Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Butik Pengantin
Mesra.net Forum > Social & Societies > Perkahwinan & Pertunangan
naaz_aqua85
naaz on behalf kawan tempat keje naaz..
dia nak kawen bulan 3 nie...
ade sapa2 tau x kat mana2 butik yang ok sungai petani,kedah...
lau boleh carikan yang ada offer yang murah2...
thanks...
FMyeera
eh naaz dok SP ke?.....sp kt ner....bila tawen....
naaz_aqua85
QUOTE(FMyeera @ Jan 28 2008, 10:16 AM) *
eh naaz dok SP ke?.....sp kt ner....bila tawen....

hehe...sory..
lupa nak letak...
naaz on behalf member naaz..
dia nak kawen this year...
fmly dia baru pindah kat SP..
Yeera tau x mana2 butik yang ok kat SP?..
FMyeera
QUOTE(naaz_aqua85 @ Jan 28 2008, 10:32 AM) *
hehe...sory..
lupa nak letak...
naaz on behalf member naaz..
dia nak kawen this year...
fmly dia baru pindah kat SP..
Yeera tau x mana2 butik yang ok kat SP?..


oooo....ish nk ckp ok ni susah sikit la naaz.....kadang2 citarasa org ni x sama....myera pn dlm proses survey lg.....tp yg slalu dok survey ni byk yg x bekenan dek mata......bkn x da yg ok....ada...tp dia kena org 2 pegi sendiri la tgk...br puas ati...
naaz_aqua85
ooo ye ke...
member naaz nie baru pindah...
dia nak tau area mana yang ok...
coz dia bukan tau sgt area SP nie..
naaz_aqua85
naaz cuma nak tau alamat n no tepon jer...
ok ke xok ke xpe...
coz m'be xde masa nak cari masa blk kg..
so bila dah blk kg n't dia leh terus gi kedai tu...
JiJaHpOtPeT
yang nie FMyeera terrer...
weii bagi naaz bernard kat bakar arang...
lagi satu Anggun kat area TESCO tu...

**aku xdak ctc num dia
puteri650
alamak, tak tau lak tek leh send, ok skali lagi putri nak cakap, butik patimah baju dia lawa, make up pulak bernard lawa, tapi kalau nak murah leh g salon masz anggun ok, kat taman delima. butik patimah depan parkson, kalau kat tesco tu putri lom survey lg, ye la butik baru kan. ok anyway aper2 puteri sedia membantu, leh la gak rasa nasi minyak. hehehe
QUOTE(JiJaHpOtPeT @ Jan 28 2008, 01:28 PM) *
yang nie FMyeera terrer...
weii bagi naaz bernard kat bakar arang...
lagi satu Anggun kat area TESCO tu...

**aku xdak ctc num dia

pelita
QUOTE(puteri650 @ Jan 28 2008, 07:57 PM) *
alamak, tak tau lak tek leh send, ok skali lagi putri nak cakap, butik patimah baju dia lawa, make up pulak bernard lawa, tapi kalau nak murah leh g salon masz anggun ok, kat taman delima. butik patimah depan parkson, kalau kat tesco tu putri lom survey lg, ye la butik baru kan. ok anyway aper2 puteri sedia membantu, leh la gak rasa nasi minyak. hehehe
QUOTE(JiJaHpOtPeT @ Jan 28 2008, 01:28 PM) *
yang nie FMyeera terrer...
weii bagi naaz bernard kat bakar arang...
lagi satu Anggun kat area TESCO tu...

**aku xdak ctc num dia




yer.. Pel setuju ngan puteri..
Puteri dah lepas ker, tgh survey gaks?
tp, saloon masz tuh, Pel x tau ler plak..
saloon.. tuh, kedai pengantin ker?

anyway, nak pesan,
kedai Patimah, baju no 1(bg Pel ler). tp, makeup dier,hancus.. Pel tgk gambar, cantik2.. skali, time tunang Pel, mmg hancus..x caya..ty myeera.. (ko tgk lam friendster aku kan..). tlg lah.. sekali seumur hidup. frust beb...

