Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Pipi tembam...camne ek?
Mesra.net Forum > UMUM > Info Petua & Kesihatan
Pages: 1, 2
pinkpanther
aku ni takdela gemok gedempol,tapi pipi aku tembam....
cam tak sesuai dgn badan aku yang ala2 slim gitu....
ade petua tak nak kasi pipi tak tembam? :blush:
azyu
kiter pun nak petua tu...
nazira
ohmy.gif Kunyah singgam , makan singgang.. smile.gif
JOJO
Senang aje, kau suruh bf korang cium and then jilat sepuas-puasnya sampaikan korang naik panas kat pipi tu. :alien:
pinkpanther
QUOTE(JOJO @ Mar. 23 2003,2:55)
Senang aje, kau suruh bf korang cium and then jilat sepuas-puasnya sampaikan korang naik panas kat pipi tu. :alien:

apela ko ni jojo,aku serious ni...kalau nak melalut gi tempat lain arrr....
azyu
QUOTE(pinkpanther @ Mar. 23 2003,6:50)
QUOTE(JOJO @ Mar. 23 2003,2:55)
Senang aje, kau suruh bf korang cium and then jilat sepuas-puasnya sampaikan korang naik panas kat pipi tu. :alien:

apela ko ni jojo,aku serious ni...kalau nak melalut gi tempat lain arrr....

bagi penampaq ajer....budak ni...
kiter tanya bebetul...memain plak dia
absconder
tembam kiut aper..
azyu
QUOTE(absconder @ Mar. 26 2003,9:36)
tembam kiut aper..

cute kalo badan pun tembam....
ini muka jer tembam...tapi badan solid molid....
tak seimbang rupanya...
MinNieMyRa
QUOTE(pinkpanther @ Mar. 22 2003,4:04)
aku ni takdela gemok gedempol,tapi pipi aku tembam....
cam tak sesuai dgn badan aku yang ala2 slim gitu....
ade petua tak nak kasi pipi tak tembam? :blush:

hmm...myra pon menghadapi masalah yg samer...pipi tembam...lagi2 kalo pakai tudung...nampak sgt tembamnyer...padahal badan kuruih je...biasenyer org yg pipi tembam nih...suke gelak...hepi go lucky laa kiranyer...tu sbb muscle2 kat pipi tu leh membesar..hmmm...camni ni ekk?? ???
forlan
biar jekla....sweet what...tataula mata org lain..
since 'dia' tu nampak chubby bile pakai helmet,tp tu yg aku suka.... :love:
azyu
ye ker org suka pipi tembam....
kalo camtu kiter biar je lah pipi kiter cam ni...

dulu kiter gemok.60 kg......pastu diet...jadi 45kg
la ni dah kurus...tapi pipi tak mahu kurus lak..
tu yg pening kepala dibuatnya tu...
seayu77
wah!!!! banyak nyer turun.....dari 60kg ke 45kg. aper rahsia anda? apa kata share kat sini...hihihih
pinkpanther
QUOTE(forlan @ Mar. 27 2003,3:45)
biar jekla....sweet what...tataula mata org lain..
since 'dia' tu nampak chubby bile pakai helmet,tp tu yg aku suka.... :love:

sbb pipi tembam la aku tak sanggup tengok muke aku bile pakai helmet...mak oiii,tembam gile......
gygy
[U]  :) hi, i'm gygy. for me it's good kalau pipi tembam pun.. coz pipi i pun ala2 tembam gak.. so, nothing's lack lah.. n'way, i'm a new member at mesra nie.
ayong
cun ape pipi tembam..kalu kurus sangat cam jerangkung lak :wink.gif:
tuna_sandwic
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua

tuna ada petua nak kuruskan pipi tembam.. tuna dah amalkan dan mmg berkesan

caranya:
1. buat latihan a e i o u setiap pagi semasa nak mekap tu... buat la dlm tempoh 2-3 minit... atau 20 kali... masa sebut tu, kena sebut dgn perlahan tapi sepenuh perasaan iaitu dgn memastikan setiap abjad disebut dgn mimik muka yg melampau...

