Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Nak Hilangkan Muka Berlubang Bekas Jerawat
Mesra.net Forum > UMUM > Info Petua & Kesihatan
lynn5154
salam give_rose.gif

sape2 ader x petua nak hilangkan muka berlubang akibat bekas parut jerawat .
parut dah hilang tapi maslah nya muka aku nie ader bekas lubang2 jerawat nie .
dia org cakap mmg lmbt sikit nak atasi nye so korang kalau tahu cam ne nak buat
x pun ader ke petua2 kongsi2 le ngan aku nie nak bgi muka licin sikit hehehehe

ader yg cakap suntik kolagen la ambik vitamin la
tapi berkesan ke semua tu ... confius2 confused.gif
katok_cun
dulu aku pn senasib dgn ko gak...
jerawat da xde..bekas jerawat byk gile...agak dlm gak ar bekas jerawat tue..
mcm2 aku cube..xberkesan...

pas aku gune produk mary k nih..ramai yg tegur bekas jerawat da ilang...
aku bukan nk promote..cume bg tau...
adik aku sndr mengaku yg bekas jerawat aku da beransur ilang...
JeD[i]-BoNGsU
tepek dgn concealer.
katok_cun
salah 1 care untuk menutup tp bukan tuk menghilangkan...
JeD[i]-BoNGsU
ooo.. nk hilangkan terus?
guna kertas pasir gred 01.
katok_cun
QUOTE(JeD[i]-BoNGsU @ Nov 26 2008, 01:11 PM) *

ooo.. nk hilangkan terus?
guna kertas pasir gred 01.


kalu ko sanggup ke?
nafisa81
pakai tepung penyumbat...
JeD[i]-BoNGsU
QUOTE(katok_cun @ Nov 26 2008, 01:19 PM) *
QUOTE(JeD[i]-BoNGsU @ Nov 26 2008, 01:11 PM) *

ooo.. nk hilangkan terus?
guna kertas pasir gred 01.


kalu ko sanggup ke?


aku guna concealer.
putri5
takyahla main suntik-suntik, kesan dia kita tak tahukan...
putri pon penah gak ada bekas2 jerawat ni .. lepas tu putri guna loreal.. sampai skg, hilang dah bekas-bekas jerawat.. n kulit muka pun selesa n bersih
blinker
QUOTE(katok_cun @ Nov 26 2008, 06:54 AM) *
dulu aku pn senasib dgn ko gak...
jerawat da xde..bekas jerawat byk gile...agak dlm gak ar bekas jerawat tue..
mcm2 aku cube..xberkesan...

pas aku gune produk mary k nih..ramai yg tegur bekas jerawat da ilang...
aku bukan nk promote..cume bg tau...
adik aku sndr mengaku yg bekas jerawat aku da beransur ilang...


ape nama produk mary k tuh?
lynn5154
engko pakai loreal tu produk ape mane satu
bnyk gak tu produk dia ...
leh dak kasi info sikit ....
nafisa81
MAKAN TOMATO...MELICINKAN KULIT..KATE ORG LA...
katok_cun
QUOTE(blinker @ Nov 29 2008, 02:46 AM) *
QUOTE(katok_cun @ Nov 26 2008, 06:54 AM) *
dulu aku pn senasib dgn ko gak...
jerawat da xde..bekas jerawat byk gile...agak dlm gak ar bekas jerawat tue..
mcm2 aku cube..xberkesan...

pas aku gune produk mary k nih..ramai yg tegur bekas jerawat da ilang...
aku bukan nk promote..cume bg tau...
adik aku sndr mengaku yg bekas jerawat aku da beransur ilang...


ape nama produk mary k tuh?


aku gune set anti penuaan...1 mgg sekali aku gune marks...buang kulit mati..
pencuci dia pn ade bhn scrub ckit...so lame2 bekas jerawat akakn ilang..
sanji-kun
amek air semayang betul2 insyallah bleh ilang. smile.gif
wadacreation
QUOTE(JeD[i]-BoNGsU @ Nov 26 2008, 12:59 PM) *

tepek dgn concealer.

dah pandai ko ek.. biggrin.gif

pastu jgn lupa letak foundation..bedak...tapi yg ni sekejap je...

myb bleh cuba amalkan colagen rasanye..suntik pun bleh (mahal ooo)...amik cream pun bleh(murah skit)
pkut
QUOTE(JeD[i]-BoNGsU @ Nov 26 2008, 01:11 PM) *

ooo.. nk hilangkan terus?
guna kertas pasir gred 01.

