Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Sugar Glider
Mesra.net Forum > Sports, Recreation & Hobby > Haiwan Peliharaan
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
suggie
aku xmarah kat ko lah... cuma ada setgh2 org yg berlagak mcm otai... xnak terima pandangan org ln. kira dia mcm semua dah th.

pasal umo joey tu nnt aku confirm kan k.

HPW aku kena bancuh... HPW aku sama mcm ko tgk video kat youtube... bee pollen aku granule... bkn serbuk. kat m'sia, HPW aku jew guna granule pure australian bee pollen
aqie 94
QUOTE(suggielover @ Dec 8 2009, 06:46 AM) *
suggie, leh suggest cara utk xnk biakkan lg SG ni??

setakat ni aku ade 4 ekor (3 jantan 1 betina). yg 2 ekor jantan tu anaknyer. skrg aku riso kalo anaknyer 'kawin' dgn mamanye. nak 'sunatkan' yg jantan, cam rase kecian plak. nak asingkan yg betina, nti die kesunyian.. sbb meka ni rajin begurau.. skrg aku mmg nak hadkan bilangan SG aku 4 ekor je, xlarat nk jage byk2, karam umah aku kang. so wat u think?? toloooooggg.... mellow.gif



seeloknya bag jer kat aku sekoq ok?
hehehehe sedekah tu.....
aqie 94
QUOTE(suggie @ Dec 7 2009, 11:01 PM) *
klu dah ada blh join group aku... bertambah member club



jauh club ko nie...
area ipoh ader tau tak saper yg bela SG nie
suggie
club new sy nak kumpulkan pembela2 SG satu malaysia... xpew lah klu kat ipoh, klu ko blh anjurkan gathering, kitorg akan g sana... blh sy kenal ipoh. sy nak open treat baru utk ahli club nnt.
suggielover
suggie, aku ngat nk jual anak SG aku yg 2 ekor tue la. sbb aku nk focus pd yg parent die je. nk mandulkan anaknye rase bersalah plak. ohmy.gif so kalo aku jual kurang la ckit rase bersalah tu. ko leh suggest tak nk jual pada sape2 yg berminat?
suggie
jual kat agie... agie tgh mencari sugar glider... tp xth lah dia dekat dg ko kew tak... aku pun xth brapew budget agie tu... tak pun ko jual kat member2 ko yg dekat... jd bila senang blh lah ko tgk2 dia.

member2 sugar glider dlm mesra ne xramai... xmcm forum kat lowyat. klu kat sana ramai org... sng nak buat promotion.
aqie 94
QUOTE(suggielover @ Dec 9 2009, 05:23 AM) *
suggie, aku ngat nk jual anak SG aku yg 2 ekor tue la. sbb aku nk focus pd yg parent die je. nk mandulkan anaknye rase bersalah plak. ohmy.gif so kalo aku jual kurang la ckit rase bersalah tu. ko leh suggest tak nk jual pada sape2 yg berminat?


ko dok mner ni bro?
kata nak sedelah kat aku...hehehe
suggie
susah SG ne org nak sedekah kan... maintenance dia mahal...
suggielover
QUOTE(aqie 94 @ Dec 10 2009, 11:57 AM) *
QUOTE(suggielover @ Dec 9 2009, 05:23 AM) *
suggie, aku ngat nk jual anak SG aku yg 2 ekor tue la. sbb aku nk focus pd yg parent die je. nk mandulkan anaknye rase bersalah plak. ohmy.gif so kalo aku jual kurang la ckit rase bersalah tu. ko leh suggest tak nk jual pada sape2 yg berminat?


ko dok mner ni bro?
kata nak sedelah kat aku...hehehe


aku dok kl lor..
suggielover
QUOTE(suggie @ Dec 10 2009, 03:53 PM) *
susah SG ne org nak sedekah kan... maintenance dia mahal...


betol la tu cakap ko suggie. maintenancenyer boleh tahan.. sape2 yg xsanggup jage SG ni, mmg akan give up. bg yg nak jage sgt2, elok la jage sekor je.. kang kalo beranak pinak, xtahan plak tgk kerenah kartun die.. muke die comel sgt la, rase mcm xsampai hati kalo nak lepaskan ke habitat asal, iaitu hutan. sbb SG ni garang2 acah je.. takat kucing ke, burung ke, mmg xtakut la dgn SG ni, tambah plak jadi 'dinner' penghuni hutan nti..hehehehe.. elok la meka duk dalam jagaan manusia. suggie, umo joey brape bulan boleh dikatakan joey?
aqie 94
QUOTE(suggielover @ Dec 10 2009, 10:49 PM) *
QUOTE(aqie 94 @ Dec 10 2009, 11:57 AM) *
QUOTE(suggielover @ Dec 9 2009, 05:23 AM) *
suggie, aku ngat nk jual anak SG aku yg 2 ekor tue la. sbb aku nk focus pd yg parent die je. nk mandulkan anaknye rase bersalah plak. ohmy.gif so kalo aku jual kurang la ckit rase bersalah tu. ko leh suggest tak nk jual pada sape2 yg berminat?


