Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Sugar Glider
Mesra.net Forum > Sports, Recreation & Hobby > Haiwan Peliharaan
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
whoknowz
4ft cage impossible dlm harga 200 .... paling less 280-290

i tau ape 4ft cage yang you semua mention ade roda mia blh pi shop shop tanya harga dulu , i think shop selling at 320-420 like that .
suggie
SG2 aku, aku ltk kan semua kat cage 3 kaki jew... cage ne sng skt klu aku nak basuh sbb ringan n senang nak angkat.
aqie 94
upload la gambar cage tu....

aku cadang dok buat cage 2ft X 2 Ft X 4 ft...tu jer ruang yg ader dlm umah aku...hehehe...
suggie
3 feet cage:

B606 - RM100
Click to view attachment


B602 - RM100
Click to view attachment


B205 - RM250
Click to view attachment



Sweet Sugar Gliders (M)
suggielover
QUOTE(aqie 94 @ Dec 12 2009, 09:11 AM) *
upload la gambar cage tu....

aku cadang dok buat cage 2ft X 2 Ft X 4 ft...tu jer ruang yg ader dlm umah aku...hehehe...


aqie 94, ko minat ke pd female SG yg agak garang?? die jinak, tp xleh hulur jari la, nti die ngat makanan..hehe.. cepat reply, aku nk bg adiah awal muharam nie sambil buat pahale.. dirol.gif
suggie
wei agie... ada org nak wat amal jariah ne... mn ko ne... menyepi jew... ne ada member nak tlg.
aqie 94
aku ader ni jarang on9 nie.....
umah aku takder internet....kat umah mak aku jer ader....
huhu..aper2 pun aku dah pm kat yg berhati mulia tu....

hehehee ni no aku 013-4898494
suggie
agie n suggielover.... tu pict cage yg aku jual.... yg 5 kaki tu kena order dulu...
aqie 94
oooo
aku cdng nak buat tiang kirikanan cage paki paip pvc jer...
ringan sikit
suggie
ok jgk tu... tp klu modal wat cage tu kat2 RM100 bk ko beli je agie
aqie 94
ikut kiraan aku tak sampai pun rm50.....tu aku kn p check lagi kat hardware ler....
suggie
klu kat tmpt aku, dawai mata punai rm3/sekaki... klu utk saiz cage ko... dlm 10 kaki pki... rm30
suggie
aku plan nak masukkan mealworm kat kedai aku... aku nak tny berapew harga mealworm kat pasaran??? aku plan nak kual meal worm RM10/100gram... beri komen... aku tgh survey harga market ne
aqie 94
QUOTE(suggie @ Dec 12 2009, 09:46 PM) *
aku plan nak masukkan mealworm kat kedai aku... aku nak tny berapew harga mealworm kat pasaran??? aku plan nak kual meal worm RM10/100gram... beri komen... aku tgh survey harga market ne



melworm tu yg ader jual kat kedai ikan tu ker?
yg bagi ikan arowana mkn tu ker?
suggie
A'ah... yg jual kat kedai ikan n burung... klu spew2 pernah beli meal worm... tlg beritahu brapew harga pasaran
aqie 94
kalo yg dok bagi ikan kelisa tu makan dia worm tu besar = 1 bekas dia jual ader 100 ekor rm 10 or rm9.....
kalo worm kecik yg bg burung mkn tu aku penah beli 1 magkuk kecik rm1 jer.....bila aku taruk lama2 dlm bekas jadi jadi kumbang
suggie
mcm mn agie... dah ada knowledge kew nak bela SG ne... bila ko plan nak g ambil mak SG tu... klu turun KL jgn lupa beli mknn n supplement dgn aku. water bottle n bowl dia aku pun jual... pokok pangkal semua ada lah kat kedai aku.
aqie 94
haha aku cadng nak p naik bus sabtu ni...tapi bro tu kata takda plak...
suggie
agie... klu ada kete bk naik kete... aku ada sekor betina nak jual. Harga RM250. Klu pakej RM300... SG betina + sleeping pouch + bounding pouch + premium SG diet. sapew cepat dia dapat
aqie 94
nak p saner tu yg susah tu
suggie
rumah aku sng jew... dekat dgn Stadium Shah Alam
aqie 94
tau tapi tu yg aku taknak p saner tu....aku takder aper hal kat sana tu yg aku taknak p saner...

