Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Jm Nasi Beriani Johor..
Mesra.net Forum > Discovery Travels & Tour > Malaysia - Tempat-Tempat Makan Yg Best
Pages: 1, 2
awek comel
last Saturday aku satu family celebrate bday adik aku kt JM nasi beriani johor kt area bangi..
abah aku la yg beria sgt bwk g sana..
pendapat aku..xbyk choice lauk nasi beriani kt sana..
yela..nama gah nasi beriani..kna wat variety of lauk nasi beriani..
dia punye juice pun xfresh..guna kordial aje..
as compared to restoran Mahbub kt bangsar..
nasi mmg power+kuah dalca+ayam madu..
juice pun dari buah yg fresh..harga berpatutan..
kt JM agk mahal la klu quality of service xbgs mcmtu..
yushida03
ni yg kat seksyen 15 dekat petronas tu ker..
Hana_Amirra
restoran Mahbub kt bangsar..

tu kat belah mana ek? aku tak tahu pun.


setakat nie..aku rasa..
1. JM Berani kat subang jaya - boleh laa..
2. Berani power king kat shah alam - boleh la..
3. ofismate aku..family dia buat bisnes jual nasi beriani - boleh la..
4. Gerai kecik kat salah satu gerai kat pasar jln TAR tiap2 hari sabtu - aku baru beli 1x - sedapnyee..aku rasa2.. aku beli tu..masa kul 5.30..tinggal sisa2 ajek.. adeh..daging kambing dah abis.
nasinye sedapp..dlm periuk..dlm tu byk2 hampas2 tebu ajek aku tgk. nasi dlm kain. dlm periuk besar.
yg no.4 tu..nasi beriani gam. itu mmg kena betul dgn selera & tekak aku. sekian.
changjin
beriani kat Nina's Beriani, Plaza Pelangi, Johor sedap... sleep.gif

satu pinggan RM10.00.
yushida03
QUOTE(changjin @ Oct 29 2008, 02:23 PM) *
beriani kat Nina's Beriani, Plaza Pelangi, Johor sedap... sleep.gif

satu pinggan RM10.00.

jauh la pulak..
awek comel
QUOTE(Hana_Amirra @ Oct 29 2008, 12:47 PM) *
restoran Mahbub kt bangsar..

tu kat belah mana ek? aku tak tahu pun.


setakat nie..aku rasa..
1. JM Berani kat subang jaya - boleh laa..
2. Berani power king kat shah alam - boleh la..
3. ofismate aku..family dia buat bisnes jual nasi beriani - boleh la..
4. Gerai kecik kat salah satu gerai kat pasar jln TAR tiap2 hari sabtu - aku baru beli 1x - sedapnyee..aku rasa2.. aku beli tu..masa kul 5.30..tinggal sisa2 ajek.. adeh..daging kambing dah abis.
nasinye sedapp..dlm periuk..dlm tu byk2 hampas2 tebu ajek aku tgk. nasi dlm kain. dlm periuk besar.
yg no.4 tu..nasi beriani gam. itu mmg kena betul dgn selera & tekak aku. sekian.


tau x bangsar village??blakang bangsar village tu ade deret2 kedai..kt situ ade restoran Mahbub..mmg best gile nasi briani dia..
awek comel
QUOTE(changjin @ Oct 29 2008, 02:23 PM) *
beriani kat Nina's Beriani, Plaza Pelangi, Johor sedap... sleep.gif

satu pinggan RM10.00.


nnt kak tina bawak ac peg eh..
mmg johor nye nasi briani la xleh lawan..
lg2 kt batu pahat..
aizahana
QUOTE(changjin @ Oct 29 2008, 02:23 PM) *
beriani kat Nina's Beriani, Plaza Pelangi, Johor sedap... sleep.gif

satu pinggan RM10.00.

changjin..dah naik aeh RM10 sepinggan...dulu baru RM8.00 sepinggan....smile.gif
changjin<--psssttt...nak bisik sat...tau dak sapa owner Nina's Beriani nie....TST sudah laa yer!
changjin
QUOTE(awek comel @ Oct 30 2008, 10:22 AM) *
QUOTE(changjin @ Oct 29 2008, 02:23 PM) *
beriani kat Nina's Beriani, Plaza Pelangi, Johor sedap... sleep.gif

satu pinggan RM10.00.


nnt kak tina bawak ac peg eh..
mmg johor nye nasi briani la xleh lawan..
lg2 kt batu pahat..

boleh... takde masalah... hehehehe...
changjin
QUOTE(aizahana @ Oct 31 2008, 04:37 AM) *
QUOTE(changjin @ Oct 29 2008, 02:23 PM) *
beriani kat Nina's Beriani, Plaza Pelangi, Johor sedap... sleep.gif

satu pinggan RM10.00.

changjin..dah naik aeh RM10 sepinggan...dulu baru RM8.00 sepinggan....smile.gif
changjin<--psssttt...nak bisik sat...tau dak sapa owner Nina's Beriani nie....TST sudah laa yer!