2. semasa bgn pagi atau nak tidur, berteleku di tepi katil, topangkan siku pada lutut dan ampukan tapak tgn ke muka... biarkan selama 5-10 minit.... pastikan muka ditampung sepenuhnya oleh telapak tangan...

3. semasa bgn pagi atau nak tidur, sama juga, berteleku di tepi katil dan topangkan siku pada lutu.. ampukan tapak tgn di bawah dagu... biarkan selama 5-10 minit

4. yg ni pula kena keluar belanja... cuba pakai Face Lift & Activator... yg ni kesan dia cepat dan hasilnya mmg menarik... ramai kawan2 tuna yg pakai dan suka.... bila tuna pakai, senyuman tuna semakin menarik berbanding dulu krn pipi tuna naik seri dan cantik.. tidak lagi tembam dan mengeleber... ia juga boleh menghilangkan kdut di bawah mata dan juga boleh mengecilkan pori2 wajah... cubalah...

sekian dulu dari tuna
RiEyZ
Mmm..alaa biasa la tu, bukan ko nak jadi model pon.. aku pon minat gak tengok awek yg pipi tembam ni..rasa nak cubit jer..geram
allyyssa
bat ape nak buat camtu?? pipi tembam kan cute!! geram org tgk tau.....aku suka yg tembam2...hehehe :cool:  kena bersyukur ngan anugerah TUhan.
bidadarimalam
QUOTE(pinkpanther @ Mar. 22 2003,4:04)
aku ni takdela gemok gedempol,tapi pipi aku tembam....
cam tak sesuai dgn badan aku yang ala2 slim gitu....
ade petua tak nak kasi pipi tak tembam? :blush:

kau bagik la pipi kau kat aku. aku nak tembam sikit. tak le nampak tua cepat sangat.  :D
uzairi
QUOTE(gygy @ Mar. 31 2003,5:38)
[U]  smile.gif hi, i'm gygy. for me it's good kalau pipi tembam pun.. coz pipi i pun ala2 tembam gak.. so, nothing's lack lah.. n'way, i'm a new member at mesra nie.

welcome....saya pun suker yg chubby nie....
awek sayer pon chubby gak...sebab tu saya tersangkut... :blush:  :blush:  :love:  :cool:  :cool:
azyu
QUOTE(tuna_sandwic @ April 01 2003,9:33)
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua

tuna ada petua nak kuruskan pipi tembam.. tuna dah amalkan dan mmg berkesan

caranya:
1. buat latihan a e i o u setiap pagi semasa nak mekap tu... buat la dlm tempoh 2-3 minit... atau 20 kali... masa sebut tu, kena sebut dgn perlahan tapi sepenuh perasaan iaitu dgn memastikan setiap abjad disebut dgn mimik muka yg melampau...

2. semasa bgn pagi atau nak tidur, berteleku di tepi katil, topangkan siku pada lutut dan ampukan tapak tgn ke muka... biarkan selama 5-10 minit.... pastikan muka ditampung sepenuhnya oleh telapak tangan...

3. semasa bgn pagi atau nak tidur, sama juga, berteleku di tepi katil dan topangkan siku pada lutu.. ampukan tapak tgn di bawah dagu... biarkan selama 5-10 minit

4. yg ni pula kena keluar belanja... cuba pakai Face Lift & Activator... yg ni kesan dia cepat dan hasilnya mmg menarik... ramai kawan2 tuna yg pakai dan suka.... bila tuna pakai, senyuman tuna semakin menarik berbanding dulu krn pipi tuna naik seri dan cantik.. tidak lagi tembam dan mengeleber... ia juga boleh menghilangkan kdut di bawah mata dan juga boleh mengecilkan pori2 wajah... cubalah...