pm kat aku harga slepping pocuh n boucding pouch leh tak?
kalo ader pic lagi elok.....

hahaha cage aku dah save..aku dah pakai cage lama aku just nak modifite bg lawa jer lagi
suggie
agie, pict aku xde... tp harga sleeping pouch RM20 dan bounding pouch RM25
aqie 94
kaler aper
suggie
bounding pouch ada kaler hitam n sleeping pouch ada kaler biru, merah, hitam
omgwtfbbq
bro...... tu bukan gambar sebenar.. bagi la gambar yang lu jual tu. Nak gak tengok. gambar lu post ni ada kat google beb.
suggie
dtg jew rumah aku klu xcaya... tu pict sebenarlah dari company yg supply aku... tgk sendiri klu ragu2, xde yg palsu.
omgwtfbbq
maksudnye lu pon dah kena tipu bai ahahahahahahahahahaha. Lu google ajer gambar yang lu supply tu.... semua gi kat website oversea bro..

http://images.google.com.my/images?hl=en&a...t=0&ndsp=21

http://images.google.com.my/images?hl=en&a...=21&ndsp=21

http://images.google.com.my/images?hl=en&a...=84&ndsp=21

http://images.google.com.my/images?hl=en&a...105&ndsp=21

sekurang2nye gua lalu semua page gambar sugar glider mesti ada satu gambar lu tu. bro, gua dah bela glider ni dah bertahun. gua tau. gambar tu dah lama ada dlm net.
suggie
gambar tu pun ko nak ambil kisah kew....
omgwtfbbq
bro...... kalau nak beli menda tu mesti nak yang asli. mesti a amik kesah. ke nak sembunyik..... lu jual glider underage ke bai?
suggie
klu xpuas ht dtg lah tgk... klu brani dtg jumpa aku... tgk packaging dr US...
omgwtfbbq
apesal gua nak kena susahkan diri jumpa lu hahaha. lu post ajer gambar kat sini.... susah sgt ke?
SiPendekYangTerbang
jgn kaco thread org leh tak cipone(nama suggie dlm Lowyat yang kene ban)?

suggie
Klu aku jual product palsu xkan lah MARA beri bantuan kat aku kot and aku under program usahawan MARA... klu lu byk duit, lu beli lah yg mahal... aku xrugi pun... lagi pun customer aku ramai...
omgwtfbbq
QUOTE(suggie @ Dec 14 2009, 06:08 PM) *
Klu aku jual product palsu xkan lah MARA beri bantuan kat aku kot and aku under program usahawan MARA... klu lu byk duit, lu beli lah yg mahal... aku xrugi pun... lagi pun customer aku ramai...

tak kesah arr lu dpt bantuan siapa2 pon. masalahnyer lu takde etika jadi usahawan ahahahahahahah. gua rasa a.... lu ni tak reti jaga sugar glider ni. lebih2 lagi nak tau2 pasal amenda diet dia semua. lu main tibai ajer, apa orang cakap lu copy paste dekat sini. KONON lah buat bisnes. Lu nak compare dengan kedai2 'Original' yang bawak masuk barang2 sugar glider lagi..... tak leh blah dowh. MARA tau ke.... ko ni usahawan ciplak..... produk lu semua ni tiruan dan dari research titik peluh orang lain ahahahahah.......... camne melayu nak maju cam ni bai.
SiPendekYangTerbang
QUOTE(suggie @ Dec 14 2009, 06:08 PM) *
Klu aku jual product palsu xkan lah MARA beri bantuan kat aku kot and aku under program usahawan MARA... klu lu byk duit, lu beli lah yg mahal... aku xrugi pun... lagi pun customer aku ramai...


perlu ke ko perhabaq kat mesra nie ko usahawan MARA?

btw...mara ajar ko kalo nak wat business kene direct compare ngan kedai tu ke?

dah la compare...tulis nama company tu...nak lanci2 lak...SPAM inbox org kat lowyat....

cara ko slah bro....
lori
QUOTE(suggie @ Dec 14 2009, 06:08 PM) *
Klu aku jual product palsu xkan lah MARA beri bantuan kat aku kot and aku under program usahawan MARA... klu lu byk duit, lu beli lah yg mahal... aku xrugi pun... lagi pun customer aku ramai...



