap balik
rumah.
cleopatra-anne
QUOTE(sofiahdewi @ May 15 2008, 10:39 PM) *
Adik saya juga pernah mengalami peristiwa sama semasa di seroja 1 dulu
meronta ronta melawan ... dia kata cara terakhir dia melawan selepas bermacam
macam ayat suci tak jalan ialah menyatakan kepada benda tu bahawa "kau tiada kuasa
hanya Allah saja yang berkuasa" alhamdulillah lepas jugak akhirnya dari tindihan tu

Saya hanya sekejap kat UITM (seroja 3) sbb kursus pendek yang di hantar oleh majikan
dan berstatus non resident...duduk asrama waktu weekdays ajer...weekend lesap balik
rumah.

kt shah alam ke?
sofiahdewi
takde percaya keh...
betullll...masa itu tahun awal 1980 an
uitm masih banyak lagi di kelilingi hutan
yang ade multi storey, sekolah arab dan berapa asrama
iaitu seroja, kenanga & perindu... asrama jati pun belum ade
dan pembangunan shah alam tak sepesat sekarang
time tu masih ade lagi kedai mamak lalu pintu keluar masuk
ikut tangga sebelah federal highway...
zaman masa itu boleh hitchhike sebab manusia zaman tu
baik baik lagi...tak banyak kes rogol & culik walaupun
kebanyakkan mereka iatu pelajar bukan orang tempatan malahan
ramai berasal dari luar bandar...di sinilah tempat segala
semangat bina jatidiri anak bangsa di terapkan....
antu tak menjadi halangan warganya menuntut ilmu untuk
pastikan dapat terus ke menara gading yang lebih terbilang
di luar negara. ITM Shah Alam tetap dalam kenangan...
yushida03
seroja?

<-- penah duk seroja for 3 weeks in 2002. ok jer. alhamdulillah. tapi, org kata seroja ni asrama budak ppuan??
nakjadisolehah

maka dengan bengangnya..die bangkit.. dn die nampak ade budak main kaki die kat tepi katil..
tp die dengan tanpa reaksi takut mahu terkejut terus menempeleng bende/budak tuh sampai terjatuh..
lepas tuh baru die sedar yg die tempeleng tuh.. adalah ......................... ohmy.gif

iyolah tu tempeleng...
ntah2 terkencing atas katil sapa tauuuuu
wacko.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.