sekian dulu dari tuna

mana nak dapatkan face lift tu....jenama apa..nak beli kat mana...rm berapa?...
azyu
QUOTE(seayu77 @ Mar. 31 2003,4:47)
wah!!!! banyak nyer turun.....dari 60kg ke 45kg. aper rahsia anda? apa kata share kat sini...hihihih

share?....boleh....cuma kiter takut korang tak terlarat jer nak amalkan......
kiter buat dalam masa 3 bulan jer.....
cara yg selamat dan sihat...
cuma perlu terlalu-lalu banyak kesabaran...
sapa nak petua tu angkat tangan....kalau lebih dari 5 org baru kiter share....
kiter maintain kurus sampai sekarang tak naik lagi dah...
tuna_sandwic
Azyu

Face Lift n Activator dari kumpulan Nutricentials di bawah NuSkin.... kalau nak, boleh contact tuna sbb tuna ada diskaun 20% utk setiap barangan. Tiada terdapat di farmasi mahupun kedai2 lain.. hanya ada satu kedai di KL dan Penang...  tapi yg tu kena bayar harga  penuh la sbb ni dijual utk ahli jer..

tuna
019-3980890
honeyydeww
saya ada terbaca petua ranee mukherjee...katanya rajin-rajin la kunyah chewing gum...tak tau la jadik ke idak...saya memang hantu ngan chewing gum...tapi tetap maintain tembam gak...heeheh
azyu
QUOTE(tuna_sandwic @ April 14 2003,11:24)
Azyu

Face Lift n Activator dari kumpulan Nutricentials di bawah NuSkin.... kalau nak, boleh contact tuna sbb tuna ada diskaun 20% utk setiap barangan. Tiada terdapat di farmasi mahupun kedai2 lain.. hanya ada satu kedai di KL dan Penang...  tapi yg tu kena bayar harga  penuh la sbb ni dijual utk ahli jer..

tuna
019-3980890

tunggu hujung bulan...nanti kiter contact awak....
c_cute
QUOTE(azyu @ April 13 2003,10:02)
QUOTE(seayu77 @ Mar. 31 2003,4:47)
wah!!!! banyak nyer turun.....dari 60kg ke 45kg. aper rahsia anda? apa kata share kat sini...hihihih

share?....boleh....cuma kiter takut korang tak terlarat jer nak amalkan......
kiter buat dalam masa 3 bulan jer.....
cara yg selamat dan sihat...
cuma perlu terlalu-lalu banyak kesabaran...
sapa nak petua tu angkat tangan....kalau lebih dari 5 org baru kiter share....
kiter maintain kurus sampai sekarang tak naik lagi dah...

azyu share laa petua tue ngan kita...kite pon nak kurus cam awak la....
seayu77
laaa.apsal nak tunggu 5 org
share kan jer la
azyu
QUOTE(seayu77 @ April 15 2003,2:34)
laaa.apsal nak tunggu 5 org
share kan jer la

selalu kiter cite kat org kiter kurus guna petua tu....semua tak caya..they all kata kiter tipu..sebab diaorg cuba nak jadi gak...
petua ni tak leh ader sikit pun salah...3 bulan tu sanggup ker...
shOrt_cIrCuit
QUOTE(azyu @ April 13 2003,10:02)
QUOTE(seayu77 @ Mar. 31 2003,4:47)
wah!!!! banyak nyer turun.....dari 60kg ke 45kg. aper rahsia anda? apa kata share kat sini...hihihih

share?....boleh....cuma kiter takut korang tak terlarat jer nak amalkan......
kiter buat dalam masa 3 bulan jer.....
cara yg selamat dan sihat...
cuma perlu terlalu-lalu banyak kesabaran...
sapa nak petua tu angkat tangan....kalau lebih dari 5 org baru kiter share....
kiter maintain kurus sampai sekarang tak naik lagi dah...

huh..turun 15kg dlm 3 bln?..
sebulan 5kg...a week lost about 1.5kg...
fuyyoooo...
kalu aku buat..jadik jerangkung ler gamaknyer...
hahahah biggrin.gif

but, sounds interesting...coz i think cara u diet nih ok..
seminggu lost about 1.5kg..still dikira ok..
chemie0808
bgn pagi2 buat senaman pipi...bukak mulut luas2,sampai terasa pipi cekang.buat selama 7 kali..then,tampar kedue2 pipi pelahan2.jgn kuat2...kang,tembam jadi lebam plak..cubele...
pinkpanther
QUOTE(azyu @ April 16 2003,2:11)
QUOTE(seayu77 @ April 15 2003,2:34)
laaa.apsal nak tunggu 5 org
share kan jer la

selalu kiter cite kat org kiter kurus guna petua tu....semua tak caya..they all kata kiter tipu..sebab diaorg cuba nak jadi gak...
petua ni tak leh ader sikit pun salah...3 bulan tu sanggup ker...