product ko tak palsu dan atk pula aku kata produk ko bagus sebab ko tak kaji betul2.

tapi

ko burukkan product orang lain

ko spam sana sini

ko tak jujur dalam menjual sugar glider.paste gamabr dari site lain?apa laaa nak jadi ngan ko ni.

semata-mata nak untung jer ke?
omgwtfbbq
QUOTE(lori @ Dec 14 2009, 06:17 PM) *
QUOTE(suggie @ Dec 14 2009, 06:08 PM) *
Klu aku jual product palsu xkan lah MARA beri bantuan kat aku kot and aku under program usahawan MARA... klu lu byk duit, lu beli lah yg mahal... aku xrugi pun... lagi pun customer aku ramai...



ko burukkan product orang lain

ko spam sana sini

ko tak jujur dalam menjual sugar glider.paste gamabr dari site lain?apa laaa nak jadi ngan ko ni.

semata-mata nak untung jer ke?

Bro..... lu cakap ni mmg betul! Gua sapot apa lu ckp ni!
lori
QUOTE(suggie @ Dec 14 2009, 05:34 PM) *
gambar tu pun ko nak ambil kisah kew....



ini membuktikan yang ko tak jujur dalam menjual dan sememangnya tak pernah nak amik tahu secara keseluruhan siu penjualan underage.

greedy seller yang macam ini lah yang selalu post gambar glider orang lain dan mention itu lah glider yang dia nak jual.

sungguh takde etika punya seller.

nak kaut untung jer dengan guna alasan MARA itu, MARA ini, graduate itu ini.
aqie 94
is2 aper gaduh2 nie tak paham
omgwtfbbq
QUOTE(aqie 94 @ Dec 14 2009, 07:20 PM) *
is2 aper gaduh2 nie tak paham

si suggie tu, menda2 yang dia jual utk glider tu............ sebenarnyer bukan asli.... dia tak tau menau sebenarynyer tentang produk2 dia jual tu. Semuanyer dia tiru ajer dari petshop lain. Lepas tu banding2 harga hahahahahahahah.
aqie 94
diam jer thead ni
noorul
comel lah sugar glider tapi susah lah nak menjaganya
lori
QUOTE(noorul @ Dec 15 2009, 08:36 PM) *
comel lah sugar glider tapi susah lah nak menjaganya



sekurang-kurang ada kemahuan dan rajin buat research sebelum membeli.

ianya adalah komitment yang amat lama dan sugar glider itu sendiri adalah haiwan yang amat cerewet.
aqie 94
tu yg dok uat reserch nie....
mner lg yerk nak cari nie yerk
lori
QUOTE(aqie 94 @ Dec 15 2009, 09:08 PM) *
tu yg dok uat reserch nie....
mner lg yerk nak cari nie yerk



apa yang ko dah research kan?

nak cari apa? ada banyak maklumat yang boleh kita pelajari cuma kena beza yang mana betul atau tidak.
aqie 94
makanan dia...diet dia.....makanan yg boleh kita buat sendri....

lori
QUOTE(aqie 94 @ Dec 15 2009, 09:15 PM) *
makanan dia...diet dia.....makanan yg boleh kita buat sendri....



ada diet mereka seperti

HPW,or gliderslurrp..kena pilih satu sahaja.

kombinasi yang elok

HPW,2jenis buah,1 sayuran dan ditambah dengan suppliments2 mereka.

ada juga dijual makanan berbentuk pellet.boleh beri tapi bukan sebagai staple food lah.ada yang serve di waktu siang, manakala full diet diberi pada waktu malam bila mereka biasanya aktif.
aqie 94
HPW-tak paham mcm ner bentuk n nak sediakan
lori
QUOTE(aqie 94 @ Dec 15 2009, 09:23 PM) *
HPW-tak paham mcm ner bentuk n nak sediakan



aku rasa baik ko buat research dan baca dahulu mengenai sg, then utarakan apa yang tak paham.itu lebih elok dari 'spoon feed' kan?

sebab aku rasa ko asik shoot blindly jer kat sini...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2017 Invision Power Services, Inc.