Saya pun terfikir jawapan yang sama...

Biasanya kalau nak ratakan sesuatu permukaan, kita pakai kertas pasir....
meia
ho~ kertas pasir..mmg xmembantu langsung..

dulu meia pakai loreal yg pore minimizer set..memula ok..tp lps 3 bulan..jerawat naik balik..

meia mcm susah sket nk stick to 1 product cz lps 3 bln je sure jrwt naik balik..

skang pakai clinique. memula ok, skang dh naik balik..

so meia pakai je dl..memalam xpakai, pakai bedak sejuk je..kire dh ok sket.

pelik tol..dh jmpe doktor. doktor ckp resdung..memcm dh wat..sedey tol! tggl x wat plastic surgery je lagi nih ngehehe
sophea
sophea tak la pandai sangat ~yang bestnyer parut jerawat dah takde dh

cara-caranya

Cara 1

Amik kentang , hiris dan sental kat parut / tempat berlubang
[ Getah kentang akan lekat kat pipi dan rasa denyut bila menyerap minyak / pipi ]
Basuh muka


cara 2
Potong sikit je kentang dan rebus atau rendam dlm air panas
Lepas tu, tumbuk ngan batu lesung
Sapu kat pipi
Basuh muka lepas 15 minit

~ jangan kerap sangat nanti muka mengelupas ....wat la dalam 2 kali seminggu..
" sharing is caring "
squeidana
QUOTE(lynn5154 @ Nov 23 2008, 01:57 PM) *
salam give_rose.gif

sape2 ader x petua nak hilangkan muka berlubang akibat bekas parut jerawat .
parut dah hilang tapi maslah nya muka aku nie ader bekas lubang2 jerawat nie .
dia org cakap mmg lmbt sikit nak atasi nye so korang kalau tahu cam ne nak buat
x pun ader ke petua2 kongsi2 le ngan aku nie nak bgi muka licin sikit hehehehe

ader yg cakap suntik kolagen la ambik vitamin la
tapi berkesan ke semua tu ... confius2 confused.gif

i ade pkai satu produk yg aunty i beli kt japan tau...nama sabun muka tu "DR JAPAN"....dulu muka aku pagi2 klu picit kuar mcm krim icing kek jer then byk black head..then aunty slalu g sane then dier beli la...elok giler..korang xyah nk picit dh..time cuci tu kan mcm rase dier kuar.....after korang basuh..dh x rase kasar2 cz dier dh kuar...so muka pn xder la parut sebab picit kan...its a bar soap tp tahan lama....satu soap tu thn 3 bulan lebih gak r....ko tgk la muka org japan mcm maner...mcm doll jer...klu duit kita RM65 jer...bleh la klu nk cuba....klu korang nk email aku k...

w_roziana@yahoo.com
squeidana
QUOTE(lynn5154 @ Nov 23 2008, 01:57 PM) *
salam give_rose.gif

sape2 ader x petua nak hilangkan muka berlubang akibat bekas parut jerawat .
parut dah hilang tapi maslah nya muka aku nie ader bekas lubang2 jerawat nie .
dia org cakap mmg lmbt sikit nak atasi nye so korang kalau tahu cam ne nak buat
x pun ader ke petua2 kongsi2 le ngan aku nie nak bgi muka licin sikit hehehehe

ader yg cakap suntik kolagen la ambik vitamin la
tapi berkesan ke semua tu ... confius2 confused.gif