ko dok mner ni bro?
kata nak sedelah kat aku...hehehe


aku dok kl lor..



OOO KL....
SAMA LA MCM SUGGIE...
JAUH GAK KALO AKU NAK BUY FROM YOU..TAPI KALO FREE AKU SANGGUP P HEHEHE
aqie 94
AKU TGH BUAT PROJEKL DIY SANGKAR sg NIE
suggie
pasti kan sangkar nya minimum 3 kaki tinggi
aqie 94
LEBARNYA PATUT BRAPA YERK?
suggie
lebarnya xkurang 45 cm... lg besar lg baik
suggielover
QUOTE(aqie 94 @ Dec 11 2009, 03:20 PM) *
QUOTE(suggielover @ Dec 10 2009, 10:49 PM) *
QUOTE(aqie 94 @ Dec 10 2009, 11:57 AM) *
QUOTE(suggielover @ Dec 9 2009, 05:23 AM) *
suggie, aku ngat nk jual anak SG aku yg 2 ekor tue la. sbb aku nk focus pd yg parent die je. nk mandulkan anaknye rase bersalah plak. ohmy.gif so kalo aku jual kurang la ckit rase bersalah tu. ko leh suggest tak nk jual pada sape2 yg berminat?


ko dok mner ni bro?
kata nak sedelah kat aku...hehehe


aku dok kl lor..



OOO KL....
SAMA LA MCM SUGGIE...
JAUH GAK KALO AKU NAK BUY FROM YOU..TAPI KALO FREE AKU SANGGUP P HEHEHE


hahahaa..amboi aqie 94, kemain lg die.. aku skrg tgh mencari owner baru untuk sekor joey jantan aku, n sekor mak die (mak die ni garang ckit, so ko owner baru, xmgkin dapat tahan pe'el die yg garang).. aku nk let go sbb aku nk keje, dah xde mase nk layan SG ni.. cume aku akan bw ke ofis bapaknye n anak bujangnye sekor.. maknyer n anak jantan sekor aku nk jual.. tgk ko beriye2 nk bela, aku leh jual kt ko harge murah.. aku nk jual dlm mase terdekat ni.. joey aku sehat n xde gejala penyakit.. nak tau gejala penyakit SG, leh view kt lowyat.net.. aku tgk ko pun ade kt ctu ek, hehe.. pape xpaham, ko PM je owg kt ctu.. aku pun ade kt ctu..heheh..
suggie
@suggie lover

aku xjumpa lg brapew umo yg dikira sbgi joey.... klu aku dah jumpa, aku akan brth ko
suggielover
QUOTE(suggie @ Dec 11 2009, 09:08 PM) *
@suggie lover

aku xjumpa lg brapew umo yg dikira sbgi joey.... klu aku dah jumpa, aku akan brth ko


ok2.. suggie, ko nk beli tak SG female aku? aku nk let go dlm kadar segera.. aku nk jual harge murah je, memandangkan ko suppliernyer, so i bet u r good at it..maksud aku, ko leh jage tahap kesihatan n diet die..
balilyder
QUOTE(suggie @ Dec 11 2009, 09:08 PM) *
@suggie lover

aku xjumpa lg brapew umo yg dikira sbgi joey.... klu aku dah jumpa, aku akan brth ko



if im not mistaken..joey tu dari 2 months from OOP..so total, 4 months actually umu die..klu campur dlm pouch ibu die..and klu nak jual, make sure joey tu da reti mkn sendiri and pee n poo..coz ibu die yg influence joey tuk pee..(if not mistaken la)

smile.gif
suggie
suggie lover nak sampai umor brapew SG tu dikira sbg joey... tu yg aku tgh cari
suggielover
QUOTE(balilyder @ Dec 11 2009, 09:38 PM) *
QUOTE(suggie @ Dec 11 2009, 09:08 PM) *
@suggie lover

aku xjumpa lg brapew umo yg dikira sbgi joey.... klu aku dah jumpa, aku akan brth ko