makeup bernard.. the best..
yg x best, bab pelamin & baju. kalu pilih yg dah ada, ok lg. tp, kalu ambil yg baru.. hari nak kawen ler, korang baru sempat tgk bj tuh siap. diaorg busy,sampai x menang tgn, korg jd terabai..buat pelamin kul 2am bg dtg(pengalaman sis Pel). kat ayam berkokok br siap. tension pengantin dibuatnyer..
ooh, lg satu, kalu nak makeup bernard, dia ada ramai pekerja. mintak yg nama fasha..mak nyah nih makeup plg cantik antr geng bernard nih..no fon fasha nih, Pel lupa nak mintak kat kwn.

ada 1 kedai bj cantik jugak nama apa ntah(myeera..ko igt x. Pel lupa arituh, myeera yg igtkan). sebaris RHB Bank, tingkat atas. tp, makeup dia x cantik sgt. mak nyah jugak..
baju dia, always new design. dan x melampau tip top mcm lovina-depan tmn ria/area tesco punyer(kedai lovina nih, kedai cina. design baju pelik2 sgt).
pelita
oh, lupa.. kalau nak cari yg offer..
payah skit ler naaz..

pasal dia cari pun last minit.

lg, entah2 org dah x mau amik, ada ler..

kena faham, area sg petani nih ramai pengantin dtg, area tempat lain pun dtg sg petani jugak..

pendang.. kulim.. bagan... pun, amik yg sg petani jugak..

FMyeera
QUOTE(pelita @ Jan 29 2008, 01:41 PM) *
yer.. Pel setuju ngan puteri..
Puteri dah lepas ker, tgh survey gaks?
tp, saloon masz tuh, Pel x tau ler plak..
saloon.. tuh, kedai pengantin ker?

anyway, nak pesan,
kedai Patimah, baju no 1(bg Pel ler). tp, makeup dier,hancus.. Pel tgk gambar, cantik2.. skali, time tunang Pel, mmg hancus..x caya..ty myeera.. (ko tgk lam friendster aku kan..). tlg lah.. sekali seumur hidup. frust beb...
makeup bernard.. the best..
yg x best, bab pelamin & baju. kalu pilih yg dah ada, ok lg. tp, kalu ambil yg baru.. hari nak kawen ler, korang baru sempat tgk bj tuh siap. diaorg busy,sampai x menang tgn, korg jd terabai..buat pelamin kul 2am bg dtg(pengalaman sis Pel). kat ayam berkokok br siap. tension pengantin dibuatnyer..
ooh, lg satu, kalu nak makeup bernard, dia ada ramai pekerja. mintak yg nama fasha..mak nyah nih makeup plg cantik antr geng bernard nih..no fon fasha nih, Pel lupa nak mintak kat kwn.

ada 1 kedai bj cantik jugak nama apa ntah(myeera..ko igt x. Pel lupa arituh, myeera yg igtkan). sebaris RHB Bank, tingkat atas. tp, makeup dia x cantik sgt. mak nyah jugak..
baju dia, always new design. dan x melampau tip top mcm lovina-depan tmn ria/area tesco punyer(kedai lovina nih, kedai cina. design baju pelik2 sgt).


mmg betul make-up dia hancus.....myeera pn bleh make-up cm 2.....main calit2 ja....sian ko pel....nasib baju ko 2 jd penyelamat....
pelita
eh.. silap.. RHb Bank.. bukan..
sebenarnye, public bank..
ampun...
puteri650
yezz... btul tu. putri blum kwen, tapi pengalaman kakak2 kan, tgah survey gak, yela kan, nak kwen bukan byak kali, kenela cari yang terbaik, ni kang mekap betampong2 pon wat malu jer. kesimpulannya, makeup g kat bernard je lah, selalunya kalau juru make-up pempuan dia susah nak tonjolkan keistimewaan pempuan, tapi kalau lelaki " nyah', diorg tau aper kelebihan yang kita ader, maybe sbb diorang pandang dari sudut pandangan lelaki kot, then, sbb tu la, diorang pye make up, meletop.. heheheh
QUOTE(pelita @ Jan 29 2008, 02:46 PM) *
eh.. silap.. RHb Bank.. bukan..
sebenarnye, public bank..
ampun...