ala..azyu,share la...nak tau gak....
set ajer
erm..akum..
ish2 korang nie...tembam sesgt ke?kite pun tombam gak..tp xleh ober sgt tembam tuh...cume dah ader org tegur....tp member kite yg laki2..siap ckp tuh..suruh tembamkan lg muker nie...diorg kate nampak comel ape..memule tuh terase gak..cam kene ejek jer..rase risau gak..camne nak ilangkan tembam ni..semua org kite tanye..last2 ader org puji..so...x jd ler..lantak ler...lgpun nampak ok aje bile pakai tudung...kire terletak la muke tuh...senyum pun kiut.. :blush: tp dah keje nie....x dapek le muke ni nak tembam2 lg...cam gitu jek...kurus2 sgt bkn lawo no..tp sesuaikan le ngan bntk bdn.. :suspect:  blum.gif
azyu
QUOTE(pinkpanther @ April 16 2003,3:54)
QUOTE(azyu @ April 16 2003,2:11)
QUOTE(seayu77 @ April 15 2003,2:34)
laaa.apsal nak tunggu 5 org
share kan jer la

selalu kiter cite kat org kiter kurus guna petua tu....semua tak caya..they all kata kiter tipu..sebab diaorg cuba nak jadi gak...
petua ni tak leh ader sikit pun salah...3 bulan tu sanggup ker...

ala..azyu,share la...nak tau gak....

boleh ker kiter bagitahu petua ni kat dalam topik ni....kang ada yg marah lak....
nantilah kita buat topik baru....
COMING SOON..
herissra
senang jer nak ilangkan pipi tembam korang tu..korang hiris2 je pipi korang yg tembam tu dgn pisau tajam...insyallah pipi ala2 tengkorak nanti akan muncul ....kuikuikui....... blum.gif
pinkpanther
QUOTE(herissra @ Apr 17 2003, 01:35 AM)
<font color='#8D38C9'>senang jer nak ilangkan pipi tembam korang tu..korang hiris2 je pipi korang yg tembam tu dgn pisau tajam...insyallah pipi ala2 tengkorak nanti akan muncul ....kuikuikui....... blum.gif</font>

sebelum aku hiris pipi kau,aku hiris pipi ko dulu.... mad.gif
selambergirl
suke nengok org pipi tembam ni.. leh tarik2 pipi dia tu.. gerammm... laugh.gif
herissra
QUOTE(pinkpanther @ Apr 18 2003, 01:59 AM)
QUOTE(herissra @ Apr 17 2003, 01:35 AM)
<font color='#8D38C9'>senang jer nak ilangkan pipi tembam korang tu..korang hiris2 je pipi korang yg tembam tu dgn pisau tajam...insyallah pipi ala2 tengkorak nanti akan muncul ....kuikuikui....... blum.gif</font>

sebelum aku hiris pipi kau,aku hiris pipi ko dulu.... mad.gif

blum.gif camne ko nak hiris pipi aku sbb pipi aku tak tembam..wakakakak blum.gif
Obi_1
Pipi tambam ?

Cuba kau kunyah chewing gum tiap2 hari....
kalau tak silap aku kunyah chewing gum tu senaman mulut kan ??
mungkin dapat mengurangkan ketembaman pipi kau tu....[/COLOR]
--------------------
Obi_1
Pipi tambam ?