if im not mistaken..joey tu dari 2 months from OOP..so total, 4 months actually umu die..klu campur dlm pouch ibu die..and klu nak jual, make sure joey tu da reti mkn sendiri and pee n poo..coz ibu die yg influence joey tuk pee..(if not mistaken la)

smile.gif


balilyder: joey i dah reti mcm2 dah, badan die pon nk hampir same saiz dgn papa die, even baru nak masuk 4 months OOP (aritu silap kira, hehe).. rasenyer dah cukup ilmu yg parents die dah ajar, dat y i wan to let go.. kalo joey tu stil blur2 lg, i xkan jual.. unethical person je yg xberhati perot sanggup jual joey underage.. ban the sale of underage joey!!! hate it!! mad.gif
balilyder
QUOTE(suggielover @ Dec 11 2009, 09:56 PM) *
QUOTE(balilyder @ Dec 11 2009, 09:38 PM) *
QUOTE(suggie @ Dec 11 2009, 09:08 PM) *
@suggie lover

aku xjumpa lg brapew umo yg dikira sbgi joey.... klu aku dah jumpa, aku akan brth ko



if im not mistaken..joey tu dari 2 months from OOP..so total, 4 months actually umu die..klu campur dlm pouch ibu die..and klu nak jual, make sure joey tu da reti mkn sendiri and pee n poo..coz ibu die yg influence joey tuk pee..(if not mistaken la)

smile.gif


balilyder: joey i dah reti mcm2 dah, badan die pon nk hampir same saiz dgn papa die, even baru nak masuk 4 months OOP (aritu silap kira, hehe).. rasenyer dah cukup ilmu yg parents die dah ajar, dat y i wan to let go.. kalo joey tu stil blur2 lg, i xkan jual.. unethical person je yg xberhati perot sanggup jual joey underage.. ban the sale of underage joey!!! hate it!! mad.gif



yea yea..betul2..i pun tak suke org yg jual underage..sumtimes i tgk kat petshop, kecian gile..takde pouch n coconut tuk tido..stress!..haiyaa..oke2, gud luck for your joey..but, how much u nak jual that joey?female right?..tame?..*sory byk tanye*
suggie
umo joey dikira selepas out of pouch, OOP.... jgn tersilap k. joey dah kuar pouch br start kira umor nya
balilyder
QUOTE(suggie @ Dec 11 2009, 10:23 PM) *
umo joey dikira selepas out of pouch, OOP.... jgn tersilap k. joey dah kuar pouch br start kira umor nya


oryte!:)
suggie
aku tgh kumpul sapew yg membela sugar glider sbb aku nak buka club... dgn ada nya club ne kita blh menarik minat lbh ramai org membela sugar glider... bertukar2 pendapat dan menambah kenalan...
balilyder
QUOTE(suggie @ Dec 11 2009, 10:31 PM) *
aku tgh kumpul sapew yg membela sugar glider sbb aku nak buka club... dgn ada nya club ne kita blh menarik minat lbh ramai org membela sugar glider... bertukar2 pendapat dan menambah kenalan...



nice!..im in..anything, just let me know..
suggielover
balilyder: i nk jual sekor male joey almost 4 months OOP, n sekor female (mama kpd joey) dah berumo setahun lebih.. yg joey tame, tp suke gigit.. yg female, jinak gak, tp xtau la pesal garang giler (mmg baka garang kot).. mamanye dah curah segala ilmu pd anaknye, kalo tak anaknye xde la reti gigit, xgtu?? hehe.. i nk jual mahal, xde owg nk beli.. so i nk jual murah pd owg yg betol2 nk jage saje.. i jual both of them rm 250 (each)..harge leh nego lg.. murah bukan sbb underage or anything else, tp i nk bg peluang sesape yg berminat utk jage meka ni since i pun xde mase nk jage kesemuanyer skali.. cray.gif
suggie
kat forum ne aku tgk xramai yg active... yg active brapew kerat jew... aku jeles tgk club arowana... aktif gila... aku rs masih terlalu sedikit pembela SG ne...
suggielover
QUOTE(suggie @ Dec 11 2009, 10:31 PM) *
aku tgh kumpul sapew yg membela sugar glider sbb aku nak buka club... dgn ada nya club ne kita blh menarik minat lbh ramai org membela sugar glider... bertukar2 pendapat dan menambah kenalan...