aah... dah naik... start bulan puasa hari tu... tapi masa tu dia bagi ayam 2 ketul (tapau)...
ingatkan harga bulan puasa jek... tapi skang pergi pun still RM10.00, kompem la tu dah naik harga...


tak tau pulak... yang tau... Nina tu nama wife owner tu. siapa ekk???..
TST tu ape eh?... blurr ni... down.gif
awek comel
TST stand for...erkkk??ape ek??explain please..tq..
aizahana
QUOTE(changjin @ Oct 31 2008, 08:06 AM) *
QUOTE(aizahana @ Oct 31 2008, 04:37 AM) *
QUOTE(changjin @ Oct 29 2008, 02:23 PM) *
beriani kat Nina's Beriani, Plaza Pelangi, Johor sedap... sleep.gif

satu pinggan RM10.00.

changjin..dah naik aeh RM10 sepinggan...dulu baru RM8.00 sepinggan....smile.gif
changjin<--psssttt...nak bisik sat...tau dak sapa owner Nina's Beriani nie....TST sudah laa yer!

aah... dah naik... start bulan puasa hari tu... tapi masa tu dia bagi ayam 2 ketul (tapau)...
ingatkan harga bulan puasa jek... tapi skang pergi pun still RM10.00, kompem la tu dah naik harga...


tak tau pulak... yang tau... Nina tu nama wife owner tu. siapa ekk???..
TST tu ape eh?... blurr ni... down.gif

TST...stand for Tahu Sama Tahu..tapi nampaknya changjin tak tahu...Nina tu mmg ler nama owner kedai tu...actually Datin....isteri kepada Ahli parlimen Johor Bahru...sapa itu???? <---tau tak....
changjin
QUOTE(aizahana @ Nov 1 2008, 12:53 AM) *
TST...stand for Tahu Sama Tahu..tapi nampaknya changjin tak tahu...Nina tu mmg ler nama owner kedai tu...actually Datin....isteri kepada Ahli parlimen Johor Bahru...sapa itu???? <---tau tak....

laaaa... ye ke?... changjin ni nama jek dok jb... tapi tak tau nama ahli parlimen dia... parlimen pulai tau la... down.gif
tapi nama company utk restoren tu ada nama diorang husband n wife kan?... balik ni nak kene survey ni...

tapi kedai tuh macam tak ramai orang masuk kan?...
changjin
huhuhu... lupa lak changjin ada simpan namecard diorang...

Aizahana ~ now dah tau sape ahli parlimen tuh punya nama... hehehehehehe...
betul la seorang dato'...
ada gossip2 ke ni?... meh la share... devil.gif
aizahana
QUOTE(changjin @ Nov 3 2008, 08:03 AM) *
QUOTE(aizahana @ Nov 1 2008, 12:53 AM) *
TST...stand for Tahu Sama Tahu..tapi nampaknya changjin tak tahu...Nina tu mmg ler nama owner kedai tu...actually Datin....isteri kepada Ahli parlimen Johor Bahru...sapa itu???? <---tau tak....

laaaa... ye ke?... changjin ni nama jek dok jb... tapi tak tau nama ahli parlimen dia... parlimen pulai tau la... down.gif
tapi nama company utk restoren tu ada nama diorang husband n wife kan?... balik ni nak kene survey ni...

tapi kedai tuh macam tak ramai orang masuk kan?...

changjin...kedai tu memang tak berapa ramai orang masuk...tak tau kenapa...tapi bagi aku..food dia biasa2 aje tak ler sedap banget....yg heran tu boleh survive...biasak laa kan...
aizahana
QUOTE(changjin @ Nov 3 2008, 09:35 AM) *
huhuhu... lupa lak changjin ada simpan namecard diorang...

Aizahana ~ now dah tau sape ahli parlimen tuh punya nama... hehehehehehe...
betul la seorang dato'...
ada gossip2 ke ni?... meh la share... devil.gif

gossip2...hehehehe..takde laa changjin...dah try cari belum restaurant tera thai tu? Ni nak tanya...ada sapa2 yg tau kat mana Restoran Teh Sarabat kat JB nie? Ari tu tgk ada masuk dlm tv kalau tak silap dalam berita wilayah selatan kat RTM 1 jam 6 prtang tapi dia tak cakap lokasi tepat restoran nie...ada sapa2 yg tau tak? Owner dia chinese..pehtu restoran nie menyediakan teh yg nampak rupa sedap di samping masakan 3 kaum kat Malaysia nie...nak pi try tapi tak tau laa lokasi dia kat mana...ada org JB yg tau tak?
Hana_Amirra
takder ke nasi beriani gam yg best kat area kl/selangor nie?

aritu aku tanya pakcik aku yg duk kat pasir gudang.
nasi beriani gam batu pahat sedap sgt ke?
pakcik aku ckp..tak brp sedap.

soalan aku..kenapa disebut nasi beriani gam ek?
kat mana gam nyee??

yushida03
QUOTE(Hana_Amirra @ Nov 4 2008, 09:41 AM) *
takder ke nasi beriani gam yg best kat area kl/selangor nie?