Cuba kau kunyah chewing gum tiap2 hari....
kalau tak silap aku kunyah chewing gum tu senaman mulut kan ??
mungkin dapat mengurangkan ketembaman pipi kau tu....[/COLOR]
--------------------
pinkpanther
QUOTE(herissra @ Apr 18 2003, 03:52 AM)
QUOTE(pinkpanther @ Apr 18 2003, 01:59 AM)
QUOTE(herissra @ Apr 17 2003, 01:35 AM)
<font color='#8D38C9'>senang jer nak ilangkan pipi tembam korang tu..korang hiris2 je pipi korang yg tembam tu dgn pisau tajam...insyallah pipi ala2 tengkorak nanti akan muncul ....kuikuikui....... tongue.gif</font>

sebelum aku hiris pipi kau,aku hiris pipi ko dulu.... angry.gif

tongue.gif camne ko nak hiris pipi aku sbb pipi aku tak tembam..wakakakak tongue.gif

malas ar layan ko...wat sakit hati jek....
JEJARIHALUS
QUOTE(pinkpanther @ Mar 22 2003, 08:04 AM)
<font color='#000000'>aku ni takdela gemok gedempol,tapi pipi aku tembam....
cam tak sesuai dgn badan aku yang ala2 slim gitu....
ade petua tak nak kasi pipi tak tembam? :blush:</font>

uishhhh.. tembam aaa comel....leh picit2...!! biggrin.gif
Yanti
kunyah chewing gum agaknyer!!
AzryanRhina
hai. pipi kita pun tembam gak..
Dari dulu sampai sekarang temabm tak turun-turun. Kita ni dalam kategori kurus la gak. Problems... suami kita tak bagi kuruskan pipi. Dia paling suka pipi kita tembam. Best dia kater. Yang kita tahu. faktor yang boleh sebabkan tembam... gelak.. sebab kita ni tak kuat makan, tapi kuat gelak (over sangat2). heppy always.
syaz_wani
QUOTE(MinNieMyRa @ Mar 26 2003, 04:41 PM)
QUOTE(pinkpanther @ Mar. 22 2003,4:04)
<font color='#000000'>aku ni takdela gemok gedempol,tapi pipi aku tembam....
cam tak sesuai dgn badan aku yang ala2 slim gitu....
ade petua tak nak kasi pipi tak tembam? :blush:</font>

<font color='#810541'>hmm...myra pon menghadapi masalah yg samer...pipi tembam...lagi2 kalo pakai tudung...nampak sgt tembamnyer...padahal badan kuruih je...biasenyer org yg pipi tembam nih...suke gelak...hepi go lucky laa kiranyer...tu sbb muscle2 kat pipi tu leh membesar..hmmm...camni ni ekk?? ???</font>

Mmm..klau pipi myra nampk tembam bila pakai tudung..
wani ada caranya nak bagi tak berapa nampak ler ketembamannyer tue..
Myra kedepankan skit tudung tu bg tutup bahagian teppi tulang pipi...
Nanti tak berapa nampak sngt..
Tapi...jgn kedepan sgt plak...
Just kedepan skit jerk...
JEJARIHALUS
cara kita kenakan make-up pon bleh tolong tutup tembam tuh....tp tutup kejap jer la...kalau dah tanggal make up tembam balik..keh keh keh
sabreblade03
ok per..pipi tombam...kiut ler.....
sesungguhnya kecantikan fizikal hanya sementara..
bersyukur dengan aper yang dikurniakan tuhan... wink.gif
Nizs
Tembam arr kiut miut sket.. wink.gif
kelissa
QUOTE(pinkpanther @ Mar 22 2003, 08:04 AM)
<font color='#000000'>aku ni takdela gemok gedempol,tapi pipi aku tembam....
cam tak sesuai dgn badan aku yang ala2 slim gitu....
ade petua tak nak kasi pipi tak tembam? :blush:</font>

bknnye susah kwnku..mkn chewing gam tiap hari. biggrin.gif
shazariahs
jangan gelak banyak sangat
kelissa
QUOTE(pinkpanther @ Mar 22 2003, 08:04 AM)
<font color='#000000'>aku ni takdela gemok gedempol,tapi pipi aku tembam....
cam tak sesuai dgn badan aku yang ala2 slim gitu....
ade petua tak nak kasi pipi tak tembam? :blush:</font>

Pip temban ni nampak gebu ape.. blink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.