suggie, aku leh join kew?? nk join nk join.. yahoo.gif
suggielover
QUOTE(suggie @ Dec 11 2009, 10:23 PM) *
umo joey dikira selepas out of pouch, OOP.... jgn tersilap k. joey dah kuar pouch br start kira umor nya


yup.. aku kire betol daa..
suggie
agie ne mn... suggielover tgh buat jualan sempena krismas new... murah2 ne... nak bela sugar glider kena lah berkorban sikit... xjauh pun ipoh dgn KL... dua jam smpi
suggie
semua blh join... aku nak ramai2 lg... mcm kelab arowana... tp kelab kita klu jumpa blh bawa SG.. klu arowana xkan nak pikul dgn aquarium2 dia sekali... hahaha yahoo.gif
balilyder
QUOTE(suggielover @ Dec 11 2009, 10:42 PM) *
balilyder: i nk jual sekor male joey almost 4 months OOP, n sekor female (mama kpd joey) dah berumo setahun lebih.. yg joey tame, tp suke gigit.. yg female, jinak gak, tp xtau la pesal garang giler (mmg baka garang kot).. mamanye dah curah segala ilmu pd anaknye, kalo tak anaknye xde la reti gigit, xgtu?? hehe.. i nk jual mahal, xde owg nk beli.. so i nk jual murah pd owg yg betol2 nk jage saje.. i jual both of them rm 250 (each)..harge leh nego lg.. murah bukan sbb underage or anything else, tp i nk bg peluang sesape yg berminat utk jage meka ni since i pun xde mase nk jage kesemuanyer skali.. cray.gif


ow..oke2..klu ade pic lagi bgs..mane tau ade mmbe2 nak beli ke..leh la promote..hee
balilyder
QUOTE(suggie @ Dec 11 2009, 10:43 PM) *
kat forum ne aku tgk xramai yg active... yg active brapew kerat jew... aku jeles tgk club arowana... aktif gila... aku rs masih terlalu sedikit pembela SG ne...


takpe la..kayuh slow2..hee..maybe ramai yg tatau website ni kot..act, i baru je reg tadi..terjumpe..hee
suggielover
QUOTE(suggie @ Dec 11 2009, 10:50 PM) *
semua blh join... aku nak ramai2 lg... mcm kelab arowana... tp kelab kita klu jumpa blh bawa SG.. klu arowana xkan nak pikul dgn aquarium2 dia sekali... hahaha yahoo.gif


hihi.. betol gak tu.. rm 250 sekor SG, ok kan?? aku leh jual murah lg kt aqie 94 kalo die nk beli, memandgkan die berminat sgt.. nti ngat nk g kedai ko beli hpw.. tp ko kene ajar aku la cara nk buat.. ko xbuat jualan secara post ke??
suggie
biasanya org berforum kat lowyat. tp aku xjoin sgt sana.

balilyder... aku sbnrnya supplier and distributor makanan n supplement sugar glider... jd harga barang aku paling murah kat M'sia ne.

ramai yg ambil brg dgn aku... klu ko berminat blh hub aku k
suggielover
QUOTE(balilyder @ Dec 11 2009, 10:52 PM) *
QUOTE(suggielover @ Dec 11 2009, 10:42 PM) *
balilyder: i nk jual sekor male joey almost 4 months OOP, n sekor female (mama kpd joey) dah berumo setahun lebih.. yg joey tame, tp suke gigit.. yg female, jinak gak, tp xtau la pesal garang giler (mmg baka garang kot).. mamanye dah curah segala ilmu pd anaknye, kalo tak anaknye xde la reti gigit, xgtu?? hehe.. i nk jual mahal, xde owg nk beli.. so i nk jual murah pd owg yg betol2 nk jage saje.. i jual both of them rm 250 (each)..harge leh nego lg.. murah bukan sbb underage or anything else, tp i nk bg peluang sesape yg berminat utk jage meka ni since i pun xde mase nk jage kesemuanyer skali.. cray.gif


ow..oke2..klu ade pic lagi bgs..mane tau ade mmbe2 nak beli ke..leh la promote..hee


ok, ade mase nti i try upload gambar si noti tue.. ade gak cubaan nk amik gambar, tp slalu blur sbb time nk amik gambar, die nyorok bwah kerusi, so kene la tggu die kluar dari bwah kerusi.. kihkihkih.. wacko.gif
balilyder
QUOTE(suggie @ Dec 11 2009, 11:01 PM) *
biasanya org berforum kat lowyat. tp aku xjoin sgt sana.

balilyder... aku sbnrnya supplier and distributor makanan n supplement sugar glider... jd harga barang aku paling murah kat M'sia ne.