dulu kan kulit aku teruk gila....smpi xder space lgsg sakit n muka bengkak2....jerawat yg mcm nanah tu..then suddenly aunty aku la gi japan n bwk balik sabun 'DR JAPAN "cz dier tnye member2 dier kt sane..aku pkai tu ok la..terus kecut n kering n suddenly scar pun xder.....aunty aku xder jerawat tp byk sgt jeragat cz kulit dier xleh kena panas sgt, klu kena mula la...lagi satu klu dh meningkat usia tu mmg mula la jeragat yg mcm taik lalay hitam n coklat kecik2....klu korang nk kirim ramai2 la...cz nnti lama plak aunty aku nk g tp soap tu thn bebulan gak la..3 bln mcm tu r...xder la mahal sgt..RM 65 jer aku now pkai tu jer...dh x brani cuba yg lain..scar pn xder, open pores pn xder...mcm doll jer...yer r..tgk la org jepun muka mcm maner...giler cantik siot..... klu korang nk try leh r email jer kt aku ok...

w_roziana@yahoo.com
akma^82
QUOTE(putri5 @ Nov 26 2008, 03:45 PM) *
takyahla main suntik-suntik, kesan dia kita tak tahukan...
putri pon penah gak ada bekas2 jerawat ni .. lepas tu putri guna loreal.. sampai skg, hilang dah bekas-bekas jerawat.. n kulit muka pun selesa n bersih

ura2 nak bertukar ke loreal...ko pakai yg mane satu..loreal byk type gak kan?
edagangnetwork
Tampal jer dgn bedak.... sapu rata2...gelek sikit.... licin ler balik muka tu...
fsyukri
QUOTE(edagangnetwork @ Dec 13 2008, 01:22 PM) *
Tampal jer dgn bedak.... sapu rata2...gelek sikit.... licin ler balik muka tu...


blh gune konkrit...
nak gred 30N ke 40N?
squeidana
QUOTE(lynn5154 @ Nov 23 2008, 01:57 PM) *
salam give_rose.gif

sape2 ader x petua nak hilangkan muka berlubang akibat bekas parut jerawat .
parut dah hilang tapi maslah nya muka aku nie ader bekas lubang2 jerawat nie .
dia org cakap mmg lmbt sikit nak atasi nye so korang kalau tahu cam ne nak buat
x pun ader ke petua2 kongsi2 le ngan aku nie nak bgi muka licin sikit hehehehe

ader yg cakap suntik kolagen la ambik vitamin la
tapi berkesan ke semua tu ... confius2 confused.gif

klu utk parut i pkai soap DR JAPAN yg aunty i beli kt japan..ok..muka licin mcm org japan plak....best siot
nejin
QUOTE(squeidana @ Dec 1 2008, 02:36 PM) *
i ade pkai satu produk yg aunty i beli kt japan tau...nama sabun muka tu "DR JAPAN"....dulu muka aku pagi2 klu picit kuar mcm krim icing kek jer then byk black head..then aunty slalu g sane then dier beli la...elok giler..korang xyah nk picit dh..time cuci tu kan mcm rase dier kuar.....after korang basuh..dh x rase kasar2 cz dier dh kuar...so muka pn xder la parut sebab picit kan...its a bar soap tp tahan lama....satu soap tu thn 3 bulan lebih gak r....ko tgk la muka org japan mcm maner...mcm doll jer...klu duit kita RM65 jer...bleh la klu nk cuba....klu korang nk email aku k...

w_roziana@yahoo.com


erm..cam menarek jek Dr Japan tuh..aku pun mengalami masalah yg sme..aku g wat facial pastu dia syor la aku beli produk mcm2...tp la ni xelok pon lg...erm kalau beminat nak beli cane? nak aku bank in duit kat ko? bile leh dpt? hehehe cam xsbr lak...
iela_88
aku skrg gna sabun mior je..
kulit lincin x de lubg2 ... happy.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.