Miya_narien
ada ke org yg nk tkena dgn butik patimah tu? haha rofl.gif
puteri650
teruk sangat ker make up kat butik patimah tuh? baru jer bajet nak ke situ, nasib terselamat. hua hua hua
QUOTE(Miya_narien @ Jan 30 2008, 09:20 PM) *
ada ke org yg nk tkena dgn butik patimah tu? haha rofl.gif

puteri650
[quote name='FMyeera' date='Jan 29 2008, 02:34 PM' post='4390943']
[quote name='pelita' post='4390797' date='Jan 29 2008, 01:41 PM']yer.. Pel setuju ngan puteri..
Puteri dah lepas ker, tgh survey gaks?
tp, saloon masz tuh, Pel x tau ler plak..
saloon.. tuh, kedai pengantin ker?
askum, pel, salon masz anggun tu bukan butik pengantin tapi salon kecantikan jer, cuma ader perkhidmatan make up tunang ngan kwen, put3 da tgok make up dia cantik, skali letak bulu mata palsu, fuh cun habis. hehehehe
sblum make up tu dia akan wat facial aper yang patut dulu kat muka kita ni. kalau Pel nak g, cakap jer kawan puteri, dapat diskaun 10%, sbb put3 dah 5 tahu jadi member kat sana. ok tata

puteri650

askum, pel, salon masz anggun tu bukan butik pengantin tapi salon kecantikan jer, cuma ader perkhidmatan make up tunang ngan kwen, put3 da tgok make up dia cantik, skali letak bulu mata palsu, fuh cun habis. hehehehe
sblum make up tu dia akan wat facial aper yang patut dulu kat muka kita ni. kalau Pel nak g, cakap jer kawan puteri, dapat diskaun 10%, sbb put3 dah 5 tahu jadi member kat sana. ok tata

FMyeera
QUOTE(puteri650 @ Jan 31 2008, 08:14 PM) *
askum, pel, salon masz anggun tu bukan butik pengantin tapi salon kecantikan jer, cuma ader perkhidmatan make up tunang ngan kwen, put3 da tgok make up dia cantik, skali letak bulu mata palsu, fuh cun habis. hehehehe
sblum make up tu dia akan wat facial aper yang patut dulu kat muka kita ni. kalau Pel nak g, cakap jer kawan puteri, dapat diskaun 10%, sbb put3 dah 5 tahu jadi member kat sana. ok tata


salon masz anggn ni kt blah mana yer kt SP......x perasan la......cantik ke dia make-up..
puteri650
kat taman delima
tau tak?
dekat ngan bernard gak la
make up pengantin 110 tunang 60 kalau tak silap. ok la.
cantik
JiJaHpOtPeT
miera (FMyeera)..
ko nak kawen kan??adik aku amik butik kat seri bayu xsilap aku...
1000++ (aku rasa seribu 1.2K)

5 pasang baju
(skali akad nikah (baju lace putih), 1 pasang baju lace moden (kenduri pihak perempuan), 1 pasang Songket (kenduri pihak lelaki), sepasang Gaun+Kot pengantin untuk potong kek), sepasang baju pengantin Jawa)

Makeup kat rumah (aku xtau brapa kali...tapi makeup akad nikah, belah pompuan, belah laki, potong kek ngan apa antah 1 lagik..)

cantik ke tak dia makeup aku rasa cantik...mcm yang ko datang kenduri adik aku aitu...errr...ko tengok kan adik ipor aku...
no kontek nanti aku risik adik aku yerr
FMyeera
QUOTE(JiJaHpOtPeT @ Feb 29 2008, 09:39 AM) *
miera (FMyeera)..
ko nak kawen kan??adik aku amik butik kat seri bayu xsilap aku...
1000++ (aku rasa seribu 1.2K)

5 pasang baju
(skali akad nikah (baju lace putih), 1 pasang baju lace moden (kenduri pihak perempuan), 1 pasang Songket (kenduri pihak lelaki), sepasang Gaun+Kot pengantin untuk potong kek), sepasang baju pengantin Jawa)

Makeup kat rumah (aku xtau brapa kali...tapi makeup akad nikah, belah pompuan, belah laki, potong kek ngan apa antah 1 lagik..)