ramai yg ambil brg dgn aku... klu ko berminat blh hub aku k


Ow, ade jual ape?HPW ade? ade website tak?
balilyder
QUOTE(suggielover @ Dec 11 2009, 11:03 PM) *
QUOTE(balilyder @ Dec 11 2009, 10:52 PM) *
QUOTE(suggielover @ Dec 11 2009, 10:42 PM) *
balilyder: i nk jual sekor male joey almost 4 months OOP, n sekor female (mama kpd joey) dah berumo setahun lebih.. yg joey tame, tp suke gigit.. yg female, jinak gak, tp xtau la pesal garang giler (mmg baka garang kot).. mamanye dah curah segala ilmu pd anaknye, kalo tak anaknye xde la reti gigit, xgtu?? hehe.. i nk jual mahal, xde owg nk beli.. so i nk jual murah pd owg yg betol2 nk jage saje.. i jual both of them rm 250 (each)..harge leh nego lg.. murah bukan sbb underage or anything else, tp i nk bg peluang sesape yg berminat utk jage meka ni since i pun xde mase nk jage kesemuanyer skali.. cray.gif


ow..oke2..klu ade pic lagi bgs..mane tau ade mmbe2 nak beli ke..leh la promote..hee


ok, ade mase nti i try upload gambar si noti tue.. ade gak cubaan nk amik gambar, tp slalu blur sbb time nk amik gambar, die nyorok bwah kerusi, so kene la tggu die kluar dari bwah kerusi.. kihkihkih.. wacko.gif



lol..oryte
suggie
kepada sapew yg nak th dgn detail penyediaan HPW dan makanan2 SG yg lain blh lah menonton video di link ini... pastu u all semua xkan jadi jual SG...

http://www.youtube.com/user/SweetSugarGliders
suggie
sapew2 nak tgk product yg aku jual, blh g ke link ne:

http://www.mesra.net/forum/index.php?showtopic=96989
balilyder
ok..will see that..smile.gif
suggie
ada di antara product yg aku jual, tak dijual di mana2 petshop kat M'sia ne... klu ada yg berminat nak jd agen, blh ambil brg dgn aku tp cash lah.
suggielover
QUOTE(suggie @ Dec 11 2009, 11:17 PM) *
ada di antara product yg aku jual, tak dijual di mana2 petshop kat M'sia ne... klu ada yg berminat nak jd agen, blh ambil brg dgn aku tp cash lah.


really?? suggie, ko ade jual tak cage SG yg besar ckit dari 3 kaki?? kalo ade tell me da price..TQ
suggie
setakat ne cage 3 kaki jew aku wat masuk dulu... ada 2 jenis... esok stok smpi... klu cage 4 kaki tu mahal skt... mungkin akan masuk nnt. utk cage 3 kaki harga dlm RM100... tp ada diskaun lg
suggielover
QUOTE(suggie @ Dec 11 2009, 11:33 PM) *
setakat ne cage 3 kaki jew aku wat masuk dulu... ada 2 jenis... esok stok smpi... klu cage 4 kaki tu mahal skt... mungkin akan masuk nnt. utk cage 3 kaki harga dlm RM100... tp ada diskaun lg


cage 3 kaki aku dah ader.. skrg nk beli besar ckit selepas aku jual 2 SG aku nie.. nk beri lebih ruang dlm cage..
suggie
klu cage 4 kaki mmg mhl... lbh rm200... sbb dia lbh besar n tinggi
suggielover
QUOTE(suggie @ Dec 12 2009, 12:19 AM) *
klu cage 4 kaki mmg mhl... lbh rm200... sbb dia lbh besar n tinggi


cage 4 kaki tu ade kaki dgn roda kan??
suggie
a'ah... dr lantai smpi cage base dlm 1 kaki... cntk mmg cntk .. harga pun cntk....

aku xbawa masuk sbb jrg org tny... lg pun mahal
suggielover
QUOTE(suggie @ Dec 12 2009, 12:27 AM) *
a'ah... dr lantai smpi cage base dlm 1 kaki... cntk mmg cntk .. harga pun cntk....

aku xbawa masuk sbb jrg org tny... lg pun mahal


ha skrg aku tanye..heehe..aku nk beli, tp masih belom ade kesempatan nk p kedai ko..bz ckit la lately.. kalo aku nk g kedai ko nti, aku gtaw ko kt cni.. ko ade 8 glider kan, ko letak dlm cage sebesar mane?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2017 Invision Power Services, Inc.