aritu aku tanya pakcik aku yg duk kat pasir gudang.
nasi beriani gam batu pahat sedap sgt ke?
pakcik aku ckp..tak brp sedap.

soalan aku..kenapa disebut nasi beriani gam ek?
kat mana gam nyee??

kalu x silap, gam tu tepung yg dililit keliling periuk nasik utk elak wap keluar.

kalu salah tlg betulkan yer. ampunnn!
changjin
QUOTE(aizahana @ Nov 4 2008, 04:00 AM) *
QUOTE(changjin @ Nov 3 2008, 08:03 AM) *
QUOTE(aizahana @ Nov 1 2008, 12:53 AM) *
TST...stand for Tahu Sama Tahu..tapi nampaknya changjin tak tahu...Nina tu mmg ler nama owner kedai tu...actually Datin....isteri kepada Ahli parlimen Johor Bahru...sapa itu???? <---tau tak....

laaaa... ye ke?... changjin ni nama jek dok jb... tapi tak tau nama ahli parlimen dia... parlimen pulai tau la... down.gif
tapi nama company utk restoren tu ada nama diorang husband n wife kan?... balik ni nak kene survey ni...

tapi kedai tuh macam tak ramai orang masuk kan?...

changjin...kedai tu memang tak berapa ramai orang masuk...tak tau kenapa...tapi bagi aku..food dia biasa2 aje tak ler sedap banget....yg heran tu boleh survive...biasak laa kan...

normal la tu... tengok siapa owner pun dah tau kenapa boleh survive... lagipun konsep tak berapa kene laaa...
selain nasi beriani, diorang jual kek kan?... macam pelik jek...


Aizahana ~ lom cari lagi tera thai tu... nanti changjin try cari... tak pernah dengar pun pasal restoren teh sarabat. kat JB ke?... changjin ni... nak cari kedai bubur kat taman sentosa yang orang kata sedap pun tak jumpa2 lagi... hehehe... down.gif
awek comel
QUOTE(Hana_Amirra @ Nov 4 2008, 09:41 AM) *
takder ke nasi beriani gam yg best kat area kl/selangor nie?

aritu aku tanya pakcik aku yg duk kat pasir gudang.
nasi beriani gam batu pahat sedap sgt ke?
pakcik aku ckp..tak brp sedap.

soalan aku..kenapa disebut nasi beriani gam ek?
kat mana gam nyee??

beriani gam kat kl??
ade kat tepi jalan menghala ke putrajaya..
xhengat name kedai tu ape..
tp ade la tulis beriani gam..sign wane blue..
g ar cari..my dad ckp kureng sket..
aizahana
QUOTE(changjin @ Nov 4 2008, 10:00 AM) *
QUOTE(aizahana @ Nov 4 2008, 04:00 AM) *
QUOTE(changjin @ Nov 3 2008, 08:03 AM) *
QUOTE(aizahana @ Nov 1 2008, 12:53 AM) *
TST...stand for Tahu Sama Tahu..tapi nampaknya changjin tak tahu...Nina tu mmg ler nama owner kedai tu...actually Datin....isteri kepada Ahli parlimen Johor Bahru...sapa itu???? <---tau tak....

laaaa... ye ke?... changjin ni nama jek dok jb... tapi tak tau nama ahli parlimen dia... parlimen pulai tau la... down.gif
tapi nama company utk restoren tu ada nama diorang husband n wife kan?... balik ni nak kene survey ni...

tapi kedai tuh macam tak ramai orang masuk kan?...

changjin...kedai tu memang tak berapa ramai orang masuk...tak tau kenapa...tapi bagi aku..food dia biasa2 aje tak ler sedap banget....yg heran tu boleh survive...biasak laa kan...

normal la tu... tengok siapa owner pun dah tau kenapa boleh survive... lagipun konsep tak berapa kene laaa...
selain nasi beriani, diorang jual kek kan?... macam pelik jek...


Aizahana ~ lom cari lagi tera thai tu... nanti changjin try cari... tak pernah dengar pun pasal restoren teh sarabat. kat JB ke?... changjin ni... nak cari kedai bubur kat taman sentosa yang orang kata sedap pun tak jumpa2 lagi... hehehe... down.gif


no komen laa changjin...org ada fulus..macam2 leh buat....

adoii...changjin....kedai bubur kat tmn sentosa tu..yang changjin maksudkan gerai2 bubur nasi tu ker? Berlambak laa changjin....dia akan mula operasi setiap jam 5 petang bawak ke malam....changjin tahu tak Kedai Elektrik Darson yg besar kat Sentosa tu...ha'ah gerai bubur tu semua kat lorong tu laa.....takde laa sedap mana pun skrg...dolu2 sedap2 laa....