cantik ke tak dia makeup aku rasa cantik...mcm yang ko datang kenduri adik aku aitu...errr...ko tengok kan adik ipor aku...
no kontek nanti aku risik adik aku yerr


ish murah la klu cm 2.....

wei jah dia makeup mmg cantik jah.....first aku tgk adik ipo ko trus ake kata cantik...tp adik ipo ko mmg dh cantik pn kn.....wei ade ke butik pengantin kt seri bayu ni...konfius la aku....cuma yg aku tau ade la 1 butik kt deret kedai yg kita nampak masa nk turun bukit 2 dr umah kita....butik yg 2 ka?...ke ada butik lain jah.....

kt seri bayu aku tgk ada la butik kecnatikan...aku tgk mmg ramai sambutan kt c2.....tp aku x penah singah lg la kt c2...nampak cm menarik.....x pa nnt aku try pegi....pakej tuk treatment pn ada aku tgk....cm best je....
JiJaHpOtPeT
aku rasa kat seri bayu...sebab adik aku cakap kat taman kita...aitu aku x tanya sangat...
weh kalo ko ada beli paper kat taman kita (x ingat date dah paper bila..)
ada broucher pasal butik nie...dia makeup kat rumah...aku rasa butik nie kots..
FMyeera
QUOTE(JiJaHpOtPeT @ Feb 29 2008, 09:53 AM) *
aku rasa kat seri bayu...sebab adik aku cakap kat taman kita...aitu aku x tanya sangat...
weh kalo ko ada beli paper kat taman kita (x ingat date dah paper bila..)
ada broucher pasal butik nie...dia makeup kat rumah...aku rasa butik nie kots..


klu makeup kt umah yg senang skit...kang x payah aku rushing2 lg...

x pa ari ahad ni gak aku p riki2 sumer butik kt area kawasan kita....kekekekek.....

thanks jah.......cayang hangg.....
zanna
QUOTE(JiJaHpOtPeT @ Feb 29 2008, 09:39 AM) *
miera (FMyeera)..
ko nak kawen kan??adik aku amik butik kat seri bayu xsilap aku...
1000++ (aku rasa seribu 1.2K)

5 pasang baju
(skali akad nikah (baju lace putih), 1 pasang baju lace moden (kenduri pihak perempuan), 1 pasang Songket (kenduri pihak lelaki), sepasang Gaun+Kot pengantin untuk potong kek), sepasang baju pengantin Jawa)

Makeup kat rumah (aku xtau brapa kali...tapi makeup akad nikah, belah pompuan, belah laki, potong kek ngan apa antah 1 lagik..)

cantik ke tak dia makeup aku rasa cantik...mcm yang ko datang kenduri adik aku aitu...errr...ko tengok kan adik ipor aku...
no kontek nanti aku risik adik aku yerr


murah nya..
like zana.. zana kat penang. baru je kawen 080208 ari tu..

pelamin + meja makan + red carpet n hiasan dewan aja RM2100. (sbb kenduri wat kat dewan)

then.. baju nya..
sepasang + pompuan RM500

mekap RM200

ni cost untuk 1 side je..

ni gambar ms wedding arito

NurAnastacia
Assalamualaikum...sape2 ade info butik y baju dia lawa n makeup pun superb kat area SP?
next week nak gi tempah utk wedding bulan 8..

sapa2 y ade info tlg la kongsi bersama ye...thanx happy.gifv
izababe
hai kwn2..aku nk cri butik pngantin yg best2 kt area taiping ke simpang ke,chgkt jering ke..
korg smer de pdapat x?? rolleyes.gif
Iereen
Oleh kerana banyak pulak topik butik pengantin ni
apa kata kita kumpulkan kat sini suma
disamping leh carik maklumat
kita gak leh bagi idea pada kengkawan kut2 ada butik2 yg bes2
atau ada link fotopages butik2 yg buleh direcommend kan

seluruh malaysia..
denafirabeauty
erm nak lg mudah..korang cr direktori kahwin..then klik pstu korang cr la ikut negeri masing2..snang kan[size="5"][/size].... clapping.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.