Bab Tera Thai tu..changjin kena carik waktu siang...kalau belum pernah gi laa..pasal..kalau pi malam takut tak nampak...jalan tu gelap sehhh.....Tera Thai nie owner dia ada resort kat Teluk Buih...nie website dia...www.fishingbay resort.com...lagi satu...ada hotel baru nak bukak kat JB..Hotel Grand Paragon....hehehehe...bangunan yg dah lama terbiar di upgrade jadi hotel 4 bintang...
changjin
QUOTE(aizahana @ Nov 5 2008, 03:41 AM) *
no komen laa changjin...org ada fulus..macam2 leh buat....

adoii...changjin....kedai bubur kat tmn sentosa tu..yang changjin maksudkan gerai2 bubur nasi tu ker? Berlambak laa changjin....dia akan mula operasi setiap jam 5 petang bawak ke malam....changjin tahu tak Kedai Elektrik Darson yg besar kat Sentosa tu...ha'ah gerai bubur tu semua kat lorong tu laa.....takde laa sedap mana pun skrg...dolu2 sedap2 laa....

Bab Tera Thai tu..changjin kena carik waktu siang...kalau belum pernah gi laa..pasal..kalau pi malam takut tak nampak...jalan tu gelap sehhh.....Tera Thai nie owner dia ada resort kat Teluk Buih...nie website dia...www.fishingbay resort.com...lagi satu...ada hotel baru nak bukak kat JB..Hotel Grand Paragon....hehehehe...bangunan yg dah lama terbiar di upgrade jadi hotel 4 bintang...

hhhmmm... taman sentosa tu pada changjin crowded laaa... tu yang tak dapat cari tu... hehehehe... nanti changjin carila kedai elektrik darson tu. Hmmm... changjin memang jarang2 jalan area2 belakang hyatt tu... nanti try ajak member2 laaa... dia dekat area2 anjung warisan ke?... ke area chismosa?... ke area kedai tahu yang sedap tu?...

changjin keje sebelah Hotel Paragon tu... diorang start 11.11.2008 ni kan... tula... impress betul... bangunan terbengkalai boleh jadi hotel... sekejap lak tuh diorang buat... dah launching hari tu kan?... n staff pun dah lama dah start training... hari2 lalu sebelah dia kalau nak gi beli makan... hehehehe... agak2 aizahana nak hi-tea kat hotel ni, contact2 laaa... wink.gif
aizahana
ha'ah...sentosa mmg crowded tul..nak2 belah petang time org balik keje.....jammed ntah apa2....

hehehhee...oohh...cik changin keje area situ aeh...grand paragon punya coffee house dah buat pre opening...yepp..dia orang bukak 11.11.2008 nie...kita ada dapat bilik FREE...tapi malas laa nak pi duduk...duduk rumah juga yg selesa....dengar2 ada swimming pool sekali....nak hi-tea? Susah sikit laa changjin...kita nie dah ada family....kena angkut gerabak keretapi laa youuu...wink.gif
aizahana
lagi satu..BIG APPLE DONUT kat Tesco Extra Johor nie kejap aje dia punya crowded...laa nie dah lengang dah...org2 kat Johor ni tak hairan laa benda2 nie semua....rasa2nya orang2 Johor mi lebih suka makan di rumah....almaklum laa JB nie tak laa jammed teruk macam kat KL nun yg mana tak sempat balik rumah nak memasak.....hhahahahhaha..jgn marah yer org2 KL kalau terbaca posting nie....
changjin
QUOTE(aizahana @ Nov 7 2008, 02:45 AM) *
ha'ah...sentosa mmg crowded tul..nak2 belah petang time org balik keje.....jammed ntah apa2....

hehehhee...oohh...cik changin keje area situ aeh...grand paragon punya coffee house dah buat pre opening...yepp..dia orang bukak 11.11.2008 nie...kita ada dapat bilik FREE...tapi malas laa nak pi duduk...duduk rumah juga yg selesa....dengar2 ada swimming pool sekali....nak hi-tea? Susah sikit laa changjin...kita nie dah ada family....kena angkut gerabak keretapi laa youuu...wink.gif

hehehe... nama jek sebelah, tapi tak pernah jejak pun lagi... coffe house dia mahal tak eh?...
camana bole dpt bilik free tu?... bestnyeee... kat belah mana eh swimming pool dia?... atas ke?...
hehehehe... takpe... takpee... family lagi penting... wink.gif
changjin
QUOTE(aizahana @ Nov 7 2008, 02:47 AM) *
lagi satu..BIG APPLE DONUT kat Tesco Extra Johor nie kejap aje dia punya crowded...laa nie dah lengang dah...org2 kat Johor ni tak hairan laa benda2 nie semua....rasa2nya orang2 Johor mi lebih suka makan di rumah....almaklum laa JB nie tak laa jammed teruk macam kat KL nun yg mana tak sempat balik rumah nak memasak.....hhahahahhaha..jgn marah yer org2 KL kalau terbaca posting nie....

tak pernah lagi pergi tesco JB... ph34r.gif
lyn76

Ntah apasal sejak akhir2 ni suka nk try nasi beriani.. Yg pernah try:

JM Beriyani kat Bangi ni ok lah..
Ghazal Rabiah pun ok
Anje pun ok..

Kat USJ Taipan ada 1 restoran The Beriyani baru bkk..
Sdp jugak.. Sepinggan RM10..

Beriani Gam kat tepi h/way mghala ke Putrajaya blm prnh try lg..
aizahana
QUOTE(changjin @ Nov 7 2008, 10:27 AM) *
QUOTE(aizahana @ Nov 7 2008, 02:45 AM) *
ha'ah...sentosa mmg crowded tul..nak2 belah petang time org balik keje.....jammed ntah apa2....

hehehhee...oohh...cik changin keje area situ aeh...grand paragon punya coffee house dah buat pre opening...yepp..dia orang bukak 11.11.2008 nie...kita ada dapat bilik FREE...tapi malas laa nak pi duduk...duduk rumah juga yg selesa....dengar2 ada swimming pool sekali....nak hi-tea? Susah sikit laa changjin...kita nie dah ada family....kena angkut gerabak keretapi laa youuu...wink.gif

hehehe... nama jek sebelah, tapi tak pernah jejak pun lagi... coffe house dia mahal tak eh?...
camana bole dpt bilik free tu?... bestnyeee... kat belah mana eh swimming pool dia?... atas ke?...
hehehehe... takpe... takpee... family lagi penting... wink.gif

coffee house dia..tak tau laa plak..lom pernah jejak kaki ke sana...hehehehhe...tapi kekadang lalu situ pun cam lengang jer..biasa laa changjin...org2 johor bukannya hairan sangat benda2 baru cam nie...yg ada pun memenuhkan hotel tu nanti mesti org dari seberang tambak punya laa....adat laa tu!

dapat bilik free tu on the 11th tu laa...husband yg dapat....wink.gif

swimming pool dia belah atas katanya..
aizahana
QUOTE(changjin @ Nov 7 2008, 10:27 AM) *
QUOTE(aizahana @ Nov 7 2008, 02:47 AM) *
lagi satu..BIG APPLE DONUT kat Tesco Extra Johor nie kejap aje dia punya crowded...laa nie dah lengang dah...org2 kat Johor ni tak hairan laa benda2 nie semua....rasa2nya orang2 Johor mi lebih suka makan di rumah....almaklum laa JB nie tak laa jammed teruk macam kat KL nun yg mana tak sempat balik rumah nak memasak.....hhahahahhaha..jgn marah yer org2 KL kalau terbaca posting nie....

tak pernah lagi pergi tesco JB... ph34r.gif

alahai changjin...takde masa ke pi jalan2 kat Johor nie...TESCO, Jusco, Carrefour and Metrojaya dah banyak sangat dah kat JB nie...dah tak hairan dah....pi laa jalan2 kat TEsco Plentong tu..best gak...
nur Qaseh
orang cakap ns beriyani kat putrajaya pun tak kurang hebatnya..
tapi tak pernah cuber ler lagi sbb cari kedai asyik tak jumpa jer...
domesticgoddessnot
tumpang tanya, apa beza nasi beriani johor dgn nasi beriani mamak? sebelum ni aku main telan aje.

aku suka nasi beriani ni tapi yg penting kuah kurma tu mesti kena dgn tekak aku. susah juga nak dpt kuah yg sedap ni. kalau tak, aku cop kedai tu masuk kategori FAIL. errr yg aku masak sendiri tu of course le ikut tekak aku hehe.
changjin
QUOTE(aizahana @ Nov 8 2008, 01:58 PM) *
QUOTE(changjin @ Nov 7 2008, 10:27 AM) *
QUOTE(aizahana @ Nov 7 2008, 02:47 AM) *
lagi satu..BIG APPLE DONUT kat Tesco Extra Johor nie kejap aje dia punya crowded...laa nie dah lengang dah...org2 kat Johor ni tak hairan laa benda2 nie semua....rasa2nya orang2 Johor mi lebih suka makan di rumah....almaklum laa JB nie tak laa jammed teruk macam kat KL nun yg mana tak sempat balik rumah nak memasak.....hhahahahhaha..jgn marah yer org2 KL kalau terbaca posting nie....

tak pernah lagi pergi tesco JB...

alahai changjin...takde masa ke pi jalan2 kat Johor nie...TESCO, Jusco, Carrefour and Metrojaya dah banyak sangat dah kat JB nie...dah tak hairan dah....pi laa jalan2 kat TEsco Plentong tu..best gak...

hehehe... esok start paragon tuh... swimming kat atas... maca, best jek... tapi betul lah!... kompom2... orang seberang tambak jek yang ramai nanti... kalau pergi hi-tea hotel pun, mmg kaum diorang jek yg ramai... kan... kan?... hehehe... orang johor relak jekkk...

bukan takde masa nak jenjalan... cume takde info... TESCO plentong tu hari tu ada gak member ajak pegi... tapi tak sure kat mana... kat makro ke?... tapi dengarnya kat bukit indah pun nak bukak TESCO (sebelah Jusco) gak... yang tu maybe leh pergi laa.. dekat sikit.. Danga City Mall, Sutera Mall pun lom jejak lagi ni... tgk la next week kot... nak round2 ngan member2...
awek comel
QUOTE(nur Qaseh @ Nov 8 2008, 03:00 PM) *
orang cakap ns beriyani kat putrajaya pun tak kurang hebatnya..
tapi tak pernah cuber ler lagi sbb cari kedai asyik tak jumpa jer...


dekat2 tepi jalan kalau menghala ke putrajaya tu..ade sign warna biru tulis "beriani gam"..seberang jalan ke kl semula tu kite akan nampak hospital serdang..situ je..tau wlupun xpenah try lg..
QUOTE(domesticgoddessnot @ Nov 9 2008, 04:55 PM) *
tumpang tanya, apa beza nasi beriani johor dgn nasi beriani mamak? sebelum ni aku main telan aje.

aku suka nasi beriani ni tapi yg penting kuah kurma tu mesti kena dgn tekak aku. susah juga nak dpt kuah yg sedap ni. kalau tak, aku cop kedai tu masuk kategori FAIL. errr yg aku masak sendiri tu of course le ikut tekak aku hehe.

beriani johor ngan beriani mamak ek??hm..kuah or masakan ayam dia tu kot kak dome..
klu beriani mamak yg plg ngetop kt kl ni kt restoran insaf la kn..kt jln TAR tu..
family kteorg prefer kt restoran mahbub bangsar pulak..
aizahana
QUOTE(changjin @ Nov 10 2008, 08:26 AM) *
QUOTE(aizahana @ Nov 8 2008, 01:58 PM) *
QUOTE(changjin @ Nov 7 2008, 10:27 AM) *
QUOTE(aizahana @ Nov 7 2008, 02:47 AM) *
lagi satu..BIG APPLE DONUT kat Tesco Extra Johor nie kejap aje dia punya crowded...laa nie dah lengang dah...org2 kat Johor ni tak hairan laa benda2 nie semua....rasa2nya orang2 Johor mi lebih suka makan di rumah....almaklum laa JB nie tak laa jammed teruk macam kat KL nun yg mana tak sempat balik rumah nak memasak.....hhahahahhaha..jgn marah yer org2 KL kalau terbaca posting nie....

tak pernah lagi pergi tesco JB...

alahai changjin...takde masa ke pi jalan2 kat Johor nie...TESCO, Jusco, Carrefour and Metrojaya dah banyak sangat dah kat JB nie...dah tak hairan dah....pi laa jalan2 kat TEsco Plentong tu..best gak...

hehehe... esok start paragon tuh... swimming kat atas... maca, best jek... tapi betul lah!... kompom2... orang seberang tambak jek yang ramai nanti... kalau pergi hi-tea hotel pun, mmg kaum diorang jek yg ramai... kan... kan?... hehehe... orang johor relak jekkk...

bukan takde masa nak jenjalan... cume takde info... TESCO plentong tu hari tu ada gak member ajak pegi... tapi tak sure kat mana... kat makro ke?... tapi dengarnya kat bukit indah pun nak bukak TESCO (sebelah Jusco) gak... yang tu maybe leh pergi laa.. dekat sikit.. Danga City Mall, Sutera Mall pun lom jejak lagi ni... tgk la next week kot... nak round2 ngan member2...

ha'ah..esok start laa hotel baru kat JB nie....mmg..yer semuanya penuh ngan org seberang tambak aje...depa mampu...kuasa SGD mereka terlalu bernilai buat org2 kat JB nie...perrggghhh...nyampah tul kekadang tu..tapi apa nak wat kan....

alahai changjin...TESCO dah nak buka byk sgt cawangan laa...sebelah Jusco Tebrau pun dah siap building..tak tau laa bila wat opening...TESCO Plentong tu dulu...tempat asal bangunan MAKRO tu laa....kalau changjin pi area sana jgn lupa singgah kat SSF, Fella Design, Homelife....jln2 cuci2 mata pi tgk perabot2...dan yg selalu Eric Leong guna dlm rancangan Deko bersama Eric...
Hana_Amirra
QUOTE(awek comel @ Nov 4 2008, 12:23 PM) *
QUOTE(Hana_Amirra @ Nov 4 2008, 09:41 AM) *
takder ke nasi beriani gam yg best kat area kl/selangor nie?

aritu aku tanya pakcik aku yg duk kat pasir gudang.
nasi beriani gam batu pahat sedap sgt ke?
pakcik aku ckp..tak brp sedap.

soalan aku..kenapa disebut nasi beriani gam ek?
kat mana gam nyee??

beriani gam kat kl??
ade kat tepi jalan menghala ke putrajaya..
xhengat name kedai tu ape..
tp ade la tulis beriani gam..sign wane blue..
g ar cari..my dad ckp kureng sket..


kawan aku ckp..tak sedap kat situ
yushida03
QUOTE(lyn76 @ Nov 7 2008, 11:48 PM) *
Ntah apasal sejak akhir2 ni suka nk try nasi beriani.. Yg pernah try:

[b]JM Beriyani
kat Bangi ni ok lah..
Ghazal Rabiah pun ok
Anje pun ok..

Kat USJ Taipan ada 1 restoran The Beriyani baru bkk..
Sdp jugak.. Sepinggan RM10..

Beriani Gam kat tepi h/way mghala ke Putrajaya blm prnh try lg..[/b]

eh, JM ni yg mana. Anje ni yg mana ek.

yg tepi tu JM ke Anje? sebel;ah restoran Puteri Bongsu..
Hana_Amirra
QUOTE(awek comel @ Nov 10 2008, 01:51 PM) *
QUOTE(nur Qaseh @ Nov 8 2008, 03:00 PM) *
orang cakap ns beriyani kat putrajaya pun tak kurang hebatnya..
tapi tak pernah cuber ler lagi sbb cari kedai asyik tak jumpa jer...


dekat2 tepi jalan kalau menghala ke putrajaya tu..ade sign warna biru tulis "beriani gam"..seberang jalan ke kl semula tu kite akan nampak hospital serdang..situ je..tau wlupun xpenah try lg..
QUOTE(domesticgoddessnot @ Nov 9 2008, 04:55 PM) *
tumpang tanya, apa beza nasi beriani johor dgn nasi beriani mamak? sebelum ni aku main telan aje.

aku suka nasi beriani ni tapi yg penting kuah kurma tu mesti kena dgn tekak aku. susah juga nak dpt kuah yg sedap ni. kalau tak, aku cop kedai tu masuk kategori FAIL. errr yg aku masak sendiri tu of course le ikut tekak aku hehe.

beriani johor ngan beriani mamak ek??hm..kuah or masakan ayam dia tu kot kak dome..
klu beriani mamak yg plg ngetop kt kl ni kt restoran insaf la kn..kt jln TAR tu..
family kteorg prefer kt restoran mahbub bangsar pulak..



ada lagi satu..restoren mamak..restoren yassin..yg dekat JACKEL.
dulu2 aku rasa ..sedap jugak..
skrg2 tak rasa lagi..masih sedap atau tidak..

tapi..cuba la rasa kat pasar Jln TAR..nasi berani gam yg betul2 sedapp..
kena awal2..
lambat2 sgt..dah abis.
yushida03
QUOTE(Hana_Amirra @ Nov 11 2008, 10:15 AM) *
ada lagi satu..restoren mamak..restoren yassin..yg dekat JACKEL.
dulu2 aku rasa ..sedap jugak..
skrg2 tak rasa lagi..masih sedap atau tidak..

tapi..cuba la rasa kat pasar Jln TAR..nasi berani gam yg betul2 sedapp..
kena awal2..
lambat2 sgt..dah abis.

jalan TAR? malas nya nak pegi..
awek comel
QUOTE(yushida03 @ Nov 11 2008, 10:16 AM) *
QUOTE(Hana_Amirra @ Nov 11 2008, 10:15 AM) *
ada lagi satu..restoren mamak..restoren yassin..yg dekat JACKEL.
dulu2 aku rasa ..sedap jugak..
skrg2 tak rasa lagi..masih sedap atau tidak..

tapi..cuba la rasa kat pasar Jln TAR..nasi berani gam yg betul2 sedapp..
kena awal2..
lambat2 sgt..dah abis.

jalan TAR? malas nya nak pegi..

naek public transport la yus..
hehe..
JM nie klu kt bangi tersorok sket..
kt tesco ampang ade gak yus..
yushida03
QUOTE(awek comel @ Nov 11 2008, 12:31 PM) *
naek public transport la yus..
hehe..
JM nie klu kt bangi tersorok sket..
kt tesco ampang ade gak yus..

dah pening aku.. kat mana ek.. peta sikit2 cukup la..

yg jalan TAR tu.. ntah ler... aku fobia masuk tgh bandar ni... dah ber3 ni lagi la susah. pilih tempat gak la..
awek comel
QUOTE(yushida03 @ Nov 11 2008, 12:41 PM) *
QUOTE(awek comel @ Nov 11 2008, 12:31 PM) *
naek public transport la yus..
hehe..
JM nie klu kt bangi tersorok sket..
kt tesco ampang ade gak yus..

dah pening aku.. kat mana ek.. peta sikit2 cukup la..

yg jalan TAR tu.. ntah ler... aku fobia masuk tgh bandar ni... dah ber3 ni lagi la susah. pilih tempat gak la..

cane nk gtau ek..rasenye kt seksyen 15 bangi kot..
aduh..nnt klu dh dpt infonye aku PM la..
feno
QUOTE(changjin @ Oct 29 2008, 01:23 PM) *
beriani kat Nina's Beriani, Plaza Pelangi, Johor sedap... sleep.gif

satu pinggan RM10.00.


wah boleh layan ni bila balik malaya nanti yahoo.gif
kak mor
QUOTE(awek comel @ Nov 4 2008, 12:23 PM) *
QUOTE(Hana_Amirra @ Nov 4 2008, 09:41 AM) *
takder ke nasi beriani gam yg best kat area kl/selangor nie?

aritu aku tanya pakcik aku yg duk kat pasir gudang.
nasi beriani gam batu pahat sedap sgt ke?
pakcik aku ckp..tak brp sedap.

soalan aku..kenapa disebut nasi beriani gam ek?
kat mana gam nyee??

beriani gam kat kl??
ade kat tepi jalan menghala ke putrajaya..
xhengat name kedai tu ape..
tp ade la tulis beriani gam..sign wane blue..
g ar cari..my dad ckp kureng sket..


Kak mor ada jawapannya...
Kalau nak dapat nasi beriani gam kambing dan ayam yang paling best in town adalah dimuar.
Dulu orang panggil dia mak som rest house sebab dia pengurus dan tukang masak rest house disini
Lepas dia dah keluar dari rest house tu sekarang ni dia buat kat umah, selalunya MBesar Johor dan Tan Sri Muhyiddin selalu order bila dia buat kenduri kawin atau doa selamat. Memang le sedap. Kalau buat tempahan seorang dalam RM10-15 bergantung pada nasi, lauk, kuih dan buah2an.
Kat muo ni selain dia pakar nasi beriani gam ada satu lagi, namanya man catering. Masakan nya juga sedap

Ada sapa2 nak order atau nak cari makan kat bandar muo ni, colling2 le kak mor -016-6892002
Kak mor boleh tolong bagitau tempat.


t;line-height:100%">sambil2 tu kalau sapa2 nak masak sendiri atau nak cari supplier bagi pasaraya atau kedai2 runcit
untuk perencah segera spt nasi beriani, mee bandung muo, mee rebus muo, kuah kari, kuih, rendang, kuah pecal dll

cari le kak mor.
Hana_Amirra
wahh..bagusnye kak mor nie..sudi nak kasi tau tempat lagi
edagangnetwork
Kalo nak rasa Nasik Beriani..... turun BP....
whiteangel
QUOTE(edagangnetwork @ Jan 7 2009, 03:18 PM) *
Kalo nak rasa Nasik Beriani..... turun BP....



tetiap bolan aku balik bp..
tapi tak penah p makan nasik beriani..
tak suker~~ blum.gif
JiJaHpOtPeT
Aku rasa JM Briyani kat Shah Alam (dalam Tesco Shah Alam) tu ok gak,
nasik dia sedap dan banyak...bagi paling best briyani daging dier..
dihidangkan dengan acar buah yang cinonet tu...kuah dalca RM 10.90

kalo dalam menu JM nie air dia mmg kureng sket..
tapi dalam tu dia dah mention eg: Manggo Juice (Kordial)
so air yang kita minum tu kordial manggo, yang best kordial nie dibancuh pekat..
RM 2 saja x silap..

lagi satu Briyani King kat area Andalas Klang..
best jugak, try Briyani daging + ABC..berpeluh makan..ekekeke
noraliza
hai...mmm..nasi beriani....mmm...memang faveret..... saya prefer masakan breriani orang melayu...mungkin rempah dia sesuai ngan tekak saya.. kalau turun batu pahat...ade 2 tempat yang betul2 famous...1..kedai nasi beriani mohd shah...2...restoran nasi baryani power....

nasi beriani mohd shah ni bukan nasi beriani gam...ayam atau daging kambing yang dimasak berasingan ngan nasi beriani nye....satu pinggan untuk masa sekarang ni...dalam RM5.50...memang puashati kalau makan sebab nasinya banyak n ayam/dagang kambing agak besar...nyam nyam..tempatnya betul2 tepi jalan besar batu pahat-muar

lagi satu restoran baryani power...tempat dia tersorok skit....kena masuk kawasan perumahan....mm....kat sini memang nasi beriani gam yang suingguh power....maksud gam tu...ayam/daging kambing dimasak sekali bersama nasi...satu pinggan RM7.50...kalau saya silap minta betulkan ye...tak tahula kalau da up skit sekarang..tapi memang sedap..tak rugii datang jauh2 utk rasa nasi ni...

kalau kat putrajaya tu.. saya tak sure gam ke tak tapi saya tau location...dekat ngan highway nak ke putrajaya betul2 belakang hostel uniten...tapi kalau tak perati tul2 memang leh terlepas...

any info on beriani..pm me
rummenigge
QUOTE(noraliza @ Mar 6 2009, 09:22 AM) *
kalau kat putrajaya tu.. saya tak sure gam ke tak tapi saya tau location...dekat ngan highway nak ke putrajaya betul2 belakang hostel uniten...tapi kalau tak perati tul2 memang leh terlepas...

any info on beriani..pm me



batu pahat jauh sgt la kak.. yg putrajaya tu, ok.. tp lauk kamben dia ada bau sikit (ekceli bukan betul2 kat putrajaya pun kedai dia).. so far kalu kat bb bangi, yg dekat sek 15 tu ok gak. (sebelah restoran puteri bongsu)
noraliza
aahhhh..betrul nbukan kat putrajaya...tapi kat on the way nak gi putrajaya....betul2 blkg hostel uniten...kat situ gam ye dik??barapa inggit